Автор Тема: Родината на Боговете и синята кръв!  (Прочетена 8309 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Trandev

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
 • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
  • Елементи от някои умозаключения
  Родината на Боговете и синята кръв!
   І част.

   Именно Синята Кръв е била признак на Избраност  и потвърждавала правото на царственост, а в древността правота на царственост са имали само боговете и техните потомци по-нататък. Могло ли е в действителност боговете да имат Синя кръв в пряк и преносен смисъл? Какво е това – Синя кръв?....
   Една от главните функции на кръвта е транспортна, т.е. пренос на кислород, въглероден двуокис, хранителни вещества и отпадъчни продукти. Кислорода се явява основния елемент, необходим на живия организъм за функциониране и получаването на енергия в резултата на сложни химически реакции, за нас е важно, че в резултат на тези реакции се отделя въглероден двуокис, които е необходимо да се отдели от организма.
   Така, за обезпечение на дейността на живия организъм, той е длъжен да поема кислород и да отделя въглероден двуокис. Преноса на тези газове се извършва от кръвта. За това са приспособени т.нар.  дихателни пигменти, които съдържат в себе  си йони на метал, които се свързва с кислорода и при необходимост го отделя. В човека това се явява – хемоглобина, в състава на които влизат йони на двувалентното желязо. Именно благодарение на хемоглобина нашата кръв е червена. На основата на желязото кръвта може да има и други цветове, например при един вид червей пигмента хлорокруорин е зелен, а при някой насекоми пигмента гемеретрин придава на кръвта виолетов оттенък. Явно вариантите в природата не са ограничени. Преноса на кислорода и въглеродния двуокис се оказва, че може да се осъществява на основата на йони на други метали. В някой растения пигментите съдържат молибден, а в животни – манган, хром, никел.
   В живия свят има и търсеният от нас син цвят. Този цвят се предава от пигмента хемоцианин – на основата на медта. Този пигмент е широко разпространен, притежават го някой охлюви, паяци, ракообразни, сепии и главоноги. Съединявайки се с кислорода хемиоцина синее, а при отдаване  се обезцветява, но на обратния път – тази кръв не се обезцветява напълно, въглеродния двуокис  се съединява с водата и образува въглеродна киселина, молекула, която се разпада на йон хидрокарбонат и йон водород. Йона хидрокарбонат си взаимодейства с йона мед и образува в присъствието на вода съединение с синьо зелен оттенък.
   Интересно е, че в приетото в сегашно време родословно дърво на растителния и животински свят се получава, че родствени групи имат различна кръв, а произхождат един от друг. В едни молюски кръвта бива червена, синя, кафява, с различни метали. Излиза, че състава на кръвта не е толкова важен за живите организми. Подобна картина не се наблюдава само в нисшите организми, разликата при различните групи в кръвта при различните раси. Нещо повече, оказва се, че и при шимпанзетата съществуват кръвни групи, аналогични на човешките и още в 1931 год. е било осъществено приливане на кръв от шимпанзе на човек с една и съща кръвна група без ни най малки вредни последици.
   В науката отдавна е установено, че обкръжаващата среда може силно да влияе на елементния състав на живите организми. При дълго изолиране при дени или други условия, възниква изменчивост – поява на физиологични раси, което може да е съпроводено без появата на видими външни изменения.  Това е съпроводено с изменение на хим. състав на организма, появяват се химически мутанти с изменение в ядрото на клетката, броя на хромозомите и т.н., а изменчивостта може де придобие и наследствен характер. Ясно е, че при дефицит на който и да е елемент, еволюцията ще поеме по пътя на замяната на един елемент с друг, способен да изпълни същите функции и намиращ се в достатъчно количество. При нас, еволюцията в процеса на развитието на живите организми се е преориентирала на основата на желязото, което е основно в дихателните пигменти на повечето организми на Земята. Например съдържанието на желязо в кръвта на човек с тегло 70 кг съставлява 4 – 5 гр. Голяма част от желязото се намира в кръвта, около 60 – 75 % от този метал е свързан с хемоглобина, белтъка блокира окислението на желязото, поддържайки по този начин неговата способност да се свързва с кислорода. Желязото, както е известно е на второ място, след алуминия, по разпространение в земната кора, като най-голяма част от него е разпространена в трудно усвояемата тривалентна форма.
   Сега нека си представим следната ситуация, на някаква планeта желязото  се оказва в много по-малко количество отколкото на Земята, а медта много повече. По кой път ще тръгне еволюцията? Отговора е очевиден – по пътя на използване на медта за транспорта на газовете и хр. вещества в синята кръв.
        Първо косвено доказателство: Съгласно митологията, изкуктвото на металургията е предадено от боговете на хората. Ако се проанализират древните митове, не може да не се отбележи, че те се отнасят за цветните метали, а не към желязото. При египтяните, например, медта е била известна досата отдавна и още при първите фараони / 4000 -5000 г.пр.н.е./ добиването на мед се извършвало в рудниците на Синайския полуостров. Желязото се появява във всекидневна употреба доста по-късно – към 2 000 г.пр.н.е. Общоприетото обяснение е свързано с по-голямата трудоемкост при добива и сложността при обработката. Логично е всичко това, но само като си представим обработката на каменните блокове с мек метал, това смятам, че граничи с мазохизъм.
   Представяйки си подобни сцени, неволно мисълта те отвежда, че митовете не са толкова фантастични. Секретите на металургията действително са могли да бъдат предадени на хората от боговете, като технологията е била адптирана за техните условия на родната им планета. Много мед и малко желязо.
   Желязото е било малко и в самите богове. В митологиите може де се срещната описания на железни предмети, но буквално в ед. Бройка, тези предмети имали небесен произход и принадлежали единствено на боговете.
   Второ косвено доказателство: В приказките в качеството на някое вълшебно царство, доста често присъстват златни предмети: златни клетки, златни дворци, златни колесници, златни коне и т.н., но златни ли са те наистина. При разкопките на една от гробниците в Тива, се съдържали тайни, как от да се получава «злато» от мед. Оказва се, че трябва само да се добави съм медта цинк и сместа се превръщала в «злато». Сплавта от тези два елемента е месинга и наистина прилича на злато, но се окислява. По свидетелства на историци в Александрия изготвяли фалшиви златни монети, а Аристотел разказва, че в Индия се произвежда мед, която се различава от златото само по своя вкус. Знаем как водата в меден съд придобива метален вкус.
    В този смисъл, в родината на боговете, богата на мед,много неща са могли да бъдат направени от това «злато»
   Но какви са последствията от това, че на родната планета на боговете, желязото е малко, а медта  повече?. Да се върнем на биохимията. Имаме едно косвено свидетелство – боговете са се хранили със земна храна и е трябвало да се адаптират към земните условия.
   Първо: нужно е постоянно попълване на божествения организъм с мед. Нека кажем, че живота на еритроцитите в кръвта на човека е само около 120 денонощия, така че е необходимо постоянно попълванена желязо в организма ни, аналогично би трябвало това да важи и за боговете, съответно мед.
   Второ: желязото е по-химически активно в сравнение с медта. Така че попадайки в кръвта, то неизбежно ще се стреми да измести медта от различните съединения. Това изместване е било доста вредно за боговете и те трябвало да го избягват.
Най-простият метод за изпълнение на тази задача е диетата, да се употребява храна с високо съдържание на меди ниско на желязо. Тук се оказва най-логичния избор за боговете – зърнените изделия.
   Желязото се съдържа в : бобовите растения, зеленчуци, ягоди, череши, месни продукти от червено месо.
   Медта се съдържа в най вече в  житните растения.
   За човека не е имало смисъл за преминаве от лов към земеделие, но под въздействието на боговете се започва производство на храна богата на мед и бедна на желязо. Дори когато жената е бременна, необходимоста и от мед и никаква. Този преход от лов към земеделие е извършен заради личната угода на боговете.
   Например, реколтата от грудковите зеленчуци е доста по-висока отколко от зърнените, но в тези зеленчуци се съдържа голямо количество желязо, но все пак човечеството преминава към зърнените храни, затруднявайки себе си в цяло. Нещо повече, в зърнените храни се съдържат веществата фосфатин и фитин, които образуват с желязото трудноразтворими соли и снижават неговата усвояемост от организма.
   Вегетарианския образ в своята си основа има стремеж към достигане на просветление и докосване на висшето знание и уподобяване на боговете, но това което е полазно за боговете не е полезно за нас. Един пример: при жените вегетарианки обикновенно се раждат здрави деца, но жените които не употребяват месо трябва да обърнат внимание на своята диета от гледна точка на съдържание на: белтъци, калции, витамин Б12, фолиева киселена, желязо, витамин Д.

