Автор Тема: Тайната самоличност на Йехова  (Прочетена 18407 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ysmin

 • Гост
Тайната самоличност на Йехова
« -: Август 18, 2007, 13:30:21 pm »
ТАЙНАТА САМОЛИЧНОСТ НА ЙЕХОВА

И УЧАСТИЕТО МУ ВЪВ ВОЙНАТА НА БОГОВЕТЕ

 

Значението на името Яхве (произнасяно Йехова) е озадачавало теолозите в продължение на хилядолетия – не стига това, ами и Еврейското публицистично общество досега оставя името непреведено, с бележка под линия: “Значението на иврит неизяснено”. Това твърдение не е вярно все пак, защото значението на иврит на “ехйех ашер ехейх” е всъщност съвсем ясно – то буквално значи: “АЗ СЪМ ТОЗИ, КОЙТО СЪМ”. Както предположи Карън Армстронг, във всекидневната реч то отговаря на “гледай си работата!”

            Защо Йехова е толкова неуловим по отношение на самоличността и какви са били мотивите му, когато е повел еврейския народ далече от пленничеството към Синайската пустиня? Един преглед на близкоизточната политика през 1433 г.пр.Хр. може да отговори и на двата въпроса.

            Скоро след разрушаването на Крит бреговете на Левант изпитали страхотна пренаселеност вследствие миграцията на финикийци и филистимляни. Археологически разкопки в Библос потвърдиха огромни разрушения в този град около 1450 г.пр.Хр., в резултат на драстично пренаселване. Опитът на Библос бил повторен по цялото крайбрежие и предизвикал движение към Египет в продължение на две столетия. Евреите тъкмо били въвлечени във външна война за делтата на Нил.

            Поради това Йехова започнал да действа за  бързото преместване на израилтяните към единствено възможния спасителен оазис Синайската пустиня – област, която била общоприета за извънгранична поради нестихващия страх от радиоактивно заразяване. Дали тази евакуация е била част от по-раншно споразумение с Авраам – отдаване дължимото за извършената от него шпионска дейност – или е било нещо повече?

            Планът на Йехова със сигурност е отишъл доста по-далече от спасението на израилтяните. От ударението, което той поставя на Десетте заповеди и подробните нови закони, установени в Изход 20:23, може да се стигне до логичното заключение, че той е бил недоволен от човечеството. По-точно би трябвало да изглежда, че Йехова бил отвратен от преклонението пред идоли и широко разпространената потребност за обожествяване. Неговите действия внушават желание за връщане към традиционните стойности от най-ранните дни на Шумер. Но времената вече били променени. Най-първите шумери били невинни и вярвали в боговете, които винаги ги били закриляли. Сега, след хилядолетие на хаос и войни, хората били объркани, несигурни и подозрителни. Единственият път напред за Йехова бил да създаде нов договор на вяра и лоялност само към единствен бог. Именно по тази причина той повел израилтяните към четиридесетгодишно усамотение в Синайската пустиня. Само по този начин той е можел да изведе напред едно ново поколение, което не било изкушено от политеизма на египтяните. Само по пътя на монотеизма хората биха могли да си възвърнат отдавна загубения златен век.

            Сега нека се върнем към името Йехова с всичките неуловими странични значения. По-старателен прочит на книгата Изход показва, че Йехова следвал внимателно подготвен план, който имал три по-нататъшни идеи извън простото освобождаване на израилтяните. Първата идея била да отслаби основно египтяните като световна сила, която не би могла повече да се издигне и да противостои на новосъздаденото монотеистично управление. Втората идея, по собственото признание на Йехова, била да изгради репутация, която би сплашила враговете на Израел. А третата била да спечели съчувствие и/или страх у египетския народ, за да се сдобие със злато и сребро. Тези скъпоценни метали били нужни за изграждането на кивот и молитвен храм, най-съществените начини, посредством които Йехова щял да поддържа връзка с избрания от него народ.

            С цел да постигне трите си набелязани цели, било необходимо постепенно да увеличава степента на “бедствията” над Египет. А с цел да изиграе успешно тази психологическа игра, било много съществено египетският фараон да не познае името, а оттам и репутацията на бога, който му се противопоставял.

