Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Български конспирации => Темата е започната от: sidewinder в Декември 15, 2011, 22:22:14 pm

Титла: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: sidewinder в Декември 15, 2011, 22:22:14 pm
Съжалявам, но заглавието не можа да се събере!

Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
25.08.2011 г. Димо Райков

От доста години пиша и говоря за най-главния проблем на българина -контролираната мизерия. Това го усетих още в България, но след няколко години живот в в Париж то окончателно се затвърди у мен. Трябва вече високо и ясно,като истински европейци, а не подсмърчащи палета, да кажам ясно на света – ние не сме поставени в нормални условия на живот!

Това е истината.

И се чудя как така почти никой не говори за този проблем, който поразява европееца?

Срам ме е да кажа каква е минималната заплата и пенсия у нас. Защото французите ме поглеждат стреснато и после бягат от мен като от прокажен.

- Че какви сте вие, та търпите такова нещо? – казват ми и добавят – Само бавноразвиващи се могат да си кротуват при такъв геноцид.

А и мнозина не вярват, казват: "Че как така ще сте толкова зле?! Че защо вашите управници нищо не казват, не искат помощ?! Защо Гърция, Португалия искат помощ и им даваме, а вие, които живеете десетки пъти по-зле от тях, казвате, че всичко у вас било тип-топ?"

Хайде, отговорете им!

Кажете им, обяснете им как така тези, които живеят като скотове и търсят препитание тъкмо в тези "фалирали" страни като техни слуги, сега се вайкат, че видите ли, гърците били зле, ние да внимаваме, че може да станем като... тях?!? Господи,че ние никога не ще сме като тях, защото сме на светлинни години след тях...

Какво е това? Мазохизъм, перверзия някаква?

Та преди дни, когато представях в България последната си книга "Кестени от Париж", мои познати,и то уж интелигентни хора, също ми казваха – абе, мани ги гърците...

Да плачеш ли, да се смееш ли?

Напоследък французите взеха да разбират и за истинското положение на българина – след като се сблъскаха с пълчищата роми, които те гонят, обаче ония им казват: "Ние пак ще дойдем тук, защото в България е от зле по-зле!"

И една новина ще ви дам: преди дни мерките на Саркози срещу ромите от есента на миналата година бяха отменени. Защото се разбрало, че нашите хора само вземат по 300-та евро и после пак се връщат...

И защото пратениците на Саркози, след като детайлно проучили условията на живот на изгонените роми, се хванали за главата – възможно ли е днес, в двадесет и първи век, хора да живеят в такава мизерия? Че нали и те са живи същества?

Какво да коментираме?

Просто когато човек се докосне, дори и за съвсем кратко, до нормалния свят, той - тоест българинът, гледа като шашардисан – ама наистина как съм живял досега?

Но в България песента продължава да си е същата – добре сме, абе,малко ще стегнем колана, няма пари за пенсии и заплати...

Няма, няма, ама за заплати на политици, на техните слуги има! Има и за скъпи и прескъпи командировки-екскурзии в тази иначе "фалирала" чужбина с любовници секретарки, за далавери, подкупи и прочее...

Не знам, вече не съм оптимист – видях толкова тъга, сивота,толкова хора с уста-дупки, тоест без зъби, че сърцето ми изтръпна...

Но видях и толкова примирение, такова покорство...

И накрая една случка с мен. В трамвая една жена ме позна,заговори ме – Г-н Райков, онзи ден Ви гледах при Милен Цветков, после и при Лора Крумова, толкова хубаво говорехте за Париж,кажете ми сега нещо, аз съм стара учителка, обожавам Париж, но със сто лева пенсия май никога не ще го видя, затова разкажете ми...

И аз започнах да разказвам – на тази възрастна и тъжна наша майка-учителка, оставена на произвола на съдбата да оцелява както може в този наш български ужасен и студен свят...

До жената седеше старец, естествено, без зъби, смачкан, посивял...

Аз говорех за Париж,как там на пенсионерите им казват не както при нас – "пенсии", а "сеньори", как се грижат за тях, как през лятото до късно по брега на Сена им организират танци...

Изведнъж старецът скочи. Потръпнах от злобата в очите му.

- Абе, като ти е толкова хубаво в Париж, какво правиш тука, бе? Айде, изчезвай, махай се от България! Махай се бе, родоотстъпник такъв... Махай се, махай се...

Да, този човек не искаше да знае, че там някъде по света има нормален живот, че там хората се радват на мига, на този наш кратък човешки живот, а не само стягат колана и чакат утре, утре, онова утре, което така и никога не идва – на територията, наречена България...

Да, аз не му бях нужен на този човек, аз му пречех...

Махнах се. Слязох на следващата спирка.

Всъщност на коя спирка слязох? Не помня.

А и нужно ли е...

Защото трамваят, този стар наш соцтрамвай, понесъл в себе си в едно и тъжния свят на милата учителка, и посивялото битие на беззъбия старец, продължаваше да си върви. Е, какво ти вървене, чисто и просто клатушкане, ама все пак вървеж някакъв, нали?

И в този миг пак чух онзи вик – добре сме, добре сме...

Добре ли?

Господи...

http://ide.li/article4498.html
Титла: Re:Контролираната мизерия – начин българинъ
Публикувано от: morcikul в Декември 19, 2011, 09:48:50 am
Не трябва съжаление, още по-малко премирение. Българина е поизоставил своята гордост и чест в името на славата и парите, в името на нещо което никога не е тачил и любил, но е "изкоренил" от съзнанието си. Истини много и за всеки, но една е истината за това как Българина е оцелял през вековете.
Титла: Re:Контролираната мизерия – начин българинъ
Публикувано от: Tangrata_ в Декември 19, 2011, 14:59:02 pm
Аз тези работи се опитвам да ги обясня, или поне намекна от години насам вече тук (във форума) ...
И даже и тук съм чел (по мой адрес) (а уж интелигентни хора пишат) същото: "махай се, щом там е по-хубаво ..." "не ни занимавай с това"
Кой ли беше тоз герой?

Точно това ми е и идеята, когато пиша в теми, като "програмираната смърт на вещите" или пък за "кредитните карти". Даже и съм го споменавал вътре черно на бяло, за недосетливите ... ("не съдете спрямо това, каквото е в България, защото там само абсурди има")
Титла: Re:Контролираната мизерия – начин българинъ
Публикувано от: x_name41 в Декември 19, 2011, 18:14:49 pm
Няма подготвенни хора за промяна на положението защото трябва да отчетем факта, че преди всичко по-голямата част от хората са с изкривено мислене и разбиране, които не осъзнават абсурдната реалност в която се намират и често такива хора вършат големи неосъзнати глупости завършващи в по-голямата си част с негативни последствия, а и отгоре на всичко във ключови места и позиций се намират хора свързани с така наречената мафия, която се занимава с трафик на наркотици, пране на пари и т.н., за което си трябва добре подготвенни и обучени хора да действат срещу тях, което е невъзможно засега. :)
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинъ
Публикувано от: Гален в Януари 23, 2013, 12:17:47 pm
 
ЦитатКонтролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство!!!


                       


                              И в Папуа Нова Гвинея с по-високи заплати от България!!!

          (http://worldtodaybg.files.wordpress.com/2013/01/pd0b1pu358.jpg?w=470&h=283)


Към настоящата дата минималната работна заплата в България се равнява на 138,46 евро.

Ирак, който бе изравнен със земята от и все още е арена на военни действия и всекидневни терористични удари, може да се похвали с минимална работна заплата в размер на 146,91 евро.

Манипулаторите на народна хранилка биха обяснили този факт с наличието на петрол в близкоизточната страна, но не биха могли да обяснят как в Ливан, където петрол няма, минималната работна заплата е 247,02 евро.

