Автор Тема: Блясъкът на Скорпиона!  (Прочетена 22787 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 537
Re: Блясъкът на Скорпиона !
« Отговор #15 -: Ноември 02, 2007, 00:03:58 am »
Da, Fiery, кажи от къде да си видим сами?


Разбира се, това е най-разумното решение. Ще дам връзки, към двата основни  източника:


ПЪТЯТ НА ПРОБУДЕНАТА ДУША
АСТРОЛОГИЯ НА ТРАКИТЕ-Спас Мавров
ПОСЛАНИЯ НА ПЛАНЕТНИЯ ЛОГОС- Зодии


- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 537
Re: Блясъкът на Скорпиона !
« Отговор #16 -: Ноември 02, 2007, 01:23:39 am »
ДВАНАДЕСЕТ НАСТРОЕНИЯ


Появи се, о Светлинен блясък,
Обхвани ставащата същност,
Улови тъчащата мощ,
Излъчи се, Битие пробуждайки.
Укрепни в съпротивление,
В потока на времето се разтвори.

О, Светлинен блясък, остани !

ОвенПросветли се, сияйно същество
Почувствай съзидателната мощ,
Вплети жизнената нишка
В същинското Битие на света,
В мъдро откровение,
В сияйно възприятие на Битието.

О, яви се, сияйно същество !

ТелецРазкрий се, Слънчево Битие,
Раздвижи стремежа към покой,
Обхвани желанието за радост   
За могъщо господство на живота,
За блажено разбиране на света,
В плодотворно съзряване на ставането.                 

О, Слънчево Битие, остани !                                 

БлизнациТи, спокойна, Сияйна светлина,
Пораждай жизнената топлина,
Сгрей живота на душата
За укрепнало Себе-доказване,
За духовно Себе-пронизване,
В тихо даряване на светлина.

Ти, Сияйна светлина, укрепни !

РакПронижи ме с усет за сила
Битие на ставащия свят,
Почувствай същността                         
На стремящото решение да бъдеш.
В струящо сияние на живота,
В господстващо страдание на ставането.

С усет за сила възникни!

ЛъвСъзерцавай световете, душа !
Душата улавя светове,
Духът обхваща същността,
За да действа в силите на живота,
Да гради в преживяванията на волята,
Да се уповава на разцъфтяването на света.

О, душа, познай същността !

ДеваСветовете съдържат светове,
В същество се изживява съществото,
В битие се включва битието.
И съществото съзидава същество
За възникващо изливане на дело,
В спокойната наслада на света.
         
О, светове, носете светове!

ВезниБитието, то поглъща съществото,
Но на съществото държи се битието.
В деятелността се изгубва ставането,
В ставането пребивава деятелността.
В наказващо господство на световете,
В отмъщаващо Себе-формиране.
         
Съществото съдържа същества!
                     
СкорпионСтаването достига мощ на Битие,
В Битието отмира силата на ставането.
Достигнатото приема радостта на стремежа
Във властваща воля за живот.
В стремеж за достигане господство на света
Формите изчезват във форми.
                  
Битието чувства битието !

СтрелецБъдещето почива в миналото.
Миналото предчувства бъдещето
За могъщо битие на настоящето.
Във вътрешно съпротивление на живота,
Да укрепне будността на мировата същност,
Да разцъфне съзидателната сила за живот.
                  
Минало, носи бъдещето !

Козирог
Ограниченото се жертва за безкрайното.
Границите изчезват, то определя
В глъбините си своите граници;
Издига се в потока,
Като вълна, изтичаща себе си запазва
В ставане, обличайки се в битие.
      
Ограничи се, о, безгранично !

ВодолейВ загубеното да намери себе си загубата,                               
В облагата изгубва себе си ползата,
В постигнатото да търси себе си постижението
И да запази себе си в придобитото.
Чрез ставане до Битие издигнато,
Чрез Битие да изтъче до ставане.
            
Загубата да бъде печалба !

Риби


      
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 537
Относно: Блясъкът на Скорпиона !
« Отговор #17 -: Май 19, 2008, 05:25:07 am »
ЧЕТИРИТЕ ЛИЦА НА БОГА


Четирите лица на Бога - четирите кардинални точки в звездното небе, в състоянието на божествено Битие са: ЛЪВ-огнено лице; ОРЕЛ-СКОРПИОН-водно лице; ВОДОЛЕИ-въздушно лице; ТЕЛЕЦ земно лице.

Всяко лице на Бога, всяка кардинална точка на небесния свод, съдържа в себе си трите аспекта на неизявения Бог и така възникват тези четири пъти по три проявления - дванадесетте зодиакални знака:

Трите огнени аспекта на първото лице на Бога, на първата група, се проявяват в три зодии, наречени: Овен, Лъв, и Стрелец.
Лъвът е първото проявление на Бога, следователно - великият баща на целия зодиак. Ето защо всичките три проявления на първото лице на Бога имат бащински, даряващ живот характер.
Овенът излъчва огъня на младостта, жизнетворческата сила на младия баща, който събужда живот в лоното на природата със своето оплождащо проникване. Овенът е енергията на пролетта, която в своето действие е също толкова дива и неразумна и търси бурна изява, като животното овен.
Лъвът е огънят на напълно развития, достолепен мъж, на зрелия баща, който излъчва своята творческа сила, любовта и топлината към всичките си деца и под чиято закрила те узряват. Лъвът е силата на лятото.
Стрелецът е същество, надраснало животинската си природа, преодоляло нагоните на тялото си и насочило съзнанието си към висшата цел. Неговото излъчване е огънят на духа, на стария, улегнал баща, който продължава да помага на своите вече зрели деца с духовността си, с добрите си мисли и съвети. Стрелецът е духовният огън на мисълта, силата на старостта, зимата.

Трите аспекта на втората група, на земно-материалното лице на Бога, са: Телец, Дева и Козирог. Всичките три проявления на това лице на Бога носят в себе си майчинския характер.
През пролетта животното телец стои на една зелена поляна и цялата природа е облечена в празничната сватбена носия на невястата, която е готова да приеме живототворящата енергия на жениха. Излъчването на звездния знак Телец дава на Земята способността да приеме в себе си огнената сила на живота, да му позволи да пусне корени там и така божественото семе получава възможността да се въплъти в земно тяло. Излъчването на Телеца дава възможност божественият висш Аз, творческото начало, Логосът, да стане плът. Телецът събужда женското начало в материята и нейната енергия за зачатие, готовността на невястата. Телецът представлява аспекта на бъдещата майка, очакваща акта на оплождане.
Девата е безгрешната царица на небесата, богинята-майка на природата, която никога не е докосвана от мъжко същество и въпреки това е бременна с мириади същества, които се раждат от божественото й тяло. Енергията на зодията Дева е плодородието на природата, затова я изобразяват като жена в ръката с житен клас, който има пет зърна. В мистичния свят Девата е пречистената от всички земни наслоения, станалата безгрешна човешка душа, която е получила от Божия дух божественото семе и която е в дълго очакване на Божественото дете, в което двете начала - божественото и материалното, са съединени в съвършено единство. Девата е аспект на майчинството - на бременността, на очакването на рожбата.
Третият аспект на земното лице на Бога е Козирогът. Животното козирог живее в районите с най-твърда материя на Земята - сред скалите. Свиващата сила на закона за материята работи за това, материята да достигне най-висока степен на втвърдяване и да кристализира. Материята преодолява себе си в кристала, губи своето първично свойство - непрозрачността, и става съвършено прозрачна. В кристала тя показва първичните геометрични форми на творческата енергия. Едно дете също е сгъстена, изкристализирала форма на божествено-сътворяващата енергия на живота. В душата на човека, именно чрез закона за материята, чрез центростремителната свиваща и сгъстяваща енергия на концентрацията, става осъществяването на висшия божествен Аз, ражда се божественото дете: самосъзнанието. Докато човек идентифицира съзнанието си с животинските си инстинкти, той е като в обор, в който живеят животни. В този обор, сред различните животни, именно там трябва да се роди божественото дете: висшето божествено самосъзнание. Това става благодарение на концентриращото действие на съзвездието Козирог. Да се концентрираш - това е единственият път, който води обратно към единството, към изгубения рай. Затова празникът на рождеството на божественото дете се чества в месеца, когато Слънцето се намира в съзвездието Козирог. Излъчването на този енергиен център спомага божественото да се разкрие и да се осъществи цялостно във и чрез материята. Козирогът е майчинският аспект на раждането.

