Форум за конспирации, уфология и мистика.

Специални категории => Мнения, препоръки и въпроси => Темата е започната от: bonano в Септември 16, 2009, 12:24:11 pm

Титла: Форума губи идентичността си
Публикувано от: bonano в Септември 16, 2009, 12:24:11 pm
Когато се регистрирах а и преди това редовно го четях, имаши интиресни теми и най-вече анализи на членове които вече не се включват, сега се пишат теми банални и клиширани, и прецедент за админите: ??? insomnia1304 - този/тази направо залива със спам!!! такъв спамер няма никаде!!! копи, копи и копи!!!
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: хадзапи в Септември 16, 2009, 13:55:06 pm
Така е.

А на insomnia1304 вече два пъти й/му пиша да престане, че направо спами с прекопиране на всякакви новини, които са безинтересни. Но... спре за малко и пак продължава. Явно иска да трупа публикации и участие. Писах поне да вземе да преведе нещо или да пуска само интересни и смислени неща, които са по теми, или само линкове да дава, но пак само на нещо интересно. А то конспиративната част се превърна в нея/него в новинарски сайт за политика.  ::)

Явно  insomnia1304 си е болен/болна от болестта "инсомния", сериозно има такава болест. Май беше нещо свързано с космонавтиката, сега не се сещам точно как беше. ;D

А и този "богоизбран" ръси глупост след глупост, без дори да си обосновава изказванията.

Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: xnet_user в Септември 16, 2009, 14:02:56 pm
Така се получава когато теоритиците се вземат на сериозно и започнат да се присмиват на практиците и дори да им обясняват какво могат и какво не могат да преживеят...
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: cdms в Септември 16, 2009, 15:02:10 pm
От доста време няма свежи материали. Пийскипър и Ултрата качваха, но напоследък няма нищо. Смятам, че трябва админите да направят тема за развитието на сайта. Също може да се направят екипи по раздели да постват нови теми, за да се разнообрази съдържанието на форума.
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: H. в Септември 16, 2009, 15:24:05 pm
Наблюденията ви са правилни. Разбира се че форума е разводнен. Няма как да е иначе - случва се с всяко едно нещо, отворено към хората. Повечето влизат тук по навик без да дадат нищо. Админите в същото време си имаме личен живот и развитие. Мен отдавна нищо не ме провокира във форума, просто защото информацията която ми е нужна си я набавям сам.

Още по интересното е, че всички писали в темата досега (без хадзапи) не правят нищо "за развитието на любимия си сайт", и отварят и пишат в тема като тази, в стил "никой не прави нищо". И като че ли по този начин се маргинализират от групата бездейци. Ами вие също не правите нищо :) Истината е че стоите и чакате да има нещо ново.
Някой от вас писал ли е на някой от отговорните лица тук с идея за помощ или насоки на развитие? Мисля че отговор не е нужен.
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: sidewinder в Септември 16, 2009, 22:31:02 pm
На мен лично форума не ми е направил с нищо лошо впечатление. Все пак един форум не бива да се третира като казарма. Струва ми се, че някои хора натрупаха критична маса от знания и сега им е скучно.
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: bonano в Септември 19, 2009, 20:37:58 pm
На мен лично форума не ми е направил с нищо лошо впечатление. Все пак един форум не бива да се третира като казарма. Струва ми се, че някои хора натрупаха критична маса от знания и сега им е скучно.

Ха?! ... направил ли си труда поне да идиш на теми много, ама много назад, виж какво се е дискутирало и на какво ниво, признавам си доста неща научих!!!
Нищо лично?!... Форем означава мяско където се съвират няколко пътища...но нека тази пътища бъдат на нивото като преди а пътеките оставим...
 
пп. не желая да разводнявам темата, моля модовете да спрат спама и обърната внимание на ХИГИЕНАТА на форума?!...
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: Black Adder в Септември 19, 2009, 21:38:11 pm
Цитат на: bonano link=topic=11827.msg183183#msg183183
Форем означава мяско където се съвират няколко пътища...
Ако може да ми преведеш подчертаните думи и смисъла на изречение, радетелю за "интиресни теми*"?

