Чували ли сте за "Часът на Бика"? Мисля, че той е между 2 и 4 през ноща и е най- тежкото време на денонощието. Преди време (8 - 10 години) работех такава работа, че се прибирах около 2 или малко след това през ноща. Не си лягах до 3 - 4 часа. Според някой страдах от хронично безсъние, ама тогава бях по- здрав, по- щастлив имах повече лични успехи......
А за паралелни или някакви други реалности - не ви ли се е случвало - стоите си някъде или си правите нещо и изведнъж нещо ви провокира - било то човек, слънчевото греене, полъх на вятъра и хоп - изпитвате някакво много силно и адски мъгливо усещане че този момент или някакъв елемент от обкръженито сте го преживели вече. По точно познат ви е ама нищо друго - много мъгливо и силно чувство. Има и вариации - гореописаното не сте го преживели вече, а ви напомня за ситуация, в която сте били участник, но къде, кога, какво - вятър в тръстиката... Мисля, че си имаше точен медицински термин за това, но обяснението му бе от типа - абе грешни сигнали между мозъчните клетки или от сорта. Никак не ме задоволи това обяснение.
Също така - случвало ли ви се е да усетите, че във въздуха витае нещо важно и съдбоносно, глобално, че околната среда е заредена със някаква много силна енергия, че някъде нещо се случва или предстои да стане, непреодолимо желание да станете част от това нещо (събитие), но то ви се изплъзва, не го осъзнавате в конкретиката му, а знаете че трябва да сте там.....