Форум за конспирации, уфология и мистика.

Наука и Технологии => Контрол над Съзнанието => Темата е започната от: Alien в Февруари 03, 2006, 14:02:21 pm

Титла: Чипове
Публикувано от: Alien в Февруари 03, 2006, 14:02:21 pm
Стандарт"  3 февруари 2006

Искате ли никога да не губите портфейла си или кода на банковата си сметка? Системата VeriPay е технология на разплащане, която използва чипове и скенери за радиочестотна идентификация (RFID), много скоро може да пенсионира и парите, и кредитните карти. Стига да сте готови да се подложите на малка операция.
VeriPay, която предлага американската компания Applied Digital Solutions, дава възможност на всеки да притежава уникален идентификационен номер, пазещ се в чип, имплантиран под кожата. Така радикално ще се реши проблемът с евентуална загуба или кражба на ценна информация за финансовото състояние на притежателя. Нещо като портфейл, с който не се разделяте никога. Единственото неудобство, което не могат да пренебрегнат и създателите на технологията, е нежеланието на повечето хора да носят в тялото си сложен радиопредавател, който те самите не могат да контролират. Но и сигурността, както всичко друго, си има цена
.Накрая ще станат задължителни. Да  сигурността си има цена! Правят атентати че после хората да ги е страх и да им предложат "сигурност" с малката цена да станат едни биороботи на които по команда да им се заповядва какво да чувстват и как да се държат. И тези "хора" ще станат и огромна заплаха за другите, които няма да искат да се обрекат на тва робство!  >:(
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Eon в Февруари 03, 2006, 14:07:30 pm
аааа това е много грубо наистина
вкарваш чипа уж да плащаш и да ти плащат (нещо като подкожна кредитна карта ;D)

и същевременно бай брадър те следи...

то сега нали с ГСМ-ите го правят, ама ГСМ-а може да си го оставиш някъде или да не ползваш
а с това нещо всички под ножа ....под чипа де ;D
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Heinie в Февруари 10, 2006, 10:14:43 am
И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име. Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

Откровение 13:16-18
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Дъвиан в Февруари 10, 2006, 11:54:44 am
  Четвъртият звяр ще бъде четвъртото царство на света, което ще се различава от всичките царства, и ще погълне целия свят, и ще го стъпче и разтроши.   
 А за десетте рога, те са десет царе, които ще се издигнат от това царство; и след тях ще се издигне друг, който ще се различава от първите и ще покори трима царе.   
 Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време.


Даниил 7:23-25
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Alien в Февруари 11, 2006, 07:16:40 am
06 февруари 2006
Източник: DarikNews

В Япония създадоха най-малкия и най-тънкия в света микрочип. Той е голям колкото кристалче сол. Размерите му позволяват да бъде вграден дори в хартия. Това обявиха от седалището на електротехническата корпорация”Хитачи”в Токио. Дебелината на квадратния микрочип не надвишава 7,5 микрометъра /една хилядна част от метъра/, а дължината на страната е 0,15 милиметра. При получаване на радиосигнал от отдалечена антена чипът го трансформира в електрически сигнал и го”отразява”за отчитане на идентификационния номер, който може да се програмира. Уникалните размери на устройството го правят удобно за използване в най-различни области – от системата за сигурност до развлекателната индустрия. Възможно е микрочипът да бъде широко използван при изработването на документи за самоличност или финансови документи с повишена степен на защита.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: H. в Февруари 11, 2006, 21:47:17 pm
Ще бъде използван много ефикасно по програмата.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Heinie в Февруари 13, 2006, 12:08:41 pm
Чипове - вече и във вашия мини-маркет!
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Alien в Февруари 14, 2006, 12:25:37 pm
Присадиха чипове на служители във фирма от Охайо, САЩ. Компанията за наблюдение с видеокамери имплантирала пробно електронните устройства на двама свои служители, които имат достъп до стаята с видеозаписи, за нуждите на правителството на САЩ.
Чипът не излъчва сигнали и само се "чете" от устройство, подобно на апарат за разчитане на банкови карти. С него не може да се следи човек. Засега общо 70 души в САЩ били с чипове, присадени под кожата.

"24 часа"


До 10 години ще бъдат задължителни в почти всички правителствени ведомства в САЩ от съображения за "сигурност"  >:(
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Gil-Galadh в Февруари 14, 2006, 20:07:27 pm
до 10 години?Аз му давам не повече от 4-5
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Alien в Февруари 14, 2006, 21:13:54 pm
До 4-5 години може да навлязат по-масово но баш задължителни едва ли ще станат толкова скоро! Не трябва да се подценява и голямото ниво на религиозност в САЩ и много хора ще откажат да сложат чип по религиозни причини заради числото  на звяра.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: virtual в Февруари 14, 2006, 21:45:51 pm
Ето знаех си ,преди ви казах че ми казаха за еднакнига(която ми я преразказаха) която описваше бъдещето и тва се казваше в нея (за мен значи това инфо е старо ;D) а сега сериозно ако някой намери тази книга да казва
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ultrafutur в Февруари 15, 2006, 00:44:28 am
Американска компания вгради в служителите си чипове за идентификация
14 Февруари 2006


Новата система за безопасност работи на основата на технологията RFID получила широко разпространение в магазините за самообслужване.

 
     Американска компания от Охайо вгради микрочипове в двама от своите служители. Това е първият случай в САЩ, когато персонална информация за човека се записва в имплантирано в него устройство, съобщи Financial Times. Частната охранителна фирма CityWatcher.com, която е специализирана във видеонаблюдение, тества технология, позволяваща да се ограничи достъпа да определено помещение, където се съхраняват секретни видеоматериали. Новата система за безопасност работи на принцип, получил широко разпространение в магазините за самообслужване - технологията RFID (radio frequency identification). Чиповете се имплантират в дясната плешка и позволяват на електронната система за безопасност да различи служителя от “чужденеца”, проникващ незаконно в охраняемата територия.

     Експертите очакват, че вграждането на силиконови чипове ще доведе до оживена дискусия относно технологията RFID. Голяма част от специалистите я наричат технология на бъдещето. Правозащитните организации обаче твърдят, че нейното използване ще ограничи сериозно гражданските свободи на американците. В същото време представители на CityWatcher.com смятат, че вграждането на чип в човека не се различава съществено от обикновената практика, когато персонални данни за служителите се записват на чип вграден в пластмасова карта.


www.bgfactor.org
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ---------- в Март 09, 2006, 15:22:50 pm
Много скоро те ще се опитат да внедрят тази технология като необходимост за "нормалното" обществено функциониране. По подобен начин са били въведени паспортите (личните карти) - първоначално само за дипломати, специални клиенти или хора, които преминават някоя граница. Сега всеки задължително трябва да има паспорт. От отдавна в мисловното пространство се върти безумието за татуиране на бар-код върху тялото или инсталиране на някакъв машинно-четящ се запис, а защо не - и електронен предавател... Разбира се, всички съображения за "удобството" на такава практика, а също и за нейната "надежност" няма да закъснеят, паралелно с километричната болвоч как няма разлика между задължението винаги да имаш в себе си документ за самоличност или кравешки пластмасов номер на ухото си... Вече на широко се експериментира с JPS-системата за наблюдение. Сега от нас остава да изградим своите способности за живот извън системата, извън улиците и магазините, защото много скоро на нас самите или на наши приятели ще се постави изискването "да се регистрираме".

Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Eon в Март 09, 2006, 15:36:47 pm
Future Vision:
Ще започнат да ги внедряват тези неща, за жалост...
Гатака - знаете няма за какво да говоря

Дано тогава, вече имаме пътуване до други планети... тогава тези които не искат нелегално ще отиват в други светове за да избегнат дамгосването...

фюджитивс оф лоу..
ренегатес...

това сега е играчка... затворени сте/сме на една планета..
а тогава ....
знаете колко планети има бийонд за колонизиране... ако не са вече заети де...

ЧУКЧУКЧУК
ЗАЕТО>!!!!!
 ;D
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Alien в Март 09, 2006, 16:34:30 pm
Дано тогава, вече имаме пътуване до други планети... тогава тези които не искат нелегално ще отиват в други светове за да избегнат дамгосването...


хахаха и с какво ще отидат на други планети - със смешните кораби на НАСА или с може би с тези, които ползват Илюминати за частни цели ? Когато пътуването до планети стане факт там още повече ще важи правилото за "паспортите" Освен ако си нямаш собтвен космически кораб при това с яка защита да не ти го свалят от Земята някои заинтересовани групи  >:(
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Alien в Май 01, 2006, 12:32:43 pm
Bulgarian Post - 30 Април 13:32
Американската компания Levi Strauss&Co. започва да доставя на няколко неназовани магазини в САЩ джинси с радио чип. Целта на това е да може да се проследяват и управляват по-добре продажбите и наличностите на стоките. От компанията не пожелаха да назоват магазините, в които експериментално се продават новите радио джинси. В момента има две големи фирми, които продават стоки с подобна технология.Проектът изпробва възможността да се управляват наличностите, както и по-лесно да се зарежда със стоки, които са свършили. Новият чип ще замества много успешно бар кодовете, които се използват до сега. Чипът ще съдържа подобна информация като име на продукта, модел, размер и цвят и ще помага много, когато клиентите не могат да намерят необходимия им размер или цвят защото наличността ще бъде попълвана много по-лесно.Слагането на радио чипове става все по-популярно в текстилната индустрия, но според специалисти много от търговците все още не са склонни на това, тъй като в момента се отделя голямо внимание на това как да се намалят бюджетите, както и на програмите тип лоялен клиент. Освен това се очаква новата технология да се използва само за стоки с цена над 25 долара.Всичко това обаче крие и достатъчно много опасности, тъй като както се знае, чиповете могат да бъдат използвани и за проследяване на хората, не само на дрехите.Много организации защитаващи правата на човека вече изразиха недоволството си от проекта на Levis.През 2003 година подобно нещо се случи и с компанията Benetton, която имаше намерение да продава дамските дрехи от линията си Sisley с подобни радио чипове, което и разбира се доведе до отлив от клиенти.ПОчнаха лека полека да ги слагат  >:( За сега единствената борба може да се води като не се купуват и да им се намалят печалбите. Лошото ще стане когато всички започнат да ги правят стандартно с чипове! тогава ще си караме само  имитации  :P :P
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Eon в Май 01, 2006, 12:44:12 pm
Ще си ги шием сами.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Alien в Май 01, 2006, 12:56:47 pm
Абе то както е тръгнало всичко сами трябва да си прозивеждаме - на мен ми трябва един репликатор и си ги прая сам  :P
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ultrafutur в Май 06, 2006, 11:44:54 am
Американци снабдиха обувките на проститутките с GPS и LCD дисплей

5 Май 2006Хай-тек нововъведенията трябва да подобрят сигурността и ежедневието на жриците на любовтаОсвен с добра визия, новите обувки се отличават и с изключителна мултифункционалност.
     В рамките на проекта Aphrodite, няколко американски компании обединиха усилията си за специални хай-тек обувки за увеличаване сигурността на проститутките. Новите обувки с високи платформи на жриците на любовта ще бъдат оборудвани с GPS-система за спътникова навигация, аларма и LCD-монитор и ще имат връзка с Интернет, посочва Gizmodo. В обувките е използвана популярна в много студентски градчета в Щатите технология за обезпечаване сигурността на студентите. Безжичният Rave Guardian позволява на учащите се, които се притесняват за сигурността си, да използват мобилните си телефони като персонално алармено устройство. Часовникът на GSM-а се наглася за определен период от време и ако студентът не го изключи, след изтичането му Rave Guardian използва e911-мрежата, за да засече местоположението на телефона и да сигнализира на полицията къде да търси собственика му.
Цената на уникалното изобретение все още е неизвестна.


     По думите на авторите на проекта, дизайнерът Норийн Леди (Norene Leddy) и специалистът в областта на електрониката Андрю Милмо (Andrew Milmoe), създаването на обувки с предпазни средства за проститутките било свързано със спецификата на професията им и е призвано да направи напрегнатия им нощен труд по-безопасен. Освен полезната GPS-система, която ще помага да бъдат откривани при непредвидени обстоятелства, представителките на “най-древния занаят” ще могат да се наслаждават и на качествена почивка с течнокристалния монитор, на който ще могат да гледат филми с изключително качество на картината.

     Високотехнологичните обувки са представени на изложението Eyebeam, провеждащо се в Ню Йорк от 2 до 13 май. Каква ще бъде цената им и колко жрици на любовта ще могат да си ги позволят, все още остава неизвестно.


bgfactor
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: prestor в Май 07, 2006, 12:17:10 pm
Честито, след някоя друга годинка, в някоя база от данни ще се представяме и като координати. Да живее GPS.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: H. в Май 20, 2006, 02:42:53 am
В Турция влезе в сила закон за защита на животните, който задължава стопаните им да зачитат техните права и предвижда строги наказания за лошо отношение към тях.
Както съобщават вестниците в южната ни съседка, в съответствие със закона на всички домашни животни ще бъдат вградени електронни чипове, отговарящи на международните стандарти. Стопаните на котки и кучета са задължени в едномесечен срок, след като се сдобият с домашния любимец, да го регистрират във ветеринарната служба на общината, и да го "снемат от отчет" седмица след смъртта му. Законът забранява продажбата и отглеждането в Турция на кучета от бойни породи, смятани за опасни, и преди всичко питбули и японски тоса-ину. За бездомните животни в Турция ще бъдат създадени специални приюти, където ще ги кастрират, за да се спре размножаването им. Приспиването на бездомни животни без необходимите за това причини ще се наказва с глоба от близо 400 долара, съобщава в. "Миллиет".

Източник: http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски


Скоро и във вашата дясна ръка/чело :D
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Alien в Май 20, 2006, 12:07:36 pm
Да сега остана да въведат по същия пример Закон за защита на хората  >:( и по един чип да не се изгубим в тъмното  ;) Пътят към ада е послан с добри намерения както се казва или по скоро в случая с предтекст за такива въпреки, че много хора наивно вярват в добрите намерения за "защита" на животните а за после и при хората, Бтв в САЩ вече  е почнала програма според която всички ученици дават отпечатъци, те се използват в училищните автобуси за да се следи кое дете на коя спирка слиза пак от съображения за сигурност и страх от тероризъм! Близо сме до тоталния контрол!
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Eon в Май 20, 2006, 12:52:45 pm
Все повече се доближаваме до света описан в книгите на Дейвид Уингроув...

Тъжно е... :-[
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: H. в Май 29, 2006, 01:19:44 am
До Нова година - чип и в нашите паспорти (!!!)

Концепция за българските документи за самоличност в условията на членство в ЕС прие Министерският съвет

25.05.2006

До 1 януари 2007 г. в българските документи за самоличност трябва да има електронен носител, съдържащ личните данни от персоналната страница в електронен формат, както и цифрова снимка на приносителя.
Данните трябва да бъдат защитени от неправомерен достъп и гарантирани с електронен подпис, гласи концепцията за българските документи за самоличност в условията на членство в ЕС, приета от правителството.
Същевременно бе създадена и междуведомствена работна група за координиране дейностите по изпълнението на програмния документ. Тя ще бъде оглавена от заместник-министър на вътрешните работи.
Запис на дактилоскопна информация в паспортите ще трябва да започне не по-късно от февруари 2008 г. Той няма да се добавя към вече издадените паспорти и ще важи само за новоиздаваните документи.
Сегашните документи за самоличност бяха въведени през 1999 г. След шестгодишна експлоатация на системата за издаването им обаче се наблюдава амортизация на използваните материални ресурси и вече има изоставане от водещите технологии за изработване и персонализация на документи за самоличност, обяснява пресслужбата на кабинета.
След атентатите в САЩ през 2001 г. настъпи промяна в концепцията на документите за пътуване в международен мащаб. Въведе се изискване за по-тясно обвързване на документа с личността на приносителя, както и за повишаване на устойчивостта срещу подправяне или фалшифициране.
ЕК въведе регламент, с който задължава страните членки да започнат издаване на нов тип документи за пътуване, съдържащи електронен носител със записани в него биометрични данни на притежателя.
Регламентът е ще е задължителен за България към датата на присъединяване, припомнят от Министерския съвет.


