Автор Тема: Странно събитие?...  (Прочетена 8384 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Странно събитие?...
« -: Януари 03, 2006, 11:48:01 am »
Гледайте какъв странен "арт-проект" се провежда в София!
Много ми е интересно, кой ли му е меценатът на това представление, което на всичкото отгоре е "безплатно"...
(Ако някой има идеи или повече инфо да заповяда):

Пионерът на кибернетиката гостува на 'Café Scientifique' в София
Проф. Кевин Уорик ще разкаже как стана първия киборг в света чрез имплантация на компютърни чипове в тялото си, информира Green.Democrit.com                                                                                                       03.01.2006
                   Има ли човечеството шанс да оцелее в бъдещето?

Дали ще му се наложи да се бори само или ще се възползва от технологиите, за да покачи залозите в своя полза?
Дали научната фантастика днес ще бъде утрешната действителност?

Проф. Кевин Уорик от Великобритания и родната арт-група "Ултрафутуро" ще гостуват на поредното "Café Scientifique - да поговорим за наука на по чаша кафе", организирано от Британския съвет и групата "Комуникация на науката", в партньорство със Съюза на журналистите в България. ястото е клуб-ресторант на Съюза на журналистите "Под колоните" (ул. "Граф Игнатиев" 4, ет. 1), денят - събота, 7 януари, а часът - 16,30. Гостите ще представят две възможни новаторски стратегии за продължаване на човешкия живот - кибернетика и крионика. Пионерът на кибернетиката, който прави "ъпгрейд" на човешкото тяло, започвайки от собственото си - проф. Уорик, е водещ експерт в света в областта на кибернетиката. Той ще разкаже как стана първия киборг в света чрез имплантация на компютърни чипове в тялото си и какви експерименти проведе заедно с изследователския си екип от департамента по кибернетика към Университета Рединг в Обединеното кралство. Радикалната трансхуманистична група "Ултрафутуро" започва един действително фантастичен арт-проект за преодоляване на пространството и времето.

"Големият скок" обединява известни радикални артисти от целия свят, истински ултрафутуристи, хора, готови да се възродят в ново, специално проектирано от тях самите тяло в един бъдещ трансхуманистичен свят след 200-300 години, а може би и по-рано - това зависи от развитието на нанотехнологиите.

Входът за Café Scientifique е свободен.

На имейл [email protected] се заявява предварително участие.

Бележки за редактори, репортери, журналисти:

- за заявка на интервюта, повече предварителни детайли и биографични данни, потърсете Любов Костова - [email protected] (възможно най-скоро!);
- Café Scientifique е форма за публично говорене за наука на достъпен език, разбираем еднакво за специалисти и неспециалисти, без ограничение за възраст, но най-вече ориентиран към хората, които вярват в неформалните форми за обмяна на достоверна информация и дебат. Британски съвет провежда такива публични дебати съвместно с група млади учени и журналисти, събрали се, за да подобряват връзката на науката с обществото чрез средствата на комуникацията;
- ще бъдат показани видеоматериали, заснети от Боряна Росса в Института по крионика, вкл. и интервю с проф. Етингер ? пионер на криониката, а също така и документални кадри от успешното размразяване на топлокръвни животни, проведени от любители ентусиасти в условията на домашните си лаборатории.

no comment  :-X
« Последна редакция: Януари 03, 2006, 17:04:43 pm от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Отг: Странно събитие?...
« Отговор #1 -: Януари 03, 2006, 15:48:15 pm »
Поне разбрахме откъде идва ника ти 8) ;D

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Отг: Странно събитие?...
« Отговор #2 -: Януари 03, 2006, 17:04:06 pm »
да бе, вярно!!(( Радикалната трансхуманистична група "Ултрафутуро" започва един действително фантастичен арт-проект за преодоляване на пространството и времето)) -  как ти звучи това? имплантиране на идеята за имплантите???

http://www.kevinwarwick.com/
« Последна редакция: Януари 03, 2006, 17:25:14 pm от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: Странно събитие?...
« Отговор #3 -: Януари 03, 2006, 21:04:55 pm »
"... Гостите ще представят две възможни новаторски стратегии за продължаване на човешкия живот - кибернетика и крионика...."
Ма не съм особено ентусиазиран от тези две стратегии, струва ми се, че това ще е доста грубо. Верният път към удължаване на човешкия живот би трябвало да се инициира от нашето по-висше духовно ниво, а начинът-чрез възстановяване на 12-спиралната ДНК.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Отг: Странно събитие?...
« Отговор #4 -: Януари 03, 2006, 21:38:50 pm »
Има нещо ултра, прав си. Аз по принцип следя за такива събития, които хич не са случайни. Това съм го пропуснал. Респект!

