Автор Тема: Тесла, Маркони и тайния подземен град  (Прочетена 14836 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Тесла, Маркони и тайния подземен град
« -: Декември 02, 2008, 18:43:53 pm »
Тесла, Маркони и тайния подземен град

Връзката между Тесла и Маркони е много интересна за изучаване.

Докато Тесла се е превърнал в популярна фигура за учените ревизионисти в последните 10 години, Маркони е все още широко непознат и на него се гледа като узурпатор на изобретенията на Тесла. Въпреки това Гулиелмо Маркони (1874-1937) е бил брилянтен учен и фактически близък приятел на Тесла.
В езотеричните писания на латинските държави, Маркони е постигнал почти легендарен статус както и Тесла в САЩ в последно време. Но повечето ученици на Тесла не съзнават че Маркони е трябвало да основе таен хай-тек град в отдалечените южни джунгли да Венецуела.

Великият италиански учен Гулиелмо Маркони е бил бивш студент на Тесла. Маркони е изучавал радиопредавателната теория с Тесла и прави своята първа радиотрансмисия през 1895 г. Маркони бил очарован от силата на трансмисията и през 1896 г. получава британски патент и изпраща сигнал 9 мили през Бристолския Канал. През 1899 г. успешно прави безжична станцияр за да комуникира с френска станция която се намира на 31 мили отвъд английския канал.

Оказало се че земните извивки лимитират радиопредаването до 200 мили максимум. Когато на 11 декември 1901 г. Маркони изпратил сигнал от Полдху, Корнуол до Св. Джон Нюфаундленд, който се намирал на 2000 мили и създал голяма сензация.

За да направи това Маркони заменил жичния приемател със стъклена туба запълнена с желязо, която можела да провежда радиовълни.

 

По това време нямало научно обяснение за този феномен на трансмисии на далечни разстояния и било установено, че има слой в горната атмосфера – йоносферата – който отразявал обратно електромагнитните вълни.

 

Мистериозния Маркони

Маркони бил син на богат италиански земевладелец, а майка му била ирландка. Когато видял че няма интерес в италианските власти относно първата му трансмисия през 1895 г., той отишъл в Британия. Безжичната телеграфна компания на Маркони била основана в Лондон през 1896 г. и Маркони направил милиони от своите изобретения.

Маркони и Тесла получават признанието че са създали модерното радио.

Маркони получава нобелова награда за физика през 1909 г. съвместно с Карл Фердинанд Браун, който прави важни модификации които значително увеличили обсега на първите предаватели на Маркони.

Както и Тесла, Маркони бил загадъчен човек в своите късни години и се знаело че извършва експерименти, които включвали антигравитация на борда на своята яхта „Електра”. Яхтата на Маркони била плаваща супер-лаборатория, от която той изпращал сигнали в космоса и светещи сигнали в Австралия. Той направил това с помощта италианския физик Ландини като изпратил насочени сигнали през земята, подобно на Тесла в Колорадо Спрингс.

През юни 1936 г. Маркони демонстрирал на италианския фашистки диктатор Бенито Мусолини вълново оръжие, което може да се използва за отбрана. През 30-те години подобни устройства били познати като „лъчи на смъртта” по името на филма на Борис Карлов. Маркони демонстрирал лъча на натоварен главен път северно от Милано един следобед.

Мусолини помолил жена си Ракел също да отиде на главния път точно в 3:30 следобед. Устройството на Маркони повредило електрическите системи на всички коли на пътя включително и на Ракел за половин час.

Мусолини бил доста доволен от изобретението на Маркони, но Папа Пий XI научил за парализиращите лъчи и направил стъпки за да спре изследванията на Маркони в тази област.

Според последователите на Маркони, тогава той отвел яхтата си в Южна Америка през 1937 г., след като инсценирал своята собствена смърт.

