Автор Тема: Честотни генератори в градовете за мозъчен контрол  (Прочетена 51537 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Tangrata

 • Гост
Комппютрите за които  говорех са Dell.
Сега си мисля, че освен качествени вентилатори, кутиите може да са по тежки - т.е. предават по малко вибрация, а също и с по-дебели ламарини, изолиращи магнитните полета.

п.с. това за изолирането на магнитното поле не  съм сигурен, но ми изглежда логично.

Има едни захранвания при които вентилатора е доста по-голям, и се върти по бавно. Захранването става направо безшумно (от доста време му се каня на едно такова, ама за сега ми се вижда скъпо)
В сф ги продаваше една фирма с офис до 5-я км. Някакви чехски бяха, май около 17-20 Евро

http://www.tigerdirect.ca/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1273336&Sku=ULT31844
ето снимка на едно подобно - вентилатора се пада вътре в кутията , не отзад и е с по-голям диаметър.

Tangrata

 • Гост
Ами там е работата, че може да не е точно само ламарина. Може да има много тънък слой олово върху плоскостите. Дори и да не предпазва 100% все има някаква защита.

И в тази връзка: Знаете ли, че при мониторите с кинескопи защитата от лъчения е само отпред, а отстрани и отзад излъчването е много вредно.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 698
Цитат
Маркови са компютрите на Dell, IBM, Compaq и т.н.
  >:( >:( >:(

Последния ми IBM Thinkpad е произведен в Китай - Lenovo. Dell - ако му отвориш кутията ще видиш, че всяка част е произведена в Китай, Индонезия, Таиланд или Таван. Compaq ги купиха HP преди 2.5 години ивече не съществуват - HP пък също си происвеждат частите в Азия.....

Тоест.... :'( :'( :'( ...няма вече оригинални компютри, но ако питате за сървъри или лаптопи или декстопи, мог поне да ви кажа кои РАБОТЯТ!

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 794
 • Невъзможно е нищо
Оберон, маняк! :)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен rPaguHaP

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 178
Ако се използва олово, до колкото знам то е радиационно и повече ще вреди отколкото ще помага. Отностно магнитните полета могат да се спрат с решетка - например магнитното поле от атомната бомба, което е с такава честота, че кара клетките да изпаднат в резонанс и се раморазрушават, чеовек може да се предпази като се огради с телена ограда (поне така съм чувал  :D) Отностно мониторите с ЕЛТ (електронно-лъчеви тръби - кинескопи) вредно е влиянието на електроните които се насочват към луминофора ( предната страна на ЕЛТ във вътрешността си е покрита с луминофор (вещество, което свети когато е бомбандирвано (облъчвано) с електрони)). Та създава се електронен лъч. който се движи от отклонителна система състояща се най-просто от две двойки оттлонителни бобини (едната хоризонтална, а другата вертикална). Та снопа се движи по екрана, а не по стените му  :D (сега с по-напредналите технологии се получава по-голямо отклонение и затова екраните са с по-голяма видима площ.
Движението на лъча е много бързо и затова не се вижда (това май е излишно) и към кинескопа се подава високо напрежение от порядъка на 12-16 kV (киловолта, 1kV = 1000 V). Може то да вреди, но според мен не трябва да се шашкате чак толкова. Екрана пък е покрит със специялен слой който спира вредните излъчвания, но просуска излъчванията във видимата спектрална област (предпазния слой мисля, че се състоеше от 7 различни слоя всеки от който спира определени вредни лъчения (вредни за очите де...))
Ако толкова се притеснявате - минавайте на LCD, или носете специялни очила  :D
"Всеки от нас е една градина, а градинарят в нея е нашата воля" Уилям Шекспир

Неактивен Gogo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 275
електромагнитното поле се спира със стомана,желязо и т.н.магнитно меки метали с две думи,затуи всеки един електродвигател който е източник на въртеливо електромагнитно поле е изцяло затворен в дебел метален кожух/видите ли ел.двигател с пластмасов корпус бегаите надалече :D/.Под деиствието не електромагнитното поле настъпва бърза смърт,рак и мутация на всички видове клетки от организма-научно обяснено на хиляди места с хиляди подробности и мисля че също и в ел-техниката и физиката за 9 клас-кои не е учил ел-техника? :D.Оловото  се използва за да спира само радиоактивните лъчи-основно в ренгеновите лаборатории по болниците,и заводите за големи метални конструкции където се правят ренгенови снимки на хора или железа,там стените и вратите са облицовани с олово,също така всеки един ядрен реактор е облечен с оловна ризница доста дебела.
относно лъчите с висока честота се използва мрежата която има на всяка микровълнова фурна/2,4ГХЦ мисля че беха всичките микровълнови фурни по стандарт/ на вратичката и също така и самия обем на самата фурна е с определени пропорции и размери за да се получи дадения ефект обяснен по горе.
също така много вредна честота е 900мхц използвана от джисиемите-опита с яицето между два телефона-сварява се за 7-8 мин.-всеки може да си направи този опит и да си направи сметката после какво му става/или остава/ вътре в тиквата след като говори по телефона.всяка една честота деиства на човешкия организъм по определен начин-примерно от 50хц стандартната която имаме във всяка една стая с конктакти и лампа кабелите са като антена щото не са екранирани и излъчват тези 50 хц които деистват потискащо и успиващо на човешкия  организъм така че да може да се манипулира лесно и да не се впряга много много .мисля че честотата от 400хц която се използва при ел инсталациите на самолетите само не е много вредна но не съм сигурен и в това вече ???.
в доста страни от десетина години има вилички и места за почивка кодето няма абсолютно никъв кабел с течащ по него ток и тези места се използват от доста богати хора да си почиват там!

