Автор Тема: Чипове  (Прочетена 64976 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 671
 • WATCHER
Re: Чипове
« Отговор #15 -: Май 01, 2006, 12:32:43 pm »
Bulgarian Post - 30 Април 13:32
Американската компания Levi Strauss&Co. започва да доставя на няколко неназовани магазини в САЩ джинси с радио чип. Целта на това е да може да се проследяват и управляват по-добре продажбите и наличностите на стоките. От компанията не пожелаха да назоват магазините, в които експериментално се продават новите радио джинси. В момента има две големи фирми, които продават стоки с подобна технология.Проектът изпробва възможността да се управляват наличностите, както и по-лесно да се зарежда със стоки, които са свършили. Новият чип ще замества много успешно бар кодовете, които се използват до сега. Чипът ще съдържа подобна информация като име на продукта, модел, размер и цвят и ще помага много, когато клиентите не могат да намерят необходимия им размер или цвят защото наличността ще бъде попълвана много по-лесно.Слагането на радио чипове става все по-популярно в текстилната индустрия, но според специалисти много от търговците все още не са склонни на това, тъй като в момента се отделя голямо внимание на това как да се намалят бюджетите, както и на програмите тип лоялен клиент. Освен това се очаква новата технология да се използва само за стоки с цена над 25 долара.Всичко това обаче крие и достатъчно много опасности, тъй като както се знае, чиповете могат да бъдат използвани и за проследяване на хората, не само на дрехите.Много организации защитаващи правата на човека вече изразиха недоволството си от проекта на Levis.През 2003 година подобно нещо се случи и с компанията Benetton, която имаше намерение да продава дамските дрехи от линията си Sisley с подобни радио чипове, което и разбира се доведе до отлив от клиенти.ПОчнаха лека полека да ги слагат  >:( За сега единствената борба може да се води като не се купуват и да им се намалят печалбите. Лошото ще стане когато всички започнат да ги правят стандартно с чипове! тогава ще си караме само  имитации  :P :P
« Последна редакция: Май 01, 2006, 12:56:00 pm от Alien »

Eon

 • Гост
Re: Чипове
« Отговор #16 -: Май 01, 2006, 12:44:12 pm »
Ще си ги шием сами.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 671
 • WATCHER
Re: Чипове
« Отговор #17 -: Май 01, 2006, 12:56:47 pm »
Абе то както е тръгнало всичко сами трябва да си прозивеждаме - на мен ми трябва един репликатор и си ги прая сам  :P

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 788
 • Amor vincit omnia
Re: Чипове
« Отговор #18 -: Май 06, 2006, 11:44:54 am »
Американци снабдиха обувките на проститутките с GPS и LCD дисплей

5 Май 2006Хай-тек нововъведенията трябва да подобрят сигурността и ежедневието на жриците на любовтаОсвен с добра визия, новите обувки се отличават и с изключителна мултифункционалност.
     В рамките на проекта Aphrodite, няколко американски компании обединиха усилията си за специални хай-тек обувки за увеличаване сигурността на проститутките. Новите обувки с високи платформи на жриците на любовта ще бъдат оборудвани с GPS-система за спътникова навигация, аларма и LCD-монитор и ще имат връзка с Интернет, посочва Gizmodo. В обувките е използвана популярна в много студентски градчета в Щатите технология за обезпечаване сигурността на студентите. Безжичният Rave Guardian позволява на учащите се, които се притесняват за сигурността си, да използват мобилните си телефони като персонално алармено устройство. Часовникът на GSM-а се наглася за определен период от време и ако студентът не го изключи, след изтичането му Rave Guardian използва e911-мрежата, за да засече местоположението на телефона и да сигнализира на полицията къде да търси собственика му.
Цената на уникалното изобретение все още е неизвестна.


     По думите на авторите на проекта, дизайнерът Норийн Леди (Norene Leddy) и специалистът в областта на електрониката Андрю Милмо (Andrew Milmoe), създаването на обувки с предпазни средства за проститутките било свързано със спецификата на професията им и е призвано да направи напрегнатия им нощен труд по-безопасен. Освен полезната GPS-система, която ще помага да бъдат откривани при непредвидени обстоятелства, представителките на “най-древния занаят” ще могат да се наслаждават и на качествена почивка с течнокристалния монитор, на който ще могат да гледат филми с изключително качество на картината.

