Автор Тема: Българските подземия! Кой какво знае?  (Прочетена 326792 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен fufy

• Четящ
  • *
  • Публикации: 33
Re:Българските подземия! Кой какво знае?
« Отговор #210 -: Юли 12, 2009, 10:24:49 am »
Обаждай се другия път за подкрепление  :)

С удоволствие! То другия път трябваше да е днес по обяд ама за сега съм твърдо вързана в нас и сигурно ще се освоодя чак към 5-6 (евентуално) :(
А впрочем някой гледал ли е клипчетата във вибокс? Те не че са много де ама...
http://vbox7.com/play:04ba796a -> BTV репортерите. Хората добре обясняват от къде може да се влезе, а и предполагам, че някой може да си познае блока на тези кадри  :D
http://vbox7.com/play:569918aa -> А това са просто снимки :) (Южен парк)

-> А това дори не е в България но ми стана адски интересно като го видях и реших да ви го покажа като леко отклонение ;)

Извинявам се ако тези неща вече сте ги качвали! 
That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die...!

Неактивен perso

• Четящ
  • *
  • Публикации: 12
« Отговор #211 -: Юли 22, 2009, 22:12:50 pm »
Подземията при "Красно село" - София.
Днес привечер се разходих покрай тях.
Входовете които аз знам са на две места, едните са в близост до бензиностанцията (там обикалянето не е препоръчително защото мисля че бензиностанцията е на МВР, а отгоре на горичката е цял комплекс на МВР, ДС или кой знае какво), а другите които са по-интересни са доста по надолу посока Кр.Поляна. Преди много време и двата входа бяха бетонирани. Сега видях че единият е както преди здраво бетониран + дебела решетка но другият до него ??? от бетона е откъртено солидно пърче и човек може да се промуши без проблем. В близост до тези входове в гористият хълм под пръстта и листата личи че има нещо бетонно и то е голямо.
Ако има мераклии пишете да се разходиме и огледаме :)))

Неактивен badmin

• Четящ
  • *
  • Публикации: 8
« Отговор #212 -: Август 20, 2009, 13:56:05 pm »
Бе аз бях дете и ме командироваха при баба ми в гр. Балчик, а както се знае, че децата нямат спирачки   ;D си обикаляме с балканчетата където ни видят очите и отиваме да ловим охлюви в лесозащитните пояси около града. и нещешли един мушморок намери между дърветата метален капак вдигнахмего и нещешли сътлба, дърн по стълбата на долу и нещешли коридор със лампи вървяхме, вървяхме и нещешли коридора свърши с метална врата отворихмия първо правихме прогнози дали няма скрито съкровище или е бункер на пратизаниет. Но след като отворихме врата се озовахме в авиобазата кви шамари ядохме не е истина  :flag_of_truce:

Неактивен GRANID

• Четящ
  • *
  • Публикации: 4
  • ЕДИН ВОЙНИК БЕЗБРОИ АРМИИ
    • ШПИОНИН
Re:Относно: Българските подземия! Кой какво знае?
« Отговор #213 -: Септември 02, 2009, 17:13:17 pm »
Тъкмо щях да пускам тема и видях твоята:
От първа ръка, направо от познат на мен шеф на строго секретен отдел на ДАНС:
-Има доказателства, че под София има огромен подземен град от незапомнени времена.

Лично аз ще събера екип от ентусиасти и ще направя опит да стигна до него.
Знае се за тунели водещи до него от повърхноста! Големиса толкова, че може да влиза спокойно камион, дори да се разминават.
Мен напоследък ме хвана интереса,даже ще преименувам темата.
 НЕКА ВСЕКИ„КОИТО ЗНАЕ ЗА НЯКОЕ ПО-ГОЛЯМО И НАЙ-ВЕЧЕ СТРАННО И НЕВПИСВАЩО СЕ ПОДЗЕМИЕ В БЪЛГАРИЯ  ДА СПОДЕЛИ ЗА НЕГО.

« Последна редакция: Септември 02, 2009, 17:16:01 pm от GRANID »
mirogled.blogspot.com

Неактивен fufy

• Четящ
  • *
  • Публикации: 33
« Отговор #214 -: Септември 14, 2009, 13:19:36 pm »
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2006-10-26&article=165652  Ако някой го е качвал вече това да ме извините- не съм видяла :hi:

GRANID, това е напълно възможно. Щом до 2015 трябва да има завършен подземен град. Като нищо да го е имало от много време и сега да са решили да изкарат малко пари от него а и да намалят интереса на хората към това какво става под земята- казват че строят град, всъщност ни показват една малка част от всичко под нас и ай със здраве!