*
имаши интиресни теми

Мисля, че за теб доста интересен би бил някой речник, а защо не и обикновена книжка, с цел обогатяване на езиковата култура и опресняване на правописа.
Наблегни особено на следните:
идиш - идеш
имаши - имаше
интиресни - интересни
никаде - никъде
 :empathy3:
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: marhs в Септември 19, 2009, 22:01:01 pm
Когато се регистрирах а и преди това редовно го четях, имаши интиресни теми и най-вече анализи на членове които вече не се включват, сега се пишат теми банални и клиширани, и прецедент за админите: ??? insomnia1304 - този/тази направо залива със спам!!! такъв спамер няма никаде!!! копи, копи и копи!!!

bonano  Зачитам правото ти на мнение и ти давам моето.С уважение.Има зрънце истина в думите ти.Но казани така :::::

Първо-доказваш, че една от най-силните страни на част от населението е да се оплаква, без да предлага нещо ново. :nea:За да предлагаш нещо на критика, трябва да имаш свое силно мнение и алтернатива на слабостите.

2.Все някой друг му е виновен.
"това редовно го четях, имаши  интиресни теми и най-вече анализи на членове които вече не се включват,"-
 А ти написа ли нещо ново, направи ли някакъв анализ?
Сега тез, които не се включват да ги накараме насила ли? :rofl2:
Аз пък съм предоволен от Изомния, защото е дала толкова полезни линка и новини ,  колкото поста ти нямаш още.Мен не ме дразни това, че тя ни дава готова, добра информация, която аз нямам време да търся и открия.

3.Като гледам и аватара ти (тов.Сталин)  ;D ;D ми идва наум девиза на този човек  :rofl2: :rofl2: "Есть человек, есть проблем, нет человека, нет проблема", надявам се да не и твой истински девиз. ;D

Търси нещо за сайта и пиши, давай мнения.Това е работата на истинските форумци. :empathy3:

Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: neven в Септември 20, 2009, 11:48:28 am
Божкеее, до къде се стигна :o
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: bonano в Септември 20, 2009, 12:14:22 pm
Божкеее, до къде се стигна :o


Не е лесно да се потдържа този форум чист от плява и глупости, а идеята му не е да прилича на много други анархични форуми. Всеки греши, но не всеки се поучава от грешките си и тези на другите. Ако беше така, нямаше да има нужда от намесата на модератори. Наистина някои от тях прекаляват, спор да няма. Но и те са хора, човешко е да се греши. Работата е колко пъти и колко често се повтарят еднакви грешки. Никога не съм бил против да ми се трият мненията ако си го заслужават. Анонимните оценки също се научих да не им се впрягам. Ако има системен тормоз е друго, няма значение дали е модератор или не, това не е правилно. Работата на модераторите е ясна. Та всеки, който систематично тормози друг тук трябва да бъде "изловен" и наказан. И все пак форумът е полезен. А ако за някой е вреден, просто да не го чете. Аз също забелязвам доста пропуски, някои директно биват санкционирани, а други не. Все пак е субективно. Аз бих раздавал поголовно жълти картони, за всяка изцепка, но не е прието добре. Съответно за големите изцепки се обаждам, за малките си трая, писна ми да ме набеждават за спамер, само защото имам мнение по повечето теми, които ме вълнуват. Аз лично се стремя отркито да напиша в темата за даден проблем преди да дам картон. Ако трябва и на лични се доизясняват нещата. Задачата е с много възможни решения, всеки избира как да я решава. Все пак добрият тон трябва да се запази, а уважението към останалите не бива де се губи. Проблеми има, имало е и ще има, но доброто желание спомага те да се отстраняват, а управата тук е доказала, че няма желание всичко да е тип топ,  плаши с диктатура и отрича демокрацията за форума,  реално не си прави оглушки и не се вслушва в аргументирани мнения, без значение дали са на младши или старши участник. Ако не можем да се аргументираме, ако ръсим хули, не се стараем да се изразяваме разбираемо и да си помагаме, няма смисъл от цялата работа. Аз може да имам и различно и аргументирано мнение, което да е различно от неговото примерно, но мога и да си затрая. Не на всяка цена трябва да се налагаме. Все пак идеята и развитието, огромната подкрепа и работата му за да сме тук и да общуваме за мене е неоценима. Просто няма аналог за сравнение и то не само за България. Така че, ако има проблеми, те се коментират и изясняват с диалог. Има и стриктни правила, които е нормално да се спазват, всеки си избира сам мястото. Всеки си гради сам реномето с това, което пише. Имам доста мнения, които като си чета след време и умирам от срам :D. Имам и разни смислени, с които съм се опитал да помогна  :drinks:/може да е малко, но поне е от сърце/. Правилото еднаж режи, десет пъти мери важи с пълна сила за писането тук.  Написаното тук остава и това е много важно!