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Отг: Странно събитие?...
« Отговор #5 -: Януари 03, 2006, 23:26:37 pm »
мани, мани , аз се облещих, защото напоследък всеедно нещата за които си говорим тук се проявяват в реалността особено силно...абе плете се нещо в България, ама да видим кво...? :o :o :o
musica universalis

Oberon

 • Гост
Отг: Странно събитие?...
« Отговор #6 -: Януари 04, 2006, 15:00:44 pm »
Не знам дали знаете, но проф.Уорик вече не е киборг, защото си махна всички жици, неговите и на жена му:)))

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Отг: Странно събитие?...
« Отговор #7 -: Януари 04, 2006, 23:23:42 pm »
...просто вече е сменил медията - от жици към импланти ;;;)))  ;D
////////////////и това ми било съвременно изкуство!!! ///////////////
musica universalis

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Човекът Киборг проф. Кевин Уоруик
« Отговор #8 -: Февруари 11, 2006, 09:44:04 am »
Компютрите ще почнат да малтретират хората

"168 часа"  10 февруари 2006

[ 1 ] Проф. Уоруик, харесвате ли филмите "Терминатор"?

- Първата серия ми харесва много, както и третата, наречена "Бунтът на машините". Във втората част роботът се превръща в човек и това е доста непостижимо от научна гледна точка. Филмите "Терминатор" сами интересни като философия. Допада ми идеята, че в даден момент компютрите ще превземат света, мислейки, че знаят по-добре от хората какво да правят. В бъдеще машините ще започнат да малтретират хората, защото ние ще бъдем по-низши от тях.

[2] Значи машините ще превземат човешкия свят?

- Да, ако не им се противопоставим. Превъзходството на човека е само временно. Когато бях дете, роботите се задвижваха с пружини, вижте колко са напреднали днес. Вземете само кучето Айбо или човекоподобния робот Асимо - преди 20 години те бяха немислими. Вероятността да спрем технологичния прогрес е малка. С течение на годините човек ще става все по-близък с техниката. Съвсем естествено е, ако иска да продължи да я контролира, да се слее с нея. И защо не. Зависим от електрониката, няма връщане назад. Дори биолозите не могат да спрат сливането на човека с машината. Това е естественият прогрес. При последния ми експеримент тялото не отхвърли чипа, а го прие като нещо естествено. Направо го . засмука (проф. Уоруик прави свистящ звук с уста). Не ни остава нищо друго, освен да се слеем с машините.

[3] Както направихте вие през 98-а?

- Точно така. Този първи експеримент беше сравнително прост. Отварях врати, командвах компютри и климатици, без дори да си мръдна пръста. Беше доста забавно. Системата знаеше къде в сградата се намирам във всеки един момент. Вторият етап на "Проект киборг" беше доста по-интересен, но и по-рискован. След двучасова операция хирурзи ми имплантираха 3-милиме-тров силициев чип и фиксираха 100-те му електрода, всеки с дебелината на човешки косъм, към медианния нерв на лявата ми ръка. Чипът беше свързан с компютър, който разчиташе електрическите импулси, преминаващи през нерва, и ги препредаваше към роботизирана ръка. Тя в общи линии доста успешно имитираше движенията ми.

Проф. Уоруик показва белезите от операцията на лявата си ръка, а после и механичния крайник, участвал в експеримента. После неочаквано се пресяга и се опитвада сграбчи с Него съпругата си.

Родената в Чехия Ирена е неотлъчно до Капитан Киборг при пътуванията му по света. Въпреки че участва в един от експериментите му като опитно зайче, тя предпочита да си остане човек.

