Аз съм на същото мнение като Танграта.
Всяко правило си има изключения, но нали говорим за общата, субективна истина.
От лични наблюдения съм забелязала, че повечето(ако кажа всички, някой ще се обиди..) жени са точно на принципа вампир. Сякаш складират емоции за черни дни ;D . А най-лесно се складират и излъчват негативните, защото за тях се изисква по-малко жизнена сила, за която става въпрос по-горе.
Мисля, че повечето ОП,(органични портали) като типаж[не съм
сигурна дали са точно с такъв произход с какъвто са представени] са именно жените. За това, повечето жени се борят за мъж със зъби и нокти и биха си продали душата на дявола, само и само някой да им върже. А това, защо според вас се случва? Като погледнеш отстрани, се вижда липсващата част. Не знам дали наистина нямат, собствена жизнена сила или просто я подтискат, заради чувството си за малоценност, но за мен е факт, че жените се държат повече като попивателни гъби и измекяри, от колкото като хора(*още по-малко може да става въпрос за "дама"). И после след като се намери някоя будала, какво правят? Започват да го подтискат и да го вкарват в собствените си гадни филми и се опитва да му източи всичко, що притежава ;D
По принцип, за мен, нито единия, нито другия е жертвата. И двамата човека са наравно виновни за собствената си глупост.
Жената в езотериката, би била много по-добра от мъжа, ако имаше малко повече мозък(интелект), защото ако една жена реши да развие душевната си същност, ще издуха мъжа почти по всички параграфи. Но в крайна сметка, така сме устроени. Единия има повече едно, другия друго и по-добре, да се приеме като допълване вместо съревнование. "И вълка сит и агнето цяло" Без злоба, без нещастие.
И все пак нищо не пречи на една жена, да се занимава успешно с езотериката, стига да притежава нужните качества. Но, това си важи за всички =)
Всеки човек е толкова уникален, че е непредвидимо, кой е за едната работа и кой за другата. Така или иначе, свестните хора са толкова малко, че мъж,жена - няма значение, добре дошло.
Това, кой разводнява темите е доста спорен въпрос..
Магнолия, красивите и умни жени, не се гримират, но пък другите какво да правят? ;D