Автор Тема: Хомо Сапиенс Етикус - Живот,смърт,превъплъщение и възнесение  (Прочетена 7941 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Хомо Сапиенс Етикус

Живот,смърт,превъплъщение и възнесение

Част 3 от  Антропологичната поредица за скрития произход на Хомо Сапиенс

Автор:  --daniel , източник:

http://www.conscioushugs.com/wp-content/uploads/2015/04/Homo-Sapiens-Ethicus-Phoenix-III-Daniel-Revised-2015-04-05.pdf


[ Моя бележка:Това е автоматичен превод + редакция от мен.Струва ми се,че тук е подходящ раздел поради следните причини: въпреки,че някои(включително и аз)биха определили Реципрочната Система като нова парадигма в науката,тя сигурно би изглеждала като еретична за ортодоксалните авторитети.Тази концепция е все още достояние на една сравнително малка общност на изследователи, което донякъде ми напомня за т.нар. езотерични общества,макар че в случая тя не е държана затворена вътре в един тесен кръг на "посветени".Напротив,представена е открито и е достъпна за всеки,който би се заинтересувал.Изглежда ми че ортодоксалната наука би искала тази концепция да остане затворена "някъде там" в периферията на публичното внимание и се опитва да я "затвори" чрез игнориране,може би.Конкретната тема се занимава с концепцията за реинкарнацията,
която е в сферата на езотериката,а също така се разглеждат и Анунаките,които не са в сферата на официално одобреното научно познание.Накратко - еретични теории.
Някои читатели са се запознали с този материал от Академията,но това не е първото място,където части от него се появяват на български.Да отдадем дължимото признание на първия,който представи тази концепция на българския читател(доколкото на мен ми е известно) и това е потребителят Форум
от предишната ни(за някои)обител.
И понеже разбира се тъкмо когато започвам и телефона звъни,за да ми създава известна заетост,
ще продължа по-късно днес.]
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Въведение

За да разберем как създаденият, кроманьонски човек се различава от другия еволюирал живот на нашия свят,едно изследване на структурата на живота сам по себе си е необходима предпоставка.След като естествената норма е дефинирана, отклоненията от тази норма могат да бъдат изследвани и последствията - определени.
Тази статия ще обхване две основни понятия като енергийни последици: живот и смърт,заедно с еволюцията на тези процеси: реинкарнация(превъплъщаване) и възнесение.Животът като естествено следствие от постулатите на Реципрочната система е разгледан подробно от Дюи Ларсън  в книгата му  в книгата му „Отвъд пространството и времето"1
С надеждата да се определи основният модел на това, което причинява естествената смърт и какво се случва по време и след смъртта на физическото тяло, понятията за смъртта, прераждането и възнесението са екстраполирани от основните понятия на културната митология и теология, съотнесени към съответстващите им понятия в рамките на една вселена на движение. След това тази информация може да бъде екстраполирана, за да се види
накъде се насочва човечеството като вид.

Претекстът на този документ, основан на концепциите, предложени в ”Геохронология”2 и ”Новата световна религия ”3 е че  кроманьонският човек,на когото съвременният човек е пряк потомък,е хибрид  от развиващия се
живот на планетата плюс „извънземно” или „божествено” влияние,представено от видове,наричани заедно „SMs“, които колонизирали планетата в древни времена, създавайки Му и Атлантската епохи4.Потомците на този хибриден човешки вид  обикновено са наричани Библейски Адам и Ева,така че този хибриден подход е смесица между дарвинистките възгледи и теологичните;и  двата са правилни.
Човекът е създаден и сега се развива самостоятелно, като отделен вид.
Терминологията ще бъде трудна, тъй като много от думите имат субективно значение за читателя.За да се помогне за облекчаване на тази трудност, термините ще бъдат дефинирани преди да бъдат използвани, така че контекстът да може да се поддържа.
Ще има такива, които не са съгласни с избора на конкретни думи, но това са тези, които сме използвали в научния ъндърграунд от 30 години и са се държали добре.
Именно концепцията,с която е свързана е важна,а не думата,използвана за изразяването ѝ.
Ще има и такива, които яростно се противопоставят на концепцията на Ларсън ,че по-скоро
съзнанието е последица от живота,отколкото материята да е последица от съзнанието.
Моля ви да „оставите неверието си на закачалката” за момента, тъй като това е реципрочна връзка.Да попиташ „кое е първо“ е като да попиташ дали вътрешната или външната част на една кутия се е появила първа - нито една от двете не е.След като имате кутия, имате вътрешна и вътрешна част.Същата ситуация съществува и със съзнанието; всичко е въпрос на перспектива.
Бележки:
1.Ларсън, Дюи Б. - “ Отвъд пространството и времето” , Tucek & Tucek, публикувана посмъртно през 1996 г.; написана през 1979г.
2.Феникс III, Даниел, “ Геохронология: скриване на историята в миналото; Част 1 от Антропологичната поредица за скрития произход на Хомо Сапиенс” , 2013.
3.Феникс III, Даниел, “Нова световна религия:поробване на човешкия дух със Син лъч.
Част 2 от Скрития произход на Хомо Сапиенс ," 2013.
4. Тази концепция се нарича Теория на интервенцията.
[Моя бел.:авторът начесто използва наклонен шрифт,за да насочи вниманието към някои понятия;ок,но това ми създава допълнителна досадна занимавка,увеличаваща вероятността от грешка.Ще обмисля да използвам само обикновен шрифт,разчитайки на вродената интелигентност на читателите да схванат думите,на които авторът е наблегнал с курсив.]
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Живот

Доколкото ми е известно,Дюи Ларсън има единствената теория,Реципрочната Система (RS),която извежда както живота, така и етичното съзнание като естествено следствие от своите Постулати.Това,което е предложено от Ларсън в книгата му "Отвъд пространството и времето" е,че животът по същество е стабилна комбинация от материя и антиматерия5.Повечето физици ще ви кажат,че когато материята и антиматерията се срещнат,те се заличават една друга и получавате взривоопасен резултат.Ларсън откри,че тази материя и антиматерия могат да се срещнат "извън фаза" помежду си,така че да образуват стабилна,по-сложна структура: живата клетка.
Все пак експлозия,но конструктивна експлозия на живота,а не разрушителна експлозия на радиация.
Поради тази смес от материални и антиматериални(космически) движения,живите клетки действат предимно в междинния диапазон на скоростта,аналогичен на процесите в звездите,но поради този стабилен баланс,процесът е при много по-ниски температури.Да цитирам Делен от "Вавилон 5": "Ние сме звездни неща"6,буквално.

Това уникално разбиране на живата структура като съвкупност от физическо,пространствено тяло и невидимо, времево тяло,позволява изследване на тази "друга сфера",космическата половина на живота,която философите и спиритуалистите са определили като душа или ум(както е  в конвенционалната New Age концепция за Тяло / Ум / Дух).Докато душата и умът имат много конотации,средновековният латински термин анима7 ще бъде използван,както обикновено се използва от психолозите.Анима ще бъде използвана като препратка към "душата" - половината от живия организъм,ненаблюдаемото присъствие в 3D времето.
Според Реципрочната Система,физическата8 вселена се състои от два сектора на изразяване,съществуващи90 ° извън фаза;всеки е антитеза на другия;две перспективи на скаларно движение:
 
1.Материален сектор(материя):три, координирани измерения на пространството с едно измерение на часовниково време(продължителност).Това е наблюдаваният,измерим сектор от ежедневния ни опит,известен на изследователите от 19-ти и началото на 20-ти век като "материя по същество".
2.Космически сектор(антиматерия):три,координирани измерения на времето с едно измерение на часовниково пространство(разстояние).Това е произходът на етерните явления("невъзможна материя") и не е така наблюдаем и измерим от пространството.Косвено можем да измерим как времето променя пространството,като наблюдаваме как се променят материалните структури,когато се влияят от времевите.

Въпреки това, когато се сблъскваме с определени наблюдавани явления като етично поведение и психически способности,Ларсън откри,че двата сектора на неговата физическа вселена не осигуряват достатъчно взаимоотношения,за да се отчетат тези характеристики и той добави трети,нефизичен сектор,който да съхранява всички доказателства и наблюдения,които тепърва ще бъдат подредени и поставени в теоретичната рамка на Реципрочната Система.Той нарече този трети сектор - Етичен сектор,а структурите,създадени в него - контролни единици9.За съжаление Ларсън почина от старост преди да завърши това изследване.
Бележки:
5.Антиматерията в Реципрочната Система се нарича космическа материя и технически погледнато е "конюгирана
[съединена,спрегната]материя” (conjugate matter), съставена от атомни ротации в пространството, поставени в 3D времева координатна система,използвайки часовниково пространство за измерване на промяната.
Ларсън го посочва като обратна(обърната наопаки) материя [inverse matter],но от проф. KVK Nehru беше посочено, че инверсията всъщност трябва да е конюгат ,за да се запазят измерните[dimensional] отношения.
Например,обратната на материалната сила,t/s2 , е s2 / t, което е неправилно.Космическата сила има измеренията на s/t2.Аспектите на пространството и времето се инвертират,но дименсионалното отношение в числителя и знаменателя остава същото,което го прави конюгат,а не обратен.
6.Вавилон 5 , „Далечно слънце".
7.„Това, което оживява“(анимира) или дава живот.
8.„Физическото“ включва всички взаимоотношения, които са определени от 3D, скаларно движение с аспектите на пространството и времето.Това включва материя(материални атоми), антиматерия (космически атоми), електрически и магнитни полета,биологични организми(живот, включително тяло и ум / душа, но не и „дух“) и техните биоенергетични системи.
9. Ларсън, Дюи Б. - ”Отвъд пространството и времето”  , стр. 81

Концепцията на Ларсън за „сектори“ също се привежда в съответствие с езотеричните концепции за онтологичните равнини(планове) на съществуване :Обърнете внимание, че изследването на Ларсън приключи с третия му, етичен сектор заради смъртта му.Това не
означава, че няма допълнителни сектори, нито нива на съществуване, очакващи да бъдат разгадани като естествени
последици от Реципрочната Система.
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Нивата на съществуване

Ларсън определя три различни нива на съществуване въз основа на връзките между трите сектора:
1. Неодушевено (неживо) : Материален или космически сектори; атомната и химическата сфера; материя или антиматерия.Комбинациите деструктивно пречат на произвеждането на енергия.
2. Биологично : Материален и космически сектори, комбинациите конструктивно пречат за производството на клетки.Материалният, пространствен аспект на живота е корпусът , тялото.
Космическият аспект на живота е анима И двете половини заедно се означават като жизнена единица.
3. Етично : Материален и космически и етичен сектори;структура, изградена върху рамката на пространството и времето, но достигаща отвъд него.Тези „звена за етичен контрол“ са клетки на интелигентност10,които ние колективно посочваме като съзнание.Влиянието на тези клетки върху тялото,ума и душата - като дух,за който ще използваме средновековния латински термин Анимус11,за да елиминираме предубежденията относно концепцията за духовното.

