Автор Тема: Работа със светлина  (Прочетена 5143 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stiver

 • Гост
Работа със светлина
« -: Януари 22, 2008, 01:10:55 am »
Искам да науча повече за работата със светлина (lightwork), за хората които работят със светлина (lightworkers) и в какво се състои тяхната работа. Можете ли да ме насочите към повече истинска информация? От къде да започна?
« Последна редакция: Януари 25, 2008, 01:41:20 am от H. »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Относно: Работа със светлината
« Отговор #1 -: Януари 22, 2008, 12:10:02 pm »

stiver

 • Гост
Относно: Работа със светлината
« Отговор #2 -: Януари 23, 2008, 22:46:31 pm »
H., благодаря ви за линковете, разгледах целия сайт и всичко е интересно. Несъмнено тези медитации са много ценни за всеки, който иска да поеме по този път. Това което разбрах обаче е, че те са насочени навътре, към духовното израстване на личността, към работа със светлината за лично самоосъзнаване.

Струва ми се че има повече в названието lightworker. Или се лъжа?

« Последна редакция: Януари 31, 2008, 01:29:13 am от H. »

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Относно: Работа със светлината
« Отговор #3 -: Януари 24, 2008, 00:37:42 am »
Понятието е размито и "фалшифицирано" ако мога да се изразя. Кой какво търси във "светлината"?

Истинската ли като материализация или духовната кто имаджинация (въображение)?
« Последна редакция: Януари 24, 2008, 00:51:00 am от Tina »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Относно: Работа със светлината
« Отговор #4 -: Януари 24, 2008, 12:08:57 pm »
Сайта, който дадох е българското представителство на "lightworker-ите", ако мога така да се изразя. Да не се разбира "светлина" в случая като нещо идващо от Светлата страна. Светлината тук е неутрална и се ползва за вътрешно самоосъвършенстване.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Относно: Работа със светлината
« Отговор #5 -: Януари 24, 2008, 12:21:07 pm »
Ето и оригиналният сайт - http://www.lightworker.com/
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Относно: Работа със светлината
« Отговор #6 -: Януари 24, 2008, 12:41:28 pm »
Аз предлагам да се въздържаме от установяване на духовни понятия на чужди езици... Не случайно сме се родили в България и мога да заявя, че природният ни език наистина е много благодатен за какви ли не духовни разговори... Не случайно сме тук, в българоезичното гнездо!
Цитат
(...)това, което прочетох там, също е насочено навътре към собствено духовно развитие.
Естествено! Всичко
сочи натам :D
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Относно: Работа със светлината
« Отговор #7 -: Януари 24, 2008, 19:13:48 pm »
Абе и аз попитах, защото попаднах на един Lighworker, който продаваше есенции, заредени (от него) с божествена светлина.  :D

Така, че дайте да си оправим понятията тука!

Неактивен WhiteRider

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 521
 • *terrafim*
Относно: Работа със светлина
« Отговор #8 -: Януари 30, 2008, 18:33:00 pm »
всъщност няма оригинален сайт. години наред главният портал беше www.spiritweb.com, но го закриха, заради огромния обем работа, съчетана с доброволните начала, на които се основаваше.
какво е lightwork и какво не е, не зависи от думите, формата, претенциите, разбирането, добрите намерения или благите приказки..., а от енергията, с която се работи. с h. сме си говорили и друг път по тази тема, но и на него, макар да е далеч от тази област, му е ясно, че има много променени системи, основани на догмата или очарованието от силата на психичната енергия, които претендират, че са светлинна работа. нито рейки, нито всеки контактьор или "екстрасенс" имат общо с тази система.
Светлинната работа се отнася до процесите на интеграция на вътрешното същество, така че да може да опознае себе си в своята пълнота и да разгърне потенциала, който е заложен без да тича от старите религии до звездните братя, без да се осланя на съновидения, а на това, което познава чрез духовните си сетива. като разликата между психични и духовни сетива става очевидна след известно време и няма нужда да бъде обяснявана, защото най-вероятно няма да бъде разбрана. има много техники и медитации за развитие на вътрешния канал така че да може да излезе над седемте астрални нива или човешкото ниво, т.е. да не бъде съзнание затворено в черупка, чиито стени са изградени от споделения сън на земята. а какво ще прави със земния си живот и обстоятелствата тук, зависи само от него.
има много хора, които се занимават с това и от lightworkers са се превърнали в lightmasters, които изживяват пълнотата на съзнанието си като изобилие във всички планове. нито има материален план, нито има духовен план, съзнанието може да тече и да бъде в еднакво пълна степен на всички нива без да се отразява в единия или другия. има много тълкувания, които по заобиколен или пряк начин противопоставят духовното с материалното, но не разбират, че това е така, защото съзнанието не е изцяло проявено, все още много голяма част от многоизмерната ни същност е в източника на своето проявление. възнесението, за което се говори, не е отлитане в облаците, а пълно проявление на съзнанието във всички планове от източника до земята, така че е по-скоро спускане, отколкото издигане.
и в това спускане се откриват много възможности за творене на земята и проявление на светлината, някои го правят само чрез себе си, други си избират играчки като кристали, есенции (не разбрах много тина какво има предвид, но единственият човек, който засега публично предлага канализирани от него есенции в бг е от този сайт, http://masteryschool.eu/bg/products.html, няма да коментирам какво и как го прави, защото всеки е на своя път... и един ден ще се научи колко е важно енергията да бъде чиста и кога се смесва с астралната светлина :) ), но това са способи и инструменти, колкото една играчка е от значение, толкова и те. истинският напредък се измерва с това колко добре се чувстваш сам със себе си, а не как се представяш пред другите :)

stiver

 • Гост
Относно: Работа със светлина
« Отговор #9 -: Януари 31, 2008, 02:20:17 am »
Благодаря ти WhiteRider!

