Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Здравни конспирации => Темата е започната от: illegal в Октомври 24, 2011, 13:10:49 pm

Титла: Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: illegal в Октомври 24, 2011, 13:10:49 pm
Не зная има ли подобна тема, но съм в капана на лекарството наречено Ривотрил!
През 2007, получих някакво разстройство близко до паническото и вдигах кръвно от порядъка на 180/120 почти през ден и никакви хапчета за кръвно не помагаха. Това се получи от малко презобване с амфетамин. Не по-силния метаамфетамин.Обикновения. Иначе със сърце нямам проблеми. Спортувам, но реших да смъквам кила и използвах 3-4 месеца амфетамин.
И един ден плюс многото кафета вдигнах кръвно и висок пулс и айде в Бърза помощ! Оправих се за няколко дни, но зависимостта и тръпката от удоволствието ме изкушиха и взех пак. "Колата се беше счупила нещо" и два- три дни се борих сам със страха от високия пулс и високото кръвно. След тази уплаха редовно почвах да го вдигам.
Така се влачих няколко месеца, когато ми изписаха Ципралекс- антидепресант, който взимах 18 месеца. Подобрението от него почувствах на 3-4-я ден. Вдигах кръвно, но не ми пукаше.После кръвното се стабилизира, но качих 15 кила понеже не ми се правеше нищо, нямах желание за нищо, освен да спя. Както и да е 6 месеца взимах висока доза, после година го намалявах, докато го спрях. 4 месеца нямах проблеми, но 2010 г. баба ми береше душа, майка ми и тя болна беше, баба почина, а аз пак почнах да вдигам зверско кръвно и понеже не ми се зобеха антидепресанти посегнах към Ривотрил, който след 30-45 минути от приема му ме връщаше към спокойствието и кръвното ми ставаше нормално. Това е, че се лепнах към това, а сега като го намалявам понякога абстиненцията ме побърква. Пия друго, което не пристрастява , но ме прави на парцал и мисля да го спра. Просто не вярвам с хапчета да го спра това. В момента се мъча да го намалявам постепенно. В капан съм. Някой ако има идея как бих могъл да се отърва от това. Неща да пия такива неща вече, понеже изгубих силите си. Надебелях и чувствам, че бавно се превръщам в някъв вид наркоман към силни бензодиазепини, какъвто е случая с Ривотрила. Неспособен съм да ходя и на работа. Аз съм си виновен за всичко.
Някой ако е попадал в подобен капан да сподели? Вече нямам желание да изпия и една ракия! От две бири ми става тъпо, отказах алкохола не ми носи, не че съм бил пияница, просто изведнъж ми стана безразличен. Това го слагам в плюсовете, но как да се оттърва от тоя шит и да не се връщам към страха, а той се проявява като вдигам кръвно и се стряскам, че ще получа удар! Сестра ми е психиатър и казва, че съм развил , родил, създал в мозъка си рецептори от това лекарство, същото като алкохолизма, хероина и какво ли още не. И тия рецептори трябва да умрат или намалеят постепенно. Тя е специалист по зависимостите, но ако някой знае някаква алтернатива или просто сам трябва да се преборя не зная...........
Не съм на смъртно легло, но без това хапче в джоба си не излизам!
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: bogoizbrania в Октомври 24, 2011, 13:44:51 pm
Освен да благодаря на всевишния, че ме е опазил всичките тия препарати, друго не мога да направя.
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: Navigator в Октомври 24, 2011, 17:26:35 pm
Това, което си придобил си е твоя лична уникална опитност и преживяване, тук
няма защо да има вина, пък явно и достъпът до всякакъв "зоб" е бил без проблем...
МОЖЕШ да спреш това.. ти вече си научил доста, за това "как се случва"...
Рецепторите, за които споменаваш, са просто белтъчни молекули или част от б.комплекси...:)))
Както се казва на много места тук, ти имаш тяло, биологичен контейнер, за който трябва да се грижиш и да управляваш.
На практика: направи си сам програма с леки , с постепенност до умерени физически
натоварвания(след детоксикация, ако сестра ти прецени, че имаш нужда).От медикаментите остави само антихипертензивен медикамент, от който след време също можеш да преоцениш нуждата...
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: illegal в Октомври 24, 2011, 20:36:12 pm
Не аз си ходя и си спортувам, сега спрях, всъщност проблема е в това, че съм зависим от това хапче за момента и се мъча да го намалявам! Иначе не помагат никакви антихиперинтензивни лекарства. Това си е вид шашкане. Казват му тревожно разстройство или панически атаки. Жива наркомания. Бензодиазепините са лайна големи! По-слаби са диазепам и лексотан, аве тъпа история. Всъщност много хора са сблъскани с тоя проблем. Благодаря за отговора! Ако има някой, който се е сблъсквал с тази зависимост да сподели.......Не е болка за умиране, но някак човек си губи живината от това. :hi:
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: monk в Октомври 24, 2011, 21:13:52 pm
Сам трябва да си помогнеш най-много.
Намрази усещането на зависимост и приеми реалността без хапчета. Опитът говори тука ;)
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: why_not в Октомври 25, 2011, 09:30:51 am
Няма как да се „измъкнеш“ безболезнено от тази зависимост... Приеми, че ти предстоят тежки месеци на депресия и физическо неразположение, съпроводени с безпричинна агресия и тревожност, а след това спри лекарствата. Кръвното може да се контролира и с подходящ хранителен режим, което ще редуцира и килограмите. В общи линии ще трябва да преминеш през общата схема за лечение на наркотични зависимости, ако искаш да излезеш на омагьосания кръг, в който си попаднал и ще е добре да си създадеш устойчива вътрешна мотивация, защото определено е тежко изпитание... Успех!
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: illegal в Октомври 25, 2011, 17:04:43 pm
Благодаря на отзовалите се! Все пак аз съм зависим, но не фатално. Познавам хора, които са пили по опаковка диазепам и други които поглъщат по 8-10 ривотрила с алкохол. На мен проблема ми е от една таблетка. Може би търся помощ тук с идеята за някаква практика. Дишане ли ще е. Йога ли. Някой, който има опит. Техника за овладяване на страха и т.н.Има решение със замяна с други медикаменти и постепенното им спиране. Но от лятото на 2007 без някакъв вид хап, тези панически пристъпи идват, зобна и си отидат. Това ми е капана.  :)
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: illegal в Октомври 25, 2011, 18:16:04 pm
why_not