Трите аспекта на третата група  - на въздушното лице на Бога, са: Близнаци, Везни и Водолей. Въздушното агрегатно състояние, което възниква чрез това излъчване, позволява движение, следователно с тези три зодиакални знака се проявяват такива енергии, които имат нужда от неограничени възможности за движение. Те са от духовно естество.
Знакът Близнаци носи в себе си двете половини на Дървото на познанието на доброто и на злото. Неговото излъчване действа двояко: кара те да обърнеш поглед надясно и наляво, за да събереш познания. Чрез неговото действие пътят се разклонява като клоните на дърво. Хората вървят и търсят знанието по най-различни пътища, в най-различни посоки. Те искат да съберат опит, всичко да видят, всичко да чуят, да узнаят всичко. Излъчената енергия на Близнаците се проявява като любознателност и желание за учене.
Излъчването на съзвездието Везни привежда всичко в равновесие. Събраните знания и опит се поставят на везните и се претеглят. Ценното се запазва, ненужното се отхвърля. Действието на Везните създава хармония, развива способността за различаване и осъществява балансирането между двустранните сили на Близнаците. Съзвездието Везни излъчва закона за равновесието и справедливостта в триизмерния свят. То е проявление на знанието, създаващо закони.
Съзвездието Водолей излъчва знанието, което е събрано в Близнаците и е претеглено във Везните, оценено като добро и обобщено в закони. Излъчваната енергия на това съзвездие не търпи никакви пречки и не познава никакви граници. Водолеят дава, изпраща съкровищата си на другите, неуморно излива от своята делва водата на живота и нейните вълни се плискат към най-отдалечените светове. Тези вълни са оживотворяващите всичко високи честоти на духа. Водолеят е изявата на безпрепятствения, освободен от всички ограничения дух.

Трите аспекта на четвъртата група  - на водното лице на Бога, са: Рак, Орел (Скорпион) и Риби. Трите проявления на това лице на Бога имат душевен характер, изразяващ се в емоционалния живот.
Зодиакалният знак Рак означава малкото вода в подмола, където живее животното рак. Хванал плячката си навън, ракът се връща обратно в дупката си, за да я смели като храна. Съзнанието, което е било насочено навън, за да намери духовна храна, се връща отново в себе си, смила своята плячка - събраните впечатления, и ги преобразува в зряла опитност. Излъчената енергия на съзвездието Рак се проявява като вглеждащо се в себе си, самоанализиращо се съзнание на търсещото същество.
Зодията Скорпион-Орел  е великата повратна точка, където от пълзящото насекомо произлиза един летящ нависоко орел - Спасител, - едно пробудено в божествения си висш Аз и осъзнато същество. Пълзящото - Скорпионът, трябва да се самоубие, за да може да стане орел. Затова този зодиакален знак има две имена: в своето неосвободено състояние се нарича Скорпион, като животното, което се самоубива със собственото си жило, а в освободеното си състояние - след изкуплението - се нарича Орел и е символ на свободната душа, която волно лети над всичко материално, както богът-сокол Хор. Излъчването на това съзвездие се изразява като силата на инстинкта, като огъня на живота, проявяващ се в тази си форма чрез водата - чрез течностите в тялото. Тази енергия дава възможност на духа да се обвие в материя, за да бъде роден отново в плът. Тази енергия е прастарата змия на изкушението, която примамва духа да влезе в материята и предизвиква изпадането от райското единство. Когато обаче тази енергия бъде преобразувана, вместо да действа в материята, тя става напълно духовна - и тогава половият нагон се превръща в издигаща сила, която помага на падналото съзнание да се върне в райското единство. Без тази енергия никое изпаднало от единството съзнание не може да се върне обратно в Бога! Водата на тази зодия е като блато, в което действат скрити ферментационни сили, и над което, без да има горене, трептят пламъчетата на блуждаещи огньове.
Рибите живеят в безкрайния океан. Макар и понякога да излизат на повърхността, те пак се гмуркат и изчезват в необгледните бездни. Истинската същност на човека прилича на океана: съзнанието е на повръхността, но по-голямата и дълбока част на човешкото същество е в несъзнаваното; оттам се пораждат причините, там се коренят мотивите на неговите мисли, думи и дела. Обаче освободеният човек, който е постигнал съвършено себепознание, се е посветил и осъществил в своя божествен висш Аз, няма подсъзнание и свръхсъзнание - т.е. няма повече несъзнавано. Той плува напълно съзнателно в дълбините на безграничния океан на божественото Всесъзнаиие. Онова, което за един все още неосвободен човек е "несъзнавано", за освободения е неговият дом и неговата напълно осъзнавана стихия. Двете проявления на пола-мъжът и жената, се радват като две щастливи, свободни риби в океана на съвьршената хармония. Влиянието на съзвездието Риби е изкуплението, освобождението и разтварянето на личното в неличното, в дълбините на безграничния висш Аз, в неделимото божествено единство на вселенското Битие - СЪМ всичко и един. Великото дело на изкуплението бива завършено чрез излъчването на тази енергия, осъществява се одухотворяването на материята.

Взаимовръзки във веригата на развитието. Тя започва естествено със знака Овен, защото началото на всяко проявление на живота, следователно и точката на пролетното равноденствие, се намира в Овен. Обърни внимание обаче на това, което ще ти кажа: Има две точки на пролетното равноденствие - една абсолютна и една относителна. Всяко проявление носи в себе си абсолютната точка на пролетното равноденствие - значи също и Земята и живеещите на нея живи същества: абсолютната точка на пролетното равноденствие е независима от външния свят. Обаче относителната зависи от съответното положение на звездния свод и поради това не остава на същото място, вследствие на движението на Земята, а се измества с течение на времето. За това ще говорим подробно по-сетне. Последователността на знаците в зодиака е следната: Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион-Орел, Кентавър-Стрелец, Козирог, Водолей, Риби.
Всичко, което се сгъстява на материално ниво и се превръща в материална форма, преминава в своя житейски път през колелото на зодиака. Животът на човека е един голям период, който се подразделя на по-малки периоди - детство, младост, зрялост и старост, а те се състоят от други по-малки - от години, сезони, месеци, седмици и накрая - от дни.
Всеки период, ден, година или цял един живот протича в колелото на зодиака. Рождението съответства на Овена, после човекът преминава през всички знаци на зодиака, достига зрелостта си в Лъва и умира под знака на Рибите, изчезвайки от нивото на материалното. Един ден започва също така с това, че се събуждаме от съня и се появяваме в света, после денят се разгръща, по обяд достига своята зрялост и кулминация, после тръгва надолу и след по-нататъшни преобразувания идва вечерта, когато полагаме телата си за сън, тогава оттегляме съзнанието си обратно във висшия Аз и заспиваме - точно както в края на живота, когато окончателно напускаме тялото си. Всеки период има начало, развитие, кулминация, после пак слизане до разпадане.
Отделните зодиакални знаци притежават следните качества:

Овенът спомага нещо да се появи изобщо в този свят, да се роди. Също и тогава, когато времето на раждане не е под знака на Овена! Защото всяко рождение носи в себе си, независимо от външния свят, следователно - от зодиакалните знаци, енергията на началото, която наричаме Овен, както навън - върху звездното небе, така и вътре във всяко същество. Това е абсолютната зодия Овен във всяка форма на проявление. А точно така стоят нещата с всички проявления и аспекти на четирите лица на Бога. Има едно вътрешно, абсолютно проявление и едно външно -относително.

После едно живо същество трябва да пусне корени в новата среда. Това става с помощта на Телеца. Новото живо същество приема храна и я асимилира. По този начин се създава материална връзка с този свят и снабдяване на тялото с всичко, което е необходимо за живота му.

По време на действието на Близнаците, понеже живото същество започва да събира опит, неговите пътища се разклоняват като клони на дърво. То върви в различни посоки и получава разнообразно знание.

В Рака то се оттегля у дома си и преработва своята духовна плячка, опитностите, които е натрупало. Започва образуването на неговото ядро.

Благодарение на даряващото живот огнено въздействие на Лъва живото същество става зряло и сериозно. То развива своите сили и способности и изпълнява земния си дълг: създава ново поколение и става баща на семейство.

Дева носи реколтата и човек прибира в хамбара плодовете на своята дейност. В глъбините на душата му се развива божественото дете: универсалната любов!

Във Везни делата му биват претеглени, съразмерват се положителните и отрицателните. Вниманието му се насочва към двете страни - както към светската, така и към духовната. Той хармонизира тези два свята в себе си до съвършено равновесие и осъществява божествения вътрешен закон, който стои над всичко относително.

В Скорпион настъпва великият обрат: той трябва да одухотвори и да постави в служба на обществото божествено-сътворяващата енергия, която се е проявила като сила на инстинкта. Това обаче означава, че той трябва да преодолее напълно своята личност. Човекът преживява мистичната смърт на своята личност и възкръсването и безсмъртието в духа. Оттук нататък той престава да служи на материализма - лети високо горе над земята, в пълна свобода на духа като орел, като сокола Хор.

