Здравейте отново!
Първо да отговоря на asdfghjkl: Не съм се обаждала на никого - както писах падна ми се като от лотарията карта за Приморско и едва уредих самолетни билети - толкова беше набързо. Само успях да поръчам купчина книги преди да тръгна....
Joro Velev също е прав - поляризацията е просто размера на амплитудата, но аз пак си държа на моето, че самия факт че изобщо хванах нещо на инфра-червено покзава, че трябва да се търси в по-долните честоти от видимия спектър.
Не изключвам разбира се честоти и над видимия спектър, но просто следвам логиката, че трептенията при болест / смърт намаляват - а тука говорим за гробница!
Не знам как ще се оправите с радио или телевизор. Аз се сещам за едни 5-6 килограмови телевизори с видео-записващо устройство. Не знам дали някой има. И антена с усилвател! Не очаквам и да се разбере нещо на чист български от каквото и да се чуе, но ако се преобразува?!
Аз лично вярвам, че звука и светлината са една и съща енергия - просто светлината е по-фина, а звука - по-груба. Успях да преобразувам миналата година звук във светлина....
Аз разчитам главно на човешкото тяло, което има най-точен и прецизен обхват на всички честоти - дори и да не ги виждаме. Да ви кажа честно - изморих се да търся програми които да осветлят видеото и не ми излиза от главата това което всъщност видях през окуляра. Затова се постарах да ви опиша точно преживяванията си, но приложих и видеото.
Не знам какво може да се направи и какво ще ни бъде разрешено, но ми се въртят следните идеи в главата:
- пещерняци които да влязат в тунела в дясната шахта
- военни бинокли или апаратура, която да работи не само в инфра-червената зона, но и в радарната (това пък от къде ще го намерим!)
- радио и телевизионни записи, които да запишат по ниските честоти от инфра-червените
Иска ми се пак да ви подчертая това което и други са писали за мястото: фигурите изглеждат и се чувстват като холографни!
За кръга сигурно сте прави - и аз мисля, че е оптична измама - още повече, че лявата шахта си е почти осветена. Исках само да ви чуя мненията. Но как прилича на диска от Вояджър!
Сетих се и друго - чувствах енергията там като ПЛЪТНА! Не знам това дали ще помогне на следващия, който скочи в "дупката", но определено има някакво сгъстяване. И до сега не мога да си обясня защо мозъка ми така се "прочисти" преди да стигна до дупката.
От скалните образувания едното ми прилича на агънце, а другото на надничащо коте (както това дето Жоро го пусна), но осветете дясната фигура, която е пак от тези - холографските и ще видите, че прилича на дяволче или извънземно....
И накрая - не вярвам някой в България след свалянето на режима изобщо да има някаква идея какво е намерено и какво е изнесено от гробницата. Водачката спомена, че се носят слухове, че вечния български календар е намерен там и Кръстю Мутафчиев е лежал в затвора след като се е върнал от чужбина където го е продал. Това на мен ми изглежда МНОГО вероятно - иначе как ще се обясни факта, че той е надживял всички други!