Автор Тема: Телепатия  (Прочетена 25800 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Относно: Телепатия
« Отговор #30 -: Март 03, 2008, 12:56:22 pm »
Никакъв лууш не смятам да ти изсипвам :) Просто смятам да отворя някои сектори на моя съзнателен сървър и от тях да можеш да четеш телепатично, подобно на начитна, по който четеш в internet, само че не с букви и цифри, а с цялостни съзнателни конструкти...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Psyla

 • Гост
Относно: Телепатия
« Отговор #31 -: Март 03, 2008, 13:42:35 pm »
:) телепатията ще ни помогне да комуникираме на по горно ниво, нещата които не можем да изречем с думи ще бъдат видими и разпознаваеми чрез телепатията, ще общуваме като такива каквито сме, а не чрез недомлъвки и т.н. Телепатията е едно от нещата, които ще бъдем в бъдеще, бъдеще по-светло от сегашното, бъдещето на истината:)
« Последна редакция: Март 04, 2008, 00:44:29 am от Mirotvorec »

stiver

 • Гост
Относно: Телепатия
« Отговор #32 -: Март 03, 2008, 20:27:47 pm »
Всичко това е много красиво и аз искрено се надявам едн ден да бъде така. Но хората и сега притежават телепатични способности, когато говорят с по-развити съзнания или с божествата в които вярват. Правим го ежедневно и подсъзнателно. правим го с любимите си хора, с животните, растенията, с майката земя. С кого още го правим? Също и с тези, които не обичаме - завиждаме, съдим, жалим и т.н. Ние, инкарнираните хора никога не сме губили тази способност дори и в общуванията помежду си, но го правим на друго, по-високо ниво, там където се намира истинската ни същност. Мисля, че въпросът е не дали ние имаме тези способности, а дали не сме се отказали доброволно когато сме се раждали тук. Причината да изгубим телепатията едва ли е в нашата "зверска деградирала душа", което е твърде прибързана присъда за създания направени по Божий образ и подобие. Причината трябва да се търси по-скоро във въпроса какво се стремим да постигнем, когато идвайки тук, в тази реалност, се лишаваме от телепатията и други примамливи лакомства от "горната земя". Защо сме приели да се усамотим в себе си? Да наистина, може би това е бъдещето за нас, но, така, както описвате бъдещето, ние ще бъдем толкова съвършенни, че вече няма да имаме нужда да идваме тук. Ние просто ще престанем да се прераждаме на земята. И още нещо. Има една приказка в библията за Вавилонската кула. там се разказва за това, как някога всички хора на земята говорели един език (телепатия?). Но когато Бог видял, че те са се устремили по своята кула към "небесата" ги разпръснал, като направил така, че всички да говорят различни езици. Не мисля, че Бог е имал намерение да наказва хората. Мисля, че само им е дал един добър съвет. Бих искала да знам какъв именно е бил съвета му. Дали няма да стигнем до небесата като вървим не нагоре от където идваме, а надолу - към себе си. Като се вгледаме направо в дъното на душите си (своите, не чуждите), разберем своите собствени мотивации за постъпките си за да можем накрая да простим сами на себе си. Дали затова не сме избрали усамотението за душата си?  :)

