Автор Тема: Обръщение от потребител Mara  (Прочетена 16656 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 824
Обръщение от потребител Mara
« -: Февруари 13, 2009, 16:43:39 pm »
Позволявам си да публикувам това лично съобщение от потребителя след съгласието му, тъй като то до голяма степен изразява и моето мнение за ситуацията в Хнет в момента.
Цитат
Регистрирах се във форума, за да мога да прочета нещо повече от този сайт, из който ровя основно от известно време. Спонтанно стана участието ми в темата за ваксините, по причина, че в този "грипозен сезон" племенницата ми, която живее извън страната се е поддала на агитката на някакви измислени докторчета и си е поставила противогрипна ваксина.Следствие на това сега е болна.
Не съм общувала никога досега по този начин с хората, може би и любопитството ми изигра роля. Няма проблем за мен да си разкрия дори и самоличността, в града, в който живея и работя съм доста популярна по начин, който може и да не ми харесва, но е факт и аз го приемам. Отзивите на моите близки за форумите в нета не са добри.
Специално за този форум аз добивам впечатления, които ме навеждат на разнопосочни мисли. Форумците сякаш се познават и във физически план, а "гости" като мен май приемат доста враждебно. За което между другото съжалявам, защото бях искрена в желанието си да споделя мнение, което се различава от това на мои колеги-лекари. И което , между другото само щеше да ви помогне, но нямаше да ви навреди.  В същото време мислещи по начин, различен от общоприетия в моите среди не е прецедент отдавна. Прегледах и другите теми от здравеопазването.Нормално за мен е това да е тема, която ми е любопитна. Усещането ми за едно и също дрънкане по еднакъв начин по теми, които уж са различни, стана по-осезаемо. Като добавя хапливостта на форумците, изявата им по начин да изглеждат всезнаещи, сякаш се надпреварват и състезават кой ще открие по-нови и революционни статии из нета:усещам , че иде реч за избиване на комплекси, без да обиждам никого, защото тях си ги имаме всички. Те не приемат мнение, различно от тяхното, нападат такива като мен, които си позволяват да кажат нещо различно. Налагат тон на дискусията, който едва ли не всички участници трябва да спазваме. И в другите теми участват същите хора по същия начин. Този начин на дискусия не е по вкуса ми. За нападките срещу професията ми даже няма да говоря. Отдавна се научих да не обръщам внимание. И те ще си вземат уроците от живота, като им дойде времето.
В същото време се оказва, че нямат познания за елементарни, поне за мен неща, които един човек трябва да знае за себе си. Като напр. за туберкулозата- бич в миналото и малко опитомена от ваксината, която е ПЪРВАТА, с която се срещаме в живота си- до 24 часа от раждането ни. Ако се разровите за нея, ще ви втресе от конспирации.
Всичко, което се случи е урок и за мен. Притеснена съм за всички вас, защото най-вероятно сте млади хора, които се поддавате на всеобщата параноя за вредности и отрови навсякъде, на създадената атмосфера на подозрителност и недоверие, хабите енергия за страх и паника, внушавате я с общия тон на дискусиите за здравето. В същото време нямате представа как приличате на коридор в поликлиниката където всички си говорят само за болестите и си разменят рецепти. Отдавна съм разбрала, че дори само да говориш за нещо подобно, то вече ти вреди. А все повече хора говорят само за болести, заслушай се на улицата, в заведения и т.н.Те не говорят за щастие, кой какво ще изгради или какво иска да направи с живота си. Те говорят за болести и как ще им навреди пастата за зъби или шампоана? А какво става  с общото енергийно поле на замята и на нета, между другото, задръстили сме го с черни мрачни мисли на обреченост, неизбежност, токсичност навсякъде и непременно. В същото време много от нас не могат да се справят с ежедневни житейски ситуации, защото енергията им вече е изтекла в мислене за вредата от шампоана, новата теория за СПИН и т.н. Останах с впечатлението, че повече се вярва на статии с нови теории, каквити и аз чета с любопитство, но на старите проверени от живота неща - не се вярва.
Иначе казано, мисля, че енергийните ни вибрации не са в хармония и няма да се разберем. Затова ще предпочета да си чета кротко из форума и повече да не се обаждам. Моля за извинение, ако някой се е почувствал засегнат. Но и аз не съм от хората, дето се съгласяват да им казват как и какво да мислят. С най-добри чувства към вас ви оставям засега.
« Последна редакция: Февруари 13, 2009, 16:56:42 pm от Eon »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Обръщение от потребител Mara
« Отговор #1 -: Февруари 13, 2009, 16:53:44 pm »
Very true...