Та, ако мога да си позволя да перефразирам Марк Твен, форумът е като цигарите, няма нищо по-лесно да го откажеш.

Мод.Едит.- Black Adder
Чукча писател, чукча не читател.
- препинателни знаци, нов ред, стилистика - няма значение, важното е да се критикува, да се всява негативизъм.
Никой насила не е заставен да ползва форума и всеки недоволен от него може да направи 2 неща:
1. Да не го ползва повече
2. Да се опита да го промени към по-добро

Изцепки като на създалия темата се появяват периодично през 2 месеца, скоро ще публикувам и статистика по въпроса. Кой, кога и как се е регистрирал, колко е писал, колко е бил полезен и след колко време е решил да дава наклон на развитието на системата.
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: neven в Септември 20, 2009, 12:45:04 pm
Бонано,един съвет за твоя проблем: не приемай нищо лично!
Приятен ден :)
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: asdfghjkl в Септември 20, 2009, 19:56:27 pm
Вече и споровете в темите предназначени за спорове не са същите както преди. Няма я тази страст на някои енигматични потребители, някак си нещо липсва. Спомням си невероятните дебати в някои теми, които доста често завършваха с "преставам да пиша в този форум" и потребителите наистина се оттегляха.
Беше хубаво едно време и яйцата бяха по - евтини.  :unknown:
Но колелото се върти и нещата се развиват. Та ако искаме промяна, трябва първо план + действия по въпроса.
По - здрави.
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: bonano в Септември 21, 2009, 10:26:09 am
Цитат на: bonano link=topic=11827.msg183183#msg183183
Форем означава мяско където се съвират няколко пътища...
Ако може да ми преведеш подчертаните думи и смисъла на изречение, радетелю за "интиресни теми*"?

*
имаши интиресни теми

Мисля, че за теб доста интересен би бил някой речник, а защо не и обикновена книжка, с цел обогатяване на езиковата култура и опресняване на правописа.
Наблегни особено на следните:
идиш - идеш
имаши - имаше
интиресни - интересни
никаде - никъде
 :empathy3:

Здравей,Black Adder
Не се е получило добре, че си приел лично изказването ми. Взел съм повод от думите ти, но коментирам явлението, което тия думи представят теб. И явлението е повсеместно. Извинявам се, ако не съм направил това достатъчно очевидно.
Съгласен съм, че не съм предложил нещо. Ако приемем, че твоето предложение по темата. Сам разбирате, че това е пожелание да се коригира с администраторска намеса / което няма да стане / вашето поведение, по този начин гоните останалите.Колкото до мен, аз не правя изключение - осъзнаването на действителността ми е първостепенна задача.
Сега няма да отговарям на ожесточените въпроси какво съм постигнал, каква ми е професията и прочие, защото виждам, че те не предполагат отговор.

Не се гневи,Black Adder. Използвай информацията като информация, не гради предположения. Ние не се познаваме и независимо колко ще ти говоря за мен и заниманията ми, от това няма да ти стане по-леко и по-ясно.

