Автор Тема: Жреците на Тангра - магьосници и лечители  (Прочетена 11835 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Тук и сега

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 253
Жреците на Тангра - магьосници и лечители

Българите използвали психотронно оръжие в древността

Д-р Владимир Христов


По време на бой български боец бил посечен с меч в корема. Боецът паднал на земята и в този момент бил подаден някакъв особен сигнал и до него дотичал възрастен мъж, облечен в дрехи от бяла агнешка кожа. Той поставил някакви щипки, с които затворил раната, намазал я с клейоподобен мехлем, след което извършил странни движения с ръце над раната (това са т.нар. магически пасове или лечение с "Ци"). Боецът се почувствал по-добре и скоро отново влязъл в боя! Така византийски извори описват "лечителското чудо" на българите.
Става въпрос за езотеричните умения при колобрите (жреците на върховния бог Тангра).
Древната българска религия Тангризмът, е свързана с най-древната монотеистична религия на човечеството,
идваща вероятно от потъналия континент Му (Лемурия) и Атлантида. Тангризмът също е свързан с множество езотерични доктрини и учения, разпространени в древния свят и съхранени в днешно време главно в Азия. В това число влизат също и древните храмови мистерии-посвещения, известни в Египет, Тибет и на Балканите (Орфическите и Дионисиеви мистерии). В по-късен период остатъци от древното учение могат да се открият в Даоизма, старата тибетска религия Бон, тибетските учения на Йога, монголските и сибирски шамани.
Жреческото изкуство (или шаманизмът) е най-древното религиозно-мистично учение. Шаманът (колобър) е бил и философ, и воин, и поет, и певец, и актьор. Той свещенодействал предимно нощем. Колобърът е владеел тайнството да управлява потоците лъчения от Космоса, както и енергиите от недрата на земята. Чрез тях, в състояние на транс, той можел да лети в космоса (т.н. отделяне на астрала от тялото), където се срещал със същества от други светове.
(Американски астрофизици, беседвали с шамани след такива трансове, с удивление констатирали детайлните им познания за съзвездия и дори за конкретни описания на повърхността на планетите. Тувинските шамани са били обстойно изследвани от НАСА и само можем да гадаем какво е било установено и научено от тях.)
Колобърът "общувал" със своите духове в състояние на екстаз, който се проявявал под две форми. При първата духовете го обсебвали и той говорел от тяхно име и след това свръхнапрежение е изпадал в безсъзнание. При втората форма, която е по-съществена, неговата душа е пътувала в царството на незримото, като напускала тялото, чиито жизнени функции намалявали до критичен минимум. Двете форми са могли да бъдат постигнати последователно - първо духът влизал в тялото на колобъра и след това повеждал душата му.
Духовете помощници служели на колобъра, но в същото време го напътствали, а дори и са му заповядвали. Всъщност шаманът, преди да стане такъв, е нормален човек, но той е "избран" от духовете, след което следва "шаманска" болест, която трае различно време и подготвя духа и тялото му за трудното дело на жреца. Колобърът е свещенодействал във всяко жилище, юрта или шатра, което се превръщало в модел на Вселената. Централният стълб или димното отверстие (коминът) е представлявал световната ос, а посоките север-юг се преобразували в долу-горе, поради което ставал "пробивът" и възлизането на небето. Надникването през отвора в средата на шатрата е бил в съответствие с поверието у шаманистите за отвор в Небето около Полярната звезда, където минавала "Световната ос". Най-често е представянето на шаманския път, като мост от дим между Земята и Небето.