Благодарение на действието на Стрелеца той става велик учител, като самият кентавър -същество, надраснало животинското, което употребява своето животинско тяло само за да постигне по-бързо голямата цел, която вече ясно вижда. Мислите му прорязват със светлината си гъстите облаци от тъма и незнание - като светкавици. Той предава опита си на следващите поколения.

Чрез Козирога в сърцето на човека се ражда божественото дете -универсалната обич-любов. Той става тъждествен с божествения си висш Аз и се осъзнава в него. Бидейки като прозрачен кристал и сътворявайки, прави външно видимо роденото в сърцето му божествено дете. Чрез своите думи и дела изявява космичната любов.

Във Водолей човекът излива всички свои съкровища. Той е станал лъчезарното дете на Бога, което стои високо, неподвластно на половия нагон. Излъчвайки себе си, извор е на най-висшата духовна енергия. Започва процесът на преобразуването, на дематериализирането.

В знака Риби той преживява сливането със своята скрита, допълваща го половина. Това обаче означава унищожаване на материята. Той се връща у дома, обратно в небесната си родина, в единството на всичко, в Бога. Съзнанието му се влива в космичното съзнание, той напуска тялото си и завършва земния си живот.

Това е пътят на човека, дори и тогава, когато той все още не е достигнал най-висшата степен на съзнание. Степените на развитие биха могли да бъдат различни, ала кръгът на развитието си остава все един и същ.
« Последна редакция: Май 19, 2008, 06:23:50 am от Fiery »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 798
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Относно: Блясъкът на Скорпиона !
« Отговор #18 -: Май 21, 2008, 00:57:22 am »
Ле-ле-еее, един Водолей с асцендент Скорпион е направо "убийствено" съчетание   :P
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 379
Относно: Блясъкът на Скорпиона!
« Отговор #19 -: Май 21, 2008, 12:07:37 pm »
   А да не ви говоря какво е Скорпион, с асцендент Водолей - страхотно съчетатие е, имам си го в къщи, големи чаровници са.

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 537
Относно: Блясъкът на Скорпиона!
« Отговор #20 -: Май 27, 2008, 06:18:59 am »
   А да не ви говоря какво е Скорпион, с асцендент Водолей - страхотно съчетатие е, имам си го в къщи, големи чаровници са.


Скорпионче ли Е, в определени случаи си е Убийствено, но при всички, без изключение, е Страх-ОТно ;D То не е и за говорене ... Ти-хо :P
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Sekhmet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 139
Относно: Блясъкът на Скорпиона!
« Отговор #21 -: Май 27, 2008, 15:14:38 pm »
Отговорете ми моля ви - какво съм аз! Скорпион или Стрелец??? родена - 22.11. :-\

Неактивен WhiteKnight

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 222
Относно: Блясъкът на Скорпиона!
« Отговор #22 -: Май 27, 2008, 16:29:12 pm »
Аз пък не мога да не се похваля за перфектното съчетание на Риби и Асцендент - Везни! Който разбира тук се спира! ;-)

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Относно: Блясъкът на Скорпиона!
« Отговор #23 -: Май 27, 2008, 20:53:50 pm »
Отговорете ми моля ви - какво съм аз! Скорпион или Стрелец??? родена - 22.11. :-\
Трябва да се види точния час и да се сравни с това къде е било слънцето тогава. Но обикновено в такива случаи  взимаш качества и от двете зодии. Но за хороскопа ти това е само една малка част от твоя характер. Проблема е че ако следиш тези по телевизията и вестниците те се отнасят само до това къде е Слънцето ( а има още много планети които също влияят) в момента в сравнение с това в кой знак е било по време на раждането ти и при положение че е между двата знака няма да имаш много файда от тези хороскопи  :P Те обикновено са донякъде верни за хора които са типични представители на своята зодия - тоест родени по средата на знака.За личен хороскоп така или иначе ще ти трябва точен до минута час.
« Последна редакция: Май 27, 2008, 20:54:45 pm от Alien »

Breath

 • Гост
Относно: Рак
« Отговор #24 -: Юли 16, 2008, 15:53:21 pm »
А защо няма нищо за Рачетата?  :-*

Ето откъс за Раците от книгата на Линда Гудман, "Слънчевите знаци на зодиака".
Не толкова Силно Езотерично каквито са предходните постове, но написано с много приятно и леко чувство за хумор. ;)МЪЖЪТ РАК
"Понякога изравям курабийки, капани слагам за лангусти,
и хълмовете аз претърсвам за изхабени стари гуми.
И ето как (намигна той) успявам да си вадя хляба.
Затуй със радост днес ще вдигна наздравица за Ваша чест."

