Здравейте. С тази тема търся съвет или помощ. Още преди години, опитвайки се да "навляза" в подсъзнанието си с рисуване на символи, усетих някаква вътрешна сила в мен, която сякаш ми говори и е извън съзнателния ми контрол. Тогава се изплаших от това и дълго време го пренебрегвах. Преди около две години за известно време си водех дневник. Когато реших да се отпусна и да пиша "от сърце" отново почувствах тази сила, и само драсках по листа, без да имам контрол върху действията си, освен че можех да "заключа" силата обратно, т.е. да се върна без проблем в обичайното си състояние. Тогава също се уплаших и мислех, че полудявам. Оттогава, когато реша да се отпусна и имам лист и химикал, мога да изпадам в подобно състояние. Усещането е, че губя контрол над съзнателните си действия и нещо диво се събужда в мен отвътре, и само драскам по листа. Това продължи да ме плаши, да мисля, че съм луд и рядко го правех. Скоро реших отново да опитам и отново се свързах с тази сила, която изглежда, е част от мен, макар и несъзнавана част. Опитах да подходя към това изживяване без страх, с уважение и спокойствие, и го провокирах по-често. Постепенно разбирам, че това е някаква първична, "дива" част от мен и го наричам вътрешният хищник или вътрешният звяр. Не съм сигурен точно какво се случва и какво представлява тази енергия. Мисля, че има общо с Ид или То на Фройд. Когато я "отключвам", се чувствам по-първичен, енергичен, агресивен, самоуверен, интуитивен. Засега смятам, че това е някаква потискана част от мен, която търси изява, но съм объркан и не зная как да подходя към нея. Четох различни неща в Интернет за вътрешният звяр и дори в един сайт на майтап или не, чрез тест определих, че моят е котка, и наистина характеристиките на човек с вътрешен звяр- котка, съвпадат с моите- огромно желание за самостоятелност, понякога притеснителност от дребни неща, спокойна натура, не обича да се сблъсква с нови предизвикателства и т.н. В общи линии, това е, което ме гложди, не зная как да подходя и как да интегрирам този вътрешен звяр. Ще се радвам на всеки, който има нещо да сподели по въпроса или е изживявал такова нещо, или просто е чувал или знае нещо. Благодаря ви!