Автор Тема: Практиката Фалун Дафа  (Прочетена 17809 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sedere

 • (sedere)
 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 606
Практиката Фалун Дафа
« -: Септември 16, 2009, 23:29:38 pm »
Днес точно пред метростанция Сердика един ми даде листовка с тези упражнения те са 5 на брой.За тези упражнения в Китай преследват тези който ги практикуват и ги измъчват и убиват.Тук ще копирам някои неща останалото ще го видите на сайта им.

Фалун Дафа/Фалун Гонг - 17 години популярност
     
“... Аз само уча хора да бъдат добри. В същото време безусловно им помагам да се освободят
от своите болести и здравни проблеми ..."  Ли Хонгджъ, основател на Фалун Дафа
        
10 години преследване
     “Кампанията на сегашното… китайско правителство на… заплахи, промиване на мозъци,
хвърляне в затвори, изтезаване
и дори убиване на практикуващи
Фалун Гонг… е един от
най-вледеняващите, жестоки
феномени които съм наблюдавал
в Китай по време на своите 20 години в Конгреса.”
Том Лантос - Конгресмен на САЩ         Това на което сме свидетели
в Китай днес е криминализация на невинността."
Ървин Котлер,
Член на Парламента - Канада    
хиляди изтезавани до смърт
   
“Опозорете името им,
банкрутирайте ги финансово
унищожете ги физически!“

"Всеки убит Фалун Гонг
(практикуващ) да се брои
за самоубийство!”
Jiang Zemin, бивш
държавен глава на Китай
 Преследването на Фалун Дафа е най-широкомащабното, най-злонамерено и най-безсрамно преследване в историята на човечеството.

“В миналото не е имало масивни медийни машини като тези, транспортационните средства също не са били развити, и преследванията са се ограничавали до малки райони. Днес, площта на Китай е огромна и броя на хората, които са преследвани е много голям – само в Китай повече от един милиард души са директно преследвани. Но това преследване не се ограничава до Китай. Това преследване е всъщност световно – клеветите са отровили съзнанията на хората по цял свят.”
Ли Хонгджъ

Световното признание на Фалун Дафа е впечатляващо. От популяризирането си (1992г.) до сега стотици световни лидери и държавни глави признават и провъзгласяват ползата, която Фалун Дафа носи на техните страни и общества:

прокламации- над 1000 грамоти на признание по света
- практикува се в над 60 страни по света
- книгите й са преведени на над 30 езика

През 2000 г. г-н Ли Хонгджъ печели една от наградите на Фрийдъм Хаус, най-старата организация за защита на правата на човека в САЩ.

Г-н Ли Хонгджъ е също номиниран за Нобелова Награда за Мир за 2000 г. и за 2001 г., както и за Наградата на Европейския Парламент "Сахаров" за Свобода на Мисълта за 2001г.  

Как да се помогне?


1. Кажете на близки и познати за Фалун Дафа, като им обясните, че това е практика основана на древна философска мъдрост, която помага на хората да подобрят здравето си и да постигнат душевен мир.

2. Уведомете хората около вас за това, как тези които практикуват Фалун Дафа в Китай биват преследвани, изтезавани и убивани, затова че искат да си подобрят здравето и да станат по-добри хора.

3. Свържете се със средствата за масова информация (местни, национални и чуждестранни) и ги информирайте за бруталното погазване на човешките права в Китай.

4. Пишете до своите местни власти на управление за да знаят, че техните избиратели са заинтересовани от положението на човешките права в Китай.

5. Уведомете (по телефона или с писмо) Китайското Посолство в България, че Вие, както и всички демократични хора по света, знаят истината за Фалун Дафа, и че Китай се компрометира в очите на целия свят, с несправедливия си геноцид към собствените си съграждани, които само искат да подобрят здравето си и да станат по-добри хора.

Останалото го вижте на http://www.falundafa.org/
Там са и упражненията книгите и музика и още интересни неща!
« Последна редакция: Октомври 16, 2009, 16:24:47 pm от H. »
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен hung

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 287
Re:Практика Фалун Дафа
« Отговор #1 -: Септември 16, 2009, 23:45:39 pm »
Те са големи медитатори. Преди 2години ги видях в морската градинка във Варна, да правят демонстрации.
Без секс, на къде?! Без любов, няма секс!

