Автор Тема: Измамата за холестерола  (Прочетена 38928 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Измамата за холестерола
« -: Май 16, 2006, 20:50:10 pm »
Истината за холестерола

Събрано от Доктор на науките – натуропатия – Др Оуен Фонору

"Във Фрамингам ние открихме, че хората които ядат най-много тлъстини, най-много холестерол и най-много калории бяха най-слаби, повече активни физически и имаха най-ниско ниво на серум холестерол."
- Др Уилям Кастели, Директор на лабораторията Фрамингам. От архивите на Международна медицина Юли 1992, Vol. 152, pages 1371-72

Всичко, което знаем е грешно...

Повечето от това което ни е казано от авторитетните институции се оказва точно обратното. "Избягвайте храни, които имат висок холестерол." е един пример на неправилен съвет от така наречените здравни власти.  Др Томас Леви

Обяснение на холестерола за начинаещи

Холестерола е абсолютно необходим за живота и не е унищожител на здравето.

Въпреки, че много хора мислят, че е тлъстина в кръвта, само 7% от телесния холестерол се намира там. Всъщност холестерола не е тлъстина изобщо – той е перлено оцветен с вид на парафин, солиден алокохол, които прилича на сапун при докосване. По-голямата част от холестерола – другите 93% се намират във всяка клетка на тялото и доставя на клетъчните мембрани хранителни вещества, помага изхвърлянето на отпадачните вещества от клетката и поддържа мембраната еластична.

"В допълнение на многото и сложни функции които холестерола изпълнява са и следните: градителна единица от която тялото произвежда няколко хормона – адреналин (той помага да се регулира кръвното налягане и хидро-кортизона), естроген и тестостерон. Ако нямате достатъчно холестерол, няма да имате достатъчно хормони." Др Майкъл Иидс и Др Мери Дан Иидс

Холестерола е естествения механизъм на тялото за прочистване от отровите – детоксификация. Високо съдържание на холестерола означава, че в тялото има високо съдържание на отрови – токсини. Токсините се неутрализират от холестерола. (Тези токсини се натрупват от водата, храната, замърсяването на околната среда и неправилен начин на живот.) "Когато пациенти с високо съдържание на холестерол (над 240% мг) например извадиха пломбите си от амалгама съдуржанието на холестерола намаля драматично – между 160% до 220%." (Амалгамните пломби съдържат виско-токсични вещества които са отровни за организма.) Др Томас Леви

Идеята, че холестерола може да де-активира и неутрализира много широк спектър от отрови / токсини в организма не е нова. Изследователите отдавна идентифицираха холестерола като де-активатор на много бактериални тиксини. Други изследователи пък отдавна доказаха, че нивото на холестерола всъщност показва нивото на натравяне на тялото. Например едно изследване доказа, че нивото на холестерол на личности които са яли храни с нитрати и пестициди се е повишило прогресивно след приемане на тези храни. Др Томас Леви

Функции на холестерола в тялото

•   Холестерола спомага образуването на витамин Д(2) в тялото. Когато е изложен на слънце молекулата на холестерола се преобразува в в активен витамин за да се използва в тялото.

•   Холестерола е главната съставка на жлъчните киселини, които спомагат смилането на храната и специално на тлъстините. Без холестерола ние не можем да усвоим витамините А,Д,Е и К, които абсорбират тлъстините от храните които ядем. (Тоест колкото е по-висок холестерола на човет, толкова е по-слаб той и успешно разградените тлъстини от храните му дават повече енергия и затова той е по-жизнен.)

•   Холестерола спомага развитието на мозъка и нервната система. Холестерола се наслагва върху нервните влакна и спомага предването на нервни импулси.

•   Холестерола помага на кожата да се поти и пречиства.

•   Холестерола е важен за нормалния растеж и поправка на тъканите защото всяка клеткъчна мембрана и елементите на под-клетъчно ниво са богати на холестерол. По тази причина новородени животни се хранят с мляко и други храни които са богати на холестерол като жълтъка на яйцата, както е случай с пиленцата, защото жълтъка дава много холестерол полезен за растежа на ембриона.

•   Холестерола играя главна роля за пренасянето на триглицерините – кръвната тлъстина през кръвоносната система.