Ако разбереш още нещо или като започнеш да набираш ентусиасти сподели тук  :)
That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die...!

Неактивен vlado_ct

• Четящ
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #215 -: Септември 22, 2009, 22:59:17 pm »
     Има ли някой от Русе,който знае повече за тукашните подземия.Хич не са малко доколкото знам,но информация-почти никаква. По кея има доста залкючени врати,като повечето са си бомбоубежища,които може би са работещи.Спомням си,че преди имаше тунели в пракчето на кея(под Рига),но сега намирам само един а бяха повече. Нарочно са ги оставили да обраснат с храсти,за да е труден достъпа. Чувал съм,че единия трябва да стига чак до централна гара.Има и 2-3 входа под римската крепост,но доста порутени и трудни за откриване заради гъстата растителност.Мисля си че може да са си от римско време още,макар,че ми се струва малко вероятно да са се запазили.
  Нека ако някой знае изход някъде навъре в града да сподели

Неактивен Морфей

• Пишещ
  • Публикации: 602
« Отговор #216 -: Септември 24, 2009, 14:10:54 pm »
Питай Хор, той е стара къртица знае всичко.  :)
« Последна редакция: Септември 25, 2009, 00:41:51 am от Mirotvorec »

Неактивен ivanpetrow

• Четящ
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #217 -: Септември 26, 2009, 17:47:17 pm »
Това е интересно.В село Шипково има яко хотели - около 6.Останалото са вилни постройки.

на бас че става дума за хотела към съюза на слепите ;)
Ето за тази постройка става дума:
http://shipkovo.bg/bg/index.php?fid=21&num=11
Може би не стана ясно, сградата така и не бе завършена поради настъпилите политически промени и не е функционирала като хотел или почивна станция.
Снимки за съжаление не успях да изровя.

Неактивен Girion

• Четящ
  • *
  • Публикации: 42
« Отговор #218 -: Октомври 05, 2009, 13:23:31 pm »
Здравейте на всички,и аз да кажа какво знам относно всякакви подземия и бази в милата ни родина.Баща ми е бивш военен,но за тези неща не сме си говорили,макар че със сигурност знае разни неща.
          1.Пътят до Пирдоп и Златица,минава през Камарци,(незнам кое беше - горно или долно,на картата може да се види).Преди самото село,отдясно на пътя може да се види изоставена военна база.Влизал съм там като дете.Това са военни складове в планината,лицевата страна на поделението е около 500 метра широка но назад предължава доста - може би 3-4- километра.В тези складове преди се държъше огромно количество военен инвентар - като се започне с каски,кирки,походни кухни,вилици,кубинки,водоноски,бодлива тел,абе въобще каквото ви дойде на ум - а по навътре,имаше допълнително подсигурени складове с леко оръжие - карабини,автомати,гранати,даже и картечници.Доста сериозно поделение си беше.Даже имаха и 2 действащи пожарни коли.След като реформираха армията голяма част от инвентара беше пуснат по търгове,а останалата част беше закарана в артилерииското поделение на отресрещните хълмове.което доколкото знам същесвува и до днес.
         2.Мой колега ми е е разказвал,че в планината(става въпрос за село Мирково,което също е по пътя преди Златица и Пирдоп.),имало места където не можело да се минава ,имало бодлива тел и охрана.Разкваше ми че там имало ракетни хълмове.Досещате се за какво става въпрос.Което е напълно логично - все пак Стара планина е по средата на България.
         3.Във основното училище имахме преподавател - бивш военен.Разказвал ми е за планински подземия на военните,как преди имало,да не кажа голяма дума - цели едва ли не,оборудвани болници и всякакво чудо,които обаче по време на т.нар. преход били разграбени до пирон и тухла.
        4.Чичото на мой много добър приятел е участвал при голямото копане в Царичина,занимавал се е със финансовата част на операцията,та той му ракзазвал че в България има големи подземия със всякаква земекопна и строителна техника,пред която багерите са като детски играчки.

В някой от предните постове  - бях прочел че имало тунел от станцията на Черни връх до Бояна или нещо такова,което вече граничи с научната фантастика.Ядрото на Витоша е съвършен аустенитен плутон и ако се копае по такъв маршрут ще трябва да се използва хиберболоида на Гарин  :blush:  за да се топи скалата.

Лично продължавам да защитавам тезата за подземна база на Витоша.Даже мислех дфа ходя скоро до горе,защото имам съмнения за вход,но време се поразвали.

Още нещо : Всички сме много щастливи в София от построяването на целия диаметър на метрото  :hi: евала,както се казва.И тъй като БББ обеща че до 2012 ще бъде построен и другия диаметър на метрото....защо толкова бързат....лошо няма,но дали няма връзка с 2012.