            Пренебрегването от страна на фараона на божественото име Йехова му попречило да разбере и надвисналата опасност от страна на израилтяните. Ако фараонът бе разпознал своя истински враг, играта не би било възможно да бъде изиграна до края. Както е и станало, фараонът постоянно пренебрегвал нарастващото опустошение, което било предизвикано в страната му. Когато тази психологическа игра свършила, Египет вече бил загубил по-голяма част от стадата си, повечето от реколтата и плодните си дървета и дори най-голямата част от новородените деца. Тогава египтяните толкова обезумели, че тръгнали да преследват бягащите израилтяни и загубили шестстотин от най-добрите си колесници, които били отнесени от морето.

            Съществува още една мощна причина, поради която Йехова не разкрил истинското си име. Нека допуснем, че Йехова наистина бил върховен бог, добре известен в Близкия изток. Ако този бог е искал да започне всичко от нулата чрез представянето на традиционни стойности посредством монотеистично царство, тогава най-лошото нещо, което би могъл да стори, било да възвести старото си име, особено ако той е бил вече боготворен под това име от съседните народи. Представете си реакцията на израилтяните при влизането в Ханаан, ако биха разбрали, че техният собствен бог е бил боготворен от враговете им като един от множеството богове! А и кой ли от тези врагове би се страхувал от израилтяните, ако биха заподозрели еврейския бог като един от собствените им богове?

            Какво е било името на едно от най-боготворените божества в Ханаан? Въпреки че там Инана била боготворена като Астарта, а един неизвестен бог бил боготворен като Дагон, най-почитан от всички бил несъмнено богът Хадад, когото мнозина смятат за идентичен с Ваал. Популярността на Хадад е очевидна от общата употреба на неговото име от различни царе – например Бен-Хадад на арамеите, Хадад Едомитски и Хадаезер – врагът на Давид, са една малка част. В допълнение главното божество на хурианите, които имали най-висши постове в Левант, бил Хадад под името Тешуб. И накрая хититите, които имали силно присъствие в Ханаан, също били силно привързани към Тешуб. Най-силният бог на израелската обетована земя бил определено Богът на бурята.

            Сега нека проследим уликите към истинската идентичност на Йехова. Първият ни пристан е Изход 6:3, който твърди:

            “А Господ каза на Мойсея: “Аз съм Бог. Явих се на Авраама, на Изака и на Якова с името Бог Всемогъщи (Ел Шадаи), но не им се открих с името си Йехова”.

            Горният пасаж е потвърден и от библейското описание на по-ранна среща с Авраам:

            “Когато Авраам бил на деветдесет и девет години, Бог му се явил и му казал: “Аз съм Бог Всемогъщи (Ел Шадаи), тръгни след мен и бъди благословен. Ще потвърдя договора между теб и мен и много ще увелича числата ти”.Ysmin

 • Гост
Re: Тайната самоличност на Йехова
« Отговор #1 -: Август 18, 2007, 13:31:17 pm »
Тези пасажи не оставят съмнение, че името Йехова за първи път е било употребено по време на Изхода. Няма никаква основа за религиозни твърдения, че името Йехова е съществувало по времето на договора с Авраам, Потопа, Адам и Ева, или дори при сътворението на небето и Земята. Те представляват напълно предвидими опити на ретроспективно монотеистично редактиране.

            Какво е значението на по-ранното име на Йехова – “Ел Шадаи” ?

Думата “шадаи” е винаги в множествено число и обикновено се превежда като “всемогъщи” в смисъл на божествено ниво на величие – “всевишни”, сходен с множественото число на Елохим. В последните години все пак стана ясно, че нейният корен е в акадската дума “шаду”, която означава “планини”. Ето защо “Ел Шадаи” не би трябвало да се превежда като Бог Всемогъщи, а по-точно (и разбира се, буквално) като “Бог на планините”. Дали това ни дава доказателство за истинската идентичност на Йехова?

            Наистина е съществувал в шумерския пантеон бог, който бил познат като бог на планините. Неговото име било ИШ.КУР, най-младият син на Енлил, а името му буквално означавало “Той от далечните планински земи”. Ишкур бил известен също и под името Адад, или Хадад на иврит. Тъй като Хадад/Тешуб бил предишен бележит бог в Ханаан, една нова монотеистична религия под името Ишкур или Адад би била лошо начало. По този начин Ишкур е перфектна прилика за планинския бог Ел Шадаи, който поради необходимост се превърнал в анонимния бог Йехова.