Източник: Айдеее, както бях от първите дето си мислеха, че тук това няма да дойде, така и сега си подвих опашката. От това няма как да се избяга, освен ако не се изселиш, срещу което в крайна сметка се борим. Плаче ми се. Ще последват други познати неща, за които сме чели след тези паспорти :'( :'( :'(
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Alien в Май 29, 2006, 11:10:23 am
Аз доколкото знам за да си смениш паспорта или личната карта задължително трябва само ако искаш да пътуваш За САЩ а по късно и за други държави а иначе може да си остайш личната карта  до срока и на зтичане. Моята свършва 2012г.   :P :P :P ;)
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: llara в Май 29, 2006, 11:37:32 am
След 2012г. няма да ни трябват документи за самоличност. :P
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: H. в Май 29, 2006, 13:46:57 pm
Регламентът е ще е задължителен за България към датата на присъединяване, припомнят от Министерския съвет.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: H. в Май 29, 2006, 14:45:15 pm
Пръстов отпечатък в паспорта от 2008 година

ДЕСИСЛАВА РИЗОВА

От февруари 2008 година в българските паспорти ще трябва да има запис на дактилоскопна информация. Това предвижда приетата вчера от МС Концепция за българските документи за самоличност в условията на Европейския съюз. Изискването ще важи само за документите, които тепърва предстои да се издават.
До 1 януари 2007 г. в българските документи за самоличност трябва да има електронен носител - чип, съдържащ личните данни от персоналната страница в електронен формат, както и цифрова снимка на приносителя. Данните трябва да бъдат защитени от неправомерен достъп и подписани с електронен подпис. Промяната в българските документи за самоличност се налага, тъй като ЕК въведе регламент, с който задължава страните-членки да започнат издаване на нов тип документи за пътуване, съдържащи електронен носител със записани в него биометрични данни на притежателя. Този регламент ще е задължителен за България към датата на присъединяване.


Източник: http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: H. в Май 29, 2006, 14:49:13 pm
"Сега"  26 май 2006 , 6 стр.

Пръстов отпечатък в паспортите от 2008 г.

Наделина Анева    

От началото на следващата година започва подмяната на паспортите, а не по-късно от началото на февруари 2008 г. в тях ще има цифрова снимка и цифров отпечатък на пръсти. Това предвижда одобрената вчера от кабинета концепция за българските документи за самоличност в условията на ЕС. Промените касаят само документите, които ще се издават занапред.
В документа са предвидени 2 етапа на смяната на паспортите. От началото на 2007 г. ще се издават паспорти, които ще съдържат лични данни в електронен формат. От февруари 2008 г. пък вече ще се издават документи с цифрова снимка и цифрови отпечатъци на пръсти. В концепцията е записано, че паспортите трябва да бъдат защитени от неправомерен достъп и да бъдат подписани с електронен подпис. Министър Николай Василев предлага в документите да е вграден електронен подпис и те да служат дори при парични преводи. На този етап обаче изваждането на електронен подпис е твърде скъпо - около 80-100 лв.
Дактилоскопската информация, която ще се вписва задължително в паспортите от 2008 г., няма да се добавя към вече издадените паспорти, пише в документа, внесен от министър Румен Петков.
Вчера МС създаде междуведомствена работна група, която да координира дейностите по изпълнение на концепцията. Досега няколко ведомства имаха свои проекти за смяната на документите и не успяха да стигнат до единно мнение.

Задачи:

За да започне работата с новите паспорти, е необходимо да се доставят станции за снемане на биометрични данни в пунктовете за подаване на заявления за издаване на документи за самоличност. Освен това трябва да се оборудват ГКПП-та с устройства за четене на данни от документите за пътуване с вграден електронен носител. Необходимо е и да се увеличи капацитетът на телекомуникационната среда, за да поеме допълнителния трафик на информация, както и да се осигури нейната защитеност. Предстои създаване на регистър с пръстовите отпечатъци на всички, които са подали заявление за издаване на паспорт.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ---------- в Май 29, 2006, 19:40:15 pm
Това ще доведе до страхотен хаос и нови благочестиви затъвания на тъпата ни държава в заеми за закупуване на "новите технологии". На вас предлагам да си извадите документ за самоличност възможно в най-последния момент преди въвеждането на електронните и дактилоскопични елементи - така ще имате повече "срок на годност", през който ще можете да минавате метър. Не е изключено обаче в един момен да ви кажат, че важащият ви паспорт не важи, понеже не е по "новите изисквания". Така или иначе, ТРЯБВА ДА ВИ Е ЯСНО, ЧЕ АКО СТЕ ТРЪГНАЛИ НАТАМ, ЗА КЪДЕТО ПИШЕМ, МНОГО СКОРО ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕТЕ В НЕЛЕГАЛНОСТ.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ---------- в Май 29, 2006, 19:43:22 pm
Не си давайте котките и кучетата! Ще спрат да ви носят положителна енергия!
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Gil-Galadh в Май 29, 2006, 19:54:51 pm
Обезпокоително.Аз мисля да забравя да си изкарам документ,ама не мога да протакам дълго
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Alien в Май 29, 2006, 20:01:04 pm
Личната ми карта изтича 2012  :P Проблема е обаче че ако не си изкараме нови паспорти няма да можем да мърдаме много. Незнам как стои въпроса с Евро Съюза щото ако махнат границите поне там може и с личната карта да се ходи предполагам ;)
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Mirotvorec в Май 29, 2006, 21:20:24 pm
Цитат
ТРЯБВА ДА ВИ Е ЯСНО, ЧЕ АКО СТЕ ТРЪГНАЛИ НАТАМ, ЗА КЪДЕТО ПИШЕМ, МНОГО СКОРО ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕТЕ В НЕЛЕГАЛНОСТ.
flyDragon, ти няма ли да дойдеш с нас?  :P
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ---------- в Май 30, 2006, 10:14:35 am
о
:-*
 :'( :'( :'( :'(
8) 8) 8) 8) 8)
За 8) мен  8)има  8) 8) 8)няколко 8)  8)пътя
и 8) всеки от тях е  8)с вас! 8) 8)
 8) 8)         8) 8) 8)         8)
:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
 >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(
 :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X
 :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Mirotvorec в Май 30, 2006, 12:12:12 pm
Надявах се да е така  :D
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Alien в Октомври 08, 2006, 10:24:33 am
Микрочипове за градските слонове в Бомбай

DarikNews - 07 Октомври 21:57
Властите на индийската стопанска столица Мумбай (бившия Бомбай) задължиха собствениците на слонове на имплантират на своите животни микрочипове. Решението е взето, за да се легализират животните, които се движат по улиците и създават аварийни ситуации по пътищата. Цената на микрочипа е 200 рупии (4,4 долара). Така властите се надяват да решат проблема с разрешителните-менте за използване на животните. Досега обаче официално са регистрирани едва четири слона. /БГНЕС/
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Октомври 11, 2006, 18:36:40 pm
Да ми сложат чип на оная работа нещат ли ?
НИКОГА !  >:( >:( >:(
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: lss в Октомври 11, 2006, 20:08:16 pm
Да ми сложат чип на оная работа нещат ли ?
НИКОГА !  >:( >:( >:(
не давай такива идеи

в Индия може да е необходимо да се направи някаква организация, така че не ми се вижда особено голям проблем това със слоновете
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Октомври 14, 2006, 18:12:26 pm
Да ми сложат чип на оная работа нещат ли ?
НИКОГА !  >:( >:( >:(
не давай такива идеи

в Индия може да е необходимо да се направи някаква организация, така че не ми се вижда особено голям проблем това със слоновете
по добре недей...
незнаеш ко говориш...
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ---------- в Декември 15, 2006, 19:59:20 pm
Вижте това...
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: AU в Декември 15, 2006, 23:07:00 pm
  тъжно , но факт , във Варна всички кучета имат копчета  на ушите  >:(
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Altay в Февруари 16, 2007, 19:32:19 pm
Най-малкият микрочип (за който ни е позволено да знаем) бе представен от Хитачи. 

Размерите са му 0.05 на 0.05 милиметра -
http://www.technovelgy.com/ct/Science-Fiction-News.asp?NewsNum=939
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: asdfghjkl в Февруари 16, 2007, 23:40:13 pm
Ужас, това не можеш да го намериш.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Admin в Февруари 17, 2007, 12:33:44 pm
Най лошото е че това е RFID чип за откриване на стоки в магазини и складове, а лесно може да се използва и за следене на хора...направо е елементарно...
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Altay в Февруари 17, 2007, 19:54:21 pm
Ще се имплантират ли хора с VeriChip? - http://www.rfidjournal.com/privacy/entry/3045

Цитат
След ураганът Катрина, много хора изгубиха всичките си документи за самоличност. 
В суматохата,по време на урагана, много хора бяха само по пижами - без кавито и да е документи. 

Ако чипов имплантант бе свързан с база данни, намираща се в някъде, безопастност, това означава че хората винаги ще бъдат идентифицирани. 

Ще има сигурна информация и за здравословното състояние, на всеки.
 
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Altay в Февруари 22, 2007, 22:52:01 pm
Петиция срещу имплантирането на микрочипове, във Великобритания - http://petitions.pm.gov.uk/No2Microchipping/

Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Petee в Март 03, 2007, 17:05:33 pm
Откр. : „И друг, трети, ангел вървеше подир тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си, той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите ангели и пред Агнето. И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и ония, които се покланят на звяра и образа му, не ще имат отдих ни денем, нито нощем, нито кой да е, който приема белега на името му. Тук е нужно търпението на светиите, на тия, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исус.”
В западна Европа домашните любимци са вече с чипове и въпреки обещанията, че ако животното се изгуби ще го намерят, съм виждал обяви на хора, които си търсят примерно кучето и подчертават, че е с чип.
Майка им чифутска...
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Gil-Galadh в Март 04, 2007, 20:00:11 pm
Пити,леко с тея библейски истории че на теб първо ще ти сложим Чип..и Дейл :)


Майтапа настрана-наскоро по Нешънъл Джиографик дажаха едно филмче дето беше общо взето реклама на това колко е хубаво да си носиш чип с тебе...и се споменаваше как в много клубове и дискотеки служителите и редовните клиенти си имат имплантнати...
 Не знам..нанотехнологии,подобрения на тялото и т.н. съм навит,ама чипове...ни мъ вличе
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Alien в Март 05, 2007, 01:29:17 am
Цитат
Не знам..нанотехнологии,подобрения на тялото и т.н. съм навит,ама чипове...ни мъ вличе

Гил каква е разликата ?  Нанотехнологиите са просто малки чипове  ;) След като са ти в тялото могат да приемат и да предават информация.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Alien в Април 10, 2007, 16:32:36 pm
През 2035 а. ще бъдем 8,5 млрд, и ще носим имплантирани информационни чипове в мозъка

"Труд"  10 април 2007 , 29 стр.

средната класа ще роди новите революционери


ЛОНДОН - До 30 години средната класа в света ще се революционизира и ще поеме ролята, отредена от Маркс на пролетариата, прогнозират учени в доклад за бъдещето, поръчан от британското министерство на отбраната.

Стратегическото четиво показва с каква действителност ще се сблъскат бойците на Обединеното кралство през 2035 г.

Информационни чипове, които директно ще се имплантират в мозъка, електромагнитни оръжия, увеличаване на световното население до 8,5 млрд. (в момента то е около 6 млрд.), все повече радикални групи и ултранационалисти - това ни чака след 30 г. според авторите на доклада.

Според него имплантирането на информационни чипове в човешкия мозък ще е рутинна операция. Ще има оръжия, които използват електромагнитен импулс, за да блокират комуникациите в цели огромни мегаполиси. Средните класи ще се революционизират и противопоставят на свръхбогатите и свръхбедните. Супермобилни тълпи ще се организират да атакуват ключови обекти светкавично по команда на криминални или терористични групи.

Все по-дълбоката пропаст между свръхбогатите и средната класа ще й отреди революционната роля, която Маркс даваше на пролетариата, убедени са те. Марксизмът ще се възроди заради глобалното неравенство, а средната класа ще се обедини, за да защити интересите си, като използва възможността си за достъп до обучение и придобиване на добра квалификация.

През 2035 г. населението в Близкия изток, сега 27 милиона, ще е нараснало със 132 на сто, а 87 процента от хората До 25 г. ще живеят в развиващите се страни.

Демографските промени ще засилят икономическото и социалното неравенство, което ще се отрази зле на екологията, на достъпа до питейна вода и други ресурси, както и на международните отношения.

Според експертите след 30 г. ще разполагаме с оръжия, излъчващи мощни електромагнитни импулси, които ще са в състояние да разрушат всички комуникационни системи в даден район на света. Неутронни оръжия ще се ползват за етнически прочиствания, като селективно убиват хора на предварително зададени територии, без да нанасят щети на сградите.


През 35та директно в мозъка а скоро очаквайте материал какво готви правителството на САЩ за американците още през следващата година
(http://smilies.sofrayt.com/fsc/angry8.gif)(http://smilies.sofrayt.com/fsc/angry8.gif)(http://smilies.sofrayt.com/fsc/angry8.gif)
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Alien в Април 13, 2007, 01:38:59 am
Гривни с чип срещу кражби на бебета

В родилен дом в парижко предградие тази седмица бяха изпробвани първите електронни гривни срещу отвличане на новородени, съобщи Франс прес.
От вчера родилното отделение на болницата Ренси-Монфермей, където през последните пет години бяха регистрирани няколко кражби на бебета, предлага тази услуга на родителите, а те могат да приемат или откажат.
Намерението на родилния дом, в който през 2006 година са раждали 2 100 жени, е да предотврати отвличания, смени и нерегламентирано изнасяне на новородени заради семейни недоразумения, като същевременно запази отворения режим на болницата.
При тази система, която се прилага в Англия, Ирландия, Австралия и даже в Малайзия, всяко докосване на гривната или изнасяне на новороденото от определен периметър активира алармен сигнал в контролната зала на персонала, който веднага може да установи къде е бебето.
Гривната съдържа чип и радиопредавател, който на всяка секунда изпраща сигнал до приемници, разположени из цялата сграда.
Устройството е направено от пластмаса и силикон. То е непромокаемо и хипоалергично, тежи 12 грама и стои постоянно на крачето на бебето.
Две бебета са били отвлечени от родилното отделение на болницата в Монфермей през 2002 и 2005 г., а трето изчезнало през януари тази година, когато майката била на консултация, посочва агенцията.


Стигаме все по близо и близо до глобалното "чипосване"
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ---------- в Април 13, 2007, 12:34:46 pm
Вече текат пилотни програми по имплантиране на чип директно в новородените в някои западни болници, с което да се наложи практиката на саморазбиращо се, поголовно маркиране. Помислете си дали можете да имате доверие и да родите (или да пуснете жена ви да роди) в здравно заведение, което е под разпореждане на масонската власт :o
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Trandev в Април 13, 2007, 12:47:27 pm
Вече текат пилотни програми по имплантиране на чип директно в новородените в някои западни болници, с което да се наложи практиката на саморазбиращо се, поголовно маркиране. Помислете си дали можете да имате доверие и да родите (или да пуснете жена ви да роди) в здравно заведение, което е под разпореждане на масонската власт :o
Какви са признаците, по който се определя, дали едно здравно заведение е под масонска власт. Леко несериозно е горното. А за пилотниите програми отдавна се говори, изтъквайки една или друга потребност от тях.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ---------- в Април 13, 2007, 15:09:05 pm
Признаци - много, остава на посветените и истински търсещите да се ориентират в това.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Scorpion в Май 30, 2007, 16:04:28 pm
 :-\
http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=593&st=0&#entry9346

ЕТО МАЛКО ОРИЕНТИРИ, може би вече познати за вас, но повторението е майка на знанието:
 
Сайта на Теосфера

Допълнителни линкове на други езици:
http://www.greaterthings.com/News/Chip_Implants/
http://www.greaterthings.com/Word-Number/666/index.html

http://www.salvation-of-humans.com/English...ute_badness.htm
http://www.geocities.com/Athens/Olympus/7771/666.htm
http://www.geocities.com/Athens/Atrium/333...ciedade_666.htm
http://www.nuestrared.com.ar/x/index.php/a...reflexiones/156
http://www.snopes.com/politics/business/mondex.asp
http://www.cybertime.net/~ajgood/666spanish.html
http://www.mednat.org/bibbia/marchio_bestia.htm
http://www.aha.ru/~stnikola/inent.html
http://beseda.orthodoxy.ru/arc17/31873.html
http://www.zaistinu.ru/old/econtrol/chips/
http://www.foru.ru/slovo.3001.4.html
http://www.heretics.com/well/way/credit.htm
http://www.foru.ru/slovo.1816.1.htmlhttp:/...sy/paisiy.shtml
http://www.otechestvo.org.ua/Links/INN_&_glabolizaciya.htm
http://www.otechestvo.org.ua/analitika/2004_08/an_26_01.htm
http://www.nacidea.ru/kniga/nacidea01.php
http://www.evrazia.org/modules.php?name=Ne...rticle&sid=2820
http://russkie-idut.ru/vesti-04/new04.htm
http://www.abkhaziainfo.f2o.org/res/EplEkuFVpuUpKWlCnT.shtml
http://www.aferizm.ru/stati/chudo/st_ch_metka_diavola.htm
http://www.zavet.ru/inn-gordeev.htm
http://www.google.es/search?hl=es&q=implan...ta=lr%3Dlang_es
http://sens-de-la-vie.com/Archepages/access-refuse.html 

Интересни са коментарите във форума на "Войните на Тангра".
Има  един проблем, че чипирането няма да бъде предмет на съгласие въобще и даже в момента не е. Много хора и сега без да го знаят или само подозират, са чипирани, а следващите жертвички ще бъдат чисто и просто инжектирани със съответните чипове.
Поводи да ти ръгнат една инжекция, колкото си искаш и да ти сложат чипчето да се върти в кръвообръщанието вече не е никакъв проблем. Ваксинацията срещу програмираната близка пандемия ще свърши отлична работа и голяма част от хората ще бъдат чипирани по този начин.