 


Тайният Град в Южна Америка

Известен брой европейски учени са заминали с Маркони, включително Ландини. През 1937 г. енигматичния италиански физик и алхимик Фулканели предупредил европейските физици за сериозните опасности които крият атомните оръжия и след това мистериозно изчезнал няколко години по-късно.

Счита се че се е присъединил към тайната група на Маркони в Южна Америка.

Счита се че 89 учени са отишли в Южна Америка, където те построяват град в загаснал вулканичен кратер в южните джунгли на Венецуела. В техният таен град, финансиран с огромното богатство, което са натрупали по време на живота си, те продължили работата на Маркони по слънчевата, космическата енергия и антигравитацията. Те работели тайно и отделно от световните нации, построявайки мотори на базата на свободната енергия и накрая направили и дискообразен летателен апарат използвайки вид жироскопна антигравитация. Счита се че това общество било посветено на световния мир и общото благо на човечеството.

Вярвайки че останалата част от света е под контрола на енергийните компании, мултинационалните банкери и военно-индустриалния комплекс, те останали изолирани от останалата част на света работейки подмолно, за да благоприятстват мира и чистите екологични технологии по света. Имаме информация за този удивителен хай-тек град от различни източници. В Южна Америка тази история е чест предмет на разговор в определени метафизически групи.

Това казва френския писател Роберт Шарокс в своята книга „Мистериите на Андите” (1974-1977) „... Подземният град на Андите се дискутира в частни разговори от Каракас до Сантяго.” Шарокс Разказва за история за Маркони и неговия таен град плюс история за мексикански журналист с име Марио Рояс Авендаро, който е разследвал подземния град на Андите и заключил че това е истинска история.

С Авендаро се свързал човек с име Нарцисо Дженовезе, който е бил студент на Маркони и е бил учител по физика в училище намиращо се в град Бая, Мексико.

Дженовезе бил италианец по произход и твърдял че е живял много години в подземния град на Андите.

Технологията на Тесла

 
Дженовезе твърдял че градът е бил построен с огромни финансови ресурси, бил подземен и имал по-добри изследователски съоръжения от където и да е по света (поне по това време).


Към 1946 г. градът вече използвал мощен колектор на космическа енергия, есенциалния компонент на цялата материя според теориите на Маркони, много от които произхождали от Тесла. През 1952 г. според Дженовезе, „ние пътувахме над всички морета и континенти с превозно средство чийто енергийни доставки бяха практически неизчерпаеми. Достигаше скорост половин милион мили в час и устояваше на огромни налягания, почти до лимита на сплавите които го изграждаха. Проблемът беше да намалява скоростта в точния момент.” Според Дженовезе града се намира на дъното на кратер и в по-голямата си част е подземен и е изцяло самоподдържащ се. Угасналият вулкан е покрит с дебела растителност, на стотици мили от всякакви пътища и е на 13 000 фута в планините на амазонската джунгла.

Френски автор изразил изненада и недоверие към изявлението, че градът бил в планина покрита с джунгла която била висока 13 000 фута. Въпреки това в източния край на Андите има много такива планини, от Венецуела до Боливия, обхващащи хиляди мили. Няколко подобни града и планини, могат да съществуват в огромния непроучен и постоянно покрит с облаци регион.

Въпреки всичко – тайният град в кратер в джунглата били най-малките му твърдения!

Дженовезе твърдял че е имало полети до Луната и Марс с техните „летящи чинии”. Той твърдял че след като веднъж технологията била направена, било сравнително лесно да се пътува до Луната (няколко часа) или Марс (няколко дни). Дженовезе не споменава пирамиди или какво са правили на Марс.

Вероятно са направили марсианска база в една от древните покрити с пясък пирамиди в региона на Сидония.

Има много съобщения за НЛО в Южна Америка и специално по ръба на планинските джунгли на източните Анди, от Боливия до Венецуела. Възможно ли е някой от тези НЛО-та да са от подземния град на Андите?

В светлината на доста надежден източник, който твърди че „последният бастион” германски войници избягали чрез подводница в последните дни на втората световна война към Антарктика и Южна Америка, е възможно германците също да са изградили хай-тек супер-градове в отдалечените джунгли на Южна Америка.

