Продължавам си отговора, mf2

Та писах, водя спорове с "духовниците",а питайки за Кръщенето никой не ти казва какво се извършва. А именно пробуждане на етерното тяло. А когато питах свещенници защо се плаща за това свещеннодействие, след като Йоан Предтеча не е вземал на ръка, ми отговориха, че не е вярно, плащало се било!? А защо не се разяснява Кръщенето? То е част от съвсем древни мистерии, за което Църквата не споменава. И понеже Църквата не борави с понятието "етерно тяло", става съвсем сложно обяснението, а и кой да пита?
При мен имаше сън, година преди да бъда кръстена, по време, в което тренирах бойни изкуства и не ми е било до Църква, защото исках с това да се занимавам. Тренирах сериозно. И ме вълнуваха повече източните традиции, а у дома се говореше за древни цивилизации и култури, не за Църква. И сега малкия ми син е пленен от Буда, той си знае защо, не съм го кръстила. Писала съм ти за това, m2f. След съня ми, в който присъстваше Богородица живота ми се измени. До скоро не разбирах посланието му напълно, но през последните години, както и месеци ми се изясни почти напълно. Тъй че за мен проблема с егрегорите не стой! Аз се самоподтисках с години и изседвах кое какво е, в неединомислие и с най-близките си. Христовото Съзнание е Изтъкано от Любов. Това съм го изпитала лично. Знам, че е Призвание за всяко човешко същество, както и че има "сили", които се опитват да изместят това човешко израстване. За мен няма значение дали тези сили са внедрени в Църквата или в др. Институция. Те се усещат. От всеки си зависи, но ти казваш има пробуждане на духовното, да има, и именно затова противодействието ще е най-пълно-Плътно докато трае пълното събуждане.
Константин, нито проповядвам, нито лично получавам удовлетворение от спора с теб или с някой друг. Същия спор го имам и в черквата, в която колкото пъти ида имам спорове, а бременна с втория си син преди три години, отидох на черква да се изповядам, и не само че "отчето" не се появи, но и припаднах, имайки особенно чувство за борба, но знаех, че мястото ми не е там, когато се прибрах, големия ми син каза:- "Мамо казах ти да не ходиш, аз ще те изповядам" - Това бе, защото предния път бях с него, а свещенника каза, че изповедтта била ненужна, щом хората и без друго си грешали! Бог да им е на помощ на тези църковни деятели!
Не защитавам нищо, но когато слушам че Христос е нищо
повече от нас, освен степен на развитие ме боли повече отколкото ако обиждате мен. Защото тази степен на развитие - Христовото Съзнание няма нищо общо с човешкото его, в това е огромната разлика. Затова моля те, лично: Засягай Това, че аз съм неспособна да предам Благостта, Любовта и Добротата на Иисус Христос, както и смисъла на делото му, не засягай Христос, поради неразбиране. Защото дори и да сме изтакани от една материя, сме различни по избор и дела. Църквата не е Христос. Уважавам у Теб, Константин стремежа ти към истина, затова се обръщам към теб.
Тъй че спорове е имало и ще има, а те колко общо имат с Христос е отделен въпрос. Ето за Кръщенето какво според Църквата:
"Кръщението е тайнство, при което вярващия чрез трикратно потапяне във вода и произнасяне името на Отца и Сина и Светия Дух се очиства от първородния и от личните грехове (ако е възрастен), възражда се за нов, праведен и свет живот в единение с Бога.
Кръщението е единственото тайнство, което се извършва над нехристиянини и чрез което кръщаващият се става християнин. То е, казано образно, врата за влизане в Църквата и условие за участие в нейния духовно-благодатен живот. Кръщението, което извършвал св. Йоан Предтеча, не е било тайнство. То имало предобразно значение и било подготовка към християнското Кръщение." - Това е позицията на църквата. По този начин то се превръща в църковен акт, приобщаващ към лоното и. Но това ли е смисъла му?
и "Към видимата или външна страна се отнасят и обредите:
1. отричане от дявола,
2. обличане на бяла дреха
3. възлагане кръст върху кръщавания и
4. палене свещи и обикаляне на купела.
