Книжката ще я разгледам по-късно (евентуално)... Моето мнение е, че всеки отива там където вярва. Например - ти не си НаБожен, а се смяташ само за някакъв организъм който живее, развива се, умира и след смъртта просто те заравят и всички жизнени функции в теб спират. Ако пък си вярващ, то Рая може да бъде мястото където ти искаш да отидеш, постигнал своя блян или не си се примирил и искаш да бъдеш добър човек и смяташ, че така ще отидеш в Рая и там мечтата ти ще бъде реализирана и вечна и ще си със скъпите хора... ада според моите теории е мястото където биваш изпратен ако извършваш повече грешни отколкото добри дела... Нали, окей до тук, но имаш шансове, например - дадени са ти 3000 прераждания и ако в нито едно не постигнеш нещо съществено и/или бъдеш един и същи, то тогава отиваш в "чистилището" и колкото пъти си съгрешил и/или преродил, живял (поотделно или всичко събрано заедно) толкова време стоиш там и си готов за Рая или по-скоро първо ще ти бъде даден още един шанс (живот) да си заслужиш място Там, и може би по време на престоя ти в ада наказанието ти ще е през цялото това време да изпитваш товарите които си създавал на другите... Преражданията пък смятам, че освен като шанс за пречистване са също така и шанс за постигане на нещо недовършено (не като теорията за Рая, а ако просто си оставил нещо недовършено и искаш или трябва да бъде постигнато на Земята). Например - аз искам да се занимавам с музика, следователно аз ще се боря да постигна целите си, но в същото време искам да променя сегашния ни живот защото, може би, съм загрижен за всички хора... И накрая реализирам възприеманата до сега като химера мечта да развивам и радвам себе си и другите с творчество и чрез него постигам много, ала опитите да променя заобикалящите ни лъжи и т.н. са неуспешни... Тогава се прераждам (и надявам се за награда ако съм бил добър да имам спомени от стария живот) за да реализирам идеите си с които да обединя хората и да се опълчим срещу тайните общества, конспирациите и т.н. и да променя света, не само аз, а всички, аз просто ще се боря да ги обединя:)... Е това са моите виждания, може и да имам противоречия, но с удоволствие ще се обосновя ако намерите такива, надявам се да уважите мнението ми:) Но все пак когато напуснем тази Земя ще разберем:)