/Ето тука нещичко да си преведете за тази пандемия, която всеки момент се очаква, подготвяна в топ секретните американски лаборатории и  няма да е грип, а рак/:

NOUVEAU DOSSIER ! Grippe aviaire, HIV ou mycoplasme: fausse pandémie d'un virus créé en laboratoire américain. En préparant un numéro spécial sur la grippe aviaire pour un magazine médical, deux chercheurs, les dr. Scotts ont découvert que cette pandémie, si elle a lieu, ne sera pas due au virus H5N1, mais à un pathogène breveté par les États-Unis, le mycoplasme. À faire circuler

http://www.conspiration.cc/

ГОре долу, който не го хване рака, при всички случай ще му остане чипа, което пак си е равносилно на смърт.


Колкото до масонските болници, отдавна всички са под контрола им. Но, дори да не успеят да чипират някое бебе, ще имат безумно много възможности да го направят и след това, бъка от зомбари, готови на всичко. Като се има предвид, че последните 60-ет години са се намирали хора да предизвикат с хапчета и други методи страхотни болки у бебета и малки деца, за да им нарушат целостта на мозъка, което дава възможност за програмацията им, чипирането ще им е много по- лесно и удобно. Направо фасулска работа. Предишната фаза им беше малко по-трудничка и въпреки това перфектно успяха в масовата зомбация и програмация.

Номерът, според мен, не е да търсите коя болница не е под масонски контрол и да спасите единствено само вашето дете, номерът е, вие  самите да не им вършите мръсната работа и да се видите, къде се намирате в тази схема.

В противен случай всичката тази  информация и форуми ще си останат празни дрънканици и те ще ни сложат окончателно вилката на врата - на абсолютно всички като ни превърнат в перфектни роботизирани роби, духом мъртви.

Ако спасите само вашето дете, случайно, но вие участвувате в чипирането на хиляди други, каква ще му е ползата да живее потопено в окена от зомбита. Отдавна свърши времето на поеденичното спасение и подобни разсъждение изключително ограничени, което доведе фактически до това положение.Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Max в Октомври 16, 2008, 23:02:32 pm
ЕС се подготвя за въвеждането на умни микрочипове

06 октомври, 16:49

Днес се провежда организирана от френското председателство на ЕС конференция на високо ниво, посветена на изграждането на така нареченият "Интернет на нещата" ("Internet of Things"), съобщава Euractiv. В същото време ЕК готви да представи мерки, които да потушат страховете за личната неприкосновеност, свързани с използването на Радиочестотни идентификатори (RFID) – микрочипове, които ще са в основата на технологичната революция.
Комисията вярва, че в бъдещето много неща ще бъдат възможни, когато към всичко ще бъдат прикачени всевъзможни маркери и сензори. Според визията за "Интернет на нещата", предметите ще могат да комуникират помежду си, като например позволяват на сляп човек да върви спокойно по улицата, знаейки какво точно има около него. Това ще става чрез четец на маркери, засичащ всички сензори около себе си.
 
Въпреки това, чиповете представляват и заплаха за личната неприкосновеност, защото маркерите биха могли да носят и лична информация. Затова ЕК ще представи през ноември препоръки към страните-членки, в които се описват първоначалните мерки, които трябва да се вземат относно чиповете. Всички компании, които ще ползват маркери, ще трябва да направят "оценка върху личната неприкосновеност". Магазините, продаващи стоки с маркери, ще трябва да ги деактивират, щом стоката бъде закупена – нещо, срещу което големите вериги възразяват. ЕК ще предложи и общо лого за всички продукти, съдържащи RFID микрочипове.
 
Но RFID революцията все още е в далечното бъдеще. Пречки пред нея са не само притесненията за личните свободи, но и липсата на международни стандарти. Софтуерната индустрия пък посочва, че Европа вероятно няма да може да се справи с въвеждането на системата, поради недостиг на квалифицирани инженери за целта.

http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=560447


Не ми се вярва наистина да имат технологични проблеми и нещо да ги забави.Всичко си тече по план, според мен.
До 2010 ще си ги имаме.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: xXx в Октомври 16, 2008, 23:28:06 pm
Това си е чисто посегателсвто върху личната свобода. Да ще бъде полезно за някои хора и ще улеснява много неща, но предпочитам да си върша нещата по ЧОВЕШКИ начин, защото съм човек. А не примерно в магазина да отида на касата със стоката, да ми засече колко пари имам да плащам и да плати чрез чипа ми диреткно, след което да си излезна (примерно).
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Max в Октомври 17, 2008, 00:18:22 am
Проблема с чиповете е в това, че са средство не само за наблюдение, но и за управление на съзнанието. Така се твърди в материалите на тази тема. Смятам че е вярно.
Каквото си кажем и направим преди събитието, това ще е. После няма и през ум да ни дойде да роптаем. Ще бъдем едни доволни и пасивни овце.
 
В старата тема за чиповете някой се чудеше от кого ще започнат?  Може би от военните?

Ако няма да е масово от самото начало, предполагам, че ще се приложи в сферите на отбраната, полицията, образованието, здравеопазването.

Но все пак, струва ми се, че ще стане изведнъж за всички.
Дали ще се подготви законодателството за това или ще бъде тайно?
И кога да го очакваме?

Ако сте сте срещали информация за очаквания момент на поставянето,пишете.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Breath в Октомври 17, 2008, 00:32:44 am
В много страни това е практика вече от години. Започват с криминално проявени, затворници.
Богаташите слагат на децата си, а и себе си.
При нас не знам как ще стане масово, няма да е изведнъж.
 
Някъде четох, че "най-удобните" места са на ръцете или челото, защото чипът се активира от батерия, която се зарежда когато се редуват студено и топло. А това са местата с най-честите температурни промени в тялото.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Max в Октомври 17, 2008, 18:59:14 pm
Питам се следното:

1.Дали вече не са ни ги сложили.

2.Дали именно чипове ни готвят или нещо друго?

3.Какво ще предприемат , за да се справят с паниката и неприемането?
Още по- интензивна обработка с химия и облъчване?

4.Защо на всички им идва на ум само  едно решение? ( горите, планините…)
То е продиктувано от паниката и гнева.
И важното е масово. Значи нещо не е в ред.

5.Реално ли е да се надяваме, че можем да окажем съпротива като общество? Или всеки  както си знае?
Знам бе, няма гражданско общество, размечтах се...

Мисля, че поставянето ще бъде едновременно на всички, под предлог премахване на наличните пари. Иначе губят време, може да има брожения, бунтове.

Като чета по разни форуми реплики от рода на „ На мен няма да ми сложат.Няма да позволя „ , просто недоумявам.
Принудиха ни за профилактичните прегледи. С последователни глоби за всеки отказ.
 Сега пък няма да можеш да влезеш в магазина , ни да си платиш тока, данъците….Недай боже от КАТ да те спрат…
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: kossev в Октомври 17, 2008, 19:20:07 pm
нещата отиват на много зле и идея нямам как да се спася.То няма лошо да отида на село или в планината,но нали трябва да се яде?
Ами семейството ми?...
Ще го направят задължително.В името на доброто,срещу тероризма,абе ще измислят нещо на което много хора ще повярват.
А Тези които откажат??
Ще са свободни..и гладни.Няма кола,няма ток,вода,достъп до магазина.
Незнам,но аз сериозно взех да се плаша.Много бързо взе да става.
Тук във форума има много малко предложения за спасение и изход от това.Дано се появят повече.
а между другото какво се очаква да стане през 2012-та,че толкова хора я чакат с нетърпение?
Да не се окаже нещо като извънземните на 14.08.08г
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Breath в Октомври 17, 2008, 19:34:41 pm

1.Дали вече не са ни ги сложили.


Като прочетох това се сетих, че има начин някои чипове да бъдат поставяни заедно с ваксина, по време на ваксинация, толкова са малки.
Та, наистина, дали вече не са сложили чипове на някои?
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: AU в Октомври 17, 2008, 20:00:08 pm
В много страни това е практика вече от години. Започват с криминално проявени, затворници.
Богаташите слагат на децата си, а и себе си.
При нас не знам как ще стане масово, няма да е изведнъж.
 
Някъде четох, че "най-удобните" места са на ръцете или челото, защото чипът се активира от батерия, която се зарежда когато се редуват студено и топло. А това са местата с най-честите температурни промени в тялото.

да има и графа еко терористи които имат чипове в личните си карти, за това което пиричиняват на животните няма какво да говорим , в смисъл добре знаете за миграциите и т.н. и контрола над тях, според мен първите тестове вече отдавна са проведени.

 а колкото до това с липсата на международни стандарти, нищо по - лесно за преодоляване. Има си стандарти  и унификации за качеството на продуктите като ИСО 9000 - 9002, та какво пречи да изградят някаква единна система и да разделят правата между няколко фирми - производители на микрочипове, било то дори и една като производител и няколко други като извършители на услугата поставяне в паспорта.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Max в Октомври 17, 2008, 20:59:06 pm
Мислех дивак да ставам, ама като разбрах , че всички са се юрнали към горите реших, че не това е верното решение. Нещо друго ще се мисли.
Китайците разправят, че всеки проблем имал 36 решения. Пък интересно защо, хората никога не сещат за повече от 2-3.
Значи това с гората не става , защото ако всичко живо се изнесе към природата, то след месеци природа няма да остане. Ще  изядат всичко като молци, с тая потребителска нагласа и с мисълта, че са господари на Земята. Пък и „истинските господари „ на планетата няма да го позволят.
Мислил съм, че е добре да си обменяме идеи за спасение, но това ще е голяма глупост. Ако наистина форумът се чете от разни елементи… що да им улесняваме работата?
 
По-добре да видим какво не трябва да правим. Какво ще кажете?

И НАЙ-ВАЖНОТО ДА НЕ СЕ ИЗПАДА В ПАНИКА И ИСТЕРИЯ.какво се очаква да стане през 2012-та,че толкова хора я чакат с нетърпение?
Да не се окаже нещо като извънземните на 14.08.08г

На тая тема мога само да си фантазирам.
Във форума има инфо, виж какво пише.
Аз си имам някаква мисъл, че изкуствено ще предизвикат тежки катаклизми. Нали трябва да останем само един милиард. С войните, вирусите, глада става по-бавно от желаното, а господата нещо бързат.
От друга страна пък знам ли. Нали календарът на маите свършвал…
 
Каквото ще става, обаче, дали няма да стане по-рано и да ни свари неподготвени?

Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Max в Октомври 17, 2008, 21:08:29 pm
(http://s42.radikal.ru/i095/0810/d1/6e1badf1bf4d.jpg) (http://www.radikal.ru)


(http://s53.radikal.ru/i141/0810/b0/62776e64ea34.jpg) (http://www.radikal.ru)


(http://i021.radikal.ru/0810/2f/70c90560d918.jpg) (http://www.radikal.ru)


(http://s41.radikal.ru/i091/0810/e8/4bfc2cd9a44d.jpg) (http://www.radikal.ru)


(http://s61.radikal.ru/i171/0810/60/e07a99798581.jpg) (http://www.radikal.ru)
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: thesoapmaker в Октомври 26, 2008, 15:17:39 pm
Какво толкова сте се впрегнали не мога да разбера?  :-X

Чипове ама друг път. Дори да успеят да ги сложат на малка част от населението, вие смятате ли, че ще се подложите на това? Не, нали? Тогава какъв е проблемът?  ???
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Max в Октомври 26, 2008, 16:08:46 pm
Ти смяташ, че някой ще ни пита ли?

В Мексико това е започнало в средата на 2003-та. Вярно, не насила, но все пак, като се има предвид това, което постепенно се случва, вървим към безналично плащане. Мисля, че имайки предвид обвързаността на държавите в света на всякакво ниво, във всички сфери, това няма да отмине никого. Освен, тези, които зарежат обществото и поемат по някакъв си техен път на оцеляване. Ако такъв е възможен. Отначало допусках, че раздухваната тема за чиповете е начин да всеят паника, но сега ми се струва, че едва ли. Така или иначе, върви се към "икономика без пари" и чиповете са начинът за осъществяването на това. Като оставим другите им "предимства".
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Martin в Октомври 26, 2008, 18:53:43 pm
Не виждам как ще се пробута с икономически аргумент - все пак чипът може навсякъде да се сложи, има и сега кредитни, дебитни карти, ГСМ-и - как ще убеждават хората, че понеже не се ползват пари, трябва да си сложат чипове?  :-\
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Alien в Октомври 26, 2008, 19:46:12 pm
Не виждам как ще се пробута с икономически аргумент - все пак чипът може навсякъде да се сложи, има и сега кредитни, дебитни карти, ГСМ-и - как ще убеждават хората, че понеже не се ползват пари, трябва да си сложат чипове?  :-\

Не точно като икономически аргумент а като фирмена политика за сигурност. На принципа на онези "клубове" които и сега ползват този метод в Испания - само че си го представи същото във всеки магазин който влизаш. Разбира си могат да се повдигнат искове за дискриминация ама по тази логика и тези испански клубове трябваше да са осъдени досега че не дават друга опция за влизане в тях!
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Max в Октомври 26, 2008, 20:02:00 pm
Не виждам как ще се пробута с икономически аргумент - все пак чипът може навсякъде да се сложи, има и сега кредитни, дебитни карти, ГСМ-и - как ще убеждават хората, че понеже не се ползват пари, трябва да си сложат чипове?  :-\

Познавам хора, които са силно резервирани към кредитните карти, но работодателят  им ги е принудил да си получават заплатите от банкомат. Мисля, че вече навсякъде е така от години.
Може би както картите се наложиха, така ще се наложат и чиповете, заради „ удобството „ да не се разнасят, забравят и губят.
А как се наложиха GSM- ите?
Днес е направо задължително да си човек на разположение. Аз опитвах няколко пъти да приложа номера „Нямам  GSM” и резултатът беше обезкуражаващ.
Начин ще намерят, както и за всичко до сега.
Ако толкова им е нужно да вложат цялата инфа за някого в чип, наистина, може и на външен носител. Има статии, в които се твърди, че една такова чуждо тяло носи риск от тумори. То е по-зле може би от имплантация на орган, защото е мъртва материя. А дори живият присаден орган не може да се интегрира напълно с тялото.


Не точно като икономически аргумент а като фирмена политика за сигурност. На принципа на онези "клубове" които и сега ползват този метод в Испания - само че си го представи същото във всеки магазин който влизаш. Разбира си могат да се повдигнат искове за дискриминация ама по тази логика и тези испански клубове трябваше да са осъдени досега че не дават друга опция за влизане в тях!

В Мексико  е започнало по подобен начин. Прокурорите били длъжни да носят чип за да имат достъп до архивите с нужната им информация.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: thesoapmaker в Октомври 27, 2008, 00:49:10 am
Днес е направо задължително да си човек на разположение. Аз опитвах няколко пъти да приложа номера „Нямам  GSM” и резултатът беше обезкуражаващ.

С извинения, но това звучи глупаво и наивно. Имам доста контакти, но от личен опит казвам, че без телефон е идеално безгрижие и няма как да не се радваш на това. Друг е въпросът дали в обществен или работен план това не ти допада. Всеки си решава в крайна сметка.

Исках просто да наблегна, че страхът се усеща във всички вас, и в мен го наблюдавам и затова ви казвам, хора, не му мислете Чак толкова, и насочете вниманието си върху самите Себе си! Темата за чипа в началото ми се струваше доста интересна, но за отрицателно време разбрах, че е пълно губене на време (как може губенето на време да е пълно изобщо?!) и не виждам как може да промените нещо в целия този предполагаем развой на събитията.