Прочетох много пъти отговора ти и всеки път откривах нови неща в него. Отдавна не бях срещала нещо толкова многослойно. Това не означава, че съм разбрала всичко или че съм очарована от идеите. Напротив, всъщност  малко ме подтиснаха. Въпреки това имам чувството, че този път може да попадна на нещо истинско.
Мисля, че едно от нещата, които най-после разбрах е, че единствения линк към истината, който можете да ми дадете е към вътрешното ми аз. Само че това, което ме подтиска е, че ако кликна на него, може да се окажа в една безкрайност от огледала - като онази, която се получава, когато поставиш огледало срещу огледалото.

Медитациите и визуализациите не са ли също само играчки? Книгите играчки ли са?

Какво правят хората когато взаимно си изпращат светлина?

Неактивен WhiteRider

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 521
 • *terrafim*
Относно: Работа със светлина
« Отговор #10 -: Януари 31, 2008, 03:49:35 am »
забавляват се?

разбира се, в този поглед, който използвах в отговора има една голяма грешка, и тя е, че нещата бяха поднесени в една крайна фаза, а всичко се случва постепенно. при работата в себе си постепенно се олекотяват емоциите, така че да останат само най-нежните и истинските, постепенно се олекотяват структурите в мисленето, които са били натрупвани много дълго време, постепенно се балансират крайните проявления на съзнанието и малко по малко се достига до вътрешното разбиране, че всички философии, правила, усилия на егото са самопричинен абсурд. но ако някой отвън ти го каже веднага ще се включат хиляди модели вътре, които да потвърдят колко важни и значими са проблемите и смисъла, който им придаваме.

най-красивото в медитацията е подходът и случването, а не бързането. всяка стъпка, когато позволиш вътрешното същество да я извърши в теб (някои продължават да го наричат висш аз, макар да няма аз-ност "там"), е като подарък, който получаваш всеки ден. вълнението е в отварянето и разглеждането на подаръка, не в крайната цел. за да позволиш на себе си това търпение, трябва известна степен от всички неща, които те изкореняват от настоящия момент да бъде премахната.
така че в известен смисъл, за да можеш наистина да го правиш, трябва вече да си го правил. изглежда като омагьосан кръг, който се разрешава чрез медитацията и отварянето към светлината. именно тя сваля пласт след пласт от наслояванията, за да може да се изрази истинската същност и пълнота. от тази гледна точка вече не изглежда депресиращо, защото най-важните неща са малките стъпки и разбирането, че именно ти си ги направила, а не са се случили заради нещо външно, важно е разбирането, че вътрешната ти светлина ги е създала. в този смисъл да се изправиш срещу това, което е в теб в момента и срещу това, което можеш да бъдеш - безкрая на огледалата, както го сравни (или вече си, но вътрешните прегради не ти позволяват да видиш) е много вълнуващо. самите стъпки по откриването му - са целта. нищо повече.

затова и казах именно играчки - за да не са натоварени със смисъл или "важност". но спомни си колко важни са играчките за децата, до един момент, когато са захвърлени. но без този период не може, защото не можеш да прескочиш някой етап. реалността около теб ще продължава да отразява какво пропускаш, докато не го разбереш. затова и този план може да се уподоби на изследователска лаборатория, всички неща, с които сме заобиколени просто отразяват към нас, това, което е в нас. не сме тук, защото сме пропаднали, защото сме наказани или принудени, или не сме еволюирали. а за да можем да видим в огромни подробности как изглеждат разбиранията ни и погледа ни към реалността, да преживеем, че сами изграждаме реалността си и да оценим наистина какво искаме да има в нея.


stiver

 • Гост
Относно: Работа със светлина
« Отговор #11 -: Февруари 04, 2008, 00:22:29 am »
забавляват се?

Това риторичен въпрос ли е? Ако е просто въпрос, мисля, че намерих отговор :)

http://www.spiralata.net/s.php?find=%CE%F8%EE&submit=%D2%FA%F0%F1%E8 , Кундалини и чакрите  :)

Малък цитат:

Човекът, достигнал такова енергийно ниво, когато той непосредствено влиза в съприкосновение с Божественото, може да изпълнява функцията на медиум, защото в този случай той е по-подходящото средство, по-добрият водач от вас. Първо, той е запознат с тази енергия и с начина, по който тя действа. Чрез него тази енергия може бързо да проникне във вас. Вие въобще не сте готови за среща с нея, а този човек е напълно зряло и закалено средство. Ако енергията влезе във вас чрез такъв посредник, това става свободно и леко, тъй като той е умел водач.

И все пак, пътят към духовното израстване ми изглежда по-скоро болезнен отколкото огрян от светлина и любов. Всъюност, има ли разлика между светлина и любов?

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Относно: Работа със светлина
« Отговор #12 -: Февруари 05, 2008, 00:05:58 am »
Всъюност, има ли разлика между светлина и любов?

Според мен има!  :)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27