Както се вижда, Ларсън, чрез естествените последици от своята Реципрочна Система , бавно и сигурно започва да извежда съществуването на езотеричните, философските или духовните области - чисто от отношенията на пространството и времето като движение.И той открива, че те имат същата структура както древната литература предполага,с единствената разлика,че като следствие от теорията,атрибутите и свойствата на тези нива,сектори и единици могат да бъдат изрично определени - както и как те си взаимодействат помежду си.Това ни дава основание да анализираме развиващия се живот,както и концепциите,които вървят заедно с живота,такива като биоенергия (прана, ки, ци, шен, кундалини и други форми),смърт,превъплъщение и възнесение.
Не е нужно да гадаем,когато можем просто да изведем заключение къде отива животът,какво става там и какво можем да направим,за да подпомогнем този растеж на съзнанието.
Бележки:
10.Да не се бърка с дебила[moron],частица глупост, която е силно заразна в бюрократичните системи.
11.Анимусът обикновено се определя като интелект или дух, често асоцииран с понятията за етика и морал.


Сила и енергия

Вече сме запознати с основните сили на Природата, а именно електрическата , магнитната и гравитационната.
Също така знаем за определени форми на енергия,като вълни,от които има два диапазона в Реципрочната Система, разделени по единица скорост.Вълни с ниска честота (Low Frequency - LF),които съдържат ниска енергия и нанасят малка вреда,такива като звук, светлина, топлина и радиовълни; и вълни с висока честота (High Frequency - HF),като рентгенови лъчи, гама лъчи и космически лъчи, които могат да причинят сериозни увреждания.

Силата и енергията,макар и сходни,не са едно и също нещо.Когато Ларсъновите естествени единици за пространство (s) и време (t) се използват за определяне на количествата (вместо имената на мъртви учени),понятията,които стоят зад сила и енергия и техните разлики стават очевидни.
Енергията (t/s) остава постоянна, но силата (t/s/ s = t/s2 ) е енергия, която се променя по отношение на пространството,не времето.Ако човек погледне спрегнатата връзка(взаимоотношение), скоростта,която се променя по отношение на времето,s / t / t = s / t2,ние откриваме,че това е позната концепция:ускорение.
Силата е просто времево ускорение.И понеже координатното време не се наблюдава пряко, то действа невидимо върху пространството.
Това дава представа за естеството на енергията и защо можем да я открием само по начина,по който тя променя пространството:сила и енергия са времеви структури,движещи се с часовниково пространство,а не пространствени структури,движещи се с часовниково време.Като времеви структури те съществуват в 3D време (или както казват физиците, са локализирани във времето).Това лесно се наблюдава по начина,по който магнитно поле движи железни стърготини,оформящи "силови линии".
Не можем да видим самия магнетизъм,защото ефектът е нелокален,но можем да видим как магнетизмът променя пространствената подредба на железните стърготини.
Това е времевият компонент, който е „енергията” ( t / s),която причинява промяна в пространството(Δs);
наблюдавания резултат от силата , t / s / Δs = t / s2.
Всички жизнени единици съдържат атоми, атомите имат електрически и магнитни полета и реагират на гравитацията,
точно както техните неодушевени двойници.Но животът надхвърля електромагнитните сили поради връзката между материалните и космическите атоми - тази стабилна връзка между материя и антиматерия;и тази връзка генерира допълнителни полета,изразени с термина биоенергия,енергията на биологичните организми.
Имайте предвид,че всичко,което се случва в нашите наблюдаеми,пространствени отношения,също се случва в ненаблюдаемите времеви отношения,което води до допълнителни "анти"-концепции като антигравитация - времева гравитация.
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Биологична енергия

Биологична енергия или биоенергия13 е  “Ниво 2” версията на електрическа, магнитна и гравитационна сили, при които тези атомни свойства се смесват с техните конюгати - времевата „антиматериална“ версия на сила и енергия,която съставлява невидимата,космическа половина от жизнената единица, анима.Тяхното взаимодействие създава енергийна аура около пространствения корпус и времевата анима - това,което се нарича етерно тяло14.
Бележки:
12.Единица скорост е скоростта на светлината,1 естествена единица пространство за 1 естествена единица време, единство в Реципр.Сист.,или 299,792,458 m/s в конвенционалната физика.
[пропуснах да означа с горно 12 израза "единица скорост" от второто изречение под Сила и енергия от предния пост.]
13.Биоенергия в смисъла на различните форми на биологична енергия,а не общото позоваване на енергия,получена от
биомаса като биодизелово гориво.
14.Етерът (или æther) в контекста на Реципрочната система е космическият сектор на 3D времето, интерпретиран от 3D пространствената перспектива на материалния сектор.

Аурата на жизнените единициНенаблюдаемата половина от жизнената единица,съществуваща в 3D времето,хвърля сянката си около жизнената единица по същата причина,по която електрическите и магнитните полета хвърлят сянката си около неодушевени структури - освен в случая с жизнената единица,те се наричат аури.Тези аури образуват етерния двойник на организма,който е сянката на анимата за корпуса,тялото в пространството.Целият живот има аура и тя отразява състоянието на космическата половина от жизнената единица,нейната "душа".Душата е седалище на емоцията,така че тенденцията на етерния двойник е да отразява емоционалното състояние на жизнената единица.

Второ аурично поле,което обикновено не се обявява от мистиците15 също се образува около космическата анима,създавайки структура,аналогична на етерното тяло,което заобикаля физическото.Този материален двойник показва състоянието на физическото тяло към интуитивната страна на живота,което е начинът,по който човек може да възприеме,че някой "се чувства болен" (както майките сякаш винаги знаят за децата си,независимо колко далеч са те).Бидейки нелокална,тази връзка работи аналогично на моста Айнщайн-Подолски-Розен16,защото душите могат да  остават съседни във времето като "група от души",докато телата могат да бъдат разделени от значителни пространствени разстояния.

Форми на биоенергията

Жизнената единица може да се счита за "по-пълен" израз на скаларно движение,защото съдържа и двата сектора в една клетъчна структура.Атомите и частиците,които са или пространствени или времеви имат само "половината история", така да се каже.Вземайки предвид,че Вселената се дефинира от три измерения на движение,то напълно естествено е да открием три изражения(проявления) на биоенергията в живите организми,отразяващи трите диапазона на скоростта, свързани с астрономическото движение17.

Форми на биоенергията

Всяка култура има свои имена за тези три форми на биоенергия.За целите на този анализ ще се използват китайските термини:
• дзин (fohat),клетъчна,либидо или сексуална енергия,свързана със здравето и тялото.
• ци( ки,чи или прана), жизнена сила, свързана с анимата.
• шен (кундалини), съзнание, духовна и интелектуална енергия, свързана с анимуса.
Бележки:
15.Този материален дубъл е механизмът,използван за нанасяне на телесни повреди при определени бойни изкуства чрез
енергийна атака върху проекцията на материалното тяло във времето.Това енергийно увреждане се отразява върху физическото тяло след определен период от часовниково време,пораждайки известното "смъртоносно докосване, познато от практики като Дим Мак.
16.Класическата червеева дупка(wormhole),която свързва нещата отдалечено през пространството,въпреки че няма действителна нужда от свързващ тунел,тъй като връзката е просто обратната връзка на съотношението на движение.
17.Звездните събития и жизнените единици всъщност имат много общо с начина,по който си взаимодействат при по-бързи от светлината скорости.Човек може да разглежда живата клетка почти като една термично балансирана, микроскопична звезда.

[Моя бележка: относно китайските термини - срещал съм различни вариации според преводите на различни езици.
При автоматичния превод думата "jing" излиза като "дзин",понякога като "джин",а понякога остава на латиница.
В книгата на д-р Ян Дзюнмин "Осемте къса коприна" думата е "дзиен".В книга по ци гун на същия автор,преведена на руски,е транскрибирана като "цзин".
В "8-те къса коприна" на български,думата за дух,тук преведена като шен(shen) е представена като "шън".На руски е представена като "шэнь" или "шень".При редактирането,понеже съм свикнал с "шън" - така го пишех,но после го поправих на "шен".В таблиците,следващи по-нататък може да прочетете "шън".
За този shen / шен / шън д-р Ян Дзюнмин казва в "Осемте Къса":
"Шън е центърът на вашия ум,духът на вашето съществуване.Той ви прави човек.Животните не притежават шън.Шън във вашето тяло се подхранва от Ци."]
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Всички знаем, че за да съхранявате енергия, се нуждаете от някаква батерия,и сложните биологични системи идват с такива батерии - известни на китайски като Dan tien или алхимичното поле от еликсир (самият еликсир е друг термин за биоенергията).
Тези структури, имайки ротационен характер, съществуват в аналог на Еквивалентното пространство на Ларсън , макар и по-уместно е да се нарече еквивалентно движение за жизнена единица,тъй като еквивалентността включва сливането на еквивалентно пространство с еквивалентно време.Тези структури на еквивалентно движение(equivalent motion structures)  не се наблюдават директно от нашата конвенционална референтна система, но са локализирани в три области в тялото, както е посочено и могат силно да повлияят както на физическия корпус, така и на времевата анима.Те действат доста подобно на зареден електрон,където Дан Тиен е електронът, пускащ "силови линии" наречени меридиани , по цялото тяло за събиране и разпространение на биоенергия.
 


