Автор Тема: Българските подземия! Кой какво знае?  (Прочетена 290292 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен d0n1

• Четящ
  • *
  • Публикации: 5
Re:Българските подземия! Кой какво знае?
« Отговор #270 -: Декември 02, 2010, 16:31:15 pm »
Запоследното не съм сигурен,но при големите блокове зад mall of sofia има големи бетонени площадки които са високи към един етаж и умат вход в средата 

ако е същото което си мисля - това е паркинг

Неактивен Girion

• Четящ
  • *
  • Публикации: 42
« Отговор #271 -: Декември 02, 2010, 19:03:43 pm »

Паркинги са.
« Последна редакция: Декември 02, 2010, 19:22:06 pm от Mirotvorec »
Gortozet 'm eus, gortozet pell E skeud teñval tourioù gell C'hwi am gwelo 'c'hortoz atav

Неактивен dream

• Четящ
  • *
  • Публикации: 75
« Отговор #272 -: Януари 12, 2011, 11:27:33 am »

А това къде се намираше ? Да се съберем и да пообиколим да видиме какво що... и да вземем да го пробием хаха

Неактивен Raw Deal

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #273 -: Януари 12, 2011, 16:54:40 pm »
А, кой я знае колко е дебела тази бетонна "тапа"... ;D
Dreams are messages from the deep.

Неактивен dream

• Четящ
  • *
  • Публикации: 75
« Отговор #274 -: Януари 13, 2011, 15:52:58 pm »
От опит глава не боли ;)

Неактивен M.E.S.S.I..A.H

• Четящ
  • *
  • Публикации: 47
Re:Относно: Българските подземия! Кой какво знае?
« Отговор #275 -: Януари 18, 2011, 02:24:16 am »

И сега нещо друго. Някой правило ли му е впечатление, че кръговото на 4ти километър има вентилационни шахти. И като се вземе под внимание близостта с поделението се получава интересно. И дървенишката река, която така потайнствено изчезва точно там в един тъмен тунел.
Аз никога не съм чувал за бомбоубежище или някакви катакомби там. Ако някой знае нещо нека да каже.

Цитат
Там работата е наистина сериозна, реката се отклонява с шлюз, а самия тунел е километри с много нива и разклонения. Правият ръкав излиза чак в Слатина има отклонения към Редута и ГеоМилев и под Цариградско Шосе, преди края има отбивка в дясно към Дружба1 и 2 ,официално е бомбоубежище за 200 000 човека за Младост и дружба, по интересни са малки отвори в стените със стълби към други нива водещи под синята сграда на Цариградско/спирка Окр.Болница и към военните потделения ,но натам всичко вече мисля че е запечатано иначе става въпрос за километрични подземни гаражи пълни с нова бронирана техника, Там се паркират и бронираните машини за ежегодните военни паради на Гергьов ден ..... Влиза се само по сухо време защото реката изпълва тунела и с добра екипировка, има и свръзки с топлите тръби за които се говори в няколко предавания,че живеят хиляди бездомници.

Неактивен Scaramouche

• Четящ
  • *
  • Публикации: 10
« Отговор #276 -: Февруари 01, 2011, 19:56:00 pm »
При големите блокове зад Mall of Sofia, пред магазин Европа има вход надолу, който лично според мен е вход за бункер. Обаче е заключено. :unknown:

Един приятел ми разказа, че баща му е участвал в строежа на ндк и след него, при ремонтни дейности. Та той казва, че минусовите нива са 7. Той е ходил надолу и се е загубил. Излезнал е някъде около хотел Хемус. Говорим за 80-те години. Според него, в момента се изплозват за складове.

В уикипедия наистина пише, че конструкции за метро под НДК са направени още тогава, както някой каза по-назад в темата.

Цитат
Във връзка със строителството на Националния дворец на културата (НДК) и оформянето на околното пространство в периода 1980-1982 г. е проектирана и изградена техническа инфраструктура за софийското метро. Построени са частично конструктивните части на 2 метростанции от бъдещия Втори метродиаметър и тунелите между тях[1]. Станцията за Трети метродиаметър не е изградена. Изградени са:

* Метростанция „НДК“ – в началото на парка пред Националния дворец на културата. Изградени са част от станцията и южния вестибюл.
    * Метростанция „Свети Наум“ – близо до Национален музей „Земята и хората“ и Хотел „Хемус“. Изградени са северната част от станцията и северния вестибюл откъм подлеза при музея.

Тежката финансова криза от края на 1980-те и началото на 1990-те години силно затруднява изграждането на метрополитена, пусковите срокове неколкократно са отлагани. Активните строителни дейности са възобновени след 1995 г. След 1990 г. при благоустрояването на площада пред гара Подуяне са изградени няколко десетки метра тунел и е заложена конструкция на метростанция, част от планирания Трети метродиаметър.