Най-известният български колобър е загадъчният Боян-Магесник, известен от сведението на Кремонския епископ Луипранд (от 968 г. за събития от 949 г.), пратеник на германския император в Константинопол.
"... Той (Симеон) имал двама сина единият се наричал Баян (Боян), а другия, който живее и до днес и здраво управлява българите Петър. Боян дотолкова изучил магията, щото от човек веднага ставал на вълк или всякакъв друг звяр..."
Известният богомил Василий Врач по занятие бил лечител. Интересно е, че преди да го бутнат в кладата през 1114 г. в Цариград, той, подобно на шаманите, изпаднал в транс, показвайки липса на вълнение и болка. Описвайки видяното, Анна Комнина съобщава, че огънят го обгърнал веднага целия, но не замирисало на изгоряло, а от огъня се отделил стълб от бял пушек типичен шаманистки метод за "изчезване" в отвъдното.
Колобрите били на особена почит и представлявали магически водачи на войската. Преди война или сражение те определяли добрите и лошите дни и часове, които зависели от положението на звездите, извършвали също гадаения, заклинания и изготвяли магически амулети и знаци, които да предпазват войните.
Колобърът е бил духовен водач на българските владетели. Много канове са били и върховни жреци-колобри (титлата кан-багатур-колобър). Колобрите можели директно да влияят върху изхода на битките чрез магически практики и ритуали, които сковавали по мистичен начин волята на враговете. Те можели да предизвикват природни бедствия в нужния момент като буря, ураганен вятър, светкавици, проливни дъждове.
Колобърът свещенодействал и вървял пред бойците, като по този начин повдигал духа, повишавал енергийното ниво и противодействал на противниковите вредни влияния. Тези феномени са добре описани в специалната литература и има редица очевидци, които са ги виждали. Едно такова свидетелство дава Зонара през 515 г.: "...Българите отново нападнали Илирик и някои ромейски военачалници им се противопоставили със своите отреди. Но понеже онези (българите) си послужили с магии и заклинания, ромеите претърпели позорно поражение и всички загинали, освен малцина..."
Това е може би древна форма на известното днес психотронно въздействие.

В китайския философски трактат на Даоизма "Лие Дзъ" (около V-IV век пр.Хр.) се разказва за един жрец, който бил дошъл от крайния Запад (район, обитаван от древните българи Тарим, а времето на описаното събитие е през династията Чжоу около 1030-720 г.пр.Хр.):

"...По времето на Чжуския цар Му от една страна на крайния Запад (?) дошъл човек, който владеел силата на превръщанията. Влизал в огън и вода, минавал през метал и камък, преобръщал планини, променял теченията на реки, премествал оградени със стени градове. Издигал се в пространството и не падал, минавал през твърдо, без да се натъква на преграда, неговите хиляди и десетки хиляди превръщания нямали край. Той променял и формата на нещата, и мислите на хората. Цар Му го почитал сякаш човекът бил свещен дух, служел му като на цар, отстъпил му царските покои..."
Интересно сведение дава Гордеев по време на войната на Московска Русия на княз Иван Грозни срещу Казанското ханство (последния отломък от някогашната Велика Волжка България). При обсадата на гр. Казан през 1552 г. се е случило следното:
"... Стените на крепостта здраво се отбранявали от казанския гарнизон, при това при защитниците на града, на стените на Казан, ежедневно се появявали шаманите и пред очите на московските войски провеждали вълшебни ритуали, призовавайки гневът на боговете да се стовари върху главите на обсадителите. При завършването на обсадните работи се надигнала страшна буря, която разкъсала всички палатки. Разхвърляни и наводнени били много лодки със запаси и били унищожени продоволствените складове..." Този величествен отпор вероятно е озлобил Иван Грозни, поради което, когато накрая Казан е превзет на 2 октомври 1552 г., са избити 190 хиляди негови жители, а от този ден княз Иван Грозни си присвоява титлата Цар на руси и българи!
« Последна редакция: Март 13, 2008, 18:09:34 pm от H. »

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Жреците на Тангра - магьосници и лечители
« Отговор #1 -: Май 30, 2009, 12:37:58 pm »
                                                  Оренда – най-мощната дума за българите

Думата, която предава на всеки съвременен българин невероятни магически енергии, наследени от нашите деди, е Оренда. Днес, когато консерванти, токсични вещества, генномодифицирани култури ни тровят чрез храната, а радиацията, стресът в ежедневието и електромагнитните излъчвания от телефони, телевизори и компютри „изсмукват” енергийния ни потенциал, трябва да търсим начини за съзнателно „зареждане” с енергия за живот. На учени и невежи вече е напълно ясно, че нелечимите болести на съвремието – СПИН, рак и тези, които се задават в бъдъще, се причиняват от липсата на енергия за борба с отровите, т.е.липса на имунитет, обяснява феноменът Диона.

Днес хората са по-застрашени от всякога от загубата на жизнена енергия. Няма човек, който да не изпитва нужда от знания и техники за енергийно стимулиране. Много е глупаво поради невежество да нямаме достъп до начините за попълване на енергийната си недостатъчност. Особено ние, българите, носим наследени невероятни по сила енергии, но не ги познаваме, казва Диона.