Дзин: Клетъчна енергия

Tова е аналог на обхвата на Ларсъновата "ниска скорост" (1-x), която е свързваща енергия във и между клетките.Дзин се придобива чрез консумация на храна - други живи клетки, които излъчват дзин при разпадането им  за употреба в тялото.
Колкото по-качествена е храната (като например органична), толкова по-изобилен е полученият дзин.
Много лоша храна18 може да има толкова малко дзин, че самият орган трябва да достави част от него, за да помогне на храносмилането19.Дзин се предоставя и по време на зачеването , където новият живот е снабден с определено количество вроден дзин от родителите,за да инициализират жизнената система за независима работа. Когато бебето е в утробата, зависи от дейностите на майката да направи първоначалния заряд на тези биоенергийни  батерии, тъй като тези „джъмперни кабели“ се изключват само при срязване на пъпната връв при раждането.След раждането естествените процеси работят за придобиване на допълнителен дзин от външни източници ( придобит дзин ). Дзин се изразходва с ежедневни дейности и се консумира бързо в стресови и страшни ситуации, тези дни, известни като "ежедневие."

Когато общото количество дзин се изразходва на ниво биологичен организъм20,естественият процес на умиране се инициира.
Ако организмът няма достатъчно ци, за да включи процеса на превъплъщение,резултатът е смъртта - ”понижение”(деградиране).
За повечето по-ниски форми на живот, които все още са обвързани с колективна анима, тази демонстрация е завръщане към неодушевената, химическа сфера.Висшите форми на живот, имащи повече сложност, се “понижават” до ниво, което може да се поддържа с останалата им биоенергия.21

Бележки:
18.Това включва генетично модифицирани организми, лошо оплодени растения и животни, “напомпани” с хормони за производство на физически мускул(месо), но не и съответните нива на биоенергия. Най-доброто говеждо месо е „свободният дивеч” ,поради това - говедата използват мускулите си,изминавайки по време на паша много мили на ден, което създава подходящ баланс на структурата и енергията.
19. Тази загуба на енергия, която понякога получавате след хранене, се дължи често на тялото, което трябва да се снабдява
с биоенергия, за да усвои храната, вместо да използва храната като източник на биоенергия.
20.Клетките могат да обменят ци с дзин, за да подпомогнат поддържането на организма жив. Процесът е известен като лечение.
21.Това е произходът на кастовите системи, които обикновено се регулират от кармата. Този процес на понижаване обръща еволюционния модел на сложност, връщайки  агрегата на жизнената единица на по-просто ниво, за да опита отново.

Ци: Жизнена енергия

Дзин е нискоскоростната енергия, която поддържа клетките или от материалната, или от космическата страна. Ци е следващата стъпка нагоре,енергия с „междинна скорост“ (2-х), която поддържа материалните и космически агрегати  заедно и комуникиращи си22.
Тъй като тази стабилна връзка между материята и антиматерията е това, което определя живота, Ци е считана за жизнена енергия. Ци може да бъде произведена от дзин или получена от околната среда. Заради това че дзин е много по-изобилен и много лесно се получава от добро ядене, ци обикновено се произвежда от дзин чрез Xia dan tien, след което се изпраща за съхранение в Жон дантиен.
Ци в околната среда всъщност е доста изобилна в природните зони и много хора могат да я почувстват като едно добро усещане при туризъм или къмпинг. Основният източник е добър, чист въздух, поради което ци се асоциира с дишането и затова практиките за насърчаване и съхраняване на ци се отнасят към дихателните упражнения.Тези,които практикуват такива упражнения в отдалечени райони, често забелязват, че е много по-ефективно, когато има гръмотевични бури в района. Има причина за това: интензивното диелектрично поле, произведено от гръмотевичната буря леко променя формата на водната пара, превръщайки неодушевената вода в жива вода23,директен източник на жизнени единици със структура, лесно преобразуваща се в ци.За съжаление, малко от тези места съществуват в цивилизованите страни,които са били претоварени от електромагнетизъм, тъй като тази форма на енергия предотвратява изобилното формиране на ци от околната среда.

Шен: Духовна енергия

Ци може да бъде превърната в шен като волеви акт.Шeн обикновено не се придобива от околната среда;той се получава само като преднамерен, съзнателен акт (процесът на превъплъщение обаче ще осигури известно количество шeн за новороденото,както и малко шeн, получен от родителите). Когато форма на живот получава достатъчно шен, активира духовния комплекс- интелигентността и развива степен на етика, както Ларсън го описва в „Ниво 3: етично“ в „Отвъд пространството и времето“.Шeн може да се счита за интелектуална или творческа енергия, в зависимост от това дали материалният корпус или космическата анима е доминираща в организма. Тези,които по типичния, алхимичен път  се опитват да балансират мъжкия и женствения аспект в себе си, ще имат тенденция да проявяват и двете форми на шен, бидейки  интелектуално творчески (композитори) и творчески интелектуални (изобретатели).
С изключение на хипотезата Гея24,Природата все още не се е развила достатъчно, за да бъде екологичен източник на шeн, така че всяко външно натрупване се извършва от творчески и интелектуални  занимания с участието на други хора с подобен ум и дух; процес, аналогичен на резонансно усилване.Когато дзин се свърши и има достатъчно шeн, се отваря друг вариант за смъртта - това, което обикновено се нарича възнесение , процес за излизане от цикъла на живота, смъртта и прераждането, чрез преминаване към различно царство Ако човек няма достатъчno шeн за да се възнесе, най-вероятно ще има достатъчно ци,за да се превъплъти и последва този маршрут, за да опита отново.
„Когато умът е просветлен, духът се освобождава; тялото няма значение."25
Бележки:
22.Известен в някои езотерични кръгове като „сребърна нишка“, който свързва тялото и душата.
23.Живата вода , подробно документирана от Виктор Шаубергер, има атомната структура на антихидроген хидроксид - един
от водородните атоми на водата се ускорява до свръхсветлиннани скорост, изтласквайки я към космическата страна,
превръщайки водата в структура на жизнена единица . Това е и източникът на Брауновия газ , известен още като оксихидроген.
24.Гея е колективното съзнание на планетата и притежава интелигентност от това съзнание.
25.Ома Десала, Stargate SG-1 , епизод „Меридиан” и монахът в Хеб на „Майчин инстинкт“.

Ин-Ян = Време-Пространство

Друга концепция, която се използва от китайците, е тази на ин-ян , концепцията за „неразделими противоположности”, която Ларсън нарича движение.Ин е инволютивното понятие: женствена, полярна, извита, пълна или студена,докато ян е еволюционната концепция: мъжествен, линеен, прав, празен или горещ. В материалния сектор,в рамките на контекста на Реципрочната система, използван в този анализ, времето е ин, а пространството е ян.26
Ин-ян също представлява начин за представяне на концепцията за просто хармонично движение (SHM-simple harmonic motion ), където yin (отвътре) SHM е вибрация , а yang (отвън) SHM е трептене .Вибрацията, когато се прилага към въртене,такова като атомна система, създава понятието заряд ,ротационна вибрация в Реципрочната система, която е източник на електрически, магнитни и гравитационни заряди.27Зарядът е енергия , а зарядът на електрон се изразява като сила - движението,което зарядът причинява на атомните системи.Зарядите се придобиват лесно , но не са задължителни.Частиците и атомите могат да съществуват в заредено или незаредено състояние,концепция, която не е призната от конвенционалната физика.
Заради това че полевите ефекти на незаредена частица не варират по отношение на времето или пространството, те не са лесни за засичане. Най-често срещаният пример за незаредена структура е тази на незаредения електрон, който се наблюдава като „дупка“, положителният „заряд“ на електрическия ток.Зареденият електрон е конвенционален електрон,действащ като статично електричество.

Всички форми на биоенергия, както и техните неживи двойници имат полярност (полюси) и могат да съществуват в заредено или незаредено състояние. Всеки тип биоенергия може да съществува в четири различни състояния: незареден ин,зареден ин,незареден ян или зареден ян, в резултат на което изглежда че има дванадесет различни форми на биоенергия:четири вида дзин, четири вида ци и четири вида шен.