            Знае се, че планинските земи на Ишкур са идентифицирани като Таурус, а по-късно като Андите, и се знае, че той се е върнал от Тиуанаку в Близкия изток през 2200 г.пр.Хр. По този начин той бил на точното място в необходимия момент, за да се яви като Ел Шадаи в Содом и Гомор през 2024 г.пр.Хр. По онова време неговият по-голям брат Нанар/Син бил бог, управляващ по време на Третата династия на Ур.

            Дали библейският герой Йехова съвпада с Ишкур? Първо, като Енлилитски бог Ишкур изпълнява условието за библейския Бог, който бил анти-Вавилон, анти-Египет и анти-Мардук. Второ, Ишкур под различни наименования винаги бил представян като Бог на бурята, с неговите известни символи на тризъбеца, светкавицата или тройния свещник. Този символизъм е забележително подобен на начина, по който Йехова накарал Египет да освободи израилтяните:

            “Когато Мойсей, протегна жезъла  си към небето, Бог изпрати гръмотевица и градушка, а светкавица просветна надолу към земята”.

            Това не е била обикновена буря, а най-страшната, изпитана някога в Египет, предварително уредена да стане в точния момент. Подобен феномен е бил използван, за да даде възможност на Самуил да победи филистимляните:

            “Но този ден Бог разцепи със силна гръмотевица срещу филистимляните и ги хвърли в такава паника, че те бяха разгромени пред очите на израилтяните”.

            Второ, и Ишкур, и Йехова били емоционални богове и притежавали насилствен нрав. Ишкур бе идентифициран като Плачещия бог на Тиуанаку. Йехова също бил силно емоционален бог, ревнив по собствените му признания, който бързо губел търпение. По време на Изхода Йехова често заплашвал да унищожи собствения си народ:

            “Но аз няма да вървя с вас, защото сте твърдоглави хора и аз бих могъл да ви унищожа по пътя си”.

            И Йехова, и Ишкур понякога се отдавали на насилие. В някои случаи Йехова заповядвал непокорните последователи да бъдат умъртвявани, докато в други случаи той изпращал огън или мор върху недоволните израилтяни. Ишкур по подобен начин можел да бъде подтикнат към насилие. Негов култов символ бил бикът – страшилище за цяла Южна Америка като знак на смърт и разрушение. Отделни южноамерикански легенди описват ден, в който от небето дошъл терор, когато “диви животни” стъпкали човеците – инцидент, който се свързва с бог Ишкур.

            Въобще имаме идеална прилика между Ишкур и Йехова. Притежаваме също и разбиране (след няколко хиляди години на очакване) на причината за анонимното прозвище “Аз съм този, който съм!” И нещо повече, имаме пълно разбиране на мотивите на Йехова. Тук се срещаме с най-малкия син на Енлил, чиито последователи от Тиуанаку са се разпръснали, връщайки се да открият първоначалните земи на Анадола, заселени с хитити. Имаме и бог,  който никога не е притежавал постоянен град и народ, който да нарича свой собствен, върнал се да открие, че с името му е било злоупотребено и подложена на насилие от група гадатели и идолопоклонници.

            И накрая, за да премахнем последните белези на съмнение, можем да обясним, защо Господ казал на Мойсей: “Никой не може да ме види приживе” и защо единствено “славата” на Йехова е била винаги виждана. Първата причина да се крие лицето на Йехова била да се попречи на израилтяните да изобразяват образа му, а оттам и да не изложат на показ тайната му идентичност пред техните врагове. А втората, по-практична причина била, че той имал работа някъде другаде.

            Ишкур бил все пак бог на Америките и присъствието на образа му като Бог на Бурята в Теотихуакан (около 1390 г.пр.Хр.) демонстрира неговото продължаващо присъствие в този регион по време на Изхода. Това отсъствие обяснява защо Кивотът на Завета бил изграден и използван за връзки в Синайската пустиня през периода 1433-1393 г.пр.Хр. И е необходимо да се употреби гледището от двадесети век, за да се разбере, че Йехова е говорел на Мойсей чрез радиопредавател. За разлика от Всемогъщия духовен Бог, редовите богове не могат да бъдат едновременно на две различни места!

