Автор Тема: Съжалявам ...  (Прочетена 11696 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Съжалявам ...
« -: Март 02, 2014, 00:36:20 am »
Съжалявам.....
Да, ама не съжалявам за многото часове отделени от мен и доста от редовните събеседници в този форум... (за пример H., Alien, EON, Mirotvorec, Gil-Galadh, asdfghjkl, ultrafutur, SMSI-H, Tina..... да не изреждам, че ще пропусна много човеци...)
Има една наша бивша съфорумничка :), която изпълни профила си в youtube с прекрасни материали за България и българите - Поздравявам те, LoraMarina!

Едни се изживяват, като учители - други като критикари.... и почти всики като знещи... мали-мали... а малцина са искрените......малцина си признават, че говорят за мечтите и вярванията си като за реалност.... ;)

От прочетените последни 5-6 страници с нови мнения... нищо съществено и сериозно...
Преди години имаше много сериозни анализи, коментари, както и междуособни спречквания.... но имаше и искренни и честни мнения (е тук-таме и копи-пейст)
А сега виждам само празни и безсъдържателни мнения....
Нямате вече за какво да се борите ли?
Или сте успели?
Ами защо ми живуркате в това чистилище - Земята?
Застанете пред огледалото и си отговорете сами на себе си на най-важните според вас въпроси! Забравете света и статистите му! Отговорете лично на себе си...
Успеете ли - споделете го!
Извода до който стигнах, след годините в xnetbg и след това:
Човечността главоломно се срива...
Човеците се стопиха...
хората станаха притеснително мнозинство...
безсъдържателността стана основа за разговорите...
емоциите а не чувствата са ръководни...
импулсивността но не и разума взимат връх...
 5-6 страници от последните публикации и нищо смислено...
НО,...
Щом така Ви харесва, Дерзайте!
Това е за новите активисти, чийто управници си мислят, че са спечелили битката и войната.
:)

xnetbg.com
Форум за Уфология, Мистика и Конспирации
уви
Беше наводнен от неосъзнати черноработници на онези, срещу които се бори (по определение) форума.
Защото съм на това мнение?
Защото само истината ще ви направи свободни.
Колцина са онези от Вас, които с двуостър меч в сърцето си ще поведат който и да е в реалността?
Аз познавам няколко и те не са активни във форума...
Тук мнозина идват с прикрито или не намерение да се покажат, като точката в изречението на Всичкото.
Като последната снежинка на връх Джомолунгма...
И все се пропуска, че въпреки чувството за собствена значимост, земята е една прашинка във Вселената... а човека е само една 7 милиардна част от прашинката....
Грандиозно нали?
А какво стана с "венеца на природата"?
;)
А сега си представете, че един от всички нас съфорумците, е Сътворителя на Вселената!
Такава комедия не съм си и представял до момента.... Блазе му на Зрителя - Създател.....  :lol:
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Schicksal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 95
 • "Летящата чиния" на тевтонския орден :) .
Re: Съжалявам ...
« Отговор #1 -: Юни 02, 2014, 23:42:15 pm »
Придържането към "клишето на форума", оставено от старите членове, води само до имитации, а аз, като Човек на Изкуството и негов "анализатор"и "теоретик" , виждам, че имитацията е лишена от душа или поне е със слаба такава. Нека влеем нови знания от Своя Опит, вместо да копирате!!! Ако щете, отворете нов раздел, за идеи за управление на вече реформирания свят или не знам за какво, но движете напред, в прогресивна посока и същевременно в традициите! Обмислете, каквото публикувате, и дори имам идея (само идея) : за хора под едно ниво на развитие е забранено писането в някои теми (нивото се определя от въпросник или нещо от тоя род, създаден чрез обсъждане). Успех!
Im Namen unserer gemeinsamen Taten!

Неактивен zlobjul

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Съжалявам ...
« Отговор #2 -: Юни 03, 2014, 11:04:48 am »
Аз не съжалявам ... Може ли да съжаляваш, че един младеж е влязъл в пубертета или че е дошла пролетта ?
Остави хората да минат през своя пубертет.