Успех ви желая и всичко добро.
bonano.
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: bonano в Септември 21, 2009, 10:37:25 am
Започвам с това че ми е ясно че темата ми ще бъде изтрита или заключена 10 мин, че и по-малко след като я пусна, всеки потребител има право на мнение. Бях на твърдо мнение повече да не пиша, но получих поне 18 ЛС от хора, които са на същото мнение но не искат да го изразят гласно във форума, направете сами изводите...Проблем за този форум е че той вече не е същият, да в буквалния смисъл на думата има съфорумци до такава степен вкоренили се тук че са напълно изчерпани, погледни им коментарите като чели бягат от действителността а най-страшното е че въвличат и околните, имена не цитерам то се вижда, до такава баналност и БИТОВИЗЪМ са се превърнали дискусйте че просто на да ли някой интелигентен човек ще се задържи по дълго, а форума застарява и това е страшно но никой не го забелязва. ЗА съжаление така ще си останат 10ина човека ...да си лафят глупости без полза, наистина много съжалявам , че е така... но няма значение форуми колкото искаш нали, " това е като гнездо на змии..."
         Дано, дори хипотетично съм отговорил.На доста хора (мои познати де..) им е писнало от постоянните препирни и подигравки на Black Adder ,Всеки гледа тук да се покаже, че е нещо повече от другите и иска да е нещо...в света на нищото,Хората са забравили, че форумa е средство за комуникация между хора от отдалечени места (а и не само), хората с права почнаха да се понадуват. И нормално обикновения юзър да предпочете скайп, айсикю или някакъв друг вид чат, където ще са му само най-близките хора и няма да има такива...никчета, които да пречат на нормалното общуване.
Aко трябва да говорим за бъдещето, а именно Web 3.0 или Интернет като една мултимедййна платформа, без да бъда лош пророк, но може би тогава напълно ще забравим за този вид комуникация, при положение, че ще имаме постоянен видео/аудио контакт през платформено независими сървиси.
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: Salito в Септември 21, 2009, 17:01:16 pm
Пиша отговор по една единствена причина, причината е това изречение:
Цитат
Имам доста мнения, които като си чета след време и умирам от срам
това е много ценно за мен, хора които казват такова изречение са ми пример в живота, срама е нещо изключително ценно за едно общество и е гарант за успех на комуникацията при спор или различно мнение и е най-ценното качество за оформяне на морала с всичките му детайли. А да си признаваш срама е вече мъжественост, мъдрост и рицарство, което липсва в много хора. bonano радвам се за теб.
А що касае темата, така и така пиша мнение, на insomnia отдавна не кликвам на препратките в постовете и, защото нямам такова време и в повечето случай препратките и не са ми в темата която ме интересува, това не значи разбира се, че на други съфорумци е така, напротив сигурен съм, че на други им харесва и постовете и препратките на уважаваната от мен insomnia.
bonano ти си впечатлен от форума и за това някак го защитаваш да бъде винаги на високо ниво, е да ама то не клуб с членство, то е посявка от тялото на едно общество, все едно си събрал хора от един квартал или от няколко рейса, това са представители на най различни слоеве на обществото и не можеш и не бива да искаш от тях да бъдат идеални събеседници и то за теб. Тази грешка аз я допуснах на времето в този любим форум, но с времето утихна моята  настоятелност да променям нещо и се превърна в едно спокойно наблюдение и непрекъснат опит за отсяване на добро мнение, ценна информация или приятно изказване, това става лесно след като вече си имаш свой предпочитани съфорумци и им четеш всичко а на други по-малко на трети най-малко.
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: Salito в Септември 21, 2009, 18:00:38 pm
Само като пример ти препоръчвам последните постове от днес в темата: Житните кръгове/Crop Circles.
само за тези два поста (ЗА СЕГА)на Хорус и на SMSI-H си струва да бъдеш тука нали?
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: marhs в Септември 21, 2009, 21:50:43 pm
Само като пример ти препоръчвам последните постове от днес в темата: Житните кръгове/Crop Circles.
само за тези два поста (ЗА СЕГА)на Хорус и на SMSI-H си струва да бъдеш тука нали?

