Автор Тема: Карти на Древни морски крале  (Прочетена 20921 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Oberon

 • Гост
Карти на Древни морски крале
« -: Ноември 16, 2005, 15:20:46 pm »
Любимата ми тема :))))

Започвам отначало. Първо, нека тук говорим и обсъждаме древните карти, проекции за съсътавяне, видни картографи и новини по темата. Така..

Основния ми източник на информация е книгата на американския професор Чарлз Хепгуд, създадтел на нашумялата теория през 50-те години за "преместването на земната кора". Може би много от вас са чували или дори са запознати с идеята. За тези които не са: представете си портокал ( ееех, мама се редеше едно време на опашки за портокали...) , на който магически прекъсвате връзката м/у кората и самия плод. По този начин можете да местите кората, а самия плод не. Това е елементарното обяснение на явлението.
Сега самата идея. Хепгуд, изследваайки най-вече картата на Адмирал Пири Рейс от 1513 г., виж по-долу снимка ( !!!! ), заявява пред тогавашната научна общност следното: В миналото е имало цивилизация способна да картографира цялото земно кълбо. А самото земно кълбо е сменило полюсите си няколко пъти. Сами разбирате конвенционалните учени как са се смели за негова сметка:))))
През 1912 г. , шефа на историческия музей в Истанбул наредил на някой си да слезне в подземието на музея и да подреди ( като в казармата:))). Оня нещастник слезнал, подреждал подреждал и изведнъж попаднал на много стара карта. Като я видял ( предполагам ) му станало зле, щото на картата имало източните брегове на двете Америки и части от Антарктида. Картата е на известния в миналото Адмирал Рейс, който е единствения турски адмирал от това време, който е бил обезглавен от някой си султан. Същия този Адмирал издава в 1513 г. книгата си "Бахрийе" , към която е приложена картата, и в която книга той казва "неверникът Коломбо много добре знаеше къде отива, защото имаше копие на тази карта".

Ето и самата карта ----->
« Последна редакция: Април 11, 2006, 00:36:33 am от Horus »

Oberon

 • Гост
Re: Карти на Дрвени морски крале
« Отговор #1 -: Ноември 16, 2005, 15:27:16 pm »
Хепгуд, след усилени изследвания с група негови студенти прави следния извод: Долу на картата е изобразена Антарктида с прилежащите и острови. И много други подробности относно проекцията, съотношението и др. Ако приемем за вярно това, че през 1513 не е имало развита картография, не можем да обясним тази карта. Готиното е, че Пири твърди, че картата му е копие от много древна карта, която е копие на друга карта.....

Ето и една друга карта.
Това е известната карта на Оронций Финей от 1531 г. Няма съмнение - Антарктида с ледената и шапка. Напомням , че континента е открит официално от руснаците 1800 година.

Oberon

 • Гост
Re: Карти на Дрвени морски крале
« Отговор #2 -: Ноември 16, 2005, 15:30:10 pm »
Забележете къде е проекцията - над Кайро

Morrigan

 • Гост
Re: Карти на Дрвени морски крале
« Отговор #3 -: Ноември 16, 2005, 15:31:21 pm »
Теорията на Хапгуд е много интересна. Макар, че създателите на тези карти са доста над нивото на мореплаването от 18 век - Хапгуд твърди, доколкото знам, че са били на същото ниво. Как се снима от орбита с техника от нивото на 18 век?  А и на картата няма ли означения за градове и други такива?
В една от книгите на Хаусдорф, мисля че беше, имаше информация, че другата част от картата е в Китай. И там има много интересни карти.
И тъй като се вижда ледената шапка, явно Атлантида не е била на Антарктида:)))

Колумб е тръгнал подкован за Америка, както се вижда:))))

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Карти на Дрвени морски крале
« Отговор #4 -: Ноември 16, 2005, 18:59:01 pm »
интересното е, че картата е все едно енергийна - забележете фрактала, който се образува точно над полюса!!!
musica universalis

Oberon

 • Гост
Re: Карти на Дрвени морски крале
« Отговор #5 -: Ноември 16, 2005, 19:03:01 pm »
бе мани фрактала ( дето не знам кво е:)))), виж че на тази на Оронций има меридиани ( !!!!! ). Напомням на уважаваната публика, че за да се нанесе меридиан на картата трябва много точен хронометър, който е бил измислен от англичанин нейде къмто 1795 ( може и да бъркам ). Как по дяволите, 1531 г. някой е нанесъл меридиан? За паралел трябва прост секстант...ама за меридиан...


Оберон

Morrigan

 • Гост
Re: Карти на Дрвени морски крале
« Отговор #6 -: Ноември 16, 2005, 19:09:23 pm »
Евала на този, дето е копирал картата. Без да я разбира изобщо:)))

Eon

 • Гост
Re: Карти на Дрвени морски крале
« Отговор #7 -: Ноември 17, 2005, 16:07:21 pm »
Теорията на Хапгуд е ОК според мен
аз съм на мнение, че Атлантида е била Антарктида...
Колумб е знаел, че отива за Америката, това което ни го дрънкат в даскалото, че отивал да търси път за Китай са глупости...
а картата на Пири Реис (реис означава някаква титла в мореплаването, нещо като адмирал) е култова...
това е доказателство, че е имало много по древни и не чак толкова "неразвити" цивилизации...
а атлантида не е потънала, просто полюса се е преместил и ония измръзнали, затова се заселили
навсякъде из света...
и как атлантите няма да са добри мореплаватели като са живяли на остров и около тях, континенти колкото щеш...
аре рИскпеКт

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: Карти на Дрвени морски крале
« Отговор #8 -: Ноември 17, 2005, 21:24:25 pm »
Атлантида е на много места. Има част на Антрактида, друга част е потънала и т.н...

