Автор Тема: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство  (Прочетена 33367 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sidewinder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 834
Съжалявам, но заглавието не можа да се събере!

Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
25.08.2011 г. Димо Райков

От доста години пиша и говоря за най-главния проблем на българина -контролираната мизерия. Това го усетих още в България, но след няколко години живот в в Париж то окончателно се затвърди у мен. Трябва вече високо и ясно,като истински европейци, а не подсмърчащи палета, да кажам ясно на света – ние не сме поставени в нормални условия на живот!

Това е истината.

И се чудя как така почти никой не говори за този проблем, който поразява европееца?

Срам ме е да кажа каква е минималната заплата и пенсия у нас. Защото французите ме поглеждат стреснато и после бягат от мен като от прокажен.

- Че какви сте вие, та търпите такова нещо? – казват ми и добавят – Само бавноразвиващи се могат да си кротуват при такъв геноцид.

А и мнозина не вярват, казват: "Че как така ще сте толкова зле?! Че защо вашите управници нищо не казват, не искат помощ?! Защо Гърция, Португалия искат помощ и им даваме, а вие, които живеете десетки пъти по-зле от тях, казвате, че всичко у вас било тип-топ?"

Хайде, отговорете им!

Кажете им, обяснете им как така тези, които живеят като скотове и търсят препитание тъкмо в тези "фалирали" страни като техни слуги, сега се вайкат, че видите ли, гърците били зле, ние да внимаваме, че може да станем като... тях?!? Господи,че ние никога не ще сме като тях, защото сме на светлинни години след тях...

Какво е това? Мазохизъм, перверзия някаква?

Та преди дни, когато представях в България последната си книга "Кестени от Париж", мои познати,и то уж интелигентни хора, също ми казваха – абе, мани ги гърците...

Да плачеш ли, да се смееш ли?

Напоследък французите взеха да разбират и за истинското положение на българина – след като се сблъскаха с пълчищата роми, които те гонят, обаче ония им казват: "Ние пак ще дойдем тук, защото в България е от зле по-зле!"

И една новина ще ви дам: преди дни мерките на Саркози срещу ромите от есента на миналата година бяха отменени. Защото се разбрало, че нашите хора само вземат по 300-та евро и после пак се връщат...

И защото пратениците на Саркози, след като детайлно проучили условията на живот на изгонените роми, се хванали за главата – възможно ли е днес, в двадесет и първи век, хора да живеят в такава мизерия? Че нали и те са живи същества?

Какво да коментираме?

Просто когато човек се докосне, дори и за съвсем кратко, до нормалния свят, той - тоест българинът, гледа като шашардисан – ама наистина как съм живял досега?

Но в България песента продължава да си е същата – добре сме, абе,малко ще стегнем колана, няма пари за пенсии и заплати...

Няма, няма, ама за заплати на политици, на техните слуги има! Има и за скъпи и прескъпи командировки-екскурзии в тази иначе "фалирала" чужбина с любовници секретарки, за далавери, подкупи и прочее...

Не знам, вече не съм оптимист – видях толкова тъга, сивота,толкова хора с уста-дупки, тоест без зъби, че сърцето ми изтръпна...

Но видях и толкова примирение, такова покорство...

И накрая една случка с мен. В трамвая една жена ме позна,заговори ме – Г-н Райков, онзи ден Ви гледах при Милен Цветков, после и при Лора Крумова, толкова хубаво говорехте за Париж,кажете ми сега нещо, аз съм стара учителка, обожавам Париж, но със сто лева пенсия май никога не ще го видя, затова разкажете ми...

И аз започнах да разказвам – на тази възрастна и тъжна наша майка-учителка, оставена на произвола на съдбата да оцелява както може в този наш български ужасен и студен свят...

До жената седеше старец, естествено, без зъби, смачкан, посивял...

Аз говорех за Париж,как там на пенсионерите им казват не както при нас – "пенсии", а "сеньори", как се грижат за тях, как през лятото до късно по брега на Сена им организират танци...

Изведнъж старецът скочи. Потръпнах от злобата в очите му.

- Абе, като ти е толкова хубаво в Париж, какво правиш тука, бе? Айде, изчезвай, махай се от България! Махай се бе, родоотстъпник такъв... Махай се, махай се...

Да, този човек не искаше да знае, че там някъде по света има нормален живот, че там хората се радват на мига, на този наш кратък човешки живот, а не само стягат колана и чакат утре, утре, онова утре, което така и никога не идва – на територията, наречена България...

Да, аз не му бях нужен на този човек, аз му пречех...

Махнах се. Слязох на следващата спирка.

Всъщност на коя спирка слязох? Не помня.

