Автор Тема: Варненски учен доказва, че евреите тръгват от българските земи  (Прочетена 24870 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен SiriusAngel

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 170
 • Преди да поискаш, помисли какво си дал.
Какво мислите за това?  :-* :blush:


Николай Панайотов твърди, че оригиналът на Библията ще бъде открит нейде в нашите земи


Човешката цивилизация е на 7000 години. Вехтият Завет е пълен с грешни текстове. Евреите тръгват от нашите земи. Истинската Библия ще бъде открита някъде в България. Раят е бил "отвъд Стара планина".
Това са само част от сензационните открития на варненския учен Николай Панайотов. Той е доктор по история и ориенталист. И иска плодът на 30-годишните му изследвания да бъде публикуван най-напред в Тел Авив. "Това е жест към народа на Израел, тъй като моята книга е именно за праевреите, живели тук преди 7 хилядолетия", обяснява Панайтов.

Преобръщането на библейските представи не е първото нещо, с което Николай Панайотов ще потресе света. Варненският историк влезе в световните медии още на 6 февруари 1997 г., когато Ройтерс разпространи снимка как нашенецът постави в устата си открити при разкопки древни протези. Тогава дори СNN прати екип да го снима. "Целта ми беше да докажа, че месингът е съвместим с човешкия организъм и че тялото на човек умее да се адаптира", казва Панайотов, който не обича да говори много-много за прочулата го протеза. Щял да я махне на 6 февруари 2001 г.
През 1998 г. пък Николай Панайотов разбуни духовете у нас с книгата си "Арабаконашкият обир и обесването на Васил Левски - другата истина". В нея давал друг, вече правилен прочит на делото. Според Панайотов турците са осъдили Левски за въстанието, което е избухнало три години след неговата смърт през 1876 г. "Срещу Апостола са повдигнати 5 обвинения - едното е за подготвяне на въстание, което към 1873 г. не било още факт. В турския закон изрично било упоменато, че "въстанието трябва да е наченато", обяснява Панайотов.
Сега

се е заел с генезиса на човешката цивилизация

Книгата му е разделена подобно на Вехтия Завет на 5 отделни книги.
"Аз не обръщам историята и теологията с главата надолу, а така, че да стъпят здраво на краката си", с неприкрита гордост обяснява Николай Панайотов.
"Всички справочници и енциклопедии твърдят, че Авраам се е родил в 1900-та г. пр.н.е. и че от него насам започват монотеистичните религии. В моята теория връщам историята на човешката цивилизация с още 3000 години, т.е. 5000 години преди Христа и още 2000 след него - ето ви 7000 години", изчислява Панайотов.
Панайотов твърди, че

е разчел най-древната писменост - халколитската,

която е комбинация между пиктограми и идиограми, т.е. рисунки и фигури. "Откритите от археолози из България халколитни паметници с писмени знаци датират към 5-тото хилядолетие преди Христа", твърди той. Според него те били съотворени именно на пиктограмна идиограмна писменост. "За да дешифрира тази писменост, човек трябва да се базира на твърда логика", обяснява Панайотов. Когато той дешифрирал няколко текста, открил, че в тях става дума за Бог, наричан Ел. "Оказа се, че това е най-старото име на Бога в единобожната религия на старозаветните евреи. По-късно Ел става бог на всички семитски народи. Ето така аз открих, че в 5-тото хилядолетие преди новата ера е възникнала първата човешка цивилизация, в която единственият бог на праевреите е бил бог Ел", обяснява Николай Панайотов.
Един от ключовете, който му помогнал да отключи тази ръждясала врата на хилядолетията, бил варненското халколитно съкровище. Според него писмеността и това съкровище са дело на праеврейската цивилизация. Той защитил с повече от сто факта теорията си, че носители на халколитната култура по нашите земи са били именно предбиблейските евреи.
Според неговата теория първата Библия, т.е. първата версия на Стария Завет, е била написана с пиктограмна идиограмна писменост. А през хилядолетията тя е била превеждана и редактирана на по-съвременен език много свободно. "Даже смятам, че до нас е стигнал съвсем самонадеян превод, тъй като в случаите, където преводачите са срещали текстове на пиктограмно писмо, са го превеждали, гледайки тавана", казва Панайотов. "Затова сега, ако интелигентен човек чете Библията, на всеки пет реда среща пълни безсмислия и глупости", твърди той.