Неактивен fashion.fun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 85
Re: Съжалявам ...
« Отговор #3 -: Юни 12, 2014, 21:10:56 pm »
От доста дълго време съм във форума, е по-скоро като четящ потребител и ,,малко пишещ,,, но определено форума не е същия откакто ,,редовните събеседници ,, изброени по- горе се оттеглиха. Не знам каква е причината за това, може би другият им сайт http://www.parallelreality-bg.com/ им отнема от времето, или има някаква друга причина. Факт е че преди влизах по няколко пъти на ден в сайта, а сега веднъж на няколко седмици. Joror Velev, прав си за ситуацията в сайта, но като ги няма ,,учителите,, какво очакваш .........? Аз също се дразня на крайно несериозните статии ,, кой какво сънувал, кой какво усетил, ама бог ,ама не знам си какво,,  всичките ми звучат комично, без задълбоченост, без умисъл..... Надявам се че някои от старите членовe на сайта ще се завърнат и ще оживят форума..:)))))

Неактивен dr.bishop

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 38
Re: Съжалявам ...
« Отговор #4 -: Юни 13, 2014, 10:02:16 am »
И аз не виждам кой за какво може да съжалява! Вече не сме 2004, информацията е поднесена на тепсия на всеки. Всеки може да си работи сам, да си анализира, да си чете. Не е нужно някой да те "учи". Да не говорим ,че и въпросните учители имат много да учат още. Гледам как всички само се вайкат тук и си мисля, че май преди целия форум се е крепял на 4 участници и всичко друго им е било почитатели. Ако сте работили поне малко от началото на форума на днес, нямаше да се тюхкате, че вече няма кой да Ви смели малко информация, която да преглътнете с вода след работа. След като са Ви избягали учителите, защо някой от вас не се захвана или поне да беше опитал. Отделно от "по-новите" участници имаше такива, които се опитват да се движат в техни посоки, но старите ги насолиха едно хубаво, че нищо написано не е така! В общи линии, форума си е 1:1 отражение на живота ,който водим. Живее си добре наложеното мнение, че миналото е много по-хубаво от бъдещето. Старите лели си копнеят по старите кумири. Всичко ново е грешно. Всеки нов е недостоен, неук, млад, за да се опитва да води. Всяка идея различна от вече формираната не може въобще да е близка до вярна. За капак на всичко форума е виновен, че не се случва нищо. Добре дошли в България 2014. Според мен форума е препълнен с информация. Но вместо да ставаме колекционери и събирачи на идеи, може да запретнем леко ръкави и да анализираме същата информация с настоящата гледна точка. Светът се върти доста бързо. Всички се променяме. На много хора не им е нужен учител. Нужна е здрава, колективна работа. За да върви отборът напред, всеки трябва да прави най-доброто за себе си и за отборът! Поздрави!

Неактивен fashion.fun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 85
Re: Съжалявам ...
« Отговор #5 -: Юни 13, 2014, 14:29:04 pm »
dr.bishop, не си прав, колкото и информация да има във форума, в един момент изчиташ всичко и се изчерпва. За въпросните ,,учители,,  нарекох ги така за да ги събера под общ знаменател, това са наистина хора които са ,,много навътре,, в нещата, поне според мен. Иначе, всеки сам за себе си трябва да намери пътя, без да следва нечии стъпки.. Виждам че си регистриран 2012г. , аз съм във форума от 2009г., затова мога да направя съпоставката какъв беше форума и какъв е сега. Това не е единствения форум който съдържа такава информация, има страшно много други форуми от подобен тип които чета, има толкова много информация в интернет за всичко и не само на български език. Просто този форум беше началото за мен..., лично аз ако имах времето бих превела много интересни статии, но за съжаление нямам такова... И все пак наистина има много информация тук, събрана на едно място и за всички ,,новаци,, ще е много интересно ;)

Неактивен bg2

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re: Съжалявам ...
« Отговор #6 -: Юни 15, 2014, 10:45:41 am »
Да си кажа и аз мнението. За мен подобни форуми са нещо средно между информационен портал и място за дискусии. Споделяне на информация и обмяна на мнения, нищо повече. Затова и не разбирам каква е идеята за учители и обучаеми. Ако идеята е да се насърчат определени хора да пишат, може да се помисли за система за оценка. Нещо като харесванията във фейсбук. Не знам доколко виртуалните плюсчета ще помогнат, просто предложение (идеята ми дойде от една тв реклама на газирана напитка  :-X )
<><><>