 :-[  :o

Не..сериозно всички тези въпроси и опасения...

ненужни са..  :o
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Тук и сега в Октомври 27, 2008, 23:17:44 pm
Вадим лични карти и шофьорски книжки с биометрия
27 октомври 2008 / News.dir.bg
Новата концепция за българските документи за самоличност е биометрични данни да има не само в международните паспорти, но и във всички останали документи.
Това съобщи вътрешният министър Михаил Миков пред журналисти, предаде БГНЕС. Той обясни, че е открита нова процедура за избор на изпълнител на новите документи и са поканени същите шест фирми, които участваха в предишния конкурс за изработка на нови международни паспорти.
"Така сме подредили графика, че до първите месеци на 2009 година да има избран изпълнител", заяви Миков. Той уточни, че смяната на старите лични карти и шофьорски книжки ще става постепенно, когато изтекат сроковете на старите.
Изискването за наличие на биометрични данни в документите за самоличност влиза постепенно в целия Европейски съюз от 1 януари 2009 г. Ще бъде създадена и национална система за биометрия. Според Миков в техническите задания за новите български документи за самоличност се постигат най-високите критерии за сигурност и това ще направи родните лични карти, шофьорски книжки и паспорти едни от най-добре защитените срещу фалшификация.
Ще поставя на дискусия в Народното събрание използването на лични данни на пътниците от гражданските полети в борбата с тероризма и организираната престъпност, съобщи още Михаил Миков, който е участвал в обсъждането по темата в Съвета на министрите на правосъдието и вътрешните работи от ЕС. Министърът отбеляза, че дискусиите в Европа доколко и докъде да се използват данните, събирани от въздухоплавателните компании за пътниците в борбата с тероризма и организираната престъпност, вече са на дневен ред в повечето европейски страни. Има се предвид събиране на данни, достъпни два дни преди полетите и оформяне на досиета с информация непосредствено след излитането, като информацията се използва в борбата с тероризма и с организираната престъпност поясни министър Миков, цитиран от БТА.
http://dnes.dir.bg/2008/10/27/news3522952.html#sepultura (http://dnes.dir.bg/2008/10/27/news3522952.html#sepultura)
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Тук и сега в Ноември 04, 2008, 16:05:19 pm
Днес прочетох закона за българските документи за самоличност.Та там пише следното:
2. параграф 4, който влиза в сила от 31 октомври 2007 г., с изключение на изискванията за снемане на пръстови отпечатъци, които влизат в сила от 28 юни 2009 г

Титла: Re: Чипове
Публикувано от: xXx в Ноември 04, 2008, 16:55:11 pm
Не виждам как ще се пробута с икономически аргумент - все пак чипът може навсякъде да се сложи, има и сега кредитни, дебитни карти, ГСМ-и - как ще убеждават хората, че понеже не се ползват пари, трябва да си сложат чипове?  :-\
Еми много просто - с един чип ще имаш всичко на куп - дефакто всеки един от нас ще стане чип! :D След време и в роботизирани хора ще ни превърнат. Стоиш в къщи и казваш/мислиш ОБАДИ СЕ НА ИВАН ИВАНОВ. Опааа звъним, ама не чрез гсм-а, а чрез вградения чип, а от друг чип разбира се ще и чуваш.

Парите няма да ги виждаме, а ще виждаме цифри.
Чипа в началото може да е такъв, но след време ще има всичко от ... до за всеки човек. Лична карта, книжка, дебитна, кредитна, здравен картон, какво си купил вчера от БИЛЛА, къде си заредил колата с гориво, кога и какво си гледал в киното. От всичко това какво следва? Някои ще имат всичката им нужна информация на света за хората и ще могат да правят още повече пари. Защото с едно натискане на копчето на компютъра (този шефския с достъп до всичко :D) ще можеш да си направиш всякакво проучване, а хората ще бъдат още по-лесно манипулирани.

Могат да се дадат още стотици примери и предположения.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Тук и сега в Ноември 08, 2008, 11:12:47 am

2020 Невронен Чип ИмплантКонтролът на престъпността ще бъде главна грижа през 21 век. Ние трябва да сме готови с нашите охранителни продукти, когато търсенето към тях нарастне и стане популярно. Нашата дивизия за изследване и Развитие беше в контакт с Федералното Бюро на Затворите, Калифорнийския Департамент на Поправките, Тексаския Департамент на Обществената сигурност и Масачузетския департамент на Поправките за да пусне в ход ограничени изпитания на 2020 Невронния Чип Имплант. Ние установихме представители на нашите интереси едновременно в управленските и инстуционалните длъжностни нива в тези департаменти. Федералните регулации все още не позволяват тестването на импланти върху затворниците, но ние навлязохме в договорни споразумения с частни здравеопазващи професионалисти и специализирания изправителен персонал за осъществяването на ограничени тествания на нашите продукти. Също имахме главни успехи с имплантната технология в частно притежавани санаториуми. Ние се нуждаем, обаче от разширяване на тестванията си за да изследваме каква ефективност предлага 2020NCI в тези идентифицирани като най-агресивните в нашето общество. Ограниченото тестване показа няколко резултата. В Калифорния няколко затворници бяха идентифицирани като членове на група заплашваща сигурността, ЕМЕ или Мексиканска Мафия. Те бяха преместени до поделението за здравни услуги в Pelican Bay и бяха транквилизирани в развити успокоителни разработени от нашите лаборатории Cambrige в Масачузетс. Процедурата по имплантирането отнема 60-90 минути в зависимост от опита на техника. Ние работим върху устройство, което ще намали това време с около 60% (30 мин.). Резултатите получени от имплантите на 8 затворника показват следните данни: Имплантът служи катонаблюдателно следящо устройство за заплашителна групова активност. Имплантите осакатиха два обекта по време на нападение над поправителния персонал. Универсалните странични ефекти във всичките 8 обекта разкриват, че когато имплантът е поставен на 116MHz всички обекти стават летаргични и спят средно по 18-22 часа на ден. Всички обекти отказаха периодите за развлечения и игри за 14 дни по време на 166 MHz-овата тестова оценка, 7 от 8-те обекта не правеха упражнения, в килията или извън килията и 5 от 8-те обекта отказали всеки път по три дни да се изкъпят. Всеки обект беше наблюдаван за агресивна активност по време на периода на тестване и резултатите показват, че 7 от 8-те тествани субекта не показват агресия, дори когато са провокирани. Всеки обект преживя само малко кървене от носа и ушите 48 часа след имплантирането дължащо се на началното нагласяване. Нито един от обектите не знаеше за съществуването на импланта по време на тест периода и всеки имплант беше изваден с медицинско лечение. Би трябвало да се отбележи, че този период трая по-малко от два месеца. Въпреки това, през този период беше събрана солидна информация от нашата група за изследване и развитие, която показа че имплантите надхвърлиха очакваните резултати. Едно от главните безпокойства на Сигурността и R&D групата беше че тестовия обект ще открие химическия дисбаланс по време на периода на началното нагласяване и теста ще трябва да бъде scrubbed. Въпреки това, поради напредналите технологични развития в предписаните успокоителни, 48 часовият нагласителен период може да бъде приписана на лечебна рацепта давана на тестваните обекти след имплантната процедура. Едно от безпокойствата   повдигнати от R&D беше породено от кървенето и задачата как да се елиминира този проблем. Необяснимото кървене може да накара обекта да разпитва по нататък за неговото "рутинно" посещение в болницата или здравеопазващите лаборатории. Неочакваният късмет на сигурността от краткия тестов период беше огромен. Властите по сигурността сега знаят няколко стратегии използвани от ЕМЕ, които улесняват предаването на нелегални дроги и оръжия в изправителните инсталации. Нашият разузнавателен офицер отбеляза че докато те не могат да използват информацията, дадена им от съда, сега знаят кого да наблюдават и какви външни връзки имат. Затвора в Soledad смята да изпрати три обекта до Vacaville, където имаме действащо изследване на импланти. Нашите техинци обещаха, че могат да направят три 2020NCI за по-малко от час. Властите от Soledad се надяват да съберат информация от триото за да довършат 14 месечното разузнаване в наркотрафика. Основно, имплантите правят нищо не подозиращия затворник ходещо записващо устройство на всяко събитие което му се случва. Има само пет разузнавателни офицери и Комисионер на поправките които знаят пълните възможности на тестването на импланта. В Масачузетс, Департамента на Корекциите вече навлезе във високо ниво на дискусии за освобождаването на сигурни престъпници в обществото с импланти 2020NCI. Нашите хора не са изцяло против идеята, обаче адваокатите на Intell-Connection посъветвали срещу имплантната технология извън стриктните контролни мерки. При сегашната превителствена структура нашата отговорност ще бъде огромна. Докато имаме силно лоби в Конгреса и разнообразни щатски законодателни зласти отнасящи се благосклонно към нашия продукт, ние трябва да продължим с крайна предпазливост от неконтролирано използване на невронния чип. Ако чипът бъде открит за използване неупълномощено от закона и процедурата копирана от нас, ние не бихме издържали дълго на последващата публичност и отговорни плащания. Властите в Масачузетс развиха разузнавателен бранш от техния Fugitive Task Force Squad, който ще осъществява ограничени тестове с "освободените"субекти под стегнат контрол. Властите по корекциите нарекоха тези потенциални тест обекти "застрахователна група". (Името произлиза от идеята че 2020NCI застрахова (осигурява) съгласие със закона и позволява на властите да детектират (улавят) лошото държание или нарушенията). Пенсиониран полицейски детектив от Charlestown, Масачузетс сега с разузнавателна единица, ни помоли да вземем предвид използването на 2020NCI върху закоравели престъпници заподозрени в банкови обири и обири на бронирани коли. Той заяви: "Charlestown никога няма да бъде същия, най-накрая ние ще знаем какво се е случило преди те да знаят какво е станало. "Ние ще продължим да изследваме обществените ползи от чипа, но нашата компания ще бъде прикрепена към всички законови операции за изпълнение с един външен персонал, който може да бъде на линия за два часа, навсякъде и по всяко време. Ние имаме Разузнавателно свързана (Intell-Connection) дискусионна група, която се среща с директора на сигурността във Florence, единицата за супер-максимум сигурност на Colorado. Началните дискусии с Директора са обещаващи и ние се надяваме да имаме R&D единица в тази важна организация в следващите шест месеца. Florence, Colorado замени Marion, Illinois като ултра максимум охранителна единица на федерелната система за затвори. (Виж Intelli-Connection Memorandum No.15)Край на съобщението ... 10/20/95
Разпределение: Eyes Only
Project Group 7A
http://poveritelno.dir.bg/_wm/library/item.php?did=292275&df=421418&dflid=3 (http://poveritelno.dir.bg/_wm/library/item.php?did=292275&df=421418&dflid=3)
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Max в Декември 18, 2008, 20:40:19 pm
Стандарт"  3 февруари 2006
Единственото неудобство, което не могат да пренебрегнат и създателите на технологията, е нежеланието на повечето хора да носят в тялото си сложен радиопредавател, който те самите не могат да контролират.[/size].


СКРЪБ!

Тука имаше една анкета: „Бихте ли си сложили чип?”
Не съм следил резултатите, тъй като бях убеден, че форумът се посещава предимно от хора  с отрицателна нагласа против подобно вмешателство.Но опитайте да  пуснете тема „Чипове” на други форуми. Експериментирайте. Ако общувате само със себеподобни, имате грешна представа за нагласите на останалите относно чиповете.

Българинът фес  е носил,  червена петолъчка е носил…и чип ще носи!
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Alien в Декември 18, 2008, 20:49:39 pm
Max и аз се сетих затова и в темата с анкетата съм пуснал резултатите от подобна анкета която пуснах в дата.бг . Общо взето 50 на 50 беше там  :P
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Max в Декември 18, 2008, 21:03:48 pm
Мен пък в един форум едва не ме изядоха с парцалите.При това просто попитах " Някой знае ли кога може да се очаква събитието?" Съзнателно се старах да не бъда провокативен.
Реакциите бяха изненадващо агресивни.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Sirius в Януари 08, 2009, 02:19:37 am
Колеги, намерих някои интересни неща в мрежата, относно чиповете и имплантите (made in Earth). Ще започна с една статия поместена в сп. Тайм 3.12.2007г.  -  Безопасно ли е "маркирането" на хора с микрочипове?
RFID-чипове (чипове за радиочестотна идентификация) до иглите, с които се имплантират под кожата. В САЩ чиповете се използват не само за идентификация на комерсиални продукти и дебитни карти, но и като носители на медицински данни.
Възможно е и да не знаете какво точно представляват RFID, но е сигурно, че използвате тази технология почти всеки ден. RFID (radio frequency identification) означава радиочестотна идентификация и се използва в паспортите, в дебитните и кредитните карти, в картите за метро, за библиотеки и в ключовете за кола. Подобно на обичайните баркодове, RFID-чиповете съхраняват и предават информация. Те позволяват идентификацията на комерсиални продукти, а от доста време и на домашни любимци и хора.
“Маркирането” на хора в САЩ беше одобрено от Комисията по храни и лекарства през 2004 година, като трябваше да улесни обработката на персоналната медицинска информация, но процедурата намери и други приложения. Засега тя все още е напълно доброволна, а преди месец губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер подписа законопроект, който забранява на работодателите да принуждават работниците си да си имплантират микрочипове за радиочестотна идентификация като условие за получаване на заплата или държавни помощи.
През това лято обаче в West Palm Beach, Флорида, стартира обширна пилотна програма, която включва стотици пациенти на Агенцията за подпомагане на болни от Алцхаймер. Производителят на RFID-чипове - VeriChip Corporation – спонсорира инициативата и има намерение на разпростре “маркерите” до приблизително 45-те милиона пациенти с висок риск в САЩ, боледуващи от болести като Алцхаймер, диабет, рак и сърдечно-съдови заболявания. От компанията твърдят, че тези пациенти могат само да спечелят от това, че ще има бърз и точен достъп до медицинските им досиета, които ще се съхраняват в чиповете. “Медицинската общност осъзнава нуждата от изчерпателни медицински данни, които са лесно преносими,” заяви председателят на VeriChip Скот Силвърман. “Случващото се в спешните отделения и дори в медицинските кабинети е архаично. Днес на хартия се съхраняват 97 процента от медицинските данни. А през миналата година в спешните отделения е имало 98 000 смъртни случая поради липсата или заради неточна информация.”
Днес 2000 души в целия свят са си имплантирали доброволно чиповете на VeriChip – в горната част на дясната ръка. Сред тях са пациенти с хронични заболявания, но също така ВИП-посетители на нощни клубове в Барселона и следователи от Министерството на правосъдието в Мексико, за които се изисква специален достъп до данни за трафик на наркотици. През следващите две години VeriChip и Агенцията за подпомагане на болни от Алцхаймер възнамеряват да инжектират чипа на 110 пациенти с деменция или с Алцхаймер. През септември, малко след като първите 90 болни от Алцхаймер във Флорида бяха оборудвани с имплантанти, компанията беше атакувана за това. Асошиейтед прес публикува доклад, според който чиповете предизвикват рак у животни в лабораторни условия. Две седмици след публикацията акциите на VeriChip се сринаха от малко под шест долара до 3,50.
Асошиейтед прес цитира три изследвания, публикувани между 1996 и 2006 година, които “разкрили, че лабораторни мишки и плъхове, инжектирани с микрочипове, понякога развиват подкожна саркома – злокачествен тумор – който обвива имплантите.”
Скот Силвърман отговори със списък от 34 изследвания, които са включени в документите, подадени пред Комисията по храни и лекарства, включително и трите, цитирани от Асошиейтед прес. Всички те показват, че по-малко от един процент от 4279 имплантирани мишки са развили тумори, “безспорно дължащи се на имплантираните микрочипове”, но иначе били здрави. Освен това животните не проявили “клинични симптоми, с изключение на малки възелчета по гърбовете им”. Второто изследване, проведено във Франция през 2006 година – две години след като били одобрени документите на FDA – констатирало, че въпреки че четири процента от 1260 мишки развили тумори, нито един от тях не бил злокачествен. За третото изследване Силвърман каза, че е било извършено върху мишки, специално отгледани за развиване на тумори, и затова е било пропуснато в документите до Комисията. Останалите изследвания, изпратени до регулатора, също показали увеличение на туморите, но то се отнасяло само до мястото на инжектирането. Д-р Лаурънс МакДжил, ветеринар и водещ експерт по патология на животните, който оценявал изследванията за VeriChip, твърди, че развитието на туморите у гризачите не е изненадващо. “Дори да инжектирате обикновено парче пластмаса, то пак ще предизвика тумор у плъховете и мишките,” твърди той. Според него откритието трябва да се изследва върху котки или кучета – или дори върху хора – които са с много по-сложни организми.