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Относно: Телепатия
« Отговор #33 -: Март 03, 2008, 21:46:00 pm »
   Еврика!
...да можем накрая да простим сами на себе си. Дали затова не сме избрали усамотението за душата си?  :)
   Навсякъде се казва да се научим да прощаваме ва всичко около нас, но кой ще ни прости НА НАС ТАКА, КАКТО ЩЕ СИ ПРОСТИМ САМИТЕ НИЕ? stiver, мисълта ти е направо гениална!
   Но все пак мисля, че с възвръщането на телепатията няма да прекъснем кармата си и ще продължим да се прераждаме. Завръщането на телепатията не означала прекъсване на кармата, нали? И истинското съвършенство, истинския СВРЪХЧОВЕК /може би така както го е разбирал Ницше, щото той страшно се е доближил до идеала/ не се ли състои от огромно множество нови и непознати СЕГА способности /освен телепатията/, които също не е задължително да прекъснат кармата. КАРМАТА МОЖЕ ДА СЕ ПРЕКЪСНЕ СПОРЕД ЖЕЛАНИЕТО НА ИНДИВИДА! Някои духовни учители от Изток решават след достигане на просветление да продължат да се прераждат на Земята с цел да улеснят просветлението на останалото население.
   И отново си прав, като казваш, че сме тук заради усамотението /който успее да го достигне след дълъг път на духовен опит и медитация/! НО УСАМОТЕНИЕ; КОЕТО ЩЕ РЕЧЕ, ЧЕ ЦЕЛТА Е УСАМОТЕНИЕ И ЕДИНЕНИЕ С ЕДИНСТВЕНОТО И БЕЗКРАЙНОТО. Важното е да се отива все по-навътре и навътре, ДОКАТО СЕ ПОЛУЧИ ЕДИНЕНИЕ С БЕЗКРАЙНОТО, ЗАЩОТО ТОЧКАТА И БЕЗКРАЙНОТО СА ТЪЖДЕСТВЕНИ. Важното е да се превърнем в точка!
« Последна редакция: Март 03, 2008, 21:47:07 pm от SMSI-H »

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Относно: Телепатия
« Отговор #34 -: Март 04, 2008, 17:51:37 pm »
... и точката да изчезне,
да остане само белият лист!
И листът да изчезне...

Телепатията няма пряко отношение към кармичната зависимост. Телепатията е просто една естествена възможност на съществата, която по една или друга причина е била "заглушена" за хората и скоро това предстои да се прекрати.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Psyla

 • Гост
Относно: Телепатия
« Отговор #35 -: Март 04, 2008, 21:28:44 pm »
Някой ден ще се научим точно като Бабаджи да живеем вечно на земята и малко по малко доста хора поемат по този път.
И аз съм съгласен, че кармата не е пряко свързана с телепатията, последната просто е едно от стъпълцата ни по еволюционната стълба. Първо телепатия после телекинеза, психометрия и тн.
А дали случката с кулата не е целяла да ни отдели от това да сме заедно, разделяй и владей, дай им различни езици да не могат да се разбират и така да спрем развитието им? Според мен това с кулата е направено умишлено от по развита цивилизация от нас ( може и да не са Енлил и компания може и други ).
Съгласен съм с това, че всеки ден ние общуваме телепатично, но на неосъзнато ниво. Контролирането на мислите спомага за развитието на процеса. Забелязвам по себе си, когато се съсредоточа да изчистя мислите си и да усещам кое е мое и кое не все по често ми се случва някой да ме чуе телепатично или обратното, но това с изчистването е доста трудно поне за мен, но се старая:).
Надявам се един ден да се видим като просветлени хора и да беседваме по различни теми чрез телепатия ;)

И аз се надявам да видя един ден, че използваш главни букви там, където трябва според правилата на българския език  :) - Mirotvorec
« Последна редакция: Март 05, 2008, 01:31:12 am от H. »

stiver

 • Гост
Относно: Телепатия
« Отговор #36 -: Март 04, 2008, 23:05:39 pm »
надявам се един ден да се видим като просветлени хора и да беседваме по различни теми чрез телепатия ;)

Дано да е така наистина  :)
Но аз все пак си мисля, че телепатията, телекинезата и т.н. не са част от процеса, а по-скоро биха пречили за развитието на други качества на душата. Такива, като ненамеса в чуждата свободна воля, разширяване до стопяване на егото, смирение и т.н. Е, какво да се прави, аз и на рохките си яйца чупя черупката от обратната страна  :)
Интересно ми е да науча нещо за това как изчистваш мислите си? Имаш ли нещо против да споделиш тук?

