Автор Тема: Атлантида  (Прочетена 167259 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Controversy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 20
Атлантида
« -: Юни 12, 2005, 12:11:01 pm »
Потъналата Атлантида, най-вероятно може да бъде открита на върха на подводна планина или подводно плато. Но, наличието на подобен релеф все още не е доказателство за съществуването на древна цивилизация.

Учените могат да получат информация за морското дъно по няколко начина:

Да се спуснат лично с акваланг на дълбочина не повече от 100 метра, да използват тежководолазна екипировка (до 160 метра) или да слезнат на дълбочина до 500 метра с управляем подводен апарат, наземни тръби, специални екскаватори, фото и филмова техника.

    * Акваланг - той е най-удобен за археолозите, но е подходящ за изследване на малка дълбочина, а изследването на дъното отнема много време.
    * Скафандър - неудобен, тъй като на големи дълбочини силно ограничава действията и свободата на движение.
    * Подводен апарат - удобен при търсене, но не осигурява свобода на действие.
    * Наземни тръби (?) - не могат да дадат ясна представа за предметите, намиращи се на дъното, описват само малка част от терена и не действат върху твърди породи (здания, пътища).
    * Екскаватори - не дават информация за положението на предметите по дъното, а също така и за остатъци от архитектурни съоръжения.
    * Подводни фотоапарати и филмова техника - най-обнадеждаващата и подходяща техника за търсене на потъналата Атлантида.

Използвайки изброената техника, учените вече изследват Световния океан. Има направени множество открития и ценни археологически разкопки, но въпреки това не е намерено нищо доказващо съществуването на потъналия материк. Темповете на подводните изследвания се увеличават, така че от техническа гледна точка има надежда, в дълбините на океана, да бъдат открити още обекти.

Повече тук: http://www.secretsbg.com/civilizations/civ.php?num=n17
LET'S CHANGE THE WORLD FOR BETTER

tarikkat

 • Гост
Относно: Атлантида
« Отговор #1 -: Юни 15, 2005, 00:05:38 am »
Вярвам, че Атлантида е съществувала но може би не  точно този начин, по който сме свикнали да гледаме на нещата. Отново ще се върна към книгата на Боб Фрисъл, която вече ви препоръчах. Не съм много словоохотлив и не съм сигурен че бих могъл точно да обясня нещата, но ние живеем в различни времеви позиции.
Развитието на Духа търпи промяна. Израстването е знание а само познанието може да ни помогне да разберем истината за Атлантида.

Неактивен Controversy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 20
Относно: Атлантида
« Отговор #2 -: Юни 16, 2005, 12:38:49 pm »
Ами според проф. Мулдашев атланти има в т.нар Сумати пещери, където се пази генофонда на човечеството.
LET'S CHANGE THE WORLD FOR BETTER

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Атлантида
« Отговор #3 -: Юни 25, 2005, 21:51:37 pm »
Професор Мулдашев както стана ясно е доста зле... Започна да пуши яко още от втората книга. Четвъртата бързо съжалих че я взех :) Няма и да я почвам поне в близките месеци. Даже излезе книга "Анти-Мулдашев", която също не знам кога ще чета :) Не знам дали е на ортодоксален учен или не, само че го правел на пух и прах :)
Сомати пещерите, за които говори Мулдашев са нищо друго освен подземните проходи на нашите приятели :( Лемурийците са представлявали съвсем друго от това, което обяснява Мулдашев. Ако ти се чете за Атлантида чети Алън Алфорд и Мъри Хоуп (отчасти).

Неактивен mirage

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 96
 • Im omnia paratus
Относно: Атлантида
« Отговор #4 -: Юли 04, 2005, 01:53:54 am »
Атлантида според много пророчества ще изплува скоро може би след глобално земетресение, кой знае!След последното голямо земетресение, което стана по Коледа в Индийския океан, са открити следи от цивилизация в региона.

