Автор Тема: Подобрена подредба на химичните елементи в таблицата и защо въглеродният окис е  (Прочетена 24102 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 931
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Подобрена подредба на химичните елементи в таблицата и защо въглеродният окис е по-тежък от въздуха

Подобрена подредба на химичните елементи в таблицата и защо въглеродният окис е по-тежък от въздуха
НА 23 Януари постнах нова подредба на химичните елементи, в момента e коригиран дизайна.
http://bogoizbrania.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/01/23/legendi-i-politika-za-himichnite-elementi.888425

https://lh5.googleusercontent.com/-SGizdysZVZw/T2YAtVHdEII/AAAAAAAAIik/1O6FEmlc3L4/s1413/17a+-+Periodic+Table%2C+real+elements.png
[size=78%]
Ето и обикновено наблюдение даващо по-точна представа за подредбата на елементите. Известно е, че опасният газ въглероден окис е значително по тежък от въздуха и дори на открито се разсейва бавно представлявайки опасност за здравето и живота на всички дишащи същества. Причината за това свойство, да е по-тежък от кислорода и азота в атмосферата, освен опасност за хора и животни означава, че главният му градивен елемент въглерода, е по-тежък от атмосферните газове азот и кислород. Това наблюдение показва колко са безсмислени понятия от рода на "атомно тегло", "електрони" и прочее теории за строеж на атома. В таблицата на елементите въглерода трябва да се избута най-назад в редицата, като номер седем. Не трябва да е номер #4 както е в сегашният дизайн. Освен това колонките на литият и берилият трябва също да се преместят в ляво заемайки местата на пета и шеста колона, изпреварвайки газовете по тегло.[/size]
« Последна редакция: Март 26, 2012, 13:21:08 pm от bogoizbrania »
Soli Deo Gloria!

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Въглеродният оксид (по старому окис), не е по-тежък, а е по-лек от въздуха.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 134
Въглеродният оксид (по старому окис), не е по-тежък, а е по-лек от въздуха.
       Така е. Малко по-лек, но по-лек. И Боги сега какво правим? И другата ти тема за светлината е същата боза.

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 931
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Това че е са написали че е по лек от въздуха е само на българската част от уикедпедията и е от скоро, когато решиха да сменят името от въглероден окис на въглероден оксид, на английскта пише незначително по-лек t is slightly lighter than air. А на руската част, на която все още не са в крак с новите изисквания за промиване на мозъците с еко-лъжи, въобще не се споменава дали е по-лек или по-тежък. Обикновенното наблюдение, каквото правехме по-мое време показваше че въглеродният окис бавно се разтваря във въздуха и видимо се спуска на земята при изливане. Все пак понеже днес той се получава при горене и като зачително по топъл от въздуха се издига нагоре, това е достатъчно доказателство за сегашните "учени" да твърдят, че е по лек от въздуха. Наистина признавам че знанията ми са изостанали и не съм в крак със съвременната "наука".
Ето обновени таблици и подобрени обяснения.
https://lh5.googleusercontent.com/-2LjeYJPhBkY/UEnTzd_8e1I/AAAAAAAAJg8/SUXnOpNFq-k/s1325/17a+-+Periodic+Table%2C+real+elements.png
https://lh6.googleusercontent.com/-pPJe2DuSms4/UEnT0g3vcMI/AAAAAAAAJhE/fUiSAmI0g2s/s1149/17+-+Periodic_Table.png

http://bogoizbrania.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/01/23/legendi-i-politika-za-himichnite-elementi.888425
Soli Deo Gloria!

Неактивен alexxx39

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Защо не спреш да пишеш глупости по отношение на химията- "Моят принос към химията е да коригирам прекалените злоупотреби на обясненията и представата за елементите в света. Първо, трябва да се изхвърлят понятия като "атомно тегло" и "електронна валентност", въведени за обясняване на някои свойства и ползващи косвени признаци, с цел популяризиране на теории и изтъкване на имидж. Второ, колоните с елементи трябва да са само седем не осем, както и редовете. Така получаваме 7*7 елемента плюс водород общо 50.

Корекция на руската подредба.

https://lh6.googleusercontent.com/-RQE53X6S3Es/T0aG7GZrYbI/AAAAAAAAIM0/dZnGcU__10k/s1149/17+-+Periodic_Table.png

Реално подреждане.

https://lh6.googleusercontent.com/-K6RASyTqBa0/T0DbDIX033I/AAAAAAAAIMM/cem6d33J8Uw/s1477/17a+-+Periodic+Table+real+elements.png

 

Водорода е нулев елемент и 50 номер, той не е истински елемент, а нещо по различно. Надолу са мои изяснявания на неуместните неща в таблицата.