Така е Sali.Той форумът е пълен с толкова интересни теми, че времето не ми стига да чета само най-новото.А има и толкова теми, в които въобще не съм влизал. Bonano аз се чудя, как може на някого да не му е интересно.Освен ако няма настроение.
А и не вярвам член, само с 60-тина публикации, да е обходил целия форум и да прави генерални изводи.За да критикуваш, трябва да си запознат с доста основни теми и хора от форума.Както се вижда горе на стр. темите са 4028 а публикациите 92049.Колко от тях си прочел и осмислил? :)Така, с тая тема, не се постига оригиналност.Хубаво е човек да приема и критиката на другите за себе си и не толкова лично, както каза невен.
Аз съм от година и 4-5 месеца тук и форумът ми харесва много.Познавам едва 1/3 от темите, все още.Дай да сме реалисти.
Дай да видим в коя област си добър.Критиката е силна страна най-вече на политиците. ;)
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: Mirotvorec в Септември 22, 2009, 14:31:57 pm
Започвам с това че ми е ясно че темата ми ще бъде изтрита или заключена 10 мин, че и по-малко след като я пусна, всеки потребител има право на мнение. Бях на твърдо мнение повече да не пиша, но получих поне 18 ЛС от хора, които са на същото мнение но не искат да го изразят гласно във форума, направете сами изводите...Проблем за този форум е че той вече не е същият, да в буквалния смисъл на думата има съфорумци до такава степен вкоренили се тук че са напълно изчерпани, погледни им коментарите като чели бягат от действителността а най-страшното е че въвличат и околните, имена не цитерам то се вижда, до такава баналност и БИТОВИЗЪМ са се превърнали дискусйте че просто на да ли някой интелигентен човек ще се задържи по дълго, а форума застарява и това е страшно но никой не го забелязва. ЗА съжаление така ще си останат 10ина човека ...да си лафят глупости без полза, наистина много съжалявам , че е така... но няма значение форуми колкото искаш нали, " това е като гнездо на змии..."
Не знам защо мислиш, че темата ти ще бъде изтрита, а другото интересно за мен е защо тези 18 човека не изкажат открито какво мислят за форума, а още по-важно е да кажат какво да се направи, за да си върне доброто старо име. Нали въпросът не е само да се посочват слабости, а и решения.  ;)
Всъщност, темата е много добра и ме накара да се замисля и за по-старите потребители, а и за по-новите. Не съм много съгласен обаче за "вкоренилите се", че са изчерпани. Може би основното е липса на време, поне по себе си съдя. Такива като нас много се надяват на новите, които да имат по-вече време и да надграждат пуснати отдавна теми или нови такива да пуснат. Дори ще е много интересно да се пише по тема, която е от преди 3-4год.  :) Но хайде кажи ми ти виждаш ли някакво такова раздвижване сред по-новите членове, виждаш ли някакви сериозни писания? Мнооого рядко!
С последните си няколко мнения Н. показа как трябва да се пише-сериозно, аргументирано, стъпвайки на базата на лични преживявания и знания, до които сам е достигнал. Форумът страда именно от поустване на информация от трета ръка-някой-някъде бил написал еди-какво-си и дай сега да видим дали да му вярваме или не. Не можем да очакваме от четящите тук радостни възгласи, коментирайки чужди писания като тъпи, глупави или заявявайки гръмко, че са самата истина, без при това да се вниква осъзнато от личен опит.
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: Гален в Септември 22, 2009, 15:56:07 pm

..., а другото интересно за мен е защо тези 18 човека не изкажат открито какво мислят за форума,


Миротворец, аз не съм от тези 18 човека, но ще ти кажа, че това ми е четвъртата регистрация в този форум. Предните две бяха "Здравец" и "Хари", третата не си я спомням вече. "Здравец" бе перманентно баннат от EON, заради малко по-остра реплика към него в една тема. "Хари" бе баннат от Alien без предупреждение заради една снимка от медицинска интервенция в друга тема. На ЛС след като изтри снимката, си разменихме 1-2 писма и явно не му допаднаха отговорите ми и ме "чукна"...
Сега влизам през "прокси" тук. Малко ми е трудно на моменти, защото екипа е поставил прегради, но пак става.
Та тези 18 човека може и да не искат да изказват публично мнение по въпроса, защото може да се опасяват да не споделят моята участ...!
Според мен, някои потребители са разочаровани от отношението на ръководещият екип, а други просто са неочаквано баннати като мен! :)
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: marhs в Септември 22, 2009, 16:00:19 pm
Привет Mirotvorec.
По принцип си прав.Има немалко спам.Ами хайде да измислим правила за спама и да се трие от модераторите.Тук подкрепям идеята на asdfghjkl-"Та ако искаме промяна, трябва първо план + действия по въпроса.По - здрави".

