Автор Тема: Какво обичаме, какво мразим  (Прочетена 43528 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 370
Re:Какво обичаме, какво мразим
« Отговор #180 -: Август 14, 2010, 13:14:55 pm »
Голям кеф ми прави да снова из такива форуми. Виждам, защо ние Българите сме есенцията на живота на тази Земя. Да, това неоспорим за мен факт. Обичам да чета постовете на интелигентни
хора с широко отворено съзнание. Такива хора са бъдещето, те ще населяват бъдещия свят. Чудя се колко ли (броя), международни институти тайничко надничат в българсните форуми и се дивят на невероятните особи,които ги посещават и тяхната невероятна ерудиция и интелект. Ние Българите сме бъдещето. Аз казах!

Така си е, донякъде. Да се спра само на един от аспектите-МНОГОЗНАЧНОСТта на думите. Българите сме шампиони на света по създаването на много значения, на думи-имена, глаголи и т.н. в българския език. ОБИЧАМЕ да придаваме все нови и нови значения на думи и изрази. ;D Другите народи ни дишат прахта в това отношение.За Гинес сме.
Да вземем например значенията на глагола вкарвам в наше време  : гол (във футбола) ; "автогол"  ;D ; в правия път ; в миша дупка ; мой човек на длъжност ; в икономическа или друга схема за далавери  ;) ; "в кошарата" ; в пандиза ; в далавера ; във ВИП заведение ;  и т.н.
« Последна редакция: Август 14, 2010, 13:30:40 pm от marhs »

Неактивен radon

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 171
Re:Какво обичаме, какво мразим
« Отговор #181 -: Август 16, 2010, 21:41:14 pm »
Ето защо ние Българите сме номер едно. Азбуката! Това се крие, но аз ще ви го кажа, макар да е известно на мнозина, пък вие си отсявайте истината. Когато едно дете проговори на Български език, неговото съзнание е изцяло отворено. "В началото беше словото". В тези слова се крие велик Вселенски принцип. Няма да видите никога гръцки шахматист. С азбука от 25 букви, за къде са тръгнали гърците :lol:. Колко националности могат да изговорят правилно думата "България"? Аз поне не знам за такава националност. Защо ционистите махат Ъ-то от края на думите? За да ни попречат! Обаче планът на Твореца е друууг и те вместо да ни избодат очите, ни изписват вежди ;D :lol: Сега замислят пак да ни променят азбуката. Вместо "Ю" да се изписва "И" и "У", вместо "Я" да се изписва "И" и "А". Обаче ционистите, май не знаят, че единствения начин да разсмееш Бог е да му кажеш, че си имаш планове :lol: :lol: :lol: Ех, колко ме забавляват ционистите с техните напъни да превземат цееееелия свят. Дано им приседне ;D ;D ;D ;D

