Автор Тема: Колската свръх дълбока сонда.  (Прочетена 12782 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Nikimiki

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Колската свръх дълбока сонда.
« -: Октомври 22, 2011, 11:54:07 am »
Здравейте, не знам дали тема е за тук, но не намерих по подходяща категория. Та въпросът ми е някой чувал ли е за Колската свръх дълбока сонда? Някой има ли друга информация за нея? Единственото което намерих този линк:

http://neshtoto.com/%d0%ba%d0%be%d0%bb%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b2%d1%80%d1%8a%d1%85-%d0%b4%d1%8a%d0%bb%d0%b1%d0%be%d0%ba%d0%b0-%d1%81%d0%be%d0%bd%d0%b4%d0%b0/

Неактивен shavata

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re:Колската свръх дълбока сонда.
« Отговор #1 -: Октомври 22, 2011, 13:16:57 pm »
http://bg.netlog.com/groups/ProbivaM_NebetO/forum/messageid=70281
http://mysticolors.com/2010/08/09/well-to-hell-kola-superdeep-borehole/
ето още 2 линка, единият е със записаните звуци

по вероятно е да са стигнали до някой подземен град и да са записали хората долу, отколкото звуци от ада  ;D

Неактивен qckk

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 13
Re:Колската свръх дълбока сонда.
« Отговор #2 -: Октомври 22, 2011, 18:59:55 pm »
Незнам за вас,но аз писъци почти не чух...само един женски по едно време.Звука много наподобява на звук от футболен стадион записан с кофти микрофон.(не казвам,че е това!)Ако найстина записа е направен по описания начин незнам какво да мисля.Ако е подземен град не би трябвало съществата там да имат нещо общо с хората на земята.Просто биологически няма как да съществуат ако са като нас.Огромна топлина,няма вода,няма слънце,ограничено количество въздух.Може да са хора от предишни цивилизации постройли град за да оцелеят след апокалипсис,който след това се оказва дълбоко под земята,но това си е в сферата на фантастиката.Може пък и да е ада кой знае?!

Неактивен Monolith

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 436
Re:Колската свръх дълбока сонда.
« Отговор #3 -: Октомври 22, 2011, 19:29:18 pm »
Вече има тема за това:


>>> Шамбала и Агарта <<<


"Свръхдълбок/а" се пише слято...

Евентуално настоящата тема може да се добави към вече съществуващата.
« Последна редакция: Октомври 22, 2011, 21:19:16 pm от Monolith »
Бъди Слънце!

Неактивен Nikimiki

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re:Колската свръх дълбока сонда.
« Отговор #4 -: Октомври 22, 2011, 20:08:56 pm »
Приемам забележката, просто копирах заглавието от сайт.    :blush: :writer:  :drinks:

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Колската свръх дълбока сонда.
« Отговор #5 -: Октомври 23, 2011, 01:40:20 am »
Може да влезе и в наука.Тия звуци може да са от всичко,при това налягане може да звучи като всичко в микрофона.!? 12 000м си е впечатляващо :
Цитат
Въображаемият разрез на Колския свръхдълбок кладенец изглежда като тъничка игличка, пронизваща земните дълбини.

Прочетете още: http://mysticolors.com/2010/08/09/well-to-hell-kola-superdeep-borehole/#ixzz1bY7gFs00

Цитат
Какво става в дълбините не се знае с точност. Температурата на околната среда, шумовете и разни други параметри се предават на повърхността с минутно закъснение.

Прочетете още: http://mysticolors.com/2010/08/09/well-to-hell-kola-superdeep-borehole/#ixzz1bY8OCRfp
Цитат
На 12 000 метра са открити и малко дяволии. „Имаме най-дълбоката дупка в света – това трябва да се използва!“ – жално възклицава несменяемия директор на научно-производствения център „Колски свръхдълбок“ Давид Губерман. За първите тридесет години от съществуването на Колския свръхдълбок съветските, а след това руските учени достигат до дълбочина 12 262 метра. Но през 1995 г. сондирането е прекратено: нямало кой да финансира проекта. Това, което се отделя в рамките на научните програми на ЮНЕСКО, стига само да се поддържа станцията в работно състояние и изучаване на по-рано извлечените образци породи.

