Автор Тема: Българските подземия! Кой какво знае?  (Прочетена 294615 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен momo

• Четящ
  • *
  • Публикации: 184
Re:Българските подземия! Кой какво знае?
« Отговор #240 -: Декември 18, 2009, 19:17:24 pm »
Чакаме снимки от Шипково.

Неактивен Erebus

• Четящ
  • *
  • Публикации: 43
  • Shut up Mokuba!!!
« Отговор #241 -: Декември 18, 2009, 22:30:45 pm »
Надавям се влагата да изчезне по скоро.На този етап се оказа,че в подземието е опасна особено в този период.Достъп до по-долните подземни етажи реално не очавам...може би са запечатани.В предишните походи до и в сградата (хотела) намерихме документи за покупки на оръжия...автомати други и такива но реално още нищо интересно не открихме. :) :)
« Последна редакция: Декември 18, 2009, 22:32:14 pm от Erebus »

Неактивен sTaTix

• Четящ
  • *
  • Публикации: 71
« Отговор #242 -: Декември 20, 2009, 04:02:54 am »
erebus - да знаеш че лятото искам да ти дойда на гости в тва село! :) да пообиколим тук-там ;)

Неактивен N.U.K.E

• Четящ
  • *
  • Публикации: 15
« Отговор #243 -: Декември 20, 2009, 13:57:22 pm »
Някой ако може да каже нещо по-подробно за бункери/тунели и т.н. в Сливен, да заповяда :)

Неактивен ace_69

• Четящ
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #244 -: Декември 23, 2009, 15:41:58 pm »
По-нагоре в темата беше споменато за местността "Тюлбето" в Казанлък. Аз сам от града и наистина се носят много интересни легенди и не само легенди а и доказателства. Тюлбето е парк в края на града, представлява едно възвишение с големина около 5 на 3 километра. Цялото от долу е в бункери с тунели. Има 3-4 входа. На около 5км от Тюлбето се намира военен полигон  :blum1: ... Знам че 3 човека са загинали в бункерите. Били са намерени от деца или наркомани. Самите входове са много опасни. Една шахта около 30 метра надолу, по една раждясала стълба. Преди 6 години един познат се претрепа при опит да слезне. 1 година беше в болница. Така де носят се много легенди за тези бункери. Една от тях е че създават така наречения топографски подземен триъгълник... т.е тунел от Тюлбето до Полигона и Поделенията в града сега то е едно действащо "Втори район". Който е от Казанлък ще се сети че се образува тръгълник. Брат ми служи като офицер в това поделение, често ходят с камионите до Полигона и веднъж го блафирах: Защо неминавате "отдолу" да избегнете трафика а той само ми се усмихна и нищо не ми каза.. Ще потърся снимки от познати да ги споделя с вас..

Неактивен ace_69

• Четящ
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #245 -: Декември 23, 2009, 16:31:47 pm »
Разходка в подземията на НДК  http://www.vbox7.com/play:587794d4&start=

Неактивен maxi

• Четящ
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #246 -: Януари 05, 2010, 02:31:38 am »
 :hi: За Шипково може много да се разказва.  " Това е почивна станция за военните".   :--- Прдставлява 3 пирамиди обединени в едно, образуващи  П-образно соражение с размерите на НДК. По-голямата му част (около 60% ) се намира в ископ под земята и ДА . Това е  бомбоубежище, само че атомно.  Съоражението е с петстранно електрозахранване, доставяно от 5 различни електроцентрали в България. Която и точка да бъдем ударени да продължи да бъде снабдявано с ток. Располага с няколко собствени генератора в подземните си етажи които ги дели  -(метър и двадесет бетонна плоча, 60см.въздушна камера запълнена с пясък и пак 120 см бетон) И така между всичките 8 етажа намиращи се под земята . Вратите между подземните помещения са 3  до 4,5 тона.  Футуристичния дизайн на това съоражение и стряскащите конструции по  неговото изпълнение не са просто грандомания. Проектирано е ако на 600 метра от него падне атомна бомба, то цялото да се отскубне от планината, да се превърти като кибритена кутийка и всички съоражения в него да продължат да работят. Тази част която се вижда над повърхноста е почивна станция само за военни:   Два киносалона, четри ресторанта, зали за музикотерапия, иглотерапия, клиника , боулинг,фитнес , хотелски стаи,  два басейна... В началото на 1985 когато попаднах там бяхме рота от 200 човека, имаше само ископан огромен кратер в планината и точно се започваха основите.До началото на  1988 когато се махнах , пирамидите бяха напълно завършени, с прокарани 8 до 12 кръгови  (контакти, осветления, подслушвателни, озвучителни, пожароизвестителни...) ел. инсталации. Бяхме прокопали и положили над 20 км. кабели за външното захранване с дебелина колкото прасеца на крак .   Вече шпаловахме и бяха пристигнали няколко сандъка с огромни агрегати. Голям екшън, 5пъти педи предвидения срок. Загинаха две войничета и един офицер. Около година по-късно покрай новите събития, обекта е замръзен и изоставен.