"Бърз преглед на този списък ще ви убеди в жизнено-важното значение на холестерола и че той не е разрушител на здравето, който трябва да се избягва на всяка цена. Далеч от идеята, че холестерола е сериен убиец, напротив той е абсолютно необходим за доброто здраве. Без него ние ще загубим силата и стабилността на нашите клетки правейки ги податливи на инфекции и ракови образувания. Всъщност смъртоносни болести като рака, както и артрита, който предизвиква инвалидност се дължат на понижено ниво на холестерола." Др Майкъл Иидс и Др Мери Дан Иидс

Холестерола не причинява сърдечни болести

Международната мрежа на скептичните към официалната история за холестерола – една бързо растяща група от учени, физици, академици и доктори, поставят под въпрос догмата, че богати на холестерол храни причиняват сърдечни заболявания. Не само че няма доказателства, казва говорител на мрежата Др Уфе Равнсков, но и научните доказателства доказват противното.

Равнсков казва че събраните доказателства от 9 диетични опита, представени от Британски изследователи на 31 Март 2001 в Британския медицински журнал показват че нито един живот не е спасен чрез ниско-холестиролна диета. Диетата е била в граници по-ниски от далеч допустимите по това време – тоест никакъв холестерол.

Др Уолтър Уилет, Председател на Харвардсия отдел за обществено здраве е и говорител за най-дългото, най-подробно проучване в света направено на 300,000 човека. Той отбелязва, че данните от това проучване безсъмнение потвърждават, че идеята да се ядат храни лишени от тлъстини и храни бедни на холестерол е грешна. Той дори твърди че липсата на тлъстини и холестерол в диетата са причини за модерната епидемия от затлъстяване на хората.

Опастностите от лекарства които намаляват холестерола (като статин)

Няма никакви доказателства, че намаляването на холестерола предпазва от сърдечни болести.

Според известния експерт по хранене Ърл Миндел в неговата книга „Алтернативи на рецептата” никъде няма доказателства, че свободно движещия се в тялото холестерол е опасен за здравето. Фактически холестерола е изграждащия материал за стероидни хормони, които също включват всички сексуални хормони и кортизоните. Дори малко намаления холестерол в организма води до депресия, самоубийства и рак на белите дробове при по-стари жени. Повечето хора, които ядат храни богати на холестерол, нивото на холестерол е нормално.

Лакарството за намаляване на холестерола е много добро за намаляване на холестерола, но няма никакви доказателства че намалява опастността от сърдечни заболявания. Ако американското общество дори подозираше колко са опасни тези лекарства, никога нямаше да се докосне до тях. Всеки подлистник на всяко лекарство за намаляване на холестерола ще ви каже, че лекарството причинява рак в мишките и плъховете на които е тествано. Доказано е също, че тези лекарства предизвикват много сериозни емоционални поражения на мъжете заедно със живото-застрашяващи странични ефекти. Най-мъдрото решение е да се избягват тези лекарства. Ърл Миндел

Лекарствата за холестерол – смъртно наказание?

Лекарства за намаляване на липида пречат на образуването на холестерол в черния дроб. Този механизъм има и други странични ефекти. Същите ензими, които са въвлечени в производството на холсетерол помагат за производството на важния компонент наречен коензим Q10 и не е изненада, че пациенти които взимат статин имат намалени нива на коензима CoQ10.

Коензима Q10 – също наречен юбикиноне, което значи „намиращ се навсякъде” участва в производството на ATP, горивото което движи молекулярните процеси. Въпреки че се намира във всяка клетка на вашите тела, то е концентрирано най-много в активните клетки на сърцето. Липсата на CoQ10 в сърцето е като да дръпнете свеща на двигател на кола – тя просто няма да работи. Ниските нива на CoQ10 са практически свързани със всички сърдечно-съдови заболявания, включително ангина, виско кръвно налягане, кардиомиопатия и сърдечна атака от запушване.

През 1990 производителя на лекарства Merck кандидатства и получи патент за производство на Mevacor и други статин лекарства със съдържание на СоQ10 до 1000мг за да предотвратят или намалят риска от кардиомиопатия – сериозна болест която може да предизвика сърдечна атака Но Merck не прозведе тези лекарства и никога не издаде материали да обяснят в медицинските среди колко е важно да се комбинират статиновите лакарства със CoQ10 за да намалят опастностите на тези лекарства за сърцето. И понеже те държат лиценза, други компании не могат да произведат комбинирани CoQ10 + статин лекарства.