[4] Продължението на експеримента е доста интересно. Ирена Уоруик: Бях ужасно изплашена, когато ми поставиха първия имплант. Когато Кевин постави своя по-рано, го попитах: "Да не си луд?" Можеше да се случи всичко - чипът да бъде отхвърлен от тялото, да се придвижи в ръката, можеше дори да се счупи на парчета, защото беше обвит в стъкло. Много се притеснявах, че съпругът ми ще стане по-близък с компютъра, отколкото с мен. Това ме плашеше най-много. (Кевин и Ирена Уоруик започват да се с/пеят неудържимо.) Започнах да осъзнавам, че е по-добре да бъда част от опитите му. Нямаше да повярвам, че комуникацията е възможна, ако не го бях изпитала върху себе си.

[5] Какво беше усещането?

Ирена Уоруик: Невероятно. Вяхме разделени от стена. Нямахме никаква физическа връзка помежду си. Когато Кевин започна да движи ръката си, усетих леко погъделичкване в средния си пръст. Контактът беше осъществен. Носих импланта само един ден.

[6] Възможно ли е да се предават емоции по този начин?

Андрю Уоруик: В скоро време това ще стане. Основните емоции като гняв, страх и радост са доста елементарни от научна гледна точка. За разлика от любовта, която е по-комплексно чувство. Целта на опитите ми не е да предам чувства. По-важното е, че успяхме да свържем две нервни системи една с друга посредством компютър. Това е революционно. Комуникирахме по много прост начин първи в света. Опитът беше успешен. След експеримента отидохме с Ирена и трима приятели на кръчма. Те първи узнаха за успеха ни. Може би на хората им е необходимо време, за да осъзнаят какво е постигнато в науката.

Експериментите на проф. Уоруик вдигат голям шум в научните среди. Англичанинът попада на кориците на авторитетни списания като "Тайм" и "Wired". Би Би Си, CNN, "Дискавъри Ченъл" снимат филми за него. Комисията по етика към  Белия дом дискутира експериментите на кроф. Уоруик. Успехите на Капитан Киборг разпалват завистта в научните среди.

[7] Някои наши колеги ви наричат медиен шут. Как се отнасяте към такива определения?

- Не се впечатлявам. Когато човек се занимава с наука като моята, неизмеЕао понася подобни критики. Ксгато те нарекат шут, това е хубава. Означава, че си почовъркал хората. Накарал си ги дапромеигг възгледите си. Обичам градивната критика, при която се спори за технологии, философия, етика... Вероятно някои колеги искат да бъдат на моето иясто и успехите ми ги дразнят. Слава богу, вече престанаха да ме наричат шут.

[8] Пътувате доста по света...

- Публичността, рекламата са важни неща. Чарлз Дарвин е бил адски добър в това да раздухва клюки за своите открития в лондонското общество. Дори откривателят на телефона Александър Бел го е правел. Майкъл Фарадей също е представял откритията си така, че дори едно дете да ги схване. Правя същите неща и в това няма нищо лошо. Така осигурявам пари за изследванията си. Да правя експериментите си и ги пазя в тайна, е глупаво.

[9] Бяхте ли запален по роботиката като дете?

- Не точно. В моето детство роботите изглеждаха доста по-примитивно, сравнени с днешните. Като тийнейджър се запалих по моторите. Днес имам няколко вкъщи. Карам като луд и това е ужасно. Наскоро катастрофирах с една от машините и я потроших тотално. Слава богу, оцелях. Като дете си играех с "Лего", но не и с роботи. Роботите в моето детство бяха с много примитивен часовников механизъм и като цяло бяха доста глуповати играчки. На светлинни години от кучетата роботи например.

Проф. Уоруик поглежда към Айбо, първото в света куче-робот на фирмата "Сони". Капитан Киборг извиква животното при себе си и започва да си играе с него. Катурва го на една страна и животното бързо скача на четири крака, като отръсква "козината" си. Професорът прави смешни физиономии и се забавлява с кучето, сякаш е истинско.

[10] Какви книги обичахте като дете?

- Четях научнофантастичните романи на Хърбърт Уелс. Една от любимите ми книги е "Терминал" на Майкъл Крайтън. Тя оказа огромно влияние върху мен. Четях я не като фантастика, а като научна литература.

[11] Какво ви вдъхновява като учен?