Известен брой военни историци като полковник Хауърд Бюкнер, автор на „Тайните на свещеното копие” и „Пепелта на Хитлер”, поддържа версията че германците са построили бази в Куин Мауд Ленд, срещу Южна Африка през войната.
 
След това германски подводници, по някои данни стигащи до 100, взимат важни учени, летци и политици към финалното убежище на нацистка Германия. Две от тези подводници се предават в Аржентина 3 месеца след войната. През 1947 г. САЩ напада Антарктика, главно Куин Мауд Ленд с Адмирал Бърд като командващ.

 Американците били победени и няколко джета от четирите самолетоносача били свалени от дискообразни машини. Флотата се оттеглила и не се върнала до 1957 г.
 
Според книгата „Хрониките на Акакор” издадена в Германия от журналиста Карл Брюгер, германски батальон се бил подслонил в подземен град на границата между Бразилия и Перу. Брюгер – германски журналист, който живее в Манаус бил убит в покрайнините на Рио де Жанейро, в Ипанема. През 1981 г. неговият водач Татунка Нара става водач на Жак Кусто по горна част на Амазонка. Фотографии на Татунка Нара се появяват в книгата на Кусто с цветни фотографии наречена „Пътешествието на Кусто по Амазонка”.
 
Докато тайните градове в Южна Америка произвеждащи летящи чинии и водещи битки със световните сили от своите крепости в джунглата изглежда доста като сценарий за филм на Джеймс Бонд, все пак изглежда се базира на факт!
 
На базата на горния сценарий няма да е толкова фантастично да се предположи както някои автори правят, че Тесла е бил взет от летяща чиния в края на 30-те години на XX в. И това не била летяща чиния от друга планета, а произведена в тайния град на Маркони в Южна Америка.
 
В най-невероятния сценарий, но напълно възможен, Тесла е бил убеден да фалшифицира своята собствена смърт подобно на Маркони и много други учени и бил взет от специален дискообразен апарат до хай-тек супер-града на Маркони. Отдалечени от останалия свят, военните, правителствата, петролните компании, производителите на оръжия и самолети, Маркони и Тесла продължили своите експерименти в атмосфера подходяща за научни постижения. Кой знае какво може да са постигнали?
 
Те били 10 години пред германците и 20 години пред американците в своите антигравитационии технологии. Може ли да са развили дискообразни космически кораби в началото на 40-те години на XX в. и да са се захванали с машини на времето и хиперкосмически двигатели? Може би Маркони и Тесла са отишли в бъдещето и са успели да се върнат в миналото.
« Последна редакция: Декември 10, 2008, 16:52:43 pm от H. »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Относно: Тесла,Маркони и тайния подземен град
« Отговор #1 -: Декември 02, 2008, 18:49:49 pm »
Експерименти с пътуване във времето, телепортация, пирамидите на Марс, Армагедон и евентуалната златна епоха могат да имат общо с Тесла и Маркони и техните подтиснати изобретения.

Много експерти занимаващи се с Маркони, Тесла и НЛО, вярват че Маркони и други учени са се преместили в тайна база в амазонската джунгла през 1937 г. и са започнали да правят антигравитационни апарати, с които те достигнали Марс в началото на 50-те или края на 40-те години на XX в.

Дали Маркони и неговите учени в действителност са пътували до Марс през 50-те години както твърдят известен брой последователи на Маркони в Южна Америка?
Тези 4 снимки са от документите на американския проект „Синя Книга” и показват „Френска Летяща Чиния”, за която се счита че е една от тези построени от Маркони в тайния град в Южна Америка.

Снимките ясно показват изработен от човек дискоид кръжащ, накланящ се и приземяващ се. Въпреки че в бележките пише че датата е неизвестна, се знае че снимките са правени през 1953 г.