В моя дизайн елементите са подчинени на математически правила, като са оставени само седем реда и колони. Делят се на седем групи от по пет вколонка, а в синьо са метали в долната част на таблицата, два реда по седем елемента. Металите са тези със структурни свойства

Диамантът състоящ се изцяло от въглерод е структура от химически свойства, за това въглерода е стуктурен химикал, според моето откритие. Живакът е течен и няма структура в стайна температура, но при достатъчно охлаждане има. Понятието атомно тегло няма значение, ние не знаем нищо за атомните размери и плътност и всякакви опити да представят този или онзи елемент за по-тежък са относителни и неточни и за това някои доста тежки елементи като Олово са толкива нагоре, а Силицият е свален по надолу.

Hidrogen #1 не е истински материален елемент, а частица материя. Чистата материя в елементите е от 49 броя, водорора е нулев елемент, но и номер #50.

Първият изхвърлен елемент е Boron #5, името произлиза от минерала Боракс. Дума, която не е персийско-арабска според тълкуванията, а е съставена от латинското за добро "Bo" и английското "rax" за изстискване и простиране на перфектно изпраните дрехи, според старите представи. Минералът не съдържа елемента, а само е смесен със Силициеви, Магнезиеви и/или Литиеви и Берилиеви съединения. В миналото са смятали, че минерала е елемент, легенда която е време да се коригира.

Следващите за изхвърляне Galium #31, Germanium #32, Indium #49, както се вижда от имената са силно политизирани и в реално това са разновидности на Силиция. Така получаваме само седем колони елементи, като Silicon #14 се избутва в по-долна колона.

Металите в синьо отиват в дъното на таблицата, като подредбата е следната;

Екзотики като Technetium #43 и Rhenium #75 са 100% глупост. Тези недоразумения дадоха тласък за изследването на реалните елементи.

Следват три групи, в които трябва да обединят няколко елемента.

Titanium #22 включва в себе си редките елементи Scandium #21, Titanium #22, Yttrium #39, Zirconium #40, Lanthanum #57, Hafnium #72. Лантанидите са пак разновидности на Титания.

Vanadium #23 е част от Niobium, Tantalum.

Редките метали Scandium #21, Yttrium #39, Lanthanum #57, са измислени по политически причини през 19-ти век и за да се напълни таблица раздута на повече от седем колони. Те представляват мешана скара на Платина, Никел и още нещо си. Ето как трябва да се групират отделните метали от номера #36 до #49. Те са само 14, като под всеки номер са поставени имената от таблицата съответстващи на действителния метал.

Molybdenum #42 и Tungsten-Wolfram #74 са един елемент и смеси с Олово , Бисмут и Тантал, като тези 5 елемента са всъщност само четири, като заемат най долната редица на хибридните елементи в зелено.

Ruthenium #44, Rhodium #45, Palladium #46, Osmium #76, Iridium #77, Platinum #78 – Платиноидите са също един елемент, Платина смесени с Никел или Живак.

Всички елементи след Бисмута са изхвърлени, радиоактивните като Уран и прочее са само някакво свързване с енергийно натоварено състояние на други елементи. Това свързване е атомно, не химическо или структурно. По този начин огромно количество енергия се съхранява и изхвърля при атомния разпад на вече известни елементи като Барий и Ксенон и с това се обяснява разпада с течение на времето. При разпад енергията се изхвърля и остават реалните елементи, които са си били вече там, но определяни погрешно като Уран, Плутоний и други. Така наречения процес "Nuclear Fission" или „ядрен синтез” е просто разпад на вече известни елементи. Атомните физици като тези на по-долният линк са всъщност фокусници, които вадят зайчета от шапката си и гугутка от ръкавите си, как го правят не зная, но е логично, че заичето е било вече в цилидара преди да излезат на сцената.

Вдъхновението за това откритие, дойде от прекалено политизирания филм за откриването на процеса "ядрен синтез" и съответно даването на нобелова награда за нелепото обяснение от германеца Ото Хан.