Той е мълчалив, уклончив, обича да увърта..Няма да ви омае с приказки и не е развейпрах. Не очаквайте от него да разкрие сърцето и мислите си още при първата ви среща. Ракът е недоверчив по природа и пази тайни дори от най-добрите си приятели. Трябва ви време и огромно търпение, за да се доближите до мъжа Рак. Ако той е настроен защитно и заядливо, има опасност желанието ви за близост да се изпари яко дим, но въпреки това не се отказвайте толкова лесно.
Колкото и непостоянен да ви се струва Ракът на моменти, ако пожелае, той може да бъде изключително предан и сантиментален. Киселата му гримаса изненадващо се сменя с любезна усмивка. От недоволен и груб той става внимателен и отзивчив. Способен е така да ви разчувства когато е тъжен и умислен, че ви се приисква да го прегърнете и утешите. Хората изпитват уважение и страхопочитание пред неговия пъргав интуитивен ум. Предпазливостта му ги смайва, а песимизмът му ги подтиска. Без съмнение Ракът е романтична натура, но съчетава това с пресметливост и практичност. Опитайте се да го разберете. При него не става дума за някакви коренни душевни промени, а просто за честа смяна на прословутите му „лунни настроения". Когато е в подобно настроение, както и в периодите между тях, мъжът Рак остава винаги верен на себе си. Характерът му си остава същият, въпреки че изразът на лицето му се мени толкова често. Не бива да забравяте обаче, че макар Ракът да е груб и резервиран, при него това е само външна защитна обвивка. Сърцето му си остава меко, сантиментално и лесно уязвимо. Почувства ли се засегнат, той се оттегля в удобната си раковина и за няколко кратки мига успява да се отърси от неприятните усещания. Скрие ли се, вие бързате да се предадете, мислейки си, че това всъщност е един истински райе. Но щом той подаде мустаци навън, изкушението да го доближите отново е голямо.
Ракът реагира по цялата скала на термометъра. И често се чудите дали да се държите хладно с него или сърдечно да разтворите обятия. Той ви дарява с най-ледения поглед на света, а миг след това ви обсипва с любов и внимание. Държи се отвратително, когато изпитва страх от загуба на нещо или някого. Затова често го успокоявайте, че принадлежите единствено нему. Думите ви ще звучат ката музика в ушите му. Бъдете подготвена, че точно по средата на някоя нежна сцена в пълнолунна нощ на него ще му хрумне да ви рецитира любимото си стихотворение. Облегнете се на рамото му и затворете очи. Не очаквайте обаче някоя пламенна ода или прекрасна тиха лирика, а по-скоро нещо от рода на: „Пих цяла нощ, пих до насита. На сутринта издухах нос, потропах с крак - ще пия пак, защото съм юнак!" Подобно нещо лесно би могло да попари и най-пламенните чувства, но вие знаете, че пълнолунието влияе странно върху рачешката душевност, затова бързо му прощавате. Мисълта ми е, че Ракът понякога може да се държи наистина изненадващо и неадекватно, макар да е в състояние да натрупа един милион долара и още повече да съумее да ги запази.
Щом стана дума за пари, ще ви кажа още нещо. Ако сте от жените, които държат да си плащат наема навреме, значи сте избрали най-подходящия партньор. Ракът обича сигурността почти колкото обича и вас. Той е в плен на парите още от най-ранна детска възраст. Става ли дума за финанси, дори прословутото му чувство за хумор остава на заден план. Според него парите не са тема за шеги. Много Раци като малки първо се научават да смятат, а чак след това учат азбуката. Не се учудвайте, ако видите касичката с форма на прасенце, която са му подарили за петия рожден ден, да стои все още неотворена. Не заради социалното утвърждаване обаче събират пари Раците. Те правят това от любов към самите пари. За тях звънът на монетите и шумоленето на пачките с банкноти са по-приятни и от най-чудната музика. Колкото и да е богат, мъжът Рак винаги се опитва да омаловажи своя финансов успех. За себе си казва, че е „само един беден човек, който се опитва някак си да изкарва хляба си". Не е изключено дори да ви стане толкова мъчно за него, че да предложите да му изтеглите заем от банката. Недейте. Той най-вероятно притежава тази банка.
Ако в знака на мъжа Рак присъства огнен асцендент, това може да го подтикне към нехарактерно прахосничество, на което той храбро се опитва да устои. Е, случва се понякога да пръсне пари на вятъра, за да си оправи настроението, но това в никакъв случай не се превръща в навик. Преди да му обърнете гръб и да го наречете „скъперник", знайте, че Ракът има нетрадиционна представа за пестеливост. Той предпочита да ви заведе в най-изисканото заведение, където е сигурен, че ще получи това, което му обещават и за което плаща, отколкото да рискува да влезе в някой второкачествен ресторант, където келнер-грубиян ще му тикне под носа топла бира и студени котлети, а на всичко отгоре и ще го излъже в сметката. Ракът смята, че не си струва да се купува всяка година обикновено палто, докато това от визон или норка би изтраяло с години. Лъскавият вечен „Мерцедес" или последното поколение „БМВ" за него са по-сигурно капиталовложение от евтината бричка, която се скапва още на първия завой. За Рака доброто качество и пестеливостта означават едно и също нещо.
Дори и най-мечтателните и поетични представители на зодията притежават особен усет към стойността на парите. Лунният художник може да рисува на някой мрачен таван, но едва ли се нуждае от подаяния. Със сигурност някъде между боите и четките си той е скрил ценни книжа или акции от борсата. Няма да видите този художник да раздава картините си като дарения. Той ще ги продаде на добра цена, но не за повече, отколкото струват в действителност. Ракът притежава усет и творчески талант. Това му помага с каквато и професия да се захване, винаги да достига върха в кариерата.
Ако няма други влияещи планети, типичните Раци не се интересуват от мода. Те се обличат строго и официално. Мъжът Рак предпочита костюм с традиционна кройка, често с обърнати маншети и остър ревер, и скъпи ризи, които той купува на едро (но без монограм. Прекалено претенциозни са, а той не иска да бие на очи). Дори ако в момента не разполага с достатъчно пари, обувките му ще са лъснати, а чорапите чисти и изопнати. Така, дори и изпаднал във временна финансова нестабилност (бъдете сигурни, че е временна), от него ще се излъчва усещане за успех и благополучие. Ракът няма винаги да е безмерно богат, но да го видите на опашка в бюрото за безработни е по-невъзможно, отколкото да попаднете на портокалова горичка в Сибир. Негов девиз е „Който не работи, не печели", а мъжът от зодия Рак предпочита да усеща тежестта на претъпкания портфейл в джоба си.
Дано да харесате майка му от пръв поглед, защото тя твърде често ще бъде важен обект в разговорите ви. „Не мислиш ли, че си слагаш доста грим, скъпа? Майка ми не ползва толкова сенки и въпреки това е красива жена." Този символ на добродетелта често ще се появява когато най-малко го очаквате. „Мила, да отложим театъра довечера. Трябва да закарам мама на село." Най-общо казано, мъжът Рак не е склонен да замени мама и да ви направи своята нова кралица. Той е силно привързан към домашния уют, въпреки че понякога го обхваща желание да пътешества, и ако майка му е превърнала дома в приятно кътче, трудно бихте го откъснали от там. Лунните мъже са или дълбоко свързани с майките си, или напълно отделени от тях. Средно положение няма.
При типичния Рак обаче много по-вероятно е пречката да се окаже именно близостта с майка му. Затова побързайте да се сприятелите с нея, защото тя ще се окаже ваша съперница, въпреки многобройните комплименти, с които ще я засипете. Не допускайте тя да доминира в готвенето или чистенето. Но не й отнемайте удоволствието да ви научи как се готви любимия сладкиш на сина й. След това запретнете ръкави и му пригответе вашия специалитет. Колкото и усилия да ви коства, постарайте се да го глезите така, както е свикнал да го глези мама.
Ракът обаче притежава доста качества, които понякога са достатъчни, за да балансират отношенията ви. Най-често срещаното е, че умее добре да готви. Ако такъв мъж ви покани на вечеря в апартамента си, първо: не яжте нищо предварително (няма да успеете да вкусите от многобройните му специалитети), и второ: не очаквайте никакви скрити помисли от негова страна. Типичният мъж Рак е почитател на прекрасните неща в живота. И ако ви покани да разгледате редките платна живопис или невероятната му колекция от плочи, бъдете уверена, че ще бъдете в безопасност, ако отидете съвсем сама в скалистата му пещера. Защото към жените тези мъже олицетворяват самата галантност. Те ще се държат джентълменски дотогава, докато вие не решите да направите първата крачка. Така са постъпвали по времето на баба им, а за тях това са добрите стари времена. Ако ги попитате за родословието им, те ще се отплеснат да разказват, прибавяйки по някой и друг спомен. За повечето Раци съставянето на родословно дърво е въпрос на чест.
Ако поиска да ви снима, не хуквайте да бягате през глава. Фотографията е често срещано занимание при Раците и за много от тях фотоапаратът е консуматив, който сменят често. Естествено, възможно е вашият Рак да има в хороскопа си Венера в Скорпион или Луна в Лъв, така че преди да се съгласите, просто поискайте датата и часа на раждане и позвънете на астролога си. Ако сметне, че се шегувате - добре, ако не - разкажете му, че Дж. П. Морган рядко предприемал борсова операция без съвета на личната си астроложка Иванджелийн Адамс, внучка на Джон Куинси Адамс и правнучка на Джон Адамс. Това съчетаване на история с пари ще отвлече вниманието му и ще го заинтригува.
Мъжът Рак може доста време да не се сети да ви покани на вечеря или да разгледате колекциите му. Понякога с години не намира жена, в която да се влюби сериозно, въпреки многобройните флиртове, с които се захваща. Изискванията му са високи, но все пак, когато я срещне се държи галантно и нежно, обсипва я с подаръци и възхищение. Ракът се страхува много да не се опари и има право. Защото един провален брак, който за обикновения човек би представлявал само няколко тъжни седмици за пренагласа, за Рака би се превърнал лесно в съдбоносна катастрофа. Тези мъже са способни да страдат с години, ако се разделят с жената, с която са решили да се сближат.
Нерешителната природа на Рака му пречи да се хвърли в атака към набелязания обект, но почувства ли увереност в силите си, трудно може да бъде отблъснат. Лесно му се отдава ролята на романтичен влюбен. След като веднъж е разкрил чувствата си и вижда шанс да ви спечели, той от стеснителен и плах изведнъж става упорит и вие разбирате, че ви ухажва един настойчив и категоричен мъж, който за нищо на света не желае да получи отрицателен отговор. Той ще задръсти пощенската ви кутия с писма, ще спи на изтривалката пред дома ви и ще накара телефонната слушалка да пари в ръцете ви. Трудно бихте се изплъзнали от пипалата на Рака, но навярно няма и да искате. Много жени мечтаят точно за такъв свят като неговия - залят от лунна светлина, в който мечтите им могат да полетят и където някой силно ги прегръща и ги брани от големия лош вълк, дебнещ отвън.
Сега, след като знаете, че винаги се облича добре, не е прахосник, готви фантастично, има отличен вкус, търси старомодно момиче като това, което се е оженило за милия му татко, безкрайно любвеобилен е (когато не е вкиснат), какво друго бихте искали да знаете? Какъв родител е? Това е най-добрата новина. Всички Раци са майки по душа. Дори и мъжете.
Всъщност искам да кажа, че той ще бъде идеален родител именно заради всички онези качества, които вие сте харесали у него. Ще е безкрайно търпелив към децата и силно ще го развълнува прищипаното пръстче, болното зъбче или счупената играчка. На всеки рожден ден ще се облича като клоун, ще щурее с малките гости около масата и ще ги омагьосва с часове. Бащите от лунната зодия са горди със синовете си и загрижени за дъщерите си. Докато децата поотраснат, няма по-добър баща от Рака. Но навлизането в по-зряла възраст може да предизвика вълнение в отношенията. Ракът обича да е съпричастен към всичко, случващо се с хората, които обича. И ако те решат да проявят независимост, той може да се превърне в един кисел, опърничав Рак и да се противопостави на желанието им да опознаят света.
Когато младият Хенри се прибира по малките часове с колата, а прелестната Луси пресрочва определения вечерен час, бащата Рак няма да спре да крачи напред-назад, час по час да излиза пред дома в проливния дъжд и да се ослушва напрегнато. В такива случаи просто използвайте малко обикновена математика, за да го накарате да осъзнае поведението си. „Така е, скъпи. Сега имаме две деца. Когато се оженят, ще имаме шест или осем внучета, като дивидентите в банката. А шест или осем носят повече щастие от две, нали?" (Цифрите го впечатляват и току виж, че сте го убедили!) „Радвам се, че си съгласен, мили. А сега ще ни кажеш ли къде си скрил сватбената рокля на Луси и ще свалиш ли белезниците от ръцете на Хенри, за да си вземе брачното свидетелство?" Но не постъпвайте така с него по време на пълнолуние. Когато лунните вибрации са особено силни, Ракът може да ви разбере погрешно, забравяйки изцяло прословутото си чувство за хумор. Не забравяйте да му напомните обаче, че дори да загуби децата си, му оставате вие. След такива думи той ще престане да стиска така здраво юмруци.
Но всичко това е въпрос на бъдеще. Сега пред вас стои проблемът да накарате Рака да стигне до предложението за женитба. Бихте могли да се престорите, че го напускате заради някой по-напорист мъж, но за тази цел ще трябва да намерите някого, а това може да се окаже твърде неприятно, тъй като Ракът не ви изпуска от очи дори за миг.
Най-сигурният начин да го накарате да спре отстъплението и да ви сграбчи здраво е всяка вечер да свирите по тънките струни на неговата чувствителност. Музика, поезия, цветя, красиви дрехи, лек парфюм, нежни думи и прегръдки - това са оръжията, с които можете да го впримчите в мрежата на любовта. Не пренебрегвайте също и пряката връзка между сърцето и стомаха му. Изрязвайте си снимки на бебета, оставяйте шевната машина отворена и скъсете малко полите си. Съвсем изненадващо някоя вечер той ще ви попита дали искате да се запознаете с майка му. Още на другия ден можете да поръчвате покани за сватбата. Ще сте спечелили сърцето му завинаги. Сега вече отплавайте нанякъде заедно и танцувайте на лунна светлина. Бон воайяж! Не забравяйте, че не бива да изхвърляте старата му шапка, скъсаните гуменки, колекцията марки или ученическите му бележници. Това са неговите съкровища. На всяка цена си вземете чадър, защото ще има влажни нощи. Мога ли да кажа, че изглеждате прекрасно в палтото от чинчила? Но, разбира се! Жената е красива само когато е обичана. А вие сте обичана.
« Последна редакция: Юли 16, 2008, 16:13:40 pm от Breath »

