Автор Тема: Ян ван Хелсинг - Не пипай тази книга!  (Прочетена 98489 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен defyl

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Някой чел ли е това?Успях да се д0копам само д0:

http://www.dilok.net/article76.html

и се чудя дали има смисъл да я търся в книжен вариант :)
От първите страници, нищо ново няма, въпроса е дали това е поредната сбирка от непопулярна информация, или тук там има и нещо по-ново и интересно...
« Последна редакция: Март 10, 2008, 17:10:50 pm от H. »
I Came Out From The Deep To Help And Understand But Not To Kill.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Ян ван Хелсинг - Не пипай тази книга!
« Отговор #1 -: Март 10, 2008, 14:49:08 pm »
Разглеждах я, нищо ново. Имаше 1-2 интересни глави. Не струва толкова пари, за хора, които са чели по темите.

Неактивен WhiteKnight

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 230
Относно: Ян ван Хелсинг - Не пипай тази книга!
« Отговор #2 -: Март 10, 2008, 15:02:57 pm »
Тогава, би ли коментирал накратко най-важното(ако има такова) от следните глави:
2. Граф Сен Жермен – мъжът, който знае всичко и никога не умира!
Глава 17 Граф Сен Жермен и аз
Глава 8 Кой беше Нострадамус?
Глава 14 Супер-децата от Китай
Глава 16 Силата на децата
Глава 24 Моят договор със Създателя
Глава 32 Принципът на засмукването

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Ян ван Хелсинг - Не пипай тази книга!
« Отговор #3 -: Март 10, 2008, 17:09:25 pm »
Ами не, защото освен съдържанието не съм разглеждал по глави задълбочено. Обикновено гледам най-вече библиографията отзад, защото съм относително наясно с ценните чужди издания. Тази не беше кой знае какво. Принципа на тези книги е събрал оттук-оттам. В това няма нищо лошо, всъщност аз правя същото. Но в един момент нещата започват да се поизчерпват и става видно, че идеята е печалбарство, а не представяне на реално знание...

Неактивен defyl

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Относно: Ян ван Хелсинг - Не пипай тази книга!
« Отговор #4 -: Март 10, 2008, 22:28:54 pm »
Мерси за инфото.
И аз не очаквах да е нещо, кой знае какво, макар че за много хора сигурно ще е интересна :)

Като стигне д0 мен ще я прегледам, както обикновенно от чисто любопитство.

От всичко в този форум могат да се съберат поне 100-тина под0бни книжлета "разтърсващи" псевдо-човешкото съзнание  :D
I Came Out From The Deep To Help And Understand But Not To Kill.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Относно: Ян ван Хелсинг - Не пипай тази книга!
« Отговор #5 -: Юли 28, 2008, 13:06:01 pm »
Книгата ми харесва, добре структурирана, аргументирано е всичко, доколкото е възможно. Дадена е библиография в края, която обаче е на немски език, тъй като авторът е германец. Доста от изнесената информация е получена малко или много пряко от автора, той пише какви са му източниците и как успява да се добира до тях. Твърди, че лично е разговарял с пилот на летяща чиния, например. В края на книгата има отделени около 80 стр. за работа на читателя върху себе си, това е особено важно за подобен род книги.

