Автор Тема: Искат ”Религия” в училище за борба с насилието  (Прочетена 18104 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен teogen

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 53
  • TEOSFERA
Re: Искат ”Религия” в училище за борба с насилието
« Отговор #15 -: Септември 11, 2007, 01:01:22 am »
Религията може да направи от хората само религиозни фанатици и още по лоши насилници. Христос не е религия нито религиозен. Християнство и християнска религия са две противоположни неща. Религията е ритуалщина, заблуда и идея че добрите дела са дастатъчни някой да влезе в рая. християнската религия не е доближаване до Бога а отдалечаване. Нито една от православните религиозни практики я няма в Новия Завет. Истинското Християнство е начин на живот който е подражаване на характера на Исус Христос. Истинското Християнство е живот на реална връзка и взаимоотношение с Бог в Името на Исус. Истинското Християнство е морал, уважение,почтеност, достойнство, чест , защита на собствената и на другите чест и достойнство, усигуряване на защита за онеправдаваните и застрашените...
И ще познаете Истината и Истината ще ви направи свободни! www.teosfera.narod.ru

Неактивен Силата

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 264
Re: Искат ”Религия” в училище за борба с насилието
« Отговор #16 -: Септември 11, 2007, 08:32:17 am »
Aз се вписвам!
...и нека силата да бъде с теб.Aз знам неща ,за които ти даже не си и подозирал... че знам.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: Искат ”Религия” в училище за борба с насилието
« Отговор #17 -: Септември 11, 2007, 09:40:10 am »
Теоген,това,което представяш като христянство коя секта е?
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен teogen

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 53
  • TEOSFERA
Re: Искат ”Религия” в училище за борба с насилието
« Отговор #18 -: Септември 11, 2007, 21:15:04 pm »
Според мен православието е точно толкова секта колкото и всякка друга (свидетели на йехова, мормони, съботяни-адвентисти, децата на бога и прочееееее които изопачават Библията ) . Днес едно от нещата чрез които човек може да забогатее и да стане популярен е да си основе секта. Разбира се за целта трябва да е способен психолог, да владее хипнозата , лингвистичното програмиране и някоя и друга вуду-практика... И вече може такъв да си измисли собствена религия(секта). Няма значение дали обществото те обича или мрази- важното е да създаваш впечатление. Може дори да си грозен - върши работа(например Азис-макар че при него не става въпрос за религия или нещо по темата) . ... Е винаги ще се намерят поддръжници.  Ако владея и някоя технология - може и по някое чудо да правя за стимул (например при модулиране със човешка реч на ултразвук които не е чуваем , последователите директно ще чуват глас в мозъка си и току виж чули бога на новооснованата религия. (Вече говоря за себе си!!!) Измислям си дори и приятно и звучно име на новата религия. Може в нея да присъства и името на Исус или на Мохамед, може и с луцифер и прочее.   
   Е надявам се че мога да изясня факта че не ме вълнува  никоя религия или секта или каквото и да е такова , нито членувам в нещо подобно. 
  Личното ми убеждение е че има Бог - съчетание от Личност обладаваща съвършен Разум, Интелект, Воля, Сила, Познание, Способности, Любов, Всеприсъствие, Святост , Чистота , Радост и прочее....е изпълващ цялата Вселена. И вярата ми е че именно Той е Бога на Библията и тя е Неговото послание към нас Неговите творения и деца! Новият Завет е свидетелството че Бог не е безразличен към никой човек , както е добър баща към децата си, но ако и да има определени добри планове за всеки човек, Той ни е дарил със свободна воля да избираме Неговият Път или нашето собствено виждане за това което смятаме за най-добро за нас самите.  Бог ни е направил по Своя образ и подобие - подобни на Него, носещи Неговите гени и ДНК в много по широк смисъл от познатия ни! В целия този аспект и на тази основа, ясно разскрита в Библията за търсещите и непредубедените, става ясно че Волята на Бога за човека ( за нас хората) е ЕДИНСТВО МЕЖДУ БОГ И ЧОВЕК  - МЕЖДУ ТВОРЕЦ И ТВОРЕНИЕ! Това е и смисъла на съществуването ни а постигането му е безскрайно себеутвърждаване в Него. Това е и  преживяването и живота в Любовта на Бога към нас. 
  Надявам се че никой не ме смята за член на секта или религия! Просто не се срамувам да споделям собствените си убеждения, а пък всеки е свободен да има свое мнение или убеждение или вяра в каквото пожелае... :) :) :) ;)
И ще познаете Истината и Истината ще ви направи свободни! www.teosfera.narod.ru