Неактивен Admin

 • White Force Fighter
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 742
 • MAY THE FORCE BE WITH YOU
  • Light Motion Design Studio
Относно: Атлантида
« Отговор #5 -: Юли 04, 2005, 13:42:33 pm »
За Атлантида - ад това съм го чел в едни откровения на Нострадамус. Мисля, че дори го е предсказал. Виж сега, Центурий не се сещам...
« Последна редакция: Август 11, 2009, 08:09:56 am от Eon »
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Атлантида
« Отговор #6 -: Юли 07, 2005, 04:02:06 am »
Атлантида е "някъде си". Всички говорят, а иситната е, че никой не знае къде точно е истинското й местоположение... Всеки има различна теория... Колкото книги (а за Атлантида книги колкото щеш...) толкова и мнения... Всеки отхвърля тезата на другите... Темата се комерсиализира вече... Правят се догадки, за да се купуват книгите... Всъщност, не може се говори точно за Атлантида или Му... Казва се, че ще изплуват земи. И стари и нови. Другото е свободна интерпретация... Нострадамус, Кейси, Скалион... Пише, че на старите земи щяло да се намерят следи, които ще разкрият тайни, но къде - само предположения... Едно е сигурно - в Световният океан е :) Преди 2-3 години до Сицилия малко по малко взе да изплува едно островче и италянците първи го видяха и се усетиха. Още като беше на 7-8 метра под водата, изпратиха водолази да забият знамето на него :) Следващата година казаха, че вече е изплувало на 1-2 метра и това било остатък от сушата, която свързвала Европа с Африка през Италия. Подхвърли се, че това уж било Атлантида, но комета или друго звездно тяло била паднала и тя потънала за 1 нощ... Интересното е, че в Урантия пише, че Атлантида наистина е била там, но не се е наричала "Атлантида". Това било наше, измислено, земно име. Когато посветените разбрали за предстоящият катаклизъм, се спасили направо в Египет. Това е едно от сериозните твърдения - че местоположението й е между Гърция, Египет, Ливан, и Израел. Там сега е едно тъмно петно на картата, сто пъти го гледах...
LM, откъде имаш информацията за заметресението и ядреното оръжие, и пише ли защо точно в този район?
« Последна редакция: Август 11, 2009, 08:12:03 am от Eon »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Атлантида
« Отговор #7 -: Юли 08, 2005, 18:02:55 pm »
И аз мислех, че е в Средиземно море, но май не е... Не е ли прекалено малко то за Атлантида? И ако изплува, ще трябва да избие през почвата, въпреки че не знаем колко е голяма де :)
Това за ресурсите е една от причините. Човекът е вирус (както се казва и в първата Матрица) и планетата ще се самоизлекува скоро.

tarikkat

 • Гост
Относно: Атлантида
« Отговор #8 -: Август 02, 2005, 15:43:53 pm »
Откриха Атлантида?

Изследователи обявиха сензационно, че необичайна каменна формация на 600 метра дълбочина край кубинските брегове вероятно представлява древен град, построен от неизвестна изчезнала цивилизация, съобщи Ройтерс.
"Това са изключително любопитни структури", заяви кубинският геолог Мануел Итуралде, член на канадска експедиция. Според изследователите не е възможно подводните каменни структури, които наподобяват улици, площади и пирамиди, да са творение на природата. Те са на мнение, че това е град, може би на 40 000 години, потънал при земетресение.
http://historic.ru/lostcivil/atlantid/index.shtml
Лично мое мнение е че когато му дойде времето тя сама ще излезе на повърхността но със сигурност няма да разбие ничий континент
А колкото до това че сме вирус ...

Неактивен Zikko

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 95
 • The Sleeper must Wake Up
Относно: Атлантида
« Отговор #9 -: Август 08, 2005, 13:27:47 pm »
Мисля си, че при сегашните технологии (не че са толкова висши, ама ги имаме) не е проблем да се открие Атлантида или който и да било древен център на цивилизации. От сателити откриват нефт и природни залежи на километри под земната повърхност и т.н. Мисля си, че на някои кръгове отдавна са им известни факти и местоположения, мисля че отдавна се работи по тези места... Но го пазят в тайна. Явно има много неща, които могат да променят Новия Световен Ред в Друг Нов Световен Ред. И това не им харесва на банкстерите!
Нали знаете - всяко нещо, особено познанието има дуалистична сила - може да се ползва както за добро, така и за зло. Може би за това го пазят за себе си - пак да изкористят нещо!
И сам войнът е войн!

