Автор Тема: Войната Палестина - Израел  (Прочетена 171229 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dinena kora

• Гост
Относно: Войната Палестина - Израел
« Отговор #135 -: Юли 28, 2006, 00:45:31 am »
From Israel to Lebanon  ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ - НЕ Е ЗА ХОРА СЪС СЛАБИ СЪРЦА   

What CNN never shows you

http://fromisrael2lebanon.info/

чак сега разбрах че страницата.....http://fromisrael2lebanon.info/   вече не се отваря.........Защо ли????

Дъвиан

• Гост
« Отговор #136 -: Юли 28, 2006, 00:46:48 am »
Защото всички сме със слаби сърца :P :P :P

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #137 -: Юли 28, 2006, 05:16:39 am »
И аз от месеци не бях разглеждал този раздел. Какво имаше на линка?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #138 -: Юли 28, 2006, 10:11:19 am »
Президентът на Иран: Израел тръгна към самоунищожение

Техеран обсъждал доставки на оръжие за "Хизбула" през сирийска територия, твърдят медии в региона

28.07.2006

С нападението над Ливан Израел е предопределил собственото си самоунищожение, заяви иранският президент Махмуд Ахмадинеджад, цитиран от държавната агенция в Техеран.

По време на петъчните молитви в столицата той посочи пред духовниците, че Израел и поддръжниците му "би трябвало да знаят, че не могат да довършат работата, която са започнали".

Като предприе нова поредица от нахлувания и безмилостни атаки срещу Ливан, режимът, окупирал Палестина, всъщност натисна бутона за собственото си унищожение, изтъкна Ахмадинеджад.

Иран е един от основните поддръжници на радикалната ливанска групировка "Хизбула", припомня по този повод "Асошиейтед прес".

Миналата година Ахмадинеджад предизвика острата реакция на международната общност, като призова Израел да бъде изтрит от картата на света, а наскоро повтори твърденията си, че през Втората световна война не се е състоял никакъв Холокост.

Междувременно се появиха съобщения, че главният ирански преговарящ за ядрената програма на Техеран Али Лариджани вероятно е посетил Дамаск за разговори със сирийски лидери и представители на "Хизбула" - така поне твърдят две иракски осведомителни агенции и кувейтският вестник "Ас сиясах". Според изданието целта на срещата е била да се обсъдят доставките на ирански оръжия за групировката през сирийска територия

Вестникът узнал за разговорите от "добре информирани сирийски източници", като предполага, че Лариджани се е срещнал със сирийския президент Башар Асад и с лидера на "Хизбула" шейх Хасан Насрала.

Иранската агенция "Мехр" също потвърди, че Лариджани е бил в Дамаск, но не оповести повече подробности.

Според "Асошиейтед прес" съобщенията за посещението на Лариджани в Сирия потвърждават твърденията на САЩ и Израел, че Дамаск и Техеран имат значително влияние върху "Хизбула".

Сирийският министър на информацията Мохсен Билал в същото време се противопостави на предложеното от френския президент разполагане на международни сили на границата между Сирия и Ливан. Той отхвърли и намеците на Жак Ширак, че Иран изпраща пари и оръжие на "Хизбула" през неговата страна.

"Мисля, че Ширак и други хора забравят, че между сирийците и ливанците съществуват братски отношения. Смятам, че нито сирийците, нито ливанците биха се съгласили да са разделени от войници на ООН. Сирийците и ливанците сме едно семейство", каза Билал в интервю за германската телевизия Це Де Еф.

"Хизбула" никога няма да могат да се възстановят, заяви от своя страна израелският министър на отбраната Амир Перец и добави: "Това е съдбата на всеки, който напада Израел."

Ние няма да им разрешим отново да вдигнат знамената си покрай границата с Израел, предупреди той на пресконференция, в която участва и началникът на генералния щаб на израелските въоръжени сили ген.-лейтенант Дан Халуц.