- Най-вече британските национални герои. В Англия имаме странни личности - например Робърт Скот, който загива през 1912 г. при опитите си пръв да стигне до Южния полюс. Както Скот, така и аз сме пионери. Всеки в своята област. Важен е пионерският дух. Както и шансът да промениш света генерално, да помогнеш на много хора с откритията си. Най-силно ме вдъхновява възможността един ден хората да комуникират само с мисъл.

[12] Върху това ли работите в момента?

- Не точно. Разработвам имплант, който ще бъде поставян в мозъка на парализирани хора. Така те ще могат да управляват различни машини с мисълта си. Нищо чудно след време инвалидите да могат да карат кола само като си мислят за това.

[13] Някои ви наричат пророкът в ерата на киборгите?

- (Проф. Уоруик се разсмива за пореден път.) Да, такъв съм според Джилиън Андерсън от "Досиетата X". Има и други пророци освен мен, но аз съм един от малкото, които експериментират със себе си в името на науката.

[14] Как виждате бъдещето след 100 години?

- В скоро време технологиите, които разработвам, ще бъдат от полза на хората. Например в електронната медицина. Главоболието и болките като цяло ще бъдат туширани с намеса в нервната система вместо е обезболяващи лекарства. В бъдеще ще има три доминиращи вида - роботи, киборги и човеци. Искрено се надявам най-силни сред тях да са киборгите, които са отчасти хора, отчасти машина.

[15] Какво ще стане с хората, които не искат да се превърнат в киборги?

- Ще останат низши видове. Като шимпанзетата в съвременните зоологически градини. Ситуацията я има още в класическия филм "Планетата на маймуните". Там маймуните са висшите същества, а хората са затворени в клетки. Харесвам киборгите и не бих желал да съм само човек. Не искам да умра в клетка. Искам да управлявам света. Революцията на киборгите предстои. Въпросът не е дали хората трябва да бъдат киборги или не. Въпросът е как трябва да стане превръщането им в такива. Дали това ще е в правомощията на държавата или в ръцете на големите корпорации, които ще извършват трансформациите по комерсиален начин. Новите кибертехнологии ще донесат пари на страните, които ги притежават. В началото всичко ще е скъпо, но после технологиите ще поевтинеят. Хората ще могат да избират дали да станат киборги, както избират да имат мобилен телефон, кола или компютър.

[16] Работите и върху комуникацията между хората?

- Според някои речта е може би най-съвършеното средство за общуване. Не смятам така. От гледна точка на технологиите езикът е доста примитивен начин за изразяване. Например в момента разговаряме, но аз и вие говорим различни майчини езици. Вие интерпретирате всяка моя дума по различен начин и дори не мога да бъда сигурен, че внимавате в разговора. Това е загуба на информация. Дори мобилните телефони, които ни помагат да общуваме на разстояние, са доста временно решение. Първо мисълта се предава чрез речта в телефонната слушалка, оттам по мрежата до другия човек. Ще се опитам да променя начина на общуване генерално. За целта по време на четвъртия ми експеримент ще се опитам да осъществя директна връзка между два мозъка. Мобилните телефони ще станат излишни. Общуването ще става по начин, близък до телепатията.

[17] Вярвате ли в телепатията?

- Може би някои хора имат известни дарби в тази област, но повечето са просто измамници. Като учен трябва да зная механизма на действие на този феномен, за да вярвам в него.

[18] Възможно ли е да бъде създадена по-умна от човека машина?

- Да! В някои случаи дори децата са по-умни от родителите си. След като това е възможно биологически, не виждам причина хората да не създадат роботи, които са по-умни от тях. Има и друг момент. Зависи какво разбирате под "умна машина" -от математическа гледна точка повечето компютри днес са по-умни" от човека. Когато се появи машина, която е по-умна от човека във всеки отделен аспект, каквото и това да значи, хората отдавна няма да са "водещи на шоуто". Просто машините ще са преобладаващата част от населението на Земята или ще имат по-развити приспособления за комуникация и възприемане на света. Хората разбират шегите, изпитват удоволствие от слушането на музика. Това са хубави, човешки неща, но не са толкова важни от гледна точка на това кой ще управлява света.

[19] Какви ще са моралните въпроси пред киборгите?

