Привет танграта,
Отказвам да влизам в дебрите на каквото и да е интелектуални диспути , заради съвременното и достижение, което характеризирам с израза "преливане от пусто в
празно".
Понеже си си направил труда, да отделиш няколко минути на моето скромно мнение, ще ти отговоря. Вероятно, ще отделя стократно повече време, но в това има същностни интереси, касаещи моята индивидуалност.
В края на предното ми мнение се опитах да дам пример, за използването на символен изказ.Определено нескромно заявявам, че ми се е получило,
защото механичното му обръщане на 180 градуса не работи в подкрепа на
противоположната теза.
Знаещият, ако сред житото види плява, ще я отскубне, и сред добрите детйли ментета види, ще ги отдели, и замяна ще им потърси, за да станат нещата такива каквито са. И на сърцатия любопитен незнаещ, ще подскаже, за да има другар в майсторлъка.
Знаещия " консултант", "фарисейн", "дървена глава" (предимно от еврейски произход, но не задължително), ще вдигне врява до небето. И другар ще потърси,
да го убеди в правотата си, но не за ИСТИНАТА (която може да бъде проверана), а за бизнес и копания.
Защото истината той не познава, но знае, че в съвремието ни, многократното повтаряне на една лъжа от колкото може повече усти, може да накара незнаещите, да я отстояват като истина (теза приета чрез импулса Вяра).
Знаещият, ако подобие види лишено от смисъл, подминава, затова моля знаещите, не съдете строго моето незнание.
От любов и искренност към истината пиша. И разчитайки на мдроста на един от моите настойници, "От цялата работа, умните станаха по умни, глупавите още по глупави, а останалите милиони, въобще не се промениха" се надявам, да не съм внесъл сериозни изменения в баланса на равновесиеото, между кандидат фарисей и колебаещи се знаещи, с което да обременя кармично неукрепналата си същност.
Слънчеви почивни дни на всички четящи и пишещи по темата.