Перец увери, че неговата страна няма намерение да воюва със Сирия, въпреки че Дамаск е сред основните съюзници на "Хизбула".

Според Халуц продължаващите 16 дни сражения в Южен Ливан са нанесли "огромни стратегически щети" на ливанската групировка. На свое заседание израелският кабинет е издал заповед за мобилизиране на три дивизии резервисти, или около 15 000 души, добави той, но уточни: "Това решение не бе взето, за да заплашваме когото и да било. Ние просто трябва да бъдем готови са всички възможни варианти на развитие на обстановката."

По-рано "Франс прес" съобщи, че кабинетът е решил да отмени заплануваната мобилизация. Значителният брой войници, с които ще бъде попълнена действащата армия според "Ройтерс" може да означава разширяване на военната операция в Ливан въпреки решението на правителството да не предприема офанзива в южната част на страната.

Фронтът там е динамичен и ще продължи да бъде такъв, докато не получим други заповеди или не постигнем целите, които сме си поставили, обясни Халуц.

Ето новината, която свързва няколко от темите в този раздел... ;)

Хизбулла” не иска помощта на “Ал Кайда”

- 28 Юли 2006

Лидерът на шиитската “Хизбулла” Хасан Насрала получи неочакваната подкрепа и на сунитската терористична мрежа “Ал Кайда” чрез заместника на Бен Ладен, Айман Ал Зауахири.
     Ливанската шиитска групировка “Хизбулла” отрече всяко сегашно или бъдещо взаимодействие с терористичната мрежа “Ал Кайда”, само ден след като в ефира на катаската спътникова телевизия Al Jazeera бе излъчено поредното видеообръщение на заместника на Осама Бен Ладен, Айман Ал Зауахири. В него той обеща, че терористичната мрежа ще се притече на помощ на “Хизбулла”. “Мозъкът” на “Ал Кайда” посочи, че организацията не може да остане на страна от войната в Ливан и призова всички мюсюлмани да подкрепят братята си в битката с ционистите.

Както заявява пред агенция “Новости” високопоставен представител на ръководството на “Хизбулла”, пожелал да остане анонимен, “излъченият от Al Jazeera запис с обръщението на Ал Зауахири е изфабрикуван от американското и израелското разузнаване”. По думите му, “Хизбулла” никога не е имала и няма да има никаква връзка с “Ал Кайда”, тъй като по всички възможни признаци, както религиозни, така и идеологически, се различава от тази орагнизация. “Хизбулла” е шиитска терористична групировка, докато “Ал Кайда” обединява радикалните войнстващи сунитски групировки.

“Хизбулла” защитава интересите на Ливан и целия арабски свят, докато “Ал Кайда” всъщност работи в полза на администрацията на Белия дом и с действията си носи на Исляма и мюсюлманите само вреда и ненавист”, посочва високопоставеният представител на ливанската групировка. По-рано, американският президент Джордж Буш обяви, че “не е бил изненадан” от съдържанието на изявлението на Ал Зауахири, който “се старае да се приобщи към всяка терористична дейност, насочена срещу демократичните процеси”, посочва CNN.

Вчера израелското правителство реши засега да не разширява фронта на сраженията си с “Хизбулла” в Южен Ливан, но разпореди ЦАХАЛ да продължи мобилизацията на 30 000 резервисти, които да се включат при евентуално разрастване на сраженията. Междувременно, ливански официални лица обявиха, че броят на цивилните жертви в страната е достигнал около 600 души, съобщава Associated Press. Израелското национално радио посочи, че израелската авиация вчера и днес е поразила 130 цели в Ливан, включително и ракетна база на “Хизбулла” в долината Бекаа, където се съхраняват ракети с далечен обсег на действие. Тел Авив реши да замени кръвопролитните сухопътни сражения именно с въздушни и артилерийски удари.