А и нужно ли е...

Защото трамваят, този стар наш соцтрамвай, понесъл в себе си в едно и тъжния свят на милата учителка, и посивялото битие на беззъбия старец, продължаваше да си върви. Е, какво ти вървене, чисто и просто клатушкане, ама все пак вървеж някакъв, нали?

И в този миг пак чух онзи вик – добре сме, добре сме...

Добре ли?

Господи...

http://ide.li/article4498.html
« Последна редакция: Януари 23, 2013, 23:03:29 pm от Black Adder »

Неактивен morcikul

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 173
Re:Контролираната мизерия – начин българинъ
« Отговор #1 -: Декември 19, 2011, 09:48:50 am »
Не трябва съжаление, още по-малко премирение. Българина е поизоставил своята гордост и чест в името на славата и парите, в името на нещо което никога не е тачил и любил, но е "изкоренил" от съзнанието си. Истини много и за всеки, но една е истината за това как Българина е оцелял през вековете.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Контролираната мизерия – начин българинъ
« Отговор #2 -: Декември 19, 2011, 14:59:02 pm »
Аз тези работи се опитвам да ги обясня, или поне намекна от години насам вече тук (във форума) ...
И даже и тук съм чел (по мой адрес) (а уж интелигентни хора пишат) същото: "махай се, щом там е по-хубаво ..." "не ни занимавай с това"
Кой ли беше тоз герой?

Точно това ми е и идеята, когато пиша в теми, като "програмираната смърт на вещите" или пък за "кредитните карти". Даже и съм го споменавал вътре черно на бяло, за недосетливите ... ("не съдете спрямо това, каквото е в България, защото там само абсурди има")
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен x_name41

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 281
Re:Контролираната мизерия – начин българинъ
« Отговор #3 -: Декември 19, 2011, 18:14:49 pm »
Няма подготвенни хора за промяна на положението защото трябва да отчетем факта, че преди всичко по-голямата част от хората са с изкривено мислене и разбиране, които не осъзнават абсурдната реалност в която се намират и често такива хора вършат големи неосъзнати глупости завършващи в по-голямата си част с негативни последствия, а и отгоре на всичко във ключови места и позиций се намират хора свързани с така наречената мафия, която се занимава с трафик на наркотици, пране на пари и т.н., за което си трябва добре подготвенни и обучени хора да действат срещу тях, което е невъзможно засега. :)
"מוזיקה מאריכה את החיים"

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 814
Re: Контролираната мизерия – начин българинъ
« Отговор #4 -: Януари 23, 2013, 12:17:47 pm »
 
ЦитатКонтролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство!!!


                       


                              И в Папуа Нова Гвинея с по-високи заплати от България!!!

         


Към настоящата дата минималната работна заплата в България се равнява на 138,46 евро.

Ирак, който бе изравнен със земята от и все още е арена на военни действия и всекидневни терористични удари, може да се похвали с минимална работна заплата в размер на 146,91 евро.

Манипулаторите на народна хранилка биха обяснили този факт с наличието на петрол в близкоизточната страна, но не биха могли да обяснят как в Ливан, където петрол няма, минималната работна заплата е 247,02 евро.

В Босна и Херцеговина, която не е член на ЕС и скоро няма да бъде, минималната работна заплата е в размер на 164,09 евро.

В Папуа Нова Гвинея, която е изключително слаборазвита страна и разчита основно на земеделието, където са заети приблизително 72 % от трудоспособните на острова, минималната работна месечна заплата възлиза на 141,70 евро.

“Икономическият гигант” остров Вануату се радва на минимална заплата в размер на 213,70 евро.

Трябва да се отбележи, че 80 % от населението на острова е заето в селскостопанския сектор, а Вануату не е офшорна зона. Тринидад и Тобаго – 176,88 евро, Сейнт Винсент и Гренадини 151,02 евро, Сейнт Китс и Невис – 387,20 евро, Антигуа и Барбуда – 337,92 евро.

При цялото ми уважение към тези страни се оказва, че папуасите получават по-високи заплати от българския роб.

Гражданите на Перу и Еквадор, които са в списъка на държавите от Третия свят, получават по-високи заплати от българските трудещи се, съответно 178,04 евро в Еквадор и 151, 42 евро в Перу.

Всъщност минималните работни заплати в държави от Третия свят са по-високи от тези в една държава – член на ЕС и НАТО.

Веднага възниква въпросът за цените на хранителните продукти и комуналните разходи в горепосочените държави спрямо България.

Към 2011г. потребителските цени в Перу са 10,34 % по-ниски от тези в България, а като цяло покупателната способност на средностатистическия перуанец е с 22,36 % по-висока от тази на българина.