През последните 15 години откакто статина излезе на пазара, сърдечните удари се утроиха. Др Питър Лангсджоен

Лекарствата за намаляване на холестерола са свързани със катаракт (перде на очите)

Академик Др Ричард Кенедела обяви, че международно научно проучване доказва неговата теория, че дори и кратко използване на високи дози статин разрушава необратимо лещите на очите. Проучването направено от Кристофър Майер от Университетска болница в Базел, Швейцария доказва, че приема на антибиотика еритромицин заедно със някакво лекарство за намаляване на холестерола увеличава риска от перде на очите. Еритроцина пречи на тялото да изчисти статините в кръвта. Проучването е било побликувано в архивите по Вътрешна медицина и показва, че единична доза на антибиотика – обикновено за 10 дни удвоява риска за образуване на катаракти, а два или повече курса утрояват риска.

Лекарствата за намаляване на холестерола увеличават риска от рак

Всички лекарства базирани на фибрати и статини, които намаляват холестерола, предизвикват рак в плъховете и в много случаи дозите са като при хората.

Ново проучване показва, че статините освен че намаляват нивата на холестерола погат да предизвикат израстване на нови кръвоносни съдове, което не добре. Тялото изгражда тези съдове като ответна реакция на повредените от лекарството стари. Въпреки, че този ефект може да предпази от сърдечен удар, може и да предизвика растежа на ракови клетки. Джо Меркола

Измамата за холестерола

Dr Батмангелидж:

“Ние в медицинската професия, абсолютно не осъзнавайки жизнената роля на холестерола за тялото, бяхме подведени да мислим, че това е субстанция която причинява болест на артериите, сърцето и мозъка. Фармацевтичната индустрия капитализира на израза “лош холестерол” и произведоха токсично за тялото лекарство което намалява много малко нивото на холестерола, но разрушава черните дробове на хиляди хора, някои от които умират като резултат на това лечение.

Учудващо е, че никой от често цитираните и много популярни в медиите доктори не обясни факта, че пробите за холестерол се взимат от венозна кръв, а е добре известно, че няма един случай в света където пациента да е получил запушване на вените заради холестерола. Венозната кръв се движи много по-бавно от артериалната и това предполага по голямо натрупване на холестерол, което предопределя предполагаемия “лош холестерол”. Това е наша грешка на хората в медицината, но беше използвано от фармацевтичната индустрия и създаде продължаваща и досега измама срещу обществото.

В действителност така наречения “лош холестерол” е далеч по-полезен за тялото, отколкото се признава. Причината да се повиши е несъзнателна хронична дехидрация (обезводняване) на тялото и недостатъчното образуване на урина. Дехидрацията образува концентрирана киселинна кръв, която става още по дехидрирана докато премине през дробовете и стигне до сърцето поради изпаряването на водата в дробовете по време на дишане. Мембраните на кръвните телца и на артериите отиващи в мозъка са подложени на голям стържещ натиск от по-гъстата киселинна кръв. Това предизвиква прежулване и сълзене на повърхността на артериите, и те могат да се обелят и парчетата да предизвикат ембелия в мозъка, бъбреците и други органи. За да предпази стените на артериите от белене, така наречения “лош холестерол”, който е с ниска плътност се образува и наслагва по стените, предпазвайки ожулванията и тъканта отдолу. Действа като водоустойчива превръзка докато наранените тъкани оздравеят.

И така – жизнено-важната – животоспасяваща роля на холестерола с ниска плътност доказва, че това вещество има най-голяма роля в спасяването на живота на тези, които не си хидратират телата достатъчно, за да може тяхната кръв да минава през кръвните артерии и вени без да причинява вреда.

Холестерола е елемент, от който са направени повечето ни хормони. Витамин Д се създава в тялото от холестерола. Холестерола също изолира мембраните на нашите нервни клетки. Няма такова нещо като “лош холестерол”. Ако всички основни съставки са налице за неговите нормални функции, човешкото тяло не произвежда неща които са лоши за оцеляването му. Досега ние не знаехме, че водата и то в достатъчно количество е жизнено важна съставка за тялото.

Самата вода – не напитките с кофеин, които причиняват още по-голямо обезводняване, е най-доброто лекарство за намаляване на холестерола. По-добро от най-добрите лекарства и химикали на пазара. Водата е абсолютно безопасна, не наранява тялото както някои лекарства които се използват.