             

Ysmin

 • Гост
Re: Тайната самоличност на Йехова
« Отговор #2 -: Август 18, 2007, 13:33:09 pm »
 Въпреки всичко изключително важно е, че самият Йехова не присъствал физически  по време на Изхода и продължавал да отсъства, когато евреите навлезли в “обетованата земя” на Ханаан. През това време, четиринадесети век пр.Хр., Йехова винаги изпращал някакви указания посредством Кивота и всякаква физическа интервенция била провеждана от негово име чрез божествени емисари – т.нар. “ангели” от Библията. Тези ангели не били нито митични, нито ефирни същества, а създания от плът и кръв, които ходели, говорели, но имали подчинено положение спрямо висшите богове. Тези крила, с които най-често ги изобразявали в по-късни времена, представляват артистично тълкувание на техния начин на предвижване.

            Тези “ангели” помагали на израилския народ начело с Исус Навин по време на частичната победа над ханаанските земи, започвайки с покоряването на Йерихон през 1390 г.пр.Хр. Срутването на стените на Йерихон сега вече е събитие, потвърдено от археологията, и вероятно може би е резултат от друга божествена технология, която била описана на не технически език като “рев на тръба”.

            Указанията на Йехова към израилтяните били безмилостно да унищожат населението на покорените земи, а причината за това може да се види от проблемите, с които се сблъскали малко след смъртта на Исус Навин, когато евреите започнали да се женят за своите врагове. Това действие бързо довело до преклонение пред други богове, в крещящо пренебрежение към първата и втората заповед на Йехова, което довело до предварителен край на монотеистичния експеримент на Ишкур/Йехова.

            По времето, когато Ишкур/Йехова действал като отсъстващ бог на израилтяните, може да се забележи, че други богове също отсъствали от делата на човечеството.

            Цялостното заключение от валидните доказателства е, че по време на периода 1450-1000 г.пр.Хр. боговете се били оттеглили от Близкия изток (Стария свят) и отишли в Америките (Новия свят), където има белези от божествена дейност в Теотихуакан през 1390 г.пр.Хр. Липсата на директна намеса в Стария свят намеква, че Мардук, Инана и Йехова (Ишкур) били отстранени посредством целенасочена политика на ненамеса. Удивително заключение е, че Йехова се опитвал да построи в Перу копие на своя “храм”, който бил разрушен в Йерусалим четиринадесет години по-рано. И още нещо, амбициозният му план излязъл доста извън Хавин, иначе защо е трябвало да пренася Йезекиил на хиляди мили за да му даде стотици точни размери от храна в Хавин? Намеренията на Йехова са съвсем ясно описани в Книга на Йезекиил, стих 43:

            “Сине човешки, опиши храма на народа израилев… Нека имат предвид този план, и ако те се срамуват от всичко, що са сторили, разкажи им плана… Напиши това пред тях, за да могат да останат верни на неговия план…”

            Картината, която се появява от този анализ, е драматичен опит на Ишкур/Йехова да си възвърне авторитета между боговете, вероятно подтикнат от противоположните съдби на Йерусалим и Вавилон. Провалил ли се е опитът му? Доколкото ни е известно, Йезекииловите сънародници никога не са успели да изпълнят нарежданията му за построяване на копие на Хавин. Колкото до самия Хавин, каквото и да е съществувало някога, то е било разрушено, а върху него били построени по-късни сгради, датиращи от пехота 500-200 г.пр.Хр. Би било интересно да се направят разкопки под потопения площад.

            Какво всъщност е представляващ т.нар. “храм”, който Ишкур(Йехова) построил в Хавин де Хуантар? Ако библейското описание на храма в Йерусалим би могло да бъде пътеводител, тогава си имаме работа не с храм в конвенционалния смисъл на тази дума, а с някакъв вид техническо съоръжение със специално предназначение. Вероятно свидетелство се съдържа в Стелата Раймонди, за която се счита, че е била изваяна в Хавин около 500 години пр.Хр., когато той се е появил като свещен център, малко след посещението на Иезекиил. Стелата показва Ишкур, символизиран от бик, застанал под нещо, което сега можем да изтълкуваме като стилизирана ракета…

            По всяка вероятност изглежда, че боговете са воювали помежду си. Но кога е станало това? Петото ацтекско слънце, белязано с Ягуара, започнало известно време след четвъртото през 1390 г.пр.Хр. , но можем ли хронологично да го свържем с Ишкур(Йехова), разрушаването на храма в Йерусалим и посещението на Йезекиил в новия храм в Хавин?