В Босна и Херцеговина, която не е член на ЕС и скоро няма да бъде, минималната работна заплата е в размер на 164,09 евро.

В Папуа Нова Гвинея, която е изключително слаборазвита страна и разчита основно на земеделието, където са заети приблизително 72 % от трудоспособните на острова, минималната работна месечна заплата възлиза на 141,70 евро.

“Икономическият гигант” остров Вануату се радва на минимална заплата в размер на 213,70 евро.

Трябва да се отбележи, че 80 % от населението на острова е заето в селскостопанския сектор, а Вануату не е офшорна зона. Тринидад и Тобаго – 176,88 евро, Сейнт Винсент и Гренадини 151,02 евро, Сейнт Китс и Невис – 387,20 евро, Антигуа и Барбуда – 337,92 евро.

При цялото ми уважение към тези страни се оказва, че папуасите получават по-високи заплати от българския роб.

Гражданите на Перу и Еквадор, които са в списъка на държавите от Третия свят, получават по-високи заплати от българските трудещи се, съответно 178,04 евро в Еквадор и 151, 42 евро в Перу.

Всъщност минималните работни заплати в държави от Третия свят са по-високи от тези в една държава – член на ЕС и НАТО.

Веднага възниква въпросът за цените на хранителните продукти и комуналните разходи в горепосочените държави спрямо България.

Към 2011г. потребителските цени в Перу са 10,34 % по-ниски от тези в България, а като цяло покупателната способност на средностатистическия перуанец е с 22,36 % по-висока от тази на българина.

Ако за ток, газ, вода и смет българинът харчи средно 140 лв. на месец, то за същите киловати ток, куб. м газ и вода и изхвърлена смет перуанецът харчи 73 лв. или почти наполовина.

Еквадорецът, който взема цели 40 евро повече на месец, купува литър мляко за 0,61 евро, а българинът – за 0,92 евро. Ако цената на билета за градския транспорт в европейска България е 0,50 евро, то за жителя на Еквадор този билет струва 0,20 евро и т. н.

Ние дори не влизаме в критериите за държава от Третия свят, защото и там населението живее по-добре от нас. Покупателната способност в Тунис, чийто народ се вдигна на бунт поради лошите условия на живот, беше с 11,93 % повече от тази в България!

Покупателната способност на населението в Босна и Херцеговина е с 35,56 % е по-висока от тази в България! Покупателната способност в Чили е с 44,44% по-висока от тази в България!

Жителите на Ел Салвадор имат 10,36% по-висока покупателна способност от българските граждани! Гражданите на Хондурас имат 82,61 % по-висока покупателна способност спрямо българите!

Иранецът има 39,75% по-висока покупателна способност от българина! Йорданецът, който обитава пустинята и държавата му е една от най-бедните в Близкия изток, притежава 13,67% по-висока покупателна способност от нас! Без да е член на ЕС и НАТО, “македонецът” има 6,92% по-висока покупателна способност от българина!

Боливиецът има 75,03% по-висока покупателна способност от българина! В Доминиканската република покупателната способност на местните жители е с 46,84% по-висока от тази на българите! В Малави (държава от южна Африка) е с цели 82,51% по-висока, в Мексико – 79,28% по-висока, в Пуерто Рико – 147,08% по-висока и т.н.

Ние сме една от най-бедните нации в света.

По-бедни от повечето държави от Третия свят.

Кой е виновен за това?


http://worldtodaybg.com/2013/01/08/%D0%B8-%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D1%83%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B3%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%8F-%D1%81-%D0%BF%D0%BE-%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82/
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинъ
Публикувано от: cupid в Януари 23, 2013, 15:19:00 pm
Галене, лошото е , че никои от управляващите няма да го прочете това..
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинъ
Публикувано от: Гален в Януари 23, 2013, 16:21:30 pm
Те го знаят. Няма какво да го четат.  Справката е за нас, не за тези мизерници!

=======================================================================================

България е на първо място в света в класацията за най-ограбени държави

България е най- богатата държава в Европа по природни ресурси и същевременно най-крадената в света през последните 23 години. В една такава класация за най-крадена държава сме на първото място. Думата "бедна" се използва за да ни заблудят и да повярваме, че това е причината за нищетата в която живее 90% от Българския народ и  да не се забелязват гигантските кражби,  узаконени с престъпни "закони" наречени концесии и приватизации , извършвани чрез колониалната администрация
 - само от рудни находища ,злато, мед и манган под формата на "концесии"се крадат над 3 000 000 000 (ТРИ МИЛИАРДА) ЕВРО на година
- само от 6-те най-печеливши предприятия, които откраднаха чрез "приватизации" се крадат 9 000 000 000 (ДЕВЕТ МИЛИАРДА) ЕВРО на година
- земя, вода, електричество, банки (няма нито една държавна банка вече)и други ...сумата на ежегодишните кражби стават главозамайваща
- за капак на всичко искаха да отровят земята с ГМО (генно изродени семена) и да направят всички зависими от тях, а също и да отровят водата чрез така наречените "проучвания за шистов газ". И това щеше да е финалът на всестранната геноцидна политика над Българския народ, която се води от цели 23 години, ако Българинът не се беше вдигнал да си защити поне водата и земята.
За останалото сме известни с прекалената си търпимост към кражбите на колониалната администраця  и техните работодатели-колонизаторите от сащ, израел,турция и англия...с други думи окрадени и превзети сме от ционисткия колониален режим чрез корупция.

(http://bgzemia.blog.bg/photos/94329/KRAJBI%20BG.jpg)

http://bgzemia.blog.bg/politika/2012/12/30/bylgariia-e-na-pyrvo-miasto-v-sveta-v-klasaciiata-za-nai-ogr.1036702
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинъ
Публикувано от: sidewinder в Януари 23, 2013, 19:46:50 pm
... „след като се сменят 14 правителства от началото на промяната”, начело на страната ще застане  велик държавник, който ще я поведе към възход. Този бъдещ политик е вече роден и живее сред нас. В началото на 80-те години е бил 7-годишно дете. За него Слава Севрюкова казва, че е „духът на превъплътения Давид”.  След 2017-18 година в държавното управление ще влезе жена. Която ще „измие срама на мъжете, които не са постъпвали мъжки”. Христо Нанев допълва: „И тогава също ще има подем в страната. Тази жена  ще мобилизира силите и ресурсите  на цялата нация. Когато леля Слава е питана кога  това ще се случи, тя  е казвала: „...някъде след 2017-18 година”..”

Пророчицата съветва всички българи в чужбина да се приберат в страната до 2028-2034 година. Тогава планетата ще бъде подложена на невиждани катаклизми. Много държави ще изчезнат, но България ще остане. Слава Севрюкова „вижда” промени в земната кора и природни бедствия. Успокояващото е, че страната ни ще бъде сравнително слабо засегната от тях. Ясновидката обаче е категорична: „Кажете на близките си, които са в чужбина, да се приберат до 2028 година. След това, и да искат,  ще е много трудно да се върнат, а и ние няма да сме в състояние да ги приемем...”
През 21-ви век България ще достигне невиждан духовен разцвет. Страната ни ще бъде прославена от блестящи умове и учени, които ще дадат на човечеството  гениални прозрения. Със спокойствието и красотата си, държавата ни много ще наподобява  Швейцария, но никога няма да се превърне в  „икономически тигър”.

http://zahariada.blog.bg/politika/2010/08/13/quot-boiko-ne-e-prerodeniiat-david-quot-in-memorian.590564

П.П. Само да вметна, че тази психотронна ясновидка няма пропуск или изкривено предсказание през 88 годишния си престой на Земята. Правете си изводите. И нека няма такива, дето ще кажат - "Оффф, пак ченълинги". Тази жена е нещо по-различно.
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинъ
Публикувано от: sidewinder в Януари 23, 2013, 22:03:14 pm
2-3 не са нищо на фона на вечността, но ако искаме да разберем кой е този човек, са важни.
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: pepi1442 в Януари 24, 2013, 00:03:01 am
Според мен спасението на България няма да дойде от конкретен "спасител" както твърдят някакви врачки. Не е толкова лесно и просто. Правете деца и ги възпитавайте. Това е пътя.
Парите не са най-важното. Една добра умна мисъл е по-ценна от най-голямото златно съкровище.
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: mariansky в Януари 26, 2013, 10:32:18 am
Цитат на pepi1442
Правете деца и ги възпитавайте. Това е пътя

Не е ли това основната причина за сегашните проблеми на Иран/средна възраст 26г/.
Има десетки начини да се блокира добива на петрол в Иран без война.
Явно, причина за враждебността на криминалните световни фамилии насочена към Иран не е петролът.

