Автор Тема: Земният живот. Познанието,любовта,истината и добротата като основна  (Прочетена 9435 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен forum111

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 67
Земният живот. Познанието, любовта, истината и добротата като основна връзка между човек и Бог. Трудът и развитието на човека след смъртта.


Хората не разбират изцяло какво представлява Бог. Какъв е смисъла на тяхното предназначение. Тук! В тази ограничена действителност. Ние не може да разберем напълно какво представлява Бог. Сега и в този момент. В нашия земен живот няма да успеем. Не ни се позволява от Него. Защото Бог е определил още от създаването ни много граници, които са заложени в нас изначало.  Така, че е невъзможно човек или група от хора да преминат тези граници. Една от тези граници е продължителността на живота. Повече от век. Не може човек да се развива и живее нормално. Настъпва неговия край и начало. Тази граница е необходима, за да може Бог да ни докаже и покаже на всеки по отделно. Дали да позволи нов живот в нова среда близо до Него Него или да го заключи в Ад. По принцип би следвало да заключим , че Бог знае из начало още от създаването ни и нашия край. Ние живеем тук. Не, за да докажем на Бог, че заслужваме нещо по-добро. А за да докажем на себе си. Това е така, защото иначе ще противоречи с основен закон, който Бог и хората притежават – истината(едно от нещата, които ни свързват с нашия Създател). Така всяка присъда ще е правилна. Бог не отсъжда веднага след нашето раждане. Дали да живеем с Него в Рая или ада. Величието на Бог е несравнимо. Затова той е създал цял един свят. В който ние се раждаме и живеем. Опознаваме истината и любовта. След което решаваме дали да я приложим.

В началото на новия живот всичко ще ни бъде припомнено. Целият ни земен живот е като филмова лента по време на, която от едната страна ще се отброява добрите, а от другата лошите дела. За да може съда да е истинен и правдив за нас и онези, които вече седят до Него.  Именно от този момент връзката ни със Създателя ще се усилва много. Нуждата от любов и истина е още по - силна. Много по-силна, от колкото по време на първия ни живот. Толкова силна, че е невъзможно да не желаем да бъдем до своя Създател и сред подобните ни, за да живеем – нормално и свободно. Така както е силна любовта. Така е силна и омразата. От това следва да заключим, че човек без чувства не съществува и не може да съществува. А това именно е друга граница, заключена в нас. Онзи, който не е научил в рамките на век да обича хората около него. Независимо от това дали са лоши или добри. Няма да продължи да живее сред синовете и дъщерите Божий. За Бог той става мъртъв.
Адът е място обитавано от паднали ангели и хора, които живеят вечно с липсата на всичко и във вечна тъмнина. Казвам тъмнина заради неправилното функциониране  на падналите след смъртта. Без Бог след вековния живот. Истинската ни същност и природа не може нормално да съществува. Това е нещо като човек, който живее с неправилно функциониращи органи. Това не е живот. Това е мъка. Но по-голяма мъка от липсата на Бог не съществува. Веднъж осъзнали липсата на любов и духовно разделение. Започва вечна мъка в затворено и заключено място. От което няма измъкване. Така както Бог може да заключи всички паднали ангели. Така може да заключи и нас. Духовното тяло в живот сред непонятна действителност. Бог въздава справедлива присъда и отнема възможността за връзка, свобода и нормално съществуване на падналите.
 
Много хора все още не могат да осъзнаят много важни неща. Не разбират правилно значението и смисъла ни тук. А именно да се научим какво е любов. Как да казваме само истината и  да се развиваме чрез труда.

Развитието и труда са свързани. Дори и след земния живот. Трудът е важен дори за синовете и дъщерите Божии в Царството Небесно. Много разпространена е теза за Рая и липсата на всякакъв труд(работа). Ако сега труда е изморителен. То впоследствие това ще бъде променено. В Царството Божие, добрите ще могат да упражняват и развият още повече своите възможности. Цялата вселена ще е заселена с добри хора, за които пространството и времето не съществува. Ако трябва да сравним силата, с която ние ще живеем и развиваме вселената. То грубо казано е нещо като (светкавица). Няма друга такава сила позната ни тук на Земята.