Микрочиповете за радиочестотна идентификация стават все по-популярни и сред хората, въпреки данните, че могат да предизвикат рак.
Официалните проучвания за ефекта на имплантираните микрочипове върху домашни любимци са малко, но нито едно от тях не е доказало връзката между импланта и развитието на рак. Според Джил, ако съществува проблем, “щяхме да регистрираме много случаи на рак у близо 10-те милиона животни, маркирани през последните 15 години.” А според Силвърман “в Комисията по храни и лекарства няма данни за развитието на рак.”
В действителност, според изследване, публикувано във Veterinary Pathology (ветеринарна патология) през 2006 година, е регистриран един случай на рак. Той се е появил у френския булдог Леон. Не е ясно обаче дали ракът е причинен от микрочипа или е резултат от инжекцията, нито пък кой е производителят на чипа. Туморът на кучето е отстранен през 2004 година, а направеното по-късно изследване не е констатирало метастази. По всичко личи, че Комисията по храни и лекарства не е била информирана за случая „Леон”, но това като че ли не притеснява регулатора. Оттам заявиха, че “продължаваме да считаме, че имплантите на VeriChip са безопасни за хората. В цялата информация, която сме получили за това устройство, включително данните за животни, не виждаме доказателство за токсични или канцерогенни ефекти.”
Новината за изследванията засега не е разубедила организациите, включително Агенцията за болните от Алцхаймер и Американската асоциация на ветеринарите, да насърчават използването на чиповете за радиочестотна идентификация. “Като имаме предвид многото болни от Алцхаймер в южна Флорида и опасността от природни бедствия като урагани и наводнения, считаме чиповете на VeriChip за много удобни,” каза Мери Барнс, президент на Агенцията за подпомагане на болни от Алцхаймер. “Защото, за разлика от медицинските медальони, те не могат да бъдат загубени или свалени. В окръг Палм Бийч и южна Флорида сме съставили списък от 200 000 болни от Алцхаймер. А когато рискът за членовете на семействата ни е голям, подобна технология е благодат.”
През следващите две години Барнс ще наблюдава колко често се променят медицинските данни за всеки от пациентите, включени в програмата за RFID-имплантиране. Ще бъде следено също как социалните работници си служат с новата технология. “Не трябва да си мозъчен хирург, за да разбереш, че чиповете дават големи възможности,” казва тя.
Междувременно група загрижени за домашните си любимци собственици настояха чиповете за радиочестотна идентификация да бъдат извадени от животните им. Засега от VeriChip няма отговор. Американската асоциация на ветеринарите се обяви срещу премахването на чиповете и увери собствениците, че ще наблюдава ситуацията. “Ще наблюдаваме внимателно,” каза д-р Розмари Льогюдис от асоциацията. “Предимствата за животните, които имат микрочипове, са огромни. Много от тях са върнати на собствениците им точно заради това.”
Така перспективите пред VeriChip изглеждат благоприятни. Компанията ще отговори на негативния натиск с нов набор изследвания, които ще тестват безопасността на продукта им. И въпреки че обществеността все още не е готова да се маркира с чипове за радиочестотна идентификация, фирмата отбелязва все повече продажби и очаква през тази година да продаде двойно повече чипове, от 1,7-те, продадени през 2006-та.
...
Микрочипове за животни се предлагат свободно днес в Зооцентъра в София. Ето нещо за тази технология:
... Съвременен метод за маркиране и индетификация на животните с уникален 15 цифров код,който не подлежи на промяна.Чипът се имплантира подкожно и остава за цял живот.Микрочипа е задължителен при пътуване в чужбина и участие в международни киноложки изложби.Освен това индентификацията на животното чрез този микрочип е лесен начин за доказване на собственост  при застраховка, кражба или съдебни спорове.
Интересно, какви са страничните ефекти за животните. Чипът дали просто носи информация или въздейства и по някакъв начин. Ако излъчва някакъв сигнал може да оказва въздействие. Следващата стъпка сигурно е да го направят да подтиска свирепост!...
Ето и една тревожна извадка от http://www.biblefriends.net/viewtopic.php?f=23&t=703 (http://www.biblefriends.net/viewtopic.php?f=23&t=703)

“От месец Март 2008 г. започва имплантация на населението на “Дигитален Ангел”- МИКРОЕЛЕКТРОНЕН ЧИП-ИМПЛАНТ с големината на оризово зърно, която трябва да завърши до края на същата година. Предназначението на Digital Ангел, е да замени всички налични документи за самоличност а така също и всички банкоматни и кредитни карти. Имплантацията на Digital Ангел е задължителна, и се извършва върху дясната ръка или челото. Digital Ангел заменя необходимоста от използване на пари в брой, като всякакъв вид плащания ще се извършват по електронен път. Ръководителите на всички развити страни са взели решение за повсеместно въвеждане и имплантиране на Digital Ангел на целото население по света и това ще бъде осъществено в най кратки срокове (по всека вероятност до 2010г.). По настоящем се изчаква избирането и установяването на власт на ЧОВЕКА, които ще оглави вече функциониращата система и ще я задейства в пълните и възможности. Digital Ангел е Чип съдържащ индентифицираща приносителя си информация и постоянно излъчван индентификационен код-номер за всеки човек ретлансиращ се от GPS-сателити към Глобалният СВЕТОВЕН МЕГА-компютър (БЕАСТ - преведено"ЗВЯРА") намиращ се във Люксембург (Белгия). Идеята е че имплантирането на Digital Ангел ще изключи изгубването от човек, на каквито и да било документи удостоверяващи индентичноста, образованието, криминалното минало, здравното осигуряване, финансовото състояние и др. Увеличава се сигурноста на хората срещу отвличане тъй като местонахождението на всеки се следи постоянно от GPS-сателити. Финансовите злоупотреби са изключени тъй като при изваждане на ИМПЛАНТА от тялото на човека, той спира да функционира а към глобалния компютър се изпраща съобщение че той е вън от тялото му. Digital Ангел осигурява също откриването на изгубени хора а също и свързва пациентите с компютъра на личните им лекари, като изпраща информация за тяхното здравословно състояние (кръвно налягане, сърдечен пулс, кръвна захар и др.)".

Шокираща е информацията /за сега непотвърдена/ за дейността на  IBM във фашистките концлагери, където те са правили базата данни с номерацията на затворниците. Оказва се че тогава хората на IBM са татуирали цифри на ръцете на затворницитес цел тотален контрол, а сега финансират корпорацията, разработваща VeriChip. Интересно е и предложението на IBM относно управлението на идентификационните чипове на глобално ниво, което според IBM то трябва да бъде унифицирано. Всъщност, отдавна се знае че, чрез GSM-мрежите може да бъде проследено местонахождението на всеки един човек. Имплантите са второто, по-високо ниво на контрол, защото телефонния апарат може да бъде загубен, откраднат, подменен или просто изхвърлен. Най-вероятно след маркирането на всеки земен жител, технологията ще се обезпечи със закон, забраняващ изваждането му от тялото! С настъпването на новия световен ред контролът върху отделната личност ще става все по-силен и по-интензивен. Това са първите предвестници за настъпващите промени. Пряко проследяване и медийно въздействие – все повече наред с темите за имплантите, се свързват съобщенията за използването на 25-ти кадър при ТВ емисиите, за саунд-дрогата, масовото използване на следящи камери по работните места и улиците, канализирането на общественото мнение със специално подготвяни репортажи от журналисти с висок рейтинг, създаването на нови идоли за подражание, ниската степен на образованост, насаждането на елементарност и първичност в младото и подрастващо поколение чрез чалгата, и приучаването му към арогантност и безпардонност... Наред с това, технологиите постоянно се развиват – компютрите стават все по-мощни и с по-големи възможности, комуникациите все по-надеждни. Все пак информацията от контрола трябва да се обработва бързо и още по-бързо да достига крайния си адресат... Оруел ряпа да яде, бедна му е била фантазията...
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: rumek в Февруари 11, 2009, 12:05:28 pm
В много европейски банки предлагат устройство, което е като обикновена флаш памет, с което при влизане в сайта на банката можеш да превеждаш суми от където си искаш, това е един вид електронен предавател с чип, който представлява сметката .Няма нужда за ходене в банката, а до банкомата.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Max в Февруари 11, 2009, 19:22:50 pm
За мен е важно да нямам имплантант в тялото си, против волята си.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Спорт-Здраве3 в Март 21, 2009, 14:22:16 pm
Нещо ми куца концепцията за чиповете.

Ако това е крайният резултат след толкова хиляди години...могли са да го направят по всяко едно време, толкова много възможности.Могли са да го направят и още в началото - завладяване на Земята, създаване на хората, разделяне на полове на преди това съществуващите хора или каквото и да е било там.

Да, някой ще каже "това, което изглежда поставен сценарии, следван отначало, всъщност са само дейстивя, които адекватно отговарят на изменението на обстановката и постигат най-минималното изменение от поставения план, но в никакъв случай не са предвидени...поне повечето от тях.Нещо като хомеостаза.".Ок...

Само че какво за бога се случва, което да накара тази огромна свръх-технологична машина на тайни общества да лавира между сменящите се обстановки? Все едно нямат достатъчно сили да контролират всичко от раз!

Някой пак ще каже "щото това са правилата на Играта - хората трябва сами да пожелаят това, което ще им бъде сторено...щото Висшите Азове ще се намесят - вече има споразумение между едните и другите".

Еми ок.Само че това означава, че на последователно инкарниращите се (извънземните) им е напълно ясно положението с инкарнациите и висшите азове.Тогава...действайки от тази позиция, те какво печелят от това да си взаимодействат с нас?
И след като им е ясно това, защо се занимават с глупости от рода на това да контролират някаква си раса на някаква си планета, вместо да се занимават с по-високите нива?

Или с други думи, те СЕ занимават с по-високите нива - висшо-азови взаимоотношения.Въпросът е каква е човешката роля в това.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: H. в Март 21, 2009, 16:26:59 pm
Допреди години технологията за чиповете нямаше за да бъдат слагани. Също така секуеншълите доскоро са нямали право да се месят в нещата ни сериозно. Времето и на двете изтече. Затова е сега.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Спорт-Здраве3 в Март 22, 2009, 00:10:43 am
Трябва да е странно да си последователна инкарнация.Известно ти е доста за едновременните висши азове и си знаеш правата.И през живота си се забавляваш с едновременните инкарнации доколкото ти позволяват правилата на съдиите.

Това ли печелиш? Че е забавно да поставяш изпитания на едновременни азове?
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: podvodie в Юни 15, 2009, 18:02:23 pm
1 . котката е имплантирана с чип за проследяване и дистанционно разпознаване
2 . вратата ( pet-portal ) е снабдена с радиоприемник и засича вълните от чипа
3 . когато котката се приближи , вратата разпознава нейния чип и се отваря
4 . други котки не могат да влизат у дома , защото не притежават правилния чип
5 . " щом решихме проблема с котките , защо да не го решим и с хората "
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: podvodie в Юни 15, 2009, 18:42:04 pm
Цитат
Ако това е крайният резултат след толкова хиляди години...могли са да го направят по всяко едно време, толкова много възможности.Могли са да го направят и още в началото
Това не е крайният резултат . Крайният резултат - забравяне на свещената същност у хората.
Помненето на тази същност защитава хората - не могат да бъдат нападани.
Усилия са насочени главно към оспорване и забравяне тази същност . След това - убиване или поробване като добитък . Преди това - невъзможно.

Цитат
Само че какво за бога се случва, което да накара тази огромна свръх-технологична машина на тайни общества да лавира между сменящите се обстановки? Все едно нямат достатъчно сили да контролират всичко от раз!
Нямат , ако имаха - наистина " всичко от раз " . Липса на въображение - това кара " огромна свръх-технологична машина на тайни общества да лавира между сменящите се обстановки ".

Цитат
Някой пак ще каже "щото това са правилата на Играта - хората трябва сами да пожелаят това, което ще им бъде сторено...
Точно така.

Цитат
И след като им е ясно това, защо се занимават с глупости от рода на това да контролират някаква си раса на някаква си планета, вместо да се занимават с по-високите нива?
По-високите нива те не могат да пипат . " някаква си раса на някаква си планета " ако се има предвид земята и хората - много важен експеримент.

Цитат
Въпросът е каква е човешката роля в това.
Избор на свободната воля . Въображение.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: A познай кой в Юни 15, 2009, 18:42:18 pm
Ми то вече е направено ,но вместо чипове има карти.Спокойно ,ние имаме велики кракери и хакери.Ще ги направим на 2 стотинки тея чипове.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: tsvety в Юни 16, 2009, 11:25:31 am
Позволете на приятелите си да ви следят чрез BLUE GPS обувките
Phone Arena България - Последни Новини

15 Юни 2009, 12:18
Източник: PhoneArena


Isaac Daniels Group обяви BLUE GPS. Това са обувки с GPS предавател, които могат да бъдат проследени чрез мобилен телефони през Bluetooth...
Невероятно е какви GPS услуги се предлагат в наши дни. Някои са много полезни, а други ви карат да се чудите какъв е смисълът от тях. Можете да ги използвате за GPS навигация или да следите къде са вашите деца. А сега нахлузването на чифт обувки ще позволи на приятелите ви да следят вашето местоположение чрез Facebook или други социални мрежи. Isaac Daniels Group обяви BLUE GPS. Това са обувки с GPS предавател, които могат да бъдат проследени чрез мобилен телефони през Bluetooth. На някои хора може да им се стори доста полезно, но може би това ще е просто поредната стока от която почти никой няма нужда. Хубавото е, че поне приятелите ви ще знаят къде сте във всеки един момент. За момента услугата се предлага само в Латинска Америка, а цената на тези уникални обувки е 211 лв ($150).източник: VPO чрез Textually
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: lokmar в Юни 16, 2009, 11:32:47 am
Какво ли няма да измисля само да ни следят .  :P  ;)
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: podvodie в Юни 16, 2009, 14:39:25 pm
насищане с проследяващи артикули - хората свикват с тях - улесняване на внедряването
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: 4i4obil в Юни 17, 2009, 12:38:21 pm
Производителят на RFID-чипове - VeriChip Corporation ...
Предварително се извинявам ако това е показвано преди, но ...
(http://www.verichipcorp.com/images/verichip-logo.jpg)
http://www.verichipcorp.com/ (http://www.verichipcorp.com/)
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: A познай кой в Юни 17, 2009, 14:03:08 pm
Така е podvodie.Това не е пускано.Забравиха и да сложат факта ,че чипа служи и за мозъчен контрол.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: podvodie в Юни 26, 2009, 16:08:33 pm
мозъчен контрол - това основна цел
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Magnolia в Юли 08, 2009, 13:15:02 pm
Производителят на RFID-чипове - VeriChip Corporation ...
Предварително се извинявам ако това е показвано преди, но ...
(http://www.verichipcorp.com/images/verichip-logo.jpg)
http://www.verichipcorp.com/ (http://www.verichipcorp.com/)
И с рептилска зеница за лого. Браво!
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: sedere в Септември 18, 2010, 12:05:26 pm
Вижте какво казват по новините за тях.
http://www.vbox7.com/play:0fd7d53f
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ALive в Октомври 22, 2010, 14:29:18 pm
Вижте какво казват по новините за тях.
http://www.vbox7.com/play:0fd7d53f
:good:
Технологията си е изумяваща и си заслужава аплодисментите  .  
Тази технология ще ни е много полезена в бъдеще, ще ни послужи в тежъки дни .Така искания и нужен ни ред за по-добър свят, ще се сбъдне .
Ползите от чипа са :
1.чипа ще ни казва, кое е добро и кое не ;
2.всички ще са по-образовани, по-дисциплинирани ;
3.ще искаме да учим, ще сме по-добри и послушни -примерно ;
4.и не на последно място-престъпноста ще се сведе до минимум.
Виждате сами колко много ползи има от тази уникална и неразбрана  от обществото технология.
Самия Наполеон е имал чип.  8)
И вече няма да е нужно да казваме : "Дано се опомни, преди да е станало прекалено късно."
ПП: Аз лично съм оптимист и подкрепям напълно изобретението .   :hi:
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: kkk в Ноември 01, 2010, 17:32:15 pm
Който се поклони на звяра или образа му, и получи начертание на челото или ръката си, той ще пие от виното на яростта Божия, вино неразводнено, наляно в чашата на гнева Му, и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите Ангели и Агнеца. Димът от мъчението им ще се издига вовеки веков; няма да имат покой ни денем, ни нощем ония,които се покланят на звяра и на образа му, и които получават начертанието на името му.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Tangrata_ в Ноември 01, 2010, 18:42:33 pm
Алелуя, бръдъ'!  :flag_of_truce:

Това в каква връзка? Или ей така ти дойде да се напънеш днес и да измътиш нещо?
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Ноември 01, 2010, 18:53:34 pm
Това е цитат от Новия Завет, не го е измислил той.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: bad_w0lf в Ноември 01, 2010, 19:19:19 pm
Чипове едвали ще се сложат на  хората защото ще са безполезни.Първите 15 години ще е интересно после хората ще им омръзне и ще искат нов начин за съхранение на парите си ако до тогава парите съществуват.  :boredom:
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: dragonn в Ноември 01, 2010, 19:58:24 pm
Чипирането на хора дори и да го въведат винаги има начин да се блокира чипа. Доколкото разбрах чипа щял да се захранва от топлината на тялото, което значи че една торбичка лед над мястото на чипа (примерно ръката) и му спира временно захранването. А още по лесно е да му се лепне отгоре един постоянен магнит и ни ще приема, ни ще предава този чип. 
Стига човек да иска да избегне нещо винаги се намира начин. ;D
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: lenor777 в Ноември 01, 2010, 20:12:13 pm

Ами днес се регнах и чак ми е неудобно да спамя.
Ами я сложи една ледена бучка на батерията на компютъра си и виж след като го рестартираш дали пак няма да тръгне?Смяташ ли,че ако се измисли такава технология ще е толкова лесно да се блокира?Смяташ ли,че ако се блокира дори и за секунда няма да има няк'ва санкция с/у теб?Ако си загубиш личната карта ще получиш глоба при издаване на нова.Ако си блокираш кредитната карта получаваш глоба или такса за деблокиране.Смяташ ли че при имплантиране на чипа няма да подпишеш  договор в който ще трябва да си заложиш задника и да си със събути гащи пред тия с които си го подписал?
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: lenor777 в Ноември 01, 2010, 20:27:41 pm
Чипове едвали ще се сложат на  хората защото ще са безполезни.Първите 15 години ще е интересно после хората ще им омръзне и ще искат нов начин за съхранение на парите си ако до тогава парите съществуват.  :boredom:
Парите може би няма да съществуват след 30-40-50  години.Ще има няква имагинерна парична еденица.В някой фантастични филми се среща като кредити ;) или нещо такова.Това не е важно.Дори и в момента се вижда,че има бъг в системата за парите.В часност не начина по който се дават на кредит -там всичко е ОК-(системата с банките е безотказна)Проблема идва от страни като Китай , Иран и други от близкият изток.Може би това ще е причината парите да изчезнат ако долара и еврото спечелят с/у  другите страни.Всъщност това е ужасно дълга тема...
Та исках да ти кажа само ,че нищо не си разбрал/а/
Идеята е тотален контрол в глобален мащаб нещо като биг брадър.Какво копуваш къде ходиш.Ква тоалетна хартия копуваш.Ябълки ли ядеш или месо?Къде ходиш и т.н.
Ти представяш ли си да имаш власт над някой,който пазарува с кредитни карти.Ще знаеш какво копува къде зарежда гориво(къде ходи) и т.н.Да ама не това е една карта мога да я дам на теб на майка ми на любовницата.Друго си е чипа да си е в мен.Нали ;)
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Eon в Ноември 02, 2010, 07:40:14 am
Не знам защо още очаквате чиповете :)

Ние почти ги имаме в случая. Е, по-развитите страни, скоро и при нас.

кредитните ви карти са с чип
телефоните са ви с чип (или каквото му викат)
повечето дебитни карти са с чип
и международните паспорти ги направиха с биометрични данни

Защо ви е чип, като вие вече носите поне един (ако не и няколко)?

Ако някой тръгне да води борба с НСР, как ще я води, като има телефон, кредитна карта и т.н. Ами нали при първото им ползване, за 10-15 мин ще дойдат едни батковци и нашия човек ще е до там.

Мисълта ми е, че няма нужда да ни слагат чипове, като ние вече си ги имаме. Въпроса е, че няма какво да направим с тези.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Georgia в Ноември 02, 2010, 16:06:16 pm
Нова съм и пиша първото си мнение.Това ,че имаме вече чипове в различни сфери не означава , че няма да имплантират в нас.Ако някой иска да ни контролира има много начини , имплантирането на чипове е един от тях.Мисля , че ще е ужасно да се извърши подобно нещо , по този начин ще станем нещо като роботи.Аз лично си го представям по следния начин.Разработват някаква смъртоносна болест и логично всички хора отиват да се ваксинират против нея.Всъщност във ваксината в чипа и така без да знаем ни имплантират ( ,което е незаконно принципно , но на кого му пука   :( ). Може и по друг начин.Да кажат , че ще е задължително и който няма става нелегален.
Не знам какво ще правя , ако се случи нещо подобно , но не искам никакви чипове в тялото ми . Някой да има идеи за спасение от тях ?  :-X
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: bad_w0lf в Ноември 02, 2010, 16:13:31 pm
Няма да им се връзваш на лъжите за смъртоносната болест пък да видят те как ще те накарат,обаче то нали имало събудни не ги знам колко са събудените обаче имало  ;D и може да се разминем с чиповете.Тия дето искат да ни ни напраят кибер хора  да се поучат от гугъл даже там пускат уникални представи за киберчовек  8)

Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Georgia в Ноември 02, 2010, 16:19:14 pm
е те може наистина да пуснат такава болест => който няма чип- умира , който има - умира след време  ;D ще карам майка ми да ми пазарува като сложат чипове , че аз като няма да имам няма да имам и какво да ям  >:(
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: bad_w0lf в Ноември 02, 2010, 16:23:46 pm
Който се поклони на звяра или образа му, и получи начертание на челото или ръката си, той ще пие от виното на яростта Божия, вино неразводнено, наляно в чашата на гнева Му, и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите Ангели и Агнеца. Димът от мъчението им ще се издига вовеки веков; няма да имат покой ни денем, ни нощем ония,които се покланят на звяра и на образа му, и които получават начертанието на името му.
Да дойде времето да се види каква лъжа ще измислят,ако ги има до тогава защото в момента всичко е пред промяна.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Гален в Декември 10, 2010, 12:42:06 pm
Здравейте магаренца, прасенца, кончета, теленца, козички и овчици.

Вижте, какво се случва с нашите събратя по селата! :(

 


"Искат 40 лева по банков път за ЕГН-та на коне и магарета"

Всички коне и магарета  във Великотърновска област трябва да се идентифицират до 16 декември. Маркировката е задължително изискване на ЕС. Тя ще се извършва от специално обучени ветеринарни лекари, които ще поставят електронен чип в областта на шията на животните, обясни д-р Станимир Спасов, директор на РВМС във Велико Търново.
Срокът за идентификацията е кратък и това ще затрудни работата на ветеринарите. Досега в областта са маркирани само конете, които се използват за спортни цели. За да бъде изпълнена навреме процедурата при всички еднокопитни животни, областната администрация изпрати писма на кметствата. Ветеринарните специалисти също търсят съдействие от селските кметове, за да бъдат информирани собствениците на еднокопитни животни. Ако в населените места има списъци на конете и магаретата, работата ще бъде улеснена.
40 лв. трябва да заплати всеки собственик на еднокопитно животно, за да бъде то маркирано и да му бъде издаден специален идентификационен номер както ЕГН-то при хората. Цената включва електронен транспондер, държавна такса за паспорт и отпечатване на паспорта. Ветеринарните специалисти очакват проблеми не само заради тези 40 лв., които хората по селата, предимно пенсионери и безработни, трудно могат да отделят. Другото е, че парите трябва да бъдат внесени по банков път, което ще създаде сериозни затруднения на стопаните в малките населени места, където няма банкови клонове.
При отказ за идентификация на еднокопитно животно на собственика ще бъде налагана глоба от 50 до 100 лв. А без такъв чип конете и магаретата няма да могат да се придвижват по пътищата и да бъдат впрягани в каруци. Регламентът е важен и за търговията с еднокопитни животни с другите страни от ЕС.
 >:(
Източник: Янтра Днес
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: sasho90 в Декември 10, 2010, 13:17:17 pm
Тея чисто изперкаха вече. Ще видят те 40 лева през крив макарон. Всеки трябва незабавно да откаже това безумие! :mad:
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Mirotvorec в Декември 10, 2010, 13:23:20 pm
Тази година магаренца, прасенца, кончета, теленца, козички и овчици, а догодина/живот и здраве да е само/ и техните стопани.   ;D
Такива европийци на драго сърце ще посрещна още на портата...подобаващо...   :---
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Гален в Декември 10, 2010, 13:37:49 pm

Тея чисто изперкаха вече. Ще видят те 40 лева през крив макарон. Всеки трябва незабавно да откаже стова безумие! :mad:


То, че трябва да се спре трябва. Но кой?! Старците, собственици на нашите събратя/еднокопитните/, са с комустическа промивка на мозъка. Те може гладни да стоят, и не 40, ами 140 лева да им кажат, ще платят. Не е проблема в парите. Старците, трябва да одървят и да кажат:"Щом вие поръчвате "музиката", ще плащате". Ако онези се навият, следва показване на средно пръсче...  :)
---
Наскоро, в селцето, в което е моята малка спретната кащурка, трябваше аз да ревна, че да се спре едно кметско безумие.
Могат да се спират подобни простотии, но трябва критично мислене и действие. Личен опит, че и една птичка може пролет да прави... Рядко, но може! :)
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: sineglazka в Декември 17, 2010, 19:13:17 pm
Микрочип за по-дълъг живот
Петък, 18 Юни 2010 10:52 | Author: БГНЕС |   
Човешкият живот непрекъснато се удължава в резултат на по-добрите условия на живот и развитието на медицината. Сега обаче учените съобщават за микрочип, който своевременно ще предупреждава хората и за най-малката аномалия в тялото им, като на пример появата на първите канцерогени клетки.
Чрез този малък уред човек може превантивно да влияе върху здравословното си състояние и така да продължи живота си до 120 г. Чипът, който се имплантира под кожата на лицето, непрекъснато следи здравословното състояние и изпраща информация в научния център където лекарите анализират положението на пациента, ще го информират и ще го лекуват независимо къде се намира той. Подобен център в скоро време ще бъде открит недалеч от северния италиански град Верона. Проектът, който се казва "Quo Vadis" и струва 12 млн. евро., предвижда изграждането на изследователски център разположен на 550 000 кв метра. "Целта ни е средната продължителност на живот да се удължи на 120 г." казва инициаторът на центъра, италианският свещеник Луиджи Верзе, като уточнява, че за реализирането на проекта са направени консултации с най-големите световни учени. В изследователския център Quo Vadis на базата на изследването на генома лекарите ще може да предвидят всички промени с които човек може да се сблъска в течение на живота си. "На всички, които биха искали тяхното здравословно състояние да се следи от центъра, ще бъде поставен чип под кожата. При появата и на най-малка аномалия, на пример първите канцерогени клетки, пациентът ще бъде информиран независимо къде се намира в този момент", обяснява още Верзе.

Източник: www.bgnes.com
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: raliko в Април 13, 2011, 12:50:47 pm
Камък ми падна от сърцето!! 8) Тъкмо се бях притеснила без чип как ще я караме!Ето,хората са помислили  за нашето удобство! ;D
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: kalan в Април 13, 2011, 21:22:38 pm
Доста българи няма да си сложат такива лекуващи чипове. Просто защото няма смисъл да се живее толкова дълго.Особено в БГ ако нямаш пари.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Rio в Април 13, 2011, 22:36:30 pm
120 години звучи супер.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Raw Deal в Май 12, 2011, 00:38:12 am
БАСКОМ ще популяризира технологията RFID

Асоциацията организира семинар в своя офис на 19 май
Българската асоциация на софтуерните компании БАСКОМ ще проведе семинар за популяризиране на технологията за безжичен пренос на данни на близки разстояния RFID (Radio Frequency Identification). БАСКОМ организира събитието в качеството си на партньор по Проект RFID-ROI-SME, с който България на практика зае своето място на международната карта на тази бързоразвиваща се нова технология. Проектът се финансира от Рамкова програма за Конкурентоспособност и иновации на ЕС и цели да демонстрира предимствата от въвеждането на RFID технологията в малките и средни предприятия, да очертае нови бизнес възможности за иновативни фирми - доставчици на RFID в ЕС, както и да представи ползите от приложението на технологията в различни икономически сектори и дейности. Участието на българската софтуерна индустрия в проекта ще позволи на страната ни да се включи в бъдещото внедряване на RFID за нуждите на контрола на достъпа, управлението на складове и предприятия, логистиката и други сфери на бизнеса. Семинарът за RFID ще се проведе на 19 май в офиса на БАСКОМ в Бизнес парк София. Ще бъдат дискутирани технологията, нейното значение за бизнеса, както и последните постижения на българската софтуерна индустрия в тази сфера.

http://dnes.dir.bg/news.php?id=8550058&nt=13
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: cupid в Май 12, 2011, 12:06:05 pm
Няма нужда да карат никого да си слага чип. Достатъчно е зомбиран народа и сега благодарение на БТВ, НОВА и тн. Безсмислените реклами през 15 мин. с достатъчно силния звук и специфична честота са достатъчни. За какво им е чип?! В момента т.н. "Чип" е толкова миниатюрен, че спокойно може да бъде инжектиран от GP-то ти при една евентуална "МАСОВА" задължителна ваксинация, а поводи за такава колкото щеш. NWO в пълен ход!!! Отваряйте си очите навреме, ако все още не сте го направили! Прошка няма да има за никой!

Успешен ден! :)
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: kalhoon в Юни 03, 2011, 08:42:35 am
няма смисъл от чипове,според мен и един обикновен баркод татуиран на ръката е достатъчен  :)
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: fishbone в Юли 18, 2011, 10:38:13 am
Ще ни поставят белега на звяра под формата на желе

Американски учени от Университета на Южна Калифорния са изобретили устройство, което може да записва информация и да я запазва като флаш карта.  Новият продукт  може да бъде интегриран  вътре в човека.
Иначе казано, човек може да  се обзаведе с изкуствена памет.
Изобретението вече бе определено като пробив в областта на биологично съвместимите електронни устройства. Джаджата има физичните свойства на „Джело“, което  е търговското наименование на концентрат от желе.
Изобретението има важно предимство в сравнение с други устройства с памет.
Конвенционалната електроника, изградена от твърди или чупливи материали, не е в състояние да поддържа пълната си функционалност във  влажна среда. А  американските учени са се справили с тази задача.
Желеобразната памет е  мека и гъвкава и може много добре да  работи в  среда, където има течности и която е враждебна към традиционната електроника.
Самите учени твърдят, че устройство, например, ще работи най-добре в тази област, в която се намира човешкия мозък.
Елементарните частици на желето имат двете състояния, едното може да провежда електричество, а другото не.
Съответно тези свойства ще бъдат използвани за писане двоичен код.
Технологията е един вид мемристор-елемент, който може да променя своето съпротивление.

Източник: http://30dumi.eu/
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: fD в Април 16, 2012, 23:38:40 pm
КАТО ОБОБЩЕНИЕ

Досега са предприети много действия в посока на това хората да бъдат маркирани с чипове. На първо място, достигнатото технологично равнище до голяма степен е обезсмислило конвенционалните хартиени документи (в това число и пари) - заради сравнително достъпните възможности за тяхното фалшифициране и заради затрудненията, свързани с тяхното машинно четене, автоматизирано обработване и проследяване в реално време. На второ място, достигнато е до разбиране за ползата и необходимостта от създаването на унифицирана електронна система с лични данни и информация за хората, стоките и услугите, миграционните процеси, разплащанията, потреблението и др. Подобна система с данни ще позволи да бъде извличана детайлна информация в реално време, да бъде правен незабавен анализ и да бъдат предлагани прогнози с висока степен на вероятност. На трето място, вече се говори за установяването на световно електронно правителство и локални (национални) електронни правителства, които да обединяват унифицираната информация от различните обществени системи - банкова, здравна, образователна, военна, миграционна и т.н. В тази връзка правителствата от "развития" свят (включително и България) вече са напреднали значително със своите програми за "е-Правителство" и "е-Администрация", а медиите все по-агресивно пропагандират "предимствата" на електронните разплащания и електронната идентичност.