Първоначално били класифицирани като СЕКРЕТНИ, но после били „понижени” и накрая маркирани „некласифицирани”. Инициалите ATIC (наобратно в долния ляв край) стоят зад Въздушен Технически Разузнавателен Център (Air Technical Intelligence Center) – главната военна агенция във въздушния флот спонсорирала проект „Синя Книга”.
На 24 април 1959 г. Хело Аугяр шофирал покрай плажа Плата в Салвадор – плаж в северна Бразилия, когато двигателя му неочаквано спрял. След това той видял летяща чиния да лети около плажа и я снимал.

Интересно е да се отбележат символите от долната страна на машината в тази рисунка. Тя има 4 полукръгли издатини в центъра на пода и три ребра или тръби на върха.

Тази дискоидна машина е подобна на вида апарати за които се предполага че са правени в тайния град на Маркони и също са подобни на апарата на Шривер-Хабермох направен в Германия в завода на BMW близо до Прага през 1944 г. и който полита на 4 февруари 1945 г.
След като снима тези снимки на Плажа Плата, Салвадор, Бразилия (24 Април 1959 г.) Хело Айгяр губи съзнаие.

Когато дошъл на себе си той видял съобщение написано на ръката му:

„АТОМНИТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ ЗА ВОЕННИ ЦЕЛИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОТХВЪРЛЕНИ И СПРЕНИ... РАВНОВЕСИЕТО ВЪВ ВСЕЛЕНАТА Е ЗАСТРАШЕНО. НИЕ ЩЕ ОСТАНЕМ БДИТЕЛНИ И ГОТОВИ ДА СЕ НАМЕСИМ.”

Полароидна снимка направена в Перу на 19 октомври 1973 г. от архитекта Хюго Вега, който носел фотоапарат със себе си, търсил къща за клиент около 34 мили източно от Лима, бреговата столица на Перу.

Той търсел в низината на река Римас, когато се появил дисковиден апарат с илюминатори между куполообразния му таван и основна секция. Апаратът летял покрай низината и кръжал няколко секунди над джунглата, в който момент бил сниман от Вега с полароид.

Интересно е да се забележи стария дизайн защото годината е 1973 г., а апарата изглежда все едно е от 50-те години. Някои НЛО експерти смятат че този апарат е един от тези на Маркони произведени в подземния град.

 


Взето от книгата „Фантастичните изобретения на Никола Тесла”

Превод:Alien

Редакция:H.

Неактивен rado89

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 224
Относно: Тесла,Маркони и тайния подземен град
« Отговор #2 -: Декември 03, 2008, 12:53:39 pm »
Много интересно четиво но прекалено фантастично за мен.
A Coward Dies A Thousand Deaths! A Real Man Dies But Once!! 2PAC

Неактивен Здравец

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 156
Относно: Тесла,Маркони и тайния подземен град
« Отговор #3 -: Декември 03, 2008, 15:45:18 pm »
Много интересно четиво но прекалено фантастично за мен.

Да, наистина е интересно!
Само че като се замислим, много от нещата, които днес са реалност, в миналото ни са се стрували фантастични! :-\
Благодарение на евреите Българското царство се разпада на части, благодарение на тях и турците из

Неактивен Trandev

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
 • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
  • Елементи от някои умозаключения
Относно: Тесла,Маркони и тайния подземен град
« Отговор #4 -: Декември 03, 2008, 15:52:45 pm »
Вярно е, че вече почти живеем в бъдещето, където го четяхме по страниците на Космос.

Някакъв съвременен Ел Дорадо са създали в Джунглите. Хъм.

Неактивен thesoapmaker

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 45
 • Lateral-Us
  • Tool Band Website
Относно: Тесла,Маркони и тайния подземен град
« Отговор #5 -: Декември 10, 2008, 00:36:01 am »
Много интересно четиво но прекалено фантастично за мен.

Да, наистина е интересно!
Само че като се замислим, много от нещата, които днес са реалност, в миналото ни са се стрували фантастични! :-\

Много неща, които в бъдещето ни ще се струват фантастични, в миналото са изглеждали просто като реалност.