Неактивен dr.bishop

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 38
Re: Съжалявам ...
« Отговор #7 -: Юни 16, 2014, 08:49:31 am »
fashion fun , забелязвам ,че Ви е отличителна характеристика на "старите" фоумджии  да изтъквате ,че сте се регистрирали  мнооогоооо отдавна! Но явно изпускаш тънката част на нещата. В един момент, когато вече си понасъбрал достатъчно информация, започваш повече работа сам. Когато започне да ти се получава практичната част, теоретичната започва  да ти става малко безинтересна. Тези хора, напредналите, са започнали със сериозна практика. Изключително трудно ще накараш такъв човек да се върне във форума. Ако забелязваш, даже и в тяхната страница е секнал потока на информация. Теоретичната част е само една прелюдия към това , с което всъщност трябва да се занимаваме всички. Само опитът е знание!
Bg2 идеята с палците нагоре и надолу не е много добра! Така оставяш масата да дава оценки за неща, които не е сигурно ,че разбира напълно. Палците нагоре и надолу бяха един изключителен подарък за масовото невежество. Както знаем всички, хората са склонни да одобряват мнението на хора, които харесват, без значение какво е мнението им. Така маса неграмотни са в състояние да станат определящ фактор. Всеки се ласкае изключително много от това ,че мнението му е важно. Почти задължително е вече да дадеш мнение. Пропускаме много стара максима- когато нямаш какво да кажеш е по-добре да замълчиш. А и обясни ми как гласа на един "гений" е по-маловажен от гласовете на 4ма малоумни!

Неактивен fashion.fun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 85
Re: Съжалявам ...
« Отговор #8 -: Юни 17, 2014, 15:45:20 pm »
dr.bishop, прав си. Аз също съм се замисляла какъв би бил техния стимул да се върнат тук, ами честно казано не виждам такъв...

Неактивен Schicksal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 95
 • "Летящата чиния" на тевтонския орден :) .
Re: Съжалявам ...
« Отговор #9 -: Юни 19, 2014, 17:56:22 pm »
Офф, аман от придържане към егрегори и "духовни" опори! Бъдете вий духовни опори, сами на себе си и(ли) на другите, без да имитирате и без да се жалвате!
Im Namen unserer gemeinsamen Taten!

Неактивен Black Adder

 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 782
 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
Re: Съжалявам ...
« Отговор #10 -: Юни 19, 2014, 19:45:47 pm »
Не знам защо, но сякаш гледам репортаж по бТВ в който цигани се оплакват пред репортерите:
"- Ами те не ни дават работа"
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен bg2

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re: Съжалявам ...
« Отговор #11 -: Юни 20, 2014, 00:53:22 am »
dr.bishop, без минусчета, само плюсчета. :good:  Като пример, може би нещо като форума на hristiqni.com

Зачетох се в т.н. друг сайт. Прилича на личен блог. Впечатленията ми за нещо като смесица между "философски мисли", хейт и търговска реклама. Определено има какво да се прочете, а и има интересни теми за дискусия.
« Последна редакция: Юни 20, 2014, 00:59:34 am от bg2 »
<><><>

