Преместено от постовете за водата:остава да разберем само дали и колко има лимит,или доза на озонираната вода която трябва да се пие на ден.
Gogo, организма сам подсказва. Слушай си тялото! В началото постоянно изникваше в главата ми образа на ледено студена вода с мирис на озон. Мириса не може да се сбърка - точно както след буря със светкавици и гръмотевици. После почнах да забравям и накрая се усетих, че се сещам 1-2 пъти седмично. Но първия и втория ден имам чувството че изпих по 10-тина чаши. Водата трябва да се изпие веднага или до 1 минута, за да се поеме и едноатомния кислород О1, който се е образувал във водата. После този едноатомен кислород се съединява с минералите и микроорганизмите на водата и изчезва. Забравяла съм чаши и съм откривала на дъното доста стабилни утайки. Когато се пие водата тази утайка, колкото и да е малка до 1 минута не трябва да се изпива защото това са всъщност микро-организми и бактерии които са били във водата и О1 е елиминирал.
Колкото по-студена е водата, толкова по-бързо се озонирва - например 250 мл се озонирват в подходяща доза за 2 минути, а ако водата е със стайна температура - за 10 минути. (Това беше извадка от упътването на машинката, но това е при положение, че ти произвежда толкова озон - копирвам защото не знам какво значи:
O3 степен: 200mg/Hr @ 2.0 LPM изход.
O3 концентрация: 3.6 Gamma (ug/ml or mg/l) @ 0.5 LPM )
кеф ти за стаята и за въздуха който дишаме
Сега втора бележчица - аз писах някъде, че този е само за вода и в никакъв случай не трябва да се вдишва озона директно от него, защото е в много голяма концентрация и може да нарани лигавицата на дробовете. Има други машинки които пускат озон за пречистване на въздуха, но разрешеното количество е 0.05LPM, а тази машинка произвежда 0.5 LPM, тоест 10 ПЪТИ повече от допустимото за дишане.
както казваш щото трябва този озонирания въздух да се прекара през водата
Да - концентрирания озон може да нарани лигавицата на дробовете, но в момента в който озона докосне водата (или пара в сауна) се разгражда на О1 и О2 и тези два - едноатомния кислород и нормалния кислород са абсолютно безвредни.
Намери се и озонатор в България. Един по-умен форумец (Да е жив и здрав!) се сети да се обади на компанията която продават озонатора за въздух и те пратили информация и за озонатор за вода. Не знам защо тази личност не иска лично да го пусне, но аз ще го направя с удоволствие:
Комапнията не е публикувала озонатора за вода на сйта си, но го имат и го продават за 250 лева. ДВА пъти по-мощен е от моя и е много по-хубав, защото има два маркуча - и за вана и за питейна вода. Освежава и въздуха...
Е-mail:
[email protected] - страницата им е:
http://www.TehnoMag.netТова ще е и моя следващ модел!

СГОВОРНА ДРУЖИНА ПЛАНИНА ПОВДИГА!!!!!!

защото озона заедно с остатъчния хлор излитат от водата".
Това пада на дъното на чашата като утайка, не излиза от чашата. Виждала съм различно оцветени утайки - вероятно в зависимост от химикалите които са наблъскали. Това НЕ ТРЯБВА да се изпива заедно с водата!
За 10 минути единичните атоми на кислорода О1 ще са се свързали със всичко възможно и няма да останат за тялото - затова трябва да се изчака само 1-2 минути - колкото да прочисти бактериите и химикалите, но да останат все пак О1 за тялото, за да прочистят микроорганизмите от храносмилателната система и кръвта. При по-продължително време кислорода О2 ще излети от чашата, а това също ни е необходимо да обогати кръвта ни.
Тина, какъв е вкуса на водата от озонатора?

На мен ми харесва, защото го приемам като лекарство, ама всички други се мръщят от миризмата.... ;D
Ей да не се упоите от много пиене - помнете, че това което остава е кислорода! Едноатомния озон се съединява моментално и си заминава по храносмилателната система....
Между другото аз и семейството ми сме интензивно на озонова вода пак, защото се заразихме от салмонела от питейната вода - има страшна епидемия (не в България - не се стряскайте). Билиони шоколади на Cadbury (Кадбъри) са иззети от магазините защото са ги произвели със същата заразена питейна вода..... Не яжте от тях. И аз (глупачката) понеже бях заета да обяснявам тука за озона, не включих, че завода се захранва от същата вода, от която и ние готвим и се мием .... >

( Иначе за пиене - само бутилирана - не че е гарантирана, ама какво друго? Не ми дават да си пусна помпа в градината, а и да си пусна - разправят че земята е отровена на около 1000 метра от повърхността.... :'()
Това за преварената вода и миенето на косата е от тази книга:

Връзка тука:
http://www.detoxyourworld.com/acatalog/dyw.htmlСайта и книгата е основно за ядене на сурова храна, но има и голям раздел за токсичните вещества - като флуорид, аспартам, шампоани и козметика.... В книгата имаше и снимки на плешивци преди и след като са изчистили отровите от живота си и са минали на сурова храна, както и на хора на които са им се сгъстили косите. Учудващо поне за мен беше, че резултатите почват след 6 месеца до 2 години, защото първите 6 месеца били страшни за организма - докато се изчисти. Много хора които са ядяли месо или са ползвали всичките храни с химически добавки са преживявали изчистващия период много тежко докато "прескочат трапа".
(Оф-топик дето викате - аз пробвах за 3 месеца 66.6% суровоядство (2 от 3 яденета) и беше супер. Ама аз не бях и много натровена както са били някои от описаните в книгата.... ;D)
Перманентно ли пиеш озоновата вода или само когато имаш нужда?
Когато имам нужда, защото иначе е страшно изморително и психиращо - какво да озонирам първо - водата за пиене ли, водата за готвене, зеленчуците си, ваната си....Затова се случи и този удар под кръста със салмонелата, ама за разлика от други които са в болниците или на системи, ние не сме на лекарства и си гледаме живота...по натурален начин - изчиствайки бактериите с озон. На антибиотиците им трябват 7 дни - озона свърши същата работа за 2 дена.