Моля споделете тази информация със всички, за които сте загрижени!

ssi

 • Гост
Отг: Измамата за холестерола
« Отговор #1 -: Май 16, 2006, 23:05:43 pm »
Ново Пет...... аде!
На кого да вярваш????

Неактивен Sikozu®

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 144
 • Resistance is futile. You will be assimilated.
  • Aur0ra
Отг: Измамата за холестерола
« Отговор #2 -: Май 17, 2006, 00:16:44 am »
Не само защото баща ми е лекар, но и защото съм гледал някое друго предаване по Discovery ще ви кажа, че холестерола е обратното на всичко, което пише по-горе.
Вреден е, води до запушване на кръвоносните съдове, наднормено тегло и още какво ли не.(става въпрос за завишено ниво)
Ако не ми вярвате яжте един месец само свински пържоли пържени в свинка мас, пържени картофки, салата с повечко олио и въобще всичко пържено. После отидете на лекар, за да потвърди, че второто причастие наближава.
Тъп съм не ме слушайте.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Отг: Измамата за холестерола
« Отговор #3 -: Май 17, 2006, 01:17:47 am »
Попитали един столетник в Ню Йорк: "С какво се храните, че достигнахте тази почтенна възраст? Сигурно диетата ви е много стриктна. Какво закусвате например?"

Дядката отговорил: "Пържа си яйца и бекон в половин пакетче масло."

Журналиста (потресен): "Ама ТОВА е пълно с холестерол!!"

"Е - аз си притоплям и консерва боб..." - отговорил дядото..... ;D :D 8)

Antonium

 • Гост
Отг: Измамата за холестерола
« Отговор #4 -: Май 17, 2006, 08:43:55 am »
Сикозу - растителните мазнини не съдържат холестерол - по дефиниция :P, но виж свинската маз

milenski

 • Гост
Отг: Измамата за холестерола
« Отговор #5 -: Май 17, 2006, 08:51:51 am »
Много благодаря на Tina за статията!

Теорията за вредата от мазнините и съответно холестерола, който съдържат, е една от най-безсрамните лъжи, лансирани от съвременната хранителна индустрия, за да ни бъде наложено да се храним с изкуствени канцерогенни храни, които обаче били бедни на холестерол. Не виждам смисъл да изброявам всички онези синтетични храни, които се появиха, напълниха джобовете на когото трябва и задръстиха телата на лековерните с огромно количество токсини и тлъстини. В резултат пък имаме бум на лекарствената индустрия... Ами така, де, та нали и двете са химия! Чиста химия и нищо повече! Забравихме да се вслушваме в телата си и започнахме да се вслушваме в стотиците малоумни реклами, с които ни заливат всеки ден. Непрекъснато ни насаждат чувство на вина, че се храним нездравословно и ни предлагат също толкова нездравословни, дори убийствени медикаменти, които уж като с вълшебна пръчица ще ни направят като нови... Тъжно е, защото сме отучили телата си да се саморегулират, самолекуват и самоподдържат и това ни прави безпомощни и зависими от прищевките на поредния индустриален магнат, измислил поредната чудодейна храна или лекарство, които се изпробват в собствените му много хай тек лаборатории. Защо ли...

И за да не бъда голословна, защото май леко прекалих с патоса, ще се опитам съвсем накратко да разкажа нещо, на което бях очевидец и гарантирам, че няма никакви шашми, трикове и половинчати или напудрени истини.