Докато покровителите на “Хизбулла” от Иран и Сирия се срещата в Дамаск за обсъждане на развитието на кризата, държавният секретар на САЩ Кондолиза Райс “желае и е готова” да се върне в региона за обсъждането на устойчиво мирно споразумение. Президентът Джордж Буш обаче посочи, че ще продължи да подкрепя операциите на Израел, колкото е нужно за нанасянето на унищожителен удар на “Хизбулла”. Той остро осъди и Иран за продължаващата подкрепа за ливанската шиитска групировка.

Кабинетът на Ехуд Олмерт засега отхвърли възможността за широкомащабна сухопътна офанзива, но мобилизира още 3 дивизии резервисти.

Продължаващата мобилизация в Израел подсказва, че Тел Авив се подготвя физически и психически за много по-дълъг конфликт от първоначално предвиждания, който може да се изостри и да доведе до много повече жертви, ако правителството и военното командване решат, че въздушните удари и локалните сухопътни операции в Ливан не вършат работа и изпратят няколкохилядна израелска пехота в северната си съседка.

Израелският Кабинет по сигурността разпореди ЦАХАЛ да мобилизира още 3 дивизии резервисти, ако се наложи освежаването, подмяната или допълването на израелските части в Ливан, но засега отхвърли плана на генералите за разширяване на сухопътната офанзива. Въпреки това, правосъдният министър Хаим Рамон (Haim Ramon) заяви, че липсата на единно становище за незабавното прекратяване сред световните лидери на срещата в Рим дава на Израел “зелена светлина” да продължи кампанията си за унищожаването на “Хизбулла” – твърдение, което незабавно бе отхвърлено от европейските дипломати. Мирната конференция в Рим в сряда завърши с разногласия, тъй като повечето европейски лидери призоваха за незабавно примирие, а а най-твърдият поддръжник на Израел, САЩ поискаха повече време за Тел Авив, за да неутрализира “Хизбулла”.

“На конференцията в рим получихме разрешение от света... да продължим войната, докато “Хизбулла” не бъде притисната в ливан и разоръжена”, заяви Рамон пред Военното радио на Израел. Европейските лидери обаче контрираха, че Рамон явно се е объркал фатално. “Аз бих казал, че е точно обратното, вчера (в сряда) в Рим на всички стана ясно, че всички присъстващи искат да видят края на боевете, колкото е възможно по-скоро”, коментира германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер (Frank-Walter Steinmeier).

Израелските авиоудари в Южен Ливан вчера разрушиха пътища и изоставени домове, за които се смята, че са на активисти на “Хизбулла”, в района на Иклим Ал Туфа (Iqlim al-Tuffah), както ибаза на ливанската армия на север. Ожесточените сражения около пограничните селища Бинт Джибейл и Марун Ал Рас изглежда стихват, като наблюдателите на UNIFIL съобщават единствено за “спорадични престрелки” в района. Израелският министър на отбраната Амир Перец (Amir Peretz) обяви, че нанесените на “Хизбулла” стратегически поражения са “огромни” и групировката никога “няма да възстанови предишната си мощ”.

Израел започна военната си кампания срещу Ливан на 12 юли, след налет на бойци на “Хизбулла” през границата, по време на който бяха убити 3 израелски войници и отвлечени двама. Оттогава, наказателните авиоудари, артилерийски обстрел и сухопътни операции на израелската армия са отнели живота на близо 600 цивилни ливански граждани, посочва ливанският министър на здравеопазването Джавад Халифа (Jawad Khalifeh). Той уточнява, че официално потвърдения брой на жертвите е 382 души, а останалите стотици загинали са погребани под развалините на бомбардираните селища в Южен Ливан, където местните власти и медицинските екипи нямат достъп заради непрестанния израелски обстрел.