Цитат
КОВЧЕГЪТ НА ЗАВЕТА
...
Стр. 127

Изследвайки текстовете от Атлантида, рицарите се посвещават в космическите закони, лежащи в основата на вселената. Разбират, че появата на всички живи същества (души) става с участието на реално съществуващ творец (Бог) и че всички същности са продукт на „менталната сила“ на Твореца. Осъзнават защо душите на създадените от Бога същества трябва да се интегрират в материята и защо замисълът му не може да се осъществи по друг начин.
Нека се вгледаме по-отблизо в последното твърдение:
Текстовете от Атлантида показват, че съществува нещо като „първичен бульон“ – космическо духовно поле, което е съставено от възможно най-малките частици, т. нар. мион-неутрина; заедно със същностите, образувани от частиците (мион-неутрина) на първичния бульон (космическото духовно поле), те се проявяват посредством менталната сила на Бога.
Елементарните частици, наречени мион-неутрина се свързват помежду си съгласно различни физични закони, вследствие на което възниква материалната същност, наричана „душа“.
Единството на „частиците-на-душата“ съдържа в себе си не само целия план на сегашния живот, но и животите (холографски манифестиращи във всяка частица като вибрация) на даден човек от момента на създаването му като фино същество, както и всички негови преживявания като биологична система (след като се е инкарнирал в материята).
Следователно Създателят е дал на човека (съответно душата) ментална сила и той самият един ден ще се превърне в създател.
Тамплиерите осъзнали, че целият космос без изключение е структуриран от тези „частици“. Съвременната квантова физика ги класифицира като електрон-неутрина, мион-неутрина и тау-неутрина.
Мион-неутрина, които изграждат космическото духовно поле, съответно полето на съзнанието – наричано също и етерно поле, хроники на Акаша или морфогенетично поле – са частиците, които могат да бъдат променяни вибрационно чрез силата на мисълта: чрез промяна на вибрациите, в тях холографски започва да манифестира образът на мисълта.
В космическото духовно поле всичко, което е свързано помежду си посредством вибрация, е обусловено от тази промяна – защото между частиците е налице постоянен обмен. Следователно биологичната система на хората непрекъснато и по всяко време се повлиява позитивно или негативно от фреквенциите на полето. В крайна сметка, това е доказателството за толкова пъти повтаряната фраза на „древните“ мистици: „Всичко е едно и едното е всичко.“
Мион-неутрино е елементът-носител на мисловните картини, създадени от човека. Това означава, че всяка мисъл-форма, която човек създава, се излъчва към космическото духовно поле.
Ако става дума за „незасягаща настоящето“ мисъл, която като обратна връзка не може да бъде излъчена обратно в актуално съществуваща форма или ситуация, тя се превръща в съставна част от космическото духовно поле и въздейства върху човешкото съзнание толкова дълго, докато не се материализира.
С други думи тамплиерите разбрали, че силата на мисълта, с която всеки създава своите мисъл-форми, е най-важното средство, което човек притежава. Всяка помислена мисъл се превръща в елемент на космическото духовно поле; като носител на трептения тя се разширява сферично в космоса и е отговорна за всичко, което се случва в него.
Следователно човекът (съставен от атоми и молекули, а те от своя страна – от мион-неутрини) е съ-отговорен за състоянието на нашия свят – в отрицателен или положителен план.
В изключителната си книга „Завещанието на Атлантида“, която съдържа оригиналните знания на тамплиерите, Хелга Хофман-Шмит пише: „Те твърдят, че човекът се състои от системи, в които духовно-материалната душа, резервоарът на мислите (психе-то) и физическото тяло образуват три области; по Закона на резонанса познанието на индивида, интегрирано в материалната душа, трябва да се инкарнира отново и отново във физическо тяло – докато не остане никаква нереализирана мисъл-форма, създадена от човека.
Те преди всичко са осъзнали – както древните мъдреци на много култури и мистиците от различните епохи – че ВСИЧКО Е ЕДНО и ЕДНОТО Е ВСИЧКО; че целият космос е изпълнен с непредставими малки частици, които имат структура на две вплетени пирамиди.
Днешната физика нарича тези частици мион-неутрина, тау-неутрина и електрон-неутрина. Те създават космическото духовно поле и не оставят никакво празно пространство.
Това означава, че ВСИЧКО, което съществува – независимо от това дали го описваме като материално (груба материя), или като нематериално (фина материя) – е от и във това космическо духовно поле, респективно в тези частици, свързано е с тях и взаимно си взаимодействат.“ Достатъчно ясно ли е? Знам, че не е лесно да се осмисли. Аз самият прочетох пълния текст за Атлантида (около хиляда страници) и разбирам как се чувствате.
Накратко  можем да обобщим, че атлантическото знание казва едно: човекът притежава сила на мисълта и чрез нея може да бъде Творец – да, той е не само част от Творението, но е и част от Твореца!
Това   всъщност   е   най-важното   изречение   в   цялата книга,
на което ще се върнем по-късно. Помислете още веднъж: Ние не само сме част от Творението, ние сме част от Твореца и имаме силата и средствата да творим сами!!! Тоест: духът владее материята! Опирайки се на това познание и работа със силата на мисълта (т.е. на съзнателното творчество), тамплиерите започнали да привличат енергиите на своя страна, за да изпълнят задачата си: да водят хората по пътя на Закона за резонанса.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Относно: Ян ван Хелсинг - Не пипай тази книга!
« Отговор #6 -: Юли 28, 2008, 13:24:05 pm »
Цитат
НАЙ-ДОБРИЯТ ПЪТ КЪМ УСПЕХА
...
Разликата между светлата и тъмната страна (за да не използвам думи като добро и зло) е тази, че тъмнината има ясна цел: например световно господство и контрол. Това е съвсем определена цел, съществува ясно структуриран път до нея (виж Документи на Баварските илюминати). Това е пътят на разума и за него той е много по-разбираем, отколкото дадена мъглява формулировка на езотерик, търсещ просвешението, които не знае какво точно е то. Неговият път е на сърцето и „чувствата“. Често не е лесно емоциите ни да бъдат изразени с думи и затова са по-неясни.
Ясно ли го казах? Едните имат пред очите си съвсем ясна цел и затова ясно ще манифестират. Когато обаче човек иска да се включи в добри проекти, т.е. във всичко, което „намира“ за добро, обикновено му липсват концепция и яснота как да постигне целта си.
Силите на Его-то (илюминатите) знаят „добре“ да боравят с властта си. Те са наясно с кой принцип да работят и как да се настройват при манифестиране, какво да имат предвид. А наясно ли сме ние с целите си; знаем ли съвсем точно какво искаме? Какво желае разумът и какво сърцето ни?
Ако успеем ясно да кажем какво искаме да имаме в този живот, каква е целта ни, тя може да се изпълни. Ако нямаме точна, ясно дефинирана цел, нищо ясно няма да се случи. Или ще добием яснота едва когато започнем да страдаме.
Аз отново виждам пред себе си феята, която скубе златните си коси, защото човекът, чието желание е готова да изпълни, все още не знае какво точно иска.
Тези хора ще трябва да напишат домашните си. За щастие, не е нужно кой знае колко време, най-много няколко дни. Това обаче са най-важните дни от живота ни, защото ще станем съзнателни за амите себе си и в заключение ще открием божественото – когато започнем да творим!