            Нашето първо доказателство идва от ацтекска легенда. Ацтекският бог на войната бил известен под името Хуитцилопохтли. Той обикновено бил изобразяван как държи мощно оръжие, а според една легенда той спечелил битка срещу четиристотин второстепенни богове. Друга легенда, вероятно отнасяща се до същото събитие и същия бог, твърди,  че бог на име Димящо Огледало победил пернатия бог-змия Кетцалкоатъл в Тула, точно на север от Теотихуакан, и така прекратил управлението му. Археолози, направили разкопки в Теотихуакан, откриха навсякъде изображения на Бога на Бурята – Ишкур, което показва, че той  и Хуитцилопохтли били един и същи бог-победител.

            Легендата за “Димящото Огледало” съвпада с друга приказка, според която Кетцалкоатъл напуснал Мезоамерика след избухване на войни между боговете. Богът-змия тръгнал с група последователи от Тула към Юкатан, откъдето отплувал на изток върху “змийски сал”. Това събитие е сред най-значимите в историята на Америките, защото Кетцалкоатъл си тръгнал с обещание да се върне. Датата на връщането била определена точно въз основа на свещен календар от 260 дни, който в комбинация с друг календар от 365 дни довежда до свещен цикъл то 52 години. Оттогава всички мезоамерикански култури започнали да броят годините и чакали връщането на Кетцалкоатъл всеки път, когато завършвал този 52-годишен цикъл.

            Друго наше хронологично доказателство идва от археологията. Докато датите са естествено твърде смътни, установената хронология за Свети Аугустин и Хавин де Хуантар е напълно потвърдена в периода около 550 г.пр.Хр., което е най-рано установената дата на култа към Ягуара. Този период съвпада точно с феномена, познат като “Ел Ниньо”, причинявал огромни обществени и културни промени в Южна Америка. По-точно селищата по перуанското крайбрежие изведнъж западнали, докато Хавин в пълен контраст внезапно се издигнал като мощен религиозен център. Археолозите не са сигурни какво точно стои зад “Ел Ниньо”, но ако съберем всички сведения заедно, тогава войната на боговете се превръща в силата зад “Ел Ниньо” и Хавин де Хуантар се появява като катализатора, поставил началото на войната между боговете.

            Как човечеството е било впримчено в този конфликт? Тъй като засега не можем да бъдем сигурни, едно вероятно доказателство се намира в по-късния храм на Хавин. Статуята “Ел Ланцон” е била поставена в сърцето на храма, за да го предпазва от неизвестен враг. Нещо повече, стените на храма са планирани така, че да пречат на достъпа на хора с висок ръст. Според една перуанска легенда, “гиганти” тръгнали пеша към планината, ядосали техния бог и били унищожени. Възможно е тези хора – близки родственици на олмеките – да са били принудени от Ишкур (Йехова) да построят неговия “храм”, но впоследствие да са го саботирали. Ако този акт на саботаж е бил иницииран от вражески бог, тогава бихме могли да разберем защо богове и човеци са били включени в произлезлия конфликт.

            Този анализ внушава, че именно Ишкур(Йехова) е разпалил гнева на “дивите зверове” към човечеството, нападение, оставило дълготрайно впечатление у тези, които са оцелели. Между тях почти сигурно са предците на ацтеките – придобили слава с кръвожадните си ритуали, които ни се струват толкова противни. Можем да се опитаме да се поставим на мястото на ацтеките въпреки всичко, когато проучим един от техните церемониални кинжали. На една от тези ками, която била използвана за отрязване сърцето при техните човешки жертвоприношения, на дръжката е изобразен пикиращ Бога на Бурята – Ишкур (Йехова)!!!

                                                       
                                             /по материали от Gods Of The New Millennium by Alan F. Alford/

 


Неактивен veselqk-U

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 255
Re: Тайната самоличност на Йехова
« Отговор #3 -: Август 19, 2007, 01:17:22 am »
Действията на Йехова са били хитри.Накарал евреите да се чувстват богоизбрани и е оставил следа от себе си след като явно са му натрили носа.