Psyla

 • Гост
Относно: Телепатия
« Отговор #37 -: Март 04, 2008, 23:59:57 pm »
:)Мислиш ли, че когато не си в тялото си, ще говориш чрез устата си? Когато не искаш някой да получава телепатични послания от теб просто ще ги заглушаваш.
Мислите си пресявам когато се вслушам в тях.
Направи си следния експеримен> отиди някаде на спокойно място, но гледай близо до теб да има някой човек или двама трима. Не ги слушай, слушай какви мисли, чувства и емоции минават през теб. След като се познаваш обърни внимание какво не е твое когато потока от мисли, емоции и чувства.
Може да ти стане тъжно без да има причина за това (без ти да си тъжен), може да си превъзбуден, може да ти минават разни картини и събития, когато ти си тих в мислите си. Просто си се оставил на потока. Този поток е от тези които са до теб. Просто усещай и пресявай това което не е твое. Надявам се ще опиташ и ще откриеш разликата:)
« Последна редакция: Март 05, 2008, 00:54:25 am от Mirotvorec »

Breath

 • Гост
Относно: Телепатия
« Отговор #38 -: Юни 10, 2008, 20:00:22 pm »
   Еврика!
...да можем накрая да простим сами на себе си. Дали затова не сме избрали усамотението за душата си?  :)
   Навсякъде се казва да се научим да прощаваме ва всичко около нас, но кой ще ни прости НА НАС ТАКА, КАКТО ЩЕ СИ ПРОСТИМ САМИТЕ НИЕ? stiver, мисълта ти е направо гениална!

Едно от най-трудните неща и отнели ми много време - да се науча да прощавам на себе си. Не знам как е с другите и с какво има общо.

Книгата, от която са откъсите в началото на темата е наистина една от най-добрите, но е трудна за четене и е предназчена за по-напреднали според мен в материята.
На мен ми направиха впечатление някои неща, които казва Р.Монро за телепатията:
Казва, че има невидима нервна мрежа простираща се от нас към всеки човек когото сме срещнали ( тук може да се поспори дали е точно с всеки когото сме срещнали или с тези, с които сме най-близки и контактуваме най-често ). Мислите, казва той, непрекъснато се движат по тази мрежа от нас и към нас. Те са и вероятните източници на много необективни сигнали оказващи влияние върху нас в определен момент. Колкото е по-интензивно чувството, толкова е по-силен и "сигналът" и въпросът "добро" или "лошо" не променя качеството на трансмисията.
Обратното действа по абсолютно същия начин, ние предаваме на тези, за които мислим и по този начим им оказваме влияние.
Монро също казва, че мислите са на несъзнателно равнище и са главно емоционални и субективни по природа. Когато се случат такива предавания и приемания - съзнателно и по желание, говорим за телепатия.

Хората и сега притежават телепатични способности и ги изпозлват, но не го забелязват може би, а би трябвало, да бъде нещо естествено.

Докато преглеждах и четох темата много се замислих над един въпрос на stiver:

А защо искате да имате телепатични способности?

Защо искаме да имаме телепатични способности и дали наистина те по някакъв начин не биха ни попречили на този етап, сега?
« Последна редакция: Юни 10, 2008, 20:02:20 pm от Breath »

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: Телепатия
« Отговор #39 -: Юни 10, 2008, 23:04:29 pm »
А защо искате да имате телепатични способности?
Защо искаме да имаме телепатични способности и дали наистина те по някакъв начин не биха ни попречили на този етап, сега?


Това много ми прилича на една моя мисловна посока напоследък. Защо е толква фундаментален мотивът в митовете и легендите, че който и да даде на човека знание, все е наказван, оковаван, измъчван, порицан и заклеймен като нисш или низвергнат?

Поставен така въпросът навява подкрепа на "нашите герои", дали ни знание, но станали на мъченици заради това.
А какво би излязло, ако обърнем нещата? Ако наистина погледнем на тях като на отрицателни митологични герои?