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Относно: Атлантида
« Отговор #10 -: Септември 07, 2005, 18:34:59 pm »
Като се има предвид континента Атлантида и изчезването му трябва да се обяснят някои неща. Първо това което е изчезнало преди няколко хиляди години и споменато от Платон ако не се лъжа са били жалките остатъци от Атлантида която е била огромен континент който е загинал на няколко етапа:

Когато извращението на природните и еволюционни закони достигнало апогея си, континентът бил разтърсен от първата ужасна катастрофа. Голяма част от него, включително и столицата - Градът на Златните Врати, била пометена от вълните на океана. Милиони хора загинали. Било е в епохата на Миоцена, преди 800 000 години. Вследствие на тази кошмарна катастрофа Атлантическият океан загубил полярните си области, а средната му част се раздробила. Американският континент се откъснал чрез пролив от породилата го Атлантида. 

*   *   *

Втората, по-малко значителна катастрофа сполетяла Атлантида преди около 200 000 години. Континентът се разделил на два острова:  северния голям, наречен Рута и южния - по-малък, с името Даития. Като последица от този катаклизъм настъпили определени промени на Американския континент, а територията на днешен Египет била наводнена. След него  расата на толтеките никога вече не достигнала предишния си блясък. Тъй като, въпреки сполетелите ги нещастия, оцелелите отново възобновили заниманията с черна магия, това довело до следващата катастрофа. Било време да се разчисти света за по-нататъшното му еволюционно развитие.

Следващата катастрофа надминала по мощ предишните. Това се случило преди около 80 000 години. Южният остров бил погълнат почти изцяло от разбеснялата се водна стихия. От северния оцеляла сравнително малка част - остров Посейдонис, споменат от Платон в съчинението му “Тимей”. Около 9564 година пр.н.е. и този остров - последна следа от някога огромния континент, бил залят от вълните. Останки от него са днешните Канарски острови.

Споменът за трите катастрофи, причинили гибелта на Атлантида, и последвалите глобални промени както на климата, така и на разпределението на сушата, се е запазил в митологизираната памет на цялото човечество. По света са известни над 500 легенди за Потопа, произхождащи от всички континенти и географски ширини, от които 62 са независими от месопотамската и еврейската, включена в Библията

Така че факта че намират Атлантида на различни места не е  учудващ но основната и част все пак е била на мястото на  Атлантическия океан - името не  е случайно  ;D

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Относно: Атлантида
« Отговор #11 -: Септември 08, 2005, 23:05:19 pm »
Благодаря  :) :) :)
 а хрумвало ли ви е че Атлантида още не е потънала.Т.е. че това може да е събитие,което ще се случи в бъдеще...
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Атлантида
« Отговор #12 -: Септември 08, 2005, 23:23:59 pm »
Едва ли, но има теория, според която континента е потънал, но още е жив - т.е - населяван от атланти. В нещо като въздушен резервоар създаден около града.

Неактивен Geo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 96
  • Fenomenibg.com
Относно: Атлантида
« Отговор #13 -: Септември 17, 2005, 23:48:07 pm »
Наскоро четох пак за старобългарския град Аркаим, който всъщност е столица на най-древната известна българска държава. Намира се в южен Урал. Формата му е кръгла, точно както е описвана столицата на Атлантида. Градът е правен по специален план, можел е да издържи на почти всякакви природни бедствия. Възрастта му е приблизително като на Троя. От няколко дни усилено го издирвам чрез сателинтите снимки в Google Earth, но за съжаление без успех, засега. Колкото и да е странно, никъде не можах да намеря точните координати на града. На едно място пише в южната част на Челябинска област, на друго - в непосредствена близост до град Челябинск, но много се мотах в тези райони и засега не съм го видял :(

Oberon

 • Гост
Относно: Атлантида
« Отговор #14 -: Септември 18, 2005, 05:07:01 am »
Здрасти пак банда:)))

Атлантида е под ледовете на Антарктида. Този, от когото Платон научава за Атлантис, е говороил с египетския жрец Сонхис, който му е дал подробни сведения за Атлантис..устройство, инфраструктура и тн. И най-важното - казал му е каде се намира:))) Цитирам Сонхис: "В центъра на Великото море". Тъй като за гърците Великото море е било отвъд Херкулесовите стълбове, а именно протока м/у Испания и Тунис...Гибралтар:) Оттам и заблудата, че Атлантида е била в Атлантическия океан...чушки с пипер:))) За египтяните великото море е бил световния окен, знаете че за тях не е било тайна, че Земята е кълбо. Кой е континента, който граничи с целия Океан без Северния:))? Антарктида:), която бай дъ уей, тогава не е била баш на Полюса, а с 30 градуса по на север.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27