Ако се приеме фактологическия материал даден  от sidewinder и Севрюкова, трябва да съобразим, че условия за преживяване в България
драстично ще се влошат/Родопски масив-вода?, южна Б-я-население?, северна Б-я-вода намаляла и замърсена?, и т.н. и т.н./.

Освен това България се намира между два континента, така както и Палестина /между Африка и Близкия Исток/.
Каква е вероятността да не се превърнем във втора Палестина?
Какво ти дава основание да приемеш светлато бъдеще за децата в България?
Мислете, не преписвайте, не приемайте за истина само това което е изгодно да се случи за Вас.   
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: konstantin2007 в Януари 26, 2013, 13:34:24 pm
Според мен спасението на България няма да дойде от конкретен "спасител" както твърдят някакви врачки. Не е толкова лесно и просто. Правете деца и ги възпитавайте. Това е пътя.
Парите не са най-важното. Една добра умна мисъл е по-ценна от най-голямото златно съкровище.

По-голяма простотия не бях чела!Не знам дали ценната мисъл е по-скъпа от злато,но в някои случаи мълчанието Е!
Ние правим телата,а кво ще влезе в тея тела,не се знае!!!Добутро!Правейки тела,безразборно,резултата вече е на лице!7млр.човешки тела,6 млрд.от които са човешка измет!Не е ли време да спрем да правим боклук,на тая планета?Който иска спасение е длъжен да спаси СЕБЕ СИ!
А ако е такъв алтруист,вместо да прави чавета,да се заеме с отглеждането и възпитанието на наличните такива!
ТИ например може да осиновиш 100 ромчета(или конячета,лимонади,все тая)и да ги възпиташ като БЪЛГАРИ!
Ето ти идея по ценна от злато!

Иначе мизерията е контролирана.Да.Ако не е,има риск от метеж!Ма така народа си трае.Брои трохите в чинията,ма трае,щот нали все още ги има.Народо-психология..Кво да праи'ш?
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: Arcane в Януари 26, 2013, 16:56:03 pm
Значи някой друг да се*е, а ние да му чистим шита. Еми то така много лесно. Да се раздам на 100% и да се превърна в завод за щенета, а пък хора като теб да ги възпитават, както им е угодно с идеята да променят света. От поста ти разбирам, че според теб има пренаселение и Земята не може да "изхрани" голямото човешко семейство. Има пренаселение, наистина. Но то е в големите градове. И идея си нямаме колко много площи остават ненаселени. За мен лично идеята за пренаселението е поредната пропаганда и оправдание за глада, кризата и всичко останало. Колкото за виждането ти, че 6 от 7млрд. човешки същества са "измет", не знам дори как да го коментирам. Може да сме "множко" в сравнение с преди 100-на години, но не си ти, (нито пък аз човека), който има правото да съди и отсява, защото точно от тази "измет" се раждат големите учени и таланти.
"Правейки тела,безразборно,резултата вече е на лице!"
Това можеш да го кажеш на някой китаец или индиец. На българска земя има един огромен тумор, който "изяжда" народа и с всяка година ние ставаме все по-слаби и все по-малко. Даже обратното, нас трябва да ни поощряват да "правим тела". 7 и половина милиона българи. Извади ромчетата, извади конярчетата и турците и ставаме наполовина. И твоята идея е да спрем "да правим тела" и да гледаме чуждите??? Quo Vadis?
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: Терес в Януари 26, 2013, 17:28:07 pm
Най лошото е,че таквизи галоши пишат историята!!!! ???
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: konstantin2007 в Януари 26, 2013, 17:57:07 pm
Значи някой друг да се*е, а ние да му чистим шита. Еми то така много лесно. Да се раздам на 100% и да се превърна в завод за щенета, а пък хора като теб да ги възпитават, както им е угодно с идеята да променят света. От поста ти разбирам, че според теб има пренаселение и Земята не може да "изхрани" голямото човешко семейство. Има пренаселение, наистина. Но то е в големите градове. И идея си нямаме колко много площи остават ненаселени. За мен лично идеята за пренаселението е поредната пропаганда и оправдание за глада, кризата и всичко останало. Колкото за виждането ти, че 6 от 7млрд. човешки същества са "измет", не знам дори как да го коментирам. Може да сме "множко" в сравнение с преди 100-на години, но не си ти, (нито пък аз човека), който има правото да съди и отсява, защото точно от тази "измет" се раждат големите учени и таланти.
"Правейки тела,безразборно,резултата вече е на лице!"
Това можеш да го кажеш на някой китаец или индиец. На българска земя има един огромен тумор, който "изяжда" народа и с всяка година ние ставаме все по-слаби и все по-малко. Даже обратното, нас трябва да ни поощряват да "правим тела". 7 и половина милиона българи. Извади ромчетата, извади конярчетата и турците и ставаме наполовина. И твоята идея е да спрем "да правим тела" и да гледаме чуждите??? Quo Vadis?


И кво му е точно ценното на Българското?ДНК-то ли?Милиарди го споделят и бг.днк няма да умре!Факт!Може да се размива,претопява,но винаги е въпрос на време/избор да се прояви като доминанта!Както с всеки ген междувпрочем..
Или пък..езикът?Културата?Кое точно ви е толкоз ценно?За кво пищите и се борите?За собственото си мизерно съществувание,или да пребъде Българската идея?

Ахмаци!Ахмаци и бунаци!
Онова което сформира една нация като такава,е осъзнаването на индивида!
За тва..Ако коняците ги възпитавате като българи,те ще са българи!


Точно АЗ съм човека дето нарекох 6 милиарда човешка сган и хич не ми дреме "имам ли право,нямам ли"!И пак ще го направя!Просто щото така мисля!Едно 90 % от човешката маса е просто сган.Животни в човешки тела.Което само по себе си,не значи нищо!Еволюцията не подминава никого.
А ти имаш правото да се причислиш към въпросните 90% или пък не!Твой избор :D

п.п.Учените и талантите не са човешки скрап.Те са човешки тела с човешко съзнание.Едно животно не може да бъде гении.Нищо,че е в човешко тяло.Просто няма нужният интелект и няма как да го има,докато съзнанието му е животинско!
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: kesh в Януари 26, 2013, 18:04:21 pm
извинете konstantin2007 Вие за какъв се взимате? Може би имате нещо общо с арийската раса?
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: Arcane в Януари 26, 2013, 18:34:32 pm

И кво му е точно ценното на Българското?ДНК-то ли?Милиарди го споделят и бг.днк няма да умре!Факт!Може да се размива,претопява,но винаги е въпрос на време/избор да се прояви като доминанта!Както с всеки ген междувпрочем..
Или пък..езикът?Културата?Кое точно ви е толкоз ценно?За кво пищите и се борите?За собственото си мизерно съществувание,или да пребъде Българската идея?