PBS - The Path to Nuclear Fission, The Story of Lise Meitner and Otto Hahn 2006

http://www.pbsinternational.org/index.php?sid=b57zcb9fob7f7kvsxlmfrd83ckgiabjc&lang=english&page=programs&pgid=2&dle_pp=0&dle_od=asc&pr_act=details&pid=471[/color]

 По образование и по призвание съм инженер-химик от 20 години работя като такъв и смея да кажа че Менделеевата таблица се е доказала не само на теория а и в практическата работа.Тези писания дето си написал ги приемам като подигравка със всички сериозни хора в сайта ,явно ни имаш за някакви любители,но май егото ти е голямо.

 

Неактивен ndm

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 10
По образование съм вързано магаре във ВТУ, по призвание съм смотаняк, а иначе съм си будала, ама не мога да разбера как растенията дишат. През деня казват чрез някаква синтеза че даже и фото поемат въглероден двуокис(0,03% в атмосферата) другите ги пренебрегват само тези там дърпат. Вечерта започват с кислорада, само с него. Азота казват(менделеевите химици) 78% пропускат и него, имат изглежда специален филтър. Азота го дърпат през корените само, там в почвата не знам колко 0,000 % е но само от там.  Та някой може ли да ма светни от тез по-сериозните как дишат тез наши побратими  тез елементи и синтезират може и с научни термини ке го разберем. Па да го послушаме малко и за електронните там теории. А с най-голям интерес ще го послушаме за молекулярно-кинетичната теория(МКТ). Е хайде да не се гневим, че егото ни е доста гОлямо. Със здраве!

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 931
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
В много голям офтопик отиваш ndm или всъщност не толкова голям. Аз си спомням само, че когато стигнахме до фотосинтезата, учителката каза, че процеса не е съвсем изяснен. Виж днешните гении няма начин да не знаят всичко, но това е друг въпрос не свързан с реалността. Количеството на въглеродните окиси, двуокис, едноокис и подобни са с променливи стойности и то доста, тези цитирани "(0,03% в атмосферата)", са обща средна стойност в цялата атмосфера. А както се досещаш в по-горните слоеве няма въглерод, ама хич. Само до повърхността е и дори активно се усвоява от океана, иначе за рибите нямаше какво да ядат. Този alexxx39, « -: Вчера в 19:25:44 » и други с подобни теоретични заблуди дори не подозират колко са заблудени.
Благодаря за въпроса, това всъщност е най-доброто доказателство за посоченото от мен откритие, че въглеродният окис е по тежък от въздуха, ако беше по-лек щеше да изхвърча от атмосферата подобно на хелият, а нямаше да го синтезират растенията и да го ядат рибите.
Soli Deo Gloria!

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Въглеродният окис го ядяли рибите.....  :D :D :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Казах ти да се насочиш към разказването на вицове. Ще станеш по-бързо известен.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен alexxx39

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Мисля че трябва да се изясни нещо за да не се влиза в глупави спорове,говориш за въглероден окис а даваш примери с фотосинтеза,но там участва въглеродния двуокис това са две съвсем различни съединения с различни свойства"Въглеродният диоксид (въглероден двуокис) е химично съединение. Молекулата му се състои от един атом въглерод и два атома кислород. Химичната формула на въглеродния диоксид е CO2. Той е газ без цвят и миризма. Получава се като продукт при дишането на живите организми, както и при горенето. Участва като изходно вещество при фотосинтезата на растенията. Натрупването му в по-големи от нормалните количества в атмосферата води до парников ефект.
Химични и физични свойства

Въглеродният диоксид е безцветен газ. Плътността му при 25°C е 1,98 kg/m3, която е 1,65 пъти по-голяма от тази на въздуха. Молекулата на въглеродния диоксид (O=C=O) съдържа две двойни връзки и има линейна форма. Последната няма диполен момент. Тъй като е напълно окислена, не е много реактивоспособна и в частност е невъзпламенима.

При температури под −78°C въглеродният диоксид променя агрегатното си състояние от газообразно в твърдо. Твърдият въглероден диоксид се нарича „сух лед“, процесът на получаване се нарича утаяване. При атмосферно налягане сухият лед преминава директно от твърдо в газообразно състояние при процес, наречен сублимация. Течен въглероден диоксид се получава само при налягане над 5,1 bar

Въглеродният диоксид е разтворим във вода, при което той спонтанно се преобразува във въглеродна киселина (H2CO3) и обратно в CO2. Процесът се нарича „газиране“, а продуктът е „газирана вода“. CO2 при големи концентрации предизвиква кисел вкус в устата и жилене (дразнение) на гърлото и носа. Тези ефекти са в резултат на образуването на слаб разтвор на въглеродна киселина на тези места.