Breath

 • Гост
Относно: Блясъкът на Скорпиона!
« Отговор #25 -: Юли 16, 2008, 15:56:09 pm »
ЖЕНАТА РАК
"Ехото заглъхва, споменът умира.
 Лятото прогонват есенни слани.
А като дух ме още обладава Алиса,
 бродеща под небесата,
невидима за никой по света..."

Трудно е в началото да определите дали вашата любима от зодия Рак е благопристойна лунна девица или нещо й хлопа. И до края няма да го узнаете.
Тя може да ви удави в сълзите си по време на нейните чести дъждовни периоди. А когато слънцето пробие облаците, ще ви кара да се заливате от смях и ще ви радва с нежността и ласките си. Не можете да избягате от нейните настроения. Тя е просто малко налудничава, тъжна и меланхолична, притежава невероятно въображение, но също така знае да се грижи за парите.
Естествено поради благоприличието, което тя строго спазва, преди да сте се оженили няма да ви позволи да надникнете под дюшека й. Но спокойно можете да се обзаложите, че държи там стара платнена торба, натъпкана със зелени банкноти и сребърни монети. Дори и да има асцендент или Луна в знак, предразполагащ към разхищение, тя ( задължително е скрила някоя и друга скъпоценност под саксията с цветя или в новата дантелена покривка в гардероба (подарена й преди десет години и незастлана нито веднъж!). Внимавайте като разтваряте книгите й, защото от там често падат стари измачкани банкноти, ненавременно появяващи се на бял свят. Почувства ли се уязвена, жената Рак се впуска да харчи с пълни шепи и това й носи удовлетворение, но най-често разходите й чувствително изостават от приходите й. Не я винете, че проявява оживен интерес към банковата ви сметка и че любимата й тема за разговор са парите. Не ще се отдръпне от вас, ако ви липсват спестявания, стига да й покажете, че се опитвате да ги натрупате. С радост ще ви помогне да спечелите пари, но ще ви остави да се оправяте сам, когато се стигне до прахосването им. Когато подарите на тази жена невъзможно скъп подарък и тя ви каже: „Не биваше да го правиш", знайте, че не го казва от куртоазия, а говори сериозно.
За да я откъснете от постоянните й грижи около застраховките, ипотеките, наемите и годишния баланс на фирмата й, просто я отведете на морския бряг в полунощ и се разхождайте до забрава под лунното сияние. В такъв момент тя се чувства чудесно. Луната пробужда най-тайните й мечти, а приливът на вълните премахва всичките й хиляда и сто задръжки. За кратко време ще откриете цялата дъга на чувствата й. Просто си харесайте едно и я насърчете да го подхранва. Типичната жена Рак странно се преобразява, когато застане сама на пясъка срещу тъмната тайнствена необятност на морето, прорязана единствено от сребърната лунна пътека. Хладната и уравновесена дама, която познавате от деня, или веселата лекомислена кокетка, която случайно сте забелязали в ресторанта или театъра, ще се превърне в неземно същество в мига, в който магнетичните лъчи на Луната заблестят в очите й, а завладяващият шум на прибоя погали слуха й. Тя ще бъде морска нимфа, която би се възнесла с вас докъдето ви стига въображението. В девет от десетте случая ще се получи точно така, а на десетия просто ще откриете, че сте попаднали на морски бряг по новолуние и затова магията не се е получила. Под влиянието на Луната и когато нейните лични приливи и отливи съвпадат с морските, жената от Лунната зодия може да сътвори стихотворение, песен или да разгадае загадки, над които философите са си блъскали главите от векове.
Влюбена ли е във вас, жената Рак винаги действа по два начина. Страмежлива, тръпнеща, добра и женствена - това е първият подход. Вторият може да бъде доста неприятен. Жените, които го използват, прибягват до всяка позната им хитрост, за да се притиснат колкото може по-плътно до вас. Това, разбира се, е вълнуващо, стига наистина да я харесвате. Но ако за вас тя не е нищо повече от приятел, а съзнателно ви стиска ръка или ви целува често, често по бузата без причина, играта може да загрубее. Бихте могли и да се впуснете в интрига, но познавам един мъж, който го направи, и другото момиче (тя беше сериозна и не играеше разни игрички) го подмина. Сега той прекарва живота си с една натрапница от зодия Рак, която се смее като побъркана по цял ден. Такава жена е истинска заплаха за успешния брак и голямата любов. Слава Богу, подобни създания се срещат рядко. Но имайте едно наум, когато се захващате с жена от зодия Рак.
Вече знаете, че жените от другите слънчеви знаци не са съвършени. Жената Овен вечно си блъска главата в стената и винаги сама спира такситата. Жената Стрелец е отвратително пряма и нетактична, жената Скорпион може да ви стресне с агресивността си. Жената Близнаци е особено непостоянна. Лъвицата - горда и неотстьпчива, и т. н. Жените от зодия Рак обикновено не притежават нито един от тези недостатъци. Но помнете, че има някои граници, които не бива да преминавате. Те не понасят пренебрежението, подигравките и критиките. Тъй като агресивността им е чужда, жените Рак са колебливи. Лунната жена почти винаги изчаква вие да направите първата крачка. А ако й се наложи да тръгне, ще бъде или назад, или настрани. С това поведение жената Рак повтаря напълно мъжа от същия слънчев знак. Чувала съм за двама Раци - мъж и жена, които една вечер в продължение на седем часа разглеждали списания, седейки един до друг в нейния апартамент. В това време сърцата им лудо биели и при случайните им допири пламвали искри. До сутринта нито единият, нито другият посмял да направи първата крачка.
Никога няма да ви прости, ако не уважавате майка й. Жената Рак не търпи шеги по повод на тъщите и свекървите. Майката е човекът, който тя не би искала да обиждат и подиграват. И не надниквайте в дневника, който тя води от седемгодишна възраст. А и навярно няма да успеете да го направите, защото тя го е скрила на най-тайното местенце и го е заключила със седем ключа. Раците обичат да си имат тайни. Те не харесват изповедите, освен в случаите, когато вие сте този, който се изповядва.
Комплексите на вашата лунна любима наистина могат да ви изкарат от нерви. Тя постоянно мисли, че не е достатъчно хубава, достатъчно умна, достатъчно млада и достатъчно зряла. Без значение дали притежава фигурата на Афродита, лицето на Хубавата Елена или умът на Аристотел, тя продължава да се чувства непълноценна. Повтаряйте й, че е млада, прекрасна и че винаги ще сте до нея поне по двайсет пъти на ден, и това може да има някакъв резултат. Всяка лунна четвърт ще й носи ново настроение - средно четири пъти на месец плюс две слаби колебания всеки ден, свързани с приливите. Това може да я направи очарователна и загадъчна, но може и да ви вбеси до полуда. Когато изпадне в някое от мрачните си настроения, тази жена може да си втълпи, че не умее да готви - нещо, което е абсурдно, защото в сравнение с нея и най-изтънченият френски готвач би изглеждал като дежурен по кухня в скаутски лагер. Жената Рак мрази замразените храни и не посяга в супермаркета към полуфабрикатите. Тя предпочита сама да изчисти ориза и да разточи корите за баница. Ястията й са фантастични, картофките са хрупкави, а ягодовият конфитюр - направо божествен. Тя няма проблеми с фурната и котлоните. Кухнята (заедно с детската) е нейната любима стая в дома.
Като добавка към неоснователния страх относно кулинарните й умения, тя може да ви сервира, че не я обичате достатъчно. Затова й го доказвайте дори по-често, отколкото ви се иска. Тя ще бъде много отзивчива. С удоволствие ще приема всяка ваша покана и това ще намали чувството й за непълноценност, но е възможно и да доведе до нов проблем. В един момент може да се окаже толкова здраво прилепнала за вас, сякаш няма намерение да ви пусне цял живот. Е, срещат се и мъже, които си падат по подобна вярност. Гарантирам ви едно: вие никога повече няма да почувствате глад - нито на масата, нито в леглото. Присъщият й безумен лунен смях може също да ви доставя своеобразно удоволствие, особено след като си припомните за всички онези язвителни сирени с цинично остроумие и лицемерен смях. На техния фон нейният неизчерпаем хумор изглежда дори интелигентен и приятен.