превод Трандев от www.ufolog.ru


« Последна редакция: Май 09, 2007, 14:08:59 pm от Trandev »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: Родината на Боговете и синята кръв!
« Отговор #1 -: Май 09, 2007, 14:02:47 pm »
Мда, първите, ама най-първите рептилии, които са кацнали на Земята са били със синя кръв. После при хибридизацията нещата се променят.

Неактивен Trandev

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
 • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
  • Елементи от някои умозаключения
Re: Родината на Боговете и синята кръв!
« Отговор #2 -: Юни 08, 2007, 15:40:48 pm »
Зелена кръв шашардиса канадски хирурзи
08.06.2007 14:23   4

Зелена кръв шашардиса канадски хирурзи
Сярата е оцветила кръвта на пациента в зелено. Снимка: ВВС

Екип от канадски хирурзи изпадна в шок, когато от пациент на операционната маса започнала да се излива зеленикаво-черна кръв, предаде ВВС.

Състоянието на 42-годишния мъж се дължало на медикамент, който той взимал срещу мигрена.

Човекът бил подложен на операция на крака, а невероятният цвят на кръвта му се нормализирал, когато спрял да приема лекарството.

Мъжът взимал големи дози суматриптан – по 200 милиграма дневно.

Приемът на медикамента довел до рядко състояние, известно като сулфаемоглобинемия, при което хемоглобинът /пренасящ кислород в червените кръвни телца/ се смесва със сяра и оцветява кръвта в зелено.