Неактивен ssass

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 71
 • Днес ще го докажа,а утре ще го опровергая
Re: Тайната самоличност на Йехова
« Отговор #4 -: Август 21, 2007, 23:19:11 pm »
Много интересна статия ... доста "факти" от немай къде взети ... И според мен няма какпка истина относно самоличността на Яхве. Първо светкавиците, бурите и т.н. са нищо повече от косвена връзка. Че то, сигурно допреди 300-400 години се е смятало, че светкавиците и т.н. са Божие наказание или благодат, не че не са , но не са били научно обяснени. Земетресения, изригвания на вулкани, болести , подивяване на хора и животни,светкавици , урагани, наводнениягръмотевици  (едно от осемте е излишно) - Както виждате  половината са язви изсипващи се от небето, а сред тях са и три от най-страшните, което говори, че всеки себеуважаващ се псевдо бог, а Бог - задължително, трябва да  ги умее ... с няколко думи - всяк0 върховно божество във всяка религия ги умее. Дотук със неуспоримата връзка между колко 3-4 псевдо бога и Яхве.
Автора на статията намира конспирации и не там, където ги няма, а дори там, където неможе да ги има.Такива дребни интрижки и заблуди като криенето на самоличност са характерни за гръцката, римската митология, Рогатия любимец. Бог е ясен и изричен ... изправи се срещу фарисеите и ще победиш, изправи се срещу несправедливостта и ще победиш, вярвай, обичай, надявай се и ще победиш, разкай се и поискай прошка и ще победиш, Царството небесно е за победителите и т.н. и т.н. Разбира се, покривайки основни догми на антисемитизма и антихристиянството тази статия сама по себе си е достатъчна за прекрасните умове на одобряващите ги и те със сигурност са готови дори и на сляпа вяра в нея.
Хаоса за едни е ред за други. „Summa sedes non capit duos.“ "Homo proponit, sed dei disponit." Пиян,

Ysmin

 • Гост
Re: Тайната самоличност на Йехова
« Отговор #5 -: Септември 14, 2007, 12:57:05 pm »
Цитат
Че то, сигурно допреди 300-400 години се е смятало, че светкавиците и т.н. са Божие наказание или благодат, не че не са , но не са били научно обяснени. Земетресения, изригвания на вулкани, болести , подивяване на хора и животни,светкавици , урагани, наводнениягръмотевици

Сигурно е,че се е смятало така ,но със сигурност предците ни са различавали много добре природните естествени стихии от тези ,които са били причинени (изкуствено)от боговете и именно те са ги  впечатлявали и са ги приемали ,като нещо по-различно,доста по-стряскащо.Дали обаче става въпрос наистина за съвсем естествено природно явление(гръмотевици ,светкавици град и т.н.)или за нещо ,което прилича на такова?И понеже ,както е известно древнитв са нямали понятие от от технология още по -малко пък от военна,са описвали тези ,,явления "с познатата им на тях терменология и с това на което  им прилича
  Както виждате  половината са язви изсипващи се от небето, а сред тях са и три от най-страшните, което говори, че всеки себеуважаващ се псевдо бог, а Бог - задължително, трябва да  ги умее ... с няколко думи - всяк0 върховно божество във всяка религия ги умее.
 
Естествено,че ги умее иначе как простолюдието би ги възприело ,като богове...но пак ,ще повторя ,че тук не става въпрос за естествено природно явление,а за нещо което прилича на такова.
Такива дребни интрижки и заблуди като криенето на самоличност са характерни за гръцката, римската митология, Рогатия любимец.
Според мен инрижката и заблудата никак не е дребна,последиците са огромни .А  рогатия (който съвсем няма рога),е друга тема ,която не ,че няма връзка и с тази ,но него ще го разискавам друг път.
Разбира се, покривайки основни догми на антисемитизма и антихристиянството тази статия сама по себе си е достатъчна за прекрасните умове на одобряващите ги и те със сигурност са готови дори и на сляпа вяра в нея.

И какво антихристиянско има във статията?  :-\А ,да това ,че Йехова е баща на Исус. Дали???
« Последна редакция: Ноември 05, 2007, 16:58:35 pm от H. »

georgi_nz

 • Гост
Re: Тайната самоличност на Йехова
« Отговор #6 -: Октомври 20, 2007, 22:32:28 pm »
За демона IHWI говори Джон Бейнс в "Звездния човек"  , издателство Екслибрис от 2006г.,  стр.23-27. Той го нарича Й. Ако намеря скенер ще го покажа на картинка текста.