Смърт и умиране

Последната концепция, която се нуждае от изясняване  е тази на смъртта.Терминът „смърт“ може да бъде разглеждан едновременно и като състояние и като процес.В тази книга думата „смърт“ ще се използва за представяне на терминално състояние , а „умиране“ - за да представлява процеса.
• Умиране : процесът, започващ след като биологичния организъм вече не може да запази жизнеспособността си.
• Смърт : състоянието, при което организмът е “понижен” или се връща в неодушевен статус.
Процесът на умиране се започва или естествено (старост), неволно (болест или нараняване), или неестествено (убийство, злополука). Биоенергетичното състояние е различно за всеки процес:
• Естествено : биоенергията на дзин е изчерпана. Ци и Шен не са засегнати.
• Неволно : Стресът изчерпва дзин, като го преобразува в ци, за да изработи имунния отговор, докато дзин се изразходва.
Борбата с болестта и регенерирането на тъканите ще изразходва ци.
• Неестествено : Оставащият дзин се преобразува в ци в големи количества, което може да доведе до достатъчна плътност на етерния двойник, така че да получи свой собствен “живот”. Но без жизнеспособно, пространствено  тяло,което да го съдържа, етерният двойник се превръща в призрак.28
Бележки:
26.Ин-ян и време-пространство представляват едно и също понятие.Физиците просто не харесват тези „метафизични“ термини в науката!
27.Конвенционалната физика разпознава само електрически заряд; магнитният заряд се третира като импулс,а гравитационния   
заряд - като изотопна маса.
28.„Призрак“ ще се използва като сянка на космическия аспект на жизнените единици, а не „дух“, което е общ превод за анимус.

Произход на изборите на задгробния живот

По-голямата част от западните концепции, касаещи отвъдния живот, могат да бъдат проследени до един източник, Платоновия
Мит за Ер29 , който е както следва:

С много други души като негови спътници, Ер се натъкна на страховито място с четири отвора - два към и от небето и два към и от земята. Съдиите седнаха между тези отвори и разпореждаха  кой път да следват душите: добрите бяха насочени към пътя в небето, аморалните бяха насочени по долния.Но когато Ер се приближи до съдиите, му беше казано да остане, да слуша и да наблюдава, за да съобщи своето преживяване на човечеството.
Междувременно от другия отвор в небето чисти души плуваха надолу, разказвайки за красиви гледки и удивителни чувства.
Други, връщайки се от земята, изглеждаха мръсни, посърнали и уморени, плачейки от отчаяние,разказвайки за ужасния си опит, тъй като всеки е бил длъжен да плати десетократно наказание за всички нечестиви дела,извършени, когато е бил жив.Имаше обаче някои, които не можеха да бъдат пуснати от подземния свят.Убийци, тирани и други неполитически престъпници бяха обречени да останат до изхода му,неспособни да избягат.
След седем дни на поляната душите и Ер бяха задължени да пътуват по-нататък. След четири дни стигнаха място, където можеха да видят нещо като колона от светлина, по-ярка от всичкo, коeто бяха виждали преди. След още един ден път, те  го достигнаха.
Това беше Вретеното на Необходимостта.Няколко жени, включително и Лейди Необходимост, нейните дъщери и Сирените присъстваха там. След това душите бяха организирани в редици и на всяка бе даден лотариен знак, освен на Ер.

После,според лотарийните им жетони се изискваше да излязат по ред и да изберат следващия си живот.Ер си припомни първия, избрал нов живот,човек, който не е познавал ужасите на ъндърграунда, но е бил награден в небето,който припряно избра да бъде могъщ диктатор. При по-нататъшна проверка той разбра, че сред другите зверства,му е било предопределено да изяде собствените си деца.Ер забеляза, че това често се случва на онези, които бяха минали през пътя в небето, докато тези, които бяха наказани, често избираха по-добър живот.Мнозина предпочитаха живот, различен от предишния им опит.Животните избираха човешки животи, докато хората често избираха очевидно по-лесния живот на животните.След това на всяка душа бе назначен дух пазител, който да ѝ помага през живота. Те преминаха под престола на Лейди Необходимост, след това пътуваха до Равнината на Забравата, където течеше Реката на Забравата (Лета).

От всяка душа се изискваше да пие част от водата в различни количества, с изключение на Ер. Като пиха, всяка душа забрави всичко.Когато си легнаха през нощта, за да спят, всяка от душите беше издигната нагоре в различни посоки за прераждане, завършвайки пътуването си.Ер не си спомни нищо от пътуването обратно в тялото си. Той отвори очи, за да се окаже, че лежи на погребалната клада  рано сутринта и успя да си припомни пътуването през отвъдния живот.


Както можете да видите сами, всички класически елементи са тук. Пътят в небето става Небесните селения, пътят в Земята става Ада, идеята за превъплъщението и булото на забравата… дори и тези „изхвърлени от небето” през тази втора врата, за да поемат живота на зверства.
Ако използваме контекста на Анунаки, който е представен в тази поредица, това, което имаме тук, е класическата дихотомия на битката между Енлил (бог на небето) и Енки (бог на земята) и обещанията, дадени на техните робски популации, човечество. Енлил (и баща му Ан) живеят в „небесата“ и ще слязат на повърхността  като владетели на земята. Енки, с подводния си Абзу и разработващ минни операции по цялата планета, живее под повърхността и ще излезе на повърхностния свят, да донесе съкровищата отдолу, за да умиротвори обитателите на небето. С настъпването на военни действия между тях, тези области на контрол станали класическото Небе (Енлил като Яхве / Йехова) и Подземния свят (Енки,Противникът30).
Ролята на човешките души в този Анунакски сценарий ще бъде разяснена по-късно, след като бъдат разгледани  някои основополагащи концепции.
Бележки:
29.Републиката , Платон, 380 г. пр. Н. Е., 10.614-10.621; превод, взет от записа в Wikipedia Myth_of_Er.
30.Енки, като обвинил Енлил, че работи срещу най-добрите интереси на Анунаки, станал най-големият противник на Енлил и
получил титлата „обвиняващ противник“, сатана . „Сатана“ не е личност, а  титла,доста подобна на „Президент”.


 
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Опции по време на умиране

Количеството и видът на биоенергията, придобити по време на живота, предоставя определени възможности при умиране поради естествена или неволна причини.Неестествената смърт причинява ситуация,при която оставащият ви дзин (годините,взети от вас,така да се каже) се преобразува директно в ци при загубата на корпуса.Като следствие от този тласък на ци,смъртта от неестествени причини се случва рядко,тъй като тласъкът на ци кара живата същност да прескочи директно към опцията за реинкарнация.Този “безотказен” начин е вграден в системата,за да даде втори шанс на съществата,които не искат да останат обвързани към “земното”,така че да не се явяват като призраци(духове) на другите.Реинкарнацията и възнесението са входни точки в по-комплексна система от тестове(опити) и последствия,където в играта влизат такива концепции като карма31,а така също и еволюционната история.Тук концепцията за смъртта може да счита за аналогична на това да те „скъсат“ на изпита,с което се връщате в предишен клас,за да научите уроците,които очевидно сте пропуснали и да опитате отново.Истинската смърт,пълното връщане към неодушевен статус е в основни линии като да ви „скъсат“ в детската градина,така че е нещо рядко.
Бележка:
31.Карма е пренасянето на действия и намерения от предишни въплъщения,които влияят на сегашното.Безсмъртие

Естествена последица от тази структура е,че ако животът придобива дзин по-бързо,отколкото може да го изразходва,естественият процес на умиране никога не би се случил и индивидът би могъл да живее вечно.
Това е вярно,но има уловка, свързана с нашия стар приятел,нивото на магнитна йонизация32,което е отговорно за това кои елементи са радиоактивни.Не-нулевото ниво на магнитна йонизация  позволява на атомите да събират неутрино,за да добавят изотопна  маса.В неодушевеното царство атомите могат да премахнат тази излишна маса чрез радиоактивност,но в случая с жизнената единица,където където материалната и космическата структура са в баланс, изотопната маса се изгражда и от двете страни.
Материалните и космическите структури непрекъснато увеличават атомните си премествания докато изотопната маса достига точка, в която неутрализира атомната ротация.33Това води до прекъсване на връзката между материалните и космическите структури на жизнената единица,причинявайки клетъчна смърт.
Придобивайки повече дзин,вие може да удължите живота си,но ще продължите да “остарявате.”34
Но както древната история учи,”боговете” са били безсмъртни,така че са намерили начин - но не чрез удължаване живота на физическото тяло,а чрез създаване на тела “по поръчка” и прехвърляне на тяхната самоличност чрез използването на това,което е определено като “черна магия”.Има начин да се постигне безсмъртие за хората,както е документирано от древните даоистки майстори - ако сте готови да платите цената.Любопитното е,че много от даоистките майстори,постигнали безсмъртие и заминали от смъртното царство за царството на боговете са се връщали да живеят смъртен живот,макар и никога да не са обяснявали защо35.
Бележки:
32.В Реципрочната система нивото на магнитна йонизация, променлива от околната среда, контролира количеството на изотопната маса,която един атом може да акумулира,преди да бъде подложен на радиоактивен разпад за елиминиране на излишната маса.
33.Човек би си помислил,че така,както с възрастта увеличава телесната си маса -нещо,което кантарът в банята ми демонстрира всеки ден - така ще се увеличава атомната маса,в следствие от допълнителната изотопна маса.Но това не е така;понеже се добавя маса и анти-маса,няма наблюдаема промяна в нетната атомна маса на клетката.
34.Където природата създава проблем, тя също предлага решение ... като Фонтанът на младостта , който може да не е това,което вярващите в приказки хора си мислят.
35.Питах се каква “небесна” ситуация би могла да бъде толкова разрушителна,че да накара човек да се откаже от безсмъртието?Може би са тези 24/7 концерти на „Елвис”!