Според мен В ТОЗИ СЛУЧАЙ излиза така, че някой много е бързал човечеството да се развие. Или пък много е държал да се развие в определена посока и затова му е дал някои неща наготово. Както Прометей може би е искал добронамерено(ИЛИ не?) да побутне човешката цивилизация в посоката на своя интерес, като му дал откъслечно знание за огнения елемент. И естествено бил наказан.
Защо някои богове ни дават преждевременно знание в митологията и защо все си сърбат попарата след това?


Та...наиситна ли сме готови за телепатия?
Или въпросът по-скоро може да е: доколко се е усложнила ситуацията, за да можем да определим дали този въпрос е адекватен? Ами ако телепатията е неизменна част от надеждата за нашето спасение като раса? Дали неизменно трябва да се приложи или продължава да е под вето? Или пак отговорът е принципа - някои да, други - не?
« Последна редакция: Юни 11, 2008, 00:12:53 am от Mirotvorec »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Max

 • Гост
Относно: Телепатия
« Отговор #40 -: Октомври 08, 2008, 22:54:31 pm »
Има една книга за телепатията на Амарги Хилър.
Ако сте я чели какво мислите за нея?

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 538
Относно: Телепатия
« Отговор #41 -: Ноември 23, 2008, 05:01:15 am »
Копирах тази глава от една книжка, като първоначалната ми идея бе да извлеча самото упражнение, но мисля, че е по-добре да я запазя в цялостност...

Много внимавайте с кого се упражнявате. Всичко това  може да доведе до неприятни последствия.
Никак не е безопасно...да не се превърне в нещо ужасно :)