Ето и цитат от книга от български автор която се позовава на горната:
Цитат
Отново привеждаме думите на Джон Бейнс, него не можете да упрекнете в предубеденост:
"Във Вселената има много същества като Йехова. За щастие магнитните защити на планетата са непреодолима бариера за тях. Но магическият обред на Мойсей отворил вратата и разчистил път, по който Йехова успял да проникне до Земята."
Тъмният Бог на Мойсей е тук, неговите адепти са тук. Сред нас и около нас. Те искат: нашия живот, нашата кръв, нашата пот и всичко наше. Няма да им го дадем и те няма да го вземат, защото
НИЕ СЪЩО СМЕ ТУК - ВОИНИТЕ НА СИЯЕЩИЯ ТАНГРА!
Светлият Бог ни изпрати да съобщим на народите: "Ние сме тези, с които имате общи цели. Дойдохме да ви помогнем!"

Цитат
"Когато се възцарим, не е желателно да съществува друга, освен нашата религия за единния бог, с когото е свързана съдбата на избраничеството ни.” - Ционски протокол №14
IHWH, Яхве, Йехова, Саваот... Господарят на Тъмното воинство, Властелинът на Тъмнината, повелителят на Злото. Винаги сме познавали неговата разрушителна същност, но нека чуем един, отраснал и възпитан в проюдейска среда:
"Този пъклен ангел бил от войнството на сенките - вампир, хранещ се с човешка кръв - субстанция, заредена с виталност от Божествената Искра. Ето защо Изходът /една от книгите на Стария завет/ се съпътствал от толкова много кръвопролития, предизвикани от окултния диктатор." - Джон Бейнс "Звездният човек"
       Не по-малко важно е на какво учи своите избранници демонът IHWH. "Тези от средите на Израил, отричащи Тората и пророците, повелята е да се убиват. Ако има възможност да се убият открито с меч, то така и следва да се постъпва. В противен случай да се действа с хитрост, за да им се причини смърт. Например, ако видиш, че един от тях е паднал в кладенец, а в кладенеца е спусната стълба, то побързай да извадиш стълбата." (Хошен-хамишпат 425, 5) Кой ще се наеме да заяви, че подобен съвет е Божествен? Те са силни, защото не подбират средствата. Дълго преди йезуитите, знаменитият девиз "Целта оправдава средствата" бил на въоръжение при ционистите. Използва се до ден-днешен. По отношение на останалите хора, поклонниците на Йехова не признават никакви морални норми. Пък и защо да ги признават, Йехова повелява, че хора са само и единствено своите.
« Последна редакция: Октомври 20, 2007, 22:35:24 pm от georgi_nz »

Seneka

 • Гост
Относно: Тайната самоличност на Йехова
« Отговор #7 -: Януари 18, 2008, 19:43:04 pm »
  Казвате, че Йехова е зъл Бог, дошъл на Земята след като Моисей отворил пространство в небето чрез молитвите Си? Магнитното поле на земята предпазвало другите богове от идване на земята?  :-\ Мисля, че всички които се интересуват от това място вече са идвали..доста обширно може да се поговори върху тази Моисеева история.. И още нещо тези Богове и т.н. са просто други изванземни цивилизаций затова повечето пъти говорят за себе си в множествено число, забелязах това още в парвите страници на библията..Според мен блога на Хорус и другия пич много правилно е обяснено за чуждите изванземни цивилизаций тяхното място в създаването на човека (12 те днк нишки и т.н)..според мен е имало битка между тези 12 цивилизаций създали човека и Сатаната.. Още немога да направя пълно разграничение и съпоставка между древните разбираниа за Боговере и по съвременните..за да разбера коя цивилизация в кой момент е еди кой си Бог и каква мисия е имала на земята..И още нещо надявам се след повече проучвания да разбера цивилизацията от Лира каква работа заема на нашата планета.. Съжалявам, че сум малко неясен, но ако мога да получа отговор на парвия си отговор..не, че някой може да ми даде 100% сигурен отговор..

Неактивен alfaom

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 16
Относно: Тайната самоличност на Йехова
« Отговор #8 -: Януари 28, 2009, 20:12:07 pm »
           Картина
Цареше мрак в подземия на Ватикана
когато някой тихо влезе в зала за кралете
измина той крачка-две,спря се и огледа
подмина още две и видя картина.