Смъртната опитност

Ако искате да разберете смъртта,последното място на което бихте искали да търсите е съвременната религия.
А следващото такова място - това са Ню Ейдж експертите.Отидете до източника,който започва с Шумерските записи и книгите написани от старовремските богове,такива като Книгата на Юбилеите,която е диктовка от „Бог“,записана от Моисей на планината Синай,докато Той гравирал онези каменни плочи за израелтяните.Да,“Бог“ е създал човека,въпреки че контекстът на генетичното инженерство малко се е изгубил при превода.Така че,ако някой разбира структурата на човешкия вид,това са онези приятелчета,които са проектирали хибрида - и тази информация е добра отправна точка.
Това което е описано са две сфери - смъртната област на нашето ежедневие и онази “друга” сфера,която ще наричам просто Другото царство36,тъй като за нея има много други имена,всичките с крайно религиозни конотации(подразбиращи се значения).Ако сте си свършили домашното и сте следвали отблизо Ларсъновата Реципрочна Система,вече знаете какви са тези две сфери - двата секторни аспекта на биологичното ниво на съществуване,а именно - версията на “втората плътност” на материалния и космичния сектори.37

Що се отнася до умирането,хората,кроманьонските потомци са “смесена торба” - хибрид между естествени и “божествени” процеси от техните Саурийски създатели. [ саурийски - от saurus - гущер,влечуго;Saurian - тази дума е автоматично преведена като "саурийски",може и "сауриански",но тогава някой може да я сбърка със "сириански"]

По-голямата част от човечеството е повече “долу до земята” тип,представляващ генетичен микс от кроманьонски и неандерталски “червенокръвни” хора.По-малко подмножество са афиширащите се като “синьокръвни” с Кралски произход,
работещи повече чрез Саурийските принципи “отгоре надолу”,за разлика от еволюционните туземци.Естественият процес (на умирането) ще бъде адресиран тук като естествена последица от живота.Смъртта е деконструкция на биологичното ниво на съществуване, което може да достигне чак до неодушевеното ниво.
Както при всеки радиационен или радиоактивен процес,се освобождава(отделя) енергия,а в ситуацията с жизнената единица се освобождава биоенергия.Но за разлика от електроните,алфа частиците и гама лъчите,биоенергията продължава да има приемственост(непрекъснатост) на формата за период от часовниково време,все още имайки възможност да влияе леко на пространствената сфера чрез силите,генерирани от анимата.
Висшите функции на съзнанието,бидейки нефизически,остават непокътнати и действащи,оставяйки този етеричен призрак в преходно състояние.Следсмъртните ритуали,като описаните в Бардо Тьодол,т.нар. „Тибетска книга на мъртвите“ са създадени, за да подпомогнат призрака в опциите,достъпни му през този период.
Неестествената смърт има тенденцията да изхвърля експлозивно етеричното тяло от физическата сфера,понякога до такава степен,че човек дори не разбира,че вече е изгубил физическото си тяло.Поради високото ниво на ци и факта,че липсва осъзнаване какво се е случило,не се правят опити „да се продължи нататък“ и призракът остава „обвързан към земното“ докато не настъпи осъзнаване и после да направи избор или ци(която не може да бъде попълнена) се разсейва и така се стига до точка,където изборът е принудителен.
Бележки:
36.Концепт, заимстван от телевизионния сериал, ”Сабрина,вещицата тийнейджъка” , където несмъртните (вещици, магьосници,митични същества и т.н.) могат да съществуват и да се движат между смъртните и „други“ царства.
37.„Царство“ е по-добър термин от „сектор“ в тази ситуация, тъй като сектор е от section -  раздел , парче. Биологичното царство е и двете - включва и материалния и космическия сектори.


Процесът на реинкарнация

Наличието на ци позволява активиране на вторичен процес при умиране - този на  реинкарнация.Ако наличието на ци е недостатъчно (по-малко от една естествена единица,както би казал Ларсън),тогава системата няма достатъчно „мощност“,за да премине към отвъдния живот и се връща към неодушевен статус.Висшите форми на живот обикновено са натрупали голямо количество ци,така че процесът на превъплъщение нормално е достъпен.Хората са преминали през цикъла на прераждането значителен брой пъти през последните пет хилядолетия и когато се раждат, вече имат количество ци и шен, пренесени от предишния цикъл.Ци често определя относителното здраве на новороденото, докато шен е определящият фактор за кармата.Човек с лоша ци може в крайна сметка да се деформира при превъплъщението,докато такъв с добра може да получи атлетично тяло.Добър шен ще даде на човек по-добродетелен живот,докато лош(като качество) може да доведе до постоянни проблеми и живот,изпълнен със страх.

За да разбере какво е превъплъщение човек трябва да разбере какво е въплъщение.Думата е производна от от "carnate", което означава "да се постави в плът",а това означава да оживеe.Реинкарнация е да оживееш отново - подразбирайки,че има нещо,което е пренесено от предишна инкарнация.
След смъртта материалните и космическите атоми се разделят, връщайки корпуса в неодушевен статус.Но биоенергийното поле остава като призрачен или етерен двойник. Именно в това състояние съзнанието изживява отвъдното.
В диаграмата по-горе аз идентифицирах първото следсмъртно царство като “Чистилището” - стар католически термин за мястото,където душите пребивават веднага след смъртта,правейки преглед на живота си,за да видят къде ще свършат (останат) за вечността..При изследването на тази сфера повечето системи добавят допълнителна стъпка, която може да се нарече „Мъглата“.Когато при смъртта на тялото съзнанието загуби физическите сетива,то е малко объркано,тъй като неща като зрението са достъпни само от това,което е известно като 3-то око.

Нещата са доста неясни в началото,като гледане през мъгла.По това време съзнанието все още е много свързано с пространствената среда - хората,структурите и ориентирите все още могат да бъдат идентифицирани,само че не като физически системи,а само като енергийни.Без тяло нямате и „сянка на шанс“ за действителен,физически контакт.
Смъртната опитност продължава в това състояние 40-60 дни,в зависимост от културата.38Смята се,че през този период хората,които човек е оставил след себе си,все още имат възможност да общуват с него,да кажат последните си мисли и да приключат,преди той да се насочи към по-интересни неща.Също така,не забравяйте,че движението  в тази призрачна форма не е пространствено - то е енергийно,така че съзнанието ви може да се локализира във всяка точка на Земята,когато (ви) е нужно.И тази нужда обикновено възниква,когато любим човек мисли за вас.Следователно,изглежда че този преходен период съществува,за да се извърши приключването с предишното битие.
След като взаимодействията с физическия свят са завършени, вие сте добили доста добра представа за това какви сте били като личност и навлизате в процеса “преглед на живота”.Това е мястото,където вие решавате какво ще се случи по-нататък и човек може да бъде доста суров към себе си.В нашето общество статутът на жертва се възнаграждава и това води до усещане за безполезност,което се пренася в отвъдното.

В класическите религии прегледът на живота свършва с два прости избора: себичен(егоистичен) и “отиваш в Ада” (черен или тъмен аспект на вълната) или благотворителен и “отиваш в Рая” (белият или светъл аспект).Отбележете,че тези “вълни”,подобно на техния океански еквивалент са преходни- персонализирана версия на небето или ада,не колективната версия, която първоначално е била установена от боговете на старините.
Умът е мощно нещо и тъй като умът е космическият аспект на живота( с мозъка,к който е материалният аспект) той преживява смъртта на тялото, но вече не е ограничен от споделената,пространствена илюзия,която наричаме “реалност”.
Умът ви може да създаде всяка илюзия, която желае,за да балансира вашата биоенергия, така че да може да продължите по пътя на духовната еволюция.Онези, които имат преживяване близо до смъртта, обикновено влизат във вълните,
точно като човек на брега в плискането на океана. Не са се ангажирали напълно с процеса на умиране,защото на някакво ниво те знаят, че няма да умрат.Но те добиват бегъл поглед до какво може да доведе личната самопреценка и такъв опит често може да доведе до съществена промяна в гледната точка на човек върху живота -
обикновено за по-добро,след като открият,че личният ад е изграден върху всички онези неща,от които те са бягали и са потискали в себе си,прекарвайки така целия си живот.
Има и трети избор,наречен “Пътят на Кеб.”39Той се отваря,когато по време на прегледа на живота разберете,че „да, направих някои егоистични неща, но те бяха необходими за оцеляването и израстването ми”,  съвместно с “да, извърших благотворителни дела,а те същобяха необходими за балансиране на егоистичните.”

Повечето хора,които не са силно предубедени в своите политически,религиозни и философски възгледи,отговарят на това описание.Когато съзнанието навлезе в това състояние,нито един от персонализираните рай или ад не са достатъчни,за да осигурят по-нататъшен растеж на съзнанието,така че „Врата №3“40 се отваря - както Минбари казва:
“Аз съм сив.Стоя между свещта и звездата.Ние сме сиви.Стоим между мрака и светлината.”
Това отстранява  индивида от личната сфера на самооценката- „Аз“,а в Плътността на Избора41 - „Ние“ и какви взаимодействия - егоистични и благотворителни - са били извършени,за да се подпомогне еволюцията на съзнанието.
Бележки:
38.Mo Pai: 40 дни; Bardo: 49 дни; Коренни Американци(индианци): 2 луни ~56 дни.
[За това що е Mo Pai не знаех нищо,преди(набързо) да проверя.Представено е като древно бойно изкуство и учение;вариант на Ней Гун,познат на малцина на Запад - моя бележка]
39.От египетска история, а също и от препратките към Kheb в телевизионния сериал “Stargate SG-1“ , като място за изучаване на пътя на възнесението.
41.Минбарите са извънземен вид в телевизионния сериал “Вавилон 5“.
42.Материалът Ра изброява седем плътности на съществуване или нива на сложност.Плътностите се използват в тази работа поради липса на по-добри изрази.

 


 

 

 "Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Царството на илюзията: плътността на избора

Неразделна част от преходната зона, особено приложима за по-сложните организми като човечеството, е Царството на илюзията , посочено в материала “Закона на Единия”  като Плътност на избора .То е достигнато, когато има достатъчно ци и човек е преценил, че животът му е бил стойностен;осъществил е каквото си е поставил за цел и е в относителен мир с комплексите на психиката си.
В Царството на илюзията се разглежда по-голямата картина - не само това,което сте направили с живота си,но и как вашите действия са повлияли на другите,с единствения определящ фактор - дали са помогнали на еволюцията на съзнанието?
Това определяне е не-осъждащо по отношение на ориентацията,тъй като служенето на себе си би могло да доведе до еволюция на съзнанието толкова лесно,колкото и един благотворителен акт.

