Тази позиция "наблюдател да си" хич не ми е чужда, и съм и голям привърженик, но това касае света и размишленията по нещата които стават в него, аз говоря за това, че всеки от нас има всеки ден задължението да избира за решение в дадена ситуация едно от два-три варианта и там той трябва да избира базирайки се върху нещо, някои го наричат по-доброто някои го наричат по-правилното някои го наричат по-изгодното и т.н.
Ще давам жив пример: след като уволних по принуда 6 човека, за което ми е много неприятно, аз чувствам, че трябва да им съдействам да си намерят работа, но това ми пречи донякъде, ето това: кое е правилното? кое е доброто? кое е изгодното.
Аз винаги съм мислил, че да си добър човек си е и по-изгодно тоест: когато избираш доброто в края на краищата нещата тръгват в твоя полза, е да ама сега май не важи
Аз усещам някаква принуда да си променям характера, разбиранията, убежденията, вярата........за да оцелея.
И с тази тема всъщност исках това да споделям и да разбера от другите дали тази криза и при тях действа така.
В момента се двоумя между две решения:
1. Да държиш за своята хуманна и блага позиция в трудни времена е всъщност доказателство за вярата ти в нея, и оттам като постигнеш вяра във вярата ти, всъщност постигаш баланса в себе си, което е най-важното(дали?)
2. Да постъпваш ПРАВИЛНО, за да си изхраниш децата не само с хляб,но и с масло и сирене, което ще бъде осигурено за сметка на вътрешният ти мир.
Досега съм държал на номер 1 и смятам да удържам фронта за напред, но ме е страх от кризата до къде ще ни докара, страх ме е от тази фина нишка между оцеляването и принципите и скоро ще бъде актуален за много други този въпрос колкото повече влизаме в кризата, за това искам да споделяме един на друг, може би като чуваш това което са избрали други хора ще можеш по-лесно да разбираш ти от кои си?