Androctonus

 • Гост
Относно: Обръщение от потребител Mara
« Отговор #2 -: Февруари 13, 2009, 17:09:46 pm »
Подкрепям, естествено.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Относно: Обръщение от потребител Mara
« Отговор #3 -: Февруари 13, 2009, 20:51:26 pm »
Това е и моето мнение. Още повече, това не се отнася само за ваксините и здравните конспирации, а за всичко - извънземни, рептилии, матрици, стада и не знам какво още. Пълна масова (само-)психоза.


На потребителката (ако чете) ще кажа, да пише въпреки всичко, и да не се засяга, ако някой я подиграва. А може и тя да почне да подиграва.
Ако не друго, поне ще се намери общ език.  ;D
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Обръщение от потребител Mara
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2009, 21:05:44 pm »
Пълна масова (само-)психоза.

Не си капацитета, който да слага класификации носещи абсолютност в себе си, нито който и да е.
Основният мотив на темата е за толеранса, а не за естеството на разглежданите промени.
Има начин по който нещата могат да бъдат казани. Но коефициента интелигентност на някои хора е твърде нисък, за да разберат дори принципа, да не говорим да го изпълняват.

Неактивен Salito

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 218
 • ТАЙНАТА Е В ХРАНАТА
Относно: Обръщение от потребител Mara
« Отговор #5 -: Февруари 13, 2009, 21:11:11 pm »
Аз прочетох цялата тема за ваксините и ако модераторите не са изтрили някои постове мисля, че няма от какво да бъде притеснена mara за нас.
По скоро тя не е свикнала да общува във форуми, нищо повече.
Тя може би очакваше повече интелект и за това се разочаровала, това от една страна, а от дтуга страна тя всъщност е общувала с 6-7 члена на форума, а във форума има 1975 члена все пак и изводи не бива да се правят.
Според мен 3-4 от тези които общуваха с нея бяха изключително любезни и тактични и техните изказвания бяха с усетим респект към лекарката.
Имаше закачки от двама съфорумци, което за мен е абсолютно нормално, та във форума всеки може да членува, тук почти все едно да се окажеш в компания с хора от един развалил се автобус, какво очакваш?
другите двама съфорумци които проявиха заядливост мисля, че бяха провокирани от израза на лекарката използвала няколкократно израза "Имате си нет-прочетете и се информирайте преди да задавате въпроси" и  "Нямах представа, че сте толкова неинформирани, да не кажа нещо друго" и "Но това, което ме дразни не много малко всъщност, е че хем не сте от много информираните, хем искате да знаете много и се представяте за мислещи, хем задавате въпроси, от които личи, че просто хабер си нямате, ама спорите само за спорта и само защото трябва да търсим конспирации навсякъде".
Така че няма да се съглася с eon, H. ، че лекарката е абсолютно права, а просто е права за себе си, ако тя остане член на форума, ще разбере един ден, че първите постове като начинаещ, винаги са свързани с много емоция и лека по лека отшумява, при всички е така.
От мен респект на колежката (стоматолог съм между другото) и се надявам да остане на линия и съм сигурен, че ще остане с по-добро впечатление по нататък, като общува и с други хора от форума.  
най-добрият приятел на човека остава самият той, въпреки предателствата понякога.