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re: Искат ”Религия” в училище за борба с насилието
« Отговор #19 -: Септември 12, 2007, 15:46:49 pm »
Теогене бре :))) Пиши там, дето си силен:)))
Единствената истинска връзка Бог-Човек, можеш да откриеш в източната философия. Никво хриситянство, никви секти. А що се отнася до православието, то е най-близо до първоначалното християнство:)))
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен JulesWinnfield

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 60
Re: Искат ”Религия” в училище за борба с насилието
« Отговор #20 -: Септември 12, 2007, 17:14:36 pm »
Извинявай и не се засягай, но целият ти постинг издава тотално невежество и некомпетентност по темата. Първо, да, точно религията е способна да противодейства на насилието в училище - когато още от първи клас децата растат и се възпитават с християнските ценности, това оформя и развива мирогледа им. Второ, нима наистина си мислиш, че един урок по литература, и то за "мита" за сътворението замества вероучението? По времето, когато в българското училище се е изучавало вероучение, точно по това време, школото е било действително авторитетно.
Трето, какво имаш предвид, като се жалваш, че само християнска религия се изучава. Доколкото знам, България е христянска страна. И то от 893-а година. Борис Първи, Покръстителят, е свалил от трона и ослепил единствения си син, Владимир Расате, защото се опитвал да върне езичеството. Царят не е пожалил детето си, че върви срещу християнството - и то от невежество, впрочем -  а ти какво, не си българин, не си християнин, не си и двете? Или просто си по-сляп и от Расате?
Съжалявам, но наистина преди да коментираш тази тема, бъди по-подготвен поне... С уважение, Райа. 

Борис I е имал трима сина - Владимир Расате , Симеон и Боян Вениамин. И да, приел е християнството във възможно най-търговския му вид от Византия , защото е бил некадърен и слаб в управлението си.

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re: Искат ”Религия” в училище за борба с насилието
« Отговор #21 -: Септември 12, 2007, 17:35:44 pm »
Райа, искам да вметна няколко момента.
Първо, така наречените християнски морални ценности, не са единствените такива, за да се изучава непременно вероучение в училищата.
Второ, българското училище е било най-авторитетно когато се е учела религия, по простата причина, че религията все още твърде много е влияла на обикновените хора, и страха от божие наказание е бил повсеместен сред хората. Нима ти искаш да живееш в страх от ръката божия? И да следваш повелите на дебелите попове, дето не се знае кой вярва истински и кой е там да дебелее? Аз лично не искам. Това не означава, че съм лош човек, напротив. Живея именно с онези християнски ценности, за които говориш,ама не съм учил религия в школото.
В обществото, в което живеем, ако се въведе вероучение, лапетата само ще се подхилкват в час. Сега цялата отговорност е именно на родителите. Ако не възпитаваш детето си в морални ценности, били те християнки, мюсюлмански, не знам си кви, даскалката няма да го направи вместо теб. Не и сега. След освобождението интелигенцията е била малко, и даскалите са били уважавани хора. Сега едно дете в 5 клас е с много повече познания от тогавашния даскал. Къв е извода? Оставям го на теб:)

Благодаря от ценности, налагането на които коства живота на 52 болярски рода. Това ли е християнството? Като турците - ако не приемеш Аллах и Мохамед, мри гад мръсна! Много благодаря!
Децата не се нуждаят от вероучение. То няма да спре насилието по улиците в един бъдещ, а и сегашен период.
Трябва си контрол - никва бира до 18г, твърд алкохол до 21! Никви дискотеки до 18г. А не да ги гледам цяло лято как от френската гимназия ми излизат, и отиват в кафето до мен да поркат водка, и си тръгват с по една бира в ръка. И това момичета! Никво вероучение, моралоучение им трябва. И строг контрол. В Гърция примерно, за това поне знам, взимаш книжка на 18г, ама нямаш право поне 1г. да караш автомобил дан 100 коня да речем. После 1 година, кола над 150 коня. А тука кво? Всеки келеш на 18г. мое да пришпори един джип из улиците. Спомням си онзи случай, дето един пиян лайнар на 19г. се качи на трамвайната спирка в нашия квартал и утрепа една жена. И то с колата на майка си.