Твърде несправедливо е да си играете с любовта на тази жена, защото когато ви обича, уважава, слуша или се заяжда с вас, тя го прави искрено и предано. Така че ако нямате намерение да отвърнете по същия начин, по-добре не насърчавайте чувствата й. Спомнете си нейната упоритост. Дори за вас тя да е поредният лек флирт, трудно ще успеете да обявите край на играта. А и тя едва ли ще чуе съдийския сигнал. Жената Рак никога не се отнася лекомислено или повърхностно към нещо. Когато притежава мъж или чаша за чай, те остават завинаги нейни.
Жената Рак няма да омае познатите ви със заслепяващи ласкателства, но чарът й, леко прикрит зад високата интелигентност и култура, не може да остане незабелязан. Жените, родени под лунния знак, запазват съкровените си чувства само за най-близките си. В отношенията с тях най-трудно ще ви бъде да ги придумате да не се връщат обратно в непристъпната раковина, която винаги им е подръка. Те са толкова лесно раними и крехки, че често най-невинната забележка или изпусната не на място дума може жестоко да ги нарани. И най-лошото е, че никога не можете да предвидите кога ще стане това. Ако решите някоя вечер, прибирайки се от работа, да й направите комплимент от рода на „Косата ти изглежда чудесно, скъпа!", а в очите й се появят сълзи, не се учудвайте. Тя просто го е приела като намек, че последния път, когато сте я видели, е изглеждала ужасно. Жените Рак могат да бъдат страшно докачливи. И много плачат. Затова носете винаги чиста носна кърпа в джоба си.
Не можем да наречем скъперници жените от зодия Рак, но е факт, че нямат навика да изхвърлят разни неща. За тях това е нещо съвсем нормално. Те рядко се разделят с конци, копчета, празни бурканчета от детски храни, съпрузи или стари дрехи от времето на баба им. Ще ви изгледат учудено, ако обявите за ненужни перфорираните билети за градския транспорт, употребяваните пакетчета за чай или отдавна счупената мелничка за кафе, която не става дори за боклука. Те мислят за бъдещето и вярват, че някой ден ще им потрябват изгорелите бушони, които държат в едно чекмедже заедно с изпочупените играчки за елха. Не ги питайте за какво са им онези двеста единични чорапа и ръкавици, чиито половинки са отдавна изгубени. Те имат отговор и за това. Всяко нещо в къщата им има някаква сантиментална стойност, включително невалидните чекове отпреди тридесет години и старите им значки от училище. Типичната жена Рак грижливо съхранява всички тези ненужни дрънкулки и ревниво ги пази. Естествено, в това число влизате и вие. Всъщност неправилно употребих думата „ревниво". По-скоро жената Рак има силно развито чувство за собственост. Съществува малка разлика.
Търпението е една от най-прекрасните й добродетели. За разлика от жените, родени под огнен знак, които недоволстват и се бунтуват срещу неправдите в живота, жената Рак обикновено се примирява с мисълта, че нищо не може да се направи и със скръстени ръце очаква нещата да се променят от само себе си. Е, най-много тихичко да си поплаче сама. Но усетите ли, че е депресирана, трябва да се опитате по-бързо да я извадите от това й състояние. Тя има нужда да бъде поглезена отвреме-навреме от хората, които обича. Това е залегнало в природата й. Тя обича да й повтаряте, че не можете да живеете без нея, и е готова на какво ли не само и само да пробуди рицарското у вас и да предизвика съжаление. Разбира се, тези нейни потребности са нищо в сравнение с онова, което е готова да даде в замяна. Нейната слабост и безпомощност в такива случаи обаче не бива да ви подвежда. Ако се наложи, тя е способна да се справи сама и с най-непосилните трудности. Малкото крехко създание с насълзени очи след някоя остра разправия с вас най-спокойно след заминаването ви ще сложи плоча на грамофона си и ще изчисти шкафовете. Разбира се, има и случаи, когато мъката й е истинска, а не типично рачешко търсене на съчувствие. В такива случаи е по-добре да останете с нея, да я прегърнете нежно и да слушате музика заедно.
В името на любимите си хора жената Рак е способна на героична саможертва. Бъдете сигурни, че тази жена никога няма да ви предаде, ако тежки облаци надвиснат над вас. Винаги недостигащата й смелост задължително се проявява щом имате нужда от нея. В такива моменти тя прилича повече на огромна здрава скала, отколкото на нежен сребрист лунен лъч. Децата ще намират опора и убежище в полите й. Тя ще им помага с деликатност и разбиране. Нейната топлота и любов ще превърнат дори и бедната дъсчена къщурка в приказен, богат и светъл дворец. Вие, като съпруг, навярно ще загубите малко от вниманието й, щом на бял свят се появят децата. Както .знаете, този слънчев знак управлява майчинството. Тя ще остави място в сърцето си и за вас, но ще трябва малко да се посместите. (Бездетната жена Рак ще обича някое мило животинче или приятелите си с цялата насъбрала се у нея майчинска любов.) За децата си тя ще е като квачката за пиленцата - всеки път щом отворят уста, ще бъдат нахранени с топла и вкусна храна.
Майката Рак постоянно ще си намира притеснения. Щом някое от децата кихне, тутакси ще се озове в леглото с термометър под мишницата, а тя ще го натъпче с лекарства, горещ чай и пилешки бульон. Това ще се повтаря, докато децата не пораснат и не започнат да й се противопоставят. Трябва да си страшно ловък, тих и потаен, за да успееш да се измъкнеш в някоя студена вечер от къщи без пуловер, шапка или ръкавици. За да се опълчи срещу това рачешко покровителство, детето трябва да притежава характер и силна воля. Защото границата до разглезването е много тънка. Често пъти децата преживяват голямо сътресение, когато направят първите си крачки в света и открият, че той не се върти около тях. Подобна всеотдайност и загриженост представляват уютен, сигурен подслон, където детето винаги може да се скрие от реалностите на живота, но това може да го направи твърде зависимо от семейните връзки и неспособно да понася удари и да се бори със собствените си грешки. Понякога е трудно да се каже дали майката Рак връзва децата за престилката си или те самите предпочитат да го направят. Тя пази всяка изписана тетрадка от училище и гордо закача навсякъде по стаите несръчните рисунки. Нежно увива изтърканите бебешки обувчици и ги прибира при семейните ценности, защото с фотографската си памет винаги ще си спомня първите стъпки, направени с тях, години след като рожбата отдавна е напуснала гнездото. Самото излитане е твърде болезнено. Майката Рак с тревожна неохота преотстъпва децата си на бъдещите им съпруг и съпруга. Дори след това тя продължава да живее с мисълта, че никой не е достатъчно подходящ за тях. Понякога кандидатите за женитба трябва да преминат през какви ли не тестове, за да бъдат одобрени.
Познавах една майка от зодия Рак, която всеки ден чакаше своя малък син след училище. Момчето си имаше навик - изстрелваше се като тапа през вратата и бясно хукваше по площадката. След като я обиколеше няколко пъти, се приближаваше до нея. Веднъж майката дойде със сестра си. Лелята се втурна след момченцето, но майката Рак я спря. „Недей, остави го - тихо каза тя, - той просто изразходва излишната си енергия. Като се умори да тича, ще дойде." Накрая синът й отиде при нея, хвана я за ръка и заяви: „Да се прибираме, мамо. Гладен съм".
Това обобщава цялото отношение на жената Рак към любовта и семейството. Особеното й чувство за собственост е характерно силно, но в никакъв случай не и агресивно. Тя знае, че колкото и да се отдалечавате, гонейки мечтите си, винаги ще се завърнете при нея. И търпеливо ще ви очаква. Очите й все още ще са красиви, озарени от неземния блясък на лунния лъч, кухнята пак вкусно ще мирише, а тя загрижено ще ви погали и няма да ви пита нищо. Ако не ви е провървяло или сте нещастен, ще ви разкаже нещо смешно, за да ви развесели. После ще ви нахрани, а по-късно на светлината на камината ще се вгледате в спокойното й озарено лице и отново ще се запитате: „Наистина ли е лунна девица, изплувала от някоя мъглявина, или просто не е с всичкия си?" Но отговорът не е много важен.