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Относно: Обръщение от потребител Mara
« Отговор #6 -: Февруари 13, 2009, 22:22:57 pm »
  Съгласен съм с мнението на Salito.Спооред скромното ми мнение, mara наистина й липсва открития език на форума, и няколкото й поста бяха просто плахи. В качеството си на лекар, тя би могла да напише подробни постове с прекрасни обяснения, а не такива, които малко приличат на "общи приказки", което ме навява и на мисълта, че само се е нарекла лекар.
  Лично аз не очаквах тя толкова бързо да изрази разочарование. Мислех, че ще потърпи известно време упреци и лични нападки от страна на някои съфорумци и чак тогава ще обяви напускане, и също така мисля, че реакцията й за обявяване на толкова бързо напускане е неадекватна и необмислена. Може би за това си има причина и причината е липсата при нея на лично време, за да присъства във форума, което, сигурен съм, е свързано със служебни и лични ангажименти. Явно емоцията й наистина й е дошла в повече, както беше и с мен, когато започнах да обсъждам темите във форума. И сега се вълнувам, но гледам да не разочаровам никого от участниците в дискусиите, най-малкото да не обиждам и да не съдя прекалено силно. Доколкото съм установил, подобен тип отношение, предизвиква същата ответна реакция и не предизвиква отсрещно злонамерено отношение. Според мен, mara изобщо не трябваше да отправя цитираните от Salito констатации, защото нищо, в края на краищата, не доказва, че тя е авторитетен лекар. Разкриването от нейна страна, че е лекар, просто й изигра лоша шега!!! Добре би било, с компетенцията и знанията, които тя има да прави на пух и прах всичко живо във форума!!! :D :D :D Тогава най-вече на нея щеше да й бъде безкрайно забавно, когато общува с останалите. Но тя избърза с разкриването си и сгреши. Затова я призовавам официално да "отзове" признанието си, че е лекар и заяви категорично, че не е такъв, или администраторите да изтрият темата от признанието й до настоящия момент, и всичко започне начисто! Както админите имат навик да трият регистрации на членове, след няколко месеца новите членове няма да знаят, че тя е лекар и положението ще се замаже! :D ;) :)

Тъй че,  mara, а сега дай тука още едно признание, че не си лекар! И отново ставаш анонимен участник във форума, който прави на пух и прах противниковите мнения! Или пък, още по просто, се регистрирай с нов ник и "давай с рогата напред" в темата за "Ваксините".

Форумът определено загуби много с напускането й!  :( >:( :o Но това вече е друга тема... :-\

Salito, като си поставил продължение на разкритието на личностите, ха сега още някой да си признае, че е хуманен /не ветеринарен/ медик... ;D ;D ;D И хич да не се спотайва, че е грехота!
« Последна редакция: Февруари 13, 2009, 22:28:00 pm от SMSI-H »

Androctonus

 • Гост
Относно: Обръщение от потребител Mara
« Отговор #7 -: Февруари 13, 2009, 22:36:11 pm »
Не знам, какво да мисля хора.
От една страна всички са съгласни с това, което е написала жената, от друга получих... призив да си мълча по темите, с които не съм съгласен...
Или това се отнася само за мен, или за "черните овци" на форума?
Някаква ответна реакция... Нещо като реакцията, която провокират вижданията на някои форумци в общественото пространство. Нещо като отмъщение за неразбирането на обществото ли, как да го нарека., не знам.
Във всеки случай несъвместима с идеята на форум, който има за цел да открехне хората за истината.

cdms

 • Гост
Относно: Обръщение от потребител Mara
« Отговор #8 -: Февруари 13, 2009, 22:41:30 pm »
Хора, рептили, сиви и всички останали съфорумци,
И двата "лагера" имат право, но истината е някъде по средата. Вместо да се впускаме в поредната безсмислена тема, че форумът се е изхабил, повечето сме лунатици и т.н нека мислим малко повече преди да пишем, каквото и да било и дали има смисъл от него. Да наистина от време на време нещата "загрубяват", но от друга страна приемането на всеки материал, като чиста монета не мисля, че е правилно. Има много по-болни и належащи въпроси, които заслужава да се дискутират, от това да се търси под вола теле.
То не беше, че се публикуват много препратки, после пък се повдигна въпроса, че само се говорят празни приказки.
Давайте да се стягаме, говоря за тези, които не сме във форма(слагам и себе си в това число).
« Последна редакция: Февруари 13, 2009, 22:44:21 pm от 3x3*6 »

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
Относно: Обръщение от потребител Mara
« Отговор #9 -: Февруари 13, 2009, 22:42:28 pm »
Не знам, какво да мисля хора.
От една страна всички са съгласни с това, което е написала жената, от друга получих... призив да си мълча по темите, с които не съм съгласен...
Или това се отнася само за мен, или за "черните овци" на форума?
Някаква ответна реакция... Нещо като реакцията, която провокират вижданията на някои форумци в общественото пространство. Нещо като отмъщение за неразбирането на обществото ли, как да го нарека., не знам.
Във всеки случай несъвместима с идеята на форум, който има за цел да открехне хората за истината.
Ами то те ти го казаха, но явно не се усещаш... И сега се правим на жертва... Едва ли само на мен е направило впечатление, че напоследък коментарите ти за щяло и нещяло и очевидната ти заядливост са много дразнещи. За някои неща коментарите просто са излишни.
...water can flow, and water can crash...