БЛИЗКА ПРОГНОЗА

Вероятният сценарий, който предстои във връзка с установяването на безналични разплащания и електронна идентичност, беше дискутиран подробно нагоре в темата. Накратко, с времето режимът ще се затяга малко по малко, докато става все по-невъзможно да се мине без чип. Сега вече българските лични документи са задължително с инсталиран в тях чип, който може да се чете от къси разстояния. Същото се случва с т.н. "електронни билети" в софийския градски транспорт, които постепенно ще станат норма (хартиените предстои да отпаднат скоро). От 2012 г. всяко куче в София трябва задължително да бъде регистрирано с имплантиран в тялото му чип. Стъпката към задължаване на хората да се маркират по същия начин е логически следващата, но ще бъде предизвестена с предлагането на "доброволна атрактивна услуга", която хората без чип няма да могат да ползват. Примерно, в държавната администрация ще можете да си свършите работата за минути благодарение на приетия от вас чип, или да се мотаете няколко часа и да платите по-висока такса, ако сте с конвенционален документ за самоличност. Постепенно някои услуги (които не обхващат всички, но все пак засягат ключови сегменти в обществото) ще стават недостъпни за хора без чип, а накрая ще се ограничи достъпът и до най-елементарни обществени услуги. По предлагането на "атрактивна услуга" и по постепенното изключване на някои възможности за хора без чип ще можем да се ориентираме, че времето е близо. Още една вероятност - да бъде симулирана критична ситуация (терористичен акт, война или пандемия), което ще "принуди" властите да предприемат "спешни мерки" за справяне с положението. Подобен сценарий може да протече и светкавично, ако нещо провокира Световната власт да побърза със своите планове.

БИБЛЕЙСКО ОТКЛОНЕНИЕ - БУКВАЛНО

Без да навлизам в богословски теми, ще си позволя да цитирам за вас няколко пасажа от последната книга на Библията - "Откровение на Иоан Богослов", където според християните се описват "последните дни" на нашата цивилизация. Част от цитатите бяха дадени по-горе, но тук ги събирам на цяло. Причината за това библейско "отклонение" е стряскащата, невероятно конкретна буквалност, с която биват описани интересуващите ни събития.
Цитат
13:16-18 И той (звярът) ще направи, щото на всички - малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби - да се даде белег на дясната им ръка или на челата им, та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му. Тук е мъдростта. Който има ум, нека пресметне числото на звяра, понеже е число на човек, и числото му е шестстотин шейсет и шест.
Впечатляващо е, че се говори тъкмо за дясната ръка или челото, където "нашите приятели" планират да поставят на хората идентификационния чип. Установено е, че на тези места температурните колебания са най-благоприятни за захранване на устройството. Впечатляващо е и това, че според древните "белегът" (чипът) ще ограничи не друго, а именно купуването и продаването - нещо, което към онова време (преди около 2000 години) не е било чак толкова важно, тъй като повечето хора рядко са търгували и са задоволявали своите нужди със собствено производство, лов и други подобни - вероятно в онова време текстът е стоял странно, но днес той звучи доста актуално. Впечатляващо е и числото шестотин шестдесет и шест - за мен поне не толкова заради някакво особено магическо значение (което не ми е известно), а заради специфичната структура на бар-кодовете, за която ще стане дума след малко.
Цитат
14:9-10 И трети Ангел ги последва, като говореше с висок глас: който се поклони на звяра и на образа му, и получи белег на челото си или на ръката си, той ще пие от виното на яростта Божия...
Излишно е да коментирам този текст - оставям го само като индикация за предупреждението, оставено ни от авторите на Библията; поради някаква причина (по-долу ще се спра на този въпрос) те категорично ни указват да не се покланяме на звяра и да не приемаме неговия белег.

СТРУКТУРАТА НА БАРКОДА - БУКВАЛНО

Библейското число 666 наистина стои неразбираемо за повечето от нас (включително и за мен). Вероятно има някакво висше богословско обяснение, но това, което следва, е достатъчно показателно. Както всички знаем, бар-кодовете са измислени с една съвсем практическа цел - да бъде позволено на машините чрез скенер да разпознават визуално числови номера, изписани с поредици от дебели и тънки чертички.
(http://www.theforbiddenknowledge.com/barcodes/barcodecolormap.gif)
Интересно впечатление правят трите индикации в един стандартен бар-код, разположени съответно в началото, в средата и в края на номера. Така наречените "контроли" представляват малко по-дълги от останалите двойки чертички, които според официално разпространяваната информация са необходими за машинния скенер, за да може да разпознае точно останалата, "четимата" част от номера. Разположени в началото, средата и края на бар-кода, трите контроли са идентични по вид на числото 6, както е показано по-горе. Както знаем, дебелината на чертичките е условна и нямаше изобщо да е проблем, ако за "контрола" беше избрана примерно конфигурацията на числото 5, или ако с избраната двойка тънки чертички беше решено да не се обозначава тъкмо шестицата, а някое друго число. Каква е точната причина не мога да разсъждавам, но е видимо това, че авторите на Библията са казали нещата по твърде буквален начин. Явно е имало защо! Вероятно съзнавайки нарастващата популярност на този факт, "нашите приятели" опитват тук-там да прикриват точното значение на "контролите" - например в дадените образци в Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Barcode) чертичките на числото 6 са запълнени в черно... Огледайте някоя опаковка от вафла, цигари или нещо подобно - където се случи да има шестица, казаното по-горе може лесно да се провери.

СЛЕДВАЩИТЕ ЕТАПИ

Както вече се каза, сега предстои да "измислят" причината за преминаване към чип-идентификация. Доводите за това са много - свързани със сигурността, здравеопазването, отчетността, предотвратяване на измами, улесняване на администрацията и т.н. Първоначалната цел ще бъде хората да бъдат просто маркирани с чипове, които не могат да се отделят от тялото. Това означава, че човекът винаги ще стои със своята маркировка и където и да бъде намерен, ще може да бъде идентифициран.

Следващата цел, по която междувременно се работи усилено, е повишаване способностите на чипа да предава и да приема сигнали - както за позициониране от разстояние на търсения човек, така и за проследяване на протичащи в неговия организъм физиологични процеси - температура, пулс, химична среда и други. Това ще позволи на здравеопазването да наблюдава здравословното състояние на своите пациенти, а заедно с това - да се получава информация в реално време за дейностите на човека и евентуални опити за измама чрез изваждане на чипа или повторно имплантиране в тялото на другиго (регистрира се отсъствие на физиологични показатели за периода на изваждането и след имплантацията се появат нови физиологични показатели, които нямат същите параметри като "оригиналните").

Следващата стъпка, за която по-горе се даде един доста интересен материал (http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=968.msg163380#msg163380), е стремежът да бъде поставен под зависимост човешкият мозък и да бъде направлявана по този начин волята на хората. Това трябва да стане посредством интегрирането на особен "невронен чип" в мозъка, който ще се свързва с нервните клетки, за да приема от тях и да им подава сигнали. Авторите на Библията, които до тук демонстрираха доста добро познаване на предстоящото чипиране, не са споменали този етап от развитието на проблема, което (не само то) ме кара да мисля, че по някаква причина този последен етап няма да се състои или поне няма да има масови размери. По принцип се очаква масовото имплантиране на конвенционални чипове да доведе до ракови пандемии, което само по себе си ще предпостави провала на програмата. Освен това, дългоочакваното от всички нас Пробуждане също може би най-после ще отвори съзнанията на мнозина, за да проявят съпротива, по-решителна от очакваното. Не на последно място, твърде възможно е да издухаме човечеството в близките години с атомните си враждебности, което също би прекратило чип-програмата. Така или иначе, ако хората бъдат имплантирани с "невронен чип" и превърнати по този начин в напълно програмируеми био-роботи, самата същност на човека - да бъде Свободно същество - ще бъде подкопана и вече не би имало нужда от нашето съществуване. Така че, историята свършва или непосредствено преди имплантирането на въпросната "мисловно-волева приставка", или се разбива на парчета в следствие едно такова имплантиране.

ПРЕДПОЛАГАЕМИЯТ ИЗХОД

Вероятно съвсем скоро ще започнат да се затягат ограниченията, които правят упорството срещу чиповете все по-неоправдани от "съвременна" и "цивилизационна" гледна точка. Общата нагласа е, че повечето хора ще си сложат чип - от радост спрямо "новите придобивки" или от страх, че ще изгубят предишния си начин на живот или ще бъдат наказани и принудително чипирани, ако откажат. И в двата случая на такива хора не им се вещае нищо добро - било заради канцарогенния повсеместен контрол, било заради бълваните от библейския текст "проклятия".

Независимо от всичко обаче, ще остане една малка прослойка от хора, които няма да искат да се чипират и - по-важното - ще предприемат мерки срещу това.

Най-банално е бягството в гората (или в планината), което би сблъскало повечето от тези хора - досега живели предимно пред своите компютри и получавали храната си от магазините - с липсата на всякаква подготовка за оцеляване в диви условия. Разбира се, ще има и малко "подготвени диваци" сред тях, които умеят да намират храна, да ловуват, да правят заслони и други скаутски работи, и те по всяка вероятност ще успеят да се измъкнат, ако не ги засече "правителственият радар" и не ги наобиколят "силите за сигурност".

Ще има и такива, които ще изберат оставането в цивилизационната инфраструктура (градове, села, индустриални селища) и ще опитат да живеят по криминален или по клошарски начин. Криминалните ще успеят само в случай, че и преди това са били добре запознати с този начин на живот и умеят да се справят добре с неговите трудности. Клошарите ще трябва да се спряват с хигиената, търсенето на храна и опазването на здравето - в условия, които определено не са благоприятни. И двата вида "градски плъхове" ще трябва да се научат да убягват на системите за наблюдение и контрол, които предстои да стават все по-мощни.

Вероятно някаква дегизировка също ще им бъде необходима. Това преминава и към третия вид - онези, които ще изберат хакването на системата. Това ще бъдат хора, които няма да променят живота си с нищо друго, освен с това, че ще се опитат да "обезсилят" чипа и да живеят привидно с имплантиран чип. Мнозина ще правят опити да изваждат чиповете от телата си или да ги повреждат вътре, да заглушават сигналите им, да ги препрограмират или да ги подшиват под дрехата си така, все едно са имплантирани в тялото им. Вероятно първите модели ще е сравнително лесно да бъдат "излъгани", но с времето това ще става все по-трудно. И тъй като чипирането е особено важно за Световната власт, подобни измамни манипулации ще се наказват сурово. Но ако тези хора успеят, ще бъде вълнуващо да пребивават в "матрицата" и да "обезсилват" чиповете на хората. (Библията мълчи по въпроса за хората, които са си извадили чипа и не става ясно дали те така или иначе ще бъдат увредени, или изваждането на устройството ги "изчиства" от вредните му последици.)

Вероятно (без да навлизам в езотерични отклонения) ще има и такива хора, които ще изберат да осъществят някакъв вид "духовно спасение" за себе си и за своите близки. Няма да коментирам естеството, качествата и ефективността на подобни "пътища", но това ще бъдат хора, които ще изберат да се молят, да медитират, да извършват магии или нещо друго, което да им осигури защити срещу настъпващото чипиране или дори евентуално да ги "изведе" от този свят в друга реалност, където чипирането не може да ги досегне. Сред онези, които вярват в подобни неща, се разпростира и надеждата, че подобни молитви, медитации и т.н. могат дори да преобърнат "хода на историята" и да способстват за избягване на събитията, описани в настоящата тема. Лично на мен не ми изглежда нещата да вървят в такава посока, но това не означава, че е невъзможно.

ТВОИТЕ РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ

Ако не искаш да станеш просто овца-свидетел на собственото си маркиране, е необходимо още сега - веднага - да предприемеш действия за своята подготовка. Не знам какво включва това: отиване на скаутски лагер и започване на тренировки, или купуване на едно устройство и неговото хардуерно-софтуерно разцъкване, или потъване в дълбоко и сериозно молитвено-медитативно занимание. При всички случаи обаче времето е близо и ти (както и всички ние, разбира се!) се нуждаеш от твоите реални действия, освен разбира се ако не смяташ, че чипирането е нещо добро за теб. Успех!
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Z-931 в Април 17, 2012, 01:12:59 am
 

 :lol: :lol: :lol:
 
Я сега да те попитам ти каква връзка правиш между  чип( технология)  и Висш Аз (съзнание ), че изписа тези глупости ?
 
Цитат
ТВОИТЕ РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ

Ако не искаш да станеш просто овца-свидетел на собственото си маркиране, е необходимо още сега - веднага - да предприемеш действия за своята подготовка. Не знам какво включва това: отиване на скаутски лагер и започване на тренировки, или купуване на едно устройство и неговото хардуерно-софтуерно разцъкване, или потъване в дълбоко и сериозно молитвено-медитативно занимание. При всички случаи обаче времето е близо и ти (както и всички ние, разбира се!) се нуждаеш от твоите реални действия, освен разбира се ако не смяташ, че чипирането е нещо добро за теб. Успех!

 
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: arktur в Април 17, 2012, 13:37:43 pm
Попаднах на това видео по темата: Rfid - Чип - Пълно Заробване (http://www.youtube.com/watch?v=T4pbiv-oxNk)

 :negative:


Титла: Re: Чипове
Публикувано от: fD в Април 17, 2012, 23:33:00 pm

 :lol: :lol: :lol:
 
Я сега да те попитам ти каква връзка правиш между  чип( технология)  и Висш Аз (съзнание ), че изписа тези глупости ?
Цитат
ТВОИТЕ РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ
Ако не искаш да станеш просто овца-свидетел на собственото си маркиране, е необходимо още сега - веднага - да предприемеш действия за своята подготовка. Не знам какво включва това: отиване на скаутски лагер и започване на тренировки, или купуване на едно устройство и неговото хардуерно-софтуерно разцъкване, или потъване в дълбоко и сериозно молитвено-медитативно занимание. При всички случаи обаче времето е близо и ти (както и всички ние, разбира се!) се нуждаеш от твоите реални действия, освен разбира се ако не смяташ, че чипирането е нещо добро за теб. Успех!

Не разбрах защо съм длъжен да направя "връзка между чип (технология) и Висш Аз (съзнание) в тема, озаглавена "Чипове" и намираща се в директория "Контрол над Съзнанието" от "Наука и Технологии"...? За теб такава връзка може би е задължителна и основополагаща, но за мен е въпрос на допълнителни гледни точки. Принципно връзка между тези двете неща може да има (и те могат да се разгледат съвместно), но аз не съм дискутирал изобщо тази страна на въпроса. Както може да се проследи, вниманието ми в горния пост е насочено към историческите тенденции във връзка с внедряването на чиповете, библейските предсказания, съвпаденията с бар-кодовете и - накрая - възможни "изходи" от ситуацията. Не знам защо ти давам изобщо тези разяснения, но така или иначе - изобщо не съм третирал въпроса за "Висшия Аз" и изобщо не мисля, че липсата на такова третиране прави казаното от мен "глупости".
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Z-931 в Април 18, 2012, 03:42:32 am
Цитат
Не разбрах защо съм длъжен да направя "връзка между чип (технология) и Висш Аз (съзнание) в тема, озаглавена "Чипове" и намираща се в директория "Контрол над Съзнанието" от "Наука и Технологии"...?

За да може да разберем, кое е първичното в устройството на човешкия мозък и съзнанание. Технологията ли контролира съзнанието или съзнанието контролира технологията? Ако приемем, че имаме съзнание(Висш Аз) , то що тогава му е нужно на съзнанието да измисля технологии, за да контролира собственните си инкарнации ? Ей, за това те провокирах!
Не си изписал глупости, само където липсва връзката в подробности.
 