Забрави вероучението. Ако си макйа, научи сама детето си на хубави и добри неща.
Бог сигурно има, но само вярата в него не помага - трябва и ние здраво да се изпотим.

Хендъл
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен търпелив

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 133
Re: Искат ”Религия” в училище за борба с насилието
« Отговор #22 -: Септември 14, 2007, 20:17:39 pm »
Цитат
А и библията казва,че друговерците трябва да се убиват с камъни,така че определено не е най-мъдрото нещо,което да се чете,добре направихга тайландците че я забраниха за лица под 18 години

говориш пълни глупости приятел. чул ,недочул и дрънкаш.Виждал ли си Библия някъде и изобщо отварял ли си я?

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: Искат ”Религия” в училище за борба с насилието
« Отговор #23 -: Септември 14, 2007, 22:49:57 pm »
мхм,даже съм я чел абсолютно цялата.Освен това в нея има инцести,убииства и сума ти и гадости дето никак няма да са благоприятни за хлапетата
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен teogen

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 53
  • TEOSFERA
Re: Искат ”Религия” в училище за борба с насилието
« Отговор #24 -: Септември 15, 2007, 00:04:57 am »
Не отричам че има много свястни и добри хора от всички религии - но вярвам че са такива защото това е техният избор и защото са познали че това е по добрият живот. В името на християнската и мюсулманската религия са избити много хора и още продължават да бъдат избивани. Ако би се изучавало в училище истинско Християнство(сиреч изучаване на Библията така че децата да познават Бог като Любов и предимно в светлината на Новия Завет, и биха били учени да имат взаимоотношение с Бог) и от друга страна ако имаше уроци как децата да уважават и обичат хората около себе си, как да успяват в живота и да се справят с проблемите, как да имат чест и достойнство и да затвърждават същото в околните, как да помагат и да привдигат слабите и наранените и да изпитват удовлетворение от вършенето на добро - смятам че тогава обществото ни наистина би било по добро и може би нямаше да я има тази тема във форума. Добре би било ако вероучението в училище учеше децата на вяра и живот с Бога, но истината е че то дава само информация за съответната религия и то в голяма степен изкривена. Ако вероучението преди комунизма(9.9.1944г.) беше наистина ефективно, силно и способно да произведе нещо добро, то едва ли щеше да имаме 45години комунизъм или да се поправя, социализъм. Едва ли щеше да има комунистическо правителство което напълно отрича Бог и затваря в лагери вярващите.
  Не отричам много от положителните неща в източните философии но без да натрапвам на никой убеждението си аз съм християнин и Библията е Божието писание за мен. Уважавам всеки който мисли и живее по различен начин но за мен вярата е начин на живот докато религията е изкривено знание за Бог но без реален живот. Религиозния живот  ако изобщо е живот - това е ритуали, страх, ужас, корупция, мизерия, попове , калимявки, раса , свещи, идоли(икони) и др. подобни и ако не е едно то е друго с което е поробен религиозния човек, от всички тия които изреждам .
   И друготе е че ако едно дете не бъде научено с любов да разбира кое е добро и кое зло, ако не бъде научено да изпитва удоволствие от правилните неща, то забраните и наказанията няма да го направят по добро.  Въвеждането на закони, заповеди, забрани  и правила води само до много страх и до нарушаването им. Страхът привлича човек към злото. Страхът е слабоста която дава място на това от което се страхуваш! - на злото. Истинската любов и добрият пример са най доброто възпитание за едно дете пък и за порасналите деца. .. :)
И ще познаете Истината и Истината ще ви направи свободни! www.teosfera.narod.ru