« Последна редакция: Февруари 01, 2011, 19:57:27 pm от Scaramouche »
"Не мога да повярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."

Неактивен Riven

• Четящ
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #277 -: Февруари 15, 2011, 12:19:30 pm »

...

Според него, в момента се изплозват за складове.

...

Здравейте,
Един странен въпрос, на който едва ли ще има отговор на този етап, но все пак според Вас дали долу в подземията (да кажем от -3 - Технически етаж надолу) в ще има голямо оживление от сорта на бездомници, които са се приютили през зимата?
Поздрави

Неактивен Scaramouche

• Четящ
  • *
  • Публикации: 10
« Отговор #278 -: Февруари 15, 2011, 20:10:59 pm »
Аз лично не мисля, че биват допуснати бездомници точно там.
"Не мога да повярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."

Неактивен Riven

• Четящ
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #279 -: Февруари 16, 2011, 13:05:05 pm »
Аз лично не мисля, че биват допуснати бездомници точно там.

Принципно съм съгласен, но пък помисли, че не е толквао трудно да слезеш долу, подобно на ентусиастите, които писаха доста назад в темата... Веднъж слязъл кой ще следи колко хора са изпозлвали анансьора... като заключат НДК за през нощта особено...
Камери на горните етажи има изключително малко да не говорим за подземните...

Иначе ми дойде друг въпрос, който пак е по темата:
Случайно някой, който е влизал в изоставено бомбоубежище / бункер /  да има представа дали има вероятност в по-долните нива да има остър недостиг на кислород и/или там да са се образували опасни газове и плесени от времето? Говоря не за подземията на НДК, а например за бомбоубежища на Гражданската защита. Благодаря.

Неактивен Girion

• Четящ
  • *
  • Публикации: 42
« Отговор #280 -: Април 14, 2011, 20:12:03 pm »
наистина тия тунели на - еди кой си етаж до ндк-то са за метрото - в интерес на истината бате ви Бойко не е построил кой знае какво  - по-голямата и по-сложна част от метрото е направена от комунетата.

За кръговото на цариградско - да ,там има тунели,тъй като това си беше едно млако военно градче - командване на ВВС,първа армия,,гвардейците,военното  контраразузнаване,да имаше и машини,само че не ги държат под земята а над нея.Живея там за това го казвам.
Gortozet 'm eus, gortozet pell E skeud teñval tourioù gell C'hwi am gwelo 'c'hortoz atav

Неактивен nukeforce

• Четящ
  • *
  • Публикации: 17
« Отговор #281 -: Април 15, 2011, 06:01:21 am »
Тъй като стана въпрос за изоставени военни бази в планините, се сетих за такава, в близост до гр.Пещера и гр.Брацигово. Нямам достатъчно информация за нея. Това, което знам е, че е била обект на разграбване от кой ли не след 89-та. До края на 90-те е била уж охранявана. Край нея минава път, който е бил забранен за използване от комунистическия режим.

За бункери в Пловдив някаква информация имате ли? Знам само тези на гражданска защита до радио и телевизията, както и край някой друг жилищен блок.

Неактивен gomax

• Четящ
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #282 -: Април 20, 2011, 14:51:17 pm »
Аз знам за една между град Търговище и град Преслав,  под гората до село Мостич. Знам за това, защото когато баща ми бил малък изсякли цялата гора, копали, строили и пак засадили нова гора. Другото странно нещо е, че до Преслав има две летища, а информация в интернет има само за едното, а на гоогле мапс има две летища. Навътре в гората пък има сгради, само знам, че това нещо е огромно.
« Последна редакция: Април 20, 2011, 18:32:57 pm от Mirotvorec »

Неактивен Raw Deal

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #283 -: Април 20, 2011, 15:16:17 pm »
Тъй като стана въпрос за изоставени военни бази в планините, се сетих за такава, в близост до гр.Пещера и гр.Брацигово. Нямам достатъчно информация за нея. Това, което знам е, че е била обект на разграбване от кой ли не след 89-та. До края на 90-те е била уж охранявана. Край нея минава път, който е бил забранен за използване от комунистическия режим.

Водело се е Поделение 28930. Свързано е и с ж.п. линия.
Dreams are messages from the deep.

Неактивен nukeforce

• Четящ
  • *
  • Публикации: 17
« Отговор #284 -: Април 20, 2011, 15:24:02 pm »
Водело се е Поделение 28930. Свързано е и с ж.п. линия.

Разбрах още, че е било Държавен резерв и се е охранявало от 12 човека охрана

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27