Очевидно е, че не разбирам нищо от физика след като правя само ламерски изказвания в подобни теми. От това, което разбирам е, че има една "джаджа", която произвежда електричество без да се вкарва нищо(по-точно нищо, което може да се види)
Дотук добре, но чета за десетки такива изобретения и никога, ама НИКОГА не съм виждал такова на живо или нещо от сорта. Факт е, че съществуват, но е и факт, че не можеш да ги намериш никъде LOL
И тези изобретеия не са от вчера. Чувал съм за такива още през 60-те. Някой може ли да ми обясни като на човек, без да ми развива "теория на конспирацията" защо след като има такива 'уреди' никъде не можеш да си ги купиш? Лицензи, патенти.. бла бла бла.. Питагор що не е патентовал "Пи" та да му плащаме всеки път като смятаме нещо? Интелектуална собственост? ЧАКАЙ ве пичми ти на Архимед плати ли лиценз, че ти е измислил математиката? Ами на тоя дето се е сетил, че от дърво може да се прави хартия? А за мастилото? И т.н. Какво значи интелектуална собственост като за я имаш се ползваш с интелектуалната собствено на милиони хора преди теб. Никога досега не съм бил толкова прав, колкото за тъпата интелектуална собственост
Патентите са просто поредното средство за контрол. Да не говорим, че за да произвеждаш нещо не ти трябва патент