Breath

 • Гост
Относно: Рак
« Отговор #26 -: Юли 16, 2008, 16:01:36 pm »
И още нещо от линковете дадени по-горе:

http://www.geocities.com/nur_varna/d158.html

Този зодиакален знак, както всеки друг, има три декади и трябва да се съобразява човек със съответната декада (когато иска една по-уточнена негова въздейственост), за да не изпада в разминаване, че общите неща, които са казани за тази зодия, не са в неговото вътрешно писание. Той се търси, а не може да се намери. В такъв случай ще трябва да потърси декадата си.

Първата декада, примерно, е повече под влияние на Венера. Безспорно, там ще се забележат онези елементи, които правят хората по-любвеобилни, които правят хората по-артистични, които правят хората достатъчно поетични. Разбира се, това е едната страница. Както знаете, във всяка зодия всеки човек в своето развитие, в своята еволюционна йерархия или изграждане между добродетели и прагове (не пороци - пороците са човешка придобивка, а самата еволюция издига прагове, които трябва да надкрачим) има и по-други отражения или по-други разгласи.

Така че когато ще говорим в тази зодия за праговете (така ги наричам аз, не пороци, не лоши наклонности), не бива да забравяме и това, че именно Луната, която в третата декада е най-властна (а тя е и белегът на Рака), не изключва маниакалността, но това е, според мен, преценка на човешкия ум. Защото Луната е, която дава поетичното въображение. И няма поет, който да не се е вглеждал в нея (отделен е въпросът дали я е възпявал). И затова тези, които се занимават с хиромантия, хирология знаят, че когато една линия на ума клони към хълма на Луната, човекът има склонност към изкуството. Разбира се, това предполага повече познания, защото трябва да се има предвид, че една линия на ума може да върви към лунния хълм, но да нямате линията на изкуството и тогава с въображението си бихте станали един великолепен моряк например (което е преимуществено като избор на тази зодия). Нейното изборно отдаване, това е морячеството, скитничеството в добрия смисъл на думата. То в същото време е и неукротимото въображение. Така че когато ще разглеждаме проблема за ръката с линия на ума, наклонена към хълма на Луната, ще трябва да видим дали нямаме един добър авантюрист, който завоюва чужди пространства. Или ако имаме белега на линията на изкуството, да бъдем убедени, че този човек е наистина белязан. Защото линията на ума може да върви нормално, но щом е налице линията на изкуството, в такъв случай ще имаме един поет. Но нещо друго, ако и линията на ума върви към лунния хълм, ще имаме вече не само поета, ще имаме голямото въображение, което дава и голяма поезия. Защото всички са поети, особено в по-младите си години. Но едни пишат стихотворения, други оставят поезия, а малцина на света ще оставят изкуство. И именно тази зодия (на Рака) е, която дава този белег. Ще трябва, разбира се, човек да бъде много деликатен и много внимателен.

Втората декада е под влиянието на Меркурий. Знаете, че това е прочутият Тот, или Хермес, но когато е като зодиакален знак, там имаме малко ексцентричност, неискреност, данни за търговски способности, за наука и без да крием - за измама.

Изразният елемент на тази зодия (от който тя се води) е: “Аз се съмнявам”. Това е характеристиката й. “Аз се съмнявам” - това е девизът на Рака. Пак ще кажа: нека никой буквално не взима нещата - всеки от нас носи всички зодии. Носи ги поради естествения закон на раждането, прераждането и логично е тогава така да бъде. Нека не се обвързваме с безизходното - тук съм роден и това ми е всичко. Доминанта може да бъде, но не и решаваща сила.
Как се ражда идеята за Рака като наименование на съзвездие? Това е много далечна история. Още в древни времена, когато са наблюдавали астролозите (а вие знаете, че една най-богата астрология и астрономия, но астрология най-вече, имаме във Вавилония), забелязали са, че от един етап на мартенското равноденствие имаме едно изкачване на Слънцето. Изкачване, изкачване и след това едно спиране. Именно на 22 юни има едно спиране и както казва нашата поговорка: “като рак на бързея”, започва някакво “шумолене” - назад-напред, назад-напред и почва връщането. И когато се говори за Рака, се има предвид това минаване на известна височина, където спира и започва връщането. Затова в древността са направили една характеристика на съзвездието как прилича на рак. То е съставено от около шестдесет звезди, от които пет образуват фигурата на рака, както е дадена. Друго, което е също така много характерно за неговия символен знак (когато го означават в зодиакалните знаци), е, че се обозначава с една шестица и една девятка, или две шестици обърнати една към друга. Това трябва да се разбере и тогава можем да правим нашата интерпретация. Какво беше шестицата - посятото семе; какво е девятката - изникналото семе. Ракът носи ли в себе си тези противоречия? Носи ги. Може ли да се съмняваме, че той е противоречив - едно срещу друго, едното само за себе си (6 против 6 или 6 и 9). Ето ви едно съмнение.

Различните митологии много пестеливо са го употребили. Ракът има цялостно фигуративно представяне само във вавилонската митология и то там се говори за големия морски рак. Само там има ясно изображение. Докато, да кажем, в Египет той е символизиран чрез скарабея. Това е големият бръмбар - златният скарабей (така се нарича в тяхната митология и е щастиеносецът). Той е и знакът на Озирис.

В Гърция този зодиакален знак е означен със самия Меркурий, т.е. с Хермес, с костенурката, от която Хермес беше направил (от нейната коруба) какво - лирата. Тъй че в различните митологии или религии Ракът е означаван различно, когато трябва да изрази символната страна. И ето, ще го видим в Юдаизма чрез вълка или чрез персоналността на един от синовете на Иаков - Вениамин, за когото се казва, че е вълк единак (има някаква рушителна сила). В Християнството като сила, която изразява самата същност на астрономическия знак, ще го илюстрират като Светий Дух, а когато е като персоналност - Ракът е освидетелстван чрез Юда. За мен така изведено не е много вярно. Юда не е представяне на Раково поведение. Може да имаме онова колебание, което той за момента върши, но трябва да не забравяме активната страна на думите на Христос: Каквото има да вършиш, иди го свърши. Безспорно, в Индия в този знак е сложен Вишну. За Рак в гръцката митология (казах вече за костенурката) имаме и едно поведение на Хера към Херкулес. И именно в гръцката митология се дава, че самият рак като естествено, като биологично същество, е по искане на Хера изведен в зодиакален знак на небесата. Защо?

С лернейската хидра, която имала девет глави и която е вършила много големи пакости, Херкулес води една жестока битка. Той сече главите й, но на мястото на всяка от осемте отсечени глави израстват по две, а само една от деветте е безсмъртна. Тогава именно Херкулес вика на помощ своя племенник и придружител Иолай и те изгарят мястото на всяка отсечена глава и така тя не се възстановява. В този момент Хера (която ненавижда Херкулес, защото е син на съпруга й Зевс от Алкмена), виждайки изхода от битката, праща един голям рак, наречен Каркин, да помогне на хидрата. Ракът се впива с щипците си в краката на Херкулес, но Херкулес и него унищожава. Тогава Хера, богинята майка, извежда хидрата и Каркин в небето като зодиакален знак. Само в тази митология (и в асиро-вавилонската) по-плътно ракът е обозначен като зодиакален знак.

По характеристика, както знаете, Ракът е воден знак и активен, плоден и женски. Онова, което макар и малко невероятно да звучи, но във втората декада (където е Меркуриевото царство, ако мога да кажа така) личностите са домоседи. Докато един Хермес, или Меркурий, това е куриерът на боговете, в тази декада ние виждаме хората родени с едно чувство на добри домоседи, на добри грижовници. Даже нещо много особено има за тази зодия, изрично е подчертано, че Раковата зодия дава най-добрите майки.

Разбира се, че Ракът има несъвестимости много. Както казахме, когато е под влиянието на Венера ще имате деликатното, благородническото, ще имате артистичността. Когато е в Меркурий, ще имате и жестокостта, и активността.