УПРАЖНЕНИЯ В ТЕЛЕПАТИЯ

- Досега издържа добре подготвителните изпити и ти е позволено да опиташ да опиташ да влезеш съвсем съзнателно в духовен контакт с някого.
Тези упражнения се удават по-добре след залез слънце, понеже слънчевите лъчи въздействат като дразнител и възбудител точно на нервните центрове и жлезите, които служат на изявяването на духа чрез тялото и така приковават съзнанието към материята. Лъчите на слънцето пречат на духовните проявления. След залеза това действие престава, съзнанието може да се осовободи от определени нервни центрове и да се оттегли в сферите на духа. Живите същества отиват да спят. "Спане" означава оттегляне на съзнанието от тялото в духа. И тъй като повечето хора не могат да достигнат съзнателно до по-дълбоките нива на духа, загубват съзнанието си - просто заспиват. С упражняване човек може да развие съпротивителната сила на нервите си, та съзнанието му да може да се запазва до най-дълбоко ниво, благодарение на което през деня нервните и мозъчни центрове стават активни и възприемат и предават проникващите във всичко вибрации на духа, на висшия Аз. Така става възможно общуването от разстояние - телепатичната връзка. По-добре е начинаещият да започне след залез слънце, защото действието на слънцето няма да му пречи. По-сетне ще бъде в състояние да установява телепатична връзка по всяко време.
Упражнението се състои в това, че цялото внимание се фиксира върху една единствена мисъл, както при всяко упражнение за концентрация. И така, мисли с пълна концентрация за човека, с когото искаш да влезеш във връзка - можеш да си помагаш със силата на въображението: със затворени очи си го представяш, виждаш го вътре в себе си - фигурата, лицето, очите му, и се вживяваш в това, че ти си той, а той е ти, докато наистина добиеш чувството, че ръцете му са твоите ръце, а тялото му е твоето тяло, значи, докато преживееш пълното сливане или идентифициране. Когато си постигнала това, формулирай ясно и концентрирано мисълта, която искаш да предадеш. Мисли това с пълното съзнание, че ти си съответният човек, който мисли вътре в тебе тази мисъл. Упражнението има три фази: в началото се упражняваш в присъствие на човека, с когото искаш да създадеш контакт, и то така, че той да се настрои да те възприема. По-късно ще правиш това упражнение от разстояние, в предварително уговорено време, като всеки от вас знае, че концентрира мислите си върху другия. Накрая ще предаваш чрез телепатичен контакт нещо, без другият да бъде уведомен предварително за това. Тези три фази съставляват позитивната страна на телепатичните упражнения - ти искаш да споделиш нещо. Негативната половина на упражнението се състои в това, ти да можеш да приемеш и разбереш телепатично съобщение ;D. Това упражнение също се дели на три фази: първата, подготвяш се за приемане и изчистваш всички мисли в главата си, създавайки "празнота", в присъствие на самия човек, от когото искаш да приемеш съобщение; втората, когато го правиш сама в предварително уговорено време, при което знаеш кога и кой ще концентрира мислите си върху теб; а накрая ще трябва да възприемаш всички послания по телепатия, без да знаеш кога и кой ще се концентрира и изпраща. Постепенно, с времето, ще развиеш тази своя способност така добре, че ще реагираш веднага на всяко телепатично послание, изпратено за тебе от когото и да е и в който и да е миг. Каквото и да правиш, ще усещаш, че някой се концентрира върху теб и ще чуваш гласа му като идващ отвътре. При още по-висша степен на телепатична връзка не само ще чуваш гласа, но и ще виждаш образа на този, с когото си във връзка. Неговият силует, лицето му и особено очите му ще изплуват в теб като привидение, като в сън. След като достигнеш това ниво, няма да усещаш така подтискащо оковите на материята - на тялото си, защото тогава изолацията значително ще е намаляла. Ще се наслаждаваш на свободата на духа още в тялото си... Ако искаш да създадеш телепатична връзка, най-добре е това да стане през нощта. Тогава съзнанието не е така активно заето със собствени мисли, другият човек е по-добре свързан с духовното измерение, пасивен е и твоето телепатично излъчване ще може по-лесно да докосне неговите нервни центрове. При повечето хора тези центрове са все още в латентно състояние и толкова слабо развити, че е необходимо да се извърши твърде силно въздействие, за да могат изобщо да ни възприемат. Когато спят, можеш да постигнеш да те сънуват и да приемат посланието ти в съня си. Упражнението ще ти разкрие всички закони на телепатията, също и това, как веднага можеш да забележиш дали някой е зает или как ти самата можеш да се изолираш, ако вече си се концентрирала върху нещо. Да си пречат един на друг - това го правят само начинаещите! Всяка вечер ще правиш тези упражнения под мое ръководство. А сега да преминем към практиката.
 Седни срещу мен, затвори си очите и се опитай да ми предадеш някаква мисъл.
Сядам срещу Птаххотеп и се концентрирам върху Него. Представям се, че съм Птаххотеп и усещам сякаш моите ръце и крака, цялото ми тяло, са неговите ръце и крака, неговото тяло. После се концентрирам върху следната мисъл: "Аз - Птаххотеп - искам да стана и да погаля косите на това малко създание там, т.е. моите." Защото от ръцете на Птаххотеп се излъчва такава удивителна вълшебна енергия, че съм щастлива винаги, когато той поставя ръка върху главата ми. В следващия миг Птаххотеп става, полага благославящата си ръка върху главата ми и гали косите ми. Значи концентрацията ми все пак е успешна, въпреки че той вижда мислите ми и тогава, когато не искам да установя телепатична връзка с него.