Прочетете още: http://mysticolors.com/2010/08/09/well-to-hell-kola-superdeep-borehole/#ixzz1bY98NtnS
Цитат
В училище са ни учили: има млади породи, гранити, базалти, мантия и ядро. Но гранитите се оказали 3 км. по-ниско, отколкото сметките. По-нататък трябвало да има базалти. Тях изобщо не ги открили. Цялото сондиране преминало през гранитен слой. Това е свръхважно откритие, защото с теорията за слойния строеж на Земята са свързани всички наши представи за възникването и наместването на полезните изкопаеми.

Ето още един сюрприз: животът на планетата Земя се оказва, че е възникнал 1,5 милиарда години по-рано, отколкото се предполагаше. В дълбочините, където се смяташе че няма организми, са открити 14 вида вкаменени микроорганизми – възрастта на дълбочинните слоеве превишава 2,8 милиарда години. На още по-големи дълбочини, където няма утаечни породи, се появил метан в огромни концентрации. Това напълно и съвършено разрушило теорията за биологичен произход на въглеводородите, такива като нефта и газа.

Прочетете още: http://mysticolors.com/2010/08/09/well-to-hell-kola-superdeep-borehole/#ixzz1bYAE1c6y
Цитат
в края на 70-те години съветската автоматична космическа станция докарала на Земята 124 грама лунен грунд, изследователите от Колския научен център установили, че той като две капки вода прилича на пробите от дълбочина 3 км. И възникнала хипотезата: Луната се е откъснала от Колския полуостров! Сега търсят откъде именно.

Прочетете още: http://mysticolors.com/2010/08/09/well-to-hell-kola-superdeep-borehole/#ixzz1bYBIVF5F
Цитат
В историята на Колския свръхдълбок не минало и без мистика. Официално, сондажът е спрян както се спомена, заради недостиг на средства. Съвпадение или не, но именно през 1995 г. в дълбочината на шахтата се раздал мощен взрив с неустановена природа. Към жителите на Задполярието се втурнали финландски вестникарски журналисти и светът бил потресен от излетелия от недрата на планетата демон. „Когато започнаха да ме разпитват за тази история в ЮНЕСКО, не знаех какво да им отговоря. От една страна пълна безсмислица. От друга аз, като честен учен, не мога да кажа какво именно се случи при нас. Беше фиксиран много странен шум, след това последва взрив… Няколко дни след това нищо подобно не се откри на същата дълбочина“ спомня си академик Давид Губерман.

Колския свръхдълбок сондаж

Прочетете още: http://mysticolors.com/2010/08/09/well-to-hell-kola-superdeep-borehole/#ixzz1bYC5XxiF
Цитат
Съвършено неочаквано за всички се потвърдили прогнозите на Алексей Толстой от романа „Хиперболоида на инженер Гарин“. На дълбочина повече от 9,5 километра открили истинско съкровище от всевъзможни изкопаеми, и по-точно злато. Истински оливинов слой, гениално предсказан от писателя.

Прочетете още: http://mysticolors.com/2010/08/09/well-to-hell-kola-superdeep-borehole/#ixzz1bYCn0CfN
Доста въпроси повдига матеряла.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен Dominanta

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 45
Re:Колската свръх дълбока сонда.
« Отговор #6 -: Октомври 23, 2011, 11:19:56 am »
Те руснаците защо са започнали да копаят все пак? Имали ли са нещо предвид?  :-X
Иначе евалата, че са дали яснота за строежа на земята и са опровергали глупостите писани в учебниците (които кой знае как са измислени без да са правени подробни изследвания като това излиза, че някой е писал свободни съчинения-удобни на някой)Например, ако това със златото е вярно ще стане много интересно.  8) Иначе аз мисля, че е напълно възможно да са попаднали на дълбока пещера, която си има своите обитатели, които използват ресурси като вода, топлина, флуоресциращи мъхове, растения произвеждащи кислород, диаманти, златни предмети ... И като са вкарали сондата да се е получил този звук от налягането ...

