Автор Тема: Как си представяте задгробния живот?  (Прочетена 3772 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен cyber

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 116
Какво според вас ни очаква след смъртта на физическото тяло?
Къде отиваме? Дали всички на едно място или "всеки според заслугите си", т.нар. Ад и Рай? Съществуват ли те въобще?
Какво ни очаква в Отвъдното? Каква е вашата представа за него - предполагаеми картини и чувства, които се пораждат у вас? :)

Неактивен adani

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 12
Re:Как си представяте задгробния живот?
« Отговор #1 -: Май 28, 2011, 16:47:42 pm »
http://duhovno-razvitie.com/niuton1.htm
Мисля че книжката дава доста достоверна информация.
Здрав разум е наборът от предразсъдъци, с които човек се е сдобил до 18-годишната си възраст.

Неактивен Passiflora

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 215
Re:Как си представяте задгробния живот?
« Отговор #2 -: Май 29, 2011, 00:51:07 am »
Книжката е страхотна!  :good:  Но си мисля, че ако авторът реши отново да я напише или редактира, коментарите след случаите няма да са същите.

Картини и представи за "отвъдното" нямам никакви,  :-X  с изключение на един сън, в който ми се обясни какво бил раят и защо аз го виждам така и точно тогава разбрах, че няма смисъл да си представям каквото и да е за рая или за ада.
 
Къде отиваме? Дали всички на едно място или "всеки според заслугите си", т.нар. Ад и Рай? Съществуват ли те въобще?

Представям си човешката душа като пътник, който избира къде да отиде (разбира се има ограничения) и съответно от това се определят и обстоятелствата, в които ще попадне, както и душите/съществата, с които ще се срещне. Имаме си и любимо място, като например за някои души Земята... Но си мисля, че душата се ражда не само на Земята, но и на други места във Вселената.
Картини и чувства имам само заради сънищата си. Два пъти съм сънувала, че съм на други планети и дори на едната не бях във физическо тяло, а някакво по-ефирно. Там нямаше смърт като на Земята, а на когото му дойдеше времето една черна материя обикаляше и го прибираше (не ме питай какви са били критериите ѝ).
На другата планета не се застоях много  ;D, че беше голямо блато. Вместо вода имаше нещо мазно, което много приличаше на петрол и разни същества  ::) ... Айде стига толкова!
Иначе си съществува една вътрешна увереност, че "ние не сме само физическо тяло".

А ти защо не си отговорил на въпросите си?

Неактивен Row

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 14
Re:Как си представяте задгробния живот?
« Отговор #3 -: Юни 26, 2011, 21:10:05 pm »
Книжката ще я разгледам по-късно (евентуално)... Моето мнение е, че всеки отива там където вярва. Например - ти не си НаБожен, а се смяташ само за някакъв организъм който живее, развива се, умира и след смъртта просто те заравят и всички жизнени функции в теб спират. Ако пък си вярващ, то Рая може да бъде мястото където ти искаш да отидеш, постигнал своя блян или не си се примирил и искаш да бъдеш добър човек и смяташ, че така ще отидеш в Рая и там мечтата ти ще бъде реализирана и вечна и ще си със скъпите хора... ада според моите теории е мястото където биваш изпратен ако извършваш повече грешни отколкото добри дела... Нали, окей до тук, но имаш шансове, например - дадени са ти 3000 прераждания и ако в нито едно не постигнеш нещо съществено и/или бъдеш един и същи, то тогава отиваш в "чистилището" и колкото  пъти си съгрешил и/или преродил, живял (поотделно или всичко събрано заедно) толкова време стоиш там и си готов за Рая или по-скоро първо ще ти бъде даден още един шанс (живот) да си заслужиш място Там, и може би по време на престоя ти в ада наказанието ти ще е през цялото това време да изпитваш товарите които си създавал на другите... Преражданията пък смятам, че освен като шанс за пречистване са също така и шанс за постигане на нещо недовършено (не като теорията за Рая, а ако просто си оставил нещо недовършено и искаш или трябва да бъде постигнато на Земята). Например - аз искам да се занимавам с музика, следователно аз ще се боря да постигна целите си, но в същото време искам да променя сегашния ни живот защото, може би, съм загрижен за всички хора... И накрая реализирам възприеманата до сега като химера мечта да развивам и радвам себе си и другите с творчество и чрез него постигам много, ала опитите да променя заобикалящите ни лъжи и т.н. са неуспешни... Тогава се прераждам (и надявам се за награда ако съм бил добър да имам спомени от стария живот) за да реализирам идеите си с които да обединя хората и да се опълчим срещу тайните общества, конспирациите и т.н. и да променя света, не само аз, а всички, аз просто ще се боря да ги обединя:)... Е това са моите виждания, може и да имам противоречия, но с удоволствие ще се обосновя ако намерите такива, надявам се да уважите мнението ми:) Но все пак когато напуснем тази Земя ще разберем:)
« Последна редакция: Юни 26, 2011, 21:17:17 pm от Row »

Неактивен data

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 21
Re:Как си представяте задгробния живот?
« Отговор #4 -: Юни 26, 2011, 22:23:22 pm »
Как си представяте задгробния живот?

Никак.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27