Androctonus

 • Гост
Относно: Обръщение от потребител Mara
« Отговор #10 -: Февруари 13, 2009, 22:48:49 pm »
За тези неща, за които не съм на същото мнение с форумните разбирковци ли?

Съвсем не разигравам модела с жертвата. Много просто - по какъв начин бих могъл да стана жертва на шепа интернет потребители, както и те моя?
Жертва страва идеята за отворена дискусия.
Тук не се приема различното мнение и това е истината.

Тук има едно мнение, което някой е решил, че е нетипично и чуждо на обществото и всяка гледна точка, която не е в унисон с него бива отхвърлена.
« Последна редакция: Февруари 13, 2009, 22:51:21 pm от Androctonus »

Неактивен Здравец

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 156
Относно: Обръщение от потребител Mara
« Отговор #11 -: Февруари 14, 2009, 10:31:50 am »
Не знам, какво да мисля хора.
Едва ли само на мен е направило впечатление, че напоследък коментарите ти за щяло и нещяло и очевидната ти заядливост са много дразнещи.
Не само на теб ти е направило впечатление. Така е.
Той е тук с единствената цел да руши, а не да гради! Почти всички негови "мнения" са с цел да усмеят даден участник. Да не показвам какво писмо ми прати на ЛС със същатата цел. Сигурно е действал и с други участници така.
Тази тема определено се отнася за такива като него:
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,10105.msg169008.html#msg169008
---------
Колкото до съобщението на Мара, не съм съгласен с нищо от написаното от нея.
Написано е с доста надменен и високомерен тон.

Казах го там, но бе изтрито. Ще го кажа и тук.
Целта и в темата за ваксините е да накара колебаещите се да ваксинират децата си да спрат да се колебаят дали да ги ваксинират. Тя е ЗА тези отрови на, които мястото е в коша за боклук.
Ето малко доказателства:

Имунната система на децата в ранна детска възраст зрее по свои правила и днес имунизациите са част от това съзряване.

Още нещо -  ваксинирането в детска възраст натренира у децата траен имунитет за цял живот. Не мисля, че е разумно да лобираме срещу ваксинирането в първата година от живота на децата,стига , разбира се, да се поставят качествени ваксини.

Мнение всяващо паника и страх в колебаещите се или отказали се от ваксинация на децата си.
Естествено, отново с цел подкрепа на ваксините:
Дифтерия-инфекциозно заболяване, опасно за ранна детска смъртност от асфиксия от болезнения възпалителен налеп по цялото гърло на детети и от отока на лигавицата...Полиомиелит-жестоко неврологично заболяване, водещо до инвалидизиране и смърт в ранна детска възраст. Ако сте виждали човек с такова заболяване, никога повече няма да спорите за  и против приложението на ваксина срещу него.

Противоречащо си мнение, но определено със същатата цел...
Точно затова е изчислено, че тогава е най-добре да се започне ваксинирането.Защото, нали се сещаш, вече е отделен организъм и трябва сам да си изгражда защита, а не само да разчита на мамината. Тя природата, разбираш ли, така е казала.

Мислете за тези неща, а не за ДТК-ваксината, дето със сигурност ще спаси живота на детето ви.

Отново всяване на страх...:
... зашото дете родено от мама положителна, умира в ранна детска възраст. Има сигурно и други  "конспиративни" причини , не зная. На мен като лекар ми е умирало бебе на 4 месеца от контигента,..

Тука малко се дъни с една думичка :):
Между другото, не се казва 'Мъртви" ваксини, а убити. Те безусловно са по-малко ВРЕДНИ от живите ваксини.

А иначе появата и тук с думите:"НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ срещу грип!"е просто да спечели вашето доверие!
 