не зная дали си получила личното ми съобщение, понеже го изпращах три пъти и три пъти ми показва, че нямам изходящи, може би, като ги отвори получателя тогава се разбира, че съм ги изпратил.
За всеки случай ако не си получила нищо ти Благодаря. Принципно не съм бос с компютрите, но май се оглупява от тия медикаменти.  ;D ;D ;D

п.с.
Не бях пращал лично в тоя форум досега. Гледам, че пише , че съм отговорил или препратил...... ;D ;D ;D
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: Iveta в Октомври 25, 2011, 21:51:18 pm
illegal, приеми моите поздравления за това, че си честен към самия себе си и споделяш, че имаш проблем. Както казва Лао Дзъ: "Пътят от хиляди мили започва с първата крачка." :)
Но за да се справиш успешно според мен ти трябва да потърсиш специализирана помощ при психотерапевт, на когото ти ще споделиш всичко необходимо, за да те насочи по правилния път към теб самия.
Форумите не лекуват и могат успешно да те подведат. Това което помага на един при теб може да повлияе отрицателно, защото всеки един от нас е индивидуалност, няма два напълно еднакви човешки индивида на Земята.
Никъде не споделяш годините си, както и социалния статус.
Знаеш, че мислите са изключителни важни. Затова нека те да бъдат насочени към намерението ти да "оздравееш", отбягвай да се оплакваш и не го превръщай в свой навик. Насочи вниманието си към живота, който искаш да имаш, а не върху това, което нямаш. Когато мислите ти са съсредоточени върху това, как ти липсва нормалния живот, ти не правиш нищо добро освен да се отдалечаваш от него. Опитай се постепенно да се освободиш, като не мислиш, че е възможно във всеки един момент да получиш ПА, ти така я предизвикваш сам. Приеми я, че тя е част от теб и е дошла с някаква цел, да ти покаже нещо, да те промени.
Медитациите оказват изключително позитивен ефект, прекарвай по-дълго време сред природата, бъди близо до Земята, промени хранителния си режим по-лека храна, по малко, но често. Слушай тялото си, не го лишавай от нищо. Отделяй по час, два време за четене на духовна литература.
Необходими са време, търпение и практика. Вярвам, че ще се справиш. Успех ;)
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: illegal в Октомври 25, 2011, 22:24:52 pm
Специалистите те тъпчат само с хапчета.Ходил съм. Но аз си водя нормален живот. Спортувам, разхождам се, ходя на мач  ;D, ходя на планина, ето една снимка подарък
(https://lh4.googleusercontent.com/-cyF0YIFFX6I/TojA84MAKVI/AAAAAAAAAPc/AADrSjIniCI/s800/Picture%2B373.jpg)