 А едно от изреченията ти ме накара да се размисля.

Но хайде кажи ми ти виждаш ли някакво такова раздвижване сред по-новите членове, виждаш ли някакви сериозни писания? Мнооого рядко!

А какви са критериите за сериозни писания във нашия форум.Логично е да е важно съдържанието,факти,аргументи, личен пример, а не формата и размера-донякъде. Всеки си има свой стил на изразяване.Има и много различни нива на познанието.А има и нови членове, които нямат знанията на най-добрите стари.За да кажеш, че сериозните писания са "много рядко", трябва да имаш наблюдения над всички нови членове.Аз не бих бил торкова уверен.Имаш право, но донякъде :)
А и къде е казано, че мненията във форума трябва винаги (даже сериозните) да са в съощителна, суха, лишена от емоции форма.Смятам, че сме хора, не трябва да се отказваме от емоциите, радостта и т.н. Аз мисля, че е хубаво да има и малко хумор. Все пак не сме сухарски, научен академичен форум, с дневен ред. :hi:

Повтарям се, но пак ще кажа.
Има истина в думите на бонано, но поставена темата по този начин, ми замириса на отношения и мерки спрямо членовете от типа Сталин-Берия-Сибир ;D. Опитал ли е бонано да каже на Изомния за "спама".Така ли трябва да се отнасяме към съфорумците.Посочваш някого и готово- да го махат.Ами ако посочат тебе-бонано ;) ;D
 :hi:


Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: Гален в Септември 22, 2009, 16:15:55 pm
Всеки си има свой стил на изразяване.

А и къде е казано, че мненията във форума трябва винаги (даже сериозните) да са в съощителна, суха, лишена от емоции форма.Смятам, че сме хора, не трябва да се отказваме от емоциите, радостта и т.н.
Така е! Аз съм си директен, прям и остър в много моменти. Такъв съм си в живота, такъв съм си и във форумите. Имам истински приятели, а фалшивите си заминаха сами заради тези мои качества... Заради тях/качествата/ съм и в гореописаното положение сега. ;)
Няма да се мазня и да си мълча, когато не съм съгласен с някой, само защото е админ. или мод. Казвам си мнението и това е! :) Е, после естествено си ям попарата.... ;D Не ми пука!

Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: sidewinder в Септември 22, 2009, 16:23:33 pm
Имам съмнение, че много хора ги е обзела апатия по отношение на интернет и компютрите като цяло. От едно известно време наблюдавам хората как се отнасят към личния си компютър и споделянето на информация в интернет. Усеща се едно отдръпване. Интернет залите са празни - не е като едно време, като инкубатори бяха. Вече много малко хора вършат нещо сериозно на компютрите си. Много хора буквално вегетират пред тях.

Може и само така да ми се струва. :-X
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: neven в Септември 22, 2009, 19:05:25 pm
Според мен, някои потребители са разочаровани от отношението на ръководещият екип, а други просто са неочаквано баннати като мен! :)
Лелее, 4 регистрации, банват те "неочаквано", но ти не се даваш! Момче, ти май това за спорт го вземаш ;D
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: Mirotvorec в Септември 22, 2009, 19:11:03 pm
Гален, за да си откровен и честен в отношенията си не означава, че трябва непременно да се използват остри реплики. Да не говорим пък за каквито и да са лични обиди и квалификации(това не се отнася до теб, но има и такива, които си го позволяват) и това при положение, че във форума не се познаваме лично. Едно е да му го кажеш в очите, друго е да го напишеш, така мисля . Едно от нещата, които трябва да се правят във форумите е да изкажеш личното си мнение по даден въпрос, без при това да засягаш мнението на другите. Просто по-лесно се афектираме пишейки, отколкото разговаряйки очи в очи, затова казвам-со кротце, со благо!  ;)