Картината стоеше в малък антиквар
оттатък океана,единствена остана
купи я някой изпратен от Ватикана
лицето да познай дали е на Аллаха.

Гледаха и се чудиха на непознатото лице
защото те от някой научиха къде е тя сега
и чие лице е там вградено от незнайния художник,
адреса издириха и картина те откриха.

Картината показва лицето на Йехова
владетеля голям в земите на Елада,
царувал той не много но закони дал
на всичките елини и врага им той казал.

Прославили го всички,в книги го писали
но книгите ги изменили и Бог го назовали
защото памет им е къса,следи не оставят
и миналото вечно,лесно го забравят.

Йехова бил е цар-владетел
по земите тукашни елински
дори гробът му е днес запазен
около.......................

Всеко лето от небето корабче пристига
гроба да нагледа,снимки да направи
че по снимка лесно се откриват
костите на този що владетел пази.

agent006

 • Гост
Относно: Тайната самоличност на Йехова
« Отговор #9 -: Януари 30, 2009, 10:21:10 am »
Цитат
25. Принасяхте ли Ми жертви и хлебни дарове в пустинята през четирийсет години, доме Израилев?
26. Вие носихте скинията Молохова и звездата на вашия бог Ремфан - образи, които направихте за себе си.
27. Затова Аз ще ви преселя зад Дамаск, казва Господ; Бог Саваот е името Му.
http://www.pravoslavieto.com/bible/sz/amos.htm#6
Молох!!! ;)

Неактивен bai_lun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 143
Относно: Тайната самоличност на Йехова
« Отговор #10 -: Февруари 21, 2009, 07:57:09 am »
Винаги съм се чудил кой е този кръвожаден бог искал от Авраам да жертва сина си, а и един от съдиите израилеви беше принесъл в жертва дъщеря си на Иехова!
Освен това данни за жертвоприношения на деца от евреите има чак до началото на ХХ век!
Тук съм за да разговарям с философи, овце си имам!

Неактивен Здравец

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 156
Относно: Тайната самоличност на Йехова
« Отговор #11 -: Февруари 21, 2009, 12:01:13 pm »
Винаги съм се чудил кой е този кръвожаден бог искал от Авраам да жертва сина си,...

Ето го загубеняка авраам.Още еврейски ритуални убийства в чест на Яхве/IHWH/.Благодарение на евреите Българското царство се разпада на части, благодарение на тях и турците из

Неактивен Deus Romanorum

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 13
Re: Тайната самоличност на Йехова
« Отговор #12 -: Февруари 20, 2013, 21:28:15 pm »
Здравейте!

Ако искате да узнаете повече за "Тайната самоличност на Йехова" е нужно да се запознаете в подробности с  "Осма книга на Мойсей" - Свещена книга съдържаща "тайнства" свързани с "Монадата" и разклоненията на Висшите Азове!
Изгубена умишлено във времето.

Неактивен ranilota

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 113
Re: Тайната самоличност на Йехова
« Отговор #13 -: Февруари 20, 2013, 23:18:28 pm »
Здравейте!

Ако искате да узнаете повече за "Тайната самоличност на Йехова" е нужно да се запознаете в подробности с  "Осма книга на Мойсей" - Свещена книга съдържаща "тайнства" свързани с "Монадата" и разклоненията на Висшите Азове!
Изгубена умишлено във времето.
И къде да търсим тази книга08.мата на Мойсей? МНого ме интересуват тези разклонения, имам опитности с тях. Ще споделиш ли?

Неактивен Materius

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Re: Тайната самоличност на Йехова
« Отговор #14 -: Февруари 22, 2013, 13:15:52 pm »
Йехова няма нищо общо с евреите. Дори името му не е Йехова, камо ли пък тези цитати от изход. А когато гледам подобни картини - "ритуални еврейски убийства в чест на Йехова" - как може някой да му мине подобна мисъл през главата? Смях,смях,смях....
Колкото до самоличността на Йехова, ами той няма такава, защото той не е той , ами те, и те нямат нищо общо с пряк контрол върху земята, въобще поредната скалъпена от немай къде работа, доразвита от млади конспиратори и айде живи здрави.... Мислете...Спрете да мислите...и така до безкрай

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27