Цитат
ТОВА МЕ ИЛЮМИНИРА!
...
Да седнем и да напишем, че сме готови да поемем задачата на живота си, а отдолу: „Отварям се към всичко, което ми принадлежи и ме докосва; ще правя това, което мога най-добре и което ми доставя най-много радост. Винаги имам достатъчно пари, а до мен е човекът, с когото съм щастлив и с когото си пасваме най-добре.“
Поставете дата, подпишете го и го закачете някъде на стената (където няма да го вижда всеки) и благодарете, че постепенно малко по малко всичко това ще стане. След това търпеливо вижте какво ще се случи.
Когато това стане, ще бъдете щастливи. Когато сте щастливи, вероятността един ден да сте центрирани, спокойни, хармонични, цялостни и, може би, да постигнете просветлението, чувствително ще нарасне. Аз всъщност не съм чувал някой тъжен или агресивен човек да е постигнал просветление. Нека не започваме от просветлението, а от малките неща, които са пред нас – имам предвид наистина сега – и са променими.

Цитат
ТАЙНОТО ЗНАНИЕ НА ТАМПЛИЕРИТЕ
...
От текстовете става ясно едно: съществува голям космически план, т. нар. План на творението – матрица или хелиографско копие, което в текстовете от Атлантида е наречено „А-Омега-проект“.
За него от оригиналните документи (променени само за да станат по-разбираеми) научаваме следното:
„В тези текстове ще намерите светлината на истината; предполага се, че имате духовната зрялост и притежавате силата на толерантността, чрез която любовта съществува във всички форми.
По волята на нашия пра-създател пра-знанието за законите на космоса и за законите, определящи всяко битие, ще бъде открито още веднъж, за да може човешката раса да осъзнае и разбере смисъла и целта на живота си на Земята.
Това се прави за благото на хората, за да могат отново да разберат, че същността им като дух, привързан в природната материална душа, нерушим според космическите закони, е с божествено начало.
Само когато осъзнаете, че самите вие сте творци на собствения си свят и обкръжение и че като голяма общност носите отговорност едни за други, ще имате шанс да живеете като индивидуални същности в света на нашия пра-създател, в светлината на истината, освободени от материята.
Всеки от нас носи в себе си едно и също силно „АЗ СЪМ-настояще“. Всесилната оожия сила, с която може да бъде постигнато всичко. Защото всеки може да създаде това, от което има нужда, със силата на мисълта си директно от космическия енергиен запас.
Предпоставка силата да бъде използвана, без това да навреди на божиите чеда, е да спазвате заповедите на нашия пра-създател, защото само тогава божествената, безграничната в пространството енергия може да бъде използвана без вреда за одухотворяване на материята.
От едно немислимо време вече съществува А-Омега-проектът който нашият пра-създател предава от вселена във вселена, за да одухотвори материята в пространството.
Ние земляните също сме само част от великия план и със силата на мисълта си помагаме за свързване на енергията в пространството с материята, за да я превърнем в завършена цялост.
Това е смисълът на живота.“

Неактивен veselqk-U

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 255
Относно: Ян ван Хелсинг - Не пипай тази книга!
« Отговор #7 -: Юли 28, 2008, 15:33:42 pm »
И аз я четох и смятам,че си заслужава парите защото човека е обикалял много и написаното от него е първа ръка инфо.