- Все още никой не може да каже дали техниката е добра или лоша за хората. В Европейския съюз няма държавна институция, която регулира експериментите в кибернетиката или обсъжда етичните въпроси, които произлизат от това да бъдеш киборг. В Щатите е същото. Експериментите ми са обсъждани от Комисията по етика към Велия дом. Оттам не могат да кажат дали технологията е добра, когато служи за терапия, и лоша, когато служи за подобряване на човешката раса. Това е друг проблем - дали сливането на хората с машините трябва да се използва за терапия или за подобрение на човечеството, Вземете например тази шапка (показва приспособление, което помага на незрящите да се придвижват свободно в пространството). За слепите тя е решение на проблема им. Същата шапка би помогнала на зрящите "да виждат" в тъмното. Ако обществото каже: "Ти не си сляп, не можеш да имаш шапката", то ва е нередно. Защото хората имат равни права, независимо дали са слепи или не.

[20] Кога слепите хора ще могат да си купят ултразвуковата шапка?

- Не се интересувам от пари. Тази шапка е просто научен експеримент. Наскоро изобретиха ултразвуков бял бастун за слепи, който е доста близо до моето изобретение. Много пъти след презентациите ми по света при мен идват слепи хора с желание да купят шапката.

[21] Човек има ли душа?

- Опасявам се, че не вярвам в съществуването на човешката душа. Аз съм учен, свързан с физиката - електрически сигнали, нерви, роботика. Когато умра, тялото ми ще изгние в земята или поне, надявам се, ще бъде изгорено! Всичко ще изчезне. Не вярвам и в пътуването назад във времето. По-скоро хората биха могли да пътуват в бъдещето. Също така не вярвам, че хората имат шесто чувство и че животът е създаден от Бог.

Роботите ще станат по-умни от кората

Човекът ще се слее с машината

Революцията на киборзите предстои
       


prestor

 • Гост
Отг: Странно събитие?...
« Отговор #9 -: Февруари 19, 2006, 01:02:54 am »
Арт проекта изобщо не е толкова странен. В Германия, по скоро в Карлсруе се намира ZKM (дколкото помня вторият по големина музей за подобен вид изкувство). Изложбеният център представлява едно огромно хале пълно със всевъзможни предмети на изкувството като основната цел вплитането на виртуалността с реалността. Мога да се поразровя дали имам снимки от там, но доколкото помня излезнаха много млако и почти нищо не си личи, понеже е тъмно. Относно организацията ултрафутур, гледах едно тяхно интервю и доколкото разбрах те са изцяло хора на изкувството и допирът им до науата е единствено за взаимстване на идея.

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Отг: Странно събитие?...
« Отговор #10 -: Февруари 21, 2006, 20:53:39 pm »
хаха, мисли си така братко.... но в това странно събитие има странен подтекст, целящ да направи "поносима" за хората безумната идея за вплитане на микрочипове в тялото.

Ето още:

Демокрит: Това се случи в
София
на 7 януари 2006
на ул. "Шипка" 6 (СБХ – в кафенето)

Пионерът на кибернетиката, който прави "ъпгрейд" на човешкото тяло, започвайки от собственото си –
Професор Кевин Уорик разказва как стана първия киборг в света чрез имплантация на компютърни чипове в тялото си и какви експерименти проведе заедно с изследователския си екип от департамента по кибернетика към Университета Рединг в Обединеното кралство:

Срамота е, че в момента съм един обикновен човек, защото като човешко същество съм много ограничен.
Не само физически не мога да пътувам със 100 км.ч. без помощта на техниката.

Не мога да летя без помощта на наркотици...;)

Психически съм дори още по-ограничен. Мозъкът ми разполага със 100 млрд. мозъчни клетки.
Имам 5 сетива. И пропускам толкова много сигнали, само защото съм човек.

Трябва да комуникирам по този старомоден начин. Тези сложни електрохимически сигнали трябва да бъдат прехвърлени в едни тривиални механични сигнали – звукови вълни, които са много бавни и се носят от въздуха. И докато стигнат до ухото на някого, и после до мозъка, този човек най-вероятно въобще няма да ме разбере, и най-вече жена ми...

Защо да не вземем сигналите оттук, за да ги предадем пряко?
Защо да не свържем мозъка си директно с мозъка на другиго?
Можем ли да общуваме по този начин по един нов метод?
Мога ли да придобия нови сетива?
Мога ли да възприемам света по
инфрачервен път,
по рентгенов път,
по ултравиолетов път?