Благодарение на евреите Българското царство се разпада на части, благодарение на тях и турците из

Неактивен jediguardian

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 570
  • Сериалът Heroes
Относно: Обръщение от потребител Mara
« Отговор #12 -: Февруари 14, 2009, 12:54:01 pm »
Здравец, много бързаш да я осъдиш. Жената се опита да влезе в дискусия и нейната позиция беше за ваксините. Тя казва това, което са я учили и в което вярва. Не е задължително отстояването на "грешната" според някои позиция да е всяване на страх и дезинформация. Ти не подхождаш към дискусията с отворено съзнание, а си твърдо решен да наложиш своето. И да, тя започна с "не се ваксинирайте срещу грип", защото това ще ти го кажат 80% от лекарите, а и форумите са ново нещо за нея, трябвало е да каже нещо.
Да не говорим, че подписа ти с цитата от Гил е изваден от контекста, което само по себе си е дезинформация и създава погрешно мнение за убежденията му.
Относно обръщението съм съгласен с мнението на Salito.

Неактивен Здравец

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 156
Относно: Обръщение от потребител Mara
« Отговор #13 -: Февруари 14, 2009, 13:39:50 pm »
Здравец, много бързаш да я осъдиш.
Относно обръщението съм съгласен с мнението на Salito.

Не я съдя.
Просто това е мнението ми за тази особа.

И на мен ми харесва мнението на Салито. :)
Благодарение на евреите Българското царство се разпада на части, благодарение на тях и турците из

Неактивен UpsideDown

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 228
Относно: Обръщение от потребител Mara
« Отговор #14 -: Февруари 14, 2009, 14:29:54 pm »
Хъх...с такива постове и гледната точка,дайте да затворим сайта.Явно само на мен ми се струва,че става въпрос за конспирации,които в основата си са отхвърляни от "нормалните" хора и науката,религията,правителството и каквото и да си избереш,има солидни "доказателства" против подобни теории.За какво толериране към учени и източници може да става на въпрос,след като тези измислени неща, които четем всеки ден,тръбят как подобни места са пълни с лъжи и невярна информация.
Във която и да е тема,намеси ли се лица с "истинските доказателства" може да се види подобно нещо."ТЕ" твърдят как "НИЕ" сме заблудените и вярваме на абсурди/не че и такива няма/ и се правим,че знаем всичко/което е бахти парадокса,след като ТЕ идват и казват "абе не е така,защото имам доказателство от еди кой си,ти мислиш грешно".

Всичко се свежда до това,че едните вярват на дебелите книжки разпространени по цял свят,а другите на статийки и тънки книжки които са много по слабо популярни.Както едните,така и другите могат да бъдат пълни измислици,но точно заради това е създаден сайта...да обсъждаме нашите си възможни измислици.

Аз ако отида в сайта nauka.bg или нещо подобно беше и започна да им разправям как заблудено мислят,как всичко в което вярват е лъжа и аз знам истината,защото чета еди какви си неща...какъв е смисъла ?Подобни сблъсъци са толкова тъпи,че незнам защо хората ги започват изобщо.Един си вярва в неговото,друг в другото и като почнат да се убеждават един друг се стига до такива теми.

Не разбирам и какво е това желание от страна на хората които обичат научните доказателства да ни "просветляват".Оставете ни да си караме по нашия гаден,заблуден начин,не виждам с какво толкова пречим на "нормалните" хора?

Горе долу заради това няма смисъл от никакво толериране на различни гледни точки.Защото различните гледни точки са точно тези срещу, които е основан сайта.Как си представяте с подобни дискусии/това и към 2-те страни/ да промените гледната точка на другия?И 2-те страни са като коне с капаци и се опитват да убедят другата в своето...просто е невъзможно.

Ако може не ми пускайте "оборващи" мнения относно поста...ясни са ми какви ще са,не ме и интересуват.Кой както ги приел така...и аз незнам за какво го писах,след като няма да има ефект.Всъщност най-вероятно ще има,и то какъв...?Все пак си оставам поредния заблуден,само си губя времето,но пък какво от тов  :D

П.С
Оф той Хоръс го е написал директно в долната тема.
« Последна редакция: Февруари 14, 2009, 14:33:44 pm от UpsideDown »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27