Ахмаци!Ахмаци и бунаци!
Онова което сформира една нация като такава,е осъзнаването на индивида!
За тва..Ако коняците ги възпитавате като българи,те ще са българи!


Точно АЗ съм човека дето нарекох 6 милиарда човешка сган и хич не ми дреме "имам ли право,нямам ли"!И пак ще го направя!Просто щото така мисля!Едно 90 % от човешката маса е просто сган.Животни в човешки тела.Което само по себе си,не значи нищо!Еволюцията не подминава никого.
А ти имаш правото да се причислиш към въпросните 90% или пък не!Твой избор :D

п.п.Учените и талантите не са човешки скрап.Те са човешки тела с човешко съзнание.Едно животно не може да бъде гении.Нищо,че е в човешко тяло.Просто няма нужният интелект и няма как да го има,докато съзнанието му е животинско!


Дано не си останал с грешно впечатление, че съм родолюбец, патриот или нещо от сорта. Точно обратното - не съм. Не харесвам характерните за народа ни черти, историята или каквото и да било. Това, обаче не означава, че българския (и който и да е друг) народ не заслужава съществуването си. Да, вярно, човечеството има нужда от един голям "урок", но под това не се разбира редуциране на населението. Истината е, че заради шепа хора, целия свят се е превърнал в това, което Е. Но човек е социално същество и неговия мироглед, разбирания и всичко останало зависи от заобикалящата го среда. Ето ти пример: През "тъмните векове" твоите думи щяха да се приемат като дело на дявола, който се е вселил в теб и познай...на клада. Преди 60-на години, обаче може би си щял да станеш дясна ръка на Хитлер, а днес току виж се намерили и твои съмишленици. Ти може да се тупаш по гърдите затова, че си дал титла "сган" на 90% от населението, но нека те попитам нещо. Ти от кои мислиш, че си? Ако мислиш, че заслужаваш да си от останалите 10% (които оцеляват за "дамазлък" на човечеството) кое те прави толкова специален и заслужаващ тази чест да живееш? Ако пък смяташ, че си от останалите, които трябва да се редуцират, защо не дадеш един пример и подкрепиш думите си с дела? Качи се на някой 15 етажен блок и покажи пътя на хората. Или си направи бесило самоделка. Какво ще кажеш? Би ли го направил? Би ли последвал идеята си? Както ти писах в предишния пост, в историята има много примери за това как от "сган"-та се ражда и издига човек, който оставя ярка следа с делата си. Хвани Елвис Пресли. Кокаинов наркоман, пълна сган, НО оставил дълбока следа след себе си. Да видим ... Бон Скот , Стив Джобс, Бил Гейтс, Темуджин, Модилиани...списъка продължава. Те всички са една сбирщина от алкохолици, наркомани, престъпници и диваци, което вярвам според твоите разбирания влиза в графата "сган".
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: konstantin2007 в Януари 26, 2013, 20:19:42 pm
извинете konstantin2007 Вие за какъв се взимате? Може би имате нещо общо с арийската раса?
Тия не бяха ли Орионци бе? :D

Не е твоя работа за какъв се вземам,та и не смятам да задълбавам тук..Но моята принадлежност за момента е към човешката раса!

Simple,right ;)

Arcane,всяко живо същество"заслужава"своето съществуване!Както искаш така го разбирай!И никъде не съм казал,че човешката мърша не тряя да съществува!Напротив.Без тях,няма да имаме нужният контраст за еволюцията ни.
Така,че..дали аз заслужавам живот или не..Това е извън твоята компетенция.Както и към кои %-ти спадам :)

Качи се на някой 15 етажен блок и покажи пътя на хората. Или си направи бесило самоделка. Какво ще кажеш? Би ли го направил? Би ли последвал идеята си? Както ти писах в предишния пост, в историята има много примери за това как от "сган"-та се ражда и издига човек, който оставя ярка следа с делата си. Хвани Елвис Пресли. Кокаинов наркоман, пълна сган, НО оставил дълбока следа след себе си. Да видим ... Бон Скот , Стив Джобс, Бил Гейтс, Темуджин, Модилиани...списъка продължава. Те всички са една сбирщина от алкохолици, наркомани, престъпници и диваци, което вярвам според твоите разбирания влиза в графата "сган".
Че защо да го правя?ХОРАТАсами намират своя път!
Овцете/стадото имат нужда някой да им показва пътя.
Е,аз нямам време нито пък мерак да паса овце!
Със здраве!
п.п.Мноо сте зле бе..Наркоман,алкохолик и т.н.не те причислява автоматично към"стадото и мършата". :D


И кво му е точно ценното на Българското?ДНК-то ли?Милиарди го споделят и бг.днк няма да умре!Факт!Може да се размива,претопява,но винаги е въпрос на време/избор да се прояви като доминанта!Както с всеки ген междувпрочем..
Или пък..езикът?Културата?Кое точно ви е толкоз ценно?За кво пищите и се борите?За собственото си мизерно съществувание,или да пребъде Българската идея?
  Сладурчета..Как удобно пропуснахте истинските въпроси!Беееее :D
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: Arcane в Януари 26, 2013, 20:44:55 pm
Тук вече съм съгласен повечето неща от последния ти пост.

"п.п.Мноо сте зле бе..Наркоман,алкохолик и т.н.не те причислява автоматично към"стадото и мършата". :D"

Убеден съм, че далеч не си толкова глупав и много добре си разбрал идеята, която исках да изложа с дадения пример. В повечето случаи хора, които са отдадени на алкохола и наркотиците, пропиляват живота си и от обществото се приемат точно като "сган". Ако дефинираш твоето разбиране за "стадото и мършата", ще мога да ти дам по-добър пример.


п.п. Да знаеш, че погледнато отстрани изглежда доста парадоксално факта, че човек, който "няма време и мерак да пасе овце" и говори за причисляване към "стадото и мършата" завършва поста си с "БЕЕЕЕЕ" (да не говорим, че сричката е доста често срещано явление в постовете ти ). Поздрави ;)

Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: konstantin2007 в Януари 26, 2013, 21:01:58 pm
"БЕЕЕЕЕ" (да не говорим, че сричката е доста често срещано явление в постовете ти ). Поздрави ;)


Ах..Ма туй не беше"обръщение"от типа,бе и ма,а зов...Някак..винаги свързвам масите с овце,не с прасета,иначе сигурно щях да употребя"гъци,гъци".Но пък върши работа и привлича внимание винаги! :D
И понеже предугаждам нещо..Да уточня..Човекът е способен да възпроизведе всякакви звуци.Дори животински.Животното обаче,кат човек не може да проговори!

Отново"пропускате" Въпросите по темата! ;)


Ако дефинираш твоето разбиране за "стадото и мършата", ще мога да ти дам по-добър пример.
Какво да дефинирам?Ти сляп ли си?Най-общо казано..Милиарди човешки тела,не са одухотворени от"човешки" Аз,а от планетарния Аз.И бидейки планетарния Аз е все още на етап животинско съзнание(или поне това е най-висшата му"изява")нормално и телата анимирани от неговото съзнание,имат животинско съзнание.Животинска душа.Не вярваш..Ми свали розовите очила и се огледай!

п.п.Ама пак да уточня.Еволюцията не подминава никой!Ни човек,ни животно..Ни"светец"..Докато не се слееш с абсолюта,еволюираш,без значение кво си!
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: Arcane в Януари 26, 2013, 21:30:27 pm
Тия не бяха ли Орионци бе? :D"п.п.Мноо сте зле бе.."

Ах..Ма туй не беше"обръщение"от типа,бе и ма,а зов...


"Истинските въпроси", които си задал са такива за теб. Нито ме вълнува, нито ми е в компетенцията "българското ДНК".

Кое точно ви е толкоз ценно?За кво пищите и се борите?За собственото си мизерно съществувание,или да пребъде Българската идея?