Тази област е описана в древните записи като съдържаща среда, която се проявява от намеренията зад действията,които сте предприели в живота си (или смъртния период, според случая),като в безсмъртните царства намерението е разглеждано като по-важно от действието.Това е царство на мисловни форми,създадени от биоенергията ци.Когато човек избере да се отнася към тази изкуствена реалност  като към реална и осезаема,той избира да се реинкарнира чрез един от двата пътя на служене: служене на себе си или служене на другите.Ци на човек се освобождава в околната среда,така че да може да изживее този път на служене и в крайна сметка да се роди отново, в смъртното или другото царство,в зависимост от това,откъде е дошъл.Тук субектите могат да останат в продължение на векове часовниково време,докато разберат, че са на holodeck43 [холографска „конзола“ или платформа],създаден от самите тях и средата,в която живеят не е нищо повече от проекция на собственото им несъзнавано.
Това осъзнаване ще раздвижи биоенергийното поле, което се използва за създаване на цялата структура и взаимодействия около вас. Вашата изкуствена реалност се срива и получавате приток на ци - така че какво правите с него?В този момент това,което е било[привидно] реално става нереално44 и ци,която е поддържала системата се връща под съзнателен контрол,но на по-висок етап;енергията се връща като шен, което показва, че процесът на превъплъщение няма да работи за по-нататъшното развитие на съзнанието на организма.Някои ще се „ядосат“ и ще използват това ци, за да отблъснат света около тях.Това обикновено се случва на индивиди с нагласа за служене на себе си,които смятат,че те са центърът на Вселената.
Като резултат балансът се губи и те продължават към по-класическия Християнски Ад,където тази енергия може да бъде буквално “изгорена”.

Алтернатива - някои ще се влюбят в преживяването,предавайки ци на другите и ще ще бъдат изпратени на Горния свят,където могат да продължат преживяването за много дълго и любящо време,докато тяхната ци се изчерпи и отново паднат в процеса на въплъщение.Отново има трета пътека и тя се появява,когато разберете,че сте на „холодека“ и приемете тази изкуствена реалност на мисловни форми за това,което е - наистина добро обучение за това,как да постигнете баланс [при това - без никакви „ВА“-зове - „медузи“].
В този момент  може да „извикате арката“,за да „затворите“ тази холограма45 - както се затваря програма на компютъра.Освободената ци не може да се насочи към несъзнателен акт на служене,така че остава под ваш контрол.В крайна сметка,ци е интелигентна.Така интроспекцията на вашето „холодек“- преживяване ще превърне ци в Шен и ще отвори трети път - първия етап на Възнесение.
Бележки:
43.„Холодек“ е набор от изкуствени реалности, популяризиран в телевизионния сериал „Следващо поколение“ от „ Стар Трек ”.
44.Концепция,разигравана във филмите “Матрицата”,касаеща червените и сините хапчета.
45.Холодекът съдържа арка с компютърен интерфейс,която може да бъде извикана по време на симулация,за да промени или затвори текущата програма.

Процесът на Възнесение

Когато етичният човек чрез съзнателен акт генерира достатъчно шен преди да изразходва своя дзин,става достъпна опцията да прескочи цялата реинкарнационна драма.Има две входни точки към това царство - или чрез Плътността на Любовта(или Омразата,4-та плътност) или чрез Плътността на Честта(5-та плътност).Изборът зависи от това как сте генерирали шен - чрез  съперничество или съгласие(разбирателство).

Царството на Цвета - Плътността на Любовта и Омразата

Има две врати,водещи към царството на цвета,една от Царството на Илюзията,а другата директно от процеса на умиране,когато е наличен достатъчно шен,но човек все още е обвързан със съперничество или конкуренция. Влизането в това царство показва,че организмът е развил достатъчно анимус (с аспектите на мислене и чувстване),за да излезе от реинкарнационната система,но все още не е достигнал статус на безсмъртие,който започва с влизане в Плътността на честта.
Тази Плътност на любов и омраза46( не „харесване и нехаресване“),4-та плътност от „Закона на Единствения“,е колоритно място,където персоналните избори достигат до крайности.
Наречено е Царство на цвета заради екстремното естество на ценностите и направените избори.
Много хора,които имат химически индуцирани психеделични преживявания,стигат до там за кратко време.47 Изглежда добре когато сте там,но човек не осъзнава какво преживява в действителност,защото е прескочил процеса,чрез който се стига по естествен път до там.Тази област действа като припокриване между материалния и космическия сектор,седяща отвъд пространството и времето.

От тази удобна позиция и двата сектора могат да  бъдат разглеждани и същевременно да се взаимодейства с тях;концепцията за минало и бъдеще се променя в сложен пейзаж,където тялото на човек може да бъде видяно да следва един път през пространството,а неговата душа - следваща друг път през времето.Много от метафизичния фолклор относно пътешествениците от миналото или бъдещето произхожда от тази област,тъй като миналото и бъдещето са географски посоки във времето.
Тъй като има два входа,има и два изхода от това царство.Първият изход е когато шен е изчерпан чрез продължително съперничество и раздор,обикновено чрез намеса в по-долните сфери.Вторият изход се отваря,когато човек достигне до баланс на крайностите на цвета и стане сив...системата е в съчувствие и съгласие(разбирателство),което води до безсмъртния аспект на възнесението.

Използването на съгласие и съперничество на това ниво не показва дихотомия,а повече нивото на комплексификация или разтваряне на съзнанието.Шен е съзнателна енергия,докато ци е интелигентна.
Онези,обвързни със съперничество,за да генерират шен,по същество се борят със системата,използвайки привличащия и отхвърлящия принципи на любовта и омразата.Конкуренцията може да бъде приятелска или враждебна и това формира основите на съперничеството.
Разбирателството,от друга страна, е „про-съзнание“ [в смисъл на „pro“ - за и „anti“ - против],подход,
който не само ви предоставя шен,но и подпомага другите по пътя(често се бърка със служене на другите).Когато разбирателството е основата на шен,човек няма нужда да минава през решенията,предлагани от методологията на конкуренцията и може да продължи към Плътността на честта,проявена в Царството на Пламъка48.
То е област,аналогична на „менталния“ план в други системи,където човек придобива способност да създава и унищожава структури във физическите,пространствено-времеви светове.Царството на пламъка е наричано така от описания на енергийното тяло,наподобяващо на пламък - жълто или златисто на цвят,живо,енергично,макар и все още антропоморфно.Жълтото е цветът на менталната(умствената) енергия,поради което тази сфера се приравнява с менталната равнина (менталният план).
Бележки:
46.Материалът на ”Закона на Единия” пропуска частта „и омраза“, макар че дихотомията е очевидна от описанията.
47.Оттук преобладаването на ярките цветове и модели, предпочитани от употребяващите психоактивни наркотици.
48.Забележка: "пламък", а не "огън", както в Stargate SG-1 - Ori. Въпреки че това е сферата, в която човек би намерил тези възнесени Древни от “Stargate”.

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Преглед на Смъртните и Безсмъртни Царства

Смъртните царства са областите,в които имаме физическо съществуване.В Реципрочната система физическото може да бъде пространствено или времево,така че смъртните царства са съществуване в материалния сектор на 3D пространството или в космическия сектор на 3D времето.Когато вашето съзнание е в единия сектор,другият се явява като "задгробен живот".Повечето теологични концепции разглеждат текущото местопребиваване на съзнанието ви като смъртното царство,а а неговият конюгат ("другата" му половина,с която са спрегнати) - като задгробния живот.Това,което много хора не осъзнават е,че дори когато умирате,вие все още сте "смъртни" - просто сте смъртни в отвъдното царство и след смъртното преживяване ще остареете,ще се родите и ще се върнете към живота тук.Това е симетрия на съществуването между материята на 3D пространството и етера на 3D времето.Тукашното смъртно царство са точно като срещуположните лица на една и съща монета,така че когато минете през ръба на монетата,умирате от едната страна,за да се родите на другата.Основната разлика е,че физическото съществуване се оценява чрез пространството (усещане,мислене,разстояние,часовниково време),а отвъдното съществуване се оценява по времето(интуиция, чувстване,продължителност,часовниково пространство).

В смъртното царство "пътят към ада е павиран с добри намерения"49 и човек е оценяван по действията му,а не по намеренията.
Материалната сфера (животът) се основава на пространствените отношения - целта на физическото ни тяло е да усеща и манипулира пространството.Космическото царство (задгробният живот) се основава на времеви взаимоотношения - целта е да се интуитира и манипулира времето.И двата случая изискват взаимодействие между съзнанието и околната среда.
Безсмъртните царства се достигат чрез процеса на възнесение,прекъсване на цикъла на реинкарнация.Да използвам аналогията с монетата - много е трудно да скочите от едната страна на другата,но е лесно да го направите,когато минете през ръба.
[моя бележка:всъщност,това,което тук се нарича “ръб” на монетата,аз бих го определил като нейната трета страна]

Най-забележимата разлика между смъртните и безсмъртните сфери е,че безсмъртните съществуват отвъд пространството и времето
и като такива,системите за оценяване,с които сме свикнали,са много различни - те приемат реципрочна форма.Има малка разлика между мисъл и проявление,така че оценяването се извършва от концепция,подобна на намерението.
В безсмъртната сфера обаче,"пътят към смъртността е павиран с действия".Именно от тази предпоставка ние получаваме директивите за ненамеса от по-висши същества,такива като възнесените Древни от Stargate SG-1.Помислете:след като сте се възнесли,сте го направили,защото вече няма нужда да изпитвате физически взаимодействия (усещане и интуиция),присъстващи в царствата на живота и отвъдния живот.С други думи,завършили сте гимназия и започвате да посещавате колеж.Но...ако човек продължава да има интерес от взаимодействие с физическите области,тогава очевидно не сте завършили урока там,поради което имате мотивацията да продължите да взаимодействате с физическото.След като тази връзка е формирана,тя има тенденция да се засилва,тъй като възнесеното същество може да повлияе значително на делата смъртните сфери,поради факта,че техните мисли ще се проявят като структура и действие,
субстанция и сила.В крайна сметка те биват засмукани обратно в цикъла на прераждането,за да разберат и завършат урока,в научаването на който са се провалили.
И така,когато човек бъде "изгонен" от безсмъртното царство,той се връща към смъртния статус с някои знания за по-високото ниво на учене,но това знание често е недоразбрано,тъй като смъртният мозък/ум не разполага с механизмите,чрез които да проумее не-телесните уроци50.
 
