Аз също чувам едно постоянно фоново звучение из по-оживените населени места, което, ако не му бъде противопоставена някаква защита, поражда главоболие, умора, страх. Не мога да твърдя, че това е ефектът от специално предназначени психогенератори, но е факт обстоятелството, че при струпване на много електронна техника такъв фонов звук се получава. Обикновените хора не долавят звученето му, макар да се чувстват уморени и обезпокоени. За да сравните нещата, можете да отидете в някоя забита гора (не крайградски парк, а отдалечена от цивилизацията гора, или планина, или село - далеч от града, пущинак). Когато се върнете в оживената градска среда ще уловите този звук (поне на някои места) и ако не го търсите специално, постепенно съзнателното възприятие ще го изтласка към дълбините на мозъка. Това се е случило по принцип с обикновените хора, които обикновено не се вслушват в звуците, разположени на прага на чуваемото.
Аз дочух подобен звук за първи път в един апартамент, където живеех и където усетих, че нещо ме изтощава неимоверно - сякаш стаята засмукваше от енергията ми. Много дълго и много внимателно започнах да търся източник на звука и абсурдният отговор ме накара да бъда още по-внимателен. Оказа се, че поради някаква причина радиаторът и тръбите, с които е свързан, поражда вибрация и издава този звук. Ако се докоснеш до метала дори можеш да усетиш с връхчетата на пръстите си как повърхността трепти. Тъй като това беше доста висок блок и апартаментът беше разположен на последните му етажи, водата се подаваше с хидрофорна помпа, захранвана на ток. Предполагам, че работата на мотора е пораждала тези вибрации и звукът е достигал до стаята ми независимо от факта, че съоръжението лежеше девет етажа под мен. Наложи се да напъхам твърдо парче гума между радиатора и стената, като по този начин ограничих възможността за вибрация и звукът спадна, макар да не изчезна напълно.
Още от времето на Хитлер са правени солидни изследвания върху това по какъв начин да се влияе на човешкото съзнание посредством излъчването на вълни. Това изследване набира скорост от момента, когато се установява, че самият мозък е едно вълново устройство. Много бързо американските рекламни трикове, паралелно с издигането на желязната стена и изземването на нацистките лаборатории, прерастват в една чудовищна воля за масова манипулация и контрол. Ето защо гарантирам, че тези психотронни технологии днес са достигнали до неподозирани в уродливостта си резултати. Със сигурност такива съоръжения се използват - експериментално, точково или масово, като навярно интензитетът нараства по отношение на такива цели:
- хора, заети в специални отрасли: военни сили, държавно управление, медии, промишленост;
- места със стратегическа цел - транспортни, енергийни и производствени съоръжения;
- места с масов характер - бизнес центрове, градски площади, булеварди, магазини, кина, хотели.
* Ограничаването на евентуалното вредно въздействие може да се постигне, на първо място, чрез отдалечаване от посочените потенциални зони на атака. Това означава да се опитвате да не приемате заетост в подобни отрасли, да не пребивавате на подобни места или да намалявате престоя си там, също и да не се поддавате на масови събития и консумация във веригите за масово потребление.
* Друга възможност за ограничение на вредните въздействия е култивирането на вътрешна дисциплина. Това е много трудно за обясняване през език, който в продължение на десетилетия е бил специално умъртвяван, за да не може да говори (и мисли) за подобни неща. Става въпрос за медитация, психо-енергийна защита, "маскиране" или изместване центъра на внимание. Целта е да се изгради един вид "виртуално не-присъствие", чрез което да останете незабележими за потенциалната атака. Главен ключ в това е поддържането на спокойствие.