За науката вече е доказана истина, че вибрациите на музикалните тонове и на звуците в отделните думи притежават различни по сила и вид енергийни заряди. Така например за нас българите има една дума, която директно ни зарежда с предавана по наследство мощна положителна енергия. Това е думата Оренда .

Оренда се е наричала магическата сила, осъществявала една духовна територия (саракт), върху която се съхранявал и развивал българският боен дух. Предците ни са вярвали, че тази тайнствена сила можела дори да убива човек само с едно докосване. Прабългарските воини чрез определени практики култивирали тази божествена сила. Воините ветерани, жреците на Тангра и особено канът били средоточие на тази сила и знаели тайните за нейното култивиране и управление. Българите вярвали, че орендата се прехвърля от един човек на друг. Така се появил и ритуалът с чашата от човешки череп – считало се, че когато победителят пие от тази чаша, той поема орендата на победения враг.

Древните българи вярвали, че притежават най-мощната и истинска вътрешна сила. Чрез нея Тангра ги отличил от останалите племена и ги предопределил да побеждават и да изпълнят специалната мисия, с която ги натоварил. Бойното умение на прабългарите също било дарено от Тангра зеаедно с магическата сила (оренда).

Духовната сила на прабългарите, въпреки че изглежда сходна с някои източни идеи, е много по-различна от тях. Орендата на прабългарите е безспорно по-мощна, по-реална и прагматична, присъства осезаемо в живота на народа и в бойната практика на воините. Тази сила и знанието за нея достигат до нас като се предават от поколение на поколение.
"Българите са от религията на магите", пише арабският хронист от Х век Ал Масуди. Жреците на върховния бог Тангра (на древнобългарски колобри) извършвали жертвоприношения, гадаели по различни начини и владеели лечителското изкуство. Жреците-лечители шепнели някакви думи около запален огън, после удряли звънец и тъпани и след като изпаднели в транс, произнасяли заклинания за пропъждане на злите духове.

Древните българи почитали неодушевени предмети и вярвали в магическата им сила.
Те вярвали, че цялата вселена е изпълнена с една особена, свръхестествена сила, която не представлява винаги едно точно определено божество. Тя се крие по някакъв начин във всички предмети. Тази сила, която, смятали те, обитава главата и кръвта, може да преминава от човек в друг човек или от човек в предмет и обратно, според поверието за т.нар. "Оренда".

Поверието за Оренда (или Мана) е аналогично с основното понятие на древнокитайската философия за вътрешната енергия "Ци", така също и при японците понятието "Ки", при индусите то се нарича "Прана". Това подсказва за езотерични култове и познания, имащи общ корен и идващи от дълбока древност. Ритуалът с черепите-чаши е познат също и в Тибетския езотеричен будизъм, както и в религията „Бон”.

Днес трябва да използваме по-осъвременени и цивилизовани начини силата на родовия си дух, която ще ни помогне да се преборим със стреса и болестите на епохата си. Достатъчно е да вярваме в мощта на нашата уникална енергия Оренда и да вибрираме тази дума с положителни мисли всеки ден, твърди Диона. Просто сутрин или в по-важните моменти от деня заедно с молитвата към Бог можем да произнасяме отчетливо звуците на магическта прабългарска сила. Така ще се зареждаме с вибрациите, които се давали сила и на древните ни предшественици на бойното поле или в живота. Колкото по-ечисто и по-ясно вибрираме думата Оренда, толкова по-силна ще бъде българската енергия, която ще се влива в нас.

Не е лошо дда сме запознати и с думите, чиито вибрации отнемат жизнеността ни или ни натоварват с отрицателни енергии. Те са много, но най-отрицателната, най-мръсната дума е „пари”, предупреждава Диона. Това словосъчетание зарежда този, който го произнася, с низки, дори опасни енергии и трябва да се избягва, казва тя. Нейният съвет е да заместваме „пари” с всякакви синоними – средства, финансии, каквато и да било друга дума, която се сетим. Недобри енергии носят също и много кратките думи и имена, както и тези с натрупани съгласни, които трудно се произнасят „тс”, рф”, „ск”. Изобщо настъпва времето, когато хората от епохата на Водолея трябва да се обърнат към забравените древни знания, практики и принципи, спазвани в ежедневието от нашите деди, за да влезем отново в хармония с вибрациите на Вселената. Нали всички сме нейни деца и не бива от глупост да се отдалечаваме от създателите си, уточнява Диона.