Лично от мен правена.
Жените сте по-мили, когато виждате, че някой има проблем  :)
Не ми се споменава за статус и години, понеже много хора четат тук. Да речем, че съм 77 набор  ;D. Понякога мозъка загубва способност да приема серотонина, клетките се повреждат и затова без химия няма начин да се оправят, понеже са развалени от друга химия. ...........и т.н. Благодаря за съветите! Това за храната е важно, но в момента се храня с каквото има.
Пуснах темата просто така, току виж нещо станало. В интернет намерих и жената, която ме съсипа  ;D ;D ;D, защо да не намеря и някои отговори....
От години съм в тази тема, която вълнува всички съфорумци. Пресявам търся! Прочел съм доста неща. Дори прекалено много та чак до пълен безпорядък в главата ми.  :)


п.с. why_not

Сори, но мога и да съм сбъркал пола ти, но си помислих, че си жена! Ако съм сбъркал извинявай. :hi:
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: Iveta в Октомври 25, 2011, 22:54:43 pm
Писах ти за психотерапевт, а не за психиатър. Първите не са лекари и не правят предписания на лекарства, лекуват по друг начин и основната им цел е да те накарат да се чувстваш щастлив.

Организмът ти може да се справи сам, знаеш, че клетките имат способността да се самообновяват и че всяка една клетка се подновява на всеки 7г. Ето сега споделяш, че има жена. Виждаш, че проблема не е само лекарството, а и че има други по-дълбоки, които не ти дават мира. Трябва да се намери първоизточника на проблема, още преди първото хапче амфет., което е отключило ПР. Може да потърсиш алтернативно лечение - фитотерапия, Бахова терапия, хомеопатия и т.н.

Щом преценяваш, че си прочел достатъчно тогава престани да четеш, дай си почивка.

Пускай теми, питай, но не очаквай нищо от никого. С големите очаквания идват и големите разочарования.
Просто бъди себе си!
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: illegal в Октомври 25, 2011, 23:37:27 pm
Шопенхауер: Колкото повече разбирам хората, толкова повече обичам кучетата!

Тази мисъл я видях някъде из форума.  Големите очаквания и големите разочарования съм ги минал вече. И е трудно човек да бъде себе си, след като не знае кой е! Поне в моя случай е така....
Поздрави!
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: lubricant в Октомври 26, 2011, 08:57:22 am
До колкото разбрах, вдигаш кръвно и паниката ти идва от това. Защо не разбереш каква е причината за кръвното - бъбреци, артерии, много може да са вероятностите. И как така си започнал с Ривотрил, като той е само със зелена рецепта?
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: illegal в Октомври 26, 2011, 09:52:01 am
В първия ми пост споделих! Ходих по болници и пих дори три вида хапчета за кръвно, но всичко е от нервите. Иначе не е трудно да си вземеш рецепта за Ривотрил. Той беше уж временно решение за което се залепих. Пример: пак бях в Бърза Помощ 2007 и не могат да го свалят с нормалните им инжекции повече от час и след, като съм пил цял ден хапове за кръвно. Работех на 200 метра от болницата. И ми казаха да вървя при невролог. Отидох при някакъв лекар, това беше веднага! Личния го нямаше. Доктора ми изписа Транксен, който си набавих почти веднага. След, като изпих една капсула всичко се нормализира в рамките на час. После се почна с антидепресантите....и така. Но стига съм ви занимавал с моите проблеми, че то стана, като Искрено и лично, ако съществува още това предаване... :)
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: Iveta в Октомври 26, 2011, 11:09:38 am
Всичко е започнало след приема на амфетамина, доказано е, че дори една цигара трева може да отключи някаква психоза. А какво е накарало приемането? Вероятно проблемите си ги "лекувал" с наркотични в-ва, организма ти привиква, съдбата се опитва да те вкара в пътя, като започват и физическите проблеми, но ти вече си привикнал към психотропните и намираш единственото спасение в тях.

Масова практика е, когато лекарите не се справят с проблема да ти дадат жълта рецепта с някакъв антидепресант, най-често предписват Ксанакс, Диазепам. Без да им пука, че такива ти скапват черния дроб и не само него, а и не те лекуват. Антидепресантите освен привикване и усещането, че може би си полудял друго не могат да ти дадат, те не лекуват, само подтискат.