Много сериозни били грешките в преводите на Библията

"Объркано е не само времето, където са омешани петото с второто хилядолетие, но основни неща в биографията на събитията", смята Николай Панайотов. Той си направил труда да прередактира част от най-трудните текстове от Вехтия Завет в светлината на собствената му теория за генезиса на човешката цивилизация. "Трябва да ви кажа, че се получи нещо фантастично. Оригиналите на Библията се отличават с поетичност, безупречна логика и освен това са послания за бъдещето", радва се откривателят, който се надява след време да издаде Вехтия Завет в оригиналния му вид. Той и негови съмишленици създали проекта "Авраам 7000" именно с цел издаването на оригиналната Библия. "Не можем да се уповаваме на грешни писания, когато навлизаме в Третото хилядолетие", заявява ученият.
Според Панайотов

Раят се е намирал не в Едем, а в Ед-Хем,

т.е. отвъд Хем /това е най-древното име на Стара планина/. Освен това край Рая тече най-голямата река, която преди да се влее в морето се разделя на 4 ръкава, но преводачите в Египет дори не са чували за Дунав, а пишат за реката, която те си знаят. "Няма нито една река, която тече на Изток, както е казано в Библията и преди да се влее в морето да се разклонява на четири. Никъде по света няма втора река като Дунав", твърди ученият.
Пълни глупости според него били и писанията за Вавилонската кула. Според Панайотов в сегашния вид на Библията Господ бил представен едва ли не като някакъв майтапчия, който като видял как хората правят кула, решил да им размени езиците. "Господ не си прави дюмбюш, нито пък скучае и се чуди какво да прави. Господ си е Господ. Вавилонската кула е отражение на развитието на писмеността. Аз доказвам, че коренът на египетското и шумерското писмо е тук. В България откривам идиограми, които са напълно еднакви с тези в Египет", твърди Николай Панайотов.
Историкът е абсолютно сигурен, че в българските земи ще бъде открит оригиналът на Библията. "Аз знам точните места, дори знам, че ще бъде написан на златни или медни плочи. Преди две години намерих гробница край с. Венчан и в нея открих текст в рамка. Той беше 80 на 60 см. Вътре беше изписан текстът, който започва 91 псалм! За съжаление турчин-иманяр явно, си бе написал името отгоре - Осман баши бозук или както там се наричаше. А скалата е варовикова и той просто бе унищожил надписа. Това е станало преди 5-6 години", не крие разочарованието си Панайотов.
Сега е предложил на учените в Израел да му изпратят най-добрите си експерти по Талмуда да му опонират. И се кълне: "Ако ме победят, ще си изгоря книгата".Каре
Преселението на евреите

"Цялата официална теология се базира на Стария Завет за числеността на древните евреи и техните градове и села. Невъзможно е в пустинята Палестина да е имало 600 големи града, няколко хиляди села и там да са живели милиони хора. Още по-малко 3 млн. души да тръгнат да се преселват към Египет. Тези хора са живели в свои градове на Балканите и са прародители на днешните евреи.
Крепостта Овеч край Провадия е била военната столица на държавата Еврия. Тя е била крепост-еталон за халколитните градове. За щастие и сега има останки от порти, кули и стражници. В книгата на пророк Неемия в Глава Трета се споменава за Овеч. Не случайно в този текст се говори за общата порта, каквато порта има в крепостта Овеч.
Евреите не вървят 40 години от Египет към Израел, а в обратна посока от Балканите към Обетованата земя. Част от тях достигат до бреговете на Нил, където аристокрацията основава египетска държава в 3200 година пр. н.е. Те се отказват от единобожието и формират древноегипетския многобожен пантеон.
Протоеврейската държава Еврия е била унищожена от траките, които идват от север. През 3077 г. пр.н.е. край Варна се води най-решителната битка от Първата световна война в човешката история. В тази война коалицията на праевреите и местните племена удържа победа над траките. Убитите били погребани в т. нар. Варненски некропол. Това обаче не е обикновен некропол, а военен мемориал, тъй като всички са били погребани като по конец.
В 3763 г. преди новата ера започва Втората световна война, в която обаче траките удържат победа. Това е началото и на първия геноцид в човешката история, наложен над праевреите. Траките започват да изтласкват протоевреите от земите им, като ги насочват към Босфора. Това е истинския "изход", а не този описан в Библията. През 3761 г. праевреите пресичат Босфора при един от характерните за региона катаклизми - това е истината за отварянето на морето. През 3760 г. евреите стъпват в Мала Азия. Именно заради това тази е година е обявена за еврейското летоброене.
Това, което не може да ме убие, ще ме направи по-силен. Ницше  4. Самите Богове не могат да се пребор

Неактивен Hannibal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 200
Re:Варненски учен доказва, че евреите тръгва&
« Отговор #1 -: Октомври 18, 2009, 19:59:07 pm »
Това по скоро ми прилича на поредната гавра и опит да се оплюе тракийската, респективно българската култура. Модата на тюркските,славянските теории отмина, сега е ред на идеята, че разбираш ли БАЛКаните не са БЪЛГарска родина, а еврейска.
"Доктор" Панайотов, предполагам би предложил в следващата си книга и масово изселване на наследниците на лошите траки - злодеи, и връщане земите на евреите-мъченици, многострадалници?