Положителните черти са, че той е един голям грижовник към дома, има тенденция за просперитети. Има и идеализъм (който може да стигне до лудост), особено в увлеченията му към пътувания, към добрия авантюризъм.

Телесен орган, съответстващ на Рака, е стомахът и той е най-същественото, което Ракът управлява. Предимно в тази зодия заболяванията са гастритни и стомашни. Тя управлява също и цялата гръд. Още нещо има за Рака - той води северната посока (в нашето полукълбо).

В тази зодия се е работило твърде много за материята - да получи тя форма. И има някаква логика - пулсацията и след това изграждането. Защото пулсацията като динамика трябва да бъде спряна, за да се изгради формата. Фактически какво е движението, материята какво е - смълчано движение. Материята е смълчано движение! Ето това е, тук е работил Ракът - отиване и връщане.

Трябва да кажем, че той, също както и другите зодиакални знаци, носи определени периоди, които не са благоприятни: един период пролетен, от 20 март до 20 април (Овенът), и другият - есенен (Везните), от 21 септември до 22 октомври. Това са неблагоприятни, неудачни периоди за родените в зодия Рак и би трябвало да се съобразяват. Съдбовни години са: 43, 50, 57, 64, 71.
Щастливите им числа са двойката и седмицата.
Хубавият им ден - понеделник, а той е ден на Луната. Тя е, която създава магичното въздействие, миролюбие и съответната душевност.
 Камъкът, който могат да изберат и да носят, е смарагд или опал. Като цвят, цветът доминиращ в Луната, това е зеленият. Той е познание и безспорно с известни надмогвания. Затова и при тях може да се каже, че острият ум регулира битието им. Като второстепенен цвят си остава сребристият (макар че някъде в писанията ще го срещнете като основен) - той е втората му принадлежност. Зеленият е първичният, там е доминантата и оттук Ракът е много сензитивен, много усетен. В природата именно зеленият цвят е, който е успокоителен, но в същото време е и едно въображение, една познавателност се крие в него, когато се пробужда умът. И в този смисъл може да се каже, че Ракът има известно чувство за отговорност, има чувство за вярност, въпреки че “Аз се съмнявам” е основното му битие. Има и чувство за гордост. Логично е, така добре украсен, с осем крака, може да върви напред и назад, логично е да има и такова чувство на гордост. Хората в тази зодия обичат лукса и са приветливи. Подвижни са, защото той е подвижен знак.

Така този зодиакален знак като общо въздействие върху човека, и по-специално върху родените в него, дава вътрешно съсредоточение (интравертност - не екстравертност -”вътрешни” хора) и от тук е голямата им впечатлителност и много изтънчена чувствителност (защото поглеждат навътре). Обратният знак е една екзалтация и оттук - капризност. Но една екзалтация не всякога може да доведе до капризност и един каприз не може да бъде всякога плод на екзалтация, защото една екзалтация може да дойде от възхищение. Но капризът не всякога е възхищение. Може да е една прищявка, която нарушава приличната хармония - било в дом, било в общество, било в личния ви свят.Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 537
Относно: Блясъкът на Скорпиона!
« Отговор #27 -: Август 10, 2008, 10:55:48 am »
Цитат
А защо няма нищо за Рачетата?


Заглавието на темата недвусмислено подсказва, защо! :)
Не бива да се забравя, че там откъдето е минал Бляскавия Скорпион, нищичко не остава.

И следи дори ...
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 537
Относно: Блясъкът на Скорпиона!
« Отговор #28 -: Септември 01, 2008, 02:34:48 am »
Скорпионът жадува за власт, за да задоволи странните си страсти. Известно е, че повечето от президентите на Съединените Щати са били Скорпиони, макар и да е успокояващ фактът, че мнозина от тях са били убити по време на мандата си (по-малко успокояващ е фактът, че убийците също са били Скорпиони).  ;D  Пола на убийците не се уточнява ;D

Е това е, след Скорпиона нищо друго не остава, освен...Скорпион.
Пообъркала съм се в по-горния пост  ;DМалко порция смях...

Щом малко опознаете един Овен, ще разберете, че той съвсем не е така силен, твърдоглав, лоялен, динамичен и безстрашен, както го описват. Мъжът Овен е фатален баща, завистлив, безкрайно склонен към конкуренция и жесток. Ако сте жена и искате да се сгодите с Овен, по-полезно ще е да изучите “Наръчника на добрата бавачка”, отколкото “Кама Сутра”.

Телците са най-конвенционалните и най-скучните хора от целия зодиак. Тайно завиждат на личностите, които водят зрелищен живот, техни идоли са поквареният Скорпион, престъпните Близнаци и Козирозите, светски хора и сноби. Ако пет минути след като се запознаете с един мъж, ви се стори, че той е един от най-големите досадници в историята, сигурно е, че е Телец. Сексуалните подвизи на мъжа Телец могат да траят само пет секунди, след което той се превръща в дърво.

Близнаците съвсем не са многостранно развити личности, ловки, съобразителни и очарователни. Близнаците са истински престъпници, които могат да продават дефектно оръжие на враждуващи групировки, да пречистват парите на мафията и да се возят без билет в автобуса, правейки се на деца в предучилищна възраст. Колкото до секса, трябва да го кажем с цялата жестокост: мнозина от тях са импотентни.

Раците не могат да бъдат блестящи в обществото, те са егоцентрици, самосъстрадателни и опасни поради бързата смяна на настроенията. Мъжете са ужасно малодушни. Иначе могат да бъдат пламенни любовници, но и кръгли нули. Понякога мъжът, който само преди минута е приличал на пъргава маймуна, люлееща се в джунглата на физическата интимност, изведнъж изоставя изненаданата си партньорка, за да отиде да види колата си.

Лъв - отговорен, щедър, но е и най-омразното, най-властното, най-безчувственото и най-надменното същество. Потискащи, тщеславни, алчни. Един космически принцип гласи, че Лъвът може да се влюби само в друг Лъв и този друг Лъв е самият той. Ако има нещо по-лошо от богатия Лъв, това е бедният Лъв. Това патетично същество сякаш казва: “Искам, а не мога.”. То е материалист, но няма с какво да се нахрани.

Дева - те са безкритични, свръхкритични или хипохондрици, често са обхванати от фикс-идеи относно личното си удобство и имат намерение да преживеят Третата световна война. Една анкета разкри, че много висок процент Деви имат противоядрено скривалище или си го строят.

Везни - родените под този знак имат проверената способност да лъжат и ласкаят. Мъжът е неспособен да реши в кой точно момент трябва да прегърне девойката и макар привидно да показва жар и сексуален опит, в часа на истината нещата се обръщат.

Скорпионът
жадува за власт, за да задоволи странните си страсти. Известно е, че повечето от президентите на Съединените Щати са били Скорпиони, макар и да е успокояващ фактът, че мнозина от тях са били убити по време на мандата си (по-малко успокояващ е фактът, че убийците също са били Скорпиони).

Стрелец - те са недодялани, груби и напълно им липсва такт. Могат да настъпят човек по пръстите и да ви потупат по рамото, когато носите поднос със стъклени чаши. Повечето от жените, които са имали работа с този знак, ще ви кажат, че не се отличава с особени умения в секса.

Козирог - ако някой път се почувствате на една крачка от ръба на пропастта, не търсете приятеля си Козирог до себе си, а зад себе си. Мъжете окачват фалшиви дипломи по стените на кабинета си, мамят, когато играят, и използват перуки, ако оплешивяват. Козирогът рядко изпитва истинска обич към някого и ако спи с вас, то е за да ви измъкне пари, престиж, издигане, представяне на най-добрия ви приятел или екскурзия до хубав курорт. Жените, омъжени за Козирози, са сигурни, че техните съпрузи ще се отнесат романтично към тях само един път в годината: в деня на годишнината от сватбата. Поради непоправимия си кариеризъм Козирогът подражава на известни личности.

Водолей - родените под този знак винаги търсят алтернативни начини на живот, защото не обичат да приличат на другите. Хипитата и любителите на летящите чинии почти винаги са под знака на Водолея, както и жените, които искат да бъдат самотни майки. Девойките, които започват сексуалния си живот с Водолей, се събуждат на другия ден, без да знаят дали не са още девици, защото са очаквали нещо повече от нощта.

Риби - плахи, слаби, те са незабележими. Където и да се намират Рибите, обикновено никой не ги забелязва. Мъжете от този знак са зиморничави и в леглото се държат като монаси.
„Психо”
 « Последна редакция: Септември 01, 2008, 02:49:38 am от Fiery »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Vader

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 289
Относно: Блясъкът на Скорпиона!
« Отговор #29 -: Септември 01, 2008, 11:41:41 am »
Цитат
„Психо”
;D ;D ;D
Brotherhood of the Intergalactic Federation of Bulgaria Bulgaria on three seas,mango to Saturn!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27