1. Отричането от дявола се прави, за да се пропъди той от кръщавания, който чрез Кръщението става ново творение и дявола трябва да бъде далеч от него.
2. Обличането на кръстения в бяла дреха е символ на духовна чистота, която той получава чрез Кръщението и която трябва да пази през целия си живот.
3. Възлагането на кръст върху кръщавания е знак, че той става Христов и като Христа трябва търпеливо да понася житейския си кръст.
4. Запалените свещи и обикалянето около купела са израз на духовно тържество и радост. Запалените свещи са знак, че кръстеният трябва да излъчва духовна светлина. Кръгът е символ на вечността, затова обикалянето в кръг около купела показва на кръстения, че той трябва да принадлежи на Христа вечно."
---
"Защото и Христос един път пострада за греховете, Праведният за неправедните, за да ни приведе при Бога, бидейки умъртвен по плът, а оживотворен по дух, с който отиде да проповядва на духовете в тъмницата, които едно време бяха непокорни, когато Божието дълготърпение ги чакаше в Ноевите дни, докато се правеше ковчега, в който малцина, тоест, осем души, се избавиха чрез вода. Която в образа на кръщението и сега ви спасява, (не измиването на плътската нечистота, но позива към Бога на чиста съвест), чрез възкресението на Исуса Христа, Който е отдясно на Бога, като се е възнесъл на небето, и Комуто се покориха ангели, власти и сили."
Първо послание на ап. Петър, 3 гл., 18-22 ст.
Тук в този цитат все пак се споменава за Символа на ВОДАТА. Защото следващо е Кръщенето с Духа Свети...
ТАЙНСТВО ЕВХАРИСТИЯ (ПРИЧАСТИЕ):
"На светата Литургия свещеникът предлага от името на народа безкръвна жертва – хляб и вино, по примера и повелята на Христос на Тайната вечеря. След това се моли многократно за слизането на Светия дух „върху нас и върху предложените дарове”, да ги претвори в Тяло и Кръв Христови. По време на причастяването ние продължаваме да виждаме и вкусваме хляб и вино, но като верни християни, чрез благодатта на Светия Дух, ни се отварят духовните очи и се разгаря огъня на вярата в сърцата ни, за да познаем Христос в тях и да Го приемем в нас. (Лука.24:30-31, 1Кор.12:3, ). И тогава, заедно с апостол Павел казваме: „И вече не аз живея, а Христос живее в мене”. (Гал.2:20)." - из сайта на Духовна Семинария
http://sofia-seminaria.org/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BC/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B5/ Тук пък не се описва другия важен елемент Огъня, който се разпалва у всеки, как? Чрез пробуждане на духовното тяло на един по-висш етап.
И ако съберем две и две, ще видим, че именно това, което е споменато за етерното - жизненото тяло и неговото пробуждане е в основата на тези тайнства. Но това не се споменава. Нито, че чрез запалването на свещите отново се изобразява разпалването на енергийните центрове.
В допълнение ще кажа, напълно поемайки отговорност за думите си, че Кръщенето е нужно да се извърши с пълно потапяне на цялото тяло - целия човек, и е било истинско в реката, защото инак как ще въздейства на етерното тяло?
"Исус отговори: Истина, истина ти казвам, ако се не роди някой от вода и Дух, не може да влезе в Божието царство."
Тогава идва Исус от Галилея на Иордан при Иоана за да се кръсти от него.
"А Иоан Го възпираше, казвайки: Аз имам нужда да се кръстя от Тебе, и Ти ли идеш при мене?
А Исус в отговор му рече: Остави Ме сега, защото така ни е прилично да изпълним всичко що е право. Тогава Иоан го остави.
И като се кръсти, Исус веднага излезе от водата; и, ето, отвориха Му се небесата, и видя Божият Дух, че слиза като гълъб и се спускаше на Него;
и ето глас от небесата, който казваше: Този е възлюбеният Ми Син, в Когото е Моето благоволение."
Тъй, че егрегор е Църквата за спящите, но който се събуди си задава въпроси и ако търси честно и от сърце, едва ли ще му се откаже истината Свисше. Това зависи от личния избор и воля за истина, не за удобство и его, било пък и в спор.