Неактивен rPaguHaP

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 178
Само да допълня, че ако видите радар на летището, колкото и да ви е любопитно да го разгледате - не се доближаваите до него...
"Всеки от нас е една градина, а градинарят в нея е нашата воля" Уилям Шекспир

Неактивен lubarski

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 254
Само да допълня, че ако видите радар на летището, колкото и да ви е любопитно да го разгледате - не се доближаваите до него...
И това защо? Би ли обяснил ??  :D :D
It' oil stupid.

Неактивен rPaguHaP

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 178
Сметнах, че не е нужно да обяснявам и че ще ми се доверитя. Явно не е така.
Та... локализирането на летящи обекти (достатъчно големи де, а не някакви си гарги  :P) става като се изпрати високочестотен сигнал който се отрасява от обекта и се връща. На земята се отчита времето необходимо между излъчения и приетия сигнал (сигнала се дефазира, има си там сигурно някакви синхронизиращи кодове, за GPS поне е така...) като чрез това време се определя разстоянието на обекта, скоростта му на вдижение и посоката му. Та освен, че сигналите са високочестотни това не е най-лошото - лошото е че те са с голяма мощност, за да могат да обхванат по-голям периметър.В случая мощността е вредна, защото вреди със стотици пъти  повече отколкото ако не си наоколо. Преди години съм чувал за овчар пасящ овцете си до бургаското летище и отишъл да си почине под радара и не си тръгнал. Нещо мозака му май беше на каша (знам че беше починал, но дали мозака му се сварил или не - не съм сигурен)
"Всеки от нас е една градина, а градинарят в нея е нашата воля" Уилям Шекспир

Неактивен lubarski

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 254
Благодарско. Ще внимавам вече като минавам покрай Сарафово, или най добре направо да откланям през Каблешково и без това от там пътя е по ненатоварен !!  :-\ :-\ :-\
It' oil stupid.

Неактивен rPaguHaP

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 178
Лятото лудницата е пълна. Чак сега видях, че и ти си морски  ;D
Добре че се махнаха тез хамериканци - дано да не идват повече...
"Всеки от нас е една градина, а градинарят в нея е нашата воля" Уилям Шекспир

Неактивен Glarusman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 120
Compaq ги купиха HP преди 2.5 години ивече не съществуват - HP пък също си происвеждат частите в Азия.....
Тоест.... :'( :'( :'( ...няма вече оригинални компютри, но ако питате за сървъри или лаптопи или декстопи, мог поне да ви кажа кои РАБОТЯТ!

 Още в ранната зора на персоналните компютри по голямата част от производствените мощности са изнесени в Азия. Под марков компютър не се разбира не-правен в Азия, той няма и къде другаде да е правен. Но за сметка на това при марковите компютри качествения контрол е на много много високо ниво. За това и при тях се дават многогодишни гаранции. Аз иначе мога да потърся снимки (виждал съм такива) на огромни колиби в африка където някакви негри наръка сглобяват дънни платки и това хич не нашега. Чувал съм и слухове че прди няколко години в някакво мазе до Славейков са се сглобявали GeForce видеокарти. Това вече му се вика "жълта техника".
 Разликата между маркова и жълта техника може да се опише чрез две думи
ASUS vs Albatron (вярвайте ми патил съм си от жълта техника - албатронката изгоря)
I'm seeking for the light, but I always move into the shadows.  The destiny of every Guru, is to be a

Неактивен rPaguHaP

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 178
е ти щом си Glarusman няма как да не си вземеш Albatron  :P
ASUS и Epox - AsRock са подразделение на ASUS ама не се лъжете...

П.С. Може да ми изтриете офф-топика  :D
"Всеки от нас е една градина, а градинарят в нея е нашата воля" Уилям Шекспир

Неактивен Glarusman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 120
 Айде още един офтопик за триене:
 Ами разликата в цените между албатрон и асус бяха огромни , а си мислих и че няма да прави кой знае какви проблеми, само дето взе че изгоря на седмия месец.
 А иначе този месец ASUS и Gigabyte сформираха обща дъщерна фирма имаща за цел да произвежда продукти (засега само дъна) на Gigabyte чрез производствените мощности на ASUS, така че и качеството на Gigabyte ще се вдигне доста (или поне на част от продуктите им).
 -- Край на офтопика.П.С. Уааааааааааааааау!!!! Какво за американците????? Да не би да са решили да не правят база в Бургас ? И аз защо не знам за това?
« Последна редакция: Август 23, 2006, 23:26:14 pm от Glarusman »
I'm seeking for the light, but I always move into the shadows.  The destiny of every Guru, is to be a

Неактивен rPaguHaP

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 178
Не бре, нали преди при кризата в Косово бяха окупирали летището, та се радвам, че се махнаха. Иначе май едната база ще е близо - забравих точно къде, но ка нартата беше малко (50-70км) югоизточно от Бургас - не съм сигурен де. Колеги за ми казвали, че са виждали над градовете им да прелитат черни хеликоптери... става дума за град в Шуменска област. Някой ако знае нещо да понапише - ще съм му благодарен :D
"Всеки от нас е една градина, а градинарят в нея е нашата воля" Уилям Шекспир

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27