- Добре - казва той усмихнат, - прочетох мислите ти не само защото и без друго мога да ги чета, а защото ти наистина успя добре да се съсредоточиш. Твоят лъв също би усетил какво желаеш.
-Моят лъв ли, Татко на душата ми? За него съм сигурна. Но за човек...
-Търпение, детето ми. Всичко ще стане с времето. Сега ще опитаме обратното: аз ще ти предам една мисъл. Не мисли за нищо и се приготви да възприемеш.
Птаххотеп сяда и аз правя онова, което казва. В следния миг чувам гласа му отвътре, сякаш идва от собственото ми сърце: "Когато си усвоила достатъчно добре самоконтрола в двойките качества, ще дойде времето, когато преди посвещението ще ти разкрия и последните тайни." Отварям очи и питам с радостно очакване:
-Значи съм готова вече за посвещението, така ли? Птаххотеп се усмихва:
-Понеже чу посланието ми, явно си готова да го получиш, само че преди това трябва да се усъвършенстваш още в себевладеенето.
Скачам и като се хвърлям на шията му, го целувам шумно по бузите. Той ме прегръща и казва, смеейки се високо:
-Виждаш ли, виждаш ли колко можеш да се владееш! Не можеш да устоиш на действието на духовното единство. Ти преживя единението на духовете ни, изворите на тази енергия бликат в тялото ти и то сега иска също да вземе участие в радостта. Но не забравяй никога: онова, което на духовно равнище е божествено, защото съответства на законите на духа, на материално ниво става сатанинско, защото съответства на законите на материята. Единство на духовете е възможно, но единство на телата - не; две тела не могат да бъдат на едно и също място. Затова хората от стремеж към единство искат да съединят телата си и пропадат в бездната на сексуалността. Природата използва стремежа към единство - към някогашното райско състояние, и го употребява, за да създаде ново поколение. Само че най-голямото разочарование е, че сексуалността не може да създаде единство. Онова, което е невъзможно, си остава невъзможно и всички живи същества се натъжават след сексуалния контакт, а не само от това, че са уморени от загубата на енергия. Понеже душата остава незадоволена, копнежът по райското единство продължава да действа, а природата измъква с хитрост от този незадоволен копнеж нови и нови потомци. За теб би било твърде желателно да не оставяш през тялото ти да тече неовладян копнежът по единството. Защото аз съм достатъчно добре въоръжен, за да мога да устоя на твоята омагьосваща красота, но може да има по-млади неопитни мъже, които няма да ти устоят, ако така им се хвърлиш на врата! Аз, разбира се, те съветвам напразно - казва с усмивка Птаххотеп, - защото на теб ти липсва именно опитът. Е, точно на твоята неопитност се дължи сега тази пламенна изява на обич.
-Татко на душата ми - отвръщам аз, - ти не ми се сърдиш, нали? Той се усмихва:
-Не, не, детето ми, съвсем не съм ти сърдит. Докато прегръщаш само мене, все още всичко е наред. Но с другите мъже бъди много, много предпазлива! Колкото по-високо се изкачваш в духовно отношение, толкова по-непреодолимо ще бъде излъчването ти. Няма да е нужно да се приближаваш толкова до някого, за да можеш да му въздействаш с привличането си. Бъди предпазлива, за да не действаш пагубно върху мъжете.
-Татко - питам изплашено, - мислиш ли, че не съм достатъчно духовна? Виждаш колко успешно се справям с упражненията си. А и Ментуптах е доста доволен от мен. Вече умея да овладявам в твърде голяма степен тялото и нервните си центрове. Издържах всички предварителни изпити.
-Да - отвръща Птаххотеп, - ти си вече пробудена и владееш тялото си. Но същевременно на физическо равнище си непредпазливо отворена. Не слагаш резето на тази врата не защото не би могла, а защото не винаги искаш. Не пазиш достатъчно добре тялото си от високите честоти на духовните вибрации, а това е една постоянна опасност за твоите нервни центрове. Когато духовните сили навлизат в тялото ти, ти направляваш тези високи честоти нетрансформирани към твоите нисши центрове, а тогава възниква опасност за висшите фини нервни центрове - те могат да изгорят и да загинат. Би било жалко за тези фини инструменти. Имаш достатъчен самоконтрол, когато искаш, но често отпускаш юздите от буйна радост. Понякога просто не искаш да упражниш самоконтрол. Бъди будна, милото ми дете, винаги бъди будна!
О, Птаххотеп, мой обични, скъпи мой учителю! Ти още тогава си виждал какво ще ме сполети неизбежно, и въпреки това си искал да ме спасиш! Но и най-добрият съвет не може да превърне неопитността в опит, а моята вътрешна неуравновесеност, моята спонтанност трябваше първо да бъде балансирана с тежки житейски уроци.
Е. Хайх
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 538
Относно: Телепатия
« Отговор #42 -: Декември 15, 2008, 06:49:05 am »
Никога не съм се стремяла съзнателно да придобия телепатични способности (освен може би съзнателно да се свържа с точно определен човек).
При мен се проявяваха спонтанно и  периодично  от малка, в зависимост от състоянието ми.
 