Намери алтернативен вариант на лечение, ако искаш да се справиш. И прочети книгата "Защо това? Защо на мен? Защо сега?" на Робин Норууд, има свободно в нета. Предполагам, че повечето за психосоматиката си ги прочел.
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: lubricant в Октомври 26, 2011, 11:49:13 am
Добре де, пил си хапчета за кръвно, а не ти ли направиха изследвания какви са физиологичните причини - високото кръвно е симтом, а не болест? Според мен имаш някакъв емоционален блокаж, вътрешен конфликт, за да го вдигаш така. Имаш нужда да поговориш със себе си, лекарствата няма да ти помогнат в никакъв случай, особено тези за кръвно - те не лекуват първоизточника на проблема, а замазват само положението. Ето какви въпроси трябва да си зададеш според една книжка:
1.  В хармонично равновесие ли са при мен главата и сърцето, разумът и чувствата?
2.  Давам ли достатъчно простор на чувствата си и осмелявам ли се да ги изразявам?
3.  Живея и обичам ли с цялото си сърце?
4.  Ръководи ли се животът ми от жив ритъм или го сковавам в ограничен такт?
5.  Има ли в живота ми все още заряд и експлозив?
6.  Вслушвам ли се в сърцето си?
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: illegal в Октомври 26, 2011, 12:12:16 pm
Изследвания са ми правени. Няма физиологични изменения. Мога да въртя велоергометър и 1 час примерно.Без проблеми. Това е ПА - панически атаки. Бях при човек, който е бивш вече колега на сестра ми и той каза, че са ми "повредени" клетките, които усвояват серотонина. Обърка ли се това в мозъка има проблеми. Антидепресанти се пият затова за да се промени вече промененото ДНК на клетката от стреса.Ако правилно съм разбрал, всъщност. Хора не сблъскали се с това лично, трудно биха го разбрали. Много хора го имат. Влизал съм и в други форуми, говорил съм. Просто стрес. И избива. Тия хапчета не се спират ей така. Тук пуснах темата, понеже се "надявах" някой да е имал подобни преживявания и да сподели дали се е отървал от това по някакъв начин.
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: Tangrata_ в Октомври 26, 2011, 15:34:36 pm
Добре де, пил си хапчета за кръвно, а не ти ли направиха изследвания какви са физиологичните причини - високото кръвно е симтом, а не болест? Според мен имаш някакъв емоционален блокаж, вътрешен конфликт, за да го вдигаш така. Имаш нужда да поговориш със себе си, лекарствата няма да ти помогнат в никакъв случай, особено тези за кръвно - те не лекуват първоизточника на проблема, а замазват само положението. Ето какви въпроси трябва да си зададеш според една книжка:
1.  В хармонично равновесие ли са при мен главата и сърцето, разумът и чувствата?
2.  Давам ли достатъчно простор на чувствата си и осмелявам ли се да ги изразявам?
3.  Живея и обичам ли с цялото си сърце?
4.  Ръководи ли се животът ми от жив ритъм или го сковавам в ограничен такт?
5.  Има ли в живота ми все още заряд и експлозив?
6.  Вслушвам ли се в сърцето си?