     Високотехнологичните обувки са представени на изложението Eyebeam, провеждащо се в Ню Йорк от 2 до 13 май. Каква ще бъде цената им и колко жрици на любовта ще могат да си ги позволят, все още остава неизвестно.


bgfactor
musica universalis

prestor

 • Гост
Re: Чипове
« Отговор #19 -: Май 07, 2006, 12:17:10 pm »
Честито, след някоя друга годинка, в някоя база от данни ще се представяме и като координати. Да живее GPS.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 663
 • In Lies We Trust...
Re: Чипове
« Отговор #20 -: Май 20, 2006, 02:42:53 am »
В Турция влезе в сила закон за защита на животните, който задължава стопаните им да зачитат техните права и предвижда строги наказания за лошо отношение към тях.
Както съобщават вестниците в южната ни съседка, в съответствие със закона на всички домашни животни ще бъдат вградени електронни чипове, отговарящи на международните стандарти. Стопаните на котки и кучета са задължени в едномесечен срок, след като се сдобият с домашния любимец, да го регистрират във ветеринарната служба на общината, и да го "снемат от отчет" седмица след смъртта му. Законът забранява продажбата и отглеждането в Турция на кучета от бойни породи, смятани за опасни, и преди всичко питбули и японски тоса-ину. За бездомните животни в Турция ще бъдат създадени специални приюти, където ще ги кастрират, за да се спре размножаването им. Приспиването на бездомни животни без необходимите за това причини ще се наказва с глоба от близо 400 долара, съобщава в. "Миллиет".

Източник: http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски


Скоро и във вашата дясна ръка/чело :D

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 671
 • WATCHER
Re: Чипове
« Отговор #21 -: Май 20, 2006, 12:07:36 pm »
Да сега остана да въведат по същия пример Закон за защита на хората  >:( и по един чип да не се изгубим в тъмното  ;) Пътят към ада е послан с добри намерения както се казва или по скоро в случая с предтекст за такива въпреки, че много хора наивно вярват в добрите намерения за "защита" на животните а за после и при хората, Бтв в САЩ вече  е почнала програма според която всички ученици дават отпечатъци, те се използват в училищните автобуси за да се следи кое дете на коя спирка слиза пак от съображения за сигурност и страх от тероризъм! Близо сме до тоталния контрол!

Eon

 • Гост
Re: Чипове
« Отговор #22 -: Май 20, 2006, 12:52:45 pm »
Все повече се доближаваме до света описан в книгите на Дейвид Уингроув...

Тъжно е... :-[

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 663
 • In Lies We Trust...
Re: Чипове
« Отговор #23 -: Май 29, 2006, 01:19:44 am »
До Нова година - чип и в нашите паспорти (!!!)

Концепция за българските документи за самоличност в условията на членство в ЕС прие Министерският съвет

25.05.2006

До 1 януари 2007 г. в българските документи за самоличност трябва да има електронен носител, съдържащ личните данни от персоналната страница в електронен формат, както и цифрова снимка на приносителя.
Данните трябва да бъдат защитени от неправомерен достъп и гарантирани с електронен подпис, гласи концепцията за българските документи за самоличност в условията на членство в ЕС, приета от правителството.
Същевременно бе създадена и междуведомствена работна група за координиране дейностите по изпълнението на програмния документ. Тя ще бъде оглавена от заместник-министър на вътрешните работи.
Запис на дактилоскопна информация в паспортите ще трябва да започне не по-късно от февруари 2008 г. Той няма да се добавя към вече издадените паспорти и ще важи само за новоиздаваните документи.
Сегашните документи за самоличност бяха въведени през 1999 г. След шестгодишна експлоатация на системата за издаването им обаче се наблюдава амортизация на използваните материални ресурси и вече има изоставане от водещите технологии за изработване и персонализация на документи за самоличност, обяснява пресслужбата на кабинета.
След атентатите в САЩ през 2001 г. настъпи промяна в концепцията на документите за пътуване в международен мащаб. Въведе се изискване за по-тясно обвързване на документа с личността на приносителя, както и за повишаване на устойчивостта срещу подправяне или фалшифициране.
ЕК въведе регламент, с който задължава страните членки да започнат издаване на нов тип документи за пътуване, съдържащи електронен носител със записани в него биометрични данни на притежателя.
Регламентът е ще е задължителен за България към датата на присъединяване, припомнят от Министерския съвет.