По-скоро, стремежа ми бе насочен към това, съзнателно да овладея тези включвания. Литературата ми бе необходима именно в тази насока, търсейки помощ в един по-късен период, когато тези опитности зачестиха, и обмена бе много интензивен (придружен с визуални ефекти - картини на местности и лица). Тогава нямах никакъв  контрол над  този процес. Така или иначе, с течение на времето, много  тежък опит и укрепвайки вътрешните си сили, сама успях да се справям.
 
Има хора, с които не общувам  в ежедневието, но когато е необходимо,  работим  в  пълен синхрон. Някак си, канала сам се отключва между нас.
Но по принцип е изключително   опасно, ако се отвори  такава връзка  между вас и друг човек и не успявате да контролирате потока който приемате. Също и този който предавате, за да не навредите. Шамарите са болезнени. Не е  шега работа. Изисква се много добър самоконтрол и от двете страни.
Има и редица други опасности. Например, чрез този с когото сте свързан, може да се отключите за други хора, с които на свой ред  е свързан той. Това  често ми се случва. Изключително  неприятно е, разпознавайки чуждия поток, който може да не е добронамерен. Дори агресивен.
На този етап, трябва да сте абсолютно  наясно с кого  обменяте, и с какви хора е свързан този човек.
Доста  травми, бихте си спестили. 
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Indy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Относно: Телепатия
« Отговор #43 -: Февруари 04, 2009, 12:42:14 pm »
Много фантазии са свързани с телепатията. Затова е необходимо да се отсее истината от лъжата. Този феномен е бил отричан или идеализиран. Основният аргумент на неговите отрицатели е, че биополето е мит. В противниковия лагер често свързват нещата с чистата религия или окултизма, което е другата крайност. Лаиците пък отъждествяват процеса на телепатичното общуване единствено с четеното на мисли. Това е вярно по същество, но твърде неизчерпателно. Сред научните среди въображението все още се счита за грях. Липсата на въображение обаче свива непрекъснато обхвата на знанията ни и дори ги изкривява. Следователно наличието на достатъчен по обема и обхвата си доказателствен материал е задължително. От друга страна, никога не е възможно да се постигат стопроцентови гаранции за едно или друго твърдение, касаещи областта на познанието.
Телепатията е следствие от генерираната мощ на въображението. Природата е неизчерпаема информационна банка, т.е. всичко, което се е случило, случва се или предстои със сигурност да се случи, е записано и складирано в тази банка. Ясновидството в основата си също е вид телепатия, но с особеностите на частен случай. Релаксирането и медитацията са степени на телепатично общуване. По друг начин казано, телепатията е универсалният език за общуване в природата между всичките й съставни части. Тя е езикът, който може пълноценно да ни служи при обмяната на директна информация между качествено различни интелекти. Например разговор в реално време на същества от различна еволюция. Между видовете интелект винаги се е проточвала нишка на свързване. Благодарение на телепатията се стига до единение и издигане на по-високо стъпало на нашия разум. Изграждането на колективен разум се оказва факт.
За пример ще разгледам едно типичното явление в нашето всекидневие. Двама души, които живеят продължително време заедно и между тях цари обич, взаимно уважение и разбирателство, са ярък пример за телепатично общуване. Те често се разбират напълно от половин дума или мълчаливо. Сигурно сте наблюдавали такива хора, даже сте били пряко ангажирани. Ще кажете, че това е възможно, защото твърде добре познавате съжителя си. Но безспорен факт е, че със същата лекота предугаждате настроението, мислите и реакциите на другия дори когато сте поставени в нетипична ситуация. Следователно сте се съгласували по някакъв начин. Спомнете си за взаимното уважение, което играе