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Колската свръх дълбока сонда.
« Отговор #7 -: Октомври 23, 2011, 14:16:24 pm »
 Копали са с научна цел,да видят какво има там.Незнам при тази температура какъв живот има,но петролът не е производно на фосили и отдавна умрели животни а,както и аз се мислех след като видях филмът Колапс,продукт създаван от земята в процес на избутване на по-долни слоеве и нещо като кондензация под налягане,под повърността.Вероятно е свързано всичко и с теорията за Земята и Луната ,и древен сблъсък на космически тела ,при който в недрата като ядро остава част от космическо тяло а ,Луната се откъсва от земята с част от земната кора и остава в орбита.При подробно разглеждане на релефна карта се вижда къде е сблъсакът и как се е напукала Земята,как се е надигнала като вълни и образувала най-големите планински вериги,което обяснява морските дъна по върховете.Както, ако сте наблдавали капка вода,която пада във водата и образува вълни,встрани от центъра и вдлъбнатина в средата,така като нищо са е отделила луната от Балтийското странно море макар че има и друга теория за нарастване на земята  .
  От друга страна,ако приемем Земята за един огромен организъм,а както знаем повечето мегалити са поставени на определени точки и оказват масажиращо влияние на организма,то подобна акопунктура ,направена на грешното място,би могла да разтърсва Земята от седемдесетте години-насам.Интересен за отбелязване е и фактът ,че след такива отърсваня,в покрайните райони се отлага петролът.Американците обаче се отказали от така скъпата ,приложена от руснаците техника и започнали да прилагат тяхна ,с насочени взривове от пустинята Невада ,целящи да доят планетата ,като дойна крава-за черно мляко ,вовеки-веков.Плановете не сработили ,когато от миналото изкочили древни тайни,разкриващи забравено знание за същноста на Вселената и Процесите.Неразбирайки планът на Сътворението,Те решили,че могат да го променят,щом вече е променен веднъж от Колосолния Сблъсък,който е само процес от Процесите ,и да проектират промяната в следващия цикъл. :diablo: .Единстввеният начин бил да се спре информацията,която по обясними причини се намирала основно около петролните находища,основно под формата на пирамиди ,конуси и концентрични кръгове.
  Пробождайки земята от там изкочила огромна енергия и изсвистяла по посока на Слънцето,което просто придърпало това което си е част от него.Заради нарушаване на баланса на субстанцията му,от придошлият нов материял,в него започнали да се раздвижват Процесите по Събуждането и то започнало да се подготвя за изпращане на заряд по посока на сигнала,за да извърши своята функция по осветляване на Въпроса.Отделни Автори твърдят,че при пробива от дам изкочило древно Зло което броди по Земята и се разсейва,от което следва,че копаят още от древни времена и изпускат парата , за да  изчистят планетата и да започнат на чисто.


 Източник: Чаша Черно Кафе На Терасата В Неделя Сутрин
 
 
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен Raw Deal

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re:Колската свръх дълбока сонда.
« Отговор #8 -: Октомври 24, 2011, 09:15:43 am »
Акад. Губерман е починал преди 10 дни.
Интересно дали и какво са засекретили от изваденото от сондата.
В една книга четох, че СССР едно време са имали проект да прокопаят няколко такива "кладенеца". В момента би трябвало да има още един(СГ-4 Урал), който е около 6-7 км дълбок.

п.п. от звукозаписа е много трудно да се разбере нещо, но това, което аз успях да чуя бяха някакви писъци и нещо като говор по радиоточка или радио уредба, наподобяващо реч + големи смущения.
« Последна редакция: Октомври 24, 2011, 09:45:04 am от Raw Deal »
Dreams are messages from the deep.

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Колската свръх дълбока сонда.
« Отговор #9 -: Октомври 24, 2011, 10:29:55 am »
Записът не можах да го чуя,но си мисля,че са смущения от недрата по скоро.Като нищо може да има различни заряди отдолу и движения на енергия която да звучи така.Дори тих пукот от статично електричество звучи в микрофона,увеличен,като виене и свистене.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27