Строежа и стартира през 1984г. и първоначално предвиден да бъде завършен до 1996 г.

Неактивен maxi

• Четящ
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #247 -: Януари 05, 2010, 22:27:33 pm »
:
« Последна редакция: Януари 10, 2010, 21:12:43 pm от maxi »

Неактивен bojko08

• Четящ
  • *
  • Публикации: 7
« Отговор #248 -: Януари 23, 2010, 14:10:57 pm »
Незнам дали темата все още се следи, но ще кажа информацията която знам за бункерите в Шумен. Знам за 2 входа със свободен достъп и двата са над църквата до икономиката. Аз лично никога не съм влизал там, но от разкази на приятели които са влизали знам, че има възможност да влезеш през единия вход и да излезеш през другия. Навътре били много дълбоки с много разклонения и вероятноста да се изгубиш била голяма. Също съм чувал, че някаде на вътре имало въртележка: голяма бетонна колона с много врати около нея и стигнеш ли до там си мъртвец. Знам че тежи бункери имат изход над пазара, но тои е бетониран. До паметника също има бункери но за тях нямам никаква информация. Говори се че под паметника също имало тунели но нямам познат които да е ходил. Имаме вила точно на илчов баир и една есен една линейка се беше качила там. На тръгване тя забоксува и отвори дупка тогава разбрах че там има бункер които минава под къщите и продалйава посока гората бил от втората световна война но не знам какво му е било предназначение но мисля да разпитам баба си. Входът на този бункер е точно зад стената на къщата поднас но бил зазидан. А относно това за НЛО то над илчув баир незнам нищо но съм чувал че с антените на паметника са улавяли сигнали от космоса сега до колко е вярно това незнам. Също така тонели има и под безистена за които се твърди че са още от Турско време. Ще продалжавам да следя темата.

Неактивен sTaTix

• Четящ
  • *
  • Публикации: 71
« Отговор #249 -: Януари 23, 2010, 14:54:11 pm »
здравей божко08, горе-долу редовно ходя до шумен, на паметника горе, някой път като идвам да се обадя,да се видим да влезем през този отворения вход? ;) ти на колко си ? пиши ЛС ако искаш.

Неактивен bojko08

• Четящ
  • *
« Отговор #250 -: Януари 23, 2010, 20:05:11 pm »
Да ти призная честно мене ме страх да влизам в тези бункери защото са сварталища на наркомани бездомници и престъпници плюс това не ги познавам. Веднъж имах предложение да вляза тамс нещо като група от приятели които горе долу ги знаят но също отказах.

Неактивен varg

• Четящ
  • *
  • Публикации: 28
« Отговор #251 -: Януари 23, 2010, 21:24:46 pm »
Става дума за Шумен.Значи бункерите около болницата и двата са с бетон затворени вече.Тъкмо като се наканих да влизам и ги затвориха.Знам за едно друго място обаче

Неактивен bojko08

• Четящ
  • *
« Отговор #252 -: Януари 23, 2010, 21:33:05 pm »
ми значи за информация трябва да търсите varg аз знаех само тези 2 та

Неактивен varg

• Четящ
  • *
  • Публикации: 28
« Отговор #253 -: Януари 23, 2010, 21:43:18 pm »
ми значи за информация трябва да търсите varg аз знаех само тези 2 та
те имат три входа двата са хоризонтални а третият е вертикален,но са зазидани всичките и съм снимал само бетон

Неактивен bojko08

• Четящ
  • *
« Отговор #254 -: Януари 23, 2010, 21:57:32 pm »
значи общината работи бързо краят на Август миналата година още бяха отворени. Все пак качи ако можеш няколко снимки. Благодаря предварително.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27