Цитат
Той е доктор по история и ориенталист. И иска плодът на 30-годишните му изследвания да бъде публикуван най-напред в Тел Авив
Точно така, да го публикува първо при роднините си....

Цитат
Той си направил труда да прередактира част от най-трудните текстове от Вехтия Завет в светлината на собствената му теория за генезиса на човешката цивилизация.
Историята се пише с ФАКТИ, а не  през призмата на пристрастни теории базирани на фантазии.« Последна редакция: Октомври 18, 2009, 21:10:13 pm от Hannibal »

Неактивен goldeneagle

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 86
 • no world order
поръчкова измислица е това , факт е че чифутите ни владеят икономически но наистина се опитват да ни превземат леко полеко и териториата, но тогава ще се натъкнат на нещо от които много  са се опарили и това сме ние Българите  >:(

Неактивен SiriusAngel

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 170
 • Преди да поискаш, помисли какво си дал.
Re:Варненски учен доказва, че евреите тръгва&
« Отговор #3 -: Октомври 21, 2009, 16:41:35 pm »
 :DХора така ми се иска да бъдем нещо единствено, уникално, да покажем на света.
Сигурна съм че ще разберем много скоро.
Ние сме били толкова велики в годините назад, борбени и не сме се подавали на никои да ни се качва на главата.
Така ме е яд, това каквото сме в момента.
"България била създаена като дуржава 681 година"
Голям смях.
 :bomb:Не мислите ли колко са ограничени нашите велики политици, да ги застреляш направо :--- :--- :---
« Последна редакция: Октомври 22, 2009, 11:00:17 am от Mirotvorec »
Това, което не може да ме убие, ще ме направи по-силен. Ницше  4. Самите Богове не могат да се пребор

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Този е втория който говори и пише, че тук много отдавна са живели евреи и някои от архитектурните,много стари  находки са техни. Наближава времето когато ще се постараят да преселят евреите  тук. Мисля даже че процеса е започнал.

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 729
Даскале, изясни ако обичаш в подробности във форума...
Какво точно разбираш под Евреин и богоизбран народ...
Разликата между човек и евреин?
Моля те само да се придържаш към определени факти!.... :yes:
« Последна редакция: Октомври 21, 2009, 20:03:05 pm от Z-931 »

Неактивен SiriusAngel

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 170
 • Преди да поискаш, помисли какво си дал.
Re:Варненски учен доказва, че евреите тръгва&
« Отговор #6 -: Октомври 22, 2009, 10:16:29 am »
 Цял свят знае, че който иска да се срещне с евреин идва в България .  ???
Станали сме много известни с това . Говоря за не официални сделки, за които евреин не може да посети  Арабска държава или по-точно може, но ще бъде следен.

 ???
Харесва ли ни или Не, нашето правителство е толкова ръка за ръка заедно че няма отърваване от тях.
Нашите ако знаят какви пионки са ще се застрелят сами. :---
Евреите ни използват от всички страни. Те си правят парите, а дават трохите.

(Извинявам се за граматическите ми грешки, но не живея в България от много много години и тук няма с кой дори да си говоря на български.А да не говорим за писане :-(


Повярвайте ми, за да напиша нещо тук го проверявам и пиша 1 час.


 
« Последна редакция: Октомври 22, 2009, 11:01:42 am от Mirotvorec »
Това, което не може да ме убие, ще ме направи по-силен. Ницше  4. Самите Богове не могат да се пребор

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Цитат
Цял свят знае, че който иска да се срещне с евреин идва в България .
Ееее, чак пък толкова....  ;D  Едва ли в процентно отношение евреите в България са по-вече отколкото в другите държави.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Според мен това също е поръчково, за да стигне до евреите и да ги убеди да дойдат тук.

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Даскале, изясни ако обичаш в подробности във форума...
Какво точно разбираш под Евреин и богоизбран народ...
Разликата между човек и евреин?
Моля те само да се придържаш към определени факти!.... :yes:

Има една тема във форума "За коренната разлика между евреи и ционисти". Прочети я и се надявам да ти се изясни въпроса.

Неактивен apolon

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 62
А така. Сега чакаме евреите официално да признаят книгата и да дойдат тука да живеят.  :negative:

Неактивен Stalin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 19
Панайотов е жалък шабеш-гой/ така евреите наричат гоите си слуги / . Дали са му тяхната измислица да я напише като" научен труд". А истинската им цел е създаването на нова Хазария- виж : www.hodos-video.com

Неактивен xtrdr

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Аха, значи не е имало хора, камо ли ГРАДОВЕ 5 хиляди години преди Новата ера? Тоя учен да върви да се гръмне с тия негови доказателства. Те хората, истинските учени де, се скъсват постоянно да местят датата на човешко присъствие все по-назад във времето, а ся тоз нашия пикае на цялата история.