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:Какво обичаме, какво мразим
« Отговор #182 -: Август 18, 2010, 01:27:55 am »
Такааа, сега пак ще ме погнете, но моят опит показва, че дори тези състояния, които описваш (говоря за алкохол, защото никога не съм се друсала) могат да се използват по един конструктивен начин в полза на развитието...
Защото ако си човек що годе мислещ и търсещ няма как да не ти хрумне да се запиташ - как така когато си пийна малко мога да стана едно сияещо същество, пълно с радост, с хумор, с обич...отворено към другите, отворено към света, център и душа на компанията, а когато съм в обичайното си трезво състояние съм едно затворено, уплашено и подтиснато същество, което се опитва да стои в сянка, не смее да се прояви, иска да не го забелязват...и пр. и пр. и пр.
ХА СЕГА ДЕ?!
Крайъгълен камък, кръстопът с 2 възможни пътя :
1. да се концентрираш над търсенето на отговора на горния въпрос, а не на докарването на онова състояние по изкуствен начин и ползването му...
2. не се питаш как и защо, ами като си му открил цаката решаваш да експлоятираш нещата в своя полза - просто когато си в компания, когато искаш да си по-така и си попийваш....
И ха сега да видим колко от хората избират първия път и колко втория?!
Аз ибрах първия. Съвсем убедено, съвсем осъзнато и съвсем категорично реших за себе си, че не ме интересува ползването на ефектите от алкохола, а ме интерсува КАКВО ПРЕЧИ на моето същество в нормално състояние да бъде същото онова сияйно създание, което МОЖЕ да бъде след като си пийне. След като в пийнало състояние аз съм пълна с хумор, значи, че аз ГО ИМАМ. Иначе откъде ще се вземе той?! След като в пийнало състояние нямам ни грам страх от хората, а напротив обичам ги, значи аз Я ИМАМ тази обич, иначе от къде ще се вземе?! След като в пийнало състояние аз мога да бъда център на внимание от всички присъстващи, значи аз Я ИМАМ тази сила, иначе от къде ще се вземе?! И така нататък...
Ще каже някой - химия, просто промени в мозъка от химични вещества....обаче защо тогава субект Х като си пийне и тръгва да налита на бой?! А в нормалното му трезво състояние е (поне така изглежда) най-точният и умерен човек?!
Ето още една загадка....
Толкова въпроси, толкова загадки за разрешаване....нима можеш да си позволиш да станеш ЗАВИСИМ от алкохола след като толкова важни въпроси чакат своя отговор?!
Същото е и с влюбването! То може и да е временно стимулирано (да речем от хормоните), но това не променя факта, че то изважда от теб неща, които са били неподозирани дори от самия теб, че ги притежаваш...Ти може до този момент да си бил убеден, че не можеш да обичаш, но разбираш че това не е вярно. Та ти си препълнен от любов, значи Я ИМАШ!!! Когато временното състояние отмине вместо да си скубеш косите и да се тръшкаш можеш да се концентрираш над това, какво си открил, че имаш, за което не си знаел преди, а не че нещо си изгубил....и тогав не ставаш ЗАВИСИМ от субекта или обекта който е станал повод за влюбването ти.
Същото като с алкохола.
Всичко зависи как ще го използваш.
Дон Хуан дава наркотични вещества на своите ученици именно с цел да разчупи това обичайно затворено състояние на съзнанието.
Ето на ти казваш, че когато се напушиш, или когато си влюбен това НЕ Е ЯСНО състояние на съзнанието. Ами ако е точно ОБРАТНОТО?!! Ако точно това е моментно проясняане, а всичко останало е дремане в полусъзнание?!

АлиБаба, шофирала ли си пияна? Возила ли си се в кола, която шофира пиян шофьор? Знаеш ли статистиките, при колко от катастрофите причината е употребен алкохол?
Аз съм шофирал пил, 1-2 пъти. И знам горе долу какво е.

Алкохола подтиска функциите на кората на мозъка. Тя управлява мислене, логика, анализ на ситуации, решение, преценка, КООРДИНАЦИЯ и тн.

Като човек си пийне, започва да се мисли за много силен, за много способен, сръчен и тн. Но това е илюзия. Качи ли се на волана става по-дързък, мисли си, че има по-бърза реакция, Но всъщност реакцията му е МНОГО ПО-БАВНА. Всичко е илюзия. Аз навремето, като бях съвсем млад, като си пийнех и се чувствах, че съм невероятно лек. Все едно тежа наполовина. Като скоча и ще полетя, като Майкъл Джордан. Пробвал съм, ходил съм на игрището. Скачал съм точно толкова, колкото и трезвен.

Защо някои хора се чувстат така, а други онака, защо на някои им падат страховете и тн?
Много просто. Като се подтисне кортекса и се омота с алкохол, човек мисли МНОГО ПО-МАЛКО. Разни негативни мисли спират да го тревожат. Спира да се страхува, че не е красив, умен, забавен и тн. Или пък, че ще си изяде боя някъде. И си действа. Не е задължително наистина да се превръща в умник и интересен шегаджия. Понякога пияните могат да са много досадни. Те често (всъщност, ВИНАГИ!) недоумяват защо са досадни на останалите, след като на себе си са много интересни. Или се чудят защо тругите не споделят войнствения им ентусиазъм и желанието за бой.
Разбира се в малки количества може алкохола да те отпусне, и да си интересен на останалите. Но това е по-скоро частен случай. Но принципа на подтискане на мисленето е пак същия.