Ако за ток, газ, вода и смет българинът харчи средно 140 лв. на месец, то за същите киловати ток, куб. м газ и вода и изхвърлена смет перуанецът харчи 73 лв. или почти наполовина.

Еквадорецът, който взема цели 40 евро повече на месец, купува литър мляко за 0,61 евро, а българинът – за 0,92 евро. Ако цената на билета за градския транспорт в европейска България е 0,50 евро, то за жителя на Еквадор този билет струва 0,20 евро и т. н.

Ние дори не влизаме в критериите за държава от Третия свят, защото и там населението живее по-добре от нас. Покупателната способност в Тунис, чийто народ се вдигна на бунт поради лошите условия на живот, беше с 11,93 % повече от тази в България!

Покупателната способност на населението в Босна и Херцеговина е с 35,56 % е по-висока от тази в България! Покупателната способност в Чили е с 44,44% по-висока от тази в България!

Жителите на Ел Салвадор имат 10,36% по-висока покупателна способност от българските граждани! Гражданите на Хондурас имат 82,61 % по-висока покупателна способност спрямо българите!

Иранецът има 39,75% по-висока покупателна способност от българина! Йорданецът, който обитава пустинята и държавата му е една от най-бедните в Близкия изток, притежава 13,67% по-висока покупателна способност от нас! Без да е член на ЕС и НАТО, “македонецът” има 6,92% по-висока покупателна способност от българина!

Боливиецът има 75,03% по-висока покупателна способност от българина! В Доминиканската република покупателната способност на местните жители е с 46,84% по-висока от тази на българите! В Малави (държава от южна Африка) е с цели 82,51% по-висока, в Мексико – 79,28% по-висока, в Пуерто Рико – 147,08% по-висока и т.н.

Ние сме една от най-бедните нации в света.

По-бедни от повечето държави от Третия свят.

Кой е виновен за това?


http://worldtodaybg.com/2013/01/08/%D0%B8-%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D1%83%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B3%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%8F-%D1%81-%D0%BF%D0%BE-%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82/
« Последна редакция: Януари 23, 2013, 12:22:37 pm от Гален »

Неактивен cupid

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 11
Re: Контролираната мизерия – начин българинъ
« Отговор #5 -: Януари 23, 2013, 15:19:00 pm »
Галене, лошото е , че никои от управляващите няма да го прочете това..

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 814
Re: Контролираната мизерия – начин българинъ
« Отговор #6 -: Януари 23, 2013, 16:21:30 pm »
Те го знаят. Няма какво да го четат.  Справката е за нас, не за тези мизерници!

=======================================================================================

България е на първо място в света в класацията за най-ограбени държави

България е най- богатата държава в Европа по природни ресурси и същевременно най-крадената в света през последните 23 години. В една такава класация за най-крадена държава сме на първото място. Думата "бедна" се използва за да ни заблудят и да повярваме, че това е причината за нищетата в която живее 90% от Българския народ и  да не се забелязват гигантските кражби,  узаконени с престъпни "закони" наречени концесии и приватизации , извършвани чрез колониалната администрация
 - само от рудни находища ,злато, мед и манган под формата на "концесии"се крадат над 3 000 000 000 (ТРИ МИЛИАРДА) ЕВРО на година
- само от 6-те най-печеливши предприятия, които откраднаха чрез "приватизации" се крадат 9 000 000 000 (ДЕВЕТ МИЛИАРДА) ЕВРО на година
- земя, вода, електричество, банки (няма нито една държавна банка вече)и други ...сумата на ежегодишните кражби стават главозамайваща
- за капак на всичко искаха да отровят земята с ГМО (генно изродени семена) и да направят всички зависими от тях, а също и да отровят водата чрез така наречените "проучвания за шистов газ". И това щеше да е финалът на всестранната геноцидна политика над Българския народ, която се води от цели 23 години, ако Българинът не се беше вдигнал да си защити поне водата и земята.
За останалото сме известни с прекалената си търпимост към кражбите на колониалната администраця  и техните работодатели-колонизаторите от сащ, израел,турция и англия...с други думи окрадени и превзети сме от ционисткия колониален режим чрез корупция.http://bgzemia.blog.bg/politika/2012/12/30/bylgariia-e-na-pyrvo-miasto-v-sveta-v-klasaciiata-za-nai-ogr.1036702
« Последна редакция: Януари 23, 2013, 16:25:01 pm от Гален »