Съдържанието на въглероден диоксид във вдишваният въздух или някаква газова смес, е субективният критерий, предизвикващ чувство на задушаване. Човек няма рецептори за недостатъчно съдържание на кислород, което е фаталното.
" а тук е другото съединение"Въглеродният оксид (въглероден окис) е газ без цвят и мирис. Той е по-лек от въздуха. Във вода малко се разтваря, но не взаимодейства химически с нея. Не взаимодейства с киселини и основи, поради което спада към групата на неутралните оксиди. Този газ се получва при недостиг на кислород при процеса горене. Газът е силно токсичен, причинява задушаване и може да причини смърт при вдишване.

2C + O2 -> 2CO + Q

Въглеродният оксид гори със син пламък, при което отделя голямо количество топлина.

2CO + O2 -> 2CO2 + Q

Взаимодейства с метални оксиди при налягане

        нагряване

CO + ZnO ---------> Zn + CO2

Въглеродният оксид се съдържа в определено количество в цигарите. Можете сами да проверите от едната страна на цигарите, какво е съдържанието на въглероден оксид (въглероден окис) в определената марка цигари. Така сами може да определите, кои цигари колко вредни са за вашият организъм.
« Последна редакция: Септември 08, 2012, 18:29:31 pm от ₪ Eon ₪ »

Неактивен alexxx39

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Въпроса с фотосинтезата е изучен напълно и дори има създадено изкуствено устроиство което го прави по същия начин като растенията.Захранва се с вода и минерали(за да се добавят микроелементе и азот)и въглероден двуокис,в специялни панели се зарежда синтетичен хлорофил и крайния продукт е органична смес от глюкоза и целулоза и се отделя кислород като панелите се осветяват със слънчева светлина

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 931
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Разбира се както можех да отгатна alexxx39 « -: Днес в 16:47:25 » знае абсолютно всичко. А обяснение за наличието на въглеродни окиси само в  долните слоеве на атмосферата няма, важното е да се спами, пише офтопик и обижда, главните белези на дипломиран вишист. Достоен ученик на съвременното образование изграждано от великите учения на Божидар Димитров и Професор Вучков.
Soli Deo Gloria!

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
bogoizbrania,

не си прав да отговаряш по подобен начин. Темата ти си я пуснал, но това не означава, че трябва да се приема и "плявата" без оглед на "качеството", полезността и смисъла от информацията.
Някой съвсем човешки ти обяснява, че не от чуто тук там или някакви ... инфантилни предположения, след разговор с приятели в кръчма, дочуто в коридора на химическия или след монолог на таксиметров шофьор, който последно те е возил-  има обяснения и позиция по въпросите, които (уж) те интригуват. А ти ... вместо да му благодариш, че без да те обижда или назидава, може би и нещо може да научиш, правиш някакви заключения лично за човека и генерално за висшистите.
Еми , аз за пореден път се уверявам, че висшето образование е  и от голяма полза- за истински любознателните хора, които искат да се развиват, а не просто да се ползват от достиженията в момента. Да търсят пропуски и кусури, а сами да измислят и да се сетят нещо да им е повече от непосилно. Защо ли? Комплекс на Егото- за малоценност. Има си специалисти по случая.
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Богонаказан, без да съм употребил и 1/10 от времето, което си отделил (непосилно) за химия, мога да ти кажа, че СО (въглеродния окис) взаимодейства със чистия кислород и се получава въглероден двуокис.
Затова и го няма в горните слоеве на атмосферата. Защото е нетрайно съединение.
Не се занимавай с научно търсене. Просто не ставаш за тая работа. Пенсионер ли си, какъв си, че имаш толкова време за безплодно пилеене? Без да има грам полза, финансова или каквато и да е.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен alexxx39

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
bogoizbrania,не ме приемай като опозиция ,не те нападам ,напротив радвам се че има и търсещи хора задаващи въпроси,за което те уважавам,няма нищо лошо във висшето образование стига да е истинско а не само на документ,може би малко рязко те коригирах за менделеевата таблица ,но ако си истински Търсещ  ще изслушваш и чуждите мнения със сигурност има хора които знаят и могат да ни научат на още повече истини,виждам че имаш голям стремеж да откриваш да кажеш "открих"тръпката е невероятна ,но в стремежа си не трябва да претупваме нещата.Благодаря на Tangrata_ и на Princess_Deja ,най-трудно се шлифова необработения диамант но блясъка на брилянта си заслужава трудът.

Неактивен alexxx39

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27