Неактивен goldeneagle

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 86
 • no world order
Относно: Ян ван Хелсинг - Не пипай тази книга!
« Отговор #8 -: Август 09, 2008, 10:34:54 am »
книгата е уникална,трябва да се прочете

Breath

 • Гост
Относно: Ян ван Хелсинг - Не пипай тази книга!
« Отговор #9 -: Септември 21, 2008, 13:09:07 pm »
Книгата наистина си заслужава, и който има възможност да не я пропуска.
Всъщност аз щях да я подмина, ако не бяха цитатите на Xpuctoc Muxaul, за което благодаря  :)

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Относно: Ян ван Хелсинг - Не пипай тази книга!
« Отговор #10 -: Ноември 17, 2008, 18:39:59 pm »
Zdrasti, v edna tema za knigata " Ne pipai tazi kniga" na qn van Helzing dava6 citati ot neq. Ima li q nqkude vuv elektronen format na bulgarski.

Поне аз не знам да я има някъде цялата на файл на български. Не се стискайте за 15 лв ако чувствате, че нещо си заслужава. Нали и авторите и книгоиздателите трябва от нещо да живеят и да продължават да ни предлагат хартиени книги. В края на краищата Хелсинг и други като него избират подобен път на развитие и съществуване като разчитат на доходи от книгите си. Такива хора трудно биха успели в проучванията си ако не им се купуват книгите. Не търсете само авантата, старайте се и да давате нещичко от себе си.

Неактивен kossev

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 190
 • http://www.pristabg.com/
Относно: Ян ван Хелсинг - Не пипай тази книга!
« Отговор #11 -: Ноември 29, 2008, 14:09:15 pm »
В книгата наистина могат да се намерят идеи ,как да постигнем това което искаме (а в края на краищата всички целим това,нали),които наистина работят,поне според моя опит

Неактивен Salito

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 218
 • ТАЙНАТА Е В ХРАНАТА
Относно: Ян ван Хелсинг - Не пипай тази книга!
« Отговор #12 -: Ноември 29, 2008, 17:02:11 pm »
книгата на мен много ми харесва, и се научих на два-три трика за които не подозирах, ами аз всъщност се научих как да улавям съобщение от друг свят, ако е насочено към мен.
Е това беше много специално преживяване, аз за първи път в живота вярвам 100% на паранормалното след като изпробвах един от триковете в тази книга.
Препоръчвам горещо тази книга, дори за напреднали.
най-добрият приятел на човека остава самият той, въпреки предателствата понякога.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Относно: Ян ван Хелсинг - Не пипай тази книга!
« Отговор #13 -: Декември 12, 2008, 02:15:58 am »
   Скоро книгата ще я има в ел. вариант... А издателите са публикували началото ето тук

   Книги публикувани под псевдонима Jan van Helsing:

Geheimgesellschaften und ihre Macht im 20. Jahrhundert, ISBN 3-89478-069-X
Geheimgesellschaften 2 (das Interview), ISBN 3-89478-492-X
Buch 3 - Der dritte Weltkrieg, ISBN 3-9805733-5-4
Unternehmen Aldebaran, ISBN 3-89478-220-X
Hände weg von diesem Buch, ISBN 3-9807106-8-8
Wer hat Angst vor'm schwarzen Mann...?, ISBN 3-9807106-5-3

   Книги публилувани под истинското му име - Jan Udo Holey:

Die Akte Jan van Helsing, ISBN 3-9805733-9-7
Die innere Welt, ISBN 3-9805733-1-1
Die Kinder des neuen Jahrtausend, ISBN 3-9807106-4-5


« Последна редакция: Декември 12, 2008, 02:24:33 am от Joro Velev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Относно: Ян ван Хелсинг - Не пипай тази книга!
« Отговор #14 -: Декември 12, 2008, 02:38:38 am »
   А ето какво пише в дневника на Милко:

 
Цитат
Та, книгата. От нея съм прочел 10 страници и се чувствам все едно аз съм ги писал. Въведение с разни неща дето знам и съм понаписал и позагатнал в писанията си в този мой дневник. Алелуя, хвани ме за уя! Няма нужда да си губя времето с писане повече, освен когато имам психиатрична нужда от това. Ако ще е за просвета на околната среда - тръц! Дедо не му се кашля повече. Купете си книгата на Ян ван Хелсинг и четете. Даже се чудя дали да не го затворя тоя блог, до второ или четвърто нареждане...
... или да пиша само какви гуми да си купите за колата, кои коли са готини, как се завива крушка ... полезно...

ПП 01-01-08: Като понапреднах с книгата се оказа, че е малко по-смеличка и за мен :-)

   За повече Дневникът на Милко Георгиев
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27