Общият брой на жертвите в Ливан, включващ както смъртните случаи сред цивилното население, така и официалните загуби на ливанската армия и “Хизбулла”, е 437 души. В резултата на 16-дневния военен конфликт са загинали и 52 израелци, сред които 33 войници и 19 цивилни граждани, станали жертва на ракетния обстрел на “Хизбулла” срещу северните израелски градове. Вчера групировката е изстреляла срещу Израел 110 ракети, с което общия им брой достигна 1 564.
« Последна редакция: Юли 28, 2006, 21:13:34 pm от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #139 -: Юли 29, 2006, 21:57:19 pm »
С риск да бъда оплюта ви моля следното:

Моля ви проверете внимателно новините ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ! Не се доверявайте на мас-медиите! Информацията е изкривена и недостатъчна. Ако искате да пращате петиция - ИЗПРАТЕТЕ ДВЕ - ДО ЛИВАНСКОТО ПОСОЛСТВО И ДО ИЗРАЕЛСКОТО!

Но не се оставяйте да ви бъдат промити мозъците. Жертви на деца има и от двете страни, но нокой не снима убитите израелски деца. Никой не снима и разбитите оръжейни складове на Хизбула, както и техните жертви. В повечето случаи западните журналисти се страхуват за живота си и за живота на най-близките си, защото пипалата на Хизбула стигат навсъкъде. Жертвите на терористите са табу!

А това, че израелците пращат свои хора да предупредят мирното население в райони, които ще ударят не се казва...А това, че хора от Северен Бейрут дават подаръци, информация и подкрепа на Израелските ударни отряди НЕ СЕ СЪОБЩАВА!....

Моля ви - не бъдете едностранчиви - четете информация и от двете страни...гледайте сателитна телвизия И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ!

Ето някои сайтове с израелски новини:

http://www.jpost.com/ 

http://www.israelnationalnews.com/

НЕ БЪДЕТЕ ЖЕРТВА НА ПРОПАГАНДА!

И на мен ми е мъчно, но и двете страни трябва да се критикуват, а самия факт, че по-голямата част на Ливан не иска Хизбула, трябва да ви говори нещо.....

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #140 -: Юли 29, 2006, 22:07:50 pm »
С риск да бъда оплюта ви моля следното:

Моля ви проверете внимателно новините ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ! Не се доверявайте на мас-медиите! Информацията е изкривена и недостатъчна. Ако искате да пращате петиция - ИЗПРАТЕТЕ ДВЕ - ДО ЛИВАНСКОТО ПОСОЛСТВО И ДО ИЗРАЕЛСКОТО!

Но не се оставяйте да ви бъдат промити мозъците. Жертви на деца има и от двете страни, но нокой не снима убитите израелски деца. Никой не снима и разбитите оръжейни складове на Хизбула, както и техните жертви. В повечето случаи западните журналисти се страхуват за живота си и за живота на най-близките си, защото пипалата на Хизбула стигат навсъкъде. Жертвите на терористите са табу!

А това, че израелците пращат свои хора да предупредят мирното население в райони, които ще ударят не се казва...А това, че хора от Северен Бейрут дават подаръци, информация и подкрепа на Израелските ударни отряди НЕ СЕ СЪОБЩАВА!....

Моля ви - не бъдете едностранчиви - четете информация и от двете страни...гледайте сателитна телвизия И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ!

Ето някои сайтове с израелски новини:

http://www.jpost.com/ 

http://www.israelnationalnews.com/

НЕ БЪДЕТЕ ЖЕРТВА НА ПРОПАГАНДА!

И на мен ми е мъчно, но и двете страни трябва да се критикуват, а самия факт, че по-голямата част на Ливан не иска Хизбула, трябва да ви говори нещо.....

Абсолютно точно казано!!!