И  ето (т.е в оня момент), стана голям трус: защото Ангел Господен слезе от небето, пристъпи, отвали камъка от вратата гробни и седеше върху него; видът му беше като светкавица, а дрехата му – бяла като сняг;

Няма как да обясниш голямата сила освен със светкавица. Такава сила. Щом се отприщи явно предизвиква земен трус. Притежавайки такъв ресурс. Ние ще започнем на ново да  развиваме и живеем като едно цяло. Хората и Бог в един нов Свят, в който отрицателните понятия няма да съществуват поради високото ниво на любов, доброта, истина, трудолюбивост, чистота и познание. Всичко в едно свързващо ни с нашия Създател.
   За Него знам, че е троичен. Отец, Дух и Син. Бог-Отец, Бог-Син и Светия дух са три лица, но съществото е едно. Погледнете слънцето, от Бога в образа на светата Троица поставено на небето. В него има три неща: кръг, сияние и топлина. По същия начин е и със светата Троица - Бог-Отец, Бог-Син и Светия Дух. Слънчевият кръг е подобен на Бог-Отец, защото както кръгът няма начало и край, така и Бог е безначален и както от слънчевия кръг се излъчва сияние и топлина, така и от Бог-Отец се ражда Бог-Син и произхожда Светия Дух. Сиянието е подобие на Бог-Син, роден от Отеца, и просветил целия свят с Евангелието. А слънчевата топлина, произлязла от същия кръг заедно със сиянието, е подобие на Светия Дух, който произлиза от същия Отец завинаги.

« Последна редакция: Февруари 13, 2010, 20:31:07 pm от H. »

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 256
Отново безподобни глупости..Бог не съди и не присъжда!!!!!!!!Не ти отрежда нищо"изначално",нито те ограничава,нито ти слага граници!!Това го прави ограниченото ти съзнание!!Стига сектантски писания в стил беинса дуно :lol: :lol: :lol: :lol:
« Последна редакция: Февруари 13, 2010, 09:43:58 am от konstantin2007 »

Неактивен sedere

 • (sedere)
 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 606
Никой не те ограничава освен ако ти сам не се ограничаваш поради собственото си   незнание и следване на сляпо общо приетите истини на религията на сектите и тн...
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 832
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
    Свободната  воля  е  нещо  неприкосновенно!  Доже  Бог  не  ни  я  ограничава! ???
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 824
Стига с тоя Бог бе хора.  :)

Неактивен old4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 023
Стига с тоя Бог бе хора.  :)


Уточни защо да стига , няма Бог ли що ли .Така като напишете нещо с недомлъвки, да се чуди човек за какво иде реч  :D
« Последна редакция: Февруари 13, 2010, 16:09:55 pm от old4 »
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Re:Земният живот. Познанието, любовта, истина
« Отговор #6 -: Февруари 13, 2010, 16:51:38 pm »
Еон иска да каже, че трябва да има и някой библейски цитат ;D
« Последна редакция: Февруари 14, 2010, 08:00:02 am от Mirotvorec »
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен fishbone

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 164
Отново безподобни глупости..Бог не съди и не присъжда!!!!!!!!Не ти отрежда нищо"изначално",нито те ограничава,нито ти слага граници!!Това го прави ограниченото ти съзнание!!Стига сектантски писания в стил беинса дуно :lol: :lol: :lol: :lol:
   :blush: Стилът на писане е далеч по различен, от  Петър Дъновите беседи и писания, да не говорим за съдържанието.
Дано да осъзнаеш, опознаеш и разбереш кой съди и кой водата мъти и кой я..... Но това така или иначе ще стане.Ти определяш донякъде кога това ще стане и освен това го знаеш но не го осъзнаваш. Дори и да си осъзнала "нещо" то това не означава ,че го познаваш или имаш правилно разбиранеза същото. Годините нямат значение. Какво и как е по важно въпрос на време но и то минава бързо, а и е твърде ценно. И за него ше отговаряме също. С добри чувства ти го казвам.
С последното ти изречение съм съгласен донякъде.
п.с  Пиша в твой стил. Всичко е до егоизъм макар и скромен :)

« Последна редакция: Февруари 13, 2010, 22:35:53 pm от fishbone »