Източник: Айдеее, както бях от първите дето си мислеха, че тук това няма да дойде, така и сега си подвих опашката. От това няма как да се избяга, освен ако не се изселиш, срещу което в крайна сметка се борим. Плаче ми се. Ще последват други познати неща, за които сме чели след тези паспорти :'( :'( :'(

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 671
 • WATCHER
Re: Чипове
« Отговор #24 -: Май 29, 2006, 11:10:23 am »
Аз доколкото знам за да си смениш паспорта или личната карта задължително трябва само ако искаш да пътуваш За САЩ а по късно и за други държави а иначе може да си остайш личната карта  до срока и на зтичане. Моята свършва 2012г.   :P :P :P ;)

llara

 • Гост
Re: Чипове
« Отговор #25 -: Май 29, 2006, 11:37:32 am »
След 2012г. няма да ни трябват документи за самоличност. :P

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 663
 • In Lies We Trust...
Re: Чипове
« Отговор #26 -: Май 29, 2006, 13:46:57 pm »
Регламентът е ще е задължителен за България към датата на присъединяване, припомнят от Министерския съвет.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 663
 • In Lies We Trust...
Re: Чипове
« Отговор #27 -: Май 29, 2006, 14:45:15 pm »
Пръстов отпечатък в паспорта от 2008 година

ДЕСИСЛАВА РИЗОВА

От февруари 2008 година в българските паспорти ще трябва да има запис на дактилоскопна информация. Това предвижда приетата вчера от МС Концепция за българските документи за самоличност в условията на Европейския съюз. Изискването ще важи само за документите, които тепърва предстои да се издават.
До 1 януари 2007 г. в българските документи за самоличност трябва да има електронен носител - чип, съдържащ личните данни от персоналната страница в електронен формат, както и цифрова снимка на приносителя. Данните трябва да бъдат защитени от неправомерен достъп и подписани с електронен подпис. Промяната в българските документи за самоличност се налага, тъй като ЕК въведе регламент, с който задължава страните-членки да започнат издаване на нов тип документи за пътуване, съдържащи електронен носител със записани в него биометрични данни на притежателя. Този регламент ще е задължителен за България към датата на присъединяване.


Източник: http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 663
 • In Lies We Trust...
Re: Чипове
« Отговор #28 -: Май 29, 2006, 14:49:13 pm »
"Сега"  26 май 2006 , 6 стр.

Пръстов отпечатък в паспортите от 2008 г.

Наделина Анева    

От началото на следващата година започва подмяната на паспортите, а не по-късно от началото на февруари 2008 г. в тях ще има цифрова снимка и цифров отпечатък на пръсти. Това предвижда одобрената вчера от кабинета концепция за българските документи за самоличност в условията на ЕС. Промените касаят само документите, които ще се издават занапред.
В документа са предвидени 2 етапа на смяната на паспортите. От началото на 2007 г. ще се издават паспорти, които ще съдържат лични данни в електронен формат. От февруари 2008 г. пък вече ще се издават документи с цифрова снимка и цифрови отпечатъци на пръсти. В концепцията е записано, че паспортите трябва да бъдат защитени от неправомерен достъп и да бъдат подписани с електронен подпис. Министър Николай Василев предлага в документите да е вграден електронен подпис и те да служат дори при парични преводи. На този етап обаче изваждането на електронен подпис е твърде скъпо - около 80-100 лв.
Дактилоскопската информация, която ще се вписва задължително в паспортите от 2008 г., няма да се добавя към вече издадените паспорти, пише в документа, внесен от министър Румен Петков.
Вчера МС създаде междуведомствена работна група, която да координира дейностите по изпълнение на концепцията. Досега няколко ведомства имаха свои проекти за смяната на документите и не успяха да стигнат до единно мнение.

Задачи:

За да започне работата с новите паспорти, е необходимо да се доставят станции за снемане на биометрични данни в пунктовете за подаване на заявления за издаване на документи за самоличност. Освен това трябва да се оборудват ГКПП-та с устройства за четене на данни от документите за пътуване с вграден електронен носител. Необходимо е и да се увеличи капацитетът на телекомуникационната среда, за да поеме допълнителния трафик на информация, както и да се осигури нейната защитеност. Предстои създаване на регистър с пръстовите отпечатъци на всички, които са подали заявление за издаване на паспорт.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: Чипове
« Отговор #29 -: Май 29, 2006, 19:40:15 pm »
Това ще доведе до страхотен хаос и нови благочестиви затъвания на тъпата ни държава в заеми за закупуване на "новите технологии". На вас предлагам да си извадите документ за самоличност възможно в най-последния момент преди въвеждането на електронните и дактилоскопични елементи - така ще имате повече "срок на годност", през който ще можете да минавате метър. Не е изключено обаче в един момен да ви кажат, че важащият ви паспорт не важи, понеже не е по "новите изисквания". Така или иначе, ТРЯБВА ДА ВИ Е ЯСНО, ЧЕ АКО СТЕ ТРЪГНАЛИ НАТАМ, ЗА КЪДЕТО ПИШЕМ, МНОГО СКОРО ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕТЕ В НЕЛЕГАЛНОСТ.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27