http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=10168
« Последна редакция: Май 30, 2009, 12:39:20 pm от Mirotvorec »
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re:Жреците на Тангра - магьосници и лечители
« Отговор #2 -: Май 30, 2009, 13:35:13 pm »
"Българите са от религията на магите", пише арабският хронист от Х век Ал Масуди. Жреците на върховния бог Тангра (на древнобългарски колобри).....
Epic fail!
Магите са зороастрийци. Забавно как някви съвременни прошляци си противоречат с ясно сведение от периода. ОТ човек,който всъщност е бил там и е видял българите.
 И един призив: Айде дайте някакви доказателства, че българите са почитали Тангра?
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Hari

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 56
Re:Жреците на Тангра - магьосници и лечители
« Отговор #3 -: Май 30, 2009, 14:16:55 pm »
Аз викам поне в тази тема да не ти слушаме простотиите.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Жреците на Тангра - магьосници и лечители
« Отговор #4 -: Май 30, 2009, 14:39:45 pm »
Gil-Galadh , всъщност противоречие няма. Заратуштра(Зороастър) е от страната, наречена “Страната на хилядата града” - БАЛХАРА/Bhalika/Бактрия и по-точно от града, наречен “Майката на градовете” - БАЛХ/Balkh/Bactra. Тази страна е населявана от българи, като част от тях са били "огнепоклонници", т.е. "зороастрийци".
След войната с Ал.Македонски през 330г. пр.н.е. българите тръгват на запад и след около 700год. достигайки Балканския полуостров донасят в Европа и Зороастризма като религия и начин на мислене. Така че арабският хронист от Х век Ал Масуди е съвсем коректен с историята.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re:Жреците на Тангра - магьосници и лечители
« Отговор #5 -: Май 30, 2009, 21:57:56 pm »
Аз викам поне в тази тема да не ти слушаме простотиите.
Аз викам, да посочиш кое е простотия, и защо. И какви са доказателствата за обратното.

Ъъм, Миротворец - Зороастризма е възникнал при персите. Не отричам че може и някой друг българин да е имало наоколо. Освен това, очевидно се знае за него от времето на Ал. Македонски. Да не говорим колко е бил разпространен в Римската империя през 1 в.пр.н.е.-3 в.н.е.
А,че Ал Масуди е съвсем коректен с истината, съм съгласен. Некоректни с истината са тея дето говорят простотиите за Тангра
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Жреците на Тангра - магьосници и лечители
« Отговор #6 -: Май 31, 2009, 08:24:13 am »
Караш ме да се ровя в интернет, за да ти покажа, че пак си в грешка. Зороастризма е възникнал между 1 500 - 1 200год.пр.н.е., а първоначалните сведения за Персийска империя са от 5в.пр.н.е. Империята на Ахеменидите възприема тази религия едва в 550г.пр.н.е., така че остави персите на мира. Бактрия е родината на Заратуштра.
Цитат
Да не говорим колко е бил разпространен в Римската империя през 1 в.пр.н.е.-3 в.н.е.
За каква Римска империя говориш, след като зороастрийската огнена религия просто повтаря тракийските мистерии, които са доста преди римляните. Изобщо, ти се опираш на следствието, а не на причината, но това не е мой проблем.

За Тангра и връзката с българите бих могъл да ти разкажа доста и то с големи подробности, които ги няма никъде написани, но източника ми на информация няма да ти хареса.  :P  Някой ден, ако се убедиш в множеството инкарнации на нашите същности и ако научиш за някоя и друга твоя такава, може и да поприказваме.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:Жреците на Тангра - магьосници и лечители
« Отговор #7 -: Май 31, 2009, 08:34:00 am »
Ако може на мен да разкажеш за Тангра. Може и на лс.
:)
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Жреците на Тангра - магьосници и лечители
« Отговор #8 -: Май 31, 2009, 08:38:29 am »
И това ще стане, но...нека му дойде времето, че сега не е много време за приказки.  ;)
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re:Жреците на Тангра - магьосници и лечители
« Отговор #9 -: Май 31, 2009, 10:30:33 am »
След войната с Ал.Македонски през 330г. пр.н.е. българите тръгват на запад и след около 700год. достигайки Балканския полуостров донасят в Европа и Зороастризма като религия и начин на мислене. Така че арабският хронист от Х век Ал Масуди е съвсем коректен с историята.