При мен нито едно от тия неща не е вярно и пак имам желязно кръвно (да чукна на дърво) 110 на 70
Но пък ... може и да са в сила някои ... поне в сравнение със средностатистические хора.
Рецепти няма. Пич, не ти писах по темата, защото нямам опит с тия работи. Още като бях малко дете, инструкторите и гурутата ми казваха да стоя далеч от такива неща, дрога, цигари, алкохол.
Сам си се забъркал, сам ще трябва да излизаш от там. По-добре търси съветите на професионалисти. Те най-добре ще знаят излизането може ли да стане без лекарства, и ако са необходими лекарства, кои. Дори и някой да е имал опит, и да ти го опише, няма гаранция, че за теб нещата ще са точно така.
Просто избери момент, когато си честен със себе си, и се попитай, докъде можеш да стигнеш с напъването. Визуализирай. Представи си. Колко зор можеш да изтърпиш? Месец, година? И след това го направи. Обикновено така се правят трудните неща. Ако имаш искрено желание, може би ще събереш волята да го направиш. А може би не. Винаги в живота, хората имат предизвикателства. И винаги или ги преодоляват, или не. Зависи докъде е стигнала решимостта им. И с теб ще е така. Или ще успееш, или не. Или ще си останеш цял живот дроб, или ще се вземеш в ръце и на крака и ще станеш отново мъж. Въпрос на избор, единствено и само.
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: illegal в Октомври 26, 2011, 16:57:40 pm
Хм, добре звучи. Това за дроба особено.  :hi:
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: aketto в Октомври 27, 2011, 14:09:24 pm
Амфетамините, комбинирани с антидепресанти не са най-добрият съветник... Може да се стигне дори до летален изход. Преди да пиете или да шмъркате нещо, поинтересувайте се малко кое с кое не трябва да се комбинира, ве хора... Пише си го. Амфетамини за сваляне на килограми... по-голяма глупост не бях чел... Килограми се свалят със спортуване, не със смъркане на разни химии и вземане на разни хапчета... Сами си съсипвате живота, после това виновно, онова виновно... Нещото, което бих те посъветвал за Ривотрил-а е просто постепенно да намалиш дозата, докато накрая не спреш самото лекарство. Но никога не спирай подобни лекарства отведнъж, защото става много зле - положението, не само няма да се подобри, ами и ще се влоши. Но се консултирай с лекар за това! Успех ;)
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: illegal в Октомври 27, 2011, 14:26:53 pm
Амфетамини съм взимал съвсем малко време! Само тях! Един наркоман взима толкова амфет, колкото аз съм взел за тези 3-4 месеца само за седмица.Плюс това не смъркам, а го разтварям в кафе. Спортувам от 12 годишен, сега съм на 33 и са ми ясни нещата, но това не ме застрахова от глупости. На мен проблемите ми се получиха от уплахата след това, а антидепресанти взимах почти година по-късно, понеже от самата уплаха получих проблеми. Неконтролируемо "изпускане" на адреналин. Проблема се получи, че пиех и кафе и енергийни напитки, което доведе до високото кръвно. Ривотрила няма да го спра изведнъж. Не съм обвинил никой освен мен. Живота хич не ми е съсипан, просто искам да изчистя този проблем. Благодаря за съвета. Понеже ми трябва свеж мозък, заради работата с която съм се захванал и изчистване на мисълта. Трябва да поровя из форума за някои такива теми свързани с повишаването на КПД- то на мозъка. Пак ти благодаря за съвета.
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: jeni в Октомври 29, 2011, 18:09:32 pm
Извинявам се, ако си запознат, но една възможна практика - холотропно дишане - задължително под наблюдение на човек, обучен за това. Сеанси - поне два часа. Защото в нета има разни идеи за самостоятелни кратки практики, но това не довежда до дълбоки психо изживявания.
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: illegal в Октомври 29, 2011, 22:44:08 pm
Това изглежда интересно, поразчетох се в нета. За първи път го чувам! Благодаря за информацията. Но на този етап не мога да си го позволя. Струва ми се скъпо.  :(
 
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: Magnolia в Октомври 30, 2011, 00:23:16 am
Не съм имала проблем с това, но все пак реших и аз да пиша.

illegal, трябва да стигнеш до себе си и да изринеш "Авгиевите обори" в душата си, а за това има само един специалист- ТИ САМИЯТ!
Всяка пристрастеност, както и болест си имат психосоматичен характер.
Чисти причината, а не симптома. Само ти можеш да стигнеш до него.
Друг може да ти покаже вратата, но през нея трябва да минеш сам. ( Перифразирах малко цитата. Сигурно го помниш от "Матрицата"  ;) )
Аз, за разлика от повечето няма да ти препоръчам традиционните "специалисти". ;)

И виж какво, не се оставяй да те програмират колко ще е трудно и ала- бала. Каквото си го направиш такова ще е.  @---
Хайде успех и леко и безаварийно излизане от това!

Ако имаш въпроси, пиши ми бележка.Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: illegal в Октомври 30, 2011, 06:31:35 am
Здравей красиво цвете! Знаеш ли в Шанхай строят небостъргач с това име. Там цветето е символ на града. Да ти призная честно тия "Авгиеви обори" не ми говорят нищо. :D Или поне "чистенето" им.  :blush:
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: lubricant в Октомври 30, 2011, 08:07:49 am
Йога също би ти помогнала  :)
Титла: Какво е мнението Ви за лекарствата които се изписват в
Публикувано от: ariadna в Декември 11, 2011, 13:28:50 pm
Има ли еднозначен отговор, както един мой познат психолог каза че имат зомбиращо действие?Вие имате ли обективна информация по въпроса?Как точно действат на съзнанието?
Титла: Re:Проблеми свързани с някои хапчета
Публикувано от: illegal в Декември 16, 2011, 10:59:05 am
Кое от всичките да има зомбиращо действие?
Между другото ривотрила съм го намалил повече от 15 пъти вече. От както съм пуснал темата. От 10-12 таблетки седмично на половин до една седмично.  Не е гаранция още,  има път за вървене.