А тоя даже бил върнал човешката цивилизация 3000 години назад и стигнал до 5-тото хилядолетие. То бива платени "трудове" ама тоя се оля. Сигурно е македонец под прикритие. Само техните учени са толкоз тъпи.

Писал той за Господ как си бил правеш шеги. А тоя случайно да е разбрал, че в Библията на Господ не му дреме за хората и ги убива, пържи и прочее постоянно?

На мен просто ми е неудобно да чета как евреите тва, евреите онова. И то написано от българин (?!?). Тоя си е чист евреин. Как па не написа нещо за България.

Неактивен zadkata

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 3
Re:Варненски учен доказва, че евреите тръгва&
« Отговор #13 -: Ноември 25, 2009, 22:35:24 pm »
Това по скоро ми прилича на поредната гавра и опит да се оплюе тракийската, респективно българската култура. Модата на тюркските,славянските теории отмина, сега е ред на идеята, че разбираш ли БАЛКаните не са БЪЛГарска родина, а еврейска.
"Доктор" Панайотов, предполагам би предложил в следващата си книга и масово изселване на наследниците на лошите траки - злодеи, и връщане земите на евреите-мъченици, многострадалници?


Цитат
Той е доктор по история и ориенталист. И иска плодът на 30-годишните му изследвания да бъде публикуван най-напред в Тел Авив
Точно така, да го публикува първо при роднините си....

Цитат
Той си направил труда да прередактира част от най-трудните текстове от Вехтия Завет в светлината на собствената му теория за генезиса на човешката цивилизация.
Историята се пише с ФАКТИ, а не  през призмата на пристрастни теории базирани на фантазии.
Hannibal Евреите не идват от България,но е факт че имаме нещо общо с тях например че евреин е предал Търново през 1393 при обсадата му,или че сме ги спасили от хитлериските концлагери.Но за жалост управниците ни са евреи ето някои от тях:
Соломон Паси,Сергеи Станишев,Симеон Сакскуборготски и др.
Евреите са неблагодарен народ и са ни сторили много злини.Прочетете циониския конгрес през 1988 когато е съставена програма за унищожение на българския народ.Докато ние ги спасяваме от концлагерите на Хитлер и те ни се отблагодаряват с тази програма!Прародината на евреите е някъде между река Тигър и Ефрат(В Месопотамия) и идват от халдеиския град Ур.Ние българите сме арийски народ и идваме от Балхара или Бактрия.Неслучаино Раковски е казал че най-големото доказателство че сме арийци е нашето име Бълг-Ария.Но ако не беше скараницата между синовете на Кубрат ние българите нямаше да живеем в тази тракииска земя която днес наричаме България.Понеже траките биват елинизирани и роматизирани те изгубват своето самосъзнание най-вече че нямат собствен език.Ако не бяха българите на Аспарух тази земя нямаше да носи името ,,България''Тези тракийски съкровища няма да бъдат в наши музеи.Така или иначе не вярвам че имаме тракийска кръв понеже всеки учен може да ни лъже затова каква ДНК,кръв или гени имаме(Да не забравяме че Бюрм ги накараха да повярват че имат древномакедонска ДНК и нямат българска)Освен това няма доказателство или източни което да доказва някаква връзка между траки и българи.

Неактивен LORA_DANA

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 157
Всъщност няма защо да вика ученият еврейте, те много добре знаят, че са ни откраднали историята но все пак не са скрили всичко нали помните, че има Горен и Долен Египет - Е Истина е но горен Египет е тук в България- между Варна, Бургас и Рупите там са били истинските древни Пирамиди- тези в днешен ЕГИПЕТ СА ОГЛЕДАЛНО ОТРАЖЕНИЕ НА Древен или Горен Египет- т.е. Траке или тези Преди Потопа са онази древна цивилизация създала след това долен Египет и всъщност доказателствата на г-н Панайотов са не еврейски , а тракийски, всъщност еврейте са ни откраднали Историята. Аз получих тази Информация чрез т. нар. ченелинг- или автоматично писане, знам също, че в с. Оброчище- Варненско е гробът на Авраам, а не на турчин- в т. нар. ЯК ЯЗАЛЪ- ТЕКЕ, чрез този контакт ми бе казано, че мойсей е бродил в Сакар планина, а не в Сахара, защото там е имало тракийска шксола в която той е обучаван да изтрие робската психика. Всичко казано е вярно- само, че тази култура не е еврейска, а наша- тракийска

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27