Не зная има ли подобна тема, но съм в капана на лекарството наречено Ривотрил!
През 2007, получих някакво разстройство близко до паническото и вдигах кръвно от порядъка на 180/120 почти през ден и никакви хапчета за кръвно не помагаха. Това се получи от малко презобване с амфетамин. Не по-силния метаамфетамин.Обикновения. Иначе със сърце нямам проблеми. Спортувам, но реших да смъквам кила и използвах 3-4 месеца амфетамин.
И един ден плюс многото кафета вдигнах кръвно и висок пулс и айде в Бърза помощ! Оправих се за няколко дни, но зависимостта и тръпката от удоволствието ме изкушиха и взех пак. "Колата се беше счупила нещо" и два- три дни се борих сам със страха от високия пулс и високото кръвно. След тази уплаха редовно почвах да го вдигам.
Така се влачих няколко месеца, когато ми изписаха Ципралекс- антидепресант, който взимах 18 месеца. Подобрението от него почувствах на 3-4-я ден. Вдигах кръвно, но не ми пукаше.После кръвното се стабилизира, но качих 15 кила понеже не ми се правеше нищо, нямах желание за нищо, освен да спя. Както и да е 6 месеца взимах висока доза, после година го намалявах, докато го спрях. 4 месеца нямах проблеми, но 2010 г. баба ми береше душа, майка ми и тя болна беше, баба почина, а аз пак почнах да вдигам зверско кръвно и понеже не ми се зобеха антидепресанти посегнах към Ривотрил, който след 30-45 минути от приема му ме връщаше към спокойствието и кръвното ми ставаше нормално. Това е, че се лепнах към това, а сега като го намалявам понякога абстиненцията ме побърква. Пия друго, което не пристрастява , но ме прави на парцал и мисля да го спра. Просто не вярвам с хапчета да го спра това. В момента се мъча да го намалявам постепенно. В капан съм. Някой ако има идея как бих могъл да се отърва от това. Неща да пия такива неща вече, понеже изгубих силите си. Надебелях и чувствам, че бавно се превръщам в някъв вид наркоман към силни бензодиазепини, какъвто е случая с Ривотрила. Неспособен съм да ходя и на работа. Аз съм си виновен за всичко.
Някой ако е попадал в подобен капан да сподели? Вече нямам желание да изпия и една ракия! От две бири ми става тъпо, отказах алкохола не ми носи, не че съм бил пияница, просто изведнъж ми стана безразличен. Това го слагам в плюсовете, но как да се оттърва от тоя шит и да не се връщам към страха, а той се проявява като вдигам кръвно и се стряскам, че ще получа удар! Сестра ми е психиатър и казва, че съм развил , родил, създал в мозъка си рецептори от това лекарство, същото като алкохолизма, хероина и какво ли още не. И тия рецептори трябва да умрат или намалеят постепенно. Тя е специалист по зависимостите, но ако някой знае някаква алтернатива или просто сам трябва да се преборя не зная...........
Не съм на смъртно легло, но без това хапче в джоба си не излизам!