Не мисля, че те засяга, а и не вярвам живо да се интересуваш кой за какво се бори.
Колкото до мнението ми по темата, смятам, че не представлява никаква трудност (за тези, който дърпат конците) да се контролира българския народ. Ще търпим, ще псуваме, ще се ядосваме, ще критикуваме, но и ЩЕ МЪЛЧИМ. Защото така сме научени. Защото това е в "българското ДНК". 1300г. история, повече от половината от която е преминала под робство...малко или много си оказва влияние. Естествено има една мноооооооооооооооооооого далечна граница, която управляващите не трябва да прекрачват. Прекрачат ли я, българския народ става от дрямка и се разлайва, но после отново се връща и заспива във вечния си сън. Както казах, не се гордея с народа и неговите характерни черти.
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: konstantin2007 в Януари 26, 2013, 22:39:54 pm
Кое точно ви е толкоз ценно?За кво пищите и се борите?За собственото си мизерно съществувание,или да пребъде Българската идея?

Не мисля, че те засяга, а и не вярвам живо да се интересуваш кой за какво се бори. Естествено има една мноооооооооооооооооооого далечна граница, която управляващите не трябва да прекрачват.
Оооо,разбира се!Ма кат не мислиш,че другите ги засяга,що изобщо пишеш тук?Да беше решил една кръстословица!
Истината е,че всички врещите кат вдовици за салам,ама що го правите,самите вие не знаете!За тва и не можа да отговориш на елементарни въпроси.Нейсе..Българщина..Кво да правиш

п.п.Границата е вече прекрачена!ТИ кво ще направиш по въпроса?Или ..викаш то делата не са като думите!
Не ми отговаряй.Въпросът ми е риторичен..
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: Arcane в Януари 26, 2013, 23:10:26 pm


Не е твоя работа за какъв се вземам,та и не смятам да задълбавам тук.

Оооо,разбира се!Ма кат не мислиш,че другите ги засяга,що изобщо пишеш тук?Да беше решил една кръстословица!Нещо тотално се обърках :D.


п.п. Не ми отговаряй ;)
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: konstantin2007 в Януари 26, 2013, 23:43:33 pm
Съмнявам се да е възможна по-дълбока степен на объркване от изначалната ти.
Първо..
Не е твоя работа за какъв се вземам,та и не смятам да задълбавам тук..Но моята принадлежност за момента е към човешката
Това беше отговор на въпрос не зададен от теб,така,че на виждам що го цитираш!Освен това,наистина не смятам,че е по темата,да ви занимавам със своята личност.
Второ...
Оооо,разбира се!Ма кат не мислиш,че другите ги засяга,що изобщо пишеш тук?Да беше решил една кръстословица!
Това вече е ответ,на твоя отказ да пишеш по темата!
Драги ми Смехурко,простотията ти днес,явно те кара да фърчиш,ма не е зле да се успокоиш,че много оспамихме.
Ако с двата си грама мозък,си в състояние да отговориш на тези ми въпроси:
И кво му е точно ценното на Българското?ДНК-то ли?Милиарди го споделят и бг.днк няма да умре!Факт!Може да се размива,претопява,но винаги е въпрос на време/избор да се прояви като доминанта!Както с всеки ген междувпрочем..
Или пък..езикът?Културата?Кое точно ви е толкоз ценно?За кво пищите и се борите?За собственото си мизерно съществувание,или да пребъде Българската идея?


Тогава добре..Може и евентуално да се вместим в темата.Евентуално разбира се.Но няма да отговориш.Щот си трол,и щот не ти стига сивото и щот си мрънкач като всички останали!
Ай със здраве.За днес приключих урока по комуникацията със зле дресирани  любимци! :bye2:
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: Arcane в Януари 27, 2013, 01:04:53 am
Никак не ми харесва "тонажът", който използваш в постовете си. Ест. имаш своята свободна воля и можеш да я изразяваш по всяко време, но за да върви всичко гладко (до колкото е възможно) се изисква една етикеция, която смятам е редно да се спазва. Приемам забележката ти и занапред ще избягвам странични теми/разговори/спорове.
Ето и отговора на въпросите ти:

1. И кво му е точно ценното на Българското?
Българското е точно толкова ценно, колкото и на всички останали. Всеки народ е нещо като макросхема на единица (човек, животно и така нататък), следователно у нас (както и у всеки/всяко). е заложен някакъв инстинкт за самосъхранение. В тежки времена се обажда именно този инстинкт, който сплотява хората. Благодарение на него, рано или късно "единиците" започват да се обединяват под една идея/идеал/борба за общото благо или оцеляване. Именно това е ценното на българското (както и всяко останало ест.).

2. Или пък..езикът?Културата?
Езикът и културата са ценни донякъде, защото придават тази "частица", която ни отличава като народ и характеризира нашите черти.

3. Кое точно ви е толкоз ценно?
 Всеки има по нещо ценно на този свят и е готов на много, за да го брани.

4. За кво пищите и се борите?
 Пищим за по-добър живот. Борим се за същото, за свобода, за едно по-добро бъдеще, за децата си, за близките си, за тяхната защита, благополучие и закрила, за себе си, за да осъществим мечтите/целите/желанията си, за да оставим "следата", която искаме. Вероятно има и много други неща, за които си струва човек да се бори, но не смятам да навлизам в подробности.

5. За собственото си мизерно съществувание,или да пребъде Българската идея?
 Не бих определил ничие съществуване като мизерно. Българската идея и американската мечта са ми непонятни. 
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: konstantin2007 в Януари 27, 2013, 01:52:56 am
Значи някой друг да се*е, а ние да му чистим шита.
Толкоз за "тонажа" в темата драги!Дали моя,или твоя..Тонажът е спазен!А ако роптаеш срещу треската в чуждото око,то най-вероятно е щото гредата в твоето ти пречи!
Относно сълзливият ти пост..Поредната утопична плява!
1. И кво му е точно ценното на Българското?
Българското е точно толкова ценно, колкото и на всички останали. Всеки народ е нещо като макросхема на единица (човек, животно и така нататък), следователно у нас (както и у всеки/всяко). е заложен някакъв инстинкт за самосъхранение. В тежки времена се обажда именно този инстинкт, който сплотява хората. Благодарение на него, рано или късно "единиците" започват да се обединяват под една идея/идеал/борба за общото благо или оцеляване. Именно това е ценното на българското (както и всяко останало ест.).
А какво ти пречи да бъдеш космополит?
Нали всичко е еднакво ценно!
2. Или пък..езикът?Културата?
Езикът и културата са ценни донякъде, защото придават тази "частица", която ни отличава като народ и характеризира нашите черти.
И език и култура са подвластни на времето и трансформациите!Мартениците ни вече се правят в Китай!Нищо,че още се кичите с тях като български символ! :D
3. Кое точно ви е толкоз ценно?
 Всеки има по нещо ценно на този свят и е готов на много, за да го брани.

Да де..То тва ясно.Ма не разбрах вашите ценности кви са..
4. За кво пищите и се борите?
 Пищим за по-добър живот. Борим се за същото, за свобода, за едно по-добро бъдеще, за децата си, за близките си, за тяхната защита, благополучие и закрила, за себе си, за да осъществим мечтите/целите/желанията си, за да оставим "следата", която искаме. Вероятно има и много други неща, за които си струва човек да се бори, но не смятам да навлизам в подробности.

Еми..Като сте избрали да се "борите"из форумите,не очаквайте скорошни резултати.Макар..Пак да не разбирам..Темата е за България.В тая с връзка за кво се бориш?
5. За собственото си мизерно съществувание,или да пребъде Българската идея?
 Не бих определил ничие съществуване като мизерно. Българската идея и американската мечта са ми непонятни.
Е ти може да не го определяш,ма с 280 лв,хората мизерстват!Факт!