Преди няколко години брат ми реши да направи нещо за здравето си, защото се чувстваше тромав, затлъстял и нездрав. След много проучвания от негова страна, съвети на приятели, четене на всякаква литература по въпроса и консултация с лекар, привърженик на холистичната медицина, брат ми започна една много странна диета. Странна, защото противоречеше на всичко, което непрекъснато ни се втълпява от медиите и наетите от тях псевдомедицински "светила". Диетата беше повече от елементарна - спират се или се ограничават до минимум всякакви въглехидрати и се ядат мазнини в неограничено количество. Менюто на брат ми се състоеше от всички онези храни, които в книгите за здравословно хранене са показани на върха на пирамидата и се препоръчва, ако въобще се консумират, това да е в минимални количества. Става въпрос за всички животински продукти, за които можете да се сетите, приготвени по всякакви възможни начини, без пържене и паниране.
Преминаването към такъв тип хранене съвсем не е леко за тялото. Това за него е един истински шок и то си реагира доста остро в началото. През първите две седмици брат ми се чувстваше отпаднал, виеше му се свят, къпеше се по няколко пъти на ден, защото тялото му реагираше със силна и неспецифична миризма, получи обриви и като цяло не се чувстваше никак добре. Но брат ми е голям инат, при това беше предупреден за тази реакция на тялото си и увереността, че е на прав път, му даде сили да премине през това доста стряскащо изпитание. (Между другото, ако сте чели нещо на Малахов за здравословния глад, симптомите, които имаше брат ми бяха абсолютно същите като тези на хора, подложили се на драстично гладуване. Не знам дали е съвпадение, не съм лекар, само констатирам факта.)
След края на втората седмица състоянието на брат ми започна да се нормализира и в края на третата седмица той вече се чувстваше съвсем добре, като продължаваше да спазва стриктно "холестеролната" си диета. И не само че се чувстваше много добре, ами и получи прилив на енергия и жизненост, които започна да изразходва с много интензивни физически тренировки. В резултат от комбинацията на този вид хранене и физическо натоварване за около четири месеца брат ми отслабна с близо 20 (а може би и повече) килограма. Беше много жизнен, енергичен, и на външен вид изглеждаше жилав, здрав и пъргав, а така се и чувстваше.
Веднъж имах възможността да го наблюдавам, докато заедно с негов приятел разчистваха някакви коренища, които преди това трябваше да насекат и изкопаят. На практика, цялата работа я свърши брат ми, който при температура на въздуха над 30 градуса копа почти без да спре в продължение на час и нещо, без да се зачерви, изпоти или задъха. Приятелят му, който по начало си е слаб и жилав, но си хапва нормално, като повечето от нас, беше плувнал в пот, целият зачервен и то само от събиране и пренасяне на парчетата от коренищата. Въобще не преувеличавам, самата аз бях изумена! Особено като се има предвид, че се притеснявах от менюто на брат ми и многократно се опитвах да го разубеждавам. Ето че получих съвсем нагледен урок по антимедицина :))))

milenski

 • Гост
Отг: Измамата за холестерола
« Отговор #6 -: Май 17, 2006, 08:57:29 am »
И като епилог ще допълня, че след около две години придържане към тази диета брат ми постепенно се върна към предишния си начин на хранене и съответно възстанови донякъде първоначалното си тегло. Това е разбираемо, като се има предвид каква огромна воля се изисква да устояваме на изкушенията, които ни атакуват буквално всяка минута. Важното е, обаче, че той практически опроверга една заблуда, която методично ни внушават всеки божи ден, без да се разболее, а напротив - повишавайки жизнеността и качеството си на живот :)

ssi

 • Гост
Отг: Измамата за холестерола
« Отговор #7 -: Май 17, 2006, 09:17:49 am »
Абе ти сериозно ли????
Абе убивате ме понякога. Как е Брат ти сега и на колко кила е бил като е започнал диетата.

milenski

 • Гост
Отг: Измамата за холестерола
« Отговор #8 -: Май 17, 2006, 09:52:30 am »
Килограми ми е трудно да цитирам, но да приемем, че е бил 20 кг над нормата и ги е свалил. При това, може би и благодарение на интензивните тренировки, кожата му изобщо не се отпусна. Лошото е, че когато изостави диетата, си навакса може би към 60% от свалените килограми. В момента, обаче, брат ми е в перфектно здраве и от известно време се кани да възобнови тази диета, но пропуснах да спомена, че такъв вид хранене излиза доста скъпо. Освен това, не е и приятно, защото приеманата храна е еднообразна и буквално втръсва (и аз се опитвах да приложа диетата, но не ми достигна воля). Не бих препоръчала това хранене никому. Самата аз съм привърженик на умереността във всичко, включително и в храненето. За мен всяко нещо, с което се прекалява, е вредно.