И ако мога да си общувам с вас пряко мозък с мозък, ще ми трябва ли преводач? Тя (посочва преводачката) ще остане без работа...

Именно това проучвам – опитвам се да прозра в бъдещето.

Отчасти работата ми е свързана с роботи.
Това филмче, което показва някои от нашите роботи, е взето от серията на Би Би Си, озаглавена "Откритията, които промениха света".
Ще видим два вида роботи. Първият е роботска глава, a следващите са малки автономни роботчета.

Роботската глава има зрение, слух, обоняние, но също и радар, инфрачервен и ултразвуков, сонарен сензор.

Това, което се опитваме да направим, е да свържем тези сетива в робота, за да се опитаме да разберем по-добре какво се случва в мозъка на човека, когато нашият мозък свързва различна по вид сетивна информация.

Малките ни автономни роботчета общуват по между си, работят с ултразвукови сигнали и по този начин усещат къде се намират предметите.

Тук ме питат колко интелигентни са тези роботи?
Те разполагат с между 50 и 100 мозъчни клетки. Така че, те са почти толкова интелигентни, колкото гол охлюв...
Или фен на "Манчестър Юнайтед"...

Тези роботи разполагат с една основна способност: когато захранването им спадне, те търсят нова енергия. Нещо като в "Макдоналдс", но с роботи...


Имплантите
Това е през миналото хилядолетие. Докторът ми постави първия имплант през 1998 г. Това е радиочестотно устройство за идентифициране. Ето как изглежда отблизо, а от ляво е типичната заплата на един професор във Великобритания...

Целта беше да бъда разпознаван от компютъра ми в сградата. Така че, в момента в който застанех пред лабораторията си, входната врата се отваряше. А като вляза през нея, той ми казваше "Здравейте, проф. Уорик!"

Сега казва "Здравей, Кевин!", защото се поопознахме.

Понастоящем има около 7 000 души с подобен имплант. В Барселона и Ротердам има нощни клубове, където трябва да имате подобен, за да ви допуснат до определени места.
Но през 1998 г. аз бях първият човек с такова нещо.


Вторият имплант
Това е през 2002 г. Този имплант беше много различен. Беше поставен в лявата ми ръка. Трябваше да претърпя 2 часа неврохирургична операция, за да се постави.
Неговите 100 електрода бяха включени в нервната ми система, в лявата ми ръка.

Така се получи пряка електрическа връзка между моята нервна система и компютър, а след това я осъществихме и през интернет.

Ето част от нещата, които можех да правя:
Това е жена ми Ирена. Тя носи едно хубаво бижу, което мени цветовете си от синьо към червено. То беше свързано с нервната ми система. Така че, като й стисна ръката, бижуто почервеняваше, а като я пусна, то посиняваше.

Също така, когато бях спокоен, бижуто беше синьо, а като се развълнувам - започваше да просвятва в червено.

Ирена обаче работи на различно място. Върви си из офиса и бижуто си свети в синьо. И тя си казва: "Няма проблеми, явно не прави нищо нередно".

Но почне ли да светка в червено – тя се сепва "Какво ли прави моя?”...
И по-важния въпрос: "С кого го прави?!"
Така че, не бе много добра идея...

Бях в Колумбийския университет в Ню Йорк. Там успяхме "да съживим" моята
нервна система в интернет.

Включихме я наживо и естествено не обявихме какво правим, защото е пълно с хакери, които сигурно си умираха да ми движат ръката...

Свързахме се през интернет от Ню Йорк до Рединг, Великобритания. Така стана възможно, докато аз движа ръката си в Ню Йорк, мозъчните ми сигнали, които улавяхме чрез импланта в нервната ми система, да бъдат предавани чрез интернет във Великобритания, където задвижваха роботската ръка.

Ето как, моите мозъчни сигнали движеха роботска ръка, намираща се на друг континент.

Когато ръката хванеше някакъв предмет, сигналите се изпращаха от пръстите и стимулираха мозъка ми в Ню Йорк. Така, докато ръката държеще даден предмет, мозъкът ми получаваше електрически импулси. Бях в състояние на усетя колко сила прилага ръката, намираща се на друг континент.


