Божкеее, до къде се стигна
Не е лесно да се
потдържа този форум чист от плява и глупости, а идеята му не е да прилича на много други анархични форуми. Всеки греши, но не всеки се поучава от грешките си и тези на другите. Ако беше така, нямаше да има нужда от намесата на модератори. Наистина някои от тях прекаляват, спор да няма. Но и те са хора, човешко е да се греши. Работата е колко пъти и колко често се повтарят еднакви грешки. Никога не съм бил против да ми се трият мненията ако си го заслужават. Анонимните оценки също се научих да не им се впрягам. Ако има системен тормоз е друго, няма значение дали е модератор или не, това не е правилно. Работата на модераторите е ясна. Та всеки, който систематично тормози друг тук трябва да бъде "изловен" и наказан. И все пак форумът е полезен. А ако за някой е вреден, просто да не го чете. Аз също забелязвам доста пропуски, някои директно биват санкционирани, а други не. Все пак е субективно. Аз бих раздавал поголовно жълти картони, за всяка изцепка, но не е прието добре. Съответно за големите изцепки се обаждам, за малките си трая, писна ми да ме набеждават за спамер, само защото имам мнение по повечето теми, които ме вълнуват. Аз лично се стремя
отркито да напиша в темата за даден проблем преди да дам картон. Ако трябва и на лични се доизясняват нещата. Задачата е с много възможни решения, всеки избира как да я решава. Все пак добрият тон трябва да се запази, а уважението към останалите не бива де се губи. Проблеми има, имало е и ще има, но доброто желание спомага те да се отстраняват, а управата тук е доказала, че няма желание всичко да е тип топ, плаши с диктатура и отрича демокрацията за форума, реално не си прави оглушки и не се вслушва в аргументирани мнения, без значение дали са на младши или старши участник. Ако не можем да се аргументираме, ако ръсим хули, не се стараем да се изразяваме разбираемо и да си помагаме, няма смисъл от цялата работа. Аз може да имам и различно и аргументирано мнение, което да е различно от неговото примерно, но мога и да си затрая. Не на всяка цена трябва да се налагаме. Все пак идеята и развитието, огромната подкрепа и работата му за да сме тук и да общуваме за мене е неоценима. Просто няма аналог за сравнение и то не само за България. Така че, ако има проблеми, те се коментират и изясняват с диалог. Има и стриктни правила, които е нормално да се спазват, всеки си избира сам мястото. Всеки си гради сам реномето с това, което пише. Имам доста мнения, които като си чета след време и умирам от срам
. Имам и разни смислени, с които съм се опитал да помогна
/може да е малко, но поне е от сърце/. Правилото еднаж режи, десет пъти мери важи с пълна сила за писането тук. Написаното тук остава и това е много важно!
Та, ако мога да си позволя да
перефразирам Марк Твен, форумът е като цигарите, няма нищо по-лесно да го откажеш.
Мод.Едит.- Black Adder
Чукча писател, чукча не читател.
- препинателни знаци, нов ред, стилистика - няма значение, важното е да се критикува, да се всява негативизъм.
Никой насила не е заставен да ползва форума и всеки недоволен от него може да направи 2 неща:
1. Да не го ползва повече
2. Да се опита да го промени към по-добро
Изцепки като на създалия темата се появяват периодично през 2 месеца, скоро ще публикувам и статистика по въпроса. Кой, кога и как се е регистрирал, колко е писал, колко е бил полезен и след колко време е решил да дава наклон на развитието на системата.