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #141 -: Юли 29, 2006, 22:20:14 pm »
Tina, ако някой те плювне-от мен имаш кърпичка.  :)     Истината е винаги някъде по средата.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Admin

• White Force Fighter
  • Доста Писал
  • Публикации: 1 742
  • MAY THE FORCE BE WITH YOU
    • Light Motion Design Studio
« Отговор #142 -: Юли 30, 2006, 10:52:48 am »
Ха... Тина не можеш да ме убедиш, че евреите имат повече или еднакъв брой жертви като ливанците. Или въобще, че е еднаква ситуацията и усещането от войната в двете държави. ТОВА Е СМЕШНО мила, не за друго, ами представи си следното: У вас ти заключваш къщата си с катинарче... У нас, аз заключвам къщата си със здрава блиндирана врата. Въпросът ми е...къде по лесно ще нахлуе крадецът? Сега си представи крадецът във формата на бомба и се пренеси на бойното поле...

Израел има много по-добра противовъздушна защита и това е неоспорим факт.

И сега относно твоите източници... Погледни само колко много очевадно е това последно съобщение, което пишат в един от тези сайтове, които си постнала:

Over 90 rockets hit Israel on Saturday

At least 90 rockets were fired at Israel and landed throughout the North on Saturday morning and afternoon. 15 rockets landed in and around Nahariya alone, and three buildings sustained damage in various rocket attacks. Three people were lightly wounded and evacuated to a hospital.

Ще го преведа: Поне 90 ракети удариха Израел в събота сутринта и следобеда като се приземиха в районите на Север. 15 ракети се приземиха в и около Нахария и 3 сгради бяха разрушени в няколко ракетни атаки. 3ма бяха леко ранени и евакуирани в болницата.

Сега прочети внимателно. 90 РАКЕТИ, от които 15 се приземяват в и околността на града, от които едва 3 удрят сгради и ЛЕКО раняват 3ма човека. И това ако нищо не значи за теб... Води си статистика.... Погледай малко снимки на целевите израелски градове и после погледни що е останало от Бейрут... и тогава пак ми кажи, че и двете страни дават еднакво жертви. И Тина, я ми кажи как пък евреите ако имаха 10 загинали деца от 1 БОМБА нямаше да го съобщят по телевизията. CNN, CNBC, FOX и всичко останало са все еврейски канали... Кажи ми как си представяш, че Израел ще пропусне да покаже на СВЕТА - какви жертви е дал от ТЕРОРИСТИЧНИТЕ бомби, които падат и избиват народа им...Не това, което си написала по горе е не смешно, ами равностойно на мнението на един медийно манипулиран човек. Не си мисли, че не следя и други източници. Мисля, че много пъти съм поствал тук, какво са казали по CNN или някой друг канал...Да гледаш CNN и да не поддаваш, на това викам аз да одържиш на манипулацията.

Сега не казвам тук, че Израел не са получили и една жертва. Напротив получили са, но статистиката е съвсем друга. Равнопоставеност няма. Ударите, които Израел нанася на невинното население на Ливан са абсолютно БРУТАЛНИ. Няма да споменаваме какъв тип бомби се хвърлят над Бейрут, нали... е защо...те са приятелски бомби с дълготрайна ефективност ;)

Въобще цялата ситуация е супер смешна. Израел уж се бори срещу Хизбула, а пък отиде да пуска бомбите си на майната си... Знаете ли къде са се разпростряли въобще Хизбула....по границата с Израел. И още от край време се знае, че това е района на Хизбула а на север от Язин се води областта на ливанското правителство. Ливанското правителство, само да напомня на забравилите, от години казва, че не може да се справи с Хизбула. Ами да...разбирам ги. Представете си Циганите да вземат оръжие и да се обяват за терористична групировка. Окупират си южна България и казват това си е нашата част. Ми какво ще направи българската армия.. Хаха..ми нищо, то ще има оръжие, ама няма да има кой да го използва. Повече от половината ни армия сигурно са цигани. Същата ситуация, само малко по пресилено можеби. Да ме прощават циганите, нямам нищо против тях, особено интегрираните в обществото.

