Знам Админ, ама мисля, че той е бил от свободните зидари които не били още корумпирани и инфилтрирани от ... ония. Не забравяй, че свободното зидарство се е възродило в България, когато семейството на Медичи са открили апокрифните им трудове. Нека да заграничаваме днешните Зидари - (масони) от ония по времето на Левски.
А пък за по-зелените във форума искам да поясня, че зидари и масони е едно и също - масони (зидари на знглийски) - по-англичанченото наименование на свободните зидари, чойто корени се трасират до Майстор Хирам от Тир в Ливан, който е построил храма на Соломон. Тир, който е под обстрел сега. (Защо ли нападнаха историческия град Тир, като там няма Хизбула - ръката на Иран'ските екстремисти? Ама това е за друга тема, нали Админ?)
Свободните зидари или масони (ако сте по-млади) са изиграли голяма роля в колонизацията на света....в смисъл, че са търсили място където да построят своя град на слънцето (Кампанела) - опитали са се в Америка, оптали са се в Южна Африка, опитали са се в Аржентина..... Не напразно тези колонии са процъфтявали докато не са паднали под игото на злото отново (доколкото знам и мога да свидетелствам - последната крепост беше Южна Африка).
По времето на Левски идеята за свобода, равенство и братство на СТАРИТЕ зидари е била жива и зовяща и Левски, който е бил върховен и чист дух и водач на нацията си се е отзовал....докато е паднал под ножа на злото.