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
Re:Практика Фалун Дафа
« Отговор #2 -: Октомври 08, 2009, 10:41:34 am »
Пу, тамън си написах коментара, и форума паднА (поне от мойта страна  ;D)
Та да повторим- Благодаря, sedere, за информацията, идва ми точно навреме!  :yes:
Разгледах сайта и си мисля... Ами да! Съвсем логично е да има гонения, затвор и убийства на практикуващи! И то не заради самата практика, колкото поради естественото влечение на китайците да се събират да практикуват на групи ( както се вижда под една снимка на сайта- с хиляди дори!). И ако към това се прибави и лавинообразното популяризиране на метода и забелязването на ефект още при първите занимания, нищо чудно, че народът е "полудял" по тая практика  ;D
Явно това неконтролируемо популяризиране и мащабността на практикуването е бръкнало в нечие здраве и е застрашило нечии планове. Ми вие представяте ли си каква енергия се събира при такава масова практика, и особено с определена насоченост!?  :o А още колко по- масово е можело да стане!? Та си викам, нищо чудно, че някой е решил да им тури ножа...
...water can flow, and water can crash...

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Практика Фалун Дафа
« Отговор #3 -: Октомври 08, 2009, 21:52:34 pm »
Аз се съмнявам, че нещо ги бърка ефекта и събирането на енергия и тн... Тва са малко глупости даже.
По-скоро ги е страх именно от събирането на големи маси(както каза merulious), които са предани на една идея, която си има своите светли лица.И независимо с какво се занимават тези светли лица и за какво става дума, тези малко хора имат влияние над масите, които събират, и също така умеят да ги сплотяват.

А това е опасно, защото само да се случи нещо с някое светло лице от страна на режима в Китай, нали се сещате колко ще се вдигнат на протести?

И аз да бях режим, и аз щях да ги гоня и разпръсквам.
« Последна редакция: Октомври 08, 2009, 21:53:40 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен aviana

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 110
Re:Практика Фалун Дафа
« Отговор #4 -: Октомври 08, 2009, 22:14:33 pm »
February 19, 2007
За опасната секта Фалунгун или Фалун Дафа
в категория Секти
Култ, забранен в Китай през 1999 г., обяви, че създава клон в България.

Посолството на Пекин у нас е против легализирането на движението

През тази седмица европейският информационен център на китайската секта “Фалунгун” свика пресконференция, на която съобщи, че основава клон на култа в България. Представител на българската секция на сектата обясни, че е поискана регистрацията й в нашата страна. Китайското посолство в София реагира, като обясни защо сектата “Фалунгун” е вреден сатанински култ.

Сектата “Фалунгун” е основана от безработния Ли Хунджъ. В началото на 90-те години той започна да изучава традиционната китайска гимнастика цигун. Истинският цигун включва физически и дихателни упражнения, чиято цел е да укрепват здравето и духа. По тази причина сектата привлича последователи. Скоро обаче Ли Хунджъ започва да изопачава цигун и да проповядва, че човечеството е обречено, тъй като Земята ще избухне и единствено той може да забави това и да спаси вярващите в него, като ги пренесе на небето. За целта членовете на “Фалунгун” трябва да се усъвършенстват като престанат да вярват в каквото и да било и като напълно и безпрекословно вярват в онова, което им се казва от лидера на сектата.

Лидерите на “Фалунгун” обявяват всичко съществувало преди възникването на сектата за вредно и дяволско и отричат всички традиционни ценности на обществото. Те заплашват по най-различни изтънчени начини онези членове на сектата, които искат да я напуснат. Успоредно с това “Фалунгун” трупа огромни средства от организирането на курсове за членовете на сектата, от сеанси за лекуване чрез нетрадиционни методи и от изградената търговска империя. С течение на времето сектата започва да складира оръжие и да краде държавни тайни. Изпълнени с отчаяние заради проповядвания край на света, някои от членовете на “Фалунгун” се самоубиват. Всичко това накара китайските власти да решат, че “Фалунгун” е вреден за обществото култ, който застрашава реда и стабилността в страната и сектата бе забранена през 1999 г. Последваха протести на последователи на “Фалунгун”. Намирайки се напълно под контрола на учението на Ли Хунджъ, някои от тях се самозапалиха на площад “Тянанмън” в центъра на Пекин. При всички протести неизменно наблизо “случайно” се оказваха фотографи на западни осведомителни агенции, чиито снимки трябваше да убедят света, колко лоши са китайските правоохранителни органи, които не оставят забранената секта да прави каквото си пожелае. В момента Ли Хунджъ се крие в Съединените щати, чиито тайни служби се опитват да използват структурите на “Фалунгун”, за да дестабилизират обстановката в Китай.