Реално какво правим с това?
Дали е ефективно организма да функционира в това състояние? Дали ако си трезвен няма да имаш повече капацитет за мислене, да разправяш повече и по-интересни истории, да си адекватен на реакциите на останалите, да взимаш разумни решения и тн и тн?
Да се взима алкохол за да се избави човек от негативните мисли, това е все едно да изхвърлиш през прозореца компютъра, защото има вирус. И то като приемем, че човек си има един единствен компютър, който никога не може да се подменя. С какъвто си се родил, с такъв си оставаш.
А доброто решение е да се изчисти вируса, а компютъра да продължи да ти служи.
Горе долу същото е като се напушиш и като си влюбен.

Как може да наречеш ясно състояние на съзнанието, когато ти е подтиснат главния мозък и си се скефнал като каца със зеле и си се ухилил като тиква по Хелоуин?
За да се стигне свръхсъзнание трябва да се стъпи ВЪРХУ СЪЗНАНИЕТО.
Без него, не можеш нищо. То (съзнанието) трябва да е чисто, ясно, и работещо.
При сръх съзнание имаш свърх адекватност, свръх концентрация, свръх логика и мисъл, свръх добри реакции, точност и тн.
А като се напушиш какво имаш? Точно обратното.
Това е деградиране, връщане наобратно. Учиш се как да си неадекватен и замаян.
Не съм сигурен и как алкохола влияеше на енергиите в тялото. Но мисля, че не беше никак добре. Май освобождаваше натрупаната енергия.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен алибаба

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 794
Re:Какво обичаме, какво мразим
« Отговор #183 -: Август 18, 2010, 10:05:54 am »
Е хайде сега, все едно съм казала "давайте - пийте, друсайте се ходете нон стоп влюбени".
Но аз НЕ казвам това.
Казвам, че тези състояния помагат да осъзнаеш някои неща и да продължиш използвайки това знанеие, а не веществата и стимулите, които са го докарали.
Е това казвам.
Всички знаем къде са проблемите на хората нали? Именно в ума, в техния трезвен вечно преценящ, вечно анализиращ, вечно усложняващ, разделяш...натоварващ ..и пр. ум. Ще го отречеш ли. Защото ако го отречеш ще те питам защо медитираш.
Ами я си представи, че един човек никога не попадал в друго състояние на ума освен това негово обичайното, където са му и всичките проблеми и задръжки и пр.? Ми той никога не може да разбере, че в ума му, в начина му на мислене има някаква решка. Няма да има с какво да го сравни. разбираш ли. Няма да познава друго състояние. никога няма да се е усетил лек, свободен и сияещ. Никога няма да се е почувствал свързан с всичко около себе си, спокоен и умиротворен...може би никога няма да е почувствал и нещо в областта на сърдечната област. Ще си ходи със съзнание здраво фиксирано в ума...и няма да може да може да помръдне.
Състоянията за които говорим...са мръдване от тази фиксиция. Стига да е внимателен и търсещ едно подобно мръдване (усещане в друго съттояние на съзнанието) може да даде на такъв човек ОГРОМЕН материал, база на която да стъпи в понататъшните си търсения.
Никой не говори, че трябва да се поддържа това състояние и да се действа в него.
Ти ми говориш за някакви крайни варианти, като да шофираш пиян. Все едно пък аз да те попитам - а можеш ли да се любиш докато задълбочени мислиш над курсовата си работа или проекта си?
Това което искам да кажа е, че ВСЯКО без изключение състояние може да бъде използвано конструктивно. И обратното също е вярно. Дори влюбването и пр. може да бъде използвано деструктивно.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27