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 256
Re:Земният живот. Познанието, любовта, истина
« Отговор #8 -: Февруари 14, 2010, 11:03:27 am »
Ти да не мислиш,че съм си направила труда да изчета цялата тая простотия?! ???Как ли пък не!!!
СТИГАТ МИ ПЪРВИТЕ ДВЕ ИЗРЕЧЕНИЯ ЗА ДА МЕ ОТБЛЪСНЕ!И беинсата и форум111,както и много други,размътени мозъци със слаба психика и нежелание да поемат отговорност за живота си и собствената си съдба,си търсят оправдания като"Бог"..
Абе изобщо всичко що пише за ограничаване НА ДУХЪТ И СВОБОДНАТА ВОЛЯ,Е ГАДНА,ДОЛНА,СЕКТА!
Ще отговарям само за действия и събития за които аз реша!Няма да позволя на никой,нито на Бог да ми се меси в съвеста!А ако някой много иска да ме съди,то трябва да му е ясно,че не ми пука от ничия присъда и не бих го позволила на никой!!!Само АЗ мога да се съдя!!!!
Ма за да го проумее някой това трябва да има глава...А в нея мозък!И то повече от 5 грама..Иначе не става!При липса на"сиво"те съдят другите.."Бог",религия,общество,абе въобще всеки и всичко на което позволиш да го направи!
Айде със здраве :hi:
п.с.Стилът ми е неподражаем :-*не се опитвай повече :P
« Последна редакция: Февруари 15, 2010, 07:15:10 am от Mirotvorec »

Неактивен forum111

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 67
Никъде не споменавам, че Бог ограничава човек. Има "граници", които поне на този етап от човешкото съществуване не могат да бъдат премахнати. Като безсмъртието. Никъде не споменавам, че Бог отнема свободната воля на човека. Напротив! От момента на човешкото падение. Осъзнаваш истината зад ограничената действителност на чисто физическия ни живот(земния живот).  Какво осъзнаваш първо:
-   Разбираш, че втори шанс няма, понеже за близо век живот на Земята ти е даван хиляди, милиони пъти шанс да поправиш лошите си дела. Тоест – няма да ти позволят да се преродиш в охлюв и поне да гледаш слънчевите лъчи при изгрев. Няма втори шанс. Няма повторно прераждане. Бог и онези в Царството му, дали биха си позволили на убиеца да бъде прероден отново. Да бъде пуснат и пак да убива? Ти ще пуснеш ли крадец в къщата си? Бог и сега работи. Чрез нашия земен живот той чисти и разделя доброто и злото. Така Той въздава справедлива присъда.
-   Дори да не даваш на никой да те съди. Много скоро ще дойде този момент. Достатъчно е да си просто горделив и да те осъдят.  Който и да избереш да те съди. На „небето” всички са равни и не ще намериш приятел ако си бил лош. Особено, когато осъзнаеш, че и най- големите ти тайните ще се разкрият.

Живял някога един, който цял живот само пушил цигари и си казвал: „Споко! Това е само един порок.”  Като умрял. Започнали да го съдят. Отворили книга с всичките му грехове. Първия му грях бил – „самоубийство”.  Съда отсъдил за него – ад во веки! „Ама как ад? Аз не съм се самоубил?” – отговорил пушача. А съда отвърнал. Ти умря от рак причинен от цигарите, които пушеше. Не прочети ли надписа на кутията?

И така… късмет на всички пушачи ;)
« Последна редакция: Февруари 15, 2010, 07:16:47 am от Mirotvorec »

Неактивен old4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 023

Никъде не споменавам, че Бог ограничава човек. Разбираш, че втори шанс няма, понеже за близо век живот на Земята ти е даван хиляди, милиони пъти шанс да поправиш лошите си дела.

forum111 като си толкова запознат с Божите дела , я ми кажи колко време (така нареченото от теб милиони пъти шанс) дава твоя Господ на децата които си отиват рано от този свят ?
Говоря не само за невръстни а и за младежи , които си отиват от земния живот , не по тяхна воля ?

Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 256
Форум 111,Човек трябва да е много жалко същество щом се страхува от нещо или някой извън собственият си аспект...Ти най-вероятно не можеш да ме разбереш,защото си избрал да те съдят,да ти определят и въобще позволил си всякакви гаври със себе си.Проблема си е твой!Пак ти казвам:Ако не позволиш,никой няма да те съди!Ти самият ще го направиш!
Пушач съм :blum2:Освен това,ако се наложи бих си отнела живота БЕЗ ИЗОБЩО ДА МИ ПУКА!!Може и да е против волята на когото и да било!Все ми е тая!И пак никой няма да ме съди!Щото няма да го допусна!
п.с.Аз съм последният човек на тоя свят който би могъл да бъде наречен горделив :)
Това,че използвам главата си по предназначение,няма да ми донесе катран и пера  :Напротив :blum2:
И още нещо..Пиши за собствените си осъзнавания.Недей да ми пишеш аз какво осъзнавам и какво не!!!Защото АЗ съм осъзнала,че моите шансовете са толкова колкото си разреша да бъдат!Това,че на теб друг ти определя правилата,не значи,че със всеки е така!Това,че ти чакаш като най-големият балък първо да те осъдят,а после евентуално да те приемат в царството Господне..Ами чакай си.
Аз нямам нужда да чакам да бъда приета от Бог,защото го нося в сърцето си!Така,че мога да съм при Него всеки път когато го поискам..И без ред,нито пък присъда!
О,да!Още нещо ми направи впечатление в писанията ти..Ти не допускаш ли,че Бог може да прости на убиеца и да му даде шанс да се научи да живее без да убива?
Въобще,на фона на цялата тая обреченост...какво става с прошката?Нещо забравяш,че я има.
« Последна редакция: Февруари 14, 2010, 20:51:39 pm от konstantin2007 »

Неактивен sedere

 • (sedere)
 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 606
Re:Земният живот. Познанието,любовта,истина&#
« Отговор #12 -: Февруари 14, 2010, 21:41:47 pm »
forum111 Като гледам как пишеш нещата имам чувството, че си от някаква секта или сам си наблъскал главата си с глупости.

Цитат
Никъде не споменавам, че Бог ограничава човек. Има "граници", които поне на този етап от човешкото съществуване не могат да бъдат премахнати. Като безсмъртието.

Човек има свой висш аз. Висшия аз и човекът са едно нещо. Просто събира преживявания и то едновременно в различни епохи. Това за безсмъртието има принципно хора, които живеят много повече от другите и това пак е свързано с изборът на висшият ти аз. Не ти е нужно безсмъртие в човешко тяло, защото и без това си такъв само, че без човешко тяло.

Цитат
-   Разбираш, че втори шанс няма, понеже за близо век живот на Земята ти е даван хиляди, милиони пъти шанс да поправиш лошите си дела. Тоест – няма да ти позволят да се преродиш в охлюв и поне да гледаш слънчевите лъчи при изгрев. Няма втори шанс. Няма повторно прераждане. Бог и онези в Царството му, дали биха си позволили на убиеца да бъде прероден отново. Да бъде пуснат и пак да убива? Ти ще пуснеш ли крадец в къщата си? Бог и сега работи. Чрез нашия земен живот той чисти и разделя доброто и злото. Така Той въздава справедлива присъда.

От този бог направо трябва да се боиш бре  :lol: . "бог и царството му" Добре си живее щом си има и царство  ;D . Голяма бъркотия е в царството му явно. ;D И защо го пишеш с главна буква и не само него ами и "царството му" ? 

Цитат
Живял някога един, който цял живот само пушил цигари и си казвал: „Споко! Това е само един порок.”  Като умрял. Започнали да го съдят. Отворили книга с всичките му грехове. Първия му грях бил – „самоубийство”.  Съда отсъдил за него – ад во веки! „Ама как ад? Аз не съм се самоубил?” – отговорил пушача. А съда отвърнал. Ти умря от рак причинен от цигарите, които пушеше. Не прочети ли надписа на кутията?

Достойно е за виц!  :lol:

Може и по сериозно да ти разглеждам писанието ти, но не мисля да го направя, защото е безсмислено.
« Последна редакция: Февруари 14, 2010, 21:45:35 pm от sedere »
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 729

Цитат на: sedere
Човек има свой висш аз. Висшия аз и човекът са едно нещо. Просто събира преживявания и то едновременно в различни епохи.

sedere, забелязвам в доста твои постове, че боравиш с голяма лекота с понятието Висш Аз.

Би ли могъл чрез  описание на твои конкретни инкарнации и преживявания в различни епохи на Висшия си Аз да ни убедиш в теорията си!

Ще се радвам ако успееш да разгледаш по отделно всяка една от сегашните ти  едновременни инкарнации по епохи  и ги съпоставиш със сегашната си инкарнация    ...  :)

Неактивен sedere

 • (sedere)
 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 606
Не е нужно на никой нищо да му доказвам, които има желание и сам ще разбере нещата, че са такива. И теорията не е моя! И да ти го доказвам това на тебе няма да ти послужи за нищо конкретно спрямо теб. И както от скоро съвсем се убедих не всички са хора с висш аз ами има и ОП(органични портали).
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27