п.п.Понеже отговори на въпросите ми,чувствам,че ти дължа едно извинение.Не си трол.Извинявай.
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: Arcane в Януари 27, 2013, 03:00:41 am
Не виждам някъде да съм писал пряка обида към някой (дори в посочения от теб цитат), така че тонажа от страна на "трола" е спазен.

А какво ти пречи да бъдеш космополит?
Кой казал, че съм или не съм?

И език и култура са подвластни на времето и трансформациите!Мартениците ни вече се правят в Китай!Нищо,че още се кичите с тях като български символ! :D

Мартениците далеч не се правят в Китай, но дори да е така, това си остава една характерна за българите черта.

Да де..То тва ясно.Ма не разбрах вашите ценности кви са..
Това е много индивидуален въпрос, в зависимост от разбиранията и призмата на отделния индивид

Еми..Като сте избрали да се "борите"из форумите,не очаквайте скорошни резултати.Макар..Пак да не разбирам..Темата е за България.В тая с връзка за кво се бориш?

Това, че някой е драснал няколко реда във форумите не означава, че се "бори" из тях. Темата не е за България, а за контролираната мизерия в България. В тая връзка съм ти дал точния отговор в предишния пост:

 Пищим за по-добър живот. Борим се за същото, за свобода, за едно по-добро бъдеще, за децата си, за близките си, за тяхната защита, благополучие и закрила, за себе си, за да осъществим мечтите/целите/желанията си, за да оставим "следата", която искаме. Вероятно има и много други неща, за които си струва човек да се бори, но не смятам да навлизам в подробности.

Естествено всеки малко или много се отклонява или различава от изброените, но под общ знаменател г/д смятам, че това е, за което се борим.За мизерстването, да, мизерстваме! Но за мен има разлика между "мизерно съществуване" и това "да мизерстваш".

Извинението ти се приема. Не мога да опиша усещането да не си трол!!!Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: konstantin2007 в Януари 27, 2013, 12:04:55 pm
Въх,Arcane,гледам съня не те е хванал от"вълнение" !
Е да..Аз имам тази способност.Да"вълнувам"хората :D

Викаш..Космполит си бил..Смях,смях...Кат си космополит,що изпищя на умрело,когато предложих да се заемете с отглеждането на наличните"коняци",вместо да създавате нови бутилки?М?Ай информирай се малко,относно смисъла на думата!
Космополитизмът (на старогръцки: κοσμοπολίτης - космополит, гражданин на света) е мироглед и светоусещане на/от идеята за т.нар. световно гражданство, което поставя общочовешките ценности и интереси или определени интереси над интересите на отделните държави, народи, нации.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC
Ени уей..Утопията под налягане дето лееш,няма да стопли премръзналите,нито ще нахрани гладните!Псетата си лаят,а кервана си върви!http://analitichen.pogled.info/news/41260/Byudzhet-2013-stabilnost-v-mizeriyata
Бюджет 2013...Стабилност в мизерията :D
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: konstantin2007 в Януари 27, 2013, 17:14:17 pm
:---
Погледни се отстрани и помисли!С какво точно тези емотикони внасят яснота в казуса зададен от самият теб?
Всъщност..разбирам..Емотиконите са емоции!Точно както и безразборното правене на деца,което предложи като"спасение"на българската нация!
Може да правите милиарди деца,но ако не се погрижите за съзнанието им,прогрес няма да има.
Нито пък тези деца,ще оправят мизерията в България!
Оправете(спасете)себе си!Изградете се като личности,и едва тогава ще осмислите България!(за която уж милеете :D) 
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: pepi1442 в Януари 27, 2013, 17:31:31 pm
Може да правите милиарди деца,но ако не се погрижите за съзнанието им,прогрес няма да има.
Нито пък тези деца,ще оправят мизерията в България!
Оправете(спасете)себе си!Изградете се като личности,и едва тогава ще осмислите България!(за която уж милеете :D) 
Принципно верни неща.......но ужасно сбъркан таргет. Това е XNET все пак. Прочел съм почти целия форум и още няколко в търсене на просветление и според мен до някаква степен съм напреднал. Както и почти всеки един човек тук. Спрямо тази гледна точка не ни казваш нищо ново, нито полезно. Ти как точно си ги представяш нещата - тук четат и пишат прости цигани, а ти великата ги святкаш и отваряш за просвещение!!??!? Малшанс :):):)
От друга страна моят съвет е 100% конкретен и таргетира всички във форума - след като сте стигнали по-горно ниво на прозрение, правете деца и го предайте на тях. Точка.
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: konstantin2007 в Януари 27, 2013, 18:45:27 pm
Бе кой те пита кво си чел!То ако просветлението идваше с четене на форуми,50%от човечеството щеше да е просветлено!
Нали ти гледам разсъжденията!

Принципно верни неща.......но ужасно сбъркан таргет. Това е XNET все пак. Прочел съм почти целия форум и още няколко в търсене на просветление и според мен до някаква степен съм напреднал. Както и почти всеки един човек тук. Спрямо тази гледна точка не ни казваш нищо ново, нито полезно. Ти как точно си ги представяш нещата - тук четат и пишат прости цигани, а ти великата ги святкаш и отваряш за просвещение!!??!? Малшанс :):):)
От друга страна моят съвет е 100% конкретен и таргетира всички във форума - след като сте стигнали по-горно ниво на прозрение, правете деца и го предайте на тях. Точка.
Като на всеки биоробот,ти е важен таргета!Даа..няма значение дали думите са верни..Идват от"кофти"за теб човек(в случая АЗ :D)и тва автоматично ги слага у 6-та глуха..

Как ще са прости циагните бе!?!Изказването ти е простотия от най-висша форма!
Както и предната ти идея за беразборното плодене!
И ся..преди пак да изпаднеш във емоционален колапс,да те предупредя,да не рипаш кат ощипана мома,щот ей ся ще дойде Блекито и ще ни плесне през ръцете..
Пиши по темата по-добре!Например..
Доразвий"гениалната" си идея,хората да се множат кат хлебарки..Дай ефективни предложения как да се изхранва челядта.Щом апелираш към увеличаване на раждаемостта,значи тряя имаш идея и как да стане изхранването на фона на контролираната мизерия?
Ти всъщност колко  деца имаш?
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: konstantin2007 в Януари 30, 2013, 12:38:07 pm
Гледам.."родолюбците"замлъкнаха пред съществените въпроси. :-X
Понеже подобните теми са безкрай из форумните пространства,а и навсякъде около мен,слушам едно и също..
(http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/c8.0.403.403/p403x403/387133_525524107467605_183971359_n.jpg)Какво наистина може да се направи по въпроса?
Първо.Съзнанието на индивида е онова което сформира етноса,а не цвета на кожата или вероизповеданието!
Онези дето милеят да се запази България,тряя работят най-вече в тая насока..
Второ..Относно мизерията..
Варианти два..Обединяване на населението и"революция"(Нещо което няма да стане де..Нито има кой да обедини народа със сносна алтернатива,нито народа е готов,нито па някой ще ни пусне фъндък да си разиграем коня..)
И  другият по-ефективен вариант,вместо да се мрънка из форумите и да си сипе главата с пепел,индивида тряя се заемете с образованието си,както и с работа върху собствената личност.Най-общо казано...Ако всеки си прекопа градинката,общата гледка ще е различна.Погрешно е всички да драпат да прекопат общинския център(което не е друго,а вид показност и истерия)а собствените им градини да тънат в плевели и мизерия.
Някак..у нас всеки гледа към общата картинка,без да разбира,че тая общност е създадена от индивидуалности.
Мизерия било...Колко от тези дето живеят в големите градове и имат собствени жилища,са готови да заменят градския живот със селски?Колко са готови да зарежат Топлофикация и да цепят дърва?аууууу..ква кощунствена мисъл :D
Роптаем срещу цените на градския транспорт,срещу мизерията в автобусите,ма всеки ден чинно се тъпчат кат сардели,че и билети дупчат?Ставала съм свидетел на побой от страна на контрольора към пътник.Целият автобус гледаше сеир,вместо дружно да намлатят"контрольра",че да види кон боб яде ли,и така ли изобщо тряя си върши служебните задължения?Жертвата беше некво деде от прованса,въоръжен с карта за градския транспорт,ама уви..Картата беше само за една линия,пък той имАл не благоразумието да обърка автобуса..Пълен абсурд..Обаче..народа трае и се кефи..Така де..Тоя селянин кво изобщо търси у градо,че да ни диша въздуха ::)...Изобщо..не разбирам,защо хората ползва шибания градски,вместо да ходят пеша при всеки удобен случай?
Не разбирам и опашките в хипер-маркетите и скандалите на касата,сякаш касиерките определят цените?
Не разбирам и щенията на майките,по отношение на детски надбавки,детски градини и прочее..Всяка втора българка,например мрънка поради липсата на свестни детски площадки,но именно майките си хвърлят фасовете там.Именно майките са тея дето си траят,когато отрочето им руши обществената собственост..Така де..Кво кат рита и блъска като откачено по пързалката?Първо..Да не е давала тя пари,за тая пързалка,че да и дреме..И второ..Най-важната реплика,която съм чувала е"По-леко,че ще се удариш!"а,не"По-леко,че ще счупиш!"...
Да..Това е само част от картинката..Да ..Това са дребни ми ти нещица..Ама квито са компонентите,такова ще е и цялото!!!!!!!!!!
п.п.Простете лирика ми :blush:
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: Materius в Януари 31, 2013, 16:15:29 pm