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: fD в Април 22, 2012, 22:58:44 pm
Технологията не е човешко творение - за това говорят много източници, включително и дискутирани подробно в този Форум. Технологиите най-общо са "спускани отгоре" за полза на хората или за тяхна вреда. Към края на първата половина от ХХ в. са протекли няколко ключови срещи между представители на земните човешки власти и представители на извънземна цивилизация, където на хората е предоставена възможност за нечуван технологически скок срещу някои "междурасови" отстъпки. От тогава гръмва т.н. "техническа революция", родила невероятни за тогавашното мислене технологии - включително и компютъра, от който четете това. Една от тези технологии, разбира се, е чипът. Нашите - човешките - съзнания не са създали чипа, за да се контролират. Нашите правителствени "съзнания" са получили чипа като подарът от своите извънземни съюзници срещу "правото" да се намесват в живота на хората. Заедно с чипа са дали и инструкции относно това как да бъде развиван и използван за контрол. Ако ние започнем да се контролираме посредством предоставената ни от нашите извънземни "съюзници" технология, ще бъде много лесно за тях да ни отнемат терминала за достъп и просто да се окажат "господари" на човечеството; чрез изградената от самото човечество контролна инфраструктура.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: bojinkata в Април 23, 2012, 19:07:34 pm
 fD, ами така си е! Това го потвърждава и Филип Корсо, мир на праха му, в двете книжки - "Денят след Розуел".
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: bg2 в Май 26, 2012, 18:24:17 pm
Интерсна връзка между баркодовете и числото 666. Малко като кокошката и яйцето. Библията съществува от преди баркод системата и е логично да се предположи, че някой се е вдъхновил от древните текстове. Едва ли е съвпадение и случайност.

Титла: Re: Чипове
Публикувано от: x_name41 в Май 26, 2012, 19:28:32 pm
И аз понякога съм се замислял над това, което споделя fD защото от технологична гледна точка ако не беше навлезнала полупроводниковата индустрия в нашия свят то нейната алтернатива вероятно щеше да е вакуумната технология, като към днешен момент вместо транзистори и диоди щяхме да имаме техните усъвършенствани аналози от близкото минало (вакуумни електронни лампи), но интересното е между другото, че в последно време екип еврейски учени са разработили нано-аналог на вакуумната електронна лампа http://home.novatg.com/engsite/content/t1.asp?Sid=2&Pid=8 (http://home.novatg.com/engsite/content/t1.asp?Sid=2&Pid=8) при което се посочва, че нейната ефективност многократно превишавала тази на стандартните полупроводникови транзистори, което било предпоставка за техен достоен заместител при използването им в съвременните процесори и друга потребителска електроника тъй-като по бързина също ги превишавали с няколко порядъка.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: healthy в Юни 28, 2012, 23:22:17 pm
Напоследък много се нашумя с темата за канибализма.
Погледнете тази статия - http://www.otizvora.com/2012/06/4501/ , чиповете пак имат общо. Още едно "полезно" действие. Ако има чипове няма изобщо да се налага да се използват каквито и да било други методи за контрол.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Princess_Deja в Юни 29, 2012, 14:29:19 pm
Мисля, че има определена разлика между чипове и дрога, като средства за контрол на съзнанието.

При дрогата, която причинява тези канибалистични ... аспирации имаме съзнателно приемане на стимулант/и за съзнанието, с цел някакво  ментално удоволствие (не само физическо). Ако идеята е, че чиповете биха могли да контролират нивата на екзалтираност, възбуда или агресия, не мисля че е изпитвано, вземайки се предвид и страничните ефекти, а от там и възможно и приложимо.
Като лекарствата е малко. Като пиеш определени лекарства не трябва да приемаш алкохол, защото така се редуцира и въобще обезсилва действието на лекарството.

Титла: Re: Чипове
Публикувано от: alexxx39 в Септември 23, 2012, 12:42:43 pm
Бърникането в мозъка вече е факт http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5072391
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: sidewinder в Февруари 03, 2013, 13:44:54 pm
http://worldtodaybg.com/2013/02/01/%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-%D1%81-%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE-%D1%87%D0%B8%D0%BF/

Хайде на бас, че няма да кажат нищо по новините за това, поне на първо време.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: sidewinder в Февруари 03, 2013, 14:31:23 pm
IBM RFID  - Реклама за пазаруване в бъдещето.

Титла: Re: Чипове
Публикувано от: sidewinder в Февруари 03, 2013, 21:04:39 pm
На иврит 6.
(http://www.av1611.org/666/images/hebrewy.gif)


(http://www.energyfiend.com/wp-content/caffeine/monster.jpg)


Опаланкаааа, нещо да кажете. А колко хора си вредят на здравето с тази напитка, не е истина.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Frozaskes в Април 03, 2013, 01:34:49 am
Всичко казано по-горе се говори и пише поне от 13-14 години насам, поне аз от толкова време ги срещам. Същата технология се използва от много години в лондонското метро, а предполагам и в други. ДА! разбира се тая е много по-усъвършенствана, само че има един основен проблем - хакването. Не е кой знае каква философия да си я хакнеш и да си вкараш каквато информация искаш. Въпросния четец може да се намери за около 200 евро. Даже имаше и клип в U Tube как да си хакнеш паспорта, ако има такъв с чип. Беше тестван и на летище за доказателство И така сънародници, чиповете са модерни в по-напредналите страни, а ние в БГ още с дебитни карти не можем да пазаруваме нормално. Спокойно в една двуполюсна Вселена винаги има повече от един изход на даден проблем :) 
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: virtual в Април 15, 2013, 17:39:26 pm
Законите се правят от силните, за да подчиняват слабите. Още през 80-те години на миналия век се говореше, за печат (номер), с който ще бъде белязан всеки човек и стока. Още тогава се говореше за това, че ще дойде време, в което САЩ ще бъдат световен господар и благодарение на тяхната тиранична власт светът ще започне да страда. Печата (номера) това е баркода с който обозначават всичко до което се докосваме (храна, дрехи, техника и т.н.). Ето още няколко примера за следене:

1. Кредитните и дебитни карти - всяка една транзакция независимо от коя банка е издадена картата минава през една една и съща система :)
2. Микро сметките също минават през същата система. Да не говорим, че компютъра е портал към всички ваши тайни :)
3. Дигитализирането на телевизията и радиото е удобен начин, за проследяване на предпочитанията на "потребителите" и съответно поднасянето на "вярната реклама".
4. Мобилните телефони пък от своя страна дават прекрасна информация за вашето местоположение контакти и .... тайни :)
5. Колкото и кофти да ви прозвучи и глобалната мрежа е също "мрежа". Търсенето в глобалните мрежи също ни "разголва". С произволните си търсения в мрежата ние даваме информация, за това какви са влеченията  и съответно настроенията на масите тъй като ние сме част от тях. Не е трудно да се разбере какъв е човек ако имаш достъп до някой от социалните му профили. Не забравяйте, че създателя на fb е евреин :)
Мисля да спра до тук, тъй като не е трудно човек да си отвори очите и да се огледа, какво го заобикаля.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Excalibur в Декември 26, 2013, 13:08:08 pm
Ето, че ерата, която чакахме дойде. Тя трябва да се спре обаче.

http://frognews.bg/news_63310/Vsichki_novorodeni_s_chipove_ot_mai_2014_krai_na_otvlichaniiata/

Аз не искам да бъда контролиран, а Вие? :)
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Black Adder в Декември 26, 2013, 15:49:51 pm
Няма нужда от чипове, достатъчно е добре платена медия да раздуха добре подготвена новина /или дезинформация/
Да направим анализ на 'новината', публикувана във фрогнюз. Те 'коректно' цитират като източник блога на ednodete2.blog.bg /заменете цифрата 2 с 1 ако искате да отворите линка, нямам намерени да правя реклама на жълти сайтове/, който пък се позовава на  Gazeta.am (Новости из Армении и всего мира!!!), които пък се позовават на Corrire di Roma /ама без да цитират връзката, при това с грешно написано името на вестника, има изпуснато Е/
5 минути ровене (предимно в руски сайтове, самоцитиращи се един друг) за да достигна до 'оригиналния' линк:
Microchip obbligatorio per tutti i Neonati da Maggio 2014 (http://www.corrierediroma.it/2013/12/microchip-obbligatorio-per-tutti-i-neonati-da-maggio-2014/)
Интересно, че те не цитират никакъв източник /а как и да цитират, като са  на нивото, или по-скоро на жълтото дъно, както нашенският БЛИТЗ.БГ и други подобни сайтове, създадени да дезинформират хората/.
Та доколкото можах да отделя време, всичко е претоплена манжда от 2009!!! година, когато през първият мандат на Обама се обсъждат ПРОЕКТО промени в техният Здравен закон, които могат да бъдат видени тук:
http://waysandmeans.house.gov/media/pdf/111/AAHCA09001xml.pdf
Ако ви се чете, частта за възможно използване на чипове, за следене на здравното състояние на хората е в "National Medical Device Registy"
Е, след като ви манипулират по всякакъв начин, мислите ли, че имате нужда от чип?
Пък за десерт, можете да прочетете какво е казал Едуард Сноудън в предколедното си интервю за The Independent :)
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Excalibur в Декември 26, 2013, 18:26:50 pm
Само дето работата е, че дори и да си прав, то щом е казано, рано или късно ще бъде направено и ще става още по-лошо. Иначе ще знам, много прибързах без да проверя източника на статията и т.н.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Kat в Декември 27, 2013, 01:07:24 am
В европейския съюз, реално погледнато, няма как да въведат задължителни чипове. Нещо такова би било в разрез с конвенцията за правата на човека. От правна гледна точка шансът е нулев.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: konstantin2007 в Декември 27, 2013, 14:47:10 pm
А как стана с ваксините?Лека-полека..Не вярвам от догодина,йок-балтията..
Ама до 20-ина години,нищо няма да можеш да свършиш без такъв чип..А след още 20,за съзнанието на тогавашните деца,чипа ще бъде това което са нета и мобилния за днешните.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ilianvs в Декември 28, 2013, 19:07:30 pm
Туко що случайно попаднах на новините на наша телевизия, очаквало се мнението на нашето министерство по здравеопаването относно чиповете... Предполагам, че хората наблюдаващи този форум знаят какво най-вероятно ще е то.  :nea: Очаквано, чиповете бяха представени като нещо което ще ни помага.
Ако няма протести в световен план против чиповете ще бягаме в гората.  :---
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: %00 в Декември 28, 2013, 19:14:01 pm
В европейския съюз, реално погледнато, няма как да въведат задължителни чипове. Нещо такова би било в разрез с конвенцията за правата на човека. От правна гледна точка шансът е нулев.
LOL, в един идеален свят...някъде в някое измерение...
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Fiery в Декември 28, 2013, 21:25:43 pm
Ще бягате, ама друг път!
Горите са частни, с удоволствие ще ви отстрелват като дивеч...Aко преди това не сте се избили едни други, в безуспешните си опити да си служите с брадва, да речем.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Excalibur в Декември 29, 2013, 00:49:11 am
Хора, честно - вярвате ли, че има шанс да се спре всичко това? И на каква цена?
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ranilota в Декември 29, 2013, 03:00:19 am
Ще бягате, ама друг път!
Горите са частни, с удоволствие ще ви отстрелват като дивеч...Aко преди това не сте се избили едни други, в безуспешните си опити да си служите с брадва, да речем.
Не се знае, не се знае, дали няма да бягаме, дали ще сме бунтовни...Може да сме с овчи дух, но отвътре сме "не щеме ний хомот", нежели робот-чипове. Като стане, изобщо АКО- тогава ще разберем какво ще правим, реагираме.
Картината се променя, много фино, но осеаземо. Нещата, хората, мисленето им не са същите.

Горите са частни, но собствениците са малцинство...
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Kat в Декември 29, 2013, 03:20:34 am
LOL, в един идеален свят...някъде в някое измерение...

В едно такова общество как си представяте, че ще стане? Ще ги направят задължителни и цяла Европа ще е ок? Ще бъдат въведени, но не и задължителни. Става въпрос за една общност, която лежи върху група от закони, по-висши от конституционните закони на всяка членка, и които са опазвани от отделна институция. Освен това от формата, под която са написани, тези закони не позволяват крайна свободна интерпретация от въпросната институция и магистратите, които я представляват.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Fiery в Декември 29, 2013, 04:14:52 am
Малцинство, но добре въоръжено (в буквален и преносен).
Докато повечето от вас са виждали брадва единствено на картинка и идея нямат как се борави със сечиво (в пряк и преносен).

Та кое се е променило?
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ranilota в Декември 29, 2013, 04:53:48 am
В едно такова общество как си представяте, че ще стане? Ще ги направят задължителни и цяла Европа ще е ок? Ще бъдат въведени, но не и задължителни. Става въпрос за една общност, която лежи върху група от закони, по-висши от конституционните закони на всяка членка, и които са опазвани от отделна институция. Освен това от формата, под която са написани, тези закони не позволяват крайна свободна интерпретация от въпросната институция и магистратите, които я представляват.
Знаем за какви общности говориш, в голяма степен благодарение на форума. Е какво-общността на другите е огромна. Но още не е общност, за съжаление.
Нещата и процесите, обаче, се развиват.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ranilota в Декември 29, 2013, 04:58:20 am
Малцинство, но добре въоръжено (в буквален и преносен).
Докато повечето от вас са виждали брадва единствено на картинка и идея нямат как се борави със сечиво (в пряк и преносен).

Та кое се е променило?
Променило се е-.не със меч, със слово се е променило.
Семето е посято, благодарение на желанието да се просветиш, да намериш отговорите. На зрънцето му трябва време, дано почвата да е била подходяща.
И в Книгата на книгите е казано  подобно- има притчи за зърното, плявата, почвата, нечия градина.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Fiery в Декември 29, 2013, 05:23:34 am
Я да видим...!
Дали пък Монсато не са се погрижили за семенцата, а кемтрейлс за почвата?
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ranilota в Декември 29, 2013, 15:05:18 pm
Я да видим...!
Дали пък Монсато не са се погрижили за семенцата, а кемтрейлс за почвата?
В подписа ти е онова страхотно нещо на Аполинер. Нали ще станем пеперуди?!?В Акаша има варианти-всякакви. Реализират ги хората.
Планетата е ....най-общо казано много повече от нас. Прихванала е паразити/хора/. Тя има сили да се изцели, стига да не пречим.
Звучи ми като предрешено страшното бъдеще, то е живо и динамично се променя. Зависи и от нас. Само ТОВА казвам.

Не мислиш ли, че като се пусне една идея за сондиране на реакцията на примирените гои и те отговорят точно със страх и пасивна готовност...победили са ни предварително чрез страха, още преди да са изготвени чипове?
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ranilota в Декември 29, 2013, 17:20:23 pm
Я да видим...!
Дали пък Монсато не са се погрижили за семенцата, а кемтрейлс за почвата?
За семенцата вътре в нас говорех.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ilianvs в Декември 29, 2013, 18:56:23 pm
Не мислиш ли, че като се пусне една идея за сондиране на реакцията на примирените гои и те отговорят точно със страх и пасивна готовност...победили са ни предварително чрез страха, още преди да са изготвени чипове?

Много точно, според мен страхът е една излюзия която ни пречи. Когато не се страхуваме не премахваме опасността, но и ставаме много по-обективни и способни да направим нещо.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ranilota в Декември 29, 2013, 22:28:19 pm
Има ли изобщо начин да променим нещо във фермата за бройлери?
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Fiery в Декември 30, 2013, 02:35:49 am
За семенцата вътре в нас говорех.

А аз за плодовете, като не веднъж подсказах да не възприемате думите ми буквално.

Има шанс за промяна. Разградете фермите и освободете животните и птиците...

Или поне се постарайте, да бъдете висококачествен източник на енергия за онези, които се изхранват с вас.
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: Fiery в Декември 31, 2013, 08:30:30 am
Е, ама не е честно :)
Благодарение на редакцията, едва сега забелязах закачката с подписа ми...
Та този Аполинер е кръгъл идиот!
Вярно е, там, в подписа, е онова нещо СТРАХ ОТ (което имам), НО когато ТОЙ ме бутна аз пАДнах, та се пребих...

Какво толкова драматизирате - не чипирате ли и кастрирате най-добрите си приятели? Нека ви служат за пример - достойно, като кучета, приемат съдбата си...
Титла: Re: Чипове
Публикувано от: ranilota в Декември 31, 2013, 08:57:24 am
Е, ама не е честно :)
Благодарение на редакцията, едва сега забелязах закачката с подписа ми...
Та този Аполинер е кръгъл идиот!
Вярно е, там, в подписа, е онова нещо СТРАХ ОТ (което имам), НО когато ТОЙ ме бутна аз пАДнах, та се пребих...

Какво толкова драматизирате - не чипирате ли и кастрирате най-добрите си приятели? Нека ви служат за пример - достойно, като кучета, приемат съдбата си...
Не ги чипирам аз, нито ти, но с нашето мълчаливо съгласие...така е. Искрено се надявам и моля чрез осъзнаване на повече хора, светът да се промени близките 20 години. Не знам какво конкретно може да се направи. ЗНАМ обаче/ с интуицията, идваща от сърцето/,  че ще дойде по-човешко време, но кога и как....