Неактивен sidewinder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 834
Re: Контролираната мизерия – начин българинъ
« Отговор #7 -: Януари 23, 2013, 19:46:50 pm »
... „след като се сменят 14 правителства от началото на промяната”, начело на страната ще застане  велик държавник, който ще я поведе към възход. Този бъдещ политик е вече роден и живее сред нас. В началото на 80-те години е бил 7-годишно дете. За него Слава Севрюкова казва, че е „духът на превъплътения Давид”.  След 2017-18 година в държавното управление ще влезе жена. Която ще „измие срама на мъжете, които не са постъпвали мъжки”. Христо Нанев допълва: „И тогава също ще има подем в страната. Тази жена  ще мобилизира силите и ресурсите  на цялата нация. Когато леля Слава е питана кога  това ще се случи, тя  е казвала: „...някъде след 2017-18 година”..”

Пророчицата съветва всички българи в чужбина да се приберат в страната до 2028-2034 година. Тогава планетата ще бъде подложена на невиждани катаклизми. Много държави ще изчезнат, но България ще остане. Слава Севрюкова „вижда” промени в земната кора и природни бедствия. Успокояващото е, че страната ни ще бъде сравнително слабо засегната от тях. Ясновидката обаче е категорична: „Кажете на близките си, които са в чужбина, да се приберат до 2028 година. След това, и да искат,  ще е много трудно да се върнат, а и ние няма да сме в състояние да ги приемем...”
През 21-ви век България ще достигне невиждан духовен разцвет. Страната ни ще бъде прославена от блестящи умове и учени, които ще дадат на човечеството  гениални прозрения. Със спокойствието и красотата си, държавата ни много ще наподобява  Швейцария, но никога няма да се превърне в  „икономически тигър”.

http://zahariada.blog.bg/politika/2010/08/13/quot-boiko-ne-e-prerodeniiat-david-quot-in-memorian.590564

П.П. Само да вметна, че тази психотронна ясновидка няма пропуск или изкривено предсказание през 88 годишния си престой на Земята. Правете си изводите. И нека няма такива, дето ще кажат - "Оффф, пак ченълинги". Тази жена е нещо по-различно.
« Последна редакция: Януари 23, 2013, 19:53:58 pm от sidewinder »

Неактивен sidewinder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 834
Re: Контролираната мизерия – начин българинъ
« Отговор #8 -: Януари 23, 2013, 22:03:14 pm »
2-3 не са нищо на фона на вечността, но ако искаме да разберем кой е този човек, са важни.

Неактивен pepi1442

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 5
Според мен спасението на България няма да дойде от конкретен "спасител" както твърдят някакви врачки. Не е толкова лесно и просто. Правете деца и ги възпитавайте. Това е пътя.
Парите не са най-важното. Една добра умна мисъл е по-ценна от най-голямото златно съкровище.

Неактивен mariansky

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
Цитат на pepi1442
Правете деца и ги възпитавайте. Това е пътя

Не е ли това основната причина за сегашните проблеми на Иран/средна възраст 26г/.
Има десетки начини да се блокира добива на петрол в Иран без война.
Явно, причина за враждебността на криминалните световни фамилии насочена към Иран не е петролът.

Ако се приеме фактологическия материал даден  от sidewinder и Севрюкова, трябва да съобразим, че условия за преживяване в България
драстично ще се влошат/Родопски масив-вода?, южна Б-я-население?, северна Б-я-вода намаляла и замърсена?, и т.н. и т.н./.

Освен това България се намира между два континента, така както и Палестина /между Африка и Близкия Исток/.
Каква е вероятността да не се превърнем във втора Палестина?
Какво ти дава основание да приемеш светлато бъдеще за децата в България?
Мислете, не преписвайте, не приемайте за истина само това което е изгодно да се случи за Вас.   

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 256
Според мен спасението на България няма да дойде от конкретен "спасител" както твърдят някакви врачки. Не е толкова лесно и просто. Правете деца и ги възпитавайте. Това е пътя.
Парите не са най-важното. Една добра умна мисъл е по-ценна от най-голямото златно съкровище.

По-голяма простотия не бях чела!Не знам дали ценната мисъл е по-скъпа от злато,но в някои случаи мълчанието Е!
Ние правим телата,а кво ще влезе в тея тела,не се знае!!!Добутро!Правейки тела,безразборно,резултата вече е на лице!7млр.човешки тела,6 млрд.от които са човешка измет!Не е ли време да спрем да правим боклук,на тая планета?Който иска спасение е длъжен да спаси СЕБЕ СИ!
А ако е такъв алтруист,вместо да прави чавета,да се заеме с отглеждането и възпитанието на наличните такива!
ТИ например може да осиновиш 100 ромчета(или конячета,лимонади,все тая)и да ги възпиташ като БЪЛГАРИ!
Ето ти идея по ценна от злато!