съществена роля в представената от мен теория. Има зачитане на личната свобода, а това съхранява неповторимата индивидуалност на всеки един от вас. След като сте различни, как бихте обяснили едно подобно пълно разбирателство? Единственото обяснение е телепатията. Главният принцип, заложен в нея, е синхронът. Ако двама души са в идентично психично състояние, в главите им се зараждат едни и същи мисли. Генерирането на собствени мисли е свойство, присъщо само на зрелите творчески личности и гениални умове. Другите индивиди се ровят в паметта на природата и улавят готовия продукт. Не става въпрос за прочитане или отгатване мисълта на другия, а за настройването на една и съща честота, което води до улавянето и възпроизвеждането на една и съща информация от природната памет. Повечето "научни" опровержения на телепатията почиват именно върху факта за слабата радиактивност на мисловната дейност. Следователно смята се за невъзможно засичането от мозъка на мисълта на друго същество. Това "засичане" обаче е излишно, тъй като принципът на телепатичното общуване е качествено различен. Според обясненията до този момент става ясно, че разстоянията нямат никакво значение. (Имат се предвид разстоянията между телепатично общуващите.)
Ще се спра на по-общи примери за създаване на предпоставки за телепатично общуване. По-конкретни примери няма да давам заради опасността, която съпътства тренирането на телепатията. И така... Двама се разхождат сред природата и дават асоциативни определения на различните наблюдавани обекти, т.е. оприличават спонтанно на нещо обектите. Действието се извършва до момента, в който независимите асоциации, използвани от двамата за назоваването на един и същи обект, станат идентични. Ето ви предпоставка за телепатия. Друг по-различен пример е, когато интензивно и търпеливо започнат да обмислят някакъв проблем, без да се опират на други информационни източници (литература, съвети на специалисти и т.н.). В един момент може да се усетите, че се уповавате уверено на фактология, която няма откъде да познавате. Т.е. уловили сте това познание телепатично.
Хората още не са "дорасли", за да могат произволно да използват своите телепатични възможности." Съществува опасност от психично разстройство. Енергията се използва за осигуряване на психичните и физиологичните процеси на организма или за създаване на резерви. Само в изключителни драматични ситуации, когато промените заплашват не само индивида, но и всичко живо. Тази енергия автоматично и спонтанно превключва за послание, за излъчване на телепатема, за предаване в общото поле на информация за същността на настъпилите промени.

Неактивен Iveta

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 265
Re:Телепатия
« Отговор #44 -: Март 08, 2011, 00:22:29 am »
От извество време, може би ~4 месеца имам странното усещане за някакъв вид телепатична връзка с един мой колега от университета. Не поддържам никакъв контакт с него, не съм го виждала най-малко 3г., никога не сме били близки приятели, нямало е емоционална близост, просто познати.

В седмицата по веднъж задължително го сънувам в различни ситуации. Или е сам, или с брат си (не знам дали има брат, но така нарича мъжът, с когото е). В повечето случаи не говори, а само се усмихва. Много често гледа втренчено към някаква река.

Оттогава няма ден, в който да не попадна на човек с неговото име или фамилия или на числа, които да отговарят на неговата първа буква.

Отвреме-навреме имам усещане и за някакъв глас, който нашепва името му и ме вика, все едно има нещо мое и иска да ми го даде. :(

През цялото време мисля, че разговарям с него на подсъзнателно ниво, много е странно :o

Какво може да провокира това?

Нямам познания в тази област и затова реших да споделя :)
Ще се радвам, на споделени мнения  ;)


« Последна редакция: Март 08, 2011, 00:23:57 am от Iveta »
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27