Аз пък се чудя кога най-накрая българите ще спрат с тези безумни сравнения от типа България-Париж и кога вместо пасхвили от рода - срам ме е да кажа колко е минималната зплата; бягат от мен като прокажен; боже защо съм в България, а не в Брунео да си изживея "краткия" житейски път...според мен краят на тази простотия няма да е скоро. Тотална безсмислица, именно заради такива мисли България няма да тръгне напред, не трябва да се сравняваме, а да се съревноваваме! Не да гледаме и да коментираме, а да ни коментират! Едно е ясно бг политиците и бг държавата няма да ни спасят или да ни помогнат. За това ние трябва да си помогнем и да им помогнем, защото те са бавноразвиващите се, не ние които носим туптящи за живот и слава сърца!(под слава не се има предвид издаването на поп албум или закупуването на лъскав автомобил 4по4 :))
ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ БОЙЦИ!!!!
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: ipsilan в Януари 31, 2013, 22:38:15 pm
Някакви приложими идеи, млади момко, относно призива ти, освен клишетата?  С кое, казваш, да се съревноваваме? Иначе - да, ок, напред и смело!
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: Materius в Февруари 01, 2013, 11:40:43 am
Е разбираш какво имам предвид, въпреки патоса и хумора, все пак човек трябва да се присмива на проблемите и простотията! Иначе култура и пак култура, българската култура! Това е изхода! Да създадем култура - филми,музика,книги, радио, защо не телевизия - лиценза е 20-30 хил годишно, общо взето по всякакъв начин да развиваме и показваме нашата си култура и най-вече да я съхраним по този начин.
Сигурно ще кажеш това са празни приказки. Не това са мои мечти, за които аз ще се боря. Вярно че реализацията им на този етап се свежда до само някои малки елементчета, но си има време за всичко!!!
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: konstantin2007 в Февруари 01, 2013, 11:59:22 am
Е разбираш какво имам предвид, въпреки патоса и хумора, все пак човек трябва да се присмива на проблемите и простотията! Иначе култура и пак култура, българската култура! Това е изхода! Да създадем култура - филми,музика,книги, радио, защо не телевизия - лиценза е 20-30 хил годишно, общо взето по всякакъв начин да развиваме и показваме нашата си култура и най-вече да я съхраним по този начин.
Сигурно ще кажеш това са празни приказки. Не това са мои мечти, за които аз ще се боря. Вярно че реализацията им на този етап се свежда до само някои малки елементчета, но си има време за всичко!!!
Именно елементите изграждат цялото ;)
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: Materius в Февруари 01, 2013, 13:11:22 pm
Когато има нещо конкретно, което би било интересно за хора занимаващи се с "езотерика", бихте ли проявили интерес да участвате, кой с каквото му е интересно и с каквото може да помогне?
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: Lulchev в Февруари 01, 2013, 19:28:36 pm
Materius, много добра насока. Аз го наричам "Българизация". Българизация на нацията! България се е съживявала много пъти до сега. И смятам, че това е възможно единствено, чрез културата на българина. Какво обаче представлява нашата култура? Тя не се състои просто в носии със загадъчни древни символи, хубави килими, странни церемонии, извънземни съкровища и т.н. Те са само плода на културата ни. А плода се ражда само, когато земята е добре обработена, плевелите са изтръгнати и разбира се, ако Господ е дал своята благословия във вид на благоприятни метеорологични условия.
Разбира се, плод се ражда и сега, но в един особено модифициран вид. Необработен, страдащ от добре охранените плевели. Задушен. Плевелите не се интересуват от култура. На тях не им трябва обработка, те така или иначе се развиват.
Сто и единайсет хиляди квадратни километра са сто и единайсет милиона декара земя. Не знам колко реално е площта, която може, да се обработва, но знам, че българинът вече не е културен. Българинът предпочете, да бере ягоди и картофи в чужбина, пред това да се грижи за собствената си земя. И връщайки се от гурбет отново реве, че няма работа. Живял е цяло лято на полето в каравана в Робовладелия. Но в България не иска, да обикаля полетата. Под достойнството му е!
Ако зависеше от мен, бих пренесъл България в 21 век с изцяло биологично земеделие. Дори вече започнах!
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: Терес в Февруари 02, 2013, 10:40:14 am
 :hi:Шапка свалям!Това е начина и според мен!За България и българите няма друг път!
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: sidewinder в Февруари 02, 2013, 10:55:31 am
Цитат
(http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/c8.0.403.403/p403x403/387133_525524107467605_183971359_n.jpg)

Това няма как да се случи и през 2100 година. Защо ли? Защото това е все едно паразита да убие гостоприемника си - загива и той с него.

И това е колаж, имащ за цел да очерня, манипулира и всява страх и несигурност в бъдещето. А това дали са циганета е спорно. България ще оредее, но ще пребъде.
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: Borislava в Февруари 02, 2013, 11:24:02 am
 Няма значение българин ли си,американец ли....при едните е контролирана мизерия,при другите е контролирана средна класа,контролирано богатство...Контрол и пак контрол!Човекът не е свободен,той е потиснат, независимо от финансовото си състояние.  Обществото е побъркано.Обществото е затвор. Културата,морала,ценностите,идеалите-това са невидимите стени на затвора. За да се освободи човек трябва(въпрос на личен избор,разбира се) да изкара вън от себе си всичко , което му е насила наложено.По този начин идва свободата-всичко,що е потискано излиза на повърхността и се изхвърля. Отново става чист и естествен,натурален,дете-тогава се отварят възможностите,тогава е възможна трансформацията.
  Но да изхвърли контрола,обществото не значи да е против,да е анти -социален.Това е  просто другата крайност на същото това общество. Това отново е зависимост. Това е просто реакция-човекът все още е част от болното цяло,но реагира по противоположен начин. Прави всичко на обратно.И ако обществото умре-умира човекът. Ако няма на какво да реагира-тогава какво??? Та той е просто една реакция,независимо дали е подкрепяща или анти. Реакция. Това не е революция.
  Да е "над обществото" означава да ИГРАЕ с пълно разбиране. Да се движи в обществото като артист-така не може да бъде докоснат,не може да бъде потиснат,не може да бъде роб.
  Това не се постига с движения,борби и организации. То е индивидуално.
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: konstantin2007 в Февруари 02, 2013, 12:29:49 pm
Това няма как да се случи и през 2100 година. Защо ли? Защото това е все едно паразита да убие гостоприемника си - загива и той с него.

