Автор Тема: Китай отглежда вундеркинди  (Прочетена 2731 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 6 671
  • WATCHER
Китай отглежда вундеркинди
« -: Януари 29, 2006, 13:59:39 pm »
Педагогиката на Пекин поглъща авангардни идеи от САЩ и азиатските тигри

Учат тригодишни да събират стотици и да говорят английски

standart

Двегодишни се учат да смятат, тригодишни да четат. За повечето европейски страни звучи сюрреално, но не и за Китай. В статия на в. "Ди Цайт" Доната Елшенбройх описва как освен на развитието на икономиката, азиатският гигант залага и на напредничави методи в образованието. Защото от него тръгва бъдещето на всяка нация.    
 
В Китай е особено модерно да се посещават частни курсове за две- и тригодишни деца. Двегодишният Ву Ю Ин смята без проблем колко ще се получи, ако към 20 карти добавим още три. За награда му ръкопляскат и изписват името му на дъската на отличниците. Курсът се посещава задължително и от майките. Тригодишните извършват операции със стотици, четат първите букви и учат английски. Организират се занятия и за едногодишни, които целят едно - децата да се научат от най-ранна възраст да се състезават.

Китай днес има 130 млн. деца в предучилищна възраст, към които е насочено цялото усилие на обществото. Новата концепция е да задейства творческите способности от най-ранна възраст. И тъй като икономиката и нововъведенията в това общество се движат със скоростта на светлината, колкото и рано да започва обучението на децата, то никога не е достатъчно рано. И ако в Европа се глезят дали да не почват училище в 8,30 вместо 7,30, в Китай вече е норма 2-годишните да посещават курсове или детска градина. Почти като обида се възприема това, че дете в градско семейство не напредва достатъчно бързо в образованието. Частните курсове са разпространени не само в Пекин, но дори и в малките градове на Китай.Ми китайците не спят Разбира се по техните села хората тънат в  беднота и мизерия  и без  образование но тези в градовете са напълно достатъчни да заемат всички необходими постове напълно подготвени! А броя на вундеркиндите скоро може да е  от голямо значение.
« Последна редакция: Януари 29, 2006, 15:51:08 pm от Horus »

prestor

  • Гост
Отг: Китай отглежда вундеркинди
« Отговор #1 -: Февруари 21, 2006, 22:42:58 pm »
Това си е чисто програмиране на деца(роботи). Представяте ли си цялото ви детство да си отиде само с учене... По този начин със сигурност ще нарастне значително броя на хората, неспособни да общуват, можещи само да работят. Промиване на мозъци още от най-ранна детска възраст.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27