Принципно, наистина задължаването за ползване на кредитни карти е посегателство срещу личния живот.
Все пак, както вече казах, наемането на хотелски стаи и купуването на самолетни билети е нормално да са в изключенията.
Пак във видеото се споменава, че човека искал да плати НЯКОЛКО седмици предварително накуп в кеш. Говорим за хиляди $ Определено това е много съмнителен момент.
Още от филми и книжки от преди 15-20 години е ясно, че за хора, които не искат да бъдат засичани (терористи, специални части, агенти и тн) е най-удобно да се плаща в кеш. Това не е някаква нова истина. И аз съм чел Свирепия (войн) още преди много много години. Пак от тази книга, ако си терорист, ще си избереш някое малко хотелче, което ще ти се зарадва на кеша и няма да ти правят фасони.
Наистина, ако хотела е 200$ на вечер, кой нормален човек ще плати 5000$ в брой?!
Аз лично далеч не се считам за любител на кредитните карти, но или бих платил такава сума с кредитна карта, или дебитна, или банков път, или чек.
Не знам как е в бг, но е страшно удобно да се плаща с карта. Нито пипаш пари, които са пипали преди теб 10000 човека, нито броиш, нито чакаш за ресто, нито заема място в джоба, нито могат да те нападнат и да те оберат.
На черното защо да казваме бяло, наистина не разбирам ...
И в крайна сметка каква е тезата? Че ще започнат да вкарват в затвора хора, които ползват кеш? Ще го обявят за криминално престъпление?
Това може да стане когато дойде Нибируто. Не по-рано.
Пак се повтарям, кредитните карти все още не ги раздават на всички желаещи. Може би предплатените, не знам.