Въпросът тук е друг - аз видях живото опровержение на теорията за мазнините, от които се пълнее и холестерола, който убива. Убиват ни всички онези изкуствени храни и медикаменти, които непрекъснато ни пробутват като полезни. Ние сме заложници на индустрията, създадена от самите нас. Особено пък хората, които живеем в големите градове, сме толкова зависими и толкова безпомощни, че мога да оприлича положението ни само на опитни мишлета, набутани в стъклен аквариум... Дават ни въртележка и бягаме в нея, ядем, каквото ни поднесат, изследват ни, проучват ни и изсмукват живеца ни, а ние дори не се сещаме да погледнем какво има отвъд стъклото на този капан, в който живеем. Дано не прозвуча назидателно, защото и аз съм в това положение и в редките случаи, когато се замислям над това, ме обзема такава паника и чувство за безнадеждност, че предпочитам въобще да не мисля.

А колкото до това, че лекарите повтарят в хор същото, което ни внушават и рекламите... нима има нещо чудно в това? Откъде черпят информацията си лекарите? Ами от същото място, откъдето и останалите. Въобще не ги обвинявам, защото те са също толкова заблудени, колкото и 90% от населението на индустриалния свят...

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Отг: Измамата за холестерола
« Отговор #9 -: Май 17, 2006, 10:37:57 am »
Благодаря за примера Lapyridus!

Заблудата на медицинската мафия е преднамерена и убийствена - ние не им трябваме здрави - иначе ще са без бизнес.

Аз ям най-тлъсто в къщи и съм най-слаба. Умирам за нашенска сланина и останалите ми изрязват тлъстото на пържолите да им го ям. Виж - и семейната ми половинка, чиито роднини са доктори не ми вярва обаче е с 45 кг над нормено тегло и не може да го свали вече 6 години - яде само кръвтиняво, без-холестеролно и ме кара да готвя толкова безмаслени супи, че аз си блъскам в супата директно от шишето със зехтин да си набавя мазнините, което моето тяло иска.

Не съм учудена от реакцията на Sikozu - лекарите все пак са учили в институции контролирани от медицинската мафия и не знаят друго. Но ето примера с мен, с брат ти, с дядото от шегата...Нашите старци от едно време са си карали с комат хляб, парче сланина, сирене и домат и слава-богу не са чували какво е това холестерол......

fisk

 • Гост
Отг: Измамата за холестерола
« Отговор #10 -: Май 17, 2006, 10:39:25 am »
ЦЦЦ, сМеЯ се и Не ВяРвАм ОчИте си,  :D :Dпишете квото искате ама айде без призиви

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Отг: Измамата за холестерола
« Отговор #11 -: Май 17, 2006, 10:40:31 am »
Още едно:
-------------

Тлъстините са добър източник на стволови клетки
 
От Денис Грейди

Ню Йорк Таймс, публикувано на 10 Април 2001

Човешката тлъстина – осмяна и презряна и безмилостно вакумирана от коремите и задниците чрез липосукция, може да има изкупваща честта си функция в края на краищата. Злостно оклеветената тъкан е богата на стволови клетки – клетки които по магически начин се превръщат във всеки друг вид тъкан.

Днес учените рапортуваха в списание Енжинерство на тъканта: „Стволовите клетки събрани от тлъстините могат да се превърнат в мускули, кости или хрущяли в зависимост от условията в които те растат„.
Откритието означва, че собствената тлъстина на човек може да достави тъкани необходими да лекуват болести, да поправят повредени или износени части. Теоретично хората могат да се отърват от „любовните дръжки” в ханша доставяйки тъкани за скърцащите си колена или таз. За разлика от транспланта собствената тъкан на човека няма да предизвика риск от изхвърляне или вируси от донор.

''Тлъстините може би са практически източник на тъкан за правене на нови тъкани'' каза Др Марк Хедрик, асистент професор по хирургия и педиатрия в Калифорнийския Университет в Лос Анжелис и директор на проучването в което участваха и изследователи от Питсбургския Университет.

''Това променя начина ни на мислене за тлъстите тъкани'' каза също Др Хедрик. ''Това не е неподвижна резервна гума край кръста ни, а всъщност динамична тъкан и може да направи много неща да ни помогне да излекуваме болни хора. ''

Стволовите клетки за проучването са били събирани от костния мозък, мозъка или ембрионална тъкан. Но използването на ембрионална тъкан предизвика етични дискусии, докато провеждането на мозъчни операции за извличане на стволови клетки не е практично.  Малки количества от стволови клетки могат да се намерят в костния мозък, но извличането му е много болезнено.