90% от всичко това е направо абсурдно...и повярвайте ми, не пренебрегвам абсурдното.
I embrace my desire to feel the rhythm, to feel connected enough to step aside and weep like a wi

Неактивен krio

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 23
Re:Тесла, Маркони и тайния подземен град
« Отговор #6 -: Март 31, 2009, 20:30:56 pm »
всичко това е възможно . Аз и други хора сме твърдо решени да направим производствена база за подобни обекти в България ! Имаме първокласни учени в оластите на :
- свободна енергия ( няколко разработки на ряктори - за сега само на хартия
но ако не грешим в сметките те ще произвеждат - 715 255 737 304 687 500 V ,
834 069 671 630 859 375 W и 17 881 393 432 617 187 500 A )
- двигател използващ за гориво вода
- електромагнитно торнадо ( усъвършенствани разработки на принципите на Шнауберг - Торнадо 1,2,3 изполващи вместо въздушна тяга - електромагнитнни турбини .
- вибрации на смърта ( разработват се от човек , който е роботил като главен инжинер в секретен завод на СССР - създател на съветската противоракетна отбрана в Украйна и Беларус. Въпросният човек е Българин !)
Изобщо - направихме здружение на "мозъци" само с български произход .
Липсва само финансиране - но ще намерим начин да си набавим средства . Трябват ни и хора, желаещи да участват в проекта - Заедно можем да пишем история !
Вместо само да пишете по форомите и да правите хвърчащи предположения, бихте могли да свършите нещо наистина полезно .
И само да вмъкна - Ние сме мирно настроени , просто искаме да ударим конспирантите с конспирация ! Не желаем войни, почитаме мирът, мислим за бъдещшето на Бългория и нямаме никакви политически цели, просто само така можем да вървим напред и да правим това в което сме добри . Иначе ще изчезнем в някоя подземна база като роби на "Богоизбраните".
Който е заинтригуван да ми пише .  
« Последна редакция: Март 31, 2009, 20:38:34 pm от krio »

Неактивен rado89

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 224
Re:Тесла, Маркони и тайния подземен град
« Отговор #7 -: Април 01, 2009, 02:34:04 am »
И оповецстяваш това тук откъдето всеки мове да разбери и стигне до вас ????????????????????????????
A Coward Dies A Thousand Deaths! A Real Man Dies But Once!! 2PAC

Неактивен krio

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 23
Re:Тесла, Маркони и тайния подземен град
« Отговор #8 -: Април 01, 2009, 18:19:58 pm »
малко трудна работа - Ip - то ми е несъществуващо, а пощенската кутия която съм посочил е с фалшиви данни създадена само за форуми и др. които искат регистрация.
Преди години работех като техник в еднна от най големите фирми, доставчици на интернет и мрежови компоненти- лесно се заобикалят системите ( има си вратички ). Разбира се трябва да си снабден и с някои много важни технически приспособления.
Комшията от съседния блок дори не знае че му крадъ от скороста на нета  ;D

Неактивен rado89

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 224
Re:Тесла, Маркони и тайния подземен град
« Отговор #9 -: Април 02, 2009, 20:07:01 pm »
малко трудна работа - Ip - то ми е несъществуващо, а пощенската кутия която съм посочил е с фалшиви данни създадена само за форуми и др. които искат регистрация.


Късмет ти пожелавам с такава желязна защита. Обещавам да не ти издам адреса ;)
A Coward Dies A Thousand Deaths! A Real Man Dies But Once!! 2PAC

Неактивен Gogo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 275
Re:Тесла, Маркони и тайния подземен град
« Отговор #10 -: Април 03, 2009, 20:33:10 pm »
Аз и други хора сме твърдо решени да направим производствена база за подобни обекти в България !
Който е заинтригуван да ми пише .  
браво браво,ще правите таина зона или таен подземен град?
Как може ние простосмъртните да доидем и да видим нещо вече направено?

