Новият Завет трябва да е Боговдъхновен и следователно да съдържа истината. Христос е казал 'Аз съм Пътят, и Истината, и Живота'. Нека всеки чете тази книга според себе си, своята гледна точка, своя мироглед.
Аз трябва да напиша тук мненито на Димитър Захариев за Христос по различни причини. Вероятно не всички тук гледат предаването на сайта за Егология и по тази причина са пропуснали какво е казал Димитър Захариев. Затова вероятно е не само редно а и задължително да напиша тези неща, за да се знаят и да не бъдат забравени. Мога да обобщя така неговото виждане (вероятно не точните му думи, но в общи линии смисъла)-
Някои казват Божи Син. А дали е било така? Съвсем земен човек си е бил. Имал си е и любовница, знаете за жената, която му е мила краката с косите си, дъщеря (деца). Помагал е на хората понякога с добра дума, понякога с ръцете си. И те са го следвали на базата на кредит на доверие. След смъртта му някои хора са се подриграли и са създали условия за създаване на цялата тази администрация. А той наистина е обичал хората.
За кръста - според него това е средство за мъчение, на което е разпънат Христос и Дева Мария би си помислила, че който го носи, не обича сина и точно по тази причина.
По отношение на Църквата (говори като цяло без да разграничава деноминации), неговото мнение е негативно бих казал. Казвал е, че има и светци като отец Иван, втори, трети, пети. Казвал е и че познава свещеници, които са се родили богове.
Относно вероучението, мнението му е негативно.
Тъй като основната религия в България е Православието а и по други причини, нека да знаете тези неща. Нека според вашия ум и вътрешно усещане да осмислите всичко това.