Като киборг, отчасти машина, отчасти човек, вашата нервна система не свършва с пределите на тялото ви. Тя свършва там, където я отвеждат
мрежата,
сателита...

Това съм аз с една бейзболна шапка, на която има ултразвукови сензори. Това, което се получава от тези сензори, стимулира моята нервна система. Когато един предмет се приближи, мозъкът ми получава все повече електрически сигнали и пулсации.

И с превръзка на очите можех да усещам предмети. Не знаех какви са предметите, защото не ги виждах, но като прилеп ги усещах чрез ултразвука.

Затова, ако някой си е мислел, че притежаването на шесто чувство или свръх сетиво е научна фантастика, да прави сте, но то вече е част от науката.

Най-вълнуващата част от експеримента беше свързана пак с жена ми.

В нейната нервна систама бяха включени електроди. Това са много тънички проводници. Може да го опитате малко по-късно и ще установите, че много боли.

Когато отидохме при доктора, който трябваше да сложи елетродите, мислихме си, че ще сложи упойка. Но той каза "не, аз трябва да съм сигурен, че контактът е добър".

Пъхна електрода и пита "чувствате ли нещо?"
Отговорихме отрицателно.
Пъхна по-навътре и жена ми изкрещя...

Докторът заключи: "Сега мисля, че имаме добър контакт..."
За да е сигурен, пъхна по същия начин още един електрод.

Това което направихме, е да свържем по електронен път нашите две нервни системи, т.е. ние буквално ги свързахме с проводник и през компютър.

Когато Ирена вдигаше ръката си три пъти, нейните нервни сигнали стимулираха моя мозък, така че той получаваше три импулса "тинк – тинк - тинк”.

Това, което правихме, е да общуваме по един много първичен начин. Нещо като телеграфията, като морзовата азбука. Пряка комуникация между две нервни системи.

Виждам, че в бъдеще чрез импланти, включени не към нервната систаме, а към мозъка, ще можем да общуваме пряко между мозъците си.

Именно в тази посока провеждам последните си проучвания – изследваме мозъчни компютърни импланти, защото това, което искам да направя след около 8-9 г., е да свържа пряко моя мозък с мозъка на друг човек и да
общуваме само с мисъл.

Затова, за мен бъдещето е изпълнено с вълнения, то крие възможности да бъда киборг, с допълнителни способности.

А онези от вас, които са доволни от това че са хора, това зависи изцяло от вас.

Ако искате да останете членове на един подчинен вид в бъдещето, това е въпрос на ваш личен избор.Демокрит: Всички, които се чувстват хора, нека очакват скоро отговорите на проф. Уорик на въпроси на участници в Cafe Scientifique.
Чувстващите се киборги, нека опитат да се вслушат в миналото или поне да ни хакнат диктофона, за да чуят записа...musica universalis

prestor

 • Гост
Отг: Странно събитие?...
« Отговор #11 -: Февруари 21, 2006, 22:55:23 pm »
А защо са му на човешкото  тяло чипове и това не е ли поредната възможност за манипулация с него?

ПС: Не съм противник на новите технологии. Дори се считам за техен превърженик, но мисля че на тялото ни не са нужни джаджи. (може да се прави изключение само в много спешни случаи при това  за малко).
« Последна редакция: Февруари 21, 2006, 22:57:04 pm от prestor »

Неактивен ketri

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Re: Странно събитие?...
« Отговор #12 -: Септември 16, 2007, 13:09:09 pm »
Направо ми настръхва косата като чета това. Това е плана на сивите в действие. Вместо човека да развиеа себе си, той се превръща в машина. И щял да стане висш.... >:(

Неактивен jediguardian

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 571
  • Сериалът Heroes
Re: Странно събитие?...
« Отговор #13 -: Септември 16, 2007, 15:55:10 pm »
Още не сме стигнали момента на превръщането на човека в машина, но трябва да се подготвим и да предупредим останалите за какво иде реч.
Цитат
Не съм противник на новите технологии. Дори се считам за техен превърженик, но мисля че на тялото ни не са нужни джаджи. (може да се прави изключение само в много спешни случаи при това  за малко).
Аз мисля по същия начин.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27