Неактивен търпелив

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 133
Re: Искат ”Религия” в училище за борба с насилието
« Отговор #25 -: Септември 15, 2007, 14:49:44 pm »
Цитат
Личното ми убеждение е че има Бог - съчетание от Личност обладаваща съвършен Разум, Интелект, Воля, Сила, Познание, Способности, Любов, Всеприсъствие, Святост , Чистота , Радост и прочее....е изпълващ цялата Вселена. И вярата ми е че именно Той е Бога на Библията и тя е Неговото послание към нас Неговите творения и деца! Новият Завет е свидетелството че Бог не е безразличен към никой човек , както е добър баща към децата си, но ако и да има определени добри планове за всеки човек, Той ни е дарил със свободна воля да избираме Неговият Път или нашето собствено виждане за това което смятаме за най-добро за нас самите.  Бог ни е направил по Своя образ и подобие - подобни на Него, носещи Неговите гени и ДНК в много по широк смисъл от познатия ни! В целия този аспект и на тази основа, ясно разскрита в Библията за търсещите и непредубедените, става ясно че Волята на Бога за човека ( за нас хората) е ЕДИНСТВО МЕЖДУ БОГ И ЧОВЕК  - МЕЖДУ ТВОРЕЦ И ТВОРЕНИЕ! Това е и смисъла на съществуването ни а постигането му е безскрайно себеутвърждаване в Него. Това е и  преживяването и живота в Любовта на Бога към нас.
  Надявам се че никой не ме смята за член на секта или религия! Просто не се срамувам да споделям собствените си убеждения, а пък всеки е свободен да има свое мнение или убеждение или вяра в каквото пожелае...

и да те мислят за сектант,какво ти пука?
не може да знае човек,кое е секта след като не знае кое е истинско,така,че всеки невярващ има голям риск да отиде в секта,но не и християнин приел Господ доброволно,защото е изпитал лично близостта му, и станал част от Божието семейство.

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re: Искат ”Религия” в училище за борба с насилието
« Отговор #26 -: Септември 15, 2007, 15:09:38 pm »
"не може да знае човек,кое е секта след като не знае кое е истинско,така,че всеки невярващ има голям риск да отиде в секта,но не и християнин приел Господ доброволно,защото е изпитал лично близостта му, и станал част от Божието семейство."

Това не е баш така, защото Адвентната църква и Петдесятната църква са секти, макар че е пълно с хора, доброволно приели Христа.
Аз не съм ли част от Божието семейство?
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен търпелив

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 133
Re: Искат ”Религия” в училище за борба с насилието
« Отговор #27 -: Септември 15, 2007, 15:16:10 pm »
не мога да твърдя че са секти,въпреки, доста неща бях научил от един адвентен пастор 1992 год Робърт Уегли-имаше почти месец върху най-различни спорни теми от Библията проповеди.Сега не посещавам никъде и рядко чета Библията,вярата отслабва така без четене.
Надявам се да си член на Божието семейство ,ще се радвам за това. Бог само знае сърцето на всеки човек,а ние си приказваме.

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re: Искат ”Религия” в училище за борба с насилието
« Отговор #28 -: Септември 15, 2007, 15:24:51 pm »
И аз бях на тези събирания:)
Най-готиното беше, че ако посетиш всички сбирки, човека ти дава Библия. Уникален стимул:) Бях се ентусиазирал да зема една Библийка, ама пропуснах 2 сбирки и не ми дадоха. Истински християни:)

Вярата що да отслабва без четене, не мога да схвана?
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен търпелив

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 133
Re: Искат ”Религия” в училище за борба с насилието
« Отговор #29 -: Септември 15, 2007, 15:34:35 pm »
Хендъл ти от Варна ли си? Ми вярата не точно ,че отслабва,а силата на човека и нагласата му за преодоляване на проблемите като че ли е по-точно казано.а когато четях често,връзката с Бога е много близка,когато четеш в тишината и размишляваш и отвътре Той ти помага да разбереш дадения смисъл.Винаги четях с молитва. така ме бяха научили.Аз съм от Варна и във ФК бяха събиранията.още си пазя Библията оттам  и даже наново я подвързвах,беше скъсала корици от четене.  :) :) :)
« Последна редакция: Септември 15, 2007, 15:38:40 pm от търпелив »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27