Иначе мизерията е контролирана.Да.Ако не е,има риск от метеж!Ма така народа си трае.Брои трохите в чинията,ма трае,щот нали все още ги има.Народо-психология..Кво да праи'ш?
« Последна редакция: Януари 26, 2013, 13:38:00 pm от konstantin2007 »

Неактивен Arcane

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 51
Значи някой друг да се*е, а ние да му чистим шита. Еми то така много лесно. Да се раздам на 100% и да се превърна в завод за щенета, а пък хора като теб да ги възпитават, както им е угодно с идеята да променят света. От поста ти разбирам, че според теб има пренаселение и Земята не може да "изхрани" голямото човешко семейство. Има пренаселение, наистина. Но то е в големите градове. И идея си нямаме колко много площи остават ненаселени. За мен лично идеята за пренаселението е поредната пропаганда и оправдание за глада, кризата и всичко останало. Колкото за виждането ти, че 6 от 7млрд. човешки същества са "измет", не знам дори как да го коментирам. Може да сме "множко" в сравнение с преди 100-на години, но не си ти, (нито пък аз човека), който има правото да съди и отсява, защото точно от тази "измет" се раждат големите учени и таланти.
"Правейки тела,безразборно,резултата вече е на лице!"
Това можеш да го кажеш на някой китаец или индиец. На българска земя има един огромен тумор, който "изяжда" народа и с всяка година ние ставаме все по-слаби и все по-малко. Даже обратното, нас трябва да ни поощряват да "правим тела". 7 и половина милиона българи. Извади ромчетата, извади конярчетата и турците и ставаме наполовина. И твоята идея е да спрем "да правим тела" и да гледаме чуждите??? Quo Vadis?

Неактивен Терес

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 101
Най лошото е,че таквизи галоши пишат историята!!!! ???
Дошло е време робите да преброят господарите!

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 256
Значи някой друг да се*е, а ние да му чистим шита. Еми то така много лесно. Да се раздам на 100% и да се превърна в завод за щенета, а пък хора като теб да ги възпитават, както им е угодно с идеята да променят света. От поста ти разбирам, че според теб има пренаселение и Земята не може да "изхрани" голямото човешко семейство. Има пренаселение, наистина. Но то е в големите градове. И идея си нямаме колко много площи остават ненаселени. За мен лично идеята за пренаселението е поредната пропаганда и оправдание за глада, кризата и всичко останало. Колкото за виждането ти, че 6 от 7млрд. човешки същества са "измет", не знам дори как да го коментирам. Може да сме "множко" в сравнение с преди 100-на години, но не си ти, (нито пък аз човека), който има правото да съди и отсява, защото точно от тази "измет" се раждат големите учени и таланти.
"Правейки тела,безразборно,резултата вече е на лице!"
Това можеш да го кажеш на някой китаец или индиец. На българска земя има един огромен тумор, който "изяжда" народа и с всяка година ние ставаме все по-слаби и все по-малко. Даже обратното, нас трябва да ни поощряват да "правим тела". 7 и половина милиона българи. Извади ромчетата, извади конярчетата и турците и ставаме наполовина. И твоята идея е да спрем "да правим тела" и да гледаме чуждите??? Quo Vadis?


И кво му е точно ценното на Българското?ДНК-то ли?Милиарди го споделят и бг.днк няма да умре!Факт!Може да се размива,претопява,но винаги е въпрос на време/избор да се прояви като доминанта!Както с всеки ген междувпрочем..
Или пък..езикът?Културата?Кое точно ви е толкоз ценно?За кво пищите и се борите?За собственото си мизерно съществувание,или да пребъде Българската идея?

Ахмаци!Ахмаци и бунаци!
Онова което сформира една нация като такава,е осъзнаването на индивида!
За тва..Ако коняците ги възпитавате като българи,те ще са българи!


Точно АЗ съм човека дето нарекох 6 милиарда човешка сган и хич не ми дреме "имам ли право,нямам ли"!И пак ще го направя!Просто щото така мисля!Едно 90 % от човешката маса е просто сган.Животни в човешки тела.Което само по себе си,не значи нищо!Еволюцията не подминава никого.
А ти имаш правото да се причислиш към въпросните 90% или пък не!Твой избор :D

п.п.Учените и талантите не са човешки скрап.Те са човешки тела с човешко съзнание.Едно животно не може да бъде гении.Нищо,че е в човешко тяло.Просто няма нужният интелект и няма как да го има,докато съзнанието му е животинско!
« Последна редакция: Януари 26, 2013, 18:03:03 pm от konstantin2007 »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27