[По тоя повод,може би,джъст мейби,такъв е случаят с известен наш Мирови Учител,почти едва ли не обожествяван от последователите си;нещо като успешно провалил се на матурата,но поради стремеж към его-компенсация, "слязъл" при нас,дето сме от "прогимназията",да ни учи и поучава.От дискретност няма да кажа кого имам предвид,да не се засегне някой последовател на Петър Дънов...упс!Извиньете.]
Бележки:
49.Saint Bernard of Clairvaux, около 1150 г. пр.н.е.
50.В книгата си “Тайните на НЛО” Дон Елкинс описва Скитниците като същности от високите плътности,които са направили "избор" да слязат на Земята да помагат.Когато включите информация от други източници,като митологията на Асатру и индианската митология,възниква малко по-различна картина - макар че лесно може да се види перспективата на Елкинс,извлечена от нея.
Повторното влизане на Скитниците в Плътността на Избора не е било доброволно - те са изпаднали от вагона (или каруцата),така да се каже и са се "самоизхвърлили" от възнесената сфера,защото са избрали да взаимодействат със и да участват във физическата система и като резултат са успели да генерират карма.

[От мен: аз бих казал,че в резултат на генерираната карма(инерционната сила на неотработени мисловни модели),те са "избрали" взаимодействие с физическата сфера,но кармата е това,което ги е накарало да "избират" и така "гравитацията" на самсара ги е "дръпнала надолу"]
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Възнесени Закони за ненамеса

Възникват ли взаимодействия между смъртни и безсмъртни сфери?Да, често.Но това рядко е физическо взаимодействие.
Обикновено се случва през междинното време,ръба на монетата,пладне,полунощ,изгрев,залез,рождени дни,годишнини,входове
прозорци,мостове,сенки...всеки път,когато започва нов цикъл или противоположности се свързват.И това може да бъде
направено при някоя мисъл или концептуално ниво,което може да предостави някое значимо проникновение,но все още зависи от индивида дали ще действа физически според него.От такива взаимодействия получаваме концепцията за духовни водачи,възнесени учители,аватари,пазители и др.
Има моменти,когато мислите и намеренията на някого в смъртната сфера се промъкват към безсмъртната и привличат вниманието на безсмъртните обитатели.Обикновено е свързано с прозрение за естеството на нечия цел в живота.
Това не се случва често,но когато е направено,повечето избират да го игнорират.(Помнете,че безсмъртното царство се оценява по намерението:ако един смъртен няма намерение да го следва,чрез непосочване на никакъв интерес или просто отказ,предложението ще бъде оттеглено,обикновено това е еднократна сделка.

Когато идва предложение от безсмъртната сфера,това показва,че получателят има качество на характера,което би му позволило да направи по-големи неща,отколкото биологичното съществуване би го накарало да прави.
Нещо,което да се отбележи е,че един възнесен водач никога няма да ви каже да правите каквото и да е или да действате от негово име.Те нямат интерес към смъртните царства,но имат интерес към по-голямата картина,която вие бихте могли да погледнете,ако решите да го направите.Ако се сблъскате с не-корпорална(без физ. тяло)същност,която иска от вас да действате от нейно име,вероятно си имате работа с друг смъртен от зоната между животите,който използва проекция,за да получи достъп до тази страна.Безсмъртните просто ви дават достъп до огромна област от знания и опит и като библиотекари ще ви помогнат да намерите онова,което търсите,но вие ще трябва да прочетете книгата и да действате въз основа на знанието51.
Взаимодействието между сферите е избор на свободна воля,и да се надяваме -  информиран избор.
Бележка:
51.Едно голямо притеснение относно употребата на психоактивни наркотици е,че те изкуствено вкарват мислите на човек в безсмъртните царства,което не би се случило при естествени обстоятелства.Коренните Американци и аборигените са уважавали това;използването на психоактивни субстанции е било ограничено и запазено за шаманите и от всеки, желаещ да използва такива вещества са се изисквали години на обучение преди първата доза.Това е била много уважавана традиция.
Но сега безсмъртното царство научава,че човечеството се опитва да "хитрува" с тези изкуствени проекции и скоро може напълно да спре да му отправя предложения.

Съединените (спрегнатите) царства:този свят и другия свят

Един от по-зрелищните си изводи,които Дюи Ларсън направи с реципрочната си връзка между пространство и време беше откриването на сектор на Вселената,който е спрегнат с познатия ни свят - буквално,Вселената на времето,която е определена като космически сектор.Тази космическа половина на Вселената съдържа структури,които наблюдаваме в материалната,пространствена половина:атоми,прах,скали,астероиди,планети,слънца,галактики...всичко,което може да съществува тук в триизмерното пространство,може да има аналог в триизмерното време;тези две половини на Вселената не са отделни явления.Тясното свързване на тези сектори лесно може да бъде идентифицирано чрез разликата между структура и силови полета.Структурата е пространствена - можем да я наблюдаваме,да я измерим и манипулираме.Силовите полета обаче са времеви - ненаблюдаеми,с изключение на ефекта,който имат върху структурата.Един прост начин за представяне на взаимодействието между тежи две половини на вселената е чрез концепцията за сложно количество (complex quantity), където реалният компонент е пространството,а въображаемият е времето.Обърнете внимание,ч е това е случаят от материалната гледна точка;от космическата(антиматерията или отвъдното)гледна точка,ситуацията е обърната:времето е реално(триизмерно),а пространството е въображаемо.Перфектни допълнения едно на друго.

В древните митологии този "свят" е посочен като 3-измерна пространствена област на наблюдаеми структури,с часовниково време и невидимо повлиян от "другия свят".Свойствата и характеристиките на този отвъден свят съвпадат плътно с естествените последици на царството на Ларсъновия Космически сектор.Съобщаваните пътувания до другия свят приравняват разстоянието и продължителността.Посетителят на другия свят би трябвало да не може да го напусне през същата точка,през която е влязъл;при връщането би имало изместване в часовниковото време - пристигане преди раждането или години след смъртта.Това е концепцията за часовниковото пространство,където разстоянието в отвъдния свят се равнява на продължителността в този.
Този свят е идентифициран като земята на живите,където влизането е чрез раждането,а излизането - чрез смъртта,но това обхваща само половината от цикъла.Другият свят обхваща втората половина на цикъла - "отвъдното",както често е наричано,където влизането става чрез смъртта,а излизането - чрез раждането.На този свят има такива,които не вярват в "живота след смъртта".И обикновено същите хора,след като преминат в отвъдния свят,не вярват в "живота преди смъртта".
(Това обикновено показва,че не са минавали през цикъла твърде много пъти).Преходната зона

Както бе споменато по-рано, ако организмът не е придобил достатъчно количество ци,след разтварянето на жизнените единици,докато те умират,и двете “половини” на организма могат да се върнат в неживо състояние - прахът,от който сте били създадени.Това е “истинска смърт”,в смисъл че нищо от модела на паметта или духът на организма не може да се пренесе напред.Това не е загуба обаче,тъй като атомите,освободени от материалния и космическия сектори ще бъдат в крайна сметка използвани  в друг жив организъм.Вселената е приятелски настроена към рециклирането.
Когато обаче има достатъчно ци,за да се запази моделът на идентичност,организмът влиза в преходната зона,а после в
реинкарнационния процес или този на възнесението.Преходната зона започва с блокчетата „реинкарнация“ или „възнесение“ (от схемата) и завършва или с прераждане (повторно влизане в спрегнатия сектор чрез раждане) или с възнесение към безсмъртните царства.Отбележете,че преходната зона не е космическия „друг свят“.Основната природа на отвъдния свят е
неразличима от този свят за съзнанието на новороденото - вярвате, че сте се превъплътили в същия свят, който сте оставили, но всъщност сте се прехвърлили в свързаният аспект. След смъртта в този свят, вие отново ще влезете в преходната зона и ще се върнете в земята на живите. Въпреки че и в двата случая „животът“ и „задгробният живот“ са относителни термини. 
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 305
Хоумър, понеже знаеш руски, ето ти нещичко от "руската" школа. По темата ти е.
Това е примерен клип от канала на Олег Смирнов:А това видео ще ти даде представа за тематичната насоченост на канала.


Тази седмица съм се посветил в изглеждане на всичките видеа, пък ако решиш да хвърлиш едно око, после може да ги коментираме. Имай едно наум обаче, щото тоя е украинец. :-X
Нямай му много-много вяра.
 :hi:

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Привет,Паци1!