Неактивен dr.bishop

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 38
Re: Съжалявам ...
« Отговор #12 -: Юни 20, 2014, 08:22:54 am »
Подходът , да формираме мнение, които знаем,че ще се оценят ни бута да оформяме мнението си така, че да събира повече обществено одобрение! Плюсчетата ни ласкаят на подсъзнателно ниво и ни дават доста фалшиво самочувствие. Ако следим по-внимателно какво се случва във фейсбук, ще забележим ,че хората са склонни да "харесват" неща , които не са за харесване въобще - снимки на умиращи деца в Африка; зов за помощ за определен човек и т.н. Те свързват съответната публикация с "имиджа" на публикуващия. Щом готин човек го публикува, такъв когото харесвам и в 85% от случаите нещата които публикува ми допадат, съм склонен да харесам и другите 15% от публикациите му. Като цяло виждам липса на желание за дискусия във форума, не че няма теми. Аз пак си държа на моето ,че на микро ниво форума отразява света, България и може би всяко едно семейство. Миряните чакат своя Христос да се завърне отново. Старите баби милеят за Тато, всеки плаче за голямата си любов от детството... Изцяло фокуса се е изместил от Аз-ът и се е насочил към каквото нямаме. Наложило се е лъжливото мнение,че миналото винаги е по-добре от бъдещето, без въобще да се осъзнава, че миналото и бъдещето са лъжливи, а животът ти минава само тук и сега. Не е страшно, ако се успокоим с това, че в цял свят е така, не само при нас. Страшно е , ако разберем ,че това води света към доста неприятни неща. На мен ми харесва ,това ,че новите форумджии имат по-силно желание да продължават да развиват форума. Старите, за сметка на това, точно както и в държавата, предполагам и в света, упорито дърпат нещата към разпадане, защото не могат да си представят бъдеще без старите кумири. Поздрави!

Неактивен bg2

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re: Съжалявам ...
« Отговор #13 -: Юни 21, 2014, 00:39:05 am »
Може пък и форумът да се е изчерпал в този си формат. :flag_of_truce:

Ето какво например е написал Joro Velev в темата:

емоциите а не чувствата са ръководни...
импулсивността но не и разума взимат връх...


Човек като го чете и започва да си задава въпроса: дали пък няма някаква скрита мъдрост, ама кой да питаш? :unknown:<><><>

Неактивен iti

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
Re: Съжалявам ...
« Отговор #14 -: Януари 18, 2015, 13:29:31 pm »
Тая тема нещо от рода на "присмял се хърбел на щърбел" ли трябва дойде? На мен такава ми изглежда...

Аз лично съжалявам за xnet, но нищо от това което се случва с него не ме учудва. Една голяма част от проблемът наистина е в това, че навремето беше замислен като информационен портал. Най-вероятно по идея на Хорус, който се прекръсти на H, може би да е по-деликатен в ... мнението си за себе си... Да, подобна информация в днешно време бол, повече хора знаят английски, и нямат смисъл някой да им превежда до голяма степен масова западна преса изживявайки се на дълбоко знаещ и разбиращ. Още в началото се насърчаваше копи пейста, и "анализи" на самоизлъчили се "разбирачи". Когато рядко се стигнеше до реално дискутиране на нещо, есетствено не липсваха конфликти, чийто решение обаче беше да бъдат забранени самите дискусии. По този начи, тези които можеха да мислят си заминаха, а на "разбирачите" явно им омръзна да се изживяват пред овча публика от която не могат да спечелят нищо. Омръзна им да са царе на блатото което сами създадоха, и тръгнаха в други посоки да се... изявяват...

Все пак xnet все още учи хората на нещо, макар и малцина да са способни да го схванат - че информацията винаги е свързна с дезинформация и че сама по себе си, информацията не значи нищо (и това е една от причините да е скрита и забравена). Че истинските проблеми не трябва да се тъсят в конспирации и нло-та, а в огледалото. Цялата информация която изтече последните години е нож с две остриета  (както всичко останало) . Човек може да потъне в нея смятайки че е разбрал нещо (като 99.9% от тези които са я прочели). Или може да се замисли над себе си и каква е твоето място във всичко това. Тези които се изживяват на "учители" ще има дълго да се изживяват в тази си роля (защото те самите нищо не са научили...).  За останалите, равнопоставена дискусия (и спорове когато е необходимо) би било нещо доста положително. Но и аз съм скептичен, че това е нещо реално постижимо. Може да има други форуми където това е била целта, и донякъде се е получило. Но като цяло, Земята не е забавачница, не е и колективна планета, човек може и трябва да разчита само на себе си както да се информира, така и да отсее истината от лъжата, което не е въпрос на информираност...
Да се опитате да разберете Муад' Диб, без да познавате неговите смъртни врагове, харконите, е все ед

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27