Та както и да е. Единственото странно в цялата ситуация и в този конфликт е защо Израел не вземе да нанесе решителен удар и да се свъши всичко. Защото Израел има капацитета да го направи. Ще ви кажа защо...Мисля си, че просто искат да поддържат конфликта жив още дълго време. В един момент обаче Сирия ще се намеси...или ако не се намеси, ще бъде въвлечена с лъжа в конфликта. Тогава става лошо. Защото със Сирия тръгва и Иран...Те  сами си казват, особено сирийци и ливанци - "Ние сме като братя." Мисля, че точно това чакат израелските политици. Тогава конфликта ще прерасне в желаното от години наред...

Недейте да се поддавате вие драги ми приятели на лъжи и измами. Както много от вас се подадоха на лъжите за 11ти септември. Не казвам да ме слушате само мен или други, които споделят моето мнение, казвам да МИСЛИТЕ с главата си. Логиката е най-здравото нещо в живота на един РАЗконспиратор... хехе...

И последно само ще цитирам думите на един мой учител: "Една война така или иначе дава винаги жертви и от двете страни на фронта, но по страшно е когато войната се превърне в геноцид и започне да дава детски жертви." Затова казвам: Подкрепяйте израелската армия да удря училища и домове на цивилни, барем намерят там някой скрит Терорист...
« Последна редакция: Юли 30, 2006, 10:57:55 am от Admin »
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

Неактивен Admin

• White Force Fighter
  • Доста Писал
  • Публикации: 1 742
  • MAY THE FORCE BE WITH YOU
    • Light Motion Design Studio
« Отговор #143 -: Юли 30, 2006, 11:44:54 am »
А, по повод бруталността на израелската армия. Ами те почнаха да удрят вече е колоните с бежанците. И това ако е нормално...Още малко и по линейките и болниците ще започнат да стрелят. Източник на информацията -CNN...
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #144 -: Юли 30, 2006, 13:23:49 pm »
Matthew 5:9 Blessed are the peacemakers, for they will be called sons of                                                         God.
« Последна редакция: Юли 30, 2006, 13:26:15 pm от ultrafutur »
musica universalis

dinena kora

• Гост
« Отговор #145 -: Юли 30, 2006, 20:06:36 pm »
Благодаря на Админ за точния отговор!!

Поредното кърваво действие на джуишите...убедете се сами...Ако едно дете имаше убито от израелска страна те щяха да вдигнат целия свят във въздуха+информационно

Кървава акция на Израел - 57 ливанци убити
30 юли 2006 / News.dir.bg
ООН свика извънредно заседание след като 57 ливанци (от тях 37 деца) бяха убити при бомбардировката на Израел на селището Кана в южен Ливан, която се превърна в най-кървавата акция на ЦАХАЛ срещу Ливан.
В Кана няма бойци на Хизбулла, Израел бомбардира цивилни сгради и автомобили, заяви за (испанската журналистка Моника Лейва от мястото на трагедията. Разрушени са няколко жилищни сгради, жертвите са 57 души, от които 37 деца, предаде АФП. Според очевидци 63 души са се криели в бункер, ударен от Израел. По време на спасителната операция израелската авиация е продължила бомбардировката върху селото. Израел отказа да поеме отговорност за смъртта на цивилните. Според представител на израелската армия радикалното движение Хизбулла носи отговорността, тъй като групировката използвала селото като база за изстрелване на ракети срещу Израел.

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #146 -: Юли 30, 2006, 22:52:37 pm »
Цитат
Подкрепяйте израелската армия да удря училища и домове на цивилни, барем намерят там някой скрит Терорист...

Никого не подкрепям - аз съм против всякакви военни действия!

Исках да ви обърна внимание, че има много силна пропаганда и аз съм убедена, че ливанските жертви се снимат повече и се разпространяват навсякъде да предизвикат останалите страни в района да започнат военни действия - най-вече Иран. Повече от убедена съм, че може би и на територията на България има ракети насочени и готови за Иран или Сирия, защото има Нато в Нато. Моля се горещо тези страни да се въздържат от военна намеса!