Официално изявление
Пресаташето на Посолството на Китай в България: Те плашат, че идва краят на света и създават терористична обстановка

На 13 август Европейският информационен център “Фалунгун” свика пресконференция, на която обяви създаването на Българската асоциация “Фалун дафа”, чийто основател е г-н Захари Петков. Във връзка с това пресаташето на посолството на Китай в България заявява следното:

“Фалунгун” е античовешка, антисоциална и антинаучна еретична секта, която агитира за настъпването на края на света, чрез което създава терористична обстановка и налага култ във водача на сектата и налага духовен контрол над практикуващите. Еретичната секта “Фалунгун” пропагандира, че “Фалун дафа” е абсолютно над всичко и презира и се противопоставя на закона. Всичко това значително застрашава обществения ред и сериозно нарушава човешките права. До момента в Китай има вече над 1700 последователи, които поради практикуването на Фалунгун са изгубили контрол върху поведението си, отложили са лечението си с фатални последствия, извършили са самоубийство, наранили са сами себе си с фатален резултат; повече от 650 души са полудели, 18 невинни хора са убити. Поради всичко това китайското правителство, изхождайки от запазването на основните човешки права и свободи на своите граждани и спазването на Конституцията и законите, забрани съществуването на тази еретична секта.

Политиката на Китай за решаването на проблема с “Фалунгун” е за обединяване, обучаване и спасяване на абсолютното мнозинство излъгани последователи, за наказване на онези престъпници, нарушили закона. Отношението на Китай спрямо тези престъпници, нарушили закона. Отношението на Китай спрямо тези последователи, които не познават същността на еретичната секта “Фалунгун”, е на търпение, внимание и помощ, зад а се освободят от духовните окови на сектата, да възстановят нормалния си живот без никакви дискриминация и отхвърляне от страна на обществото. Наказани са само абсолютно малцинство от практикуващите, нарушили закона или извършили престъпления.

Еретичните секти вече се превърнаха в обществено зло за цялото човечество. Воденето на борба срещу еретичните секти съгласно закона е задължение на всяко отговорно правителство. Ние сме категорично против еретичната секта “Фалунгун” да регистрира Асоциация “Фалум дафа” в България и използвайки територията на чужда държава да извършва антикитайски действия.

http://china.edax.org/?cat=56
Най-голямата истина е тази в която искаш да повярваш.Най-голямата сила е тази да пребориш себе си.

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
Re:Практика Фалун Дафа
« Отговор #5 -: Октомври 08, 2009, 22:30:24 pm »
Мдааа, правителствата много ги разбират тия работи  8)
Прочетете книгите, които са предоставени, и сами си вадете заключенията.
...water can flow, and water can crash...

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re:Практика Фалун Дафа
« Отговор #6 -: Октомври 08, 2009, 23:29:57 pm »
На всички трябва да им е ясно че в голяма степен от случаите официалната информацията за каквито и да е "секти" има доста малко общо с истинската действителност. Ако се чете и между редовете може наистина да се види за какво става въпрос:
Цитат
С течение на времето сектата започва да складира оръжие и да краде държавни тайни

Предвид че подобни случаи има и с доста "секти" установени в САЩ, при които обикновено се стига до намесата на "тайните служби" а последователите на сектите "уж се самоубиват" (доста удобна версия)и на това че в тези случаи после е имало твърдения на други хора че всичко е било именно заради различни "държавни тайни", които са станали достояние на "сектите", а дори в някои случаи същите тези "секти" са притежавали знания които "други" са искали да получат - трябва да стане ясно че всъщност всичко опира до различни форми и методи за контрол над реалността! Понякога чрез технологии, но не само.Та когато дадена "група" по някакъв начин се сдобие с даден метод за контрол над реалността и не пасва на "общата схема" се обявява за опасна секта срещу която "правителствени сили" тръгват с оръжие и други средства а останалото е работа на медиите да замажат нещата.Освен това в повечето случаи независомо какви първоначлни цели и идеали са имали въпросните групи най-честата процедура е тяхното инфилтриране и превземане отвътре така че учението им да се обърне срещу самите им членове!

Неактивен aviana

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 110
Re:Практика Фалун Дафа
« Отговор #7 -: Октомври 09, 2009, 00:05:24 am »

Говоря като човек на който му направи впечатлени още в началото когато започнах да чета в сайта например думите:
"Съдържанието на страниците – с изключение думите на основателя на Фалун Дафа – представляват идеи и мнения на практикуващите Фалун Дафа и не бива да се приемат за представляващи самата Фалун Дафа."(защо??????Нали последователите на фалун дафа практикува техните учения и кой по-добре от практикуващия може да каже какво е учението и нали практикувашите би трябвало да са наясно какво е учението в същоста му понеже на това ги учат или и практикуващите нищо не знаят,а само основателя им,който е най-великият от всички)

Или:

"Фалун Дафа надхвърля стремежа на чигонг (най-низшата форма на култивационна практика, целяща лечение на болести и укрепване на организма) и цели постигане на мъдрост и завръщане към първоначалната алтруистична природа на човека."(шаолинските монаси практикуват "чи гонг"те низши ли са...неуки???Всяка една практика може да донесе мъдрост ако човек търси такава.....думата "низш"е като приемане за боклук дадено нещо все едно му е под нивото и не мисля,че човек,който е наистина развит духовно би я използвал понеже това е дума използвана от човек,които говори чрез егото си,а не чрез душата.Още повече,че наистина духовно развитият човек уважава вскякакви практики и знае,че всяка една от тях си има своето въздействие,което му трябва на човек.