Oberon

 • Гост
Re: Карти на Дрвени морски крале
« Отговор #9 -: Ноември 18, 2005, 00:18:58 am »
Хм...книгата ми за морските крале е фанала крака нейде:((( Тъкмо мислех да сканирам нещо и да го постна...

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: Карти на Дрвени морски крале
« Отговор #10 -: Ноември 19, 2005, 02:48:32 am »
Ами аз постнах част от книгата в една друга тема, но никoй не прояви интерес. Пак поствам - който иска да си свали файла ;)

Oberon

 • Гост
Re: Карти на Дрвени морски крале
« Отговор #11 -: Декември 02, 2005, 11:29:45 am »
Понеже Хор донякъде е прав за воднистата консистенция на форума ни, предлагам да не постваме само във Фън, а да се концентрираме и в други сериозни теми. С неодобрение гледам, че никой не пише тук.
Какво ново мога да добавя аз?
Темата е интересна от няколко гледни точки - първо кой е имал възможността да направи подобни карти? Второ - къде са хората ( или съществата ), които са направили подобни карти? И трето - какво се е случило. та Антарктида да се премести 30 градуса на юг?

Мога да разсъждавам само по последния въпрос, защото всичко друго е догадка. Може да са рептилии, може да са Атланти, пък може и както казва Хор Атлантите да са рептилии, макар да не ми се вярва.
И така, какво може да премести земната кора с 30 градуса на юг?

Оберон Бериман

Heinie

 • Гост
Re: Карти на Дрвени морски крале
« Отговор #12 -: Декември 02, 2005, 11:48:37 am »
Такива карти са можели да направят само с добри технологически средства - смешно е да се твърди, че с дървено корабче ще обиколиш тия води. Друг е въпроса, дали някой не ги е видял тези неща от орбита, пък това да са само прерисовки на първоначалния вариант на картите.

За преместване на земната кора и аз не мога да твърдя със сигурност - просто ми е прекалено далечен проблема и не съм запознат изтънко с физиката. Помня само, че Е.М. (няма да му напиша цялото име пък!) говореше за неколкократно преместване на полюсите през 6666 километра. Това би могло да доведе до завихряне на потоците магма в мантията и така... Ох, май глупости говоря. Ако Земята наистина е куха, ми изглежда логично да може да има манипулация отвътре.

Oberon

 • Гост
Re: Карти на Дрвени морски крале
« Отговор #13 -: Декември 02, 2005, 12:14:18 pm »
Бе донякъде си прав, ама е смешно да мислим че древните са имали "дървени корабчета". Доколкото съм чел за корабите на Атлантите, те са били много големи, като Manowar-ите едва ли не. Плюс това може би са обиколили тези води с нещо повече от корабчета.
По въпроса за преместването. Напълно е възможно, и дори Хепгуд го споменава, кората да се измести при падане на масивно извънпланетарно тяло по определен ъгъл. Напомням, че е много вероятно мексиканският залив да е именно кратер от подобно тяло. Друга вероятност е, ако масивно тяло, или тяло с много силно гравитационно поле, премине в близост до планетата ни. Тогава, освен огромни цунами, вулканична дейност, ветрове с чудовищна скорост, би се изместила и земната кора, тъй като тя е на мекия магмен слой. Допускам възможността да се измести земната кора и следствие на човешка ( и не само ) дейност. Ако древните са имали система подобна на HAARP? Ако земята наистина е била "Бойно поле земя"? Можем само да гадаем какви оръжия са били използвани. Пък може и наистина да е било така, с цел да се унищожи Атлантида като замръзне на Полюса. Може би някой е искал така да стане, но не е могъл по друг начин да навреди на Атлантите. Припомням, че Виракоча е можел да предизвиква гръмотевици и да създава електромагнитно поле само със Силата си. Ако той е Атлант, както мисля аз, и най-модерния самолет или танк или каквото и да е там, не може да излезе срещу силата на Духа и Разума му...Идеи много.


Оберон

Heinie

 • Гост
Re: Карти на Дрвени морски крале
« Отговор #14 -: Декември 02, 2005, 12:22:07 pm »
Ако нещо ще минава на една космическа боя от планетата ни, колко му е да се блъсне - случайният фактор ми се струва твърде голям, за да го приемем за правдоподобно - малка е вероятността ей-така да мине насам без чужда намеса, да речем от злобни извънземни. ;)
Мисля си, че ако ще се мести земната кора, на едно място трябва да се разтегне, а на другото да се нагъне по посока на движението - 30 градуса са много, и би трябвало да имаме големи планински масиви. Малко ми се губи къде, аджеба, трябва да е била Антарктида преди това, за да отиде на сегашното си място.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27