Хвърлих му едно око( точно това от картинката ми,казано символично) на този...ще го нарека Луцифериански бот и никак му нямам вяра,но имам много наум.Обаче не защото е украинец,а заради рекламата на Луцис Тръст в началото на първото видео.И разбира се,тия пропагандират служене на другите,което е един от пътищата за рециклиране в самсара.А които се фанат в тази мрежа за световно служене уж на другите,може би служат неволно на шефчета,желаещи анонимност.От този Призив става видно(според мен) на кои чорбаджии във Фермата е ратай гражданинът Смирнов (не бих нарекъл гласа му предразполагащ):

https://www.youtube.com/watch?v=M9mlhyRn8UM

Ето същия Призив на чорбаджийския сайт:

https://www.lucistrust.org/ru/the_great_invocation
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Безсмъртните царства

Терминът „безсмъртен“ означава „не подлежи на смърт, вечен”.В контекста на възнесеното същество това наистина е вярно,тъй като те са преминали отвъд необходимостта от реинкарнационния цикъл, както и концепцията за часовниковото време и пространство.Това е просто друго състояние на съществуване,което е естествена последица от еволюцията на съзнанието и не извежда специална сила или способност,тъй като тези концепции са за смъртните,не за безсмъртните.

Царството на пламъка: плътността на честта

5-та плътност,спомената в Закона на Единия е Плътността на Честта,по-подходящо наречена „дълг,чест и отговорност“.Това е първата от безсмъртните сфери, при които системите се привеждат в баланс чрез концепцията за разбирателство. Въпреки че системата е в баланс, тя повече прилича на жонглиране, отколкото перфектна симетрия. Нетната биоенергия на организма е достигнала покой,но е далеч от симетрия или кристално състояние52.
Честта има аспекти на дълг и отговорност , които играят важна роля в Царството на пламъка ,защото основната енергия на царството е шен , анимусът, интелектуалната или духовната биоенергия.Дейностите тук са предимно ментални и това също е известно като менталния план на съществуване,където човек има задължение да продължи еволюцията на съзнанието, заедно с отговорността да не взаимодейства със смъртните сфери.
Наскоро възнесените същества са много изкушени да взаимодействат със смъртните царства заради изместванията във пространството и времето,които носят,за да поддържат баланса си.Но ако го направят, тогава това изместване е компенсирано и те буквално се връщат обратно в смъртното царство,понеже не са научили урока си.
Еволюцията в царството на пламъка се постига чрез изгаряне на останките на материалните и космическите
ценности,тези на егоцентризъм,излишно милосърдие,служене на себе си и служене на другите.Когато плявата на смъртността е отхвърлена,системата става по-симетрична,започва преходът към Плътността на Единството и съзнанието влиза в Царството на Светлината.
Бележка:
52.Когато нещо кристализира,то става замръзнало и непроменящо се по отношение на часовниковото време или часовниковото пространство.

Плътности на единството и безвремието; царствата на светлината и творчеството

Информацията от човешки източници е оскъдна за тези безсмъртни нива на съществуване, но може да се направи извод чрез разширяването на Ларсъновия процеса на елиминиране,чрез премахване на това, което можем да отнесем към други плътности и сфери и да разгледаме какво е останало.За съжаление не остава много,освен да се посочи,че има две допълнителни нива,постигнати от съзнателни,интелигентни същества (трудно е да ги наречем хора на този етап от  развитието им).
Плътността на Единството и Царството на Светлината е етап,на който съзнанието приема нова роля,базирана на сътрудничество и има способността да бъде творец,може би по-добре да се каже - еволютор.Не става въпрос за генно инженерство на нови раси или за затваряне на нови светове във или извън съществуването,а се отнася за изследване на самата еволюция на съзнанието.След като това изследване стигне до някои изводи,Плътността на Безвремието и Царството на Креативността  става следващата стъпка,където тези изводи могат да бъдат приложени.
Изследванията на Джордж-Хънт Уилиямсън за Циклопеите и групата,наречена от него Расата на Старейшините предоставят допълнителни подробности.
[ Циклопеите -  Cyclopeans;предполагам,че тук означава “Гигантите”,защото авт. превод го дава като “гигантен”;
на неавтоматичен превод ще рече “гигантски”,според мен ]

Използвайки коригираната Геохронология,раработена в Част 1,първите посетители на тази планета са били Циклопеаните,по време на Палеозойската ера и тяхното присъствие може би е причината за Камбрийската експлозия на живот,документирана в записа за вкаменелости.Предположението на Уилиямсън бе,че тези посетители са били духовно напреднала раса, стремяща се към следващия етап от развитието на съзнанието,търсещи далечно,малко известно място,където да предприемат последните етапи на тази по-напреднала форма на възнесение;не движение към по-висока плътност, а преход към следващата октава на съществуване.
Нашата Слънчева система,намираща се на водещия ръб на галактиката-джудже Стрелец,която е изтегляна към(във) Млечния път53 е била в началото на еволюцията си,бидейки поради това добър “манастир”  за приключване на това изследване.Циклопеаните не са пречили директно на развитието на живота като Титаните и тяхното Анунакско потомство,но наличието на толкова интензивно поле на съзнание(на Циклопеаните) несъмнено би ускорило развитието на биологичното разнообразие в местната среда.Така че нашата Слънчева система е специално място по две причини:била е на предния ръб на формация от слънчеви системи,а също така е получила колективен тласък на жизнената енергия на света.
Бележка:
53.Нашето слънце е част от малка, неправилна галактика джудже, погълната от Млечния път. Помнете, че звездите консумират материя,за да преминат от стадия на червени гиганти към основната последователност [на звездната еволюция].Джуджето-Стрелец,седящо извън ръба на Млечния път,не е имало по пътя си много материя за консумиране,докато не е започнало да навлиза в галактическия диск.По това време изобилно “гориво” е достъпно на звездите от предния ръб,в сравнение с останалите от галактиката-джудже.
 


"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 305
Хоумър, попрегледах му нещата на гражданинът Смирнов( с мир нов, демек от новия свят). Как не му се схваща чейнето от толкоз приказки, не знам. :D Потвърдиха ми се някои информации, дето не ми бяха достатъчно ясни.
Не забелязах да призовава за служене другиму, по - скоро обратното. Ония надписи за тръста ми се струва че са за прикритие, демек се мазни да не го трият. :-X
Сърцето нормално би трябвало да е водещо(чувствата), а в момента водещ е умът/мозъка(мислите). И на двете места е барано, като в мозъка има една жлеза дето не и е там мястото(Не разбрах обаче хипофизата или епифизата се има предвид. Хипофизата май че управлява всички останали жлези, така че вероятно за нея става въпрос, въпреки че и шишарката в двора на ватикана е под подозрение.), и е във връзка енергийна с една от енергийните обвивки/тела на Земята. Ноосфера/йоносфера(сфера разума). Жлезите са материалните прояви на чакрите, демек влиза и излиза енергия/информация. В случая от ноосферата, и доколкото разбрах, жлезата и ноосферата са един вид изкуствени "импланти" за вкарване на чужди мисли в главите. Каузални/причинни енергийни тела.
В момента май тече усилен разпад на ноосферата, съответно и на каузалното тяло и ще видим рахат(Химтрейлите за какво ли са?). Смирнов е убеден, че човек не е създаден да мисли с главата(каузално тяло), а да чувства със Сърцето(астрално тяло).
Астралното май и то е барано. А подобни многознайковци ги гледам, за да си потвърдя инфо от други места.
Примерно оттук. :drinks:
Но може и пак да съм фанал къра, демек да съм разбрал накриво. Не ми е за сефте.
 :flag_of_truce:

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Сърцето нормално би трябвало да е водещо(чувствата), а в момента водещ е умът/мозъка(мислите). И на двете места е барано, като в мозъка има една жлеза дето не и е там мястото(Не разбрах обаче хипофизата или епифизата се има предвид.
...
 Смирнов е убеден, че човек не е създаден да мисли с главата(каузално тяло), а да чувства със Сърцето(астрално тяло).

Здравей,Паци1.
Смирнов може да произлиза и от растението смирна,знам ли.Щом ти е интересно и си отделил време да гледаш видеата му,ако ти се занимава,може да извадиш нещо като резюме на концепцията,която представя,с няколко цитата,които ти се струват важни,та да има материал за коментиране.Аз не разбрах първото изречение дето съм цитирал,твое мнение ли е или на Смирнов.А за изречението под трите точки - не съм съгласен,защото това е пак разделение.Ще пусна тук нещо,което мислех да е след бележките на Даниел в едно от продълженията на темата.Виждате,че над стрелката  към Етичния човек пише “шен”.Да припомня,че според д-р Ян Дзюнмин,шен е това,което ни прави хора;животните го нямат.Значи ли това,че:
Недостатъчно шен=недостатъчна етичност=недостатъчна “човековост” на индивида?
На руски има дума “недолюди” - “недочовеци”.Може ли да се направи (донякъде) паралел между думите:  недочовеци,подчовеци и т.нар. “животински инкарнации”?
Моят отговор е неоригинален: Да,може.Аз използвам думата “анимали”.

Дотук,както ми изглежда,Хомо Сапиенс Етикус е антипод на това,което аз наричам Сатанизъм, затова реших да публикувам този материал.

Според китайците(не тия на пазара,а писалите даоистки текстове), местообитанието на шен е в мозъка или най-горния дан тиен,както е показано и на схемата от по-предишен пост.А трите дантиена са функционално свързани.Така че да се дава предимство на "главата" или на "сърцето",като се обявява едно от двете за едва ли не ненужно е вид "орязване" на функциалността на човека,а той е цялостна система.Между главата и сърцето трябва да има баланс или поне стремеж към постигането му,доколкото е възможно.За това също става въпрос в материала на Даниел по-нататък.А епифизата може да е "барната" от евентуалните Анунакски инженери;може би си виждал барелефи на крилати месопотамски бижества,държащи нещо доста шишаркоподобно.Но нека свърша с тоя материал,та после вече да коментираме и Смирнов и шишарките и Анунаки,без да забравяме и реинкарнационния модел,представен тук.

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27