Описвайки случая в медицинския журнал The Lancet, екипът от лекари, воден от д-р Алана Флексман от болница Св. Пол във Ванкувър, пише: „Пациентът се възстанови добре и спря приема на суматриптан след като бе изписан“.

http://www.dnes.bg/article.php?id=37345

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re: Родината на Боговете и синята кръв!
« Отговор #3 -: Юни 08, 2007, 15:58:09 pm »
Сега като блед спомен за божестваната синева си остава синьото, цвета на властта :)
« Последна редакция: Юни 09, 2007, 01:32:50 am от H. »
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Re: Родината на Боговете и синята кръв!
« Отговор #4 -: Юни 09, 2007, 00:32:20 am »
Не беше ли червеното символ на властта. През средновековието само царските особи са имали право да ноят червено. По това познаха и гроба на калоян. Трупа беше с червени ботуши ако не се лъжа.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: Родината на Боговете и синята кръв!
« Отговор #5 -: Юни 09, 2007, 08:13:00 am »
Ми не...червеното са ползвали тея които са можели да си го позволят.Има множество изображения на боляри носещи червено. А наистина царски е бил лилавият цвят, щото се е добивал изключително трудно....
А за гроба на Калоян нека не повдигаме темата...
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Морена

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 5
Относно: Родината на Боговете и синята кръв!
« Отговор #6 -: Февруари 07, 2009, 11:14:24 am »
Цитат
Желязото се съдържа в : бобовите растения, зеленчуци, ягоди, череши, месни продукти от червено месо.
   Медта се съдържа в най вече в  житните растения.

Значи нещо не ми е ясно в този теория... В народните приказки змеят пие вино, яде бял хляб и добитък - тоест плодов ферментира сок, който НЕ е източник на мед. Айде за белия хляб ясно - желязо бол, но как се обяснява яденето на овце, телета и прочие добитък?! Не са ли те източник на желязо?

Max

 • Гост
Относно: Re: Родината на Боговете и синята кръв!
« Отговор #7 -: Февруари 23, 2009, 18:00:24 pm »
Ми не...червеното са ползвали тея които са можели да си го позволят.Има множество изображения на боляри носещи червено. А наистина царски е бил лилавият цвят, щото се е добивал изключително трудно....

В Китай пък царски, т.е. императорски е бил жълтият цвят.
Там и отношението към драконите е положително, за разлика от това в западната култура, кудето на рицарите им било хоби да обезглавяват лами.
Интересно дали това не е един от факторите за различните пътища на двете култури?
« Последна редакция: Февруари 23, 2009, 18:01:41 pm от Max »

Max

 • Гост
Относно: Re: Родината на Боговете и синята кръв!
« Отговор #8 -: Февруари 23, 2009, 18:08:28 pm »
Мда, първите, ама най-първите рептилии, които са кацнали на Земята са били със синя кръв. После при хибридизацията нещата се променят.

Ако тука ключовата дума е "КАЦНАЛИ", да попитам с какво са летели? С ЛЕТАТЕЛНИ СРЕДСТВА ИЛИ С КРИЛЕ? Ако с някакви апарати, как ли са ги построили с рептилоидните си крайници? Все тоя въпрос ме мъчи?
Или просто са се телепортирали?
« Последна редакция: Февруари 23, 2009, 18:09:21 pm от Max »

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 827
Относно: Re: Родината на Боговете и синята кръв!
« Отговор #9 -: Февруари 23, 2009, 21:31:16 pm »
Ако тука ключовата дума е "КАЦНАЛИ", да попитам с какво са летели? С ЛЕТАТЕЛНИ СРЕДСТВА ИЛИ С КРИЛЕ? Ако с някакви апарати, как ли са ги построили с рептилоидните си крайници? Все тоя въпрос ме мъчи?
Или просто са се телепортирали?
Влечугоподобните са най-старата раса в 3д и технически най-напреднали според много изследователи. Всъщност няма никакво значение с какво са летели. С чинии или каквото и да е там. Това че имат рептилоидни крайници не значи че са сакати и да не могат да направят една летяща чинии.

Тормозейки съзнанието си с някакви дребнави въпроси от сорта на: "С криле или с машини са дошли" ти убягват истинските въпроси...
« Последна редакция: Февруари 23, 2009, 21:32:58 pm от Eon »

Max

 • Гост
Относно: Re: Родината на Боговете и синята кръв!
« Отговор #10 -: Февруари 25, 2009, 19:10:28 pm »
Тормозейки съзнанието си с някакви дребнави въпроси от сорта на: "С криле или с машини са дошли" ти убягват истинските въпроси...

Всъщност въпросът ми при правилен прочит звучи така: „Нима са толкова назад, че да използват патерици, вместо да дойдат на собствените си крака?”
Т.е , аз смятам технико-технологичното развитие за белег на примитивизъм. Предполагам, че този път е характерен за видовете с колективно съзнание, при които възможността за индивидуално движение , според собствената скорост е напълно изключена. Докато  при хората смятам това е възможно.
И с какво в такъв случай ни рептилианите ни превъзхождат?
Това не е риторичен въпрос! Очаквам информация от форумчаните, които я имат.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27