И това е колаж, имащ за цел да очерня, манипулира и всява страх и несигурност в бъдещето. А това дали са циганета е спорно. България ще оредее, но ще пребъде.
Тцццццц.....Тоя паразит си паразитира из цялата планета!Приемници бол!
Кофтито е,че не самият паразит,а" био-инженерите" моделират "българското тяло"!!!!
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: Гален в Февруари 02, 2013, 17:12:00 pm
Като прочетох това:


Сто и единайсет хиляди квадратни километра са сто и единайсет милиона декара земя. Не знам колко реално е площта, която може, да се обработва, но знам, че българинът вече не е културен. Българинът предпочете, да бере ягоди и картофи в чужбина, пред това да се грижи за собствената си земя. И връщайки се от гурбет отново реве, че няма работа. Живял е цяло лято на полето в каравана в Робовладелия. Но в България не иска, да обикаля полетата. Под достойнството му е!
Ако зависеше от мен, бих пренесъл България в 21 век с изцяло биологично земеделие. Дори вече започнах!... веднага се сетих за един материал, който прочетох пред 2-3дни:

"Днес четем, че Кралство Бутан до 2020г. ще премахне всички химикали от селското си стопанство и с това ще се превърне в държавата с 100% био земеделие. Звучи страхотно нали, защо са ни химикали, като има начини на отглеждане, които не изискват химикали и няма нужда да тровим земята, а после и себе си, можем просто да произвеждаме екологично чиста продукция. Повечето хора реагират с възторг от тази информация и искат да отидат да живеят там, на майната си както обичаме да казваме по български, в Кралство Бутан, а знаем ли, че България има може би най-чистите земи в Европа, най-чистите води и най-голямата пропаганда, че да живееш на село, че да си селянин е мръсно и обидно. Ако се качим на един самолет и огледаме цяла Европа, ще видим, че само България и още няколко страни в Източна Европа има пустеещи земи, във всички други държави няма и педя земя, която да не се обработва. Всичко е обхванато, човешкият крак и "прогрес" е заел всичко за себе си и произвежда, земеделска продукция и животновъдство със съмнително качество. Така наречените "био" храни или "органик" в Европа, са просто храни гледани с по-добри химикали, но те не са органични. Къде сме ние, къде е България в цялата тази ситуация?
България и някой други страни от Източният блок са единствените страни с голяма част истински чисти земи. Планът за унищожаване на селското стопанство, за да можем сега да купуваме спокойно продукция от "Запада" е в пълна сила не само в България, но и в целия ни регион, без Турция. Поразходете се из Европа, в другите страни мухите са намалели, комарите също, светулките са напълно изчезнали, а пчелите масово умират. Жалката реалност от човешкият прогрес и алчност, стерилна среда в която последното живо животно, което е останало и се мъчи е човека. На целият този фон четем, че Бутан, малкото кралство с население 700 000 жители, се отказва от "прогреса" и започва един екологичен начин на живот, едно взаимно съществуване на човека и природата. Жалкото, е че на тази информация повечето от нас казват, че искат там да живеят. Трябва ли да оставим, нашата хубава България и да отидем да живеем в Бутан, за да ядем био, когато огромни площи от нашата територия седят чисти, когато има огромен недостиг и то не само в България или Европа, а в целият свят на чиста и качествена храна? Странна нация сме ние, едни от първите в света по интелигентност и също така на челно място по заблуденост. Кой ни втълпи, че да живееш на село е лошо, че да тичат децата ни през полята и горите е по-лошо от колкото да играят в някакво разпадащо се игрища между панелени блокове с пет казана отстрани пълни с боклуци, които вече няма къде да отидат? Наистина ли е по-добре да се храним със стоки с лъскави опаковки, със съмнително качество или да живеем един съзнателен живот на село и да вярваме във всеки един продукт, които слагаме на масата си? Толкова ли ни харесва да се къпем с вода, която не измива и да пием такава от пластмасови бутилки, за които някой прави 2000% печалба, или да имаме собствен водоизточник на село с жива вода? Колкото повече го мисля толкова повече се чудя какво правя в града, отговора е пари. Няма как да се правят пари на село, защото аз не си го представям завръщането на село, като някакъв дивак, а с доста от удобствата с които всички ние сме свикнали, интернет, превозно средство, дрехи, пари за почивки, за телевизията не съм сигурен, че въобще имам нужда, май точно заради нея сме на това положение. Следователно стигаме до простото заключение, че да се върнем на село имаме нужда от механизми да правим парите си там. За програмисти и въобще хора правещи парите си през интернет това не е проблем, но за останалите ни трябват възможности за печалба и те могат да дойдат само от производство. Да произвеждаме добре, но как ще реализираме стоката си? Ето върху този въпрос е добре да се помисли преди да се втурнем към по-качественият живот на село. За да има смисъл едно производство, то трябва да има сигурен пазар, а колко от вас знаят, че в София, Пловдив, В. Търново и Варна има хранителни кооперативи, които могат да ви помогнат да си продадете продукцията? Знаете ли, че нашата страница също е готова да помага за намирането на клиенти?
Да точно това е пътя обединение и кооперативи. Трудно ли е да се съберат 5-6 семейства, да се върнат на село, за тези които нямат имот 180 села пустеят. Да си закупят имоти, да започнат да произвеждат и да продават в един общ магазин в града? Мислите ли, че този магазин няма да има клиенти, или малко ресторантче с чиста храна от село? Нашата страница отговорно може да заяви, че има огромна ниша, за качествени български продукти и за български магазини, ресторанти, селски туризъм, за всичко качествено. Колко от нас знаят, че за подобни планове може да се намери и финансиране от европейски фондове за развитие на био земеделие?
Мисля, че доста въпроси нахвърлихме в този текст, но едва ли ги изчерпваме, затова отваряме тази тема, разчитаме на вашата активност, време е за обединение и действие, защото не е нужно да ходим в Бутан,за да живеем качествено, когато най-плодородната, най-незасегната земя от целият този прогрес е под краката ни. "

Източник:
Facebook
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: karina в Февруари 05, 2013, 13:15:52 pm
Идеята е много добра, дано наистина тръгнат нещата в тази посока за България. Но условията за това развитие са  по-тежки от тези преди епохата на "геоинженерството" - не съм против този призив, просто да се има предвид.

Накрая на този филм има реални истории на хора занимаващи се със семейно земеделие  /има субтитри и на руски/Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: konstantin2007 в Март 04, 2013, 15:50:01 pm
Абе аз ли не съм в ред,кьорава ли съм..Или верно нема тема за онова дето се случва в момента в страната ни? ::)
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: sidewinder в Март 04, 2013, 16:04:52 pm
Абе аз ли не съм в ред,кьорава ли съм..Или верно нема тема за онова дето се случва в момента в страната ни? ::)

За очевидните неща, които са обществена тайна от доста време не са нужни теми по форумите. Това все пак е форум за мистика, не за документалистика.
Титла: Re: Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство
Публикувано от: konstantin2007 в Март 04, 2013, 21:10:32 pm
За очевидните неща, които са обществена тайна от доста време не са нужни теми по форумите. Това все пак е форум за мистика, не за документалистика.
Правилно..Да не раваляме миража викаш..Ъъ..Или па да не плюем китките..Ясноо..8)