Липосукция е много по-лесно – ние извличаме килограми мазнини и после ги изхвърляме''

Той каза, че той и неговите колеги са решили да търсят стволови клетки в тлъстините, защото тлъстините, мозъка и костине на човека се образуват от една и съща ембрионна тъкан – месодерма и тъкани от един и същи източник често имат едни и същи показатели.

''И така че ако костния мозък има стволови клетки, то не е лудост да мислим, че и тлъстините ще имат. '' – каза той.

Изследователите запазили тлъстини от липосукция и са изолирали тъкан, която вероятно съдържа стволови клетки.

И тогава Др Хедрик обясни ''за да постигнем резултати, ние трябва да доствим на клетките правилното вещество. ''

За да предизвикат изолираните клетки да направят кост, изследователите са използвали носител на калций, фосфат и витамин С, Те изменяли условията за да произведат хрущял, мускули или повече тлъстини.

Това проучване е първото което използва стволови клетки от тлъстини за прозвеждането на различни тъкани. Като всяко проучване това трябва да се повтори от други изследователи за да се провери.  „Дори и да го потвърдят”, казва Др Хедрик, „използването на тлъстини за произвеждане на други тъкани за пациентите ще се постигне бавно и процедурите не са ясни.”

Като пример не е ясно дали учените трябва да дадат на пaциентите стволови клетки или да ги култивират в лабораторни условия и после да ги имплантират, където е необходимо.

''Ще бъде забавен проблем за разрешение'' – каза Др Хедрик.

Той също каза, че той и неговите колеги имат достъп до огромно количество тлъстини и много нетърпеливи донори.

------------------------------------------

Извода (Бел прев): Тялото което е превъзходен регулатор, произвежда тлъстини когато стволови клетки са необходими за поправката или изграждането на тъкани като кости, хрущяли и мозък. Затова именно се наблюдява рязко напълняване или в бебешките години, или в пубертета, когато растежа е неимоверно бърз, или в критическата възраст когато костната и хрущялната тъкан намаляват предизвиквайки различни артрози.  И ако тази тлъстина е изградена и усвоена правилно без да се пречи на тялото чрез химикали или лекарства, то тя ще изчезне, създавайки други тъкани!

Неактивен Sikozu®

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 144
 • Resistance is futile. You will be assimilated.
  • Aur0ra
Отг: Измамата за холестерола
« Отговор #12 -: Май 17, 2006, 12:03:51 pm »
Lampyridus photuris
След като брат ти не е ял пържени храни за какъв холестерол ми говориш ? В печеното месо холестерол няма :D
Плюс тва е правел и упражнения така, че каквото и да изяде след това го "изгаря". Това, което си писала няма много общо с темата полезен или вреден е холестерола.
 Трима доктора казват, че е полезен. БРАВО. Всички останали твърдят, че не е. От всичко на света най-много мразя да споря за факти. И да не забравяме, че говоря за количества над допустимите. И мазнините в малки количества са полезни, но като се натрупат всеки се чуди как да ги махне.
 Lampyridus движението лекува всичко, не диетата.
Тъп съм не ме слушайте.

fisk

 • Гост
Отг: Измамата за холестерола
« Отговор #13 -: Май 17, 2006, 12:35:47 pm »
Направете темата важна!!!

milenski

 • Гост
Отг: Измамата за холестерола
« Отговор #14 -: Май 17, 2006, 14:14:27 pm »
Sikozu®, съвсем не е вярно, че холестеролът се съдържа само в пържената храна. Освен това, никъде не съм казала, че брат ми се е хранил само с печено месо (чиято мазнина също съдържа холестерол). Фактът, че брат ми пращеше от енергия, набавена именно от най-анатемосваната храна, на мен ми говори много. Защото ако този вид храна беше вреден, брат ми нямаше да има енергията да се подлага на толкова интензивни упражнения. Движението лекувало всичко... А кой беше казал, че ние сме това, което ядем? И нека храната бъде нашето лекарство? Интересно, ако се храня три пъти дневно в Макдоналдс, дали после ще имам енергията да пребягам и пет километра? И колко ли здрава ще бъда след година-две?
И за да не изместваме темата, която наистина е важна, твърдо съм убедена в написаното в статията, без да налагам никому мнението си. Всеки е свободен да избира и да живее според убежденията си. Но скриването и изопачаването на информацията ни кара понякога да правим погрешни избори. Благодаря на всички, които се стараят тази информация да стига до нас  :)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27