Мъчно ми е, но навремето като писахме толкова петиции като почна войната в Ирак, какво стана - нищо?

Аз пак ви препоръчвам да четете новини от двете страни. Ал Джазира http://english.aljazeera.net/HomePage също е задължително. Аз ги гледах навремето по сателит като почна войната, но по-късно те излязоха в Интернета и то доста бързо и на английски. Българските медии цитират обикновено американските и европейските, но не можете да си представите каква разлика имаше между Ал Джазира и СНН или ББС. Истината разбира се е по средата.

Има още един сайт който е доста обективен Азия таймс: http://www.atimes.com/

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #147 -: Юли 31, 2006, 08:43:32 am »
Снощи гледах новините.По едно време се чудех смешно ли ми е или ми се плаче.
 По случаи ударът на Израел по някакъв цивилен обект,дето имало 55 жертви, ООН се събрали извънредно и
приели единодушно декларация,която (о,ужас,кокло драстични мерки) призовава за спиране на огъня и даване на окончателно решение на близкоизточния въпрос.По-интересното е, че не става и дума за делото на Израел,напротив,дори отновяо се обръщат към Ливан да пусне двамата войника.
  Да ги пусне,казвам и аз,толкова хубави и високи мостове имат там
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Jean-Luc Picard

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 351
  • Starfleet Captain
« Отговор #148 -: Юли 31, 2006, 09:02:40 am »
Ха... Тина не можеш да ме убедиш, че евреите имат повече или еднакъв брой жертви като ливанците. Или въобще, че е еднаква ситуацията и усещането от войната в двете държави. ТОВА Е СМЕШНО мила, не за друго, ами представи си следното: У вас ти заключваш къщата си с катинарче... У нас, аз заключвам къщата си със здрава блиндирана врата. Въпросът ми е...къде по лесно ще нахлуе крадецът? Сега си представи крадецът във формата на бомба и се пренеси на бойното поле...

.......

90 ракети не е като да са малко. Непропорционалният отговор на Израел и "случайните" удари на цивилни със сигурност се дължи на това, че на израелците им е омръзнало от тъпаците, които им клечат по границата и само се чудят къде ракети да изстрелят и кого да отвлекат, и са решили тотално да ги смажат за назидание. Хизбула и палестинците, естествено, смятат, че са в правото си за това което правят на Израел, защото в техните очи то е отговор на нещастията които Израел им е причинил. Да не забравяме, че терористите им се взривявят предимно в цивилни цели в големи градове. Тези жертви досега съвсем не са малко. Т.е. войната има две страни и всяка смята, че истината е на нейна страна.  Така, че като ще претендираме за обективност, нека гледаме двустранно.

Снощи гледах новините.По едно време се чудех смешно ли ми е или ми се плаче.
 По случаи ударът на Израел по някакъв цивилен обект,дето имало 55 жертви, ООН се събрали извънредно и
приели единодушно декларация,която (о,ужас,кокло драстични мерки) призовава за спиране на огъня и даване на окончателно решение на близкоизточния въпрос.По-интересното е, че не става и дума за делото на Израел,напротив,дори отновяо се обръщат към Ливан да пусне двамата войника.
  Да ги пусне,казвам и аз,толкова хубави и високи мостове имат там

Ми да. Кво ше кажеш и теб да те отвлекат в качеството ти на гражданин на държава съюзник на САЩ, и решат да те хвърлят и теб от някъде. И някой друг да каже същото за теб ...

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #149 -: Юли 31, 2006, 09:21:53 am »
Ми да. Кво ше кажеш и теб да те отвлекат в качеството ти на гражданин на държава съюзник на САЩ, и решат да те хвърлят и теб от някъде. И някой друг да каже същото за теб ...
И освен като гражданин и като военно лице.И  като военен ще съм наясно с опасностите,и като ме отвлекат картинката ще ми е ясна
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27