Като допълнение,сриск да стана досаден ще пусна няколко снимки от сръбски военни подземия

http://rides.webshots.com/photo/2024715910089918257RpDCXv
http://news.webshots.com/photo/2445289630089918257YJGYGy
http://news.webshots.com/photo/2494456490089918257IgmMyW

http://news.webshots.com/photo/2406367780089918257VaxsxQ

« Последна редакция: Октомври 05, 2009, 13:25:26 pm от Girion »
Gortozet 'm eus, gortozet pell E skeud teñval tourioù gell C'hwi am gwelo 'c'hortoz atav

Неактивен varg

• Четящ
  • *
  • Публикации: 28
« Отговор #219 -: Октомври 25, 2009, 18:44:07 pm »
Аз обикалях днеска бункерите в Шумен,но са ги запечатали с бетон, точно сега когато се запалих и заредих с ентусиазъм.

« Последна редакция: Октомври 26, 2009, 00:03:03 am от Mirotvorec »

Неактивен alx_sf

• Четящ
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #220 -: Ноември 06, 2009, 02:09:02 am »
Значи , 2004 бях 10-ти клас и имахме изложение на училището в НДК .Нали се сещате, че обиколихме насам-натам с едно приятелче по етажите на НДК . Качихме се най-горе при ресторанта и в един момент решихме да отидем на най-ниските нива , защото аз започнах да му разказвам ,че знам ,че има такива . Качихме се на нормалните асансьори и слезнахме на партера ,от там в едни кафяви врати -от страни където се намира офиса на една телевизия БИ БИ ТИ (не БТВ) ... после по едни други асансьори ...после по едни други и хоп -7 етаж . Когато асансьора отвори вратите там видях : включени луминисцентни лампи ,бели стени ,  бял под , беше поддържано, заприлича ми на месарница ,всичко беше бяло , виждаше се че не е от сега ,износено , но беше поддържано -все едно в поликлиника ама без кабинети отстрани по дългите коридори. Хвана ни страх ,защото белите коридори към края си не бяха осветени , нямаше никой. Пак споменавам ,ние не се разхождахме ,всичко което видях ,беше от вратата на асансиора -за миг .Веднага след това натиснах копчето и отпрашихме , щото ни хвана много страх . Само да спомена, че асансЬора по който стигнахме приличаше на товарен , мръсен . Ако някой се реши да отиде - цаката е да сменяте асансЬорите дето са в страни , след кафявите стъклени врати в малките предверия ,след като се качите ,натискате най-ниския етаж -там слизате и се качвате на асансЬора до вашия ,който ще ви отведе по-надолу . - 7 беше последният възможен етаж който видях,но не знам дали в предверието пред асансьора ни не е имало друг за по-надолу. Единственото което знам - покрива на НДК е единствената крайна точка на тази странна сграда ...за надолу ...един Господ знае .
« Последна редакция: Ноември 06, 2009, 08:18:49 am от Mirotvorec »

Неактивен sesiliq

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 289
  • ТРОЯНА
« Отговор #221 -: Ноември 06, 2009, 13:03:56 pm »
Найстина впечатляващо.Можеш ли да разкажеш подробности?
...и нека Силата бъде с теб. [img]http://img383.imageshack.us/img383/290

Неактивен alx_sf

• Четящ
  • *
« Отговор #222 -: Ноември 06, 2009, 19:39:47 pm »
Ами друго не се сещам . Бих сравнил това подземие като коридори на изоставена поликлиника ... светли в началото и тъмни в края и жужене на луминисцентни лампи .Без никакво обзавеждане , не знам дали имаше някой долу, но беше светнато на места .Имаше някаква количка , не знам за какво .Повече не съм видял. :( Минус 7-ми етаж ...не знам дали има още  надолу ..но може би .100% знам, че под НДК има изградени метро станции , в смисъл -не обзаведени , просто издълбани и бетонирани. Входовете им се намират в подлеза на НДК , там дето е спирката на тролеите ,ама са с железни врати .
« Последна редакция: Ноември 06, 2009, 23:51:02 pm от Mirotvorec »

Неактивен sesiliq

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 289
  • ТРОЯНА
« Отговор #223 -: Ноември 06, 2009, 19:53:09 pm »
Опиши количката-как изглеждаше и къде беше.
...и нека Силата бъде с теб. [img]http://img383.imageshack.us/img383/290

Неактивен alx_sf

• Четящ
  • *
« Отговор #224 -: Ноември 07, 2009, 02:06:08 am »
Количка дълга на колелца ,тоест не количка -маса на колелца е по правилното ,беше до стената ... казвам пак , погледнах само за има-няма ...20 секунди , не съм запомнил много

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27