Караш ме да се ровя в интернет, за да ти покажа, че пак си в грешка. Зороастризма е възникнал между 1 500 - 1 200год.пр.н.е., а първоначалните сведения за Персийска империя са от 5в.пр.н.е. Империята на Ахеменидите възприема тази религия едва в 550г.пр.н.е., така че остави персите на мира. Бактрия е родината на Заратуштра.

Значи зороастризма не е донесем в ервопа от българите около 3 в. от. н.е. а е известен от по-рано? Нали и аз това казах. А, независимо дали повтаря тракийските мистерии в някакви аспекти или не, зороастризма е бил популярен в римската империя. A за възникването му не се знае със сигурност. Бактрия е само една от възможностите, иначе има Авганистан, Съвременен Иран и кво ли още не. Нито една то тезите  не е достатъчно стабилно подкрепена,за да се каже "това е!". Да не говорим пък доказаността на връзката Бактрия - България.
Като оставим настрана инкарнациите, щом има една доминираща религия сред даден народ, обикновено има достатъчно данни за това каква е - надписи, светилища, сведения от чужденци. Ако една религия е доминантна, то таива остават със сигурност - примерно за зороастризм - има находки и данни от 5 в. пр.н.е. Но за Тангра няма нито една находка, нито едно сведение, няма абсолютно нищичко.Не са намерени светилища на Тангра, не са намерени надписи, никой летописец не споменава "българите вярват в Тангра". Няма дори частица, сред тоновете информация,които имаме за първата българска държава. Това,освен, че разни хора си изкарват парите на гърба на невежеството на зажадняли за духовност или самоутвърждаване невежи хора , означава че трябва да си преразгледаш духовните източници...
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Жреците на Тангра - магьосници и лечители
« Отговор #10 -: Май 31, 2009, 14:45:26 pm »
Цитат
Но за Тангра няма нито една находка, нито едно сведение, няма абсолютно нищичко.Не са намерени светилища на Тангра, не са намерени надписи, никой летописец не споменава "българите вярват в Тангра".
Така е, защото информацията е на едно друго място и ще се разкрие тогава, когато сме кадърни правилно да я разберем. Някои го наричат "забравеното познание" от преди 15 000год. ....

За моите източници не бери грижа и не си позволявай да ми даваш съвети за нещо, за което не си подготвен.
Не мисли като човек!-Крион

trader

 • Гост
Re:Жреците на Тангра - магьосници и лечители
« Отговор #11 -: Май 31, 2009, 23:14:53 pm »
Искам и аз повече информациа(също ако триабва и на лс)!!!Бадете здрави и ...Тангра да е с Вас

Неактивен 4i4obil

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 109
Re:Жреците на Тангра - магьосници и лечители
« Отговор #12 -: Юни 09, 2009, 00:23:32 am »
Mirotvirec, наистина ще е полезно за много от нас, учещите се. А като гледам вече заформяме опашка :). Струва ми се, че сме изгубили векове лутайки се и сега ни се налага да наваксваме с мат'риала б'рзо. Дано намериш време за нас.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Жреците на Тангра - магьосници и лечители
« Отговор #13 -: Юни 09, 2009, 08:15:08 am »
Е то и аз чакам някой от жреците да намери време за нас.  :P Нужна ни е информация от първа ръка, а не такава, пречупена през погледа на лаик като мен. Ще дойде и това време, а до тогава ще развиваме в себе си ценното качество "търпение".
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re:Жреците на Тангра - магьосници и лечители
« Отговор #14 -: Юни 09, 2009, 11:28:24 am »
Така е, защото информацията е на едно друго място и ще се разкрие тогава, когато сме кадърни правилно да я разберем. Някои го наричат "забравеното познание" от преди 15 000год. ....

За моите източници не бери грижа и не си позволявай да ми даваш съвети за нещо, за което не си подготвен.

Значи,ако разбирам правилно - доминиращата религия при прабългарите, които са си взаимодействали с доста народи не е спомената от нито един летопсиец, от нито една хроника, нашите хора каквито са били цивилизовани и древни не са се сетили никъде едно Тангра да напишат? Или всички тея надписи и материални находки са изчезнали в онова другото знание, докато всички останали тонове и тонове материални находки и сведения за прабългарите са останали непокътнати. Логично, как не се бях сетил...

-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27