Неактивен niki27pl

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 46
Re:Тесла, Маркони и тайния подземен град
« Отговор #11 -: Май 28, 2009, 00:07:56 am »
Може да се съберете да се пробвате но за този проект дето сте го замислили ще ви трябват много пари,а вие доколкото чета ги нямате,а пари трудно се намират.Ако стане ме поканете ;)

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Тесла, Маркони и тайния подземен град
« Отговор #12 -: Май 28, 2009, 22:04:50 pm »
Всичко това е възможно.Само че има някои моменти, които не се връзват.

Първият са парите.Според мен е смешно проект от такъв мащаб да се осъществи с пенсионните спестявания на нобелови носители.Трябват МНОГО пари, но не само...защото парите започват да губят стойността си, когато става дума за такава мащабност.Тоест, ясно е, че участваш ли в проекта, ти ще живееш в него.За какво са ти тези пари, които ще ти платят?

Също така, за да се построи това нещо, е нужна МНОГО техника.Не е реално един огромен поток от пари да предизвика друг огромен поток от покупки на най-напреднали машини и лабораторни съоръжения, плюс масовия презокеански и наземен транспорт и това да в тайна от цивилизацията на Земята.

Също така, проблем са хората - нима Тесла и Маркони са измазали новия град с вар самички? Нужни са хиляди, или десетохиляди персонал.Които не просто да построят базата, но и да останат в нея, защото ще са нужни и за в бъдеще.
Също така е нужно население - хора от всички прослойки, за да се осигури израстване на децата, родени в тази база(за да е тя самодостатъчна).
Това са много хиляди души.

И никой на тази планета не може да прикрие 1-невероятен поток от пари, 2-невероятен поток от техника, транспорт и индустриални действия, 3-безследното изчезване на десетки хиляди души.

Никой, освен Елита.

Не просто защото само Елитът може да си го позволи, но и защото АКО някой друг също може да си го позволи, то няма начин такова нещо да се скрие от Елита.А Елитът би ли позволил друга страна да осъществи това и би ли я оставил на мира? Разбира се, че не.Затова аз съм крайно скептичен към тезата "Тесла и Маркони са технологични супермени", а съм на мнение, че Тесла и Маркони просто са наети от Елита или от някоя наистина способна сила, която му съперничи.

Поредните велики учени, под крилото на невидими сили-гиганти.Но това нещо да е тяхна самоинициатива - абсурд.
« Последна редакция: Май 28, 2009, 22:08:18 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен niki27pl

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 46
Re:Тесла, Маркони и тайния подземен град
« Отговор #13 -: Май 29, 2009, 22:36:13 pm »
ако, човек има желание, никои не може да го спре. и ако е умен в началото, никои няма и да разбере какво става. после ще бъде късно за да го спрат.
Аз помислих и стигнах до извода че в началото не трябват толкова много пари, едни 50-60000 на месец стигат за поддръжка на един не голям проект, като част от парите ще ходят и за оборудване ;)

Така че е възможно да се направи един такъв проект, стига да имаш някои паралия зад гърба си.
Но тези с големите възможности не се интересуват от тези неща.Колко проекти има спрени заради липса на пари?

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Тесла, Маркони и тайния подземен град
« Отговор #14 -: Май 29, 2009, 22:59:37 pm »
60 хилки не са достатъчни само за един курс на ферибот от Европа до Америка, тъпкан с последна дума лабораторна техника(не говорим за цената на техниката, да кажем, че е комплимент, щото си голям учен) :)

И дори ако се спести за два-три курса след време, тогава 60 хилки ще са още по-смешна сума за плащане на целия персонал, който ще я обгрижва, след като бъде стоварена.
Да не говорим за заплатите на всички онези хиляди, които почват да строят град в някакъв кратер ;)

Трябват ти милиарди за начинание като това.

А ако имаш милиарди, опозиционните ти сили ще следят и съдържанието на пръднятата ти изкъсо.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27