Най-голямата истина е тази в която искаш да повярваш.Най-голямата сила е тази да пребориш себе си.

Неактивен sesiliq

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 289
 • ТРОЯНА
Re:Практика Фалун Дафа
« Отговор #8 -: Октомври 14, 2009, 20:31:34 pm »
Alien  да не би да искаш да кажеш ,че те напредват с материала и това не се харесва
на масоните?И за това си измислят разни неща.
« Последна редакция: Октомври 14, 2009, 20:42:32 pm от Alien »
...и нека Силата бъде с теб. [img]http://img383.imageshack.us/img383/290

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re:Практика Фалун Дафа
« Отговор #9 -: Октомври 14, 2009, 20:42:05 pm »
Става въпрос за борба за контрол и власт.Когато дадена "група" разшири "териториите" си така че да пречи на плановете на по-големите обикновено срещу нея започва война а дейността й се представя медийно в много лоша светлина.Това не означава автоматично че "групата" е  "добра или "лоша" а че просто пречи на други планове.

Неактивен sesiliq

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 289
 • ТРОЯНА
Re:Практика Фалун Дафа
« Отговор #10 -: Октомври 14, 2009, 20:46:25 pm »
Ясно- щом тука се представя в светлата страна ,а в Китай в лошата значи медийте са против ККП
...и нека Силата бъде с теб. [img]http://img383.imageshack.us/img383/290

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
Re:Практика Фалун Дафа
« Отговор #11 -: Октомври 14, 2009, 20:57:35 pm »
Мари девойко, Сесилийо, тука никак не е представена тая група поради простия факт, че нямаме нужната вътрешна информация. Ти акъл сама нямаш ли да прочетеш, да се информираш и тогаз вече да можеш за себе си да решиш кой прав- кой крив? Тука брат Ейльън само посочва как се прави по света. Нито е нещо ново, нито това ше е последната преследвана група с интереси, бъркащи по някакъв начин  :-X плановете онея с парите и властта.
...water can flow, and water can crash...

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Практика Фалун Дафа
« Отговор #12 -: Октомври 14, 2009, 21:10:16 pm »
Практиката според мен е много добра и я подкрепям с две ръце без лични забележки за сега  :yes:

Неактивен sesiliq

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 289
 • ТРОЯНА
Re:Практика Фалун Дафа
« Отговор #13 -: Октомври 14, 2009, 22:17:28 pm »
Чето за нея в един български сайт против ККП.
...и нека Силата бъде с теб. [img]http://img383.imageshack.us/img383/290

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Практика Фалун Дафа
« Отговор #14 -: Октомври 16, 2009, 12:11:30 pm »
Може писането ми тук да се възприеме като флуд, но просто отново искам да споделя колко добре се чувствам от тва фалун дафа.В интерес на иситната, от това се чувствам най-добре и ми е най-приятно да го правя, за разлика от всичко, което да сега съм опитвал.
Тибетските ритуали например често срещат мързел от моя страна и почти винаги ги почвам с физическо нежелание, но ги правя всеки божи ден.Мисловното упражнение на чигун концепцията пък не ми се започва, защото ми е много времеотнемащо.

Докато това го започвам с желание и с желание го правя :) (докато има ритуали, като 4тия например, по време на които ми се иска по-скоро да умра, отколкото да довърша бройката повторения и въпреки това го правя).

Предполагам, че рано или късно ще интегрирам фалун с мисловното упражнение от чигун концепцията.Доколкото виждам в момента, чудесно е мисловното да се прави непосредствено след 5тия фалун.Но мисля, че ще е великолепно, ако се впрегне визуализация и мисъл при самото изпълнение на 5те фалуна, + мисловното след петия.
Още не ги знам толкова добре, че да се отпусна за визуализация, но ще го пробвам по някое време :)


П.П.
И ми се струва удобно да се отдели мъничко време на съветите на Дюмонт в книгата му за "Личния магнетизъм", преди изпълнението на фалуните.Мисля, че това е много печеливша комбинация.
И ми е най-удобно да я правя през деня.Докато тритуалите ме влече да ги правя късно вечер.Което също ми се струва добра дневна програма.
« Последна редакция: Октомври 16, 2009, 12:14:20 pm от Спорт-Здраве4 »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27