marhs, напълно съм съгласен с това:
Цитат
А какви са критериите за сериозни писания във нашия форум.Логично е да е важно съдържанието,факти,аргументи, личен пример, а не формата и размера-донякъде. Всеки си има свой стил на изразяване.Има и много различни нива на познанието.
Смятам, че тук малоумни няма и всеки един е в състояние сам да определи кое е спам и кое не. И е естествено да се вкарват и емоции, стига да не са насочени срещу мненията на другите. В края на краищата всеки е по своя път със своите преживявания и опитности и едва ли е признак на добро съдържание едно мнение, в което заклеймяваш опитността на някого като много, ама много грешна.
Не претендирам да имам тотален поглед върху абсолютно всички написани мнения, виждам само това, което е останало след модерирането.  ;D Но ти пък си нямаш представа колко спам се трие, а за граматиката пък хич не искам и да зачеквам. Ти би ли написал името на Левски с малка буква, например, просто защото ... абе така си свикнал да пишеш-без главни букви?

Такива ми ти работи, момичета и момчета. Ще се оправят нещата, е така като си похортуваме, като си кажем каквото ни е в сърцата. И да не забравяме-нищо не е такова, каквото изглежда.  ;)
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: marhs в Септември 22, 2009, 20:10:40 pm
;D Но ти пък си нямаш представа колко спам се трие, а за граматиката пък хич не искам и да зачеквам. Ти би ли написал името на Левски с малка буква, например, просто защото ... абе така си свикнал да пишеш-без главни букви?

Знам за спама, то си е направо редакторска работа 100 %-колко часа на дневно не знам :)Толкова публикации на ден.
Няма ли начин да се сложи коригираща програма тук в офисчето на сайта-да подчертава правописните грешки, та да си ги коригират бързащите? ;)
Аз работя с док., изчезна ми "спелл грамара"-бавно е като си проверяваш за технически пропуски-погрешно натиснати съседни букви.Да си призная и тук се връщам по един или два пъти за корекция.Хубава опция-редактирането, за днешното забързано и изнервено време.
А за спама и личните нападки-не може ли да се предупреждава-един път с зелен текст, втори път с червен и третия Баннннн. ;) >:(
Титла: Re:Форума губи идентичността си
Публикувано от: Black Adder в Септември 22, 2009, 22:08:45 pm
Няма ли начин да се сложи коригираща програма тук в офисчето на сайта-да подчертава правописните грешки, та да си ги коригират бързащите? ;)

Програма има и е споменавана нееднократно, нарича се "Bulgaria dictionary (http://bgoffice.sourceforge.net/mozilla/index.html)" и се явява приставка за Mozilla Firefox (http://www.mozilla.org/). Много по-удобно е обаче да кажеш - ми аз много бързах затова съм се объркал, а при подробен преглед се оказва, че една и съща грешно изписана дума се повтаря във всички теми.
Колцина са тези, дето си правят труда да натиснат бутона "Предварителен преглед", пък да прочетат написаното, да сложат тук-там нов ред, тук там запетайка, тук-там да подчертаят или удебелят някое име или текст, та да е по-приятно на другите, дето ще се зачетат в написаното?


И навярно bonano е прав, най-вече Аз съм виновен за това, че повечето потребители само търсят информация и се оплакват от нивото на форума, най-много някой да плесне цитат от жълт вестник, без дори и 1 ред коментар или информация да добави.
Да не говорим, че дневно има над 10 новопостъпили, дето и те искат нещо да научат, но малцина искат нещо да споделят.
Огледайте се, от 3554 члена на форума към този момент, едва ли има и 20 активни.
Ако не са администраторите и модераторите, просто форума да е заприличал на говорилня много, много отдавна, и то благодарение на 'специалисти' дето несправедливо